Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Consiliul Județean Ialomița umblă cu «papagalii vopsiți»

Concursuri «cu dedicație» pentru Cultura ialomițeană

Consiliul Județean Ialomița umblă cu «papagalii vopsiți»

Marți, 13 decembrie 2016, la Slobozia, se va desfășura concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori ai instituțiilor de Cultură din subordinea Consiliului Județean Ialomița. Acuzat public de faptul că intenționează să numească în aceste posturi oameni din anturajul său, președintele Victor Moraru a decis să schimbe pentru a doua oară condițiile de participare. Astfel, printre cei care doresc să-și înscrie dosarele se numără și absolvenții de Științe Administrative sau Științe ale Comunicării. Pînă în prezent, s-au depus candidaturi pentru șefia Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» și Bibliotecii Județene «Ștefan Bănulescu».

Concursurile «cu dedicație» din Cultură
Ideea de a schimba șefii instituțiilor de Cultură din subordinea Consiliului Județean Ialomița a apărut prima dată imediat după încheierea scrutinului electoral pentru alegerile locale. Astfel, Doina Roșca (Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea»), Cristian Obrejan (Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița) și Mihaela Racovițeanu (Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu») au fost înștiințați cu privire la faptul că trebuie să părăsească funcțiile de conducere, fiind invocate o serie de modificări legislative cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească șefii instituțiilor din domeniul Culturii. Decapitarea celor trei directori a stîrnit un val de reacții în spațiul public, în urma scandalului fiind intentate și o serie de procese în instanță. La începutul lunii noiembrie 2016, Consiliul Județean Ialomița a decis să organizeze un nou concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante de director ale Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea», Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și Bibliotecii Județene «Ștefan Bănulescu». Potrivit unor surse interne din cadrul Consiliului Județean, viitorii directori pot fi absolvenți de Filologie, Filosofie, Istorie, Teologie, Studii Culturale, Arhitectură, Urbanism sau Arte plastice. Un alt lucru care frapează e faptul că, în condițiile în care pentru încadrarea unui funcționar în Consiliul Județean e nevoie de pînă la 9 ani vechime, în cazul unui «director la Cultură» e de ajuns 1 an de experiență «în domeniul managerial». Mai mult decît atît, în timpul înscrierilor, administrația județeană a modificat din nou condițiile de participare. Astfel, Consiliul Județean a decis să permită și absolvenților de Științe Administrative și Științe ale Comunicării să susțină acest examen.

O funcție dorită
Depunerea dosarelor s-a încheiat joi, 24 noiembrie, urmînd ca viitorii directori să susțină examenul pe data de 13 decembrie 2016. În cursa pentru ocuparea funcțiilor de directori ai instituțiilor de Cultură din Slobozia s-au înscris 5 candidați, 3 dintre ei dorindu-și postul liber de șef al Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia, iar alți 2 pe cel de la Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Slobozia. Printre aceștia se numără și Clementina Tudor, apropiată președintelui Victor Moraru și PSD Ialomița. Surse din cadrul Consiliului Județean Ialomița apreciază faptul că cea de-a doua modificare adusă regulamentului de participare la testări ar fi fost făcută special pentru a-i facilita acesteia înscrierea. Singura instituție unde nu a fost depus niciun dosar este centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița.

8 Decembrie 2016, 11:20 (11812 vizualizări - 37 comentarii)

Citiți și:
Concursuri «cu dedicație» pentru cultura ialomițeană
Noua conducere a Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea», suspectată de PLAGIAT

Comentariile cititorilor:


Voicu:
(24 Decembrie 2016, 08:09)
Toți cei care mai dați pe la bibliotecă de orice fel sunteți oameni de nimic! Biblioteca județeană va deveni Muzeul Foștilor Nomenclaturiști. Se vor diminua cheltuielile cu aceste spații. Va rămâne permanentă lupta cu șobolanii!
Dreptate:
(23 Decembrie 2016, 23:10)
Toti care dati cu pietre in Biblioteca Judeteana sunteti niste oameni de nimic

