Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Festivalul «Trofeul Tinereții Amara 2017», notă de plată de peste 700 mii de lei

Festivalul «Trofeul Tinereții Amara 2017», notă de plată de peste 700 mii de lei

Anul acesta, Festivalul «Trofeul Tinereții» a împlinit 50 de ani. O ediție jubiliară, comparabilă cu vârsta pe care, spre surprinderea multora, o va împlini și președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, fix pe 24 noiembrie... Revenind, la finele Festivalului am întrebat despre cheltuielile propriu-zise generate de acest eveniment. În stilu-i obișnuit, președintele Moraru a catadicsit să ne răspundă la finalul celor aproape 30 de zile specificate în Legea 544, privind liberul acces la informațiile de interes public.

Un Festival de cheltuieli mărețe
Chiar dacă unii vor considera că nu suntem în măsură să apreciem ce și cum despre Festivalul «Trofeul Tinereții Amara 2017», vom lansa în spațiul public sumele cheltuite pentru acest eveniment. Cu atât mai mult cu cât, spre neștiința noastră, am descoperit că atât Consiliul Județean Ialomița (prin instituții subordonate!), cât și Primăria Amara, au fost extrem de darnice în ceea ce privește sumele cheltuite. Și dacă, spre exemplu, din vânzarea biletelor s-au obținut puțin peste 36 mii de lei, iar ca venituri din sponsorizări puțin peste 55 mii de lei, cheltuielile integrale ale Festivalului au depășit 700 mii de lei! Defalcat, aceste cheltuieli au fost împărțite frățește, respectiv 350 mii de lei în ceea ce privește Primăria Amara și, la fel de frățește, câte aproximativ 150 mii de lei pentru Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița. Cu mențiunea că prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, instituție subordonată Consiliului Județean Ialomița, au fost «descărcate» cheltuieli cu orchestra (SC Tudor Sound Production SRL, factură în valoare de 110500 de lei!) și alte cheltuieli de cazare și masă pentru participanții la Festival, în cuantum de aproximativ 100000 mii de lei... De asemenea, printr-o altă instituție subordonată Consiliului Județean Ialomița, respectiv Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia, s-au «descărcat» cheltuieli referitoare la înregistrările audio-video ale Festivalului de la Amara (SC Service&Broadcast Solutions SRL, factură 68544 de lei; SC Stage Expert SRL, factură 64260 de lei)... După cum spuneam, Primăriei Amara i-a revenit «grosul» cheltuielilor, adică puțin peste 350 mii de lei!

Primăria Amara, la ordinul și comanda președintelui Moraru
De la Consiliul Județean Ialomița, cu puțin timp înainte de demararea Festivalului Amara, redacțiile erau informate de o lansare de carte, Octavian Ursulescu, prezentatorul ediției din acest an a Festivalului, fiind autorul operei literare dedicate evenimentului jubiliar... Autor care aveam să aflăm că a fost remunerat, pentru scrierea cărții, cu fix 18016 lei chiar de către Primăria Amara. Aceeași Primărie a asigurat și tipărirea operei, cartea costând alți 15 mii de lei... La aceste cheltuieli, Primăria Amara mai consemnează (rețineți!) 144283,34 de lei drept «onorarii interpreți», fix 34616 de lei pentru «cheltuieli alți participanți (prezentatori, jurii)» (Octavian Ursulescu a mai încasat de la Primăria Amara încă 9651 de lei pentru serviciile sale de «prezentator»!), o bagatelă de aproximativ 10 mii de lei pentru artificii, plus, rețineți!, «servicii publicitare (tipărituri, publicații, transmisiuni tv)» de aproximativ 85 mii de lei... Interesant este că, din această ultimă sumă indicată, Televiziunea Română, care a transmis evenimentul, a încasat doar puțin peste 13 mii de lei. Aproximativ 35 mii de lei au mers către firme obscure ce «patronează» ziare așa-zis locale, una dintre societăți fiind abonată constantă la banii publici ai Primăriei Amara și Consiliului Județean Ialomița. Ar mai fi de adăugat că, dintre vedetele invitate, Horia Brenciu și a sa HB Media Enterteinment SRL au încasat 52122 de lei, în timp ce Direcția 5 (prin Artist Directia 5 Event SRL) a primit 29488 de lei, Pepe (prin Pepe Latin Live Music) obținând «doar» 12 mii de lei. Vă lăsăm dumneavoastră, stimați cititori, posibilitatea de apreciere a prestațiilor vedetelor invitate la Festivalul «Trofeul Tinereții Amara 2017» în funcție de sumele încasate...

