Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Podul de la Dridu a fost distrus

După 4 ani de reconstrucție

Podul de la Dridu a fost distrus

Joi, 19 ianuarie 2017, în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița, consilierii județeni au fost informați că lucrările de reabilitare a podului de la Dridu au condus la distrugerea acestuia. Anunțul a fost făcut de către reprezentantul firmei de proiectare Expert Proiect 2002 SRL, Cristian Vâlcu, care a apreciat că «lucrările trebuie reluate de la zero!». Cheltuielile suportate până în prezent din fonduri publice pentru reabilitarea podului peste râul Prahova din zona Dridu depășesc 1,7 milioane de lei.

Lucrări sabotate de constructori
Podul peste râul Prahova din zona Dridu a fost distrus de cele două firme care au câștigat, succesiv, licitația pentru reabilitarea lui. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița de săptămâna trecută de către Cristian Vâlcu, reprezentantul firmei de proiectare a lucrărilor executate până acum la pod. Acesta a precizat public, pentru informarea consilierilor județeni prezenți, că modul în care s-a lucrat până acum a fost defectuos și a afectat iremediabil structura de rezistență a acestui obiectiv. «Zonele de sprijin sunt afectate grav. (...) În varianta inițială, podul nou, reabilitat, îngloba o mare parte din podul existent. La acest moment nu se mai pot folosi sau reutiliza părți din podul vechi. Practic, trebuie să realizăm un pod nou! Din ce cauză s-a ajuns la această situație? Din cauza celor două firme care au executat lucrările până acum, firme care nu au avut capacitatea de a duce până la capăt lucrarea. Fiecare dintre cele două societăți au aplicat tehnologii de execuție care au făcut ca grinzile de la structura de rezistență să nu mai poată fi refolosite. În această situație, varianta optimă pentru continuarea acestei lucrări o reprezintă un pod nou. Pila deja executată poate fi folosită, însă deschiderea centrală nu mai poate fi realizată!» a declarat acesta. Noul proiect propune «realizarea și completarea deschiderii centrale de 44,30 m a unei suprastructuri noi de grinzi prefabricate simplu rezemate (...), rezemată pe infrastructuri consolidate...» se mai arată în noul proiect de lucrări aprobat în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița de săptămâna trecută.

Consiliul Județean nu are soluții
Situația este cunoscută încă de la jumătatea anului trecut de către administrația Moraru. Victor Moraru a organizat, anterior ședinței de Consiliu Județean, o conferință de presă în care a explicat că, la acest moment, nu a identificat soluții pentru urgentarea lucrărilor sau pentru recuperarea prejudiciului generat de către firmele care au executat lucrările în perioada 2012-2016. «Valoarea totală a acestui obiectiv, la acest moment, este de 8,8 milioane de lei. Este vorba despre o valoare estimată, fiind posibil ca în urma licitației aceasta să scadă. Varianta optimistă ar fi ca în următoarele 12 luni să reluăm procedura de licitație, iar firma care va câștiga licitația să fie una cu o reputație solidă, cu o capacitate economică și tehnică foarte mare, care să nu dezamăgească cum au făcut-o precedentele... Depinde însă, evident, de ofertele pe care le vom găsi în piață. (...) Este simplu să dorim peste noapte rezultate excepționale, însă nici resursa umană și nici cea economică nu este suficientă la acest moment!» a declarat Victor Moraru cu acest prilej. Valoarea inițială la care a fost câștigată licitația în 2012 a fost de 4,2 milioane de lei, experții firmei de proiectare apreciind la acel moment că «elementele structurale pot fi consolidate». În concluzie, adoptarea în cadrul ședinței de Consiliu Județean a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, la o valoare de 8,8 milioane de lei, relansează această investiție începută în urmă cu 5 ani, dar nu garantează finalitatea ei.