Marin N.:
(21 Decembrie 2016, 18:29)
@maria. Când au fost acei comuniști directori de bibliotecă existau, in general, oamenii carte, cu facultate. Una și bună! Deci, director de bibliotecă puteai să găsești și mai bun ca cei din listă. Aveau gargară și fumuri, dar erau cu carte, e drept! Unii, ,,scriitori". Chiar crezi că-ți trebuie mare filozofie la o bibliotecă? Sigur poți scrie la romanul tău in timpul programului. Făceau două-trei valuri pe an. Ca și Muzeul de-acum! Scurt! Au fost și s-au dus! Alții la rând, cu o cultură conformă cu vremurile acestea! Alții mai buni in Ialomița, nu veți găsi; mai încuiați,da!
Maria:
(21 Decembrie 2016, 17:46)
Pt @tristete: sa stam stramb si sa judecam drept, dna Racoviteanu, chiar daca a fost dura, a  facut multe lucruri bune, a  adus multe nume celebre,  scriitori mari, multe lansari de carte, vezi. M.Cartarescu, A. Liiceanu, George Pruteanu, Razvan Teodorescu, multi altii, la fel si dna Pacala Elena, Serban Codrin,.Acesti  directori , fie ca ne place sau nu sa recunoastem,chiar aveau niste calitati, aveau cultura, darul vorbirii in public...nu spuneau...balarii ! ! In ziua de azi nu se mai promoveaza valoarea, din pacate  ci doar imaginea pe sticla!!
Maria:
(20 Decembrie 2016, 10:25)
Clementina draga, cum este sa fii cocotata pe asa functie? Iti sta bine? Abia astept sa te vad in functiune!
@tristete:
(17 Decembrie 2016, 11:46)
@TRISTETE. Nume de tristă amintire! Lista neagră! Puteai să ne scutești de numele lor. Au fost!
Sotescu:
(17 Decembrie 2016, 10:51)
Tristețe, ai scris un pomelnic complet. Bravo, sigur ești un fost comunist, nimic grav, dar nu era cazul să mai amintești copiilor și nepoților aceste nume de tristă perioadă! Dă-mi un singur nume de-acolo care nu a fost supus lingău. Ne lași?! Școala lor se pierdea in imoralitate și/sau tiranie.
Primrose:
(17 Decembrie 2016, 10:06)
Dragilor,va recomand cu toata dragostea sa cititi trilogia:"Jocurile foamei" de Suzanne Collins.O carte care este atat de asemanatoare cu tot ce scrieti voi aici.Cei implicati in aceste comentarii ar putea castiga admiratia opiniei publice, daca ar avea curajul sa-si asume cele scrise.Nimeni nu este geniu, nimeni nu da pe afara de cultura, bunul simt merge mana in mana cu educatia,care acum lipseste cu desavarsire, care mai de care este mai destept...offf, Doamne!Apropo, de ce n-o invocati si pe Coca Gaina care a insemnat cel mai mult pentru B.J.I.?Dumnezeu s-o odihneasca in liniste!Apropo....vin sarbatorile...sa ne bucuram, cei care avem inima!
TRISTETE:
(16 Decembrie 2016, 11:07)
E trist ca în analele Bibliotecii, alaturi de nume sonore de directori : Antonescu Gheorghe, Marin Antoniu, Serban Codrin, Pacala Elena, Malinescu Georgeta, Druchs Teodora, Racoviteanu Mihaela , sa stea si acest nume.......Balog!!!!!!!
Amuzant:
(16 Decembrie 2016, 08:48)
Unde esti, Dida Mihalache???? Sa vezi pe mainile cui a ajuns conducerea Bibliotecii Judetene Ialomita ,,Stefan Banulescu" ?  Ce urmeaza acum: sef serviciu Cristina Daniela Enache????
TRISTETE:
(15 Decembrie 2016, 14:31)
e o stare de fapt in ialomita-cu litera mica-nu meritam altfel...directori de partid in puncte strategice ....directori de scoli reconfirmati pe functii, desi se incalca metodologia...fraierii-multi-au dat concurs, desteptii-cu scaun si in cap-si cu spatar bine sprijinit-ocupa functiile bine mersi....nimeni nu comenteaza, nimeni nu ia atitudine, nu exista presa centrala, iar cea locala e in hibernare....dezamagirea  nu e provocata de lasitatea celor care ar face orice pentru pastrarea scaunelului(diareic), e provocata de oamenii care au obosit sa ia atitudine, pentru ca s-a instaurat anormalitatea in tara asta europeana....doar moartea unora ii vindeca-pe ei si pe cei multi care suporta jegul asta, lipsa de onoare, nesimtirea, abuzul,etc...
Sandra Brown:
(15 Decembrie 2016, 14:17)
Cine este Balog? Nu cumva este Batog? Pe a doua o mai cunoaște unu-altu ca proastă reclamagioaică de cartier. E ceva! Dar Balog, cine este, ce-a făcut, ce o recomandă ca om de cultură? Să nu-l uitați pe Dencă, dacă mai este! Verificarea vârstei totuși....
Nelu:
(15 Decembrie 2016, 11:46)
Dna interimar de la biblioteca cand ati citit ultima data o carte? Acum cate luni? sau ani ? 
 cumva Sandra Brown? sau....ce pasiuni aveti? 
Maria:
(14 Decembrie 2016, 17:22)
pentru Tristete: din pacate e adevarat, in loc de oameni de adevarata cultura, avem  o doamna  care cultiva barfa si arta mestecatului....in ceai!!! Se stie cine sunt cele doua doamne care mesteca in....ceai!!!
Maria:
(13 Decembrie 2016, 15:01)
Cum poate Luminita cu facultate la Spiru sa fie capabila sa analizeze un proiect de management si sa critice oameni cu studii mult superioare ei?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 20 Nov 2019
124 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

