Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Vivani Salubritate obligă Polaris M Holding să majoreze tarifele

Consiliul Local Slobozia se opune

Vivani Salubritate obligă Polaris M Holding să majoreze tarifele

Vivani Salubritate obligă administrațiile locale să majoreze tarifele pentru serviciile de salubrizare a localităților. Concret, deținătorul singurului depozit zonal de deșeuri din județ impune majorarea tarifului pentru fiecare tonă de deșeu depozitat cu valoarea TVA aferentă taxei de mediu de 80 de lei aplicată începând cu 1 ianuarie 2017. Cele mai multe dintre localitățile care depozitează deșeuri menajere la Vivani Salubritate au acceptat această majorare obligatorie. Consiliul Local Slobozia a amânat adoptarea deciziei, solicitând un răspuns oficial din partea Administrației Naționale a Finanțelor Publice.

O decizie curajoasă
Joi, 30 martie 2017, Consiliul Local Slobozia, convocat într-o ședință «de îndată» a decis respingerea proiectului de hotărâre privind majorarea tarifului la colectarea deșeurilor menajere prin «includerea cotei TVA în valoarea taxei de 80 lei/tonă deșeuri». Propunerea de majorare a tarifului a venit din partea Polaris M Holding, care suportă de 3 luni de zile TVA aferentă sumei de 80 de lei reprezentând taxa specială de mediu introdusă la 1 ianuarie 2017. «SC Polaris M Holding SRL Constanța insistă să fie aplicată cota de TVA la taxa de salubrizare cu maximă urgență (1 aprilie 2017) în scopul limitării pierderilor economice pe care ar putea să le înregistreze» se arată în adresa prezentată Consiliului Local. Vizibil deranjați de această decizie nepopulară, consilierii locali au amânat adoptarea proiectului de hotărâre. Decizia a fost motivată de lipsa unui răspuns oficial din partea ANAF cu privire la această obligație. «Vrem să avem punctul de vedere oficial al Finanțelor cu privire la această decizie. Dacă ei confirmă legalitatea acestei decizii, plătim, că nu ne putem opune aplicării legii. Eu cred că avem nevoie de un răspuns clar și fără echivoc!» a declarat în sprijinul deciziei consilierul local PSD Valentin Băcanu.

Soluții alternative
Decizia de amânare a majorării tarifelor pentru depozitarea deșeurilor menajere este una temporară. Conform unor surse administrative autorizate, includerea cotei de TVA aferente taxei de mediu este o obligație legală de care nicio administrație locală nu se poate deroba. De altfel, majoritatea administrațiilor locale deservite de către operatorul de salubritate Polaris M Holding sau care depozitează deșeurile menajere pe platformele de transfer ale Vivani Salubritate au acceptat această majorare. Primarul orașului Urziceni, Constantin Sava, care asigură salubrizarea localității cu firma Rosal SA, a confirmat și el că a acceptat majorarea de tarif: «Nu am avut încotro. Așa e legea, a trebuit să ne supunem!». O posibilă soluție pentru contracararea majorărilor de tarife la deșeurile menajere o reprezintă colectarea selectivă a acestora. Colectarea selectivă se dovedește însă eficientă doar în cazul unor cantități semnificative de astfel de deșeuri. Consilierul local Andreea Conescu a declarat public că există și soluții alternative. «Eu, în calitate de agent economic, predau selectiv gunoiul unei firme de profil. În felul ăsta, plătesc 360 de lei lunar către Polaris, dar încasez 300 de lei lunar pentru deșeurile colectate selectiv...». Soluția alternativă oferită de către consilierul Andreea Conescu se aplică exclusiv în cazul colectării selective.

