Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Podul de la Dridu a fost distrus

După 4 ani de reconstrucție

Podul de la Dridu a fost distrus

Joi, 19 ianuarie 2017, în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița, consilierii județeni au fost informați că lucrările de reabilitare a podului de la Dridu au condus la distrugerea acestuia. Anunțul a fost făcut de către reprezentantul firmei de proiectare Expert Proiect 2002 SRL, Cristian Vâlcu, care a apreciat că «lucrările trebuie reluate de la zero!». Cheltuielile suportate până în prezent din fonduri publice pentru reabilitarea podului peste râul Prahova din zona Dridu depășesc 1,7 milioane de lei.

Lucrări sabotate de constructori
Podul peste râul Prahova din zona Dridu a fost distrus de cele două firme care au câștigat, succesiv, licitația pentru reabilitarea lui. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița de săptămâna trecută de către Cristian Vâlcu, reprezentantul firmei de proiectare a lucrărilor executate până acum la pod. Acesta a precizat public, pentru informarea consilierilor județeni prezenți, că modul în care s-a lucrat până acum a fost defectuos și a afectat iremediabil structura de rezistență a acestui obiectiv. «Zonele de sprijin sunt afectate grav. (...) În varianta inițială, podul nou, reabilitat, îngloba o mare parte din podul existent. La acest moment nu se mai pot folosi sau reutiliza părți din podul vechi. Practic, trebuie să realizăm un pod nou! Din ce cauză s-a ajuns la această situație? Din cauza celor două firme care au executat lucrările până acum, firme care nu au avut capacitatea de a duce până la capăt lucrarea. Fiecare dintre cele două societăți au aplicat tehnologii de execuție care au făcut ca grinzile de la structura de rezistență să nu mai poată fi refolosite. În această situație, varianta optimă pentru continuarea acestei lucrări o reprezintă un pod nou. Pila deja executată poate fi folosită, însă deschiderea centrală nu mai poate fi realizată!» a declarat acesta. Noul proiect propune «realizarea și completarea deschiderii centrale de 44,30 m a unei suprastructuri noi de grinzi prefabricate simplu rezemate (...), rezemată pe infrastructuri consolidate...» se mai arată în noul proiect de lucrări aprobat în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița de săptămâna trecută.

Consiliul Județean nu are soluții
Situația este cunoscută încă de la jumătatea anului trecut de către administrația Moraru. Victor Moraru a organizat, anterior ședinței de Consiliu Județean, o conferință de presă în care a explicat că, la acest moment, nu a identificat soluții pentru urgentarea lucrărilor sau pentru recuperarea prejudiciului generat de către firmele care au executat lucrările în perioada 2012-2016. «Valoarea totală a acestui obiectiv, la acest moment, este de 8,8 milioane de lei. Este vorba despre o valoare estimată, fiind posibil ca în urma licitației aceasta să scadă. Varianta optimistă ar fi ca în următoarele 12 luni să reluăm procedura de licitație, iar firma care va câștiga licitația să fie una cu o reputație solidă, cu o capacitate economică și tehnică foarte mare, care să nu dezamăgească cum au făcut-o precedentele... Depinde însă, evident, de ofertele pe care le vom găsi în piață. (...) Este simplu să dorim peste noapte rezultate excepționale, însă nici resursa umană și nici cea economică nu este suficientă la acest moment!» a declarat Victor Moraru cu acest prilej. Valoarea inițială la care a fost câștigată licitația în 2012 a fost de 4,2 milioane de lei, experții firmei de proiectare apreciind la acel moment că «elementele structurale pot fi consolidate». În concluzie, adoptarea în cadrul ședinței de Consiliu Județean a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, la o valoare de 8,8 milioane de lei, relansează această investiție începută în urmă cu 5 ani, dar nu garantează finalitatea ei.

Firmele care au distrus podul sunt în insolvență
Dublarea valorii investiției și întârzierea lucrărilor nu reprezintă singura problemă cu care se confruntă administrația județeană. Mai grav este faptul că administrația județeană a plătit lucrări în valoare de 1,7 milioane de lei către cele două firme care au câștigat licitațiile în 2012 și 2015. Reamintim că podul a fost abandonat prima dată în 2014, când societatea Teloxim, membră a grupului de firme Tehnologica Radion, a intrat în insolvență. Lucrările au stagnat timp de aproximativ 1 an, până când Consiliul Județean Ialomița a reluat procedurile de licitație și a găsit un nou constructor. În aprilie 2015, oficialii din administrația județeană anunțau faptul că noul câștigător se numește Strabenbau Logistic SRL, societate ai cărei reprezentanți au asigurat faptul că vor termina construcția cu 2,8 milioane de lei, în loc de 4,8 milioane cât fusese estimată inițial valoarea lucrării. La nivel declarativ, podul urma să fie gata la sfârșitul lunii decembrie 2015. Restul este istorie și de ea se vor ocupa, nu ne îndoim, instituțiile abilitate să ancheteze această afacere administrativă care este departe de a se fi finalizat.

