Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«RAJA Constanța este și compania ialomițenilor!»

Felix Stroe, director general RAJA Constanța

«RAJA Constanța este și compania ialomițenilor!»

În cadrul evenimentului care a marcat inaugurarea stației de epurare de la Țăndărei, directorul general al companiei, Felix Stroe, a organizat o conferință de presă. El a declarat că este încrezător în capacitatea autorităților ialomițene de a face față responsabilităților impuse de directivele europene privind respectarea mediului și a susținut că implicarea RAJA în Ialomița va continua și în acest ciclu programatic de absorbție a fondurilor europene.

«RAJA e compania ta!»
Conferința de presă susținută de Felix Stroe reprezintă o premieră pentru opinia publică din Ialomița. În cadrul acestei întîlniri, Felix Stroe a răspuns tranșant întrebărilor jurnaliștilor și a încercat să explice rolul și obiectivele companiei pe care o conduce în Ialomița. «RAJA este cea mai mare companie publică de apă și canal din România, cu capital integral de stat. Este o companie puternică, al cărui acționariat este format din 34 de consilii locale. Dar ceea ce o face eligibilă pentru accesarea fondurilor europene este faptul că respectă condițiile pe care Uniunea Europeană le impune, condiții pe care serviciile de apă din Ialomița nu le mai pot îndeplini. Întîi de toate, RAJA face parte dintr-o asociație de dezvoltare al cărei obiect de activitate îl reprezintă serviciile de apă. A doua condiție este să fie operator regional. Iar a treia condiție este aceea de a suporta pînă la 30% din investițiile derulate cu fonduri europene. RAJA îndeplinește toate aceste condiții și a asigurat, în cadrul acestui proiect, circa 74 milioane de euro. De aceea sîntem deschiși ideii de a asigura servicii de apă în cît mai multe dintre localitățile județului. Pentru că, inevitabil, acesta este viitorul, cel al operatorilor regionali!» a declarat acesta în debutul întîlnirii. Referitor la relațiile cu autoritățile locale și județene, uneori tensionate, Felix Stroe a declarat: «Nu îmi permit să fac aprecieri la adresa activității autorităților locale și județene. Sînt convins că sînt oameni care își iubesc județul și fac tot ce pot și ce știu mai bine pentru binele comunităților pe care le reprezintă... Dar dacă Ialomița nu va reuși să mobilizeze resursele financiare existente pentru co-finanțarea acestor proiecte europene, 31 decembrie 2020 va fi ultima zi din calendar cînd mai pot fi mobilizate fonduri europene. Vreau să știți că în ceea ce privește localitățile cu peste 10 mii de locuitori, termenul a expirat în 2013 și, la 30 iunie 2016, încep amenzile zilnice care pot ajunge pînă la 130 mii de euro. În fiecare zi, pînă la intrarea în legalitate a acestor stații de epurare... Poate tocmai de aceea este atît de importantă investiția pe care o finalizăm azi la Țăndărei!» a mai precizat Felix Stroe.

