Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Jaf financiar în administrația locală din Ialomița

Prejudicii de 15 milioane de lei constatate de Camera de Conturi Ialomița

Jaf financiar în administrația locală din Ialomița

Oficialii Curții de Conturi a României au dat publicității Raportul de activitate realizat în urma controalelor efectuate anul trecut, referitor la exercițiul bugetar aferent anului 2015. În ceea ce privește județul Ialomița, auditorii din cadrul Camerei de Conturi Ialomița au descoperit prejudicii de peste 15 milioane de lei. Cele mai multe dintre abaterile sesizate au vizat utilizarea nelegală a fondurilor publice, plata ilegală de sporuri salariale sau neîncasarea corespunzătoare a taxelor și impozitelor locale.

Camera de Conturi Ialomița, la raport
În baza Programului de activitate, aprobat de Plenul Curții de Conturi, Camera de Conturi Ialomița a efectuat în 2016 un număr total de 43 de acțiuni de verificare la nivelul administrațiilor locale din județul Ialomița. Astfel, au fost vizați 29 de ordonatori principali de credite, 1 ordonator terțiar de credite, 6 societăți comerciale de interes local și 7 Asociații de Dezvoltare Intercomunitare. Acestea s-au concretizat prin 25 de misiuni de audit financiar, 11 acțiuni de control și 7 misiuni de auditul performanței privind modul de utilizare a fondurilor publice. Ca urmare a celor 25 de misiuni de audit financiar efectuate de auditorii Camerei de Conturi Ialomița, au fost constatate abateri privind legalitatea utilizării fondurilor publice la toate cele 25 de entități supuse verificării. În privința acțiunilor de control, auditorii ialomițeni precizează în Raportul de activitate aferent anului 2016 faptul că acestea s-au desfășurat în baza a două teme principale. Este vorba despre «Controlul modului de utilizare a fondurilor alocate unităților administrativ-teritoriale de la bugetul de stat, prin MDRAP, pentru modernizarea drumurilor de interes local clasificate și alimentarea cu apă» și «Controlul situației, evoluției și modului de administrare al patrimoniului public și privat al unităților administrativ teritoriale de către societăți comerciale cu capital integral sau majoritar al unităților administrativ teritoriale». De asemenea,  misiunile care au vizat auditul performanței au avut ca temă principală «Analiza eficacității fondurilor publice alocate de unitățile administrativ-teritoriale Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară, în perioada 2013-2015». La finalul acțiunilor de verificare, auditorii Camerei de Conturi Ialomița au emis 29 de decizii prin care s-au dispus 143 de măsuri legale privind înlăturarea deficiențelor care au fost constatate și care au vizat, printre altele, și recuperarea prejudiciilor create. În privința prejudiciilor, auditorii ialomițeni au constatat faptul că jaful financiar petrecut în vistieriile primăriilor din Ialomița se ridică la valoarea de 15 milioane de lei. Singurul aspect îmbucurător al acestei situații vizează faptul că valoarea totală a acestor prejudicii a scăzut cu 2 milioane de lei comparativ cu acțiunile de verificare întreprinse anterior. Astfel, în 2015, în urma acțiunilor care au vizat exercițiul bugetar aferent anului 2014, Camera de Conturi Ialomița a prezentat publicității faptul că valoarea prejudiciilor produse în cadrul administrațiilor locale din județul nostru s-a ridicat la suma de 17 milioane de lei. În unele cazuri, auditorii ialomițeni au sesizat organele de cercetare penală. Faptele pe care le-au adus în atenția polițiștilor sau procurorilor locali aveau legătură cu infracțiuni de serviciu, comise de funcționarii aparatului administrativ ialomițean.