Vivani nu are autorizație de mediu
Majorarea impusă de Vivani Salubritate survine pe fondul expirării autorizației de mediu a acestei societăți. Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița, societatea a demarat procedura de obținerea unei noi autorizații, însă aceasta nu a fost emisă.
Vivani funcționează ilegal Potrivit informațiilor oficiale, la acest moment Vivani Salubritate funcționează ilegal. Autorizația de mediu, prelungită prin artificii legale la care autoritățile au închis ochii, a expirat la începutul acestui an. Laurențiu Ghiauru, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița confirmă această realitate: «Firma se află în proces de reautorizare... Și, probabil, va primi autorizația până la sfârșitul acestei luni!». În perioada scursă de la expirarea autorizației de mediu, Vivani Salubritate nu a fost deranjată în vreun fel de către autorități. Explicația pentru această stare de fapt, susține Dan Popescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Ialomița este următoarea: «Firma respectă reglementările legale în vigoare. Nu i se poate reproșa nimic!».
Prețuri da, colectare selectivă nu Ceea ce nu spun nici oficialii instituțiilor publice și nici cei ai firmei este însă faptul că nici Vivani Salubritate și nici Polaris M Holding nu respectă obligația de colectare selectivă a deșeurilor menajere. Potrivit articolului 14 din Legea 211/2011, privind regimul deșeurilor, obligația colectării separate a deșeurilor este valabilă pentru toți producătorii și deținătorii de deșeuri, fie ei persoane fizice ori juridice. Iar amenzile prevăzute pentru persoane juridice care nu colectează selectiv oscilează între 20000 și 40000 lei. De asemenea, societățile de salubritate sunt obligate prin intermediul aceluiași cadru legislativ să ofere populației saci speciali în mai multe culori pentru reciclare, astfel încât hârtia să nu se amestece cu metalul, plasticul sau cu sticla. Nerespectarea acestei obligații, susțin statisticile oficiale, conduce la pierderea a 97% din deșeurile menajere reciclabile.

11 Aprilie 2017, 08:15 (3332 vizualizări - 3 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Gabi:
(19 Aprilie 2017, 17:27)
 Like Mary!
platitor de taxe:
(11 Aprilie 2017, 19:30)
Salut!
Cred ca titlul acestui articol este pus totalmente gresit ... . Nu Vivani cere Polarisului sa majoreze tarifiul de depozitare/tona de deseu. Este total gresit si incorect asa cum suna titlul acestui articol.
In conformitate cu prevederile  Legii 384/2013 privind aprobarea Ordonanței de Urgență(OUG) 31/2013 pentru modificarea și completarea OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu, de la 1 ianuarie 2017 a intrat în vigoare taxa pentru depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/tonă, care mai degrabă este o penalitate prin care se urmărește reducerea deșeurilor depozitate.

Aceasta taxa are urmatorul traseu.... este platita de operatorul care efectueaza colectarea deseurilor din municipiul Slobozia, in speta Polaris, catre Vivani Salubritate S.A., depozitarul deseului. La randul sau, Vivani Salubritate este obligata sa achite aceasta taxa de 80 ron/tona catre Administratia Fondului de Mediu . Deci aceasta taxa intra tot in buzunarul statului Roman.... . Referitor la colectarea selectiva a deseurilor, obligatia de colectere selectiva revine operatorului economic care efectueaza colectarea deseurilor - Polari M Holding. 
Degeaba au pus ei atatea recipiente de colectare selectiva daca, in fond, colectarea o fac tot la gramada... . 
Din cate imi imaginez, la Vivani pe poarta intra deseurile colectate de Polaris in regim de deseuri menajere, si nu pe diferite clase de clasificare ( sticla, carton, plastic).

In legatura cu lipsa de Autorizatiei de Mediu a Vivani ar trebui sa va infomati mai atent pentru ca in fond, desi societatea probabil ca a demarat procedurile de autorizare din timp, procedura este una anevoioasa. Nu puteti sa spuneti ca Vivani functioneaza ilegal pentru ca asta poate avea efecte destul de grave.
Va multumesc pentru publicarea acestui mesaj, 


Mary:
(11 Aprilie 2017, 13:14)
   Se spune ca omul sfinteste locul, numai ca omul "nostru" fost primar al Municipiului Slobozia, actualmente senator, a lasat in urma lui numai nenorociri. Transportul local, salubritatea, apa nepotabila, investitii fara rost, prost gandite, sunt numai cateva "culori" care zugravesc portretul unui om de nimic, caruia aproape toti i-au cantat in struna, de la conducerea locala a partidului din care facea parte ce l-au propulsat si sustinut in campanii electorale, pana la consilierii locali. Toti in frunte cu acest dobitoc, care dupa el a mai venit unul, tot ca primar, sunt vinovati de cum arata si cum a ajuns Slobozia.
 P.S. "Nici cu actualul primar nu imi este rusine".

