Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Vivani Salubritate obligă Polaris M Holding să majoreze tarifele

Consiliul Local Slobozia se opune

Vivani Salubritate obligă Polaris M Holding să majoreze tarifele

Vivani Salubritate obligă administrațiile locale să majoreze tarifele pentru serviciile de salubrizare a localităților. Concret, deținătorul singurului depozit zonal de deșeuri din județ impune majorarea tarifului pentru fiecare tonă de deșeu depozitat cu valoarea TVA aferentă taxei de mediu de 80 de lei aplicată începând cu 1 ianuarie 2017. Cele mai multe dintre localitățile care depozitează deșeuri menajere la Vivani Salubritate au acceptat această majorare obligatorie. Consiliul Local Slobozia a amânat adoptarea deciziei, solicitând un răspuns oficial din partea Administrației Naționale a Finanțelor Publice.

O decizie curajoasă
Joi, 30 martie 2017, Consiliul Local Slobozia, convocat într-o ședință «de îndată» a decis respingerea proiectului de hotărâre privind majorarea tarifului la colectarea deșeurilor menajere prin «includerea cotei TVA în valoarea taxei de 80 lei/tonă deșeuri». Propunerea de majorare a tarifului a venit din partea Polaris M Holding, care suportă de 3 luni de zile TVA aferentă sumei de 80 de lei reprezentând taxa specială de mediu introdusă la 1 ianuarie 2017. «SC Polaris M Holding SRL Constanța insistă să fie aplicată cota de TVA la taxa de salubrizare cu maximă urgență (1 aprilie 2017) în scopul limitării pierderilor economice pe care ar putea să le înregistreze» se arată în adresa prezentată Consiliului Local. Vizibil deranjați de această decizie nepopulară, consilierii locali au amânat adoptarea proiectului de hotărâre. Decizia a fost motivată de lipsa unui răspuns oficial din partea ANAF cu privire la această obligație. «Vrem să avem punctul de vedere oficial al Finanțelor cu privire la această decizie. Dacă ei confirmă legalitatea acestei decizii, plătim, că nu ne putem opune aplicării legii. Eu cred că avem nevoie de un răspuns clar și fără echivoc!» a declarat în sprijinul deciziei consilierul local PSD Valentin Băcanu.

Soluții alternative
Decizia de amânare a majorării tarifelor pentru depozitarea deșeurilor menajere este una temporară. Conform unor surse administrative autorizate, includerea cotei de TVA aferente taxei de mediu este o obligație legală de care nicio administrație locală nu se poate deroba. De altfel, majoritatea administrațiilor locale deservite de către operatorul de salubritate Polaris M Holding sau care depozitează deșeurile menajere pe platformele de transfer ale Vivani Salubritate au acceptat această majorare. Primarul orașului Urziceni, Constantin Sava, care asigură salubrizarea localității cu firma Rosal SA, a confirmat și el că a acceptat majorarea de tarif: «Nu am avut încotro. Așa e legea, a trebuit să ne supunem!». O posibilă soluție pentru contracararea majorărilor de tarife la deșeurile menajere o reprezintă colectarea selectivă a acestora. Colectarea selectivă se dovedește însă eficientă doar în cazul unor cantități semnificative de astfel de deșeuri. Consilierul local Andreea Conescu a declarat public că există și soluții alternative. «Eu, în calitate de agent economic, predau selectiv gunoiul unei firme de profil. În felul ăsta, plătesc 360 de lei lunar către Polaris, dar încasez 300 de lei lunar pentru deșeurile colectate selectiv...». Soluția alternativă oferită de către consilierul Andreea Conescu se aplică exclusiv în cazul colectării selective.

