Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Scandal penal la Servicii Publice Slobozia SRL

Ședință AGA cu ușile închise

Scandal penal la Servicii Publice Slobozia SRL

Marți, 14 februarie 2017, în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor SC Servicii Publice  Slobozia SRL, aleșii locali au dezbătut viitorul acestei societăți aflată în subordinea Consiliului Local. În cadrul ședinței, desfășurată cu ușile închise, directorul Dorina Milea a făcut acuzații grave legate de modul în care a fost condusă societatea, precum și la adresa conducerii Primăriei Slobozia. După 2 ore de dezbateri sterile, ședința a fost amânată pentru o dată care va fi anunțată ulterior.

Dorina Milea este o bombă cu ceas
Pe 28 septembrie 2016, Dorina Milea era instalată, cu votul majorității PSD din cadrul Consiliului Local, director al SC Servicii Publice Slobozia SRL, societate subordonată Consiliului Local. La 5 luni distanță, pe 19 ianuarie 2017, Dorina Milea își anunța public demisia, acuzând presiuni politice din partea conducerii Primăriei Slobozia. Marți, 14 februarie a.c., în cadrul ședinței AGA a Servicii Publice SRL prezidată de Dorina Milea, acuzațiile la adresa conducerii Primăriei au fost reiterate, fără a fi indicat însă vreun nume. De asemenea, în perioada de 3 săptămâni scursă de la anunțarea demisiei și până la ședința AGA, Dorina Milea s-a răzgândit și... nu a mai demisionat! Surse administrative confirmă faptul că Dorina Milea «a fost convinsă să se răzgândească». Mai mult decât atât, Dorina Milea a acceptat ca raportul prezentat de ea să devină «muniție de război» pentru acuzarea fostei conduceri a societății și, implicit, a fostei conduceri a Primăriei Slobozia. Referitor la acest scenariu, cât și la motivele revenirii în funcție, Dorina Milea a făcut următoarea declarație: «Eu am pregătit doar un raport al activității mele de la instalarea în funcție până în prezent. Atât!». Războiul dintre actuala și fosta conducere a Primăriei Slobozia este unul deschis, primarul Adrian Mocioniu dorind să folosească informațiile furnizate de raportul prezentat în cadrul AGA pentru a-i «controla» politic pe Alexandru Stoica și Valentin Băcanu. În plus, el dorește să identifice un țap ispășitor, în persoana fostului director Ștefan Costea, pentru toate problemele legale și financiare cu care se confruntă SC Servicii Publice Slobozia SRL.

Presa, evacuată de la ședința AGA Scenariul oferit mai sus este dublat de decizia Adunării Generale a Acționarilor Servicii Publice Slobozia SRL de a supune la vot interzicerea accesului presei la lucrările ședinței. Decizia a fost adoptată cu 9 voturi «pentru» și 5 voturi «împotrivă», la cererea expresă a consilierului Sorin Brânză, metamorfozat în dictator de ocazie. Aflat în sală, primarul Adrian Mocioniu nu a putut avansa nicio explicație pentru acest precedent și nici nu a fost capabil să emită un punct de vedere propriu. «Dacă colegii mei au decis așa... Eu coordonez activitatea societății, nu pe cea a AGA!» a declarat in extremis. Deși legală, decizia ridică mari semne de întrebare în condițiile în care până acum toate ședințele AGA ale societăților subordonate Consiliului Local au fost publice.

