Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«RAJA Constanța este și compania ialomițenilor!»

Felix Stroe, director general RAJA Constanța

«RAJA Constanța este și compania ialomițenilor!»

În cadrul evenimentului care a marcat inaugurarea stației de epurare de la Țăndărei, directorul general al companiei, Felix Stroe, a organizat o conferință de presă. El a declarat că este încrezător în capacitatea autorităților ialomițene de a face față responsabilităților impuse de directivele europene privind respectarea mediului și a susținut că implicarea RAJA în Ialomița va continua și în acest ciclu programatic de absorbție a fondurilor europene.

«RAJA e compania ta!»
Conferința de presă susținută de Felix Stroe reprezintă o premieră pentru opinia publică din Ialomița. În cadrul acestei întîlniri, Felix Stroe a răspuns tranșant întrebărilor jurnaliștilor și a încercat să explice rolul și obiectivele companiei pe care o conduce în Ialomița. «RAJA este cea mai mare companie publică de apă și canal din România, cu capital integral de stat. Este o companie puternică, al cărui acționariat este format din 34 de consilii locale. Dar ceea ce o face eligibilă pentru accesarea fondurilor europene este faptul că respectă condițiile pe care Uniunea Europeană le impune, condiții pe care serviciile de apă din Ialomița nu le mai pot îndeplini. Întîi de toate, RAJA face parte dintr-o asociație de dezvoltare al cărei obiect de activitate îl reprezintă serviciile de apă. A doua condiție este să fie operator regional. Iar a treia condiție este aceea de a suporta pînă la 30% din investițiile derulate cu fonduri europene. RAJA îndeplinește toate aceste condiții și a asigurat, în cadrul acestui proiect, circa 74 milioane de euro. De aceea sîntem deschiși ideii de a asigura servicii de apă în cît mai multe dintre localitățile județului. Pentru că, inevitabil, acesta este viitorul, cel al operatorilor regionali!» a declarat acesta în debutul întîlnirii. Referitor la relațiile cu autoritățile locale și județene, uneori tensionate, Felix Stroe a declarat: «Nu îmi permit să fac aprecieri la adresa activității autorităților locale și județene. Sînt convins că sînt oameni care își iubesc județul și fac tot ce pot și ce știu mai bine pentru binele comunităților pe care le reprezintă... Dar dacă Ialomița nu va reuși să mobilizeze resursele financiare existente pentru co-finanțarea acestor proiecte europene, 31 decembrie 2020 va fi ultima zi din calendar cînd mai pot fi mobilizate fonduri europene. Vreau să știți că în ceea ce privește localitățile cu peste 10 mii de locuitori, termenul a expirat în 2013 și, la 30 iunie 2016, încep amenzile zilnice care pot ajunge pînă la 130 mii de euro. În fiecare zi, pînă la intrarea în legalitate a acestor stații de epurare... Poate tocmai de aceea este atît de importantă investiția pe care o finalizăm azi la Țăndărei!» a mai precizat Felix Stroe.

Ialomițenii merită servicii la standarde europene
O altă temă abordată în cadrul conferinței a fost cea privind respingerea de către consilierii județeni ialomițeni a documentului strategic «Master Plan pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în regiunea Constanța-Ialomița, forma revizuită». Reamintim că proiectul de hotărîre care viza acest Master Plan a fost respins în cadrul ședinței din 21 aprilie a Consiliului Județean Ialomița. «RAJA rămîne deschisă oricărei forme de colaborare. Avem capacitatea de a finanța investiții și sîntem apreciați de către autoritățile guvernamentale și europene și asigurăm servicii de foarte bună calitate. Ne aflăm pe locul 5 într-un clasament cu sute de poziții în ceea ce privește gradul de absorbție al fondurilor europene... Master Plan-ul respins de autoritățile județene ialomițene reprezintă doar o diagnoză. Nu înseamnă asumarea unor obligații. Iar neadoptarea lui mi se pare o decizie pripită... Fără el însă, nu se pot accesa fondurile europene necesare dezvoltării. De aceea, vom reveni cu această propunere în fiecare lună. Master Plan-ul nu are implicații politice, nu sprijină un partid sau altul... Este doar un document strategic necesar dezvoltării județului Ialomița!» a declarat Felix Stroe. De asemenea, directorul general RAJA Constanța a subliniat și situația dificilă cu care se confruntă municipiul capitală de județ. «Operatorul de apă din Slobozia nu va avea niciodată capacitatea de a mobiliza investiții europene! Nu este autorizat, nu este recunoscut, are o situație financiară dificilă... Și, chiar dacă ar reuși, procesul de auditare este unul de durată, nu mai e timp fizic pentru acest lucru... Am tot respectul pentru colegii mei de la Slobozia, sînt convins că sînt niște eroi care reușesc cu bani puțini și în condiții precare să asigure apă locuitorilor din oraș. Dar nu e de ajuns, nu se mai poate trăi așa! În aceste condiții, este necesară o decizie politică fermă. Nu este însă de competența mea să comentez acest aspect... O pot face însă locuitorii din Slobozia pentru că, în ultimă instanță, acolo este vorba în primul rînd despre o problemă de sănătate a populației!».

