Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

15 școli din Ialomița, fără autorizații sanitare de funcționare

Real pericol pentru elevi

15 școli din Ialomița, fără autorizații sanitare de funcționare

A devenit deja o tradiție ca în Ialomița anul școlar să înceapă cu stângul. Un Raport al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, transmis Prefecturii Ialomița, scoate la lumină problemele din școlile și grădinițele județului la câteva zile distanță de momentul în care elevii și preșcolarii trebuie să intre în clase. La momentul de față, 15 unități de învățământ nu dețin autorizații sanitare de funcționare, iar alte câteva zeci duc lipsă de autorizații ISU împotriva incendiilor. Mai grav este faptul că atât primăriile care le au în administrare, cât și directorii acestor instituții au avut la dispoziție mai bine de un an pentru a remedia deficiențele.

Școli fără autorizații
În ultimele săptămâni, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ialomița s-au aflat în control pentru a observa modul în care sunt pregătite școlile și grădinițele din județ pentru începerea noului an școlar. Dacă Ministerul Educației nu schimbă regulile jocului (ministrul Liviu Pop declarând într-o conferință de presă că are intenția de a devansa debutul școlii până pe 18 septembrie!), elevii și preșcolarii sunt așteptați în clase din 11 septembrie. Cu toate acestea, nu toate instituțiile de învățământ sunt pregătite să-i primească pe elevi, preșcolari sau dascăli. În urma controlului efectuat în teren, oficialii IȘJ Ialomița au întocmit un Raport cu toate neregulile pe care le-au descoperit și pe care l-au transmis ulterior Prefecturii Ialomița. Potrivit documentului oficial, 15 școli din județ nu au la momentul de față autorizații sanitare de funcționare. Scandalul acestor documente a debutat anul trecut, când Direcția de Sănătate Publică Ialomița fie nu a aprobat, fie a retras autorizații sanitare de funcționare din cauza numeroaselor deficiențe pe care inspectorii plecați în control le-au descoperit. Cele mai multe dintre acestea au vizat faptul că atât în cadrul școlilor, cât și în cel al grădinițelor, copiii sunt nevoiți să folosească toaletele din curte. Aceste WC-uri, care în realitate sunt niște fose septice îngrădite de pereți de cărămidă ce stau să cadă, sunt un adevărat pericol pentru sănătatea elevilor. Deși au avut la dispoziție un an pentru a remedia problema autorizațiilor sanitare de funcționare, instituțiile de învățământ au ignorat aceste probleme. Pe lista celor 15 școli sau grădinițe care duc lipsă de aceste documente se numără Școala Gimnazială Borănești, Școala Gimnazială Valea Ciorii, Grădinița Condeești, Școala Gimnazială Valea Măcrișului, Școala Gimnazială Mărculești și prestigiosul Colegiu Național «Mihai Viteazul» din Slobozia. În cazul acestei instituții problema o ridică internatul din curtea unității care nu ar corespunde din punct de vedere tehnic... La această problemă se adaugă cea a lipsei autorizației de securitate la incendiu ISU. Mai mult, alte 9 școli nu și-au încheiat lucrările de reabilitare, iar în cazul altor 18 încă se realizează lucrările de igienizare.

Fără manuale pentru clasa a V-a Dincolo de problemele organizatorice, școlile din Ialomița întâmpină probleme și în ceea ce privește procurarea manualelor. Criza cea mai mare este generată de cele destinate claselor a V-a. Luni, 4 septembrie 2017, ministrul Liviu Pop a anunțat într-o conferință de presă că toți elevii de a V-a din țară vor învăța cu ajutorul unui «Compendiu introductiv pentru gimnaziu»... Cartea este un cumul de manuale pentru toate disciplinele și are peste 200 de pagini. Acest Compendiu, potrivit oficialilor din Ministerul Educației, va fi utilizat în primele 8 săptămâni ale noului an școlar, urmând apoi ca elevii să primească manualele școlare.