19 Noiembrie 2019, 19:15


IPJ Ialomița: Acțiunea «Foc de Artificii»

Luni, 18 noiembrie a.c., Poliția Română a demarat acțiunea națională «Foc de Artificii». Și în acest an sunt continuate activitățile la nivel național, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2019, 16:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Accident cu două victime

Un accident s-a produs la Slobozia, în dimineața zilei de sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orei 8,05, între două autoturisme. Pentru salvarea victimelor au intervenit o descarcerare și o ambulanță ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:30
(186 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Incendiu la Mihail Kogălniceanu

În vineri spre sâmbătă, 15/16 noiembrie a.c., în jurul orei 3,45, a izbucnit un incendiu la un garaj auto din incinta unei gospodării din localitatea Mihail Kogălniceanu. La fața locului s-au deplasat ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:25
(118 vizualizări - 0 comentarii)


4

Moldoveni: A ars un autoturism

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 18,45, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu de autoturism din localitatea Moldoveni. La fața ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:20
(81 vizualizări - 0 comentarii)


Pompierii slobozeni au deblocat ușa unei bătrâne

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 23,30, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei persoane de 73 ani. Pompierii ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:15
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Grivița au acceptat invitația de a participa la o acțiune de împădurire, desfășurată sub deviza «România plantează pentru mâine ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:15
(150 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți la volan

Duminică,17 noiembrie a.c, polițiștii feteșteni au depistat doi șoferi conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În primul caz, un tânăr de 25 de ani, din Fetești, a ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:10
(93 vizualizări - 0 comentarii)


8

Fierbinți-Târg: Produse contrafăcute, confiscate

Zeci de produse cosmetice și articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate de polițiștii Orașului Fierbinți Târg. Vineri, 15 noiembrie a.c., polițiștii au oprit, pentru control ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:05
(82 vizualizări - 0 comentarii)


9

APIA: Pete 700 mii de fermieri, autorizați la plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova informează că, începând cu data de 16 octombrie 2019, în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2019, s-a autorizat la plată la nivel național ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 13:40
(105 vizualizări - 0 comentarii)


10

Proiecte europene implementate de DSVSA Ialomița

Printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează asupra semnării a două Contracte de finanțare cu fonduri europene nerambursabile prin Programul ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 11:05
(98 vizualizări - 0 comentarii)


DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

Direcția de Sănătate Publică Ialomița anunță faptul că a doua tranșă de vaccin antigripal a fost distribuită de la finalul săptămânii trecute în cabinetele medicilor de familie din județ. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 16:10
(246 vizualizări - 4 comentarii)


12
Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în preajma hramului bisericii «Sfântul Evanghelist Matei», vineri, 15 noiembrie 2019, la orele 17,00, o delegație de la ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:55
(313 vizualizări - 0 comentarii)