1 Septembrie 2017, 08:10 (3774 vizualizări - 14 comentarii)

Comentariile cititorilor:


ANA:
(4 Septembrie 2017, 08:54)
Nu poti invidia un om fara caracter cum este Moraru, daca nu stiati la Primaria Amara a fost DNA de era Moraru agitat, a ridicat probe, inebunise el ca trebuie sa fie microfoane prin primarie, stiti ca toate astea se fac in timp.Voi astepta finalul cuplului Larisa Moraru................
obiectiv:
(3 Septembrie 2017, 11:02)
@intrebare.Ai putintica rabdare stimabileToate la timpul lor.
Aurica Gaurica :
(2 Septembrie 2017, 19:42)
Ăștia din prim plan,baieti cu experiență:aplaudaci cu peste 10ani vechime,cunoaștem specia.Bai băiete,dar ia uite o pe doamna Cleme in fund al,senină,așteptând blitzu,că doar nu poa sa lipsească din așa cadru,de top pesede.Ne mai vindecam de falsitate și prostie? Ce sa mai calculăm bănuții...? Dracu eliberează rețete de tratament al lingăilor? Vai de ei parcă ...Slobozia!!
intrebare:
(2 Septembrie 2017, 14:26)
De multe ori am văzut postate aici tot felul de afirmații care sugerează activități ilegale desfășurate de Larisa și de Moraru Victor. De ce nu se fac plângeri la DNA, ca sa se stabilească vinovăția lor? Sau sunt doar niște speculații, menite sa le stirbeasca imaginea în ochii celor care citesc?
@festival:
(2 Septembrie 2017, 11:33)
Deci transmiterea festivalului de către TVR 2 a fost in opinia dumneavoastra un serviciu de publicitate prestat de televiziunea respectiva ....., adică nu e ca la fotbal , unde televiziunea care transmite cumpara drepturile de televizare a evenimentului de la organizatori ...... Ma rog , e o asemănare dar cu fotbalul mic si rău gen prefab modelu unde Miluț plătea 10.000 de dolari la OTV ca sa se vorbească despre el in speranța ca asta va fi rampa de lansare către primul fotoliu al țării !!!! Miluț însă plătea din banii lui ....!!!! PS Si Miluț n-a ajuns președinte .....
Roman:
(2 Septembrie 2017, 10:22)
Aruncați banii pe...FLOCI! Avem lideri bineintenționați și gospodari. Cu inteligența este o problemă, dar, la așa alegători, așa aleși! Ciocu mic și nu beți apă de la chiuvetă!
Festival :
(2 Septembrie 2017, 09:44)
Stie cineva cat costa 30 de secunde se publicitate între orele 20.00- 23.00 la un post de televiziune ? Daca nu stiti va spun eu, 10.000 de euro! Pt Colhoz si alti neaveniți,faceti un calcul si vedeti cat ar fi costat cele 4 ore de transmisie in fiecare seara din cele 4 seri ale festivalului.
Eugen:
(2 Septembrie 2017, 08:24)
@adevăr. Pentru a se descoperi Grupul organizat cu șpaga de la bac, le-a trebuit vreo 20 de ani... Așa că, lent ca melcul, la români! Nu te grăbi, este volum mare de muncă cu corupția. Unii scapă, alții nu!
Emilia:
(1 Septembrie 2017, 21:33)
Așa, deci! Mare dezechilibru financiar. Pentru câteva zile de distracție la Amara s-au alocat
700 000 lei, în timp ce pentru o campanie de cercetări  arheologice la Vlădeni-Popina Blagodeasca s-au alocat 14 500 lei. In baza cercetărilor de la Vlădeni se completează paginile albe din istoria poporului român, mă refer la perioada secolelor VIII-XI, pentru care cronicile sunt rare. Ca să nu mai spun că migrațiile bulgarilor, ungurilor și turanicilor au schimbat fața Europei Centrale și a Balcanilor și au sugerat cele mai năstrușnice  teorii anti-românești. Dar nu ei sunt dușmanii noștri, ci limbricii de genul celor care au infestat politica românească și instituțiile statului. Situl de la Vlădeni aflat în proprietatea CJ Ialomița a fost concesionat pentru exploatare agricolă, nu pentru punerea în valoare culturală, chiar dacă stratul arabil e plin de materiale arheologice. Sub culturile agricole se aflau locuințele, anexele gospodărești (gropi de bucate, cuptoare), mormintele strămoșilor noștri din urmă cu 1000 de ani. Puținii bani alocați sunt destinați zilierilor  care au lucrat pe caniculă și cod portocaliu de-a lungul luni august. Nimeni nu ne-a vizitat, nimeni nu s-a interesat de noi. Ce contează istoria pentru niște aventurieri politici? Cât despre prestațiile domnului Moraru, ce să spun? Viitorul îi atârnă în față!
adevar:
(1 Septembrie 2017, 19:19)
Subscriu celor scrise de art. În cei 16 ani de administrație, ar fi trebuit sa iasă la iveala PRESUPUSELE ilegalități făcute de cei doi,însă nu a existat vreodată asa ceva! Pana unde poate duce răutatea și invidia oamenilor?
art:
(1 Septembrie 2017, 15:02)
"Cainele moare de batrin si prostul de grija altuia", spune un proverb. Bre colhoz, daca era asa cum spui tu, in cei 16 ani de domnie a lui Moraru la Amara impreuna cu Larisa, cei doi, sau macar Larisa, ar fi trebuit sa aiba cel putin un dosar penal sau ceva. Dar nu am auzit nmic de asa ceva asa ca..... sezi mumos bubico! Daca intradevar esti colhoz, stie toata Amara ce interese ai tu si ce nu-ti convine.
Gicu:
(1 Septembrie 2017, 12:40)
Eu zic că e risipă nesimțită. E sărăcie generalizată, banii trebuie duși la urgențe. Nu ne trebuie festival cu așa cheltuială, cineva a avut mare interes să arunce asemenea sumă...pe Amara.
Un cetatean:
(1 Septembrie 2017, 12:09)
Fara sa fiu un fan al PSD-ului/dl.Moraru, remarc faptul ca anul acesta festivalul Amara a fost cel mai bine organizat de pana acum. Degeaba vin unii si altii si arunca cu diverse... S-a auzit foarte bine, concurentii au fost de calitate si de asemenea, invitatii au fost de calitate. Sincer mi se par niste bani de 1000 de ori mai bine cheltuiti ca Zilele Orasului Slobozia de exemplu, unde sunt numai tiribombe si tot felul de porcarii cu aspect de balci comunal. Numai asa ne remarcam si mai castigam turisti si un nume frumos. Sper ca oamenii sa treaca de balacarelile ieftine care ne caracterizeaza ai sa aprecieze un lucru de calitate, atunci cand chiar se face.
colhoz:
(1 Septembrie 2017, 08:39)
Doar sa fii prost sa nu iti dai seama ca Moraru cu Larisa au beneficiat de multi banii prin conturi mascate. Nu este prima data cind Larisa face afaceri mascate pentru Moraru. Dar semnatura apare a lui Larisa, nu iar Moraru iese bazma curata. Dar avem incredere in DNA.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 22 Nov 2019
163 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