Raportul Servicii Publice Slobozia SRL reflectă fapte de natură penală
Raportul prezentat consilierilor locali în cadrul ședinței AGA reflectă, în principiu, modul în care directorul Dorina Milea a redus în cele 5 luni trecute de la instalarea în funcție cheltuielile firmei. Deși maniera de realizare a comparației este discutabilă, intențiile noului director sunt evidente. «Analizând cheltuielile efectuate comparativ, perioada octombrie-decembrie 2016 cu perioada ianuarie-septembrie 2016, se observă că media cheltuielilor lunare în perioada octombrie-decembrie este de 109305 lei, cu 21111 lei/lună mai mică decât media cheltuielilor lunare în perioada ianuarie-septembrie 2016, procentual cu 19,31% mai mică...». Dincolo de aceste informații care confirmă reducerea cheltuielilor, Dorina Milea lansează însă acuzații grave: «Pentru contractul de prestări servicii informatice concesiuni cimitir, încheiat cu Datasystems Quality SRL, am constatat că, în mod nejustificat, societatea a plătit sume mai mari pentru serviciile prestate. Urmare a acestui contract prost făcut de către fosta conducere, ce a pus la dispoziția prestatorului de servicii baza de date (date cu caracter personal) a societății, fără nicio rezervă, a fost perturbată toată activitatea prin blocarea abuzivă a accesului la baza de date. Conduita abordată de reprezentantul acestei societăți seamănă foarte mult cu un șantaj, există adrese prin care se aduce la cunoștință că baza de date o va pune la dispoziție numai contra cost și adrese făcute către Primărie unde se cerea pedepsirea administratorului Servicii Publice Slobozia SRL pentru că a îndrăznit să salveze această bază de date pe un hard extern, protejând astfel interesele societății. De asemenea, s-au adus în discuție fapte de natură penală care au necesitat sesizarea DIICOT-ului, secția Criminalitate Informatică». Dorina Milea mai informează plenul Consiliului Local că «am luat măsura concedierii contabilului șef, urmare a numeroaselor și repetatelor abateri disciplinare, cât și a depunerii unei plângeri penale împotriva lui Costea Ștefan și Zamfir Mariana, urmare a raportului Camerei Curții de Conturi. Fapta care atrage răspunderea administratorului poate fi și o inacțiune (spre exemplu neefectuarea de acte care să stopeze pierderile societății). Răspunderea pentru omisiune este stipulată și expres, în art. 148, alin. 5, din Legea 131 din 1990. (...)». De asemenea, raportul Dorinei Milea informează cu privire la plata unor servicii de două ori, onorarea unor facturi pentru servicii care nu s-au executat niciodată, investiții fără devize de lucrări și «fără a se arăta locația pentru care s-a făcut cheltuiala», nereguli privind angajarea, ștatele de plată sau condica de prezențe, etc.
Inutil să precizăm că niciuna dintre problemele semnalate nu a fost soluționată în cadrul ședinței AGA din 14 februarie 2017. Pentru măsuri concrete, consilierii locali se vor întruni în cadrul unei noi ședințe, la o dată care nu a fost încă stabilită.

Bazarul Municipal nu are autorizație ISU din 2012 O altă problemă identificată în raportul de analiză a activității Servicii Publice a fost cea privitoare la lipsa autorizației ISU pentru Bazarul Municipal. Conform datelor prezentate, situația este una critică, în cazul unui incendiu neexistând nici măcar dotări minime pentru lupta cu focul: «Din discuțiile purtate cu reprezentanții ISU reiese faptul că acest lucru se întâmplă încă de la darea în folosință a acestuia și că termenul final pentru avizare este iunie 2017, însă e nevoie de investiții și trebuie verificate autorizațiile de construcție deoarece bazinul care ar trebui să deservească hidranții (conform spuselor acelorași specialiști) nu este calibrat să asigure necesarul de apă, iar pereții încăperii trebuie ignifugați. (...)». Valoarea investiției pentru remedierea acestor neajunsuri, calculată la nivelul anului 2014, este de 70 mii de lei, însă până la acest moment Primăria Slobozia a ascuns realitatea și nici măcar nu a luat în calcul alocarea vreunei sume.

23 Februarie 2017, 08:05 (5104 vizualizări - 7 comentarii)

Comentariile cititorilor:


jak:
(27 Februarie 2017, 10:04)
pt. JAK CEL NEGRU sedintele AGA nu sunt platite si fatalai poate sunt parintii tai ,se pare ca esti facut din ...
marcu:
(24 Februarie 2017, 22:13)
Doamna blonda de ce se uita crucis? A intimidat-o don juan del mocion?
JACK CEL NEGRU:
(24 Februarie 2017, 19:20)
Auzi, sedintele AGA nu sunt publice! Mai, fatalaule! Ma, natafleata! Atata timp cat este si banul meu acolo, contribuabil inclusiv la indemnizatia ta in AGA, am tot dreptul sa vin la tine in sedinta ca sa vad cum iti bati joc de banul public. Scuza-mi limbajul, nu-mi sta in caracter, dar nesimtirea ta e mare.
Adrian:
(24 Februarie 2017, 08:44)
Derbedeilor, nu mai aveti pic de rusine!
vasile pisica:
(23 Februarie 2017, 20:43)
uitati-va va rog la boul ala de BACANU! cand lumea discuta chestii...importante,el se joaca pe tel.mobil! panarame...
Vio:
(23 Februarie 2017, 16:19)
Hotilor
jak:
(23 Februarie 2017, 12:09)
sedintele A G A  nu sunt publice, chiar daca societatea este a consiliului local. Cu parere de rau dragi ziaristi, jurnalisti respectati legea cum si voi cereti consiliului local sa respecte legea.In rest va doresc mult succes in activitatea dvs. pentru ca este necesara si chiar sunt de acord cu anchetele pe care le efectuati.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 01 Apr 2020
203 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Coșereni: Cu mașina la plimbare, deși trebuia să stea autoizolat

Tot mai mulți ialomițeni sunt sancționați de polițiști întrucât nu respectă obligativitatea izolării la domiciliu, așa cum prevede Ordonanța Militară Nr. 3. Un tânăr de 20 de ani din Coșereni a fost prins ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 15:25
(115 vizualizări - 0 comentarii)


Căzănești: Reținut pentru 24 de ore pentru că și-a agresat fiică

Un bărbat de 46 de ani din Căzănești a fost reținut luni, 30 martie 2020, după ce a provocat un scandal monstru în familia sa. Acesta și-a lovit fiica, apoi și-a amenințat soția. Foarte revoltat, bărbatul ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 15:20
(125 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație uscată la Valea Ciorii, Amara și Rovine. Incendiu într-o curte din Țăndărei!

Incendii de vegetație uscată la Valea Ciorii, Amara și Rovine. Incendiu într-o curte din Țăndărei!

Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Valea Ciorii.
Luni, 30 martie, a.c., în jurul orelor 13,20, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu de vegetație uscată ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 10:40
(130 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează asupra cumpărăturilor on-line

În contextul evoluției pandemiei de COVID -19 și a măsurilor de restricție dispuse de Guvernul României pe perioada instituirii stării de urgență, există posibilitatea creșterii numărului de persoane care ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 09:10
(171 vizualizări - 0 comentarii)


4

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 2245 de persoane sunt autoizolate la domiciliu

Reprezentanții Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Ialomița informează, printr-un comunicat de presă, faptul că la această oră, pe raza județului nostru, există 2245 de persoane ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 16:30
(252 vizualizări - 0 comentarii)


Medici pentru România: Suport on-line gratuit pentru pacienții cu boli cronice

Lansat în octombrie 2019, proiectul «Medici pentru România» vine în sprijinul pacienților cu boli cronice, în pandemie COVID-19. Pacienții cronici care nu se pot deplasa la cabinetele medicale, pot beneficia ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 16:20
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Locuință cuprinsă de flăcări

Axintele: Locuință cuprinsă de flăcări

Locuința unui localnic din comuna Axintele a fost cuprinsă de flăcări sâmbătă, 28 martie 2020. La fața locului au intervenit pompierii din Urziceni, care au stins focul după aproximativ o oră și jumătate ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 16:10
(83 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Axintele incendiu


Gheorghe Lazăr: Dosar penal pentru conducere fără permis

Polițiștii din comuna Gheorghe Lazăr i-au întocmit dosar penal unui tânăr de 27 de ani, din comuna Bucu, pentru faptul că a condus pe drumurile publice fără a avea permis de conducere. Acesta a fost identificat ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 16:00
(89 vizualizări - 1 comentariu)


8
Ialomița: Acțiuni preventive ale polițiștilor

Ialomița: Acțiuni preventive ale polițiștilor

Polițiștii ialomițeni au desfășurat sâmbătă, 28 martie 2020, o acțiune preventivă pe raza municipiului Slobozia. Oamenii legii s-au deplasat în zona centrelor comerciale din oraș și au discutat cu cetățenii ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 15:50
(90 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Incendii de vegetație uscată