6 Februarie 2017, 10:20 (18926 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Probleme cu Podul de la Dridu?
Istoria podului de la Dridu
«Demolarea» podului de la Dridu a costat 2,5 milioane de lei

Comentariile cititorilor:


ION :
(26 Februarie 2017, 18:42)
Asa se intampla cand constructorii nu sunt alesi cum trebuie adica adevarati constructori nu firme de amatori ,si mare vina o au si cei care adjudeca licitatiile in consilii pe baza criteriului "oferta cu pretul cel mai scazut",si ca majoritatea din comisiile de licitatie nu sunt de specialitate constructori.O vina au si proiectantii,dirigintii de santier, serviciul D.I.S.P.din CJ Ialomita cu aceiasi meteahna -lipsa personal specialitate.Nu se poate ca o lucrare cu un proiect bine intocmit, cu o licitatie bine organizata si un criteriu de castigare a ei bine gandit,cu alegerea constructorului cu experienta si bine cotat pe piata,cu alegerea unui diriginte de santier cu experienta si fara alte preocupari care sa stea pe santier impreuna cu RTE ,cu un contract tip FIDIC ,cu faze determinante cat mai dese si cu participarea Inspectiei in constructii,si cu multe alte masuri aceasta lucrare sa nu poate fi facuta ,taraganata.Aici se impune raspundere penala si materiala pentru toti cei implicati si care si-au batut joc de banul public atatia ani.
cristi:
(16 Februarie 2017, 14:12)
dementilor ati daramat tara opritiv//////////////////////////////ăăăăăăăăăăăăăăăăă
Zurliu:
(16 Februarie 2017, 14:04)
Cum spui tu Mary, ai dreptate ca si acum fac unele autostrazi proiectate de ei. Iar ca sa parafrazam pe "cineva" Nu o sa reusiti sa varuiti voi ce a construit tata spunea candva. Cu privire la "Cucuvea" cum spui tu Luluta ea trebuie sa faca curatenie peste tot nu doar unde trebuie sa se vada in rest baga gunoiul sub pres.
gogu:
(10 Februarie 2017, 13:59)
Cat a fost Gheorghe Tinel la butoane , a taiat si a sspanzurat in Ialomita, putea sa renoveze podul dar a avut altele mult mai importante decat soarta oamenilor din fieful sau 
Marius:
(8 Februarie 2017, 22:58)
Alooo voi stiutorilor podul de la Dridu nu se va reconstruii niciodata cat timp va fii primar Valentin Masonul si atat timp cat este in spatele unor afaceri nestiute de plebe. Asa ca voi tarani legumicultori din comuna rosie Dridu vopsita de Turiga in galben cu sageti spuneti adio cel putin trei, patru,cinci ani de azi inainte podului. Auzi bai sondorul george,cu g mic vezi ca nu mai departe de anul trecut trecut il ridicai in slavi si te stergeai la gura cu budigai murdari de rugina. Ai uitat cand venerand un anume candidat faceai tau altor amarati iar acum il blestemi pe la colturi.Grijania lui de
CORMORANUL:
(8 Februarie 2017, 16:14)
Nu are treaba Moraru cu Podul de Dridu fratilor.. aceasta este opera lui Ciuperca si a doamnei Negoita.. artizanii afacerii.. cum a cazut regele asfaltului au cazut toate lucrarile contractate.. intrebati pe Dumitru de la pensii,, care a incasat bani frumosi din dirigentie, cum stau lucrurile cu Podul de Dridu.. intrebati pe Ciuperca daca il cunoaste Theodor Barna..da.. este nevinovat omul.. ce sa faci a lucrat pentru partid..
eu:
(8 Februarie 2017, 15:17)
Sunt din zona. Podul e distrus. Toate firmele care au castigat licitatia au avut , mai mult sau mai putin relatii la la conducerea judetului. Domnul Presedinte Moraru nu poate sa dea vina pe vechea mostenire pentru ca la noi in judet ei sunt vesnici. O sa vedem pod la sfantu' astepta.
Ma intreb de ce dracu' ii tot votam daca nu fac nimic?
Cineva:
(7 Februarie 2017, 22:03)
Faceti-ma sa inteleg. Podul de la Dridu a fost construit in anul 1965 (tot podul a fost construit in 1 an) si nu s-a reusit reabilitarea in 6 ani?? :))))))))))))))))))))))))))))
ady:
(6 Februarie 2017, 20:31)
Mai mare rasul......
Luluta:
(6 Februarie 2017, 20:04)
De vazut ce interese financiare sunt,cine beneficiaza Cine se opune din culise la reconstructia acstui pod.Cautati ce primari si mai sus au facut parte in parte la cascavalul luaat. Ce sa facem daca militieni sefi pe la infractiuni ecomomice este pretin cu bagabontii si cand primeste cate o reclamatie da fuga,fuguta si anunta bagabontii. Il vezi mereu in vizita chiourile de serviciu pe la sediile si casele bagabontilor. Nu da telefoane cai este frica sa nu fie ascultat de baietii cu ochii albastrii de la servicii. Mama ei de coruptie poate poate va avea sorta sefului sau de acum ceva anisori sau poate zilele sun numarate. Dal la naiba de pod face la vara bac cum era acum 40 ani. Stragetil ba pe primar de gat ca nu mica nimic daca nu baga bani la tescherache.Numai cucuveaua mov ne salveaza
Mircea:
(6 Februarie 2017, 18:55)
Podul de piatra s-a daramat.
A venit apa si l-a luat.
Vom face altul pe rau in jos,
Altul mai scump  si mai periculos.