AJOFM Ialomița: Angajatorii sunt obligați să anunțe locurile de muncă vacante și ocuparea acestora

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă reamintește tuturor angajatorilor (persoane fizice/juridice de drept public sau privat) că, potrivit Legii, au obligația de a comunica agențiilor județene ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2019, 17:15
(54 vizualizări - 0 comentarii)


Sancțiuni aplicate taximetriștilor din Slobozia

Polițiștii din Slobozia au verificat marți, 19 noiembrie 2019, taximetriștii din municipiul reședință de județ. În urma acțiunii, oamenii legii au aplicat sancțiuni în valoare de 4900 de lei. Problemele ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2019, 17:10
(61 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Voluntariatul ne face mai buni»

Reprezentanții Protopopiatului Slobozia au inițiat un proiect al cărui scop vizează formarea spiritului moral-creștin al tinerilor. Inițiativa se numește «Voluntariatul ne face mai buni», iar prima acțiune ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2019, 17:05
(93 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

19 Noiembrie 2019, 19:15


4

IPJ Ialomița: Acțiunea «Foc de Artificii»

Luni, 18 noiembrie a.c., Poliția Română a demarat acțiunea națională «Foc de Artificii». Și în acest an sunt continuate activitățile la nivel național, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2019, 16:05
(183 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Accident cu două victime

Un accident s-a produs la Slobozia, în dimineața zilei de sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orei 8,05, între două autoturisme. Pentru salvarea victimelor au intervenit o descarcerare și o ambulanță ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:30
(234 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Incendiu la Mihail Kogălniceanu

În vineri spre sâmbătă, 15/16 noiembrie a.c., în jurul orei 3,45, a izbucnit un incendiu la un garaj auto din incinta unei gospodării din localitatea Mihail Kogălniceanu. La fața locului s-au deplasat ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:25
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: A ars un autoturism

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 18,45, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu de autoturism din localitatea Moldoveni. La fața ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:20
(114 vizualizări - 0 comentarii)


8

Pompierii slobozeni au deblocat ușa unei bătrâne

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 23,30, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei persoane de 73 ani. Pompierii ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:15
(241 vizualizări - 0 comentarii)


9
Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Grivița au acceptat invitația de a participa la o acțiune de împădurire, desfășurată sub deviza «România plantează pentru mâine ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:15
(214 vizualizări - 1 comentariu)