Ialomițenii merită servicii la standarde europene
O altă temă abordată în cadrul conferinței a fost cea privind respingerea de către consilierii județeni ialomițeni a documentului strategic «Master Plan pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în regiunea Constanța-Ialomița, forma revizuită». Reamintim că proiectul de hotărîre care viza acest Master Plan a fost respins în cadrul ședinței din 21 aprilie a Consiliului Județean Ialomița. «RAJA rămîne deschisă oricărei forme de colaborare. Avem capacitatea de a finanța investiții și sîntem apreciați de către autoritățile guvernamentale și europene și asigurăm servicii de foarte bună calitate. Ne aflăm pe locul 5 într-un clasament cu sute de poziții în ceea ce privește gradul de absorbție al fondurilor europene... Master Plan-ul respins de autoritățile județene ialomițene reprezintă doar o diagnoză. Nu înseamnă asumarea unor obligații. Iar neadoptarea lui mi se pare o decizie pripită... Fără el însă, nu se pot accesa fondurile europene necesare dezvoltării. De aceea, vom reveni cu această propunere în fiecare lună. Master Plan-ul nu are implicații politice, nu sprijină un partid sau altul... Este doar un document strategic necesar dezvoltării județului Ialomița!» a declarat Felix Stroe. De asemenea, directorul general RAJA Constanța a subliniat și situația dificilă cu care se confruntă municipiul capitală de județ. «Operatorul de apă din Slobozia nu va avea niciodată capacitatea de a mobiliza investiții europene! Nu este autorizat, nu este recunoscut, are o situație financiară dificilă... Și, chiar dacă ar reuși, procesul de auditare este unul de durată, nu mai e timp fizic pentru acest lucru... Am tot respectul pentru colegii mei de la Slobozia, sînt convins că sînt niște eroi care reușesc cu bani puțini și în condiții precare să asigure apă locuitorilor din oraș. Dar nu e de ajuns, nu se mai poate trăi așa! În aceste condiții, este necesară o decizie politică fermă. Nu este însă de competența mea să comentez acest aspect... O pot face însă locuitorii din Slobozia pentru că, în ultimă instanță, acolo este vorba în primul rînd despre o problemă de sănătate a populației!».

Preț unitar în toată aria de operare În toate cele 170 de localități în care asigură furnizarea apei, de la Constanța și pînă la Buftea, în județul Ilfov, RAJA Constanța oferă o politică unitară de prețuri, menită să protejeze consumatorii de fluctuațiile care apar pe această piață. Astfel, prețul practicat de către RAJA Constanța pentru furnizarea unui mc de apă potabilă (plus canalizare și epurare) este de 7,12 lei. La Slobozia prețul este cu 1 leu mai mic, însă el include și plata apelor pluviale. Referitor la acest aspect, Felix Stroe a făcut următorul comentariu: «În condițiile în care o familie cu trei membri consumă 15 metri cubi de apă lunar, creșterea de preț în cazul în care operatorul ales ar fi RAJA este, într-o lună, echivalentul unui pachet de țigări. Întrebarea mea însă ar fi: „Cît plătesc acum slobozenii pentru apa pe care o cumpără de la alimentară?“ Și nu e vorba numai despre apa pe care o bem, ci și de cea cu care gătim, cu care spălăm rufele... Și, mai ales, este o problemă de sănătate...». Reamintim că, la acest moment, operatorul local de furnizare a apei, Urban SA, recunoaște public că apa furnizată slobozenilor nu respectă parametrii de potabilitate stabiliți prin lege, iar analizele lunare pe care este obligat să le efectueze confirmă depășiri la amoniu de pînă la 20 de ori decît limitele admise.

31 Mai 2016, 18:15 (3496 vizualizări - 4 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Contribuabil:
(2 Iunie 2016, 15:13)
Urat,foarte urat se comporta muncitorii de la Urban,mai ales cei care fac politica PSD
iulian:
(2 Iunie 2016, 11:52)
Chiar daca o faceti potabila slobozenii sau invatat sa cumpere sau sa o aduca de la tara ! Veniti voi si umflati pretul fara sa faceti nici o investitie sau una foarte mica ! Na lupule tigan de-a gata !
 