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
05 Iul 2020
72 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Sosele însângerate în județul Ialomița

Sosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița, sâmbătă, 4 iulie 2020. 5 persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(189 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

3 Iulie 2020, 17:10


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(137 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(102 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(131 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(75 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(108 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(126 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


8

Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(186 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(243 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(126 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(125 vizualizări - 0 comentarii)


12
Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(165 vizualizări - 0 comentarii)


13

IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(276 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(244 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 432 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 1 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 432, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:05
(158 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Principală din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile joi, 2 iulie 2020, în intervalul orar 9,00-15.00. ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 11:40
(63 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

30 Iunie 2020, 19:10


Țăndărei: Copil de 9 ani, rănit într-un accident rutier

Un tânăr de 17 ani din orașul Țăndărei s-a ales cu un dosar penal după ce a provocat un accident rutier. Acesta se deplasa pe un moped înmatriculat cu un număr fals și fără a avea permis de conducere, moment ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:25
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Razie a polițiștilor

În cursul zilei de luni, 29 iunie 2020, polițiștii din cadrul tuturor serviciilor Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au organizat o razie de amploare pe străzile din Slobozia. În urma acțiunii ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:10
(191 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: 4,13%-rata șomajului în mai 2020

La sfârșitul lunii mai 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3864 șomeri (din care 1777 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:20
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 430 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 30 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 430, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:05
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 425 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 29 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 425, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 13:05
(232 vizualizări - 1 comentariu)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește localitatea Dridu, RAJA Constanța va sista furnizarea apei marți, 30 iunie 202 ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 11:55
(129 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Borănești

Razie de amploare la Borănești

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat vineri după amiază, 26 iunie a.c., în comuna Borănești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea climatului de ordine publică. Au ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2020, 10:40
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Un mort și trei răniți, este bilanțul unui accident petrecut în urmă cu aproximativ 40 de minute, în zona Urziceni. Din primele informații, se pare că două mașini s-au ciocnit. La fața locului au intervenit ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 19:15
(614 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căruță implicată într-un accident rutier

Trei tineri din Țăndărei, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, au ajuns la spitalul din oraș fiind victime ale unui accident rutier. Aceștia se aflau într-o căruță care a fost lovită de o mașină. În cauză ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:20
(207 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Scânteia, arestat pentru «conducere fără permis»

Un bărbat, de 49 de ani, din localitatea Scânteia, care se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani și 20 de zile, a ajuns după gratii. El a fost identificat de polițiștii din Grivița vineri, 26 mai ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:15
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Bărcănești: 3 hectare de grâu, incendiate

Pompierii din Urziceni au intervenit joi, 25 iunie 2020, pentru stingerea unui incediu produs într-un lan de grâu de pe raza localității Bărcănești. Flăcările au distrus aproximativ 3 hectare de grâu, cauza ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:10
(229 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Dan în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Baloții LUI STOICA în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» analiza în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» PSD ist în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Scutaru Daniel în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» cititor în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» Fântânel @haiduc în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» CONTRIBUABIL în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» CETATEAN în Ialomițeni amendați pentru că nu purtau măștile de protecție cetatean în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Rodica în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Frizeru pnlist în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Fff în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Catalin în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Radu V în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Livia în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» @haiduc în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Telesperiat în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» Ana în Administrația Mocioniu încalcă abuziv proprietatea fraților Petrache fane în Primăria Sfântu Gheorghe a intrat în carantină!
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...