Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Averile primarilor din Ialomița (II)

7 orașe pentru 7 averi de primari

Averile primarilor din Ialomița (II)

Ialomița are 7 orașe. Orașul stațiune Amara care ni l-a dat pe Victor Moraru, noul președinte al Consiliului Județean, două orașe-sate, Căzănești și Fierbinți, un oraș-fantomă, Țăndărei, un oraș-șomer, Fetești și 2 orașe de provincie, recte Urziceni și Slobozia. Dintre ele, Slobozia, Fetești și Căzănești au primari noi, iar Amara se pregătește, după cum deja am spus-o, pentru alegeri parțiale.

Cezarii cei noi
Cel dintîi dintre primarii ialomițeni este Adrian Mocioniu (Slobozia)-PSD. Însă, potrivit declarației de avere, este cel mai sărac și mai cinstit dintre primarii județului. La 20 aprilie 2016 el era acționar unic la Salva Covet SRL Ograda și deține 85% din acțiunile New Vet SRL Slobozia. Atît și nimic mai mult! Sigur, în campania electorală el a promis solemn că va face publice și contractele încheiate cu Primăria Slobozia înainte de a candida... Prins însă cu problemele orașului, Adrian Mocioniu a uitat. Îi amintim discret, pe această cale, că și această promisiune de campanie ar trebui onorată, chiar dacă va rămîne primar al orașului timp de 4 ani. Următorul nou venit în elita primarilor de orașe este Sorin Gafițoi (Fetești)-PSD. Primarul orașului Fetești este, potrivit declarației de avere, ceva mai avut. El are un teren agricol de 1,9 hectare în zona Fetești, obținut prin cumpărare, 3 apartamente în Iași, Fetești și București, care însumează 180 de mp, un teren forestier, un hîrb de Citroen din 2002, un VW Passat din 2007 și o remorcă apicolă. Nu-i rău pentru un navetist, nu-i așa? Cît despre cel de-al treilea primar nou intrat în administrația publică, Alexandru Măchiță (Căzănești)-ALDE, el deține cote părți din 2 terenuri intravilane, a moștenit 8000 de mp în Giurgiu, are o casă de 144 mp și un spațiu comercial de două ori mai mare și datorii de aproape 100 mii de lei la CEC, Bank Post și BRD.
Cei vechi sînt și ei ai noștri
Deși nu mai e primar, Amara poartă urmele guvernării sale, așa că îl vom nominaliza și noi. După cum singur se lăuda în campanie, pe Youtube, primarul Victor Moraru s-a născut ca om de afaceri, nu ca președinte de administrație europeană. Așa că, la începutul acestui an, el deținea vreo 40 de hectare de teren agricol (n.red.: unele dintre ele în locații secretizate) și două garaje de 25 de mp. Iar creditele lui Victor Moraru, pentru cei care se grăbesc să îl acuze înaintea noastră, însumează 243 mii de lei... Cît despre cei 191 mii de lei obținuți din «vînzarea produselor agricole» sau despre cei 12 mii de euro obținuți numai anul trecut ca reprezentant în Comitetul Regiunilor din Europa, îl lăsăm pe el să răspundă în următorii 4 ani. Următorul primar de oraș este cel de la Țăndărei. Cristian Roman (PSD) este la al doilea mandat al său și, după toate scandalurile publice în care a fost implicat, nu are decît datorii. Mai precis, un credit de 25 mii de lei scadent anul acesta! Cît despre venituri, ele se reduc la cei 34 mii de lei pe care îi cîștigă anual din exercitarea funcției de primar. Și cu voia dumneavoastră, ultimul pe lista primarilor de orașe este... nu, nu Constantin Sava (PNL), primarul suspendat din funcție la Urziceni care are la vedere doar 3 terenuri prăpădite și un apartament, deși se laudă că-și face concediile la Miami... Ultimul pe listă este primarul interimar de la Urziceni, Liviu Cazan (PSD). Acesta are circa 12 hectare de teren forestier, deține două case de locuit, are o Dacie «de colecție», din 1997, și o Toyota din 2007. În plus, este asociat în nu mai puțin de 5 firme și, pînă la alegerea în funcția de primar, a fost manager al uneia dintre acestea, respectiv SC Link SRL.