ZGROYO:
(1 Iunie 2016, 17:29)
Am ramas stupefiat de modul inacceptabil in care am fost tratat de salariatii Urban. Ma refer la cei din teren. Cei de la birouri sant omenosi. PREFER RAJA,chiar daca platesc mai mult dar vreau sa fiu tratat omeneste!
Mary:
(1 Iunie 2016, 12:04)
       Totul se compara cu ce bani scoatem din buzunar pentru apa plata. Destep, foarte destept. Si cu investitia facuta de pomana cu banii nostri, cum ramane?! Dece trebuie sa platim apa infecta ca apa potabila?! Cine ne da banii inapoi?! Poate Sf. Gogu. Cata mizerie, cata incompetenta la nivel local, cata marsavie, cate bataie de joc si nimeni nu ia nicio masura cu cei responsabil. Cand presa locala sesiza ca apa nu corespunde normelor de igiena, toti smecherii ieseau in fata cu buletine de analize falsificate si se bateau cu pumnii in piept ca apa este potabila. Pentru fals si uz de fals nu plateste nimeni, pentru imbolnavirea populatiei, nimeni nu este vinovat?! In ce tara traim??!! Chiar asa mafia isi spune cuvantul si toata lumea tace malc??!! Cui ii este frica de ce si de cine??!! Toate au un raspuns dar nimeni nu vrea sa-l dea. Astepmam un remembar al redactiei cu toate articolele via-a-vis de "apa buna" din Slobozia, ar fi interesant sa tragem niste concluzii acum cand o firma privata ne da tarcoale ca intr-un joc de imperechere, din nou pe banii nostri, cu oferte ca intr-o casatorie din interes. Vom sta, cred, de stRAJA patriei!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 26 Iun 2019
215 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Amara: Accident rutier, trei persoane rănite

Marți, 25 iunie a.c., pe raza orașului Amara s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a trei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 29 de ani, din județul Buzău, conducea un ansamblu auto pe ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2019, 15:30
(4 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara accident


Munteni Buzău: Beat la volan

Un bărbat de 57 de ani, din Munteni Buzău, a fost depistat de polițiștii ialomițeni în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Șoferul ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2019, 15:25
(52 vizualizări - 0 comentarii)


Pescuit ilegal pe malul brațului Borcea

Marți, 25 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat un bărbat, de 68 de ani, din Fetești, în timp ce pescuia pe malul brațului Borcea cu ajutorul unei unelte de pescuit tip halău. În cauză, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2019, 15:20
(51 vizualizări - 0 comentarii)


Lipsă apă la Dridu

Miercuri, 26 iunie 2019, în jurul orei 8,40, la Stația de pompare Dridu-Snagov a avut loc o cădere totală de tensiune, motiv pentru care stația nu mai poate funcționa. Imediat au fost anunțați reprezentanții ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2019, 14:40
(31 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu apă


4

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

25 Iunie 2019, 17:50


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

25 Iunie 2019, 17:20


Fetești: Adolescent de 15 ani, înecat în Brațul Borcea

Luni, 24 iunie a.c., începând cu orele 15,30, pe raza municipiului Fetești, un echipaj de pompieri din cadrul Stației Fetești a intervenit cu o barcă pneumatică pentru căutarea unui adolescent de 15 ani ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 17:15
(184 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești înecat


Platonești: A intrat cu mașina în copac

Luni, 24 iunie a.c., în jurul orelor 14,30, un bărbat de 50 de ani care se deplasa cu un aututurism pe direcția de mers Țăndărei-Platonești a derapat și a intrat într-un copac. Victimei i s-a acordat primul ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 17:10
(188 vizualizări - 1 comentariu)


8

Armășești: Accident rutier soldat cu cinci victime

Luni, 24 iunie a.c., în jurul orei 13,30, s-a produs o coliziune între două autoturisme în localitatea Armășești. Echipele de intervenție și prim ajutor au intervenit în salvarea victimelor, patru adulți ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 17:05
(165 vizualizări - 0 comentarii)


9

Vlădeni: Recuperare cadavru din Dunăre

Duminică, 23 iunie a.c., în jurul orelor 13,00, în zona localității Vlădeni, un echipaj de căutare-salvare din cadrul Stației de Pompieri Fetești a intervenit cu o barcă pneumatică pentru recuperarea unui ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:35
(160 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Vlădeni înecat


Slobozia: Pompieri chemați pentru deblocări de uși

Sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orelor 12,00, pompierii au fost solicitați să intervină cu mijloacele din dotare pentru deblocarea intrării în apartament a unei femei de 85 de ani. Bătrâna a fost găsită ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:30
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Pieton acroșat de un autoturism

Sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orelor 14,30, un pieton a fost acroșat de un autoturism pe raza localității Borănești. Victima, un bărbat de 25 de ani, a fost transportat în stare stabilă la spitalul din ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:25
(142 vizualizări - 0 comentarii)


