Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Spitalul din Slobozia își caută manager

Spitalul din Slobozia își caută manager

Consiliul Județean Ialomița organizează în această lună un concurs pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Potrivit calendarului, testarea se desfășoară în perioada 18-29 septembrie 2017, și are o singură probă: susținerea unui proiect de management. Mariana Iancu, managerul interimar al instituției, susține că se va înscrie la acest examen.

În sfârșit, concurs
Deși ar fi trebuit să fie organizat încă din luna aprilie a acestui an, concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean de Urgență Slobozia se va desfășura între 18-29 septembrie 2017. Anunțul a fost făcut public de reprezentanții Consiliului Județean Ialomița. Potrivit documentelor, candidații care se vor înscrie vor trebui să prezinte Comisiei de concurs «Proiectul de management». Prezentarea se va desfășura pe data de 25 septembrie. Până în prezent, singura persoană care și-a anunțat intenția de a susține testarea este Mariana Iancu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Aceasta a preluat conducerea instituției în toamna anului trecut, când medicul Violeta Șapira și-a dat demisia din funcție și a plecat la Galați. «Sigur, mă voi înscrie la acest concurs! Am foarte multe proiecte pe care le-am început și pe care trebuie să le finalizez, așa cum am promis...» ne-a declarat Mariana Iancu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Violeta Șapira revine la Slobozia? Se pare că nu doar Mariana Iancu vrea să devină șefă cu acte în regulă a Spitalului Slobozia, ci și fosta directoare, Violeta Șapira. Surse din cadrul unității medicale susțin faptul că aceasta dorește să revină în funcția la care a renunțat anul trecut. Tocmai de aceea se pare că aceasta și-ar fi exprimat intenția de a se înscrie la concursul organizat luna aceasta de Consiliul Județean Ialomița. Mai mult, Violeta Șapira urmează să-și deschidă în oraș un cabinet privat de Neurologie și, între timp, oferă consultații la Spitalul Orășenesc din Țăndărei...

6 Septembrie 2017, 15:55 (9608 vizualizări - 25 comentarii)

Citiți și:
Juristul Vasile Zamfir cere anularea concursului de manager organizat la Spitalul Slobozia
Doi candidați pentru șefia Spitalului Județean de Urgență Slobozia
Violeta Șapira este noul director al Spitalului Județean Slobozia

Comentariile cititorilor:


Exemplu de spital judetean:
(12 Septembrie 2017, 14:24)
Personalul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia va începe, miercuri, campania ”Noi donăm, noi salvăm”, iar timp de zece zile va dona sânge, încercând prin exemplul personal să-i mobilizeze și pe ceilalți posibili donatori.
Monica Onețiu, director de îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că personalul medical și TESA al unității va dona sânge timp de zece zile, în perioada 13-23 septembrie, pentru a-i sensibiliza pe potențialii donatori să facă același lucru:
”Am făcut apel tuturor colegilor din spital pentru că este nevoie de sânge. Sunt mulți pacienți oncologici, sunt operați pe neurochirurgie, sunt pacienți critici care au nevoie de sânge. Vom merge în halate. Între noi sunt donatori fideli, dar acum în mod special o să meargă și alții și vrem să vedem că se mai schimbă ceva, iar lumea se mobilizează”.
Managerul in oglinda:
(10 Septembrie 2017, 18:47)
Alo !! Postac prost si idiot! Nu ai inteles ca poate sa-si depună oricine dosarul pt a candida la funcția de manager la spital! Tu, rahatule  de faci comentarii si faci pe deșteptul esti liberi sa te prezinti la concurs!! (Dar de castigat va castiga cine vrea tov.Moraru-ups!)Rusine !!
Manager :
(10 Septembrie 2017, 03:32)
Alo !! Postacilor prosti si idioți! Nu ati inteles ca poate sa-si depună oricine dosarul pt a candida la funcția de manager la spital! Toti rahati ăștia de faceti comentarii si faceti pe deștepți suntei liberi sa va prezen5ati la concurs!! Rusine !!
Gigi:
(9 Septembrie 2017, 23:00)
"observator" spitalele din România sunt conduse de medici de peste 20 de ani și sunt niște ruine. Avem nevoie de oameni care știu cu ce se mănâncă administrația. Dacă nu sunteți subiectivi și chiori puteți sa vedeți când ceva se schimba în bine.
HINGHER:
(9 Septembrie 2017, 15:44)
Aveti curaj să intrati in curtea spitalului, după ce se întunecă și să pozati animalele ? ? De fapt, nici ziua nu e altfel, haita de câini te rup, aleargă dupa masini până la poartă și ăia de la poartă se uită curioși. Marș bubi că te mușcă doamna ! . Ne întrebăm de unde sunt purici pe holuri . Moraru,i-ați managera și vino să vezi haita , las-o pe ce care te apără și vino să vezi.
..a doua sursa..:
(9 Septembrie 2017, 13:34)
Daca nu a-ti publicat prima ,,sursa,,revin, cu o a doua sursa ( putin mai,, blanda,, ,poate asa e acceptata), referitor la concursul ce va sa vina , ptr. ocuparea postului de manager al SJUS....Off Doamne, ce ne mai place , sa azvarlim cu noroi in competenta si demnitatea oamenilor( si aici ma refer strict la dna DR SAPIRA). de ce s-ar mai intoarce intr-un loc sau post , pe care l-a avut deja?
( Se incearca a creea imagine ,,cuiva,, sau teoria conspiratiei??) NU a fost data afara, ci a renuntat , A RENUNTAT. Nu-i mai duceti grija, fiindca  un Om competent , cu demnitate si multe alte calitati,( ce sunt pe cale de disparitie) , isi gaseste foarte repede locul ( si ce loc!)Voi, ramaneti sub dictatura ,, hitlerista,, a managerului pe care l-ati acceptat ( si aici, ma refer la angajatii spitalului) si va doresc, sa obtineti toate drepturile salariale, sa lucrati cu demnitate, cu zambetul pe buze si profesionalism! La cat mai multe ,, succesuri,,, ca de restul ..are cine sa ocupe de ,, vegherea,,voastra !
Supravietuitorul:
(9 Septembrie 2017, 08:50)
Lasati domnilor sa isi depuna candidatura si sa candideze personal specializat adica ,, Medici '' nu politruci pupincuristi, de aceea a ajuns tarisoara noastra pe marginea prapastiei, datorita intereselor de grup asa se face si prin ministere se organizeaza de fatada examene in schimb totul este trucat iese tot cine are sustine din partea grupului de interese
. Doamna Mariana punetio la vivani daca o iubiti asa si o sustineti cu fonduri de la C. J. IL.  ca in spital nu are ochi sa vada pereti saloanelor ne zugravite de pe vremea raposatului Ceausescu, in spital nu sunt numai holurile de acces si grupurile sanitare bolnavi isi petrec timpul in saloane insalubre, iar hrana lasa de dorit folositi domnilor vesela de unica folosinta tip casoreta cu capac nu sa stea hrana descoperita pana vine pacientul de la o procedura medicala sau pana se termina perfuzia, Ce sa mai zicem ca bietele infirmiere ce sunt platite pentru sa faca curatenie cu aceiasi tinuta vestimentara distribuie hrana din vase ne acoperite din holurile pe unde se circula dea valma si pacienti, apartinatori vizitatori. Pacat de bani nostri ai tuturor ca sunt folositi cum dicteaza grupurile de interes.
APROZAR:
(8 Septembrie 2017, 18:38)
Păi să-l pună pe Olaru că se pricepe și la treburi de piață. Vineri, 8 septembrie,  la ora 8,30 , ilustrul doctor, burdușit cu niște sacose mari, distribuia la fișier, salariatelor ,lapte și calupuri de brânză. Asta în văzul paciențolr care au așteptat încă două ore să se interneze, dar nu mergea calculatorul. Chirurgul piețar a urcat apoi în policlinică , unde avea și alți clienți.  Totul făcut cu mănuși chirurgicale.
Vasile:
(8 Septembrie 2017, 17:15)
Da, ce se mai știe de pacientul/vizitatorul care a sărit pe geamul spitalului? Gunoaie băgate sub preș.
... :
(8 Septembrie 2017, 15:46)
Concursul a fost cistigat de mult de Mariana! Ce concurs? Concurs a dat cind a întrat în grațiile lui nea Moraru . Aceasta este apă de ploaie... Ați mai auzit ceva de bătaia doctoritelor, de ăla sărit pe geam, de mașina cumpărată, de plingerile doctorilor...?! Nu spitalul contează pentru ei. Ea nu avea cum să se ducă la Moraru toată ziua din angajat la firmă privată și nici din postura de ,, nimeni "... nu că ar fi cineva! Doar cine nu vrea, nu vede sau se face că nu vede... Așa că, concursul e doar de fațada, a trecut de mult testul!!!
Maria:
(8 Septembrie 2017, 10:52)
@mario. Și ce dacă!? Să-i ia Moraru, să-i ardă și să-i și opereze, fără anestezie! Da, îi prinde el pe toți care merită? Aici e problema: este cinstit și obiectiv Moraru Victor? Poate fi el VLAD ȚEPEȘ de Ialomița, că ar fi de mare folos!
Dinica:
(8 Septembrie 2017, 09:39)
Doamna Iancu nu a fost in stare sa isi gestioneze buticul din statia de autobu , a pierdut apartamentul la camatari si acum brusc a lovito competenta.
gramaticul:
(8 Septembrie 2017, 09:02)
@Mario conjuga verbul 'a lua':  eu i-au, tu i-ei, el i-a..
Mario :
(7 Septembrie 2017, 23:22)
Eu atat va spun: nu-l suparati pe d l Presedinte Moraru ca preia el si functia asta si va i-a cu SMURDUL ca pe functionarii de la consiliu judetean. Nu va jucati cu focul postacilor de la spital ca va arde taranu si va si opereaza...
Unul din Galati!:
(7 Septembrie 2017, 15:41)
    Doamna doctor Sapira nu se mai intoarce in Slobozia. Are doua zile pe saptamana consultatii la Medlive Galati, este medic neurolog la spitalul din Galati, Sef de Lucrari la Facultatea de Medicina, tot din Galati si alte solicitari ( tot la Galati). Este foarte apreciata de galateni.
    La Slobozia a lasat toata sectia de neuro renovata numai din sponsorizari.
    Ptr cei carora le este frica ca o sa mai candideze la Slobozia, le spun sa stea linistiti.
    Este o mare pierdere ptr orasul Slobozia.


Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 22 Feb 2020
131 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

21 Februarie 2020, 18:20


ISU Ialomița: 28 Februarie-Ziua Protecției Civile din România

Protecția civilă este o structură înființată încă de acum 87 de ani în România, cu scopul îndeplinirii sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 10:50
(91 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Primăria Municipiului Slobozia prin Servicii Publice Slobozia SRL, în parteneriat cu Casa Mierii Cooperativă Agricolă, vă face cunoscut faptul că, în perioada 28 februarie-1 martie 2020, se va desfășura ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 09:40
(91 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tânăr reținut pentru «furt calificat»

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat un bărbat, de 28 de ani, din Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunii de «furt ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 16:15
(143 vizualizări - 0 comentarii)


4
Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Polițiștii din Ialomița au reținut trei bărbați în urma unor percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite de «braconaj piscicol» și «furt calificat». Au fost descoperite peste 570 kilograme ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 08:10
(197 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița și IPJ Ialomița, controale în trafic

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează ialomițenii că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului Ialomița, desfășoară ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 18:10
(165 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în școli

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii rutieri și cei de Ordine Publică din Slobozia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în incinta și în zonele adiacente unităților ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:25
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Grecii de Jos: Șoferul de 87 de ani a acroșat cu mașina un biciclist

Marți, 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DJ101, în localitatea Grecii de Jos, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:20
(185 vizualizări - 1 comentariu)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Marți, 18 februarie a.c., în jurul orelor 16,00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pe DN2, pe raza comunei Movilița, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din Coșereni ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:15
(157 vizualizări - 0 comentarii)


9

Mărculești: A intrat cu tractorul în gard

Marți, 18  februarie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin 112 de o femeie din localitatea Mărculești, despre faptul că un tractor ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:10
(204 vizualizări - 0 comentarii)


10

Slobozia: Vernisaj la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție de lucrări a 22 de artiști plastici, din colecțiile Muzeului. 31 de tablouri ale unor artiști renumiți, printre care și Constantin Piliuță, Dona Noni Delavrancea ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:05
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Evaziunea fiscală cu achiziții intracomunitare, în vizor!

