Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Apa de la robinete, pericol real pentru sănătatea ialomițenilor

Apa de la robinete, pericol real pentru sănătatea ialomițenilor

La solicitarea ziarului nostru, Direcția de Sănătate Publică Ialomița a făcut o prezentare detaliată a calității apei care curge la robinetele gospodăriilor din întreg județul Ialomița. Datele prezentate de inspectorii DSP vizează perioada ianuarie-august 2017 și scot în evidență faptul că, în cele mai multe cazuri, lichidul vital este impropriu consumului. Dincolo de acest aspect, informațiile date publicității evidențiază și lipsa de interes a reprezentanților autorităților locale în privința distribuirii în rețelele de aducțiune a apei un produs finit de calitate. Toate acestea în condițiile în care multe dintre localitățile unde apa are probleme au investit sume enorme pentru realizarea de proiecte ce vizează amenajarea rețelelor de apă sau a stațiilor de tratare a apei potabile.

Probleme cu apa potabilă
Calitatea apei la nivelul județului lasă de dorit. Este o realitate pe care o știu atât autoritățile, dar și oamenii care sunt obligați să bea apă infestată cu bacterii sau metale, de fiecare dată când deschid robinetele. Iar analizele pe care Direcția de Sănătate Publică Ialomița le-a pus la dispoziția opiniei publice, în baza solicitării făcute de ziarul nostru, confirmă acest amănunt. Datele cuprinse în răspunsul oficial oferit de DSP Ialomița vizează perioada cuprinsă între ianuarie-august 2017 cu privire la calitatea apei din toate cele 66 de localități ale județului. Parametrii analizați de specialiștii instituției vizează prezența metalelor în apă, analizele bacteriologice și analizele fizico-chimice ale apei potabile. Așa cum se arată în adresa oficială, cele mai multe probleme pe care apa potabilă din Ialomița le are sunt generate de indicatorii fizico-chimici sau de cei care măsoară prezența metalelor în lichidul vital. Specialiștii DSP Ialomița confirmă faptul că aceste probleme apar din cauza lipsei aplicării unor proceduri de tratare a apei corespunzătoare sau care necesită trepte de tratare suplimentare. De asemenea, există și localități care deși dețin sisteme de tratare acestea sunt ineficiente. Parcurgând lista comunelor ialomițene unde apa nu corespunde din punct de vedere fizico-chimic (în ultimele 8 luni aici au fost descoperite, în urma analizelor, prezența unor elemente, precum Sodiu, Mangan sau Clor liber, probleme de gust sau miros) deficiențe mari fiind descoperite la Albești, Balaciu, Miloșești, Valea Măcrișului sau Vlădeni. Raportat la mediul urban, cele mai multe probleme din punct de vedere al potabilității apei le ridică orașele Amara, Țăndărei și Slobozia. La Amara, între ianuarie-august 2017, au fost identificate 13 analize neconforme pentru parametrii fizico-chimici. Clorul liber a fost elementul care a depășit valorile normale în urma verificărilor. La Țăndărei au fost declarate ca neconforme 11 analize fizico-chimice, aici probleme fiind semnalate și din punct de vedere al turbidității. Deși funcționează în baza unei autorizații sanitare provizorii iar oