Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Apa de la robinete, pericol real pentru sănătatea ialomițenilor

Apa de la robinete, pericol real pentru sănătatea ialomițenilor

La solicitarea ziarului nostru, Direcția de Sănătate Publică Ialomița a făcut o prezentare detaliată a calității apei care curge la robinetele gospodăriilor din întreg județul Ialomița. Datele prezentate de inspectorii DSP vizează perioada ianuarie-august 2017 și scot în evidență faptul că, în cele mai multe cazuri, lichidul vital este impropriu consumului. Dincolo de acest aspect, informațiile date publicității evidențiază și lipsa de interes a reprezentanților autorităților locale în privința distribuirii în rețelele de aducțiune a apei un produs finit de calitate. Toate acestea în condițiile în care multe dintre localitățile unde apa are probleme au investit sume enorme pentru realizarea de proiecte ce vizează amenajarea rețelelor de apă sau a stațiilor de tratare a apei potabile.

Probleme cu apa potabilă
Calitatea apei la nivelul județului lasă de dorit. Este o realitate pe care o știu atât autoritățile, dar și oamenii care sunt obligați să bea apă infestată cu bacterii sau metale, de fiecare dată când deschid robinetele. Iar analizele pe care Direcția de Sănătate Publică Ialomița le-a pus la dispoziția opiniei publice, în baza solicitării făcute de ziarul nostru, confirmă acest amănunt. Datele cuprinse în răspunsul oficial oferit de DSP Ialomița vizează perioada cuprinsă între ianuarie-august 2017 cu privire la calitatea apei din toate cele 66 de localități ale județului. Parametrii analizați de specialiștii instituției vizează prezența metalelor în apă, analizele bacteriologice și analizele fizico-chimice ale apei potabile. Așa cum se arată în adresa oficială, cele mai multe probleme pe care apa potabilă din Ialomița le are sunt generate de indicatorii fizico-chimici sau de cei care măsoară prezența metalelor în lichidul vital. Specialiștii DSP Ialomița confirmă faptul că aceste probleme apar din cauza lipsei aplicării unor proceduri de tratare a apei corespunzătoare sau care necesită trepte de tratare suplimentare. De asemenea, există și localități care deși dețin sisteme de tratare acestea sunt ineficiente. Parcurgând lista comunelor ialomițene unde apa nu corespunde din punct de vedere fizico-chimic (în ultimele 8 luni aici au fost descoperite, în urma analizelor, prezența unor elemente, precum Sodiu, Mangan sau Clor liber, probleme de gust sau miros) deficiențe mari fiind descoperite la Albești, Balaciu, Miloșești, Valea Măcrișului sau Vlădeni. Raportat la mediul urban, cele mai multe probleme din punct de vedere al potabilității apei le ridică orașele Amara, Țăndărei și Slobozia. La Amara, între ianuarie-august 2017, au fost identificate 13 analize neconforme pentru parametrii fizico-chimici. Clorul liber a fost elementul care a depășit valorile normale în urma verificărilor. La Țăndărei au fost declarate ca neconforme 11 analize fizico-chimice, aici probleme fiind semnalate și din punct de vedere al turbidității. Deși funcționează în baza unei autorizații sanitare provizorii iar oficialii locali sunt optimiști din acest punct de vedere, calitatea apei de la Slobozia lasă încă de dorit. În municipiul reședință de județ au fost identificate 9 analize neconforme, printre care una pentru parametrul bacteriologic. Concret, în urma unor analize în apa de la Slobozia s-au descoperit depășiri ale nivelului enterococilor.

Bani risipiți de pomană
Într-un articol anterior legat de calitatea apei potabile din Ialomița, ziarul nostru atrăgea atenția cu privire la investițiile pe care le-au făcut aleșii locali din județ pentru a amenaja rețelele de apă și stațiile de tratare. Datele au fost furnizate tot de Direcția de Sănătate Publică, instituție care preciza faptul că, din cele 57 de stații de alimentare cu apă ale județului, nici măcar jumătate nu dețin autorizații sanitare de funcționare din cauza problemelor de potabilizare pe care apa distribuită în respectivele rețele le are. Dincolo de acest aspect, rămân milioanele de euro sau lei pe care le-au cheltuit administrațiile locale în ultimii 15 ani pentru a realiza astfel de investiții. Ca de exemplu, orașul Amara, localitate a cărei primărie a aruncat pe apa sâmbetei 3 milioane de euro pentru a le furniza la robinete locuitorilor un lichid ce nu poate fi băut. Lucrarea s-a realizat în etape și a debutat prin forarea a 9 puțuri de mare adâncime. Ulterior, la finalul acestui proiect, s-a demarat cel denumit «Îmbunătățirea alimentării cu apă» care, pe lângă construcția rețelei de apă, a vizat și amenajarea unei stații de tratare. Cele două proiecte au fost finanțate atât cu fonduri europene, cât și cu bani din bugetul local.

Dezastrul de la Gura Ialomiței Deloc de neglijat sunt și problemele cu apa potabilă ale localității Gura Ialomiței. Edilul Cristinel Lambru a fost acuzat public de faptul că a folosit abuziv fondurile publice din bugetul local pentru petreceri și festivități, deși ar fi putut să rezolve probleme de potabilitate ale apei din comună. Deși angajase o societate care să rezolve problemele stației de tratare, primarul a preferat să nu plătească serviciile societății și să organizeze «Zilele Comunei Gura Ialomiței». Datele DSP Ialomița arată că, la sfârșitul lunii august, apa de la Gura Ialomiței era neconformă pentru 10 analize ale parametrilor fizico-chimici.

18 Septembrie 2017, 08:05 (4173 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Pericolul de la robinetele ialomițenilor

Comentariile cititorilor:


@Cuiva caruia..:
(4 Octombrie 2017, 13:37)
Din pacate ai mare dreptate.Apa nu numai ca nu e buna de baut dar are si alte efecte nefaste. Edilii psd, constienti de pericolul public al apei si-au marit salariile si merg inainte sustinuti de zombii si de asistati social..
Cuiva caruia ii pasa :
(4 Octombrie 2017, 11:41)
Nu inteleg cum de slobozenii raman impasibili in fata unei asemenea situatii. Nu doar ca apa nu e potabila, dar ne afecteaza pielea, parul, ochii. Caderea parului e strans legata de apa plina de clor, fier si bacterii cu care ne spalam. I-am privit pe oamenii ce merg pe strazile Sloboziei. Sunt ca niste zombi, adica morti vii. Totul se prabuseste in jurul nostru si nimeni nu vede. 
cezar:
(20 Septembrie 2017, 08:26)
Iteresant in Tandarei au iesit 11 analize neconforme din cate analize ?-ce spune ANPC , Directia sanitara  , eventual primaria Tandarei ,consiliul local - RAJA parca are  licenta ANRSC (vezi pagina RAJA ) si o pleiada de certificari ca respecta standarele din EU.A fost luata eventual o masura pt informarea locuitorilor si aducerea la parametri a apei ?astept ,,reactii " -sugerez RAJA o marire de tarif pt a obtine o apa conforma cu scrie pe pagina RAJA
Cocorean:
(18 Septembrie 2017, 22:05)
Despre apa din Cocora de ce nu faceti vorbire? In loc sa umble din instanța in instant cu " nevasta mea", mai bine sa facă ceva, ca apa sa fie potabilă, ca este in slujba contribuabililor, nu a firmei, nici moara primarului nu are apa potabilă.Revizuiti-i autorizația, nu este gluma, trebuie sa dea banii înapoi la Uniunea Europeana! Anuntați și APM ul sa retrag autorizația de mediu și apoi APDRP-ul!
Acum intelegeti si voi:
(18 Septembrie 2017, 14:13)
de ce primarul Mocioniu vrea un spor in plus la salariul de 13 mii de lei: daca din greseala bea apa de la robinet si se imbolnaveste(Doamne fereste!), sa aiba bani de tratament. Cu sanatatea nu te joci!..
Slobozia:
(18 Septembrie 2017, 12:40)
Ce noutate! Apa potabilă este nepotabilă în Slobozia! Cine sunt criminalii?
citizen:
(18 Septembrie 2017, 10:53)
Nici de-ar avea bugetul SUA si tot nu ar fi capabili sa rezolve situatia apei, tot ar mai fi nevoie de  ceva fonduri. Afacerea cu apa "potabila" la bidoane de plastic o fi avand legatura cu nerezolvarea apei de la robinet?.
Consumator de Amara:
(18 Septembrie 2017, 09:58)
Punct ochit , punct lovit! Acum 3 ani, am dus o proba de apa de la domiciliul meu la laboratorul DSP. Principalii indicatori au iesit in limitele potabilitatii. Anul acesta, speriat de semnalele neacordarii Autorizatiei de functionare la Serviciul de apa, am reluat procedura de verificare a calitatii apei. Surpriza....ba recipientul nu corespunde, ba laboratorul este prea ocupat, ba ....ba....ba...Acum inteleg de ce a fost schimbat Directorul Noel. Bine ca avem bani de Festivaluri inutile si tot felul de porcarii marca pesede.....
Mario:
(18 Septembrie 2017, 09:46)
Apa este otravita la robinete iar PFA Ionascu si S.C. PSD sunt foarte bine in sondaje. Ne meritam soarta deplorabila in care suntem cu Ionascu senator si cu doctorul primar. Sincer domnule senator Ionascu locul dvs este la puscarie si nu in Parlamentul Romaniei care a devenit o adunatura de infractori. Unde esti tu Tepes?!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 19 Aug 2019
133 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(452 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(455 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(578 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(543 vizualizări - 0 comentarii)


5

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(486 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(576 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(452 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(581 vizualizări - 0 comentarii)


9

ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(496 vizualizări - 0 comentarii)


10

DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(484 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


12

anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(733 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(702 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(679 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(697 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(765 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(870 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(826 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(806 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1252 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(787 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan cu un permis fals

Luni, 5 august a.c., polițiștii feteșteni au surprins în flagrant un bărbat, de 37 de ani, din Fetești, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu fără a deține permis de conducere. Șoferul a ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:55
(879 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție emise de polițiștii ialomițeni

Marți, 6 august a.c., polițiștii alobozeni au emis două ordine de protecție provizorii pe numele a doi bărbați, de 29 și 30 de ani. În primul caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:50
(830 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru depistarea transportatorilor neautorizați de persoane

În perioada 1-4 august a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au controlat 21291 autovehicule și 13 societăți comerciale în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:45
(759 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan și fără permis

În perioada 2-4 august a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 66 de ani, au fost depistați de polițiștii ialomițeni în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice deși anterior consumaseră ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:40
(838 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Dosar penal pentru un fals taximetrist


Sâmbătă, 3 august a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza municipiului Fetești un bărbat, de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism în regim «taxi» pe raza localității de domiciliu. La ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:35
(891 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordin de protecție provizoriu

Sâmbătă, 3 august a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii slobozeni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Slobozia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «violență în familie». În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:30
(851 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Movilița

Duminică, 4 august a.c., în jurul orelor 16,30, pe raza localității Movilița s-a produs o coliziune între un autoturism și o autoutilitară. Pentru salvarea celor trei victime, un minor de 7 ani, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:25
(838 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...