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 15 percheziții domiciliare, în cadrul unei operațiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 09:05
(502 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Februarie 2020, 18:20


13

Slobozia: Ordine de protecție provizorie pentru violență domestică

Polițiștii din Slobozia au emis marți, 17 februarie a.c., două ordine de protecție provizorie. Documentele au fost eliberate după ce două femei, victime ale violenței domestice, au făcut solicitări în acest ...[citește_toată_știrea]

18 Februarie 2020, 18:05
(244 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Polițiștii au dispus confiscarea a peste 160 kg de pește

Țăndărei: Polițiștii au dispus confiscarea a peste 160 kg de pește

Peste 160 de kilograme de pește din specia caras au fost confiscate de polițiștii ialomițeni pe raza localității Țăndărei. Astfel, duminică, 16 februarie a.c., polițiștii, în timp ce patrulau pe DN2A în ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 23:05
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Arestat pentru «act sexual cu un minor»

Vineri, 14 februarie a.c., polițiștii au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:55
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Un tânăr din Făcăeni a modificat data inspecției tehnice periodice la mașină

Sâmbătă, 15 februarie a.c., polițiștii au oprit, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe DN3B, din direcția Fetești către Chirana, condus de un tânăr, de 21 de ani, din Făcăeni. În urma verificării ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:50
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Șase șoferi, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice fără a deține permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Alți ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:45
(196 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Urziceni și Manasia

Aproape 100 de polițiști ialomițeni au efectuat luni, 17 februarie 2020, pe raza municipiului Urziceni și a comunei Manasia 12 percheziții domiciliare. În urma acestora au fost ridicate 4 arme, fiind aplicate ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:40
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Contractele de muncă cu timp parțial, în atenția ITM Ialomița

În perioada 13-23 ianuarie 2020, s-a desfășurat, la inițiativa Inspecției Muncii, o campanie națională privind respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la încheierea, modificarea ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 16:05
(246 vizualizări - 2 comentarii)


AJOFM Ialomița: Prima de activare

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița aduce la cunoștința șomerilor înregistrați în evidențele Agenției, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj că, în conformitate cu prevederile ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 10:50
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minoră de 13 ani, apel fals la 112 sub pretextul de răpire

Zeci de polițiști și jandarmi s-au mobilizat joi, 13 februarie a.c., pentru a localiza o minoră în vârstă de 13 ani care a apelat, la orele 14,00, numărul unic de urgență pentru a anunța că ar fi fost răpită ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:35
(393 vizualizări - 1 comentariu)


Alexeni: Bărbat de 56 de ani, mort după ce a traversat prin loc nepermis

Joi, 13 februarie a.c., în jurul orelor 19,00, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit pe raza localității Alexeni după ce un bărbat, în vârstă de 47 de ani, a accidentat mortal un altul în vârstă de ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:25
(310 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Accident rutier pe raza municipiului Slobozia, în dimineața zilei de joi, 13 februarie 2020. O mașină în care se aflau un adult și doi minori a intrat într-o țeavă de gaze. Pompierii Detașamentului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2020, 14:05
(449 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

Întrucât condițiile meteorologice s-au îmbunătățit, miercuri, 12 februarie a.c., în jurul orelor 10,00, s-au reluat căutările pe Brațul Borcea al Dunării, în zona localității Vlădeni, pentru cele două persoane ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 16:10
(542 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinții de Jos: Avarie la conducta de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Podgoriilor, din localitatea Fierbinții de Jos, județul Ialomița, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 15:20
(246 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Pieton acroșat de un autoturism

Luni, 10 februarie 2020, polițiștii din Urziceni au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Coșereni, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 16:10
(306 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 10 februarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii au oprit în trafic pe DN2C, pe raza localității Grivița, un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din județul Mureș. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:50
(314 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: Focare de pestă stinse oficial

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează cu privire la faptul că, în perioada 30 ianuarie-3 februarie 2020, la nivelul județului au fost stinse 17 focare de pestă ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:45
(360 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA Constanța ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:40
(335 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
giovani în Afaceri administrative de 5 milioane de euro în «eurocomuna» Valea Ciorii slobozean în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Ciuma rosie nu moare în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Petrica cu teava mica în Fantezii edilitare cu gaze naturale, marcă înregistrată Consiliul Județean Nini în «Slobozia nu e groapa de gunoi a nimănui!» un om simplu în Afaceri administrative de 5 milioane de euro în «eurocomuna» Valea Ciorii Ilie. în 3 amicale până la startul returului @.... în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Incet si sigur în Fantezii edilitare cu gaze naturale, marcă înregistrată Consiliul Județean .... în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei adevar în Fondurile europene din containerele de la Traian carmen în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei cetatean în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Maria Irina în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Alx în «La Cluj, jucătoarele au evoluat execrabil!» platitor în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei @Marian&Miruna în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Slobozia în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Leonard în 3 amicale până la startul returului @Bogdan în Liviu Patrichi, director la Spitalul Fetești
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...