De-ale campaniei electorale
Victor Moraru nu dă explicații pentru averea sa
Președinte al Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru are obligația (n.red.: ca, de altfel, toți cei 31 de consilieri județeni aleși pe 5 iunie 2016) să facă publică declarația sa de avere și de interese. Deși actualizat, la acest moment site-ul oficial al Consiliului Județean Ialomița nu conține aceste documente. Potrivit Legii nr. 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, termenul limită pentru depunerea declarațiilor de avere și de interese este 15 iunie.
O controversă fără finalitate Ca și Adrian Mocioniu, Victor Moraru are de onorat niște promisiuni făcute în campania electorală. El a fost acuzat de către deputatul PNL Gheorghe Tinel de faptul că nu a declarat peste 600 de mii de lei, sume reprezentînd dividendele care i se cuvin în calitate de acționar al firmei SC MYRO IMPEX SRL. «Valoarea dividendelor reale pentru 2011-2012-2013-2014, la care aplicăm un impozit de 16% este de 262740 de lei. Valoarea dividendelor, conform declarației de avere este de 864218 lei. Diferența între ce s-a declarat și ce s-a consemnat în bilanțul contabil este de 601478 de lei. Întrebarea mea este cum justificați, domnule Victor Moraru aceste mari diferențe între declarația de avere și bilanțurile contabile ale societății la care sînteți asociat unic?» întreba public Gheorghe Tinel cu o săptămînă înainte de finalul campaniei electorale. În replică, Victor Moraru a oferit în cadrul unei conferințe de presă un răspuns evaziv, acuzînd faptul că nici Gheorghe Tinel și nici reporterii prezenți «nu înțeleg cum funcționează dividendele». De asemenea, Victor Moraru a promis și el public că va răspunde acuzațiilor după încheierea campaniei electorale. Inutil să precizăm că pînă la acest moment acest lucru nu s-a întîmplat.

8 August 2016, 08:45 (5511 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
Visurile administrative ale primarilor ialomițeni
Averile primarilor din Ialomița (I)
Scandalurile penale din administrația locală ialomițeană

Comentariile cititorilor:


maria:
(21 August 2016, 21:50)
Mai analfabeților nu mai aruncați cu noroi în primarul Dinu ca este un om corect,destept și cu bun simt comuniștilor. Voi mergeți întâi la scoala ca aveți doua clase ca trenul sau la doctor ca aveți probleme.
sef de organizatie:
(21 August 2016, 01:19)
Cam fost sef de organizatie psd ca de cand noi sefii de organizatie l-am scos pe Mocioniu primar acum nu mai are treaba cu partidu el a castigat singur in campanie nu mai are nevoie de partid Este Independent da in stanga si in dreapta ca el cica a infrumusetat orasul de cand este la putere ,,vai mama,, uite mai Mocioniule eu cred ca nu te apuca 4 ani la mandat cu incompetentii de Rudolf si Musat ca voi ati fost pusi de Neacsu sa vina Neacsu acum sa ne spuna cum sa ne organizam la alegerile pentru parlamentare crede ca ii mai merge pasa odata eu nu cred ca de data asta psdisti mai sunt prosti cei care au candidat pentru un post de consilier chiar si la judet si au fost in campanie zi de zi si cu Moraru si cu Mocioniu nu au primit decat IGNOR pentru ce sa mai facem campanie la parlamentare pentru Pavel si Gaina alti incompetenti iar noi sa fim tratati ca niste prosti ce a facut Patrichi Liviu ca nici macar nu era membru de partid habar nu are ce inseamna politica un papa lapte si Petrescu asta cine este ? cine a hotarat ca astia sunt competenti acum se vede ca ne-am luat-o rau in bot asa ne trebuie ca Ne-am luat dupa Stoica ce maireprezinta Stoica si Bacanu nimic ...nu ne mai chemati la sedinte ca sa ne organizati pentru alegerile incopetentilor multi dintre noi si-au dat demisia din partid lasa tine daca ati castigat alegerile ca independenti de ce mai aveti nevoie de noi ? Va rugam prin intermediul presei nu ne mai chemati la sedinte sa va folositi de noi ne-am saturat si noi de minciunile voastre am rabdat desstul Mocioniu crede ca ca el stie problemele orasului rezolva cu viceprii nici marii nu ati facut nimic din ce ati promis oamenilor si nici nu cred ca o sa faceti pierdeti timpul cu pipitele nou angajate din primarie ca vai mama noastra au o minte nu judeca nici cat o ceapa degerata dar...cine se aseamana se aduna ieri dansau pe mese astazi mari doamne la birou - dar nici de domnii nu mi-e rusine stai sa vezi ...cat de curand ce o sa mai apara deja s-au format
Cosâmbești:
(20 August 2016, 17:33)
@mihail kogălniceanu. Fiți mândri de ce ați ales! Toată Ialomița este ca la voi! Averea a furat-o de la voi și o să mai fure. Sfat: să-l mai alegeți încă o dată ca să-și asigure vreo patru generații după el! Îl cheamă Dinu Alexandru? Frumos nume! Cred că de aceea l-ați ales!! Aveți vaci pe islaz? Un bou este sigur. Primarul!
mihail kogalniceanu:
(20 August 2016, 14:16)
Fratilor ialomiteni coteni din kogalniceanu, acest individ zis primar, basist-pedelist-penelist dinu alexandru are o avere mult mai mare, de pe urma noastra a fraerilor, noi cre nu vrem sa stim despre smecheriile, marsaviile lui, l-am ales iarasi ca de nu era satul, o sa ne meritam soarta, nu vedem ce izlaz avem in comuna noastra, numai ciulini si uscaturi, printre care avem pe izlaz si corturi de romi caldarari.
un baiat:
(15 August 2016, 12:22)
Oare cat o sa mai fure primarii astia din cel mai sarac judet din Baragan,oare astia chiar mai vor odata la DNA.
ANI:
(9 August 2016, 21:51)
ANI verifica foarte bine averile persoanelor cu functii publice, Transmiteti semnale catre ANI si garantat se va rezolva.
Valentina Ned:
(8 August 2016, 19:06)
Ce viața gustoasa este în Tandarei .
mar:
(8 August 2016, 16:13)
mă, da Moraru n-are casă?! Stă cu chirie, săracu, sau în garaj?! Lasați-l pe Moararu, că , săracu, nu ia bani nici de la Asociația Orașelor, nici de la alte comitete, nici de la partid (aici doar cotizează). Vă mai întrebați de ce îi trebuie mii de litri de motorină. Păi dacă n-are mașină personală, cu ce se plimbă, ăă? Adevărul e că la ce ți-ar trebui mașină personală, cănd o ai pe-a Primăriei Amara, a CJ-ului...! 