Proiect de promovare a școlilor de pompieri în liceele din Ialomița

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița au desfășurat o amplă campanie de promovare a școlilor de pompieri în liceele din județ. Campania a debutat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:50
(146 vizualizări - 1 comentariu)


Jilavele: Arestat pentru «evaziune fiscală»

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au reușit identificarea unui bărbat, de 52 de ani, din comuna Jilavele, pe numele căruia Tribunalul Ialomița a emis un mandat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:45
(167 vizualizări - 0 comentarii)


Deficit de personal la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița

Concursurile din sursă externă organizate de Inspec­toratul de Poliție al Județului Ialomița au rezolvat pro­blema lipsei de personal doar parțial. Instituția continuă să aibă probleme din cauza deficitului ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:40
(297 vizualizări - 3 comentarii)


Accidente la Slobozia și Urziceni, trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 6,00, pe raza municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:35
(264 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: «Voluntar, implică-te!»

Joi, 7 noiembrie 2019, la Sala de Festivități a Colegiului Național «Mihai Viteazul» din Slobozia s-a desfășurat cea de a V-a ediție a evenimentului «Voluntar, implică-te!», eveniment organizat de Agenția ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:30
(114 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 18-22 noiembrie a.c., E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în localitățile ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:25
(120 vizualizări - 0 comentarii)


«Ziua Mondială a Diabetului», marcată și la Slobozia

Slobozia se alătură orașelor din țară care în noiembrie marchează «Ziua Mondială a Diabetului». Cu acest prilej, Direcția de Sănătate Publică și medicii diabetologi din județ organizează până pe data de ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:20
(113 vizualizări - 0 comentarii)


O nouă campanie la Crucea Roșie Ialomița

Crucea Roșie Ialomița este înscrisă în Programul «Colgate», o campanie ce se desfășoară în perioada noiembrie 2019-februarie 2020. Alături de alte 10 județe din țară, peste 77 mii de copii din clasele primare ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:15
(150 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

Un polițist rutier ialomițean a reușit să cucerească toate cele 13 vârfuri de peste 2500 metri din România, atingând înălțimile amețitoare ale Alpilor Italieni, Munților Balcani sau Muntele Olimp. Agentul ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:10
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

În cursul zilei de miercuri, 13 noiembrie a.c., pe raza municipiului Slobozia au fost angrenate aproximativ 40 de efective de Ordine Publică, Poliție Rutieră și Investigații Criminale, precum și luptători ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:15
(282 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Slobozia razie


DN21: Accident rutier soldat cu trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 6,20, s-a produs o coliziune între două autoturisme pe Drumul Național 21. Pentru salvarea victimelor, au acționat salvatorii de la Detașamentul Slobozia cu o autospecială ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:10
(348 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN21 accident


Căzănești: «Cupa Bărăganului la Oină»

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la Sala de Sport a orașului Căzănești se va desfășura, începând cu orele 10,00, prima ediție «Cupa Bărăganului la Oină». Competiția, organizată de Federația Română de Oină împreună ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:05
(412 vizualizări - 4 comentarii)


La volan prin Urziceni, fără permis de conducere

Marți, 12 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat un tânăr, de 18 ani, din județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, fără a deține permis de conducere pentru ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:25
(190 vizualizări - 0 comentarii)


Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Peste 200 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, care transporta pe DN2A pește fără documente de proveniență ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:20
(257 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Accident rutier soldat cu cinci victime pe DJ212

Evenimentul s-a produs marți, 12 noiembrie a.c., în jurul orelor 19,30, când un autoturism a părărăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un pom aflat pe marginea șoselei. La locul intervenției au ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 13:05
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Salonul de toamnă 2019»

Vineri, 15 noiembrie 2019, începând cu orele 13,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Salonul de toamnă 2019». Evenimentul este organizat de Consiliul Județean ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 12:10
(272 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Și-a înscenat singur o tâlhărie după ce a pierdut banii la păcănele

Polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Slobozia, care și-ar fi înscenat singur o tâlhărie calificată. În fapt, luni, 11 noiembrie 2019, în jurul orelor 18,00, un bărbat a apelat numărul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:15
(368 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...