Firmele care au distrus podul sunt în insolvență
Dublarea valorii investiției și întârzierea lucrărilor nu reprezintă singura problemă cu care se confruntă administrația județeană. Mai grav este faptul că administrația județeană a plătit lucrări în valoare de 1,7 milioane de lei către cele două firme care au câștigat licitațiile în 2012 și 2015. Reamintim că podul a fost abandonat prima dată în 2014, când societatea Teloxim, membră a grupului de firme Tehnologica Radion, a intrat în insolvență. Lucrările au stagnat timp de aproximativ 1 an, până când Consiliul Județean Ialomița a reluat procedurile de licitație și a găsit un nou constructor. În aprilie 2015, oficialii din administrația județeană anunțau faptul că noul câștigător se numește Strabenbau Logistic SRL, societate ai cărei reprezentanți au asigurat faptul că vor termina construcția cu 2,8 milioane de lei, în loc de 4,8 milioane cât fusese estimată inițial valoarea lucrării. La nivel declarativ, podul urma să fie gata la sfârșitul lunii decembrie 2015. Restul este istorie și de ea se vor ocupa, nu ne îndoim, instituțiile abilitate să ancheteze această afacere administrativă care este departe de a se fi finalizat.

6 Februarie 2017, 10:20 (19313 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Probleme cu Podul de la Dridu?
Istoria podului de la Dridu
«Demolarea» podului de la Dridu a costat 2,5 milioane de lei

Comentariile cititorilor:


ION :
(26 Februarie 2017, 18:42)
Asa se intampla cand constructorii nu sunt alesi cum trebuie adica adevarati constructori nu firme de amatori ,si mare vina o au si cei care adjudeca licitatiile in consilii pe baza criteriului "oferta cu pretul cel mai scazut",si ca majoritatea din comisiile de licitatie nu sunt de specialitate constructori.O vina au si proiectantii,dirigintii de santier, serviciul D.I.S.P.din CJ Ialomita cu aceiasi meteahna -lipsa personal specialitate.Nu se poate ca o lucrare cu un proiect bine intocmit, cu o licitatie bine organizata si un criteriu de castigare a ei bine gandit,cu alegerea constructorului cu experienta si bine cotat pe piata,cu alegerea unui diriginte de santier cu experienta si fara alte preocupari care sa stea pe santier impreuna cu RTE ,cu un contract tip FIDIC ,cu faze determinante cat mai dese si cu participarea Inspectiei in constructii,si cu multe alte masuri aceasta lucrare sa nu poate fi facuta ,taraganata.Aici se impune raspundere penala si materiala pentru toti cei implicati si care si-au batut joc de banul public atatia ani.
cristi:
(16 Februarie 2017, 14:12)
dementilor ati daramat tara opritiv//////////////////////////////ăăăăăăăăăăăăăăăăă
Zurliu:
(16 Februarie 2017, 14:04)
Cum spui tu Mary, ai dreptate ca si acum fac unele autostrazi proiectate de ei. Iar ca sa parafrazam pe "cineva" Nu o sa reusiti sa varuiti voi ce a construit tata spunea candva. Cu privire la "Cucuvea" cum spui tu Luluta ea trebuie sa faca curatenie peste tot nu doar unde trebuie sa se vada in rest baga gunoiul sub pres.
gogu:
(10 Februarie 2017, 13:59)
Cat a fost Gheorghe Tinel la butoane , a taiat si a sspanzurat in Ialomita, putea sa renoveze podul dar a avut altele mult mai importante decat soarta oamenilor din fieful sau 
Marius:
(8 Februarie 2017, 22:58)
Alooo voi stiutorilor podul de la Dridu nu se va reconstruii niciodata cat timp va fii primar Valentin Masonul si atat timp cat este in spatele unor afaceri nestiute de plebe. Asa ca voi tarani legumicultori din comuna rosie Dridu vopsita de Turiga in galben cu sageti spuneti adio cel putin trei, patru,cinci ani de azi inainte podului. Auzi bai sondorul george,cu g mic vezi ca nu mai departe de anul trecut trecut il ridicai in slavi si te stergeai la gura cu budigai murdari de rugina. Ai uitat cand venerand un anume candidat faceai tau altor amarati iar acum il blestemi pe la colturi.Grijania lui de
CORMORANUL:
(8 Februarie 2017, 16:14)
Nu are treaba Moraru cu Podul de Dridu fratilor.. aceasta este opera lui Ciuperca si a doamnei Negoita.. artizanii afacerii.. cum a cazut regele asfaltului au cazut toate lucrarile contractate.. intrebati pe Dumitru de la pensii,, care a incasat bani frumosi din dirigentie, cum stau lucrurile cu Podul de Dridu.. intrebati pe Ciuperca daca il cunoaste Theodor Barna..da.. este nevinovat omul.. ce sa faci a lucrat pentru partid..
eu:
(8 Februarie 2017, 15:17)
Sunt din zona. Podul e distrus. Toate firmele care au castigat licitatia au avut , mai mult sau mai putin relatii la la conducerea judetului. Domnul Presedinte Moraru nu poate sa dea vina pe vechea mostenire pentru ca la noi in judet ei sunt vesnici. O sa vedem pod la sfantu' astepta.
Ma intreb de ce dracu' ii tot votam daca nu fac nimic?
Cineva:
(7 Februarie 2017, 22:03)
Faceti-ma sa inteleg. Podul de la Dridu a fost construit in anul 1965 (tot podul a fost construit in 1 an) si nu s-a reusit reabilitarea in 6 ani?? :))))))))))))))))))))))))))))
ady:
(6 Februarie 2017, 20:31)
Mai mare rasul......
Luluta:
(6 Februarie 2017, 20:04)
De vazut ce interese financiare sunt,cine beneficiaza Cine se opune din culise la reconstructia acstui pod.Cautati ce primari si mai sus au facut parte in parte la cascavalul luaat. Ce sa facem daca militieni sefi pe la infractiuni ecomomice este pretin cu bagabontii si cand primeste cate o reclamatie da fuga,fuguta si anunta bagabontii. Il vezi mereu in vizita chiourile de serviciu pe la sediile si casele bagabontilor. Nu da telefoane cai este frica sa nu fie ascultat de baietii cu ochii albastrii de la servicii. Mama ei de coruptie poate poate va avea sorta sefului sau de acum ceva anisori sau poate zilele sun numarate. Dal la naiba de pod face la vara bac cum era acum 40 ani. Stragetil ba pe primar de gat ca nu mica nimic daca nu baga bani la tescherache.Numai cucuveaua mov ne salveaza
Mircea:
(6 Februarie 2017, 18:55)
Podul de piatra s-a daramat.
A venit apa si l-a luat.
Vom face altul pe rau in jos,
Altul mai scump  si mai periculos.