Vivani nu are autorizație de mediu
Majorarea impusă de Vivani Salubritate survine pe fondul expirării autorizației de mediu a acestei societăți. Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița, societatea a demarat procedura de obținerea unei noi autorizații, însă aceasta nu a fost emisă.
Vivani funcționează ilegal Potrivit informațiilor oficiale, la acest moment Vivani Salubritate funcționează ilegal. Autorizația de mediu, prelungită prin artificii legale la care autoritățile au închis ochii, a expirat la începutul acestui an. Laurențiu Ghiauru, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița confirmă această realitate: «Firma se află în proces de reautorizare... Și, probabil, va primi autorizația până la sfârșitul acestei luni!». În perioada scursă de la expirarea autorizației de mediu, Vivani Salubritate nu a fost deranjată în vreun fel de către autorități. Explicația pentru această stare de fapt, susține Dan Popescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Ialomița este următoarea: «Firma respectă reglementările legale în vigoare. Nu i se poate reproșa nimic!».
Prețuri da, colectare selectivă nu Ceea ce nu spun nici oficialii instituțiilor publice și nici cei ai firmei este însă faptul că nici Vivani Salubritate și nici Polaris M Holding nu respectă obligația de colectare selectivă a deșeurilor menajere. Potrivit articolului 14 din Legea 211/2011, privind regimul deșeurilor, obligația colectării separate a deșeurilor este valabilă pentru toți producătorii și deținătorii de deșeuri, fie ei persoane fizice ori juridice. Iar amenzile prevăzute pentru persoane juridice care nu colectează selectiv oscilează între 20000 și 40000 lei. De asemenea, societățile de salubritate sunt obligate prin intermediul aceluiași cadru legislativ să ofere populației saci speciali în mai multe culori pentru reciclare, astfel încât hârtia să nu se amestece cu metalul, plasticul sau cu sticla. Nerespectarea acestei obligații, susțin statisticile oficiale, conduce la pierderea a 97% din deșeurile menajere reciclabile.

11 Aprilie 2017, 08:15 (2725 vizualizări - 3 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Gabi:
(19 Aprilie 2017, 17:27)
 Like Mary!
platitor de taxe:
(11 Aprilie 2017, 19:30)
Salut!
Cred ca titlul acestui articol este pus totalmente gresit ... . Nu Vivani cere Polarisului sa majoreze tarifiul de depozitare/tona de deseu. Este total gresit si incorect asa cum suna titlul acestui articol.
In conformitate cu prevederile  Legii 384/2013 privind aprobarea Ordonanței de Urgență(OUG) 31/2013 pentru modificarea și completarea OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu, de la 1 ianuarie 2017 a intrat în vigoare taxa pentru depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/tonă, care mai degrabă este o penalitate prin care se urmărește reducerea deșeurilor depozitate.

Aceasta taxa are urmatorul traseu.... este platita de operatorul care efectueaza colectarea deseurilor din municipiul Slobozia, in speta Polaris, catre Vivani Salubritate S.A., depozitarul deseului. La randul sau, Vivani Salubritate este obligata sa achite aceasta taxa de 80 ron/tona catre Administratia Fondului de Mediu . Deci aceasta taxa intra tot in buzunarul statului Roman.... . Referitor la colectarea selectiva a deseurilor, obligatia de colectere selectiva revine operatorului economic care efectueaza colectarea deseurilor - Polari M Holding. 
Degeaba au pus ei atatea recipiente de colectare selectiva daca, in fond, colectarea o fac tot la gramada... . 
Din cate imi imaginez, la Vivani pe poarta intra deseurile colectate de Polaris in regim de deseuri menajere, si nu pe diferite clase de clasificare ( sticla, carton, plastic).

In legatura cu lipsa de Autorizatiei de Mediu a Vivani ar trebui sa va infomati mai atent pentru ca in fond, desi societatea probabil ca a demarat procedurile de autorizare din timp, procedura este una anevoioasa. Nu puteti sa spuneti ca Vivani functioneaza ilegal pentru ca asta poate avea efecte destul de grave.
Va multumesc pentru publicarea acestui mesaj, 


Mary:
(11 Aprilie 2017, 13:14)
   Se spune ca omul sfinteste locul, numai ca omul "nostru" fost primar al Municipiului Slobozia, actualmente senator, a lasat in urma lui numai nenorociri. Transportul local, salubritatea, apa nepotabila, investitii fara rost, prost gandite, sunt numai cateva "culori" care zugravesc portretul unui om de nimic, caruia aproape toti i-au cantat in struna, de la conducerea locala a partidului din care facea parte ce l-au propulsat si sustinut in campanii electorale, pana la consilierii locali. Toti in frunte cu acest dobitoc, care dupa el a mai venit unul, tot ca primar, sunt vinovati de cum arata si cum a ajuns Slobozia.
 P.S. "Nici cu actualul primar nu imi este rusine".

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
16 Iun 2019
251 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(425 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(507 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(436 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(376 vizualizări - 0 comentarii)


4

Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(372 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

11 Iunie 2019, 20:05


Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(445 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

7 Iunie 2019, 18:15


8
Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(791 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


9

Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(1009 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(816 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(632 vizualizări - 0 comentarii)


12

Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(808 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1109 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(751 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(1014 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(863 vizualizări - 0 comentarii)


«Expoziția Absolvenților 2019», la Muzeul Agriculturii

Marți, 4 iunie a.c., de la orele 14,00, a fost vernisată expoziția absolvenților Liceului de Arte «Ionel Perlea» Slobozia. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național al Agriculturii din România. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 18:15
(972 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajulului, 5,01%

La sfârșitul lunii aprilie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4736 șomeri (din care 2072 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 08:10
(921 vizualizări - 0 comentarii)


Adâncata: Cod Roșu de inundații

Hidrologii au emis pentru zona Adâncata, din județul Ialomița, o avertizare Cod Portocaliu de inundații. Specialiștii atrag atenția că din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele ore, există ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 22:03
(1403 vizualizări - 0 comentarii)


DIICOT: 13 percheziții și șase persoane arestate

Miercuri, 29 mai a.c., polițiștii specializați în Combatrea Criminalității Organizate din Ialomița și procurorii DIICOT, au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:35
(1299 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intevalul 3-7 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cazua unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:15
(1292 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial de ploi și grindină, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:05
(1247 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenite la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2019, 09:40
(1250 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Înșelat prin metoda «Șmen»

Metoda «Șmen» reprezintă solicitarea unor sume mari de bani de către persoane la diverse instituții, magazine sau chiar pe stradă. Astfel, marți, 28 mai a.c., pe raza unui magazin din localitatea Țăndărei ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2019, 17:20
(1646 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor

Începând cu data de 07.06.2019, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița anunță începerea celei de a IX-a campanie de primăvară de vaccinare antirabică a vulpilor. Campania ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2019, 17:10
(1186 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, o persoană decedată și alte șase rănite

În perioada 24-26 mai a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane și rănirea altor șase. Primul accident s-a produs vineri, 24 mai a.c., în jurul orelor ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2019, 16:20
(1474 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

În perioada 24-26 mai a.c., trei șoferi, cu vârste cuprinse între 24 și 49 ani, au fost depistați de polițiștii ialomițeni în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior cunsumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2019, 16:10
(1425 vizualizări - 0 comentarii)


Broșteni: Și-a omorât vecinul cu un cuțit

O anchetă penală a fost deschisă în localitatea Broșteni, după ce un bărbat a lovit cu mașina două persoane și a înjunghiat o a treia. Victima a murit pe loc, în urma agresiunii. Surse judiciare susțin ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 16:10
(1839 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Broșteni crimă


IPJ Ialomița: Acțiuni de prevenire în școli

Joi, 23 mai a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat activități informativ-preventive ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 15:55
(1669 vizualizări - 4 comentarii)


Ultimele comentarii
George în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresată în centrul orașului Flory în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Plus valoare. Nu +Vio în «Sunt un om normal care este membru al unui partid politic!» Cioban în Bibliotecă modernă pentru cititorii din Perieți @Tufisuri în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Alina în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Rodica în Ariana Gălbenuș, soprană la 17 ani Paznic în lupul paznic la mioare Tufișuri în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Ionescu B. în Bătrână agresată în propriul apartament, autorii sunt încă neidentificați! Bătrâna a murit a doua zi... Colegă în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Maria în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului prahova în Bătrână agresată în propriul apartament, autorii sunt încă neidentificați! Bătrâna a murit a doua zi... @Laura în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Anonim în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Hoț în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Laura în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului contribuabil în lupul paznic la mioare ffci în «Tulburarea păcii sufletești», evaluată la 1,38 milioane de lei paulica în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...