Preț unitar în toată aria de operare În toate cele 170 de localități în care asigură furnizarea apei, de la Constanța și pînă la Buftea, în județul Ilfov, RAJA Constanța oferă o politică unitară de prețuri, menită să protejeze consumatorii de fluctuațiile care apar pe această piață. Astfel, prețul practicat de către RAJA Constanța pentru furnizarea unui mc de apă potabilă (plus canalizare și epurare) este de 7,12 lei. La Slobozia prețul este cu 1 leu mai mic, însă el include și plata apelor pluviale. Referitor la acest aspect, Felix Stroe a făcut următorul comentariu: «În condițiile în care o familie cu trei membri consumă 15 metri cubi de apă lunar, creșterea de preț în cazul în care operatorul ales ar fi RAJA este, într-o lună, echivalentul unui pachet de țigări. Întrebarea mea însă ar fi: „Cît plătesc acum slobozenii pentru apa pe care o cumpără de la alimentară?“ Și nu e vorba numai despre apa pe care o bem, ci și de cea cu care gătim, cu care spălăm rufele... Și, mai ales, este o problemă de sănătate...». Reamintim că, la acest moment, operatorul local de furnizare a apei, Urban SA, recunoaște public că apa furnizată slobozenilor nu respectă parametrii de potabilitate stabiliți prin lege, iar analizele lunare pe care este obligat să le efectueze confirmă depășiri la amoniu de pînă la 20 de ori decît limitele admise.

31 Mai 2016, 18:15 (3670 vizualizări - 4 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Contribuabil:
(2 Iunie 2016, 15:13)
Urat,foarte urat se comporta muncitorii de la Urban,mai ales cei care fac politica PSD
iulian:
(2 Iunie 2016, 11:52)
Chiar daca o faceti potabila slobozenii sau invatat sa cumpere sau sa o aduca de la tara ! Veniti voi si umflati pretul fara sa faceti nici o investitie sau una foarte mica ! Na lupule tigan de-a gata !
 
ZGROYO:
(1 Iunie 2016, 17:29)
Am ramas stupefiat de modul inacceptabil in care am fost tratat de salariatii Urban. Ma refer la cei din teren. Cei de la birouri sant omenosi. PREFER RAJA,chiar daca platesc mai mult dar vreau sa fiu tratat omeneste!
Mary:
(1 Iunie 2016, 12:04)
       Totul se compara cu ce bani scoatem din buzunar pentru apa plata. Destep, foarte destept. Si cu investitia facuta de pomana cu banii nostri, cum ramane?! Dece trebuie sa platim apa infecta ca apa potabila?! Cine ne da banii inapoi?! Poate Sf. Gogu. Cata mizerie, cata incompetenta la nivel local, cata marsavie, cate bataie de joc si nimeni nu ia nicio masura cu cei responsabil. Cand presa locala sesiza ca apa nu corespunde normelor de igiena, toti smecherii ieseau in fata cu buletine de analize falsificate si se bateau cu pumnii in piept ca apa este potabila. Pentru fals si uz de fals nu plateste nimeni, pentru imbolnavirea populatiei, nimeni nu este vinovat?! In ce tara traim??!! Chiar asa mafia isi spune cuvantul si toata lumea tace malc??!! Cui ii este frica de ce si de cine??!! Toate au un raspuns dar nimeni nu vrea sa-l dea. Astepmam un remembar al redactiei cu toate articolele via-a-vis de "apa buna" din Slobozia, ar fi interesant sa tragem niste concluzii acum cand o firma privata ne da tarcoale ca intr-un joc de imperechere, din nou pe banii nostri, cu oferte ca intr-o casatorie din interes. Vom sta, cred, de stRAJA patriei!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
22 Sep 2019
197 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