De  27de ani consiliul judetean PSD nu a reusit sa reabiliteze/consolideze podul  de la Dridu,''Haiducul Mortaru" viseaza pasaje supraterane  la Drajna judetul Calarasi pe banii ialomitenilor,tot el mai viseaza sa restaureze un conacel cu 25 de milioane Ron,dar niciodata nu viseaza sa faca ceva si pentru ialomitenii care l-au votat.Poate isi face mila si de oamenii care utilizau in fiecare zi podul de la Dridu,sau poate considera ca mai au  de asteptat atata timp cat Dridu nu este in drumul spre mare sau spre munte, iar Mortaru nu trece pe acolo cand se duce in vacanta.
Mary:
(6 Februarie 2017, 14:03)
   Va spuneam, de curand, ca i-am cunoscut pe comunisti si ii urasc dar erau mai destepti ca prostii de astazi.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 30 Mar 2020
139 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Prefectura Ialomița, Coronavirus: Posibil infectat cu noul Coronavirus, decedat la Țăndărei

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a inițiat o anchetă epidemiologică în urma decesului unui bărbat, de 39 de ani, din orașul Țăndărei. Acesta a fost consultat la Spitalul Orășenesc din Țăndărei, unde ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:40
(677 vizualizări - 3 comentarii)


Ialomița: Polițiștii sunt la datorie pe străzile din județ

Ialomița: Polițiștii sunt la datorie pe străzile din județ

În urma unei acțiuni preventive desfășurate la nivelul județului joi, 26 martie a.c., polițiștii au intervenit la 72 de evenimente, cele mai multe dintre acestea sesizate pe numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:35
(272 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică

Din cauza lucrărilor de reparații ale rețelelor de distribuție a energiei electrice, Enel Dobrogea anunță faptul că, în perioada 30 martie-3 aprilie 2020, în anumite zone din localitățile Urziceni, Rași ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:30
(177 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Obținerea certificatului de situație de urgență

În Monitorul Oficial nr. 248, a fost publicat Ordinul nr. 791/24.03.2020, privind acordarea certificatelor de situație de urgență operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:35
(139 vizualizări - 0 comentarii)


4

Incendiu la un autocamion pe Autostrada A2/km 146

Joi, 26 martie, a.c., în jurul orelor 23,35, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la un autocamion cu semiremorcă, produs pe Autostrada A2, în zona podului de la ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:10
(147 vizualizări - 0 comentarii)


Ciochina: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 26 martie, a.c., în jurul orelor 19,15, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Ciochina. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:05
(93 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: La volan sub influența drogurilor

Un tânăr de 21 de ani a intrat în vizorul organelor de anchetă fiind depistat în trafic sub influența substanțelor interzise. El a fost oprit pentru un control de rutină în ziua de miercuri, 25 martie ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 17:45
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomițeni cercetați penal pentru că și-au agresat soțiile

Doi bărbați, de 40 și 33 de ani, domiciliați în Gheorghe Lazăr și Slobozia, sunt cercetați penal pentru că și-au agresat soțiile. În ziua de miercuri, 25 martie a.c., ambii au fost reclamați, prin numărul ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 17:40
(156 vizualizări - 0 comentarii)


8

Prefectura Ialomița, Coronavirus: Peste 2500 de ialomițeni sunt autoizolați la domiciliu

Potrivit unei informări transmise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, la nivelul județului nostru există 77 de persoane aflate în carantină și alte 2551 autoizolate la ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 17:35
(245 vizualizări - 0 comentarii)


9

Federația «Solidaritatea Sanitară»: Dacă refuzați în continuare testarea personalului atunci nu va mai avea cine să vă trateze!

Deși Președintele României a solicitat public autorităților să testeze cu prioritate salariații din Sănătate;
În condițiile în care absența testării a generat tragedia de la Spitalul Județean Suceava ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 10:20
(232 vizualizări - 0 comentarii)


10
Făcăeni: L-ați văzut?

Făcăeni: L-ați văzut?

Polițiștii ialomițeni au dat în urmărire un tânăr de 17 ani, domiciliat în comuna Făcăeni, care a dispărut de la domiciliu. Miercuri, 25 martie a.c., familia acestuia a sesizat Poliția precizând faptul ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:25
(501 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Platformă digitală adresată profesorilor

Ministerul Educației și Cercetării a lansat platforma Digital pe educred.ro (digital.educred.ro), un spațiu creat pentru toate cadrele didactice care doresc să valorifice noile tehnologii în activitățile ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:20
(202 vizualizări - 0 comentarii)


12

RAJA SA Constanța: Înrerupere apă la Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul 150 mm, de pe strada Vlad Țepeș, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:15
(135 vizualizări - 0 comentarii)


13

ISU Ialomița: Măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație uscată

Pompierii ialomițeni adresează cetățenilor o serie de recomandări cu privire la arderea controlată a vegetației uscată care acoperă miriștile. Operațiunea este strict interzisă, dacă nu este aplicată ca ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:10
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Federația «Solidaritatea Sanitară»: Modelul pe care se bazează Guvernul în gestionarea crizei Coronavirus este greșit!

Federația «Solidaritatea Sanitară» lansează o solicitare publică, adresată Guvernului, de reanalizare a strategiei ce stă la baza managementului crizei declanșate de COVID 19, propunând două completări ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 12:05
(162 vizualizări - 0 comentarii)


Comunicat de presă al Comitetului de Supraveghere al Băncii Naționale a României

Comitetul de Supraveghere al Băncii Naționale a României, întrunit în ședință de urgență, a clarificat modul în care băncile și IFN-urile din România trebuie să aplice reglementările în vigoare în contextul ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 11:50
(214 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Unde se pot obține relații despre procedura de finanțare a șomajului tehnic?

