Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Podul de la Dridu a fost distrus

După 4 ani de reconstrucție

Podul de la Dridu a fost distrus

Joi, 19 ianuarie 2017, în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița, consilierii județeni au fost informați că lucrările de reabilitare a podului de la Dridu au condus la distrugerea acestuia. Anunțul a fost făcut de către reprezentantul firmei de proiectare Expert Proiect 2002 SRL, Cristian Vâlcu, care a apreciat că «lucrările trebuie reluate de la zero!». Cheltuielile suportate până în prezent din fonduri publice pentru reabilitarea podului peste râul Prahova din zona Dridu depășesc 1,7 milioane de lei.

Lucrări sabotate de constructori
Podul peste râul Prahova din zona Dridu a fost distrus de cele două firme care au câștigat, succesiv, licitația pentru reabilitarea lui. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița de săptămâna trecută de către Cristian Vâlcu, reprezentantul firmei de proiectare a lucrărilor executate până acum la pod. Acesta a precizat public, pentru informarea consilierilor județeni prezenți, că modul în care s-a lucrat până acum a fost defectuos și a afectat iremediabil structura de rezistență a acestui obiectiv. «Zonele de sprijin sunt afectate grav. (...) În varianta inițială, podul nou, reabilitat, îngloba o mare parte din podul existent. La acest moment nu se mai pot folosi sau reutiliza părți din podul vechi. Practic, trebuie să realizăm un pod nou! Din ce cauză s-a ajuns la această situație? Din cauza celor două firme care au executat lucrările până acum, firme care nu au avut capacitatea de a duce până la capăt lucrarea. Fiecare dintre cele două societăți au aplicat tehnologii de execuție care au făcut ca grinzile de la structura de rezistență să nu mai poată fi refolosite. În această situație, varianta optimă pentru continuarea acestei lucrări o reprezintă un pod nou. Pila deja executată poate fi folosită, însă deschiderea centrală nu mai poate fi realizată!» a declarat acesta. Noul proiect propune «realizarea și completarea deschiderii centrale de 44,30 m a unei suprastructuri noi de grinzi prefabricate simplu rezemate (...), rezemată pe infrastructuri consolidate...» se mai arată în noul proiect de lucrări aprobat în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița de săptămâna trecută.

Consiliul Județean nu are soluții
Situația este cunoscută încă de la jumătatea anului trecut de către administrația Moraru. Victor Moraru a organizat, anterior ședinței de Consiliu Județean, o conferință de presă în care a explicat că, la acest moment, nu a identificat soluții pentru urgentarea lucrărilor sau pentru recuperarea prejudiciului generat de către firmele care au executat lucrările în perioada 2012-2016. «Valoarea totală a acestui obiectiv, la acest moment, este de 8,8 milioane de lei. Este vorba despre o valoare estimată, fiind posibil ca în urma licitației aceasta să scadă. Varianta optimistă ar fi ca în următoarele 12 luni să reluăm procedura de licitație, iar firma care va câștiga licitația să fie una cu o reputație solidă, cu o capacitate economică și tehnică foarte mare, care să nu dezamăgească cum au făcut-o precedentele... Depinde însă, evident, de ofertele pe care le vom găsi în piață. (...) Este simplu să dorim peste noapte rezultate excepționale, însă nici resursa umană și nici cea economică nu este suficientă la acest moment!» a declarat Victor Moraru cu acest prilej. Valoarea inițială la care a fost câștigată licitația în 2012 a fost de 4,2 milioane de lei, experții firmei de proiectare apreciind la acel moment că «elementele structurale pot fi consolidate». În concluzie, adoptarea în cadrul ședinței de Consiliu Județean a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, la o valoare de 8,8 milioane de lei, relansează această investiție începută în urmă cu 5 ani, dar nu garantează finalitatea ei.