Cetățean cu bidon:
(8 August 2016, 13:34)
Adrian Mocioniu este primar de càteva luni! Dacă, prin absurd, va sta două mandate, să vedeți avere! Ce gargară ieftină! Nu vine nimeni să plece la fel de ,,sărac"...îl apucase dorul de oameni, dezinteresat!
vasile:
(8 August 2016, 12:29)
daca sunt atatea nereguli de ce nu sesizati autoritatile competente, un simplu articol nu ne ajuta cu nimic

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 20 Iun 2019
181 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Bărbați din Slobozia, cercetați pentru «șantaj»

Doi bărbați, de 27 și 46 de ani, din Slobozia, au fost identificați de polițiștii ialomițeni și arestați pentru infracțiuni de «șantaj». În fapt, în perioada februarie-martie 2019, cei în cauză au pretins ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:45
(156 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia șantaj


IPJ Ialomița: Campania «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!»

Miercuri, 19 iunie a.c., Poliția Română în parteneriat cu EUCPN-Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității a desfășurat, în cadrul campaniei «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!», evenimentul ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:40
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Iunie 2019, 17:55


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Iunie 2019, 17:20


4

Festivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia «Sfântul Dumitru» Slobozia

Vineri, 14 iunie 2019, la Parohia «Sfântul Dumitru» din Slobozia, în prezența preoților parohiilor din municipiu în frunte cu părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, părintele protopop Ionuț Butu ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:15
(234 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de siguranță pentru Examenele Naționale 2019

Marți, 18 iunie 2019, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar polițiștii ialomițeni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:05
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Trei slobozeni, reținuți pentru «tâlhărie»

Polițiștii ialomițeni au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, după ce, la data de 10 iunie a.c., ar fi tâlhărit două persoane, pe raza municipiului Slobozia. Doi dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 16:35
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Elevii din Ialomița susțin Evaluarea Națională

Marți, 18 iunie 2019, elevii de clasa a VIII-a  susțin prima probă a Evaluării Naționale la disciplina Limba și Literatura Română. Datale Inspectoratului Școlar Județean arată că la acest examen s ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 09:50
(235 vizualizări - 0 comentarii)


8
Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Intervenție a pompierilor din Urziceni în zona localității Manasia. Militarii ISU au acordat primul ajutor în cazul unui accident rutier. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului cinci ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2019, 20:25
(385 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


9

AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(759 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(807 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(713 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(583 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(568 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(710 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(1023 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(1272 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(1075 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(837 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(1044 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1423 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(953 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(1260 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(1075 vizualizări - 0 comentarii)


«Expoziția Absolvenților 2019», la Muzeul Agriculturii

Marți, 4 iunie a.c., de la orele 14,00, a fost vernisată expoziția absolvenților Liceului de Arte «Ionel Perlea» Slobozia. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național al Agriculturii din România. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 18:15
(1205 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajulului, 5,01%

La sfârșitul lunii aprilie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4736 șomeri (din care 2072 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 08:10
(1158 vizualizări - 0 comentarii)


Adâncata: Cod Roșu de inundații

Hidrologii au emis pentru zona Adâncata, din județul Ialomița, o avertizare Cod Portocaliu de inundații. Specialiștii atrag atenția că din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele ore, există ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 22:03
(1636 vizualizări - 0 comentarii)


DIICOT: 13 percheziții și șase persoane arestate

Miercuri, 29 mai a.c., polițiștii specializați în Combatrea Criminalității Organizate din Ialomița și procurorii DIICOT, au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:35
(1530 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intevalul 3-7 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cazua unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:15
(1528 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial de ploi și grindină, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:05
(1480 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...