11 Septembrie 2017, 12:10 (4538 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
20 de școli și grădinițe nu asigură paza copiilor
Apa de la robinetele școlilor, un pericol pentru sănătatea elevilor
Elevii vin la școală cu păduchi
Ialomița: Școli fără autorizație sanitară și cu păduchi

Comentariile cititorilor:


Iglesias:
(13 Septembrie 2017, 13:33)
Cu fondurile pentru reparații școli se face altceva? Întreb și eu, ca prostu! Așa am ieșit din școala Bărbulești.
Victor:
(13 Septembrie 2017, 12:56)
Chiar și fără autorizații, școlile funcționează. Cine răspunde în caz de nenorocire? Cine își asumă riscul? Dacă acel inconștient scapă din dezastru, îl așteaptă Jilava.
Educatoare:
(13 Septembrie 2017, 12:49)
Elevi de la sat sunt chinuiți și iarna este frig în școală. Cu nevoile in curte... apa...Ce să mai zicem noi dacă și școlile de municipiu au probleme mari!
Miloșești:
(12 Septembrie 2017, 14:13)
Și în rural este și mai mare dezastrul. Se scoate numaiân primele trei zile de la începutul școlii. Școlile coșmelii au elevi.
Radu:
(12 Septembrie 2017, 13:02)
@Maria. Pipăitul ar fi cel mai puțin revoltător in Colegiu. Elevii tac de frică, mamele lor acceptă...de naive.
Salariul s-a mărit?:
(12 Septembrie 2017, 12:40)
Grav! De ce se mai învață in aceste clădiri? Părinții sunt orbi, surzi, indiferenți pentru viața copiilor? Școală proastă, da! Dar și gata să se dărâme peste elevi?!? Părinții sunt vinovați! Mergeți în pauză la copiii dv. de la V-VIII! Vă veți lua cu mâinile de cap!
ADRIANA:
(12 Septembrie 2017, 12:27)
@maria. Controlul psihologic al cadrelor de la COLEGIU trebuie luat foarte în serios! Sunt mai mulți cu probleme, nu numai "de pipăieli"...Sunt atâtea rebuturi acceptate anul acesta, la plata cu ora! De mâna a treia! Reșapați, parcă așa se zice...mare grijă și la alcool, violență, răzbunări pe elevii care cer drepturile, excursioniste maniace, educația fizică cu libidinos....COLEGIU! Meditații en gros cu propriii elevi!! Cine a vorbit a plătit!
Maria:
(12 Septembrie 2017, 11:51)
Dar un control psihologic unor profesori cu probleme de comportament nu se face? E unul venit la Colegiu pe cateva ore care are un istoric cu ceva pipaieli sexuale asupra elevelor....Se aude la Colegiu???? 
Om:
(12 Septembrie 2017, 10:13)
Valea Ciorii, Valea Măcrișului, Condeești (?), Borănești, Mărculești....și CLEGIUL NAȚIONAL MIHAI VITEAZUL, Slobozia!!!! Cei mai buni, mereu în frunte. ȘCOLI NESIGURE PENTRU VIAȚA ELEVILOR. ACOLO SE POATE ÎNTÂMPLA ORICÂND O NENOROCIRE! După aceea, se vor lua măsuri!
Irimia:
(11 Septembrie 2017, 18:16)
Sunt în slobozia clădiri de școli gimnaziale bune, solide și neocupate 100%. De ce nu/si duc mamele copii acolo? De snoabe! Sună mai bine îl duc la COLEGIU.
Am mai zis!:
(11 Septembrie 2017, 16:08)
Cantina din Internat Cnmv, bucătăria insalubră, wc urile din internat cnmv, pelerinajul ,,refugiaților,, în timpul orelor și pauzelor din internat cnmv, cuibușorul tuturor nebuniilor adolescentine când hormonii colcăie, ,,cabinetul medical,, din același internat, niciodată de folos sau închis, tainurile interniștilor împărțite cu angajații, familiile angajaților și porcinele de pe la Bucu...etc., etc. Acestea nu sunt tot inadmisibile la cnmv? Și se zice că este liceu de top (cu meditații la toate materiile de bac). Topless!
Elev:
(11 Septembrie 2017, 15:07)
Si ce daca facem pipi in curte? Tata&mama tot in fundul curtii fac ce fac....si la Serbarile Comunei tot pe camp fac...si cand se duc beti la vot, tot pe spatiul verde fac ce fac...asa ca...da-le drq da autorizatii, bani sa iasa,la cine trebuie...
ADRIANA:
(11 Septembrie 2017, 13:51)
La CNMV, Slobozia, clasele din internat, V-VIII, toate clasele a 9-a (7), plus 1-2 a 10-a, dacă vine in cutremur, un incendiu, o nenorocire, va fi dezastru! Vieți pierdute, Doamne ferește, copii nevinovați cu cadre didactice nepăsătoare și părinți inconștienți! Să vină la "Colegiu"! Problema internatului e veche și ff. gravă, de zeci de ani. Au mai forțat și cu clase de Gimnaziu ca să asigure catedre pilelor, în primul rând!! Acolo este CATANGA de la CNMV....Leafa să meargă!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 15 Oct 2019
160 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Octombrie 2019, 17:55