Firmele care au distrus podul sunt în insolvență
Dublarea valorii investiției și întârzierea lucrărilor nu reprezintă singura problemă cu care se confruntă administrația județeană. Mai grav este faptul că administrația județeană a plătit lucrări în valoare de 1,7 milioane de lei către cele două firme care au câștigat licitațiile în 2012 și 2015. Reamintim că podul a fost abandonat prima dată în 2014, când societatea Teloxim, membră a grupului de firme Tehnologica Radion, a intrat în insolvență. Lucrările au stagnat timp de aproximativ 1 an, până când Consiliul Județean Ialomița a reluat procedurile de licitație și a găsit un nou constructor. În aprilie 2015, oficialii din administrația județeană anunțau faptul că noul câștigător se numește Strabenbau Logistic SRL, societate ai cărei reprezentanți au asigurat faptul că vor termina construcția cu 2,8 milioane de lei, în loc de 4,8 milioane cât fusese estimată inițial valoarea lucrării. La nivel declarativ, podul urma să fie gata la sfârșitul lunii decembrie 2015. Restul este istorie și de ea se vor ocupa, nu ne îndoim, instituțiile abilitate să ancheteze această afacere administrativă care este departe de a se fi finalizat.

6 Februarie 2017, 10:20 (19173 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Probleme cu Podul de la Dridu?
Istoria podului de la Dridu
«Demolarea» podului de la Dridu a costat 2,5 milioane de lei

Comentariile cititorilor:


ION :
(26 Februarie 2017, 18:42)
Asa se intampla cand constructorii nu sunt alesi cum trebuie adica adevarati constructori nu firme de amatori ,si mare vina o au si cei care adjudeca licitatiile in consilii pe baza criteriului "oferta cu pretul cel mai scazut",si ca majoritatea din comisiile de licitatie nu sunt de specialitate constructori.O vina au si proiectantii,dirigintii de santier, serviciul D.I.S.P.din CJ Ialomita cu aceiasi meteahna -lipsa personal specialitate.Nu se poate ca o lucrare cu un proiect bine intocmit, cu o licitatie bine organizata si un criteriu de castigare a ei bine gandit,cu alegerea constructorului cu experienta si bine cotat pe piata,cu alegerea unui diriginte de santier cu experienta si fara alte preocupari care sa stea pe santier impreuna cu RTE ,cu un contract tip FIDIC ,cu faze determinante cat mai dese si cu participarea Inspectiei in constructii,si cu multe alte masuri aceasta lucrare sa nu poate fi facuta ,taraganata.Aici se impune raspundere penala si materiala pentru toti cei implicati si care si-au batut joc de banul public atatia ani.
cristi:
(16 Februarie 2017, 14:12)
dementilor ati daramat tara opritiv//////////////////////////////ăăăăăăăăăăăăăăăăă
Zurliu:
(16 Februarie 2017, 14:04)
Cum spui tu Mary, ai dreptate ca si acum fac unele autostrazi proiectate de ei. Iar ca sa parafrazam pe "cineva" Nu o sa reusiti sa varuiti voi ce a construit tata spunea candva. Cu privire la "Cucuvea" cum spui tu Luluta ea trebuie sa faca curatenie peste tot nu doar unde trebuie sa se vada in rest baga gunoiul sub pres.
gogu:
(10 Februarie 2017, 13:59)
Cat a fost Gheorghe Tinel la butoane , a taiat si a sspanzurat in Ialomita, putea sa renoveze podul dar a avut altele mult mai importante decat soarta oamenilor din fieful sau 
Marius:
(8 Februarie 2017, 22:58)
Alooo voi stiutorilor podul de la Dridu nu se va reconstruii niciodata cat timp va fii primar Valentin Masonul si atat timp cat este in spatele unor afaceri nestiute de plebe. Asa ca voi tarani legumicultori din comuna rosie Dridu vopsita de Turiga in galben cu sageti spuneti adio cel putin trei, patru,cinci ani de azi inainte podului. Auzi bai sondorul george,cu g mic vezi ca nu mai departe de anul trecut trecut il ridicai in slavi si te stergeai la gura cu budigai murdari de rugina. Ai uitat cand venerand un anume candidat faceai tau altor amarati iar acum il blestemi pe la colturi.Grijania lui de
CORMORANUL:
(8 Februarie 2017, 16:14)
Nu are treaba Moraru cu Podul de Dridu fratilor.. aceasta este opera lui Ciuperca si a doamnei Negoita.. artizanii afacerii.. cum a cazut regele asfaltului au cazut toate lucrarile contractate.. intrebati pe Dumitru de la pensii,, care a incasat bani frumosi din dirigentie, cum stau lucrurile cu Podul de Dridu.. intrebati pe Ciuperca daca il cunoaste Theodor Barna..da.. este nevinovat omul.. ce sa faci a lucrat pentru partid..
eu:
(8 Februarie 2017, 15:17)
Sunt din zona. Podul e distrus. Toate firmele care au castigat licitatia au avut , mai mult sau mai putin relatii la la conducerea judetului. Domnul Presedinte Moraru nu poate sa dea vina pe vechea mostenire pentru ca la noi in judet ei sunt vesnici. O sa vedem pod la sfantu' astepta.
Ma intreb de ce dracu' ii tot votam daca nu fac nimic?
Cineva:
(7 Februarie 2017, 22:03)
Faceti-ma sa inteleg. Podul de la Dridu a fost construit in anul 1965 (tot podul a fost construit in 1 an) si nu s-a reusit reabilitarea in 6 ani?? :))))))))))))))))))))))))))))
ady:
(6 Februarie 2017, 20:31)
Mai mare rasul......
Luluta:
(6 Februarie 2017, 20:04)
De vazut ce interese financiare sunt,cine beneficiaza Cine se opune din culise la reconstructia acstui pod.Cautati ce primari si mai sus au facut parte in parte la cascavalul luaat. Ce sa facem daca militieni sefi pe la infractiuni ecomomice este pretin cu bagabontii si cand primeste cate o reclamatie da fuga,fuguta si anunta bagabontii. Il vezi mereu in vizita chiourile de serviciu pe la sediile si casele bagabontilor. Nu da telefoane cai este frica sa nu fie ascultat de baietii cu ochii albastrii de la servicii. Mama ei de coruptie poate poate va avea sorta sefului sau de acum ceva anisori sau poate zilele sun numarate. Dal la naiba de pod face la vara bac cum era acum 40 ani. Stragetil ba pe primar de gat ca nu mica nimic daca nu baga bani la tescherache.Numai cucuveaua mov ne salveaza
Mircea:
(6 Februarie 2017, 18:55)
Podul de piatra s-a daramat.
A venit apa si l-a luat.
Vom face altul pe rau in jos,
Altul mai scump  si mai periculos.