Peste 11 hectare de vegetație uscată au ars la sfârșitul săptămânii trecute. Pompierii ialomițeni au intervenit în zona localităților Bărbulești, Fierbinți Târg, Platonești și Bărcănești pentru a stinge ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 15:40
(71 vizualizări - 0 comentarii)


10

Prefectura Ialomița, Coronavirus: Posibil infectat cu noul Coronavirus, decedat la Țăndărei

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a inițiat o anchetă epidemiologică în urma decesului unui bărbat, de 39 de ani, din orașul Țăndărei. Acesta a fost consultat la Spitalul Orășenesc din Țăndărei, unde ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:40
(777 vizualizări - 4 comentarii)


Ialomița: Polițiștii sunt la datorie pe străzile din județ

Ialomița: Polițiștii sunt la datorie pe străzile din județ

În urma unei acțiuni preventive desfășurate la nivelul județului joi, 26 martie a.c., polițiștii au intervenit la 72 de evenimente, cele mai multe dintre acestea sesizate pe numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:35
(327 vizualizări - 1 comentariu)


12

Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică

Din cauza lucrărilor de reparații ale rețelelor de distribuție a energiei electrice, Enel Dobrogea anunță faptul că, în perioada 30 martie-3 aprilie 2020, în anumite zone din localitățile Urziceni, Rași ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:30
(206 vizualizări - 0 comentarii)


13

AJOFM Ialomița: Obținerea certificatului de situație de urgență

În Monitorul Oficial nr. 248, a fost publicat Ordinul nr. 791/24.03.2020, privind acordarea certificatelor de situație de urgență operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:35
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la un autocamion pe Autostrada A2/km 146

Joi, 26 martie, a.c., în jurul orelor 23,35, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la un autocamion cu semiremorcă, produs pe Autostrada A2, în zona podului de la ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:10
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Ciochina: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 26 martie, a.c., în jurul orelor 19,15, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Ciochina. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:05
(112 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: La volan sub influența drogurilor

Un tânăr de 21 de ani a intrat în vizorul organelor de anchetă fiind depistat în trafic sub influența substanțelor interzise. El a fost oprit pentru un control de rutină în ziua de miercuri, 25 martie ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 17:45
(152 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomițeni cercetați penal pentru că și-au agresat soțiile

Doi bărbați, de 40 și 33 de ani, domiciliați în Gheorghe Lazăr și Slobozia, sunt cercetați penal pentru că și-au agresat soțiile. În ziua de miercuri, 25 martie a.c., ambii au fost reclamați, prin numărul ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 17:40
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Prefectura Ialomița, Coronavirus: Peste 2500 de ialomițeni sunt autoizolați la domiciliu

Potrivit unei informări transmise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, la nivelul județului nostru există 77 de persoane aflate în carantină și alte 2551 autoizolate la ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 17:35
(268 vizualizări - 0 comentarii)


Federația «Solidaritatea Sanitară»: Dacă refuzați în continuare testarea personalului atunci nu va mai avea cine să vă trateze!

Deși Președintele României a solicitat public autorităților să testeze cu prioritate salariații din Sănătate;
În condițiile în care absența testării a generat tragedia de la Spitalul Județean Suceava ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 10:20
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: L-ați văzut?

Făcăeni: L-ați văzut?

Polițiștii ialomițeni au dat în urmărire un tânăr de 17 ani, domiciliat în comuna Făcăeni, care a dispărut de la domiciliu. Miercuri, 25 martie a.c., familia acestuia a sesizat Poliția precizând faptul ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:25
(523 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Platformă digitală adresată profesorilor

Ministerul Educației și Cercetării a lansat platforma Digital pe educred.ro (digital.educred.ro), un spațiu creat pentru toate cadrele didactice care doresc să valorifice noile tehnologii în activitățile ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:20
(220 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA SA Constanța: Înrerupere apă la Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul 150 mm, de pe strada Vlad Țepeș, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:15
(150 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație uscată

Pompierii ialomițeni adresează cetățenilor o serie de recomandări cu privire la arderea controlată a vegetației uscată care acoperă miriștile. Operațiunea este strict interzisă, dacă nu este aplicată ca ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:10
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Federația «Solidaritatea Sanitară»: Modelul pe care se bazează Guvernul în gestionarea crizei Coronavirus este greșit!