10

Ialomița: Beți la volan

Duminică,17 noiembrie a.c, polițiștii feteșteni au depistat doi șoferi conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În primul caz, un tânăr de 25 de ani, din Fetești, a ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:10
(129 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinți-Târg: Produse contrafăcute, confiscate

Zeci de produse cosmetice și articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate de polițiștii Orașului Fierbinți Târg. Vineri, 15 noiembrie a.c., polițiștii au oprit, pentru control ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:05
(125 vizualizări - 0 comentarii)


12

APIA: Pete 700 mii de fermieri, autorizați la plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova informează că, începând cu data de 16 octombrie 2019, în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2019, s-a autorizat la plată la nivel național ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 13:40
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Proiecte europene implementate de DSVSA Ialomița

Printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează asupra semnării a două Contracte de finanțare cu fonduri europene nerambursabile prin Programul ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 11:05
(131 vizualizări - 0 comentarii)


DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

Direcția de Sănătate Publică Ialomița anunță faptul că a doua tranșă de vaccin antigripal a fost distribuită de la finalul săptămânii trecute în cabinetele medicilor de familie din județ. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 16:10
(281 vizualizări - 4 comentarii)


Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în preajma hramului bisericii «Sfântul Evanghelist Matei», vineri, 15 noiembrie 2019, la orele 17,00, o delegație de la ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:55
(352 vizualizări - 0 comentarii)


Proiect de promovare a școlilor de pompieri în liceele din Ialomița

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița au desfășurat o amplă campanie de promovare a școlilor de pompieri în liceele din județ. Campania a debutat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:50
(186 vizualizări - 2 comentarii)


Jilavele: Arestat pentru «evaziune fiscală»

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au reușit identificarea unui bărbat, de 52 de ani, din comuna Jilavele, pe numele căruia Tribunalul Ialomița a emis un mandat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:45
(183 vizualizări - 0 comentarii)


Deficit de personal la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița

Concursurile din sursă externă organizate de Inspec­toratul de Poliție al Județului Ialomița au rezolvat pro­blema lipsei de personal doar parțial. Instituția continuă să aibă probleme din cauza deficitului ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:40
(321 vizualizări - 3 comentarii)


Accidente la Slobozia și Urziceni, trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 6,00, pe raza municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:35
(299 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: «Voluntar, implică-te!»

Joi, 7 noiembrie 2019, la Sala de Festivități a Colegiului Național «Mihai Viteazul» din Slobozia s-a desfășurat cea de a V-a ediție a evenimentului «Voluntar, implică-te!», eveniment organizat de Agenția ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:30
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 18-22 noiembrie a.c., E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în localitățile ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:25
(155 vizualizări - 0 comentarii)


«Ziua Mondială a Diabetului», marcată și la Slobozia

Slobozia se alătură orașelor din țară care în noiembrie marchează «Ziua Mondială a Diabetului». Cu acest prilej, Direcția de Sănătate Publică și medicii diabetologi din județ organizează până pe data de ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:20
(149 vizualizări - 0 comentarii)


O nouă campanie la Crucea Roșie Ialomița

Crucea Roșie Ialomița este înscrisă în Programul «Colgate», o campanie ce se desfășoară în perioada noiembrie 2019-februarie 2020. Alături de alte 10 județe din țară, peste 77 mii de copii din clasele primare ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:15
(181 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

Un polițist rutier ialomițean a reușit să cucerească toate cele 13 vârfuri de peste 2500 metri din România, atingând înălțimile amețitoare ale Alpilor Italieni, Munților Balcani sau Muntele Olimp. Agentul ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:10
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

În cursul zilei de miercuri, 13 noiembrie a.c., pe raza municipiului Slobozia au fost angrenate aproximativ 40 de efective de Ordine Publică, Poliție Rutieră și Investigații Criminale, precum și luptători ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:15
(322 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Slobozia razie


DN21: Accident rutier soldat cu trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 6,20, s-a produs o coliziune între două autoturisme pe Drumul Național 21. Pentru salvarea victimelor, au acționat salvatorii de la Detașamentul Slobozia cu o autospecială ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:10
(415 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN21 accident


Căzănești: «Cupa Bărăganului la Oină»

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la Sala de Sport a orașului Căzănești se va desfășura, începând cu orele 10,00, prima ediție «Cupa Bărăganului la Oină». Competiția, organizată de Federația Română de Oină împreună ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:05
(529 vizualizări - 4 comentarii)


La volan prin Urziceni, fără permis de conducere

Marți, 12 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat un tânăr, de 18 ani, din județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, fără a deține permis de conducere pentru ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:25
(228 vizualizări - 0 comentarii)


Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Peste 200 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, care transporta pe DN2A pește fără documente de proveniență ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:20
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...