De  27de ani consiliul judetean PSD nu a reusit sa reabiliteze/consolideze podul  de la Dridu,''Haiducul Mortaru" viseaza pasaje supraterane  la Drajna judetul Calarasi pe banii ialomitenilor,tot el mai viseaza sa restaureze un conacel cu 25 de milioane Ron,dar niciodata nu viseaza sa faca ceva si pentru ialomitenii care l-au votat.Poate isi face mila si de oamenii care utilizau in fiecare zi podul de la Dridu,sau poate considera ca mai au  de asteptat atata timp cat Dridu nu este in drumul spre mare sau spre munte, iar Mortaru nu trece pe acolo cand se duce in vacanta.
Mary:
(6 Februarie 2017, 14:03)
   Va spuneam, de curand, ca i-am cunoscut pe comunisti si ii urasc dar erau mai destepti ca prostii de astazi.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 28 Ian 2020
218 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Incendii la Dridu, Gura Ialomiței, Slobozia și Bordușelu

Incendii la Dridu, Gura Ialomiței, Slobozia și Bordușelu

În curzul zilei de vineri, 24 ianuarie a.c., pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din localitatea Dridu. La locul solicitării s-au deplasat ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2020, 14:20
(85 vizualizări - 0 comentarii)


Greci: Accident produs de un șofer băut cu permisul suspendat

Duminică, 26 ianuarie a.c., polițiștii din Fierbinți Târg au intervenit la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din verificări a reieșit că un bărbat, de 44 de ani, din județul Ilfov, în timp ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2020, 13:20
(93 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Greci accident


IPJ Ialomița: 37 permise reținute, amenzi de peste 244 mii de lei

În perioada 24-26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au acționat, pe raza județului, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere. Pe parcursul celor 3 zile, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2020, 13:15
(81 vizualizări - 1 comentariu)


Fetești: Condamnat de Tribunalul Militar pentru «ucidere din culpă», arestat

Joi, 23 ianuarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Fetești au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2020, 13:10
(107 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești arestare