Dezastrul din administrația publică locală
Auditorii ialomițeni au realizat, de asemenea, o clasificare a abaterilor constatate, folosind drept criteriu de departajare valoarea prejudiciilor constatate. Astfel, Consiliul Județean Ialomița, Primăriile Slobozia, Fierbinți-Târg, Armășești, Ciulnița, Coșereni, Făcăeni, Sinești, Bordușani, Grivița, Mărculești, Reviga, Miloșești, Movilița, Ograda și Rădulești au creat un prejudiciu de 1,7 milioane de lei prin efectuarea de plăți nelegale pentru produse, lucrări sau servicii «nelivrate sau neexecutate în cantitatea facturată sau decontată», precizează auditorii Camerei de Conturi Ialomița. Alți 375 mii de lei au cheltuit ilegal și Primăriile Adâncata, Coșereni, Dridu, Grivița, Manasia, Miloșești, Roșiori. Prejudiciul a fost creat prin efectuarea de plăți nelegale pentru achiziționarea de bunuri sau servicii neautorizate de lege. Societatea Consiliului Județean Ialomița, SC Drumuri și Poduri SA, a cheltuit ilegal 240 mii de lei pentru plata ilegală a fondurilor publice prin acordarea de prime administratorilor entității, o dată cu ieșirea la pensie a acestora. Tot în cadrul acestei instituții s-a mai descoperit și un prejudiciu de 35 mii de lei prin acordarea ilegală de tichete-cadou angajaților. SC Drumuri și Poduri SA se face responsabilă și pentru un prejudiciu de 80 mii de lei, creat prin «necalcularea de penalități de întârziere în cazul clienților care nu au achitat la scadență contravaloarea serviciilor de care au beneficiat», se mai precizează în Raportul întocmit de auditorii Camerei de Conturi Ialomița. De asemenea, alți 166 mii de lei au fost cheltuiți de Primăriile Slobozia, Fierbinți-Târg, Adâncata, Ciulnița, Făcăeni și Grivița pentru acordarea nelegală de drepturi salariale. Auditorii Camerei de Conturi Ialomița au explicat faptul că entitățile mai sus menționate au reușit să creeze acest prejudiciu fie prin acordarea de sporuri salariale necuvenite, fie prin majorarea nejustificată a salariilor de încadrare. Mai mult, Primăriile Jilavele, Roșiori, Sinești, Rădulești sau Ciulnița au prejudiciat bugetele locale cu 118 mii de lei în urma efectuării de plăți nelegale, rezultate prin acceptarea la plată a unor situații de lucrări în care au fost utilizate tarife mai mari decât cele stabilite prin contractul de achiziție publică.

Disfuncționalități în cadrul Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară Activitatea întreprinsă de Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară din Ialomița a făcut obiectul unei acțiuni a Camerei de Conturi Ialomița în cursul anului 2016. Cele mai multe disfuncționalități au fost identificate în cadrul entităților ADI Salubris Group Grivița, ADI Eco Vest Codrii Vlăsiei Dridu, ADI Eco 2009 Țăndărei și ADI Eco Euro Cab Coșereni. În Raportul de control, auditorii ialomițeni au sesizat «funcționarea necorespunzătoare a Asociațiilor ca urmare a faptului că persoanele numite în organele de conducere nu și-au îndeplinit atribuțiile stabilite în sarcina lor», «utilizarea veniturilor realizate la nivelul asociațiilor în alte scopuri decât cele prevăzute prin actele de înființare», «neelaborarea unei strategii de dezvoltare a serviciilor de utilitate publică gestionate în comun de unitățile administrativ-teritoriale membre în asociație» se arată în Raportul Camerei de Conturi Ialomița.

Semnal de alarmă, tras de Camera de Conturi Ialomița În Raportul de audit financiar realizat în urma verificărilor efectuate în 2016, auditorii Camerei de Conturi Ialomița explică modul în care firmele care încasează necuvenit bani publici prin neefectuarea lucrărilor de investiții pentru care au fost angajate reușesc să scape fără a da banii înapoi. «Imediat ce află despre prejudiciile stabilite, firmele solicită deschiderea procedurii insolvenței și intrarea în faliment» susțin auditorii ialomițeni. În aceste condiții, deși entitățile publice se adresează instanțelor de judecată, tot ce obțin este o hotărâre judecătorească prin care se pot înscrie la masa credală.