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(140 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(138 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


3

Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(176 vizualizări - 0 comentarii)


4

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(140 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

8 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(154 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(163 vizualizări - 0 comentarii)


9

Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(146 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(325 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(240 vizualizări - 1 comentariu)


12

Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Tovărășia

Miercuri, 2 octombrie a.c., în jurul orelor 13,00, un incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească din Tovărășia. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:25
(310 vizualizări - 0 comentarii)


Filmul «Între Chin și Amin», premieră la Slobozia

Vineri, 4 octombrie a.c., începând cu orele 18,00, la Sala «Europa» a Consiliului Județean Ialomița va avea loc premiera filmului «Între Chin și Amin» . Filmul independent al lui Toma Enache este un omagiu ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:20
(390 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice»

Cu ocazia «Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice», Protopopiatul Slobozia în colaborare cu Asociația «Samarineni în comunitate» au organizat miercuri, 2 octombrie a.c., o activitate dedicată seniorilor ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:15
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor feteșteni

Miercuri, 2 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. Astfel, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:10
(198 vizualizări - 0 comentarii)


ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

În perioada 20-30 Septembrie 2019, Hotelul Aurora din localitatea Mamaia a găzduit Divizia A de șah clasic pe echipe. Divizia A este eșalonul secund al Campionatului Național de șah clasic pe echipe, o ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 15:35
(247 vizualizări - 2 comentarii)


Armășești: Arestat pentru «furt calificat» și «violare de domiciliu»

Marți, 1 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit depistarea unui bărbat, de 25 de ani, din Armășești, pe numele căruia Judecătoria Urziceni a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:30
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Activități preventive ale polițiștilor în școlile din Fetești

Marți, 1 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o serie de activități pe linia prevenirii faptelor cu violență, a traficului și a consumului de droguri, precum și siguranța rutieră în școlile ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:25
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La volan cu permisul suspendat

Polițiștii slobozeni au depistat un tânăr, de 24 de ani, din Amara, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Slobozia luni, 1 octombrie a.c., deși avea acest drept suspendat. În cauză, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:20
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Zilele Recoltei 2019»

În perioada 5-6 octombrie 2019, în Piața Agroalimentară din Slobozia, va avea loc tradiționala manifestare a toamnei «Zilele Recoltei 2019», organizată de Primăria Municipiului Slobozia în parteneriat cu ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 15:20
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Șofer din Scânteia, urmărit de polițiști

Sâmbătă, 28 septembrie a.c., Poliția Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că un șofer ar circula haotic dinspre Bucu către Țăndărei, punând în pericol ceilalți participanți la trafic. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:20
(346 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Șoferi beți la volan

În perioada 27-28 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat patru conducători auto, cu vârste cuprinse între 32 și 47 de ani, în timp ce șofau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:15
(1045 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Lemne confiscate de polițiști

Vineri, 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au depistat, pe raza comunei Săveni, un bărbat de 60 de ani, din Platonești, în timp ce transporta cu ajutorul unei ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:10
(313 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, urmărit de polițiști pe autostrada A3 București-Ploiești. A fost prins și arestat, fiind bănuit de furt din mașini!

Polițiștii de Investigații Criminale din Ialomița au depistat un bărbat bănuit că ar fi participat la săvârșirea infracțiunii de furt din auto, faptă comisă pe raza municipiului Slobozia. În continuarea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:50
(475 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Verde la Educație pentru Circulație»

Poliția Română și Lidl lansează, la nivel național, a VII-a ediție a campaniei de educație rutieră «Verde la Educație pentru Circulație». Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 28 septembrie a.c., începând ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:40
(309 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor la Slobozia și Fetești

În perioada 25-26 septembrie, în intervalul orar 7,30-16,00, polițiștii slobozeni, precum și cei din cadrul Poliției Municipiului Fetești, au organizat și pus în aplicare o serie de acțiuni în unitățile ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:35
(519 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: 22 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, la data de 27 septembrie 2019, pe raza județului Ialomița sunt declarate 22 focare de Pestă Porcină Africană. Acestea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:30
(367 vizualizări - 0 comentarii)


Patruzeci de Sfinte Liturghii la Catedrala Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, începând cu data de  30 septembrie 2019, în Catedrala din Urziceni se vor oficia 40 de Sfinte Liturghii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie vindecătorul ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:25
(343 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...