20 Septembrie 2019, 16:15


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 23-27 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2019, 15:20
(178 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

Servicii Publice Slobozia SRL
vă face cunoscut faptul că,
în perioada 05-06.10.2019,
se vor desfășura
«Zilele Recoltei»
în incinta Pieței Agroalimentare Ialomița

20 Septembrie 2019, 08:10


3

Biciclist acroșat de o mașină între Bucu și Ograda

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe DN2A, între localitățile Bucu și Ograda. În timp ce un bărbat, de 39 de ani, din Țăndărei, conducea ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:10
(206 vizualizări - 0 comentarii)


4

Urziceni: Acțiune de prevenire a furturilor de și din autovehicule

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de și din autovehicule pe raza localităților ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:05
(165 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea de apă în Fetești

Pentru remedierea unei avarii survenite joi, 19 septembrie 2019, la nivelul unui branșament de pe strada Garofiței, din orașul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea de ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:55
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Miercuri, 18 septembrie 2019, părintele protopop Laurențiu Cioranu, împreună cu părintele Daniel Ferbințeanu de la Parohia Ograda au săvârșit Slujba sfeștaniei, Sfințirea cea mică a apei și au rostit rugăciuni ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:50
(254 vizualizări - 3 comentarii)


DSVSA Ialomița: 21 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, la data de 18.09.2019, pe raza județului Ialomița sunt declarate 21 focare de Pestă Porcină Africană. Acestea au fost ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:30
(185 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat din Manasia


Marți, 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 41 de ani, din Manasia, și-ar fi agresat și amenințat fosta soție. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:25
(167 vizualizări - 0 comentarii)


9

APM Ialomița: Zi pentru combaterea ambroziei

Conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului a propus ziua de sâmbătă, 28 septembrie a.c., o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională când, într-o singură zi, prin ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:20
(161 vizualizări - 0 comentarii)


10

Gheorghe Lazăr: Beat la volan

Marți, 17 septembrie 2019, polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 29 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:15
(191 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Clean Stations»

Miercuri, 18 septembrie a.c., la nivel național, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi a desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor CFR. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:10
(173 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Septembrie 2019, 18:20


AJOFM Ialomița: 320 locuri de muncă în Europa

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 320 locuri de muncă vacante. Țările vizate sunt Austria, Franța, Germania, Irlanda, Norvegia, Olanda, Polonia și ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 17:10
(257 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 83 mii de lei, 12 permise reținute

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, polițiștii au intervenit la 98 evenimente, cele ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:55
(255 vizualizări - 0 comentarii)


Târgul «Pâinea și Vinul» la Muzeul Agriculturii

În perioada 20-22 septembrie 2019, orele 11,00-18,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va desfășura, în cadrul Târgului «Pâinea și Vinul», expoziția și lansarea albumului «Pâinea noastră cea de toate ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:50
(240 vizualizări - 0 comentarii)


«Săptămâna Mobilității Europene», la Slobozia

În perioada 16-22 septembrie a.c., se desfășoară la nivel european Campania «Săptămâna Mobilității Europene». Astfel, Primăria municipiului Slobozia, prin Direcția Educație, Cultură și Tineret, în parteneriat ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:45
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic doi conducători auto, de 22 și 39 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice fără a avea acest drept. În fapt, polițiștii Secției ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:40
(219 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie vaccinare vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează locuitorii județului că, începând cu data de 23 septembrie 2019, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:35
(324 vizualizări - 0 comentarii)


Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2368 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(292 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(342 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(471 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(393 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(570 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(457 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(381 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(542 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(371 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(490 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...