9 Februarie 2017, 13:40 (3801 vizualizări - 5 comentarii)

Citiți și:
Abateri financiare descoperite de auditorii Camerei de Conturi Ialomița

Comentariile cititorilor:


Alta intrebare...:
(12 Februarie 2017, 00:52)
S-au pensionat si-au luat primele de pensie si sunt din nou angajati la aceeasi societate unii pe aceeasi functie, vorbeau ceva de disponibilizare , probabil se vor disponibiliza si vor lua si prima de disponibilizare..?
Cetatean:
(10 Februarie 2017, 19:01)
La Amara unde a fost MORARU s- au constatat multe abuzuri .SC Amara Business a efectuat activități pe care nu le avea în domeniul de activitate ilegale , dar nu se spune nimic ca de la Amara este Primaria perfecta cu administratie performanta condusa și acum de acest dictator devenit peste noapte șef peste județ .Cine răspunde de aceste ilegalități?Rușine.
Ordonanta 14:
(10 Februarie 2017, 17:02)
Ordonanta 13  era ideala pentru multe din autoritatile locale din Ialomita, devalizarea bugetelor locale  ar fi fost legala.
Anonim:
(10 Februarie 2017, 15:57)
Trimiteti va rog un audit si la primaria Ion Roata judetul Ialomita nu curtea de conturi pentru ca este ceva putred la mijloc si o sa descoperiti. Va multumesc
mar:
(9 Februarie 2017, 23:34)
E lasă că se duc în instanta si vor castiga. Daca nu vor castiga in instante, va da guvernul, cum a mai dat de altfel, o lege de iertare. Nu imi sare in ochi decat ADI ECO 2009 Tandarei, 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 27 Oct 2020
224 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Slobozia: Trei persoane «izolate», amendate pentru că nu au fost găsite la domiciliu

Pe parcursul zilei de duminică, 25 octombrie 2020, forțele de ordine au continuat acțiunile pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2020, 13:40
(92 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1919 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 26 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1919, cu 12 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2020, 13:05
(76 vizualizări - 1 comentariu)


SJA Ialomița: A luat «mită» pentru a nu constata defecțiunile unui autoturism la ITP

Polițiștii Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2020, 10:10
(158 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 1907 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 25 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1907, cu 29 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2020, 13:05
(42 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: S-au luat la bătaie după producerea unui accident. Cinci bărbați din Bărbulești, reținuți de polițiști!

Cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 41 de ani, toți din localitatea Bărbulești, au fost reținuți de către polițiști urmare a unei altercații produse sâmbătă, 24 octombrie a.c., în afara localității ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2020, 12:15
(65 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Botez întrerupt de polițiști

În cursul zilei de sâmbătă, 24 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2020, 12:10
(84 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1878 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 24 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1878, cu 20 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

24 Octombrie 2020, 13:05
(67 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

23 Octombrie 2020, 19:10


8

Slobozia: Arestat pentru «proxenetism»

Joi, 22 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 14:20
(432 vizualizări - 1 comentariu)


Tânăr din Sălcioara, suprins la volan fără permis

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Coșereni, fiind în serviciul de patrulare și control al traficului rutier, pe raza comunei Axintele, au oprit un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 14:15
(134 vizualizări - 0 comentarii)


10

SJA Ialomița: Surprins în flagrant când dădea «mită»

Joi, 22 octombrie 2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, împreună cu lucrătorii de Poliție Judiciară ai Diecției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 13:25
(435 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1858 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 23 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1858, cu 50 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 13:05
(215 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fetești: Eveniment privat întrerupt de forțele de ordine

În cursul zilei de joi, 23 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și a ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 12:20
(183 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Verificarea documentară a contribuabililor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informeză contribuabilii interesați că potrivit prevederilor art. 148 din Codul de procedură fiscală, pentru stabilirea corectă a situației fiscale ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 11:50
(184 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada Nordului din orașul Căzănești

Ca urmare a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Nordului din orașul Căzănești, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 23 octombrie 2020, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 09:30
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Cei mai noi pompieri ialomițeni au depus Jurământul Militar

Candidații selectați din sursă externă în luna septembrie a.c., angajati pe perioadă determinată, au depus astăzi Jurământul Militar, în cadrul unui ceremonial restrâns, impus de contextul epidemiologic ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 18:05
(155 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Persoană trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de «trafic de influență»