De  27de ani consiliul judetean PSD nu a reusit sa reabiliteze/consolideze podul  de la Dridu,''Haiducul Mortaru" viseaza pasaje supraterane  la Drajna judetul Calarasi pe banii ialomitenilor,tot el mai viseaza sa restaureze un conacel cu 25 de milioane Ron,dar niciodata nu viseaza sa faca ceva si pentru ialomitenii care l-au votat.Poate isi face mila si de oamenii care utilizau in fiecare zi podul de la Dridu,sau poate considera ca mai au  de asteptat atata timp cat Dridu nu este in drumul spre mare sau spre munte, iar Mortaru nu trece pe acolo cand se duce in vacanta.
Mary:
(6 Februarie 2017, 14:03)
   Va spuneam, de curand, ca i-am cunoscut pe comunisti si ii urasc dar erau mai destepti ca prostii de astazi.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 17 Sep 2019
146 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2033 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(178 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(188 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Septembrie 2019, 17:10


4
DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(313 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(260 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(446 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(323 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


8

Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(259 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(409 vizualizări - 0 comentarii)


10

Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(265 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(363 vizualizări - 0 comentarii)


12
IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

Marți, 3 septembrie 2019, polițiștii rutieri au desfășurat sesiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi către unitățile de învățământ. În cadrul activităților au ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:05
(422 vizualizări - 0 comentarii)


Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, au fost la un pas de moarte după ce au fost implicati într-un accident rutier. Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 31 august 2 ...[citește_toată_știrea]

31 August 2019, 11:35
(1259 vizualizări - 11 comentarii)

Taguri: Reviga accident


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 2-6 septembrie a.c., între orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 17:20
(636 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional, depistat la Bărbulești

Joi, 29 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat pe raza comunei Bărbulești un bărbat, de 46 de ani, din Craiova, care era urmărit internațional. Autoritățile judiciare din Germania au emis pe ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:50
(490 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal în apropiere de Urziceni

Joi, 29 august a.c., în jurul orelor 2,30, în apropiere de localitatea Urziceni s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un tânăr, de 21 de ani, din comuna Coșereni ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:35
(518 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, joi, 29 august a.c., un bărbat de 48 de ani, din Sărățeni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității de ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:25
(471 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA-mai mult timp pentru abonați, mai multă grijă față de mediul înconjurător

Sigur, ușor, rapid, ... oricând ! Un singur click, mai multe facilități! Cu platforma on-line Contul meu RAJA clienții noștri, indiferent de ...[citește_toată_știrea]

29 August 2019, 14:20
(469 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Protopopiatul Urziceni: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 28 august a.c., în intervalul orar 8,00-12,00, Protopopiatul Urziceni, din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, împreună cu membrii Biroului de Asistență Socială și Serviciul Social acreditat ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 17:20
(581 vizualizări - 0 comentarii)


Lipsă apă în Cartierul Sinistrați din orașul Țăndărei

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Armanului, din orașul Țăndărei, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri, ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 10:55
(627 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție aniversară «Închinare Sfintei Cruci»

Marți, 27 august 2019, PS Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de consilieri eparhiali, a mers la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia la vernisajul celei de-a doua ediții a expoziției ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 16:10
(644 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Țăndărei

Razie de amploare la Țăndărei

Marți, 27 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o razie pe raza localității Țăndărei, în cadrul căreia au fost efectuate 6 percheziții domiciliare pe linia nerespectării regimului armelor și ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:50
(852 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Țăndărei razie


Bărcănești: Deținere ilegală de arme

Marți, 27 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au depistat, în urma unei percheziții domiciliare, în casa unui bărbat de 50 de ani, din Bărcănești, o pușcă cu aer comprimat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:45
(595 vizualizări - 0 comentarii)


Minor urmărit internațional, depistat în Țăndărei

Luni, 26 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr de 16 ani, din Țăndărei, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare. Minorul este cercetat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:40
(792 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Produse contrafăcute, confiscate

Luni, 26 august a.c., polițiștii slobozeni au depistat, în urma unui control, un tânăr de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea pe raza municipiului Slobozia un autoturism ce avea inspecția tehnică ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:35
(627 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

În perioada 24-25 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau  fără permis de conducere. Este cazul a doi bărbați, de 21 și ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:20
(687 vizualizări - 0 comentarii)


Pietoni accidentați la Dridu și Sinești

La sfârșitul de săptămână precedent, doi pietoni au fost răniți ca urmare a unor accidente rutiere produse pe raza județului. Astfel, vineri, 23 august a.c., un bărbat de 34 de ani, din localitatea Jilavele ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:10
(577 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Focare de Pestă Porcină Africană la Gheorghe Doja și Mărculești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, cu privire la ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 12:15
(683 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(981 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...