4

Slobozia: A fost jefuit magazinul Altex

Polițiștii din Slobozia caută mai mulți suspecți care, în noaptea de miercuri spre joi, 22/23 ianuarie 2020, au pătruns prin efracție în incinta Magazinului Alex, din zona Value Centre Slobozia. Hoții au ...[citește_toată_știrea]

25 Ianuarie 2020, 20:05
(834 vizualizări - 3 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

24 Ianuarie 2020, 14:50


Fetești: Pieton în scaun cu rotile, lovit de o mașină

Un bătrân de 72 de ani, aflat în scaunul cu rotile, din localitatea Făcăeni, a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină. Accidentul s-a petrecut miercuri, 22 ianuarie 2020, pe raza municipiului ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:25
(256 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Ialomița: A intrat cu mopedul într-o mașină

Un bărbat de 40 de ani, din localitatea Valea Ciorii, s-a ales marți, 22 ianuarie 2020, cu un dosar penal fiind identificat în trafic fără permis de conducere. Polițiștii s-au sesizat după ce acesta a provocat ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:20
(263 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: «Hora Unirii» la Grădinița «Piticiot»

Preșcolarii Grădiniței «Piticot» din Slobozia au participat la un eveniment organizat de Protopopiatul Slobozia, cu scopul de a marca Ziua Micii Unirii. La finalul manifestărilor, copiii s-au prins de mâini ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:15
(196 vizualizări - 0 comentarii)


9

Făcăeni: La volan sub influența alcoolului

Un tânăr de 26 de ani, din localitatea Făcăeni, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost depistat în trafic sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat de asemenea să se prezinte la spital pentru ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:10
(174 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Lemne de foc vândute ilegal

Miercuri, 22 ianuarie 2020, polițiștii din Ialomița au desfășurat o amplă acțiune de combatere a infracțiunilor la regimul silvic. Astfel, oamenii legii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:05
(273 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Pietonii, victime ale șoferilor grăbiți

În cursul zilei de marți, 21 ianuarie 2020, trei pietoni au ajuns la spital, fiind victime ale accidentelor de circulație. În primul caz este vorba despre un bărbat, de 47 de ani, domiciliat în Amara, care ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2020, 18:10
(315 vizualizări - 2 comentarii)


12

IPJ Ialomița: Simulare VR pentru prevenirea furturilor din locuințe

Acțiune inedită a polițiștilor ialomițeni în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuințe «Hoții îți invadează intimitatea». Miercuri, 22 ianuarie 2020, oamenii legii le-au prezentat clienților ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2020, 18:05
(253 vizualizări - 1 comentariu)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Ianuarie 2020, 17:15


Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Aproape 300 de kilograme de pește din speciile crap și somn precum și o barcă pneumatică și plase de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în localitatea Valea Ciorii. Astfel, luni, 20 ianuarie ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:15
(363 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 20 ianuarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Stelnica, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza comunei Vlădeni, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:10
(330 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: 16 persoane evacuate dintr-un bloc cu 4 etaje

16 persoane au fost evacuate în cursul zilei de marți, 21 ianuarie 2020, dintr-un bloc cu 4 etaje din Fetești, din cauza unei butelii care a luat foc. La locul intervenției au participat pompierii Gărzii ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 12:35
(272 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că luni, 20 ianuarie 2020, pe raza județului Ialomița, sunt declarate 17 focare de pestă porcină africană. Astfel, în localitatea ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 15:10
(320 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: 190 kg de pește, confiscate

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii au oprit pentru control, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din județul Ilfov. În urma verificării autovehiculului, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:45
(302 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Săli de jocuri de noroc, verificate de polițiști

Duminică, 19 ianuarie a.c., polițiștii de Ordine Publică și Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat o acțiune preventivă pentru creșterea gradului de siguranță al ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:40
(303 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au oprit pentru control, pe raza comunei Săveni, un autoturism condus de un bărbat de 60 ani. În urma testării cu aparatul ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:35
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 accidente, cinci victime

În ultimele 48 ore, la nivelul județului Ialomița, pompierii au acționat pentru gestionarea a 62 intervenții destinate protecției comunității, din care 57 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 10:40
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(420 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(269 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(248 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(437 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(444 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(696 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(366 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(388 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...