12

O magazie a luat foc la Valea Măcrișului

Sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orelor 22,30, pompierii au acționat cu 2 autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la o magazie de 70 mp. Incendiul a fost provocat de jarul ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:20
(147 vizualizări - 0 comentarii)


Armășești: Arestat pentru «tentativă de omor»

Vineri, 21 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit identificarea unui bărbat, de 25 de ani, din comuna Amășești, pe numele căruia Tribunalul Ialomița a emis un mandat de executare a pedepsei privative ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:15
(156 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: 12 porci uciși

Vineri, 21 iunie a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a fost sesizată de agenții Postului de Poliție Făcăeni despre prezența în localitate a unei autoutilitare care ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:10
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan și fără permis

Duminică, 22 iunie a.c., din cauza alcoolemiei, un bărbat de 37 de ani, din Fetești, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în impact cu gardul unui imobil. Șoferul a fost testat alcoolscop ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:05
(140 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 24-28 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:50
(625 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Stimulente pentru angajarea elevilor și studenților

Angajatorii care încadrează elevi sau studenți pe perioada vacanței de vară beneficiază, pentru fiecare elev sau student, de un stimulent lunar în cuantum de 250 lei/lună. Perioada maximă de acordare a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:20
(462 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Slobozia

Joi, 20 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente de circulație soldate cu rănirea a două persoane. Primul dintre acestea s-a petrecut pe raza localității Fetești, unde un bărbat ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:10
(489 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, trei persoane rănite

Miercuri, 19 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente de circulație soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 15,30, la Slobozia, și s-a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:15
(455 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Arestat pentru «tentativă de furt calificat»

Miercuri, 19 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au reșit identificarea unui bărbat, de 47 de ani, din Fetești, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:10
(426 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Americanii au intrat cu blindatele în culturile agricole

Zeci de hectare cultivate cu cereale în Balta Ialomiței au fost distruse de mașinile de luptă blindate ale soldaților americani. Incidentul s-a petrecut joi, 20 iunie 2019, în zona cuprinsă între localitățile ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2019, 20:07
(817 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbați din Slobozia, cercetați pentru «șantaj»

Doi bărbați, de 27 și 46 de ani, din Slobozia, au fost identificați de polițiștii ialomițeni și arestați pentru infracțiuni de «șantaj». În fapt, în perioada februarie-martie 2019, cei în cauză au pretins ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:45
(755 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia șantaj


IPJ Ialomița: Campania «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!»

Miercuri, 19 iunie a.c., Poliția Română în parteneriat cu EUCPN-Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității a desfășurat, în cadrul campaniei «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!», evenimentul ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:40
(538 vizualizări - 0 comentarii)


Festivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia «Sfântul Dumitru» Slobozia

Vineri, 14 iunie 2019, la Parohia «Sfântul Dumitru» din Slobozia, în prezența preoților parohiilor din municipiu în frunte cu părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, părintele protopop Ionuț Butu ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:15
(645 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de siguranță pentru Examenele Naționale 2019

Marți, 18 iunie 2019, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar polițiștii ialomițeni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:05
(614 vizualizări - 0 comentarii)


Trei slobozeni, reținuți pentru «tâlhărie»

Polițiștii ialomițeni au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, după ce, la data de 10 iunie a.c., ar fi tâlhărit două persoane, pe raza municipiului Slobozia. Doi dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 16:35
(717 vizualizări - 0 comentarii)


Elevii din Ialomița susțin Evaluarea Națională

Marți, 18 iunie 2019, elevii de clasa a VIII-a  susțin prima probă a Evaluării Naționale la disciplina Limba și Literatura Română. Datale Inspectoratului Școlar Județean arată că la acest examen s ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 09:50
(626 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Intervenție a pompierilor din Urziceni în zona localității Manasia. Militarii ISU au acordat primul ajutor în cazul unui accident rutier. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului cinci ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2019, 20:25
(831 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(1156 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...