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița a dispus, la data de 16 octombrie a.c., trimiterea în judecată a unei persoane, fără calitate specială, față de care s-a luat măsura ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 17:40
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru șofat fără permis

Miercuri, 21 octombrie a.c., în jurul orei 12,00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dridu, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza comunei Dridu, au oprit pentru control, un autoturism condus ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 14:05
(382 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1808 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 22 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1808, cu 21 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 13:05
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 82 de ani din Bărcănești, dispărut

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat, în vârstă de 82 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliul său din comuna Bărcănești într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni. Persoanele care pot oferi ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 15:45
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Bordușani, arestat pentru producerea unui accident

Marți, 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală  Stelnica au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 15:20
(183 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de protecție emis de polițiști pe numele unui bărbat care și-a bătut concubina

Marți, 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin apel 112 de o femeie, de 56 de ani, din Ograda, cu privire la faptul că a fost lovită de concubinul ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 14:55
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1787 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 21 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1787, cu 46 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 13:05
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

20 Octombrie 2020, 19:10


Urziceni: Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

Luni, 19 octombrie a.c., în jurul orelor 14,00, polițiștii rutieri din Urziceni au oprit pentru control, pe Calea București din Urziceni, un autoturism condus de un bărbat de 51 ani. Întrucât șoferul emana ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2020, 14:35
(203 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a desfășurat acțiunea Truck&Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activitățile de control s-au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2020, 14:25
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1741 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 20 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1741, cu 45 cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2020, 13:05
(325 vizualizări - 0 comentarii)


Se constituie noul Consiliu Județean Ialomița

Prin Ordinul prefectului județului Ialomița nr. 500/19.10.2020, se va constitui noul Consiliu Județean Ialomița. Evenimentul de constituire se va produce marți, 20 octombrie 2020, la Sala «Europa» a Consiliului ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 17:40
(706 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru infracțiuni rutiere

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., în jurul orei 23,30, polițiștii din Amara, în timp ce efectuau activități de supraveghere a traficului rutier, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 13:20
(273 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Movilița, arestat pentru «tulburarea ordinii și liniștii publice»

Vineri, 16 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 13:15
(339 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Succesuri în Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița a omis să evalueze 8313 hectare de teren calamitate de secetă DAN în Grupul de Comunicare Strategică: 1919 cazuri de COVID-19 în Ialomița sandu în SJA Ialomița: A luat «mită» pentru a nu constata defecțiunile unui autoturism la ITP Un ialomitean în Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița a omis să evalueze 8313 hectare de teren calamitate de secetă Marian Calota în S-a stins din viață Mihai Enciu... George în Ialomițenii au plătit 300 mii de lei pentru activitatea asociațiilor și fundațiilor din județ fermier în Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița a omis să evalueze 8313 hectare de teren calamitate de secetă Georgiana în Programul «A doua șansă», un succes și anul acesta @Avram A în Directorul economic al Primăriei Slobozia, obligat să returneze sporuri acordate ilegal George în Ialomițenii au plătit 300 mii de lei pentru activitatea asociațiilor și fundațiilor din județ Avram A în Directorul economic al Primăriei Slobozia, obligat să returneze sporuri acordate ilegal lucian în Ialomița: Partidele politice, cuprinse de febra Alegerilor Parlamentare cititor în S-a stins din viață Mihai Enciu... Niste intrebari în Ialomițenii au plătit 300 mii de lei pentru activitatea asociațiilor și fundațiilor din județ camelia în Directorul economic al Primăriei Slobozia, obligat să returneze sporuri acordate ilegal Dan Cliseru în Directorul economic al Primăriei Slobozia, obligat să returneze sporuri acordate ilegal Adela în Ialomița: Partidele politice, cuprinse de febra Alegerilor Parlamentare nic în Pedepse cu executare în ancheta reglărilor de conturi mafiote petrecute la Slobozia gigi friptu în Elevii din Ialomița așteaptă tabletele electronice promise de Ministerul Educației Covrig 19 în Chemgas Holding Corporation poluează legal
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...