Federația «Solidaritatea Sanitară» lansează o solicitare publică, adresată Guvernului, de reanalizare a strategiei ce stă la baza managementului crizei declanșate de COVID 19, propunând două completări ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 12:05
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Comunicat de presă al Comitetului de Supraveghere al Băncii Naționale a României

Comitetul de Supraveghere al Băncii Naționale a României, întrunit în ședință de urgență, a clarificat modul în care băncile și IFN-urile din România trebuie să aplice reglementările în vigoare în contextul ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 11:50
(220 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Unde se pot obține relații despre procedura de finanțare a șomajului tehnic?

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița pune la dispoziția angajatorilor ce urmează să trimită salariații în șomaj tehnic, două numere de telefon și o adresă de e-mail mail dedicată, ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2020, 16:50
(273 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști

Polițiștii din Slobozia au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 46 de ani, care domiciliază în oraș. În cursul zilei de luni, 23 martie 2020, oamenii legii au fost sesizați de ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2020, 16:45
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Polițiștii au aplicat amenzi de 62000 de lei

Slobozia: Polițiștii au aplicat amenzi de 62000 de lei

Intrarea în vigoare a Ordonanței Militare Nr. 2 s-a lăsat cu amenzi la Slobozia. 37 de persoane au fost sancționate contravențional de polițiști în seara zilei de luni, 23 martie 2020, deoarece nu și-au ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2020, 16:40
(735 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Și-a pierdut viața într-un accident rutier

Urziceni: Și-a pierdut viața într-un accident rutier

Un tânăr de 32 de ani a murit și un altul, în vârstă de 19 ani, a fost grav rănit după ce mașinile în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier. Automobilele s-au ciocnit în dimineața zilei ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:55
(535 vizualizări - 1 comentariu)


Ultimele comentarii
Casandra...MMC în Ialomițeancă de 60 de ani, moartă din cauza infecției cu noul Coronavirus @Jilava. în Ialomițeancă de 60 de ani, moartă din cauza infecției cu noul Coronavirus Cetatean în Trei ialomițeni infectați cu noul Coronavirus au murit @gmail în Dezinfecția celor 1500 de scări de bloc din Ialomița, o misiune dificilă MMC în Ialomițeancă de 60 de ani, moartă din cauza infecției cu noul Coronavirus Cetățean în Dezinfecția celor 1500 de scări de bloc din Ialomița, o misiune dificilă Toni în Dezinfecția celor 1500 de scări de bloc din Ialomița, o misiune dificilă OM în COVID-19 paralizează spitalele din Ialomița Ruda cu pacientul de la etaj în Ialomițeancă de 60 de ani, moartă din cauza infecției cu noul Coronavirus Cetatean în Gheorghe Lazăr: Dosar penal pentru conducere fără permis Cetățean în Trei ialomițeni infectați cu noul Coronavirus au murit Nelu în Slobozia: Ajutoare de urgență pentru persoanele izolate la domiciliu Cetățean în Ialomițeancă de 60 de ani, moartă din cauza infecției cu noul Coronavirus Nic în Ialomițeancă de 60 de ani, moartă din cauza infecției cu noul Coronavirus Vio în Stare de urgență la Spitalul Slobozia: Medici și asistente, izolați la domiciliu din cauza unei paciente infectate cu COVID-19 Marian în Stare de urgență la Spitalul Slobozia: Medici și asistente, izolați la domiciliu din cauza unei paciente infectate cu COVID-19 Vasile în Al patrulea ialomițean ucis de noul Coronavirus Răduță Aurelian-Constantin în Aproape 1 milion de lei pentru un loc de joacă în Cartierul Bora! Worker în Slobozia: Ajutoare de urgență pentru persoanele izolate la domiciliu Chiar așa...! în Al patrulea ialomițean ucis de noul Coronavirus
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...