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița pune la dispoziția angajatorilor ce urmează să trimită salariații în șomaj tehnic, două numere de telefon și o adresă de e-mail mail dedicată, ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2020, 16:50
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști

Polițiștii din Slobozia au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 46 de ani, care domiciliază în oraș. În cursul zilei de luni, 23 martie 2020, oamenii legii au fost sesizați de ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2020, 16:45
(311 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Polițiștii au aplicat amenzi de 62000 de lei

Slobozia: Polițiștii au aplicat amenzi de 62000 de lei

Intrarea în vigoare a Ordonanței Militare Nr. 2 s-a lăsat cu amenzi la Slobozia. 37 de persoane au fost sancționate contravențional de polițiști în seara zilei de luni, 23 martie 2020, deoarece nu și-au ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2020, 16:40
(682 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Și-a pierdut viața într-un accident rutier

Urziceni: Și-a pierdut viața într-un accident rutier

Un tânăr de 32 de ani a murit și un altul, în vârstă de 19 ani, a fost grav rănit după ce mașinile în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier. Automobilele s-au ciocnit în dimineața zilei ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:55
(517 vizualizări - 1 comentariu)


Grivița: Rănit într-un accident rutier

Un bărbat de 34 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind victimă a unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut în ziua de 22 martie 2020, pe raza localității Grivița, ca urmare a impactului ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:50
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Jilavele: Două tone de furaje s-au făcut scrum

Pompierii din Urziceni au intervenit sâmbătă, 21 martie 2020, pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria unui localnic din localitatea Jilavele. Flăcările au cuprins un grajd, în care se aflau ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:45
(340 vizualizări - 0 comentarii)


Platonești: Incendii de vegetație

Pompierii din Țăndărei au intervenit, în ziua de 21 martie 2020, pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, sesizate pe raza localității Platonești. Astfel, au ars aproximativ 600 mp de teren ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:40
(268 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Coș de fum, cuprins de flăcări

Locatarii unui imobil din localitatea Maia au trecut duminică, 22 martie 2020, prin clipe de panică. Totul din cauza unui incendiu care a cuprins coșul de fum al centralei termice, pe care oamenii o foloseau ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:35
(159 vizualizări - 0 comentarii)


ONRC: Se suspendă depunerea declarației privind beneficiarul real

Activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului, în sensul depunerii declarației privind beneficiarul real, se suspendă din cauza epidemiei provocată de noul Coronavirus. Suspendarea vizează întreaga ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:30
(229 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Conducea în stare de ebrietate

Polițiștii din Fetești au depistat în trafic un bărbat de 41 ani, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența buturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul Drager, acesta a indicat o ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:20
(221 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbulești: Șofer de ocazie la 16 ani

Un minor de 16 ani din comuna Bărbulești i-a pus pe jar pe polițiștii din zonă. Acesta a furat un automobil și a făcut câteva ture prin localitate. Pentru a fi oprit, polițiștii au instituit filtre și l ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2020, 14:50
(338 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Prinși la volanul mașinilor pe care le-au furat

Doi tineri de 19 și 28 de ani, din localitățile Adâncata și Manasia, s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificați în trafic, pe data de 19 martie 2020, la volanul unor automobile pe care le-au ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2020, 14:45
(306 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Circula pe drumurile publice cu viteză ilegală

Polițiștii ialomițeni au întocmit un dosar penal unui cetățean bulgar, în vârstă de 51 de ani, care a fost depistat conducând pe drumurile publice cu viteză prea mare. El a fost tras pe dreapa în ziua de ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2020, 14:40
(381 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Măsuri pentru protejarea angajaților din fermele zootehnice

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează administratorii fermelor de animale din județ cu privire la implementarea unor măsuri de autoprotecție a angajaților. Astfel ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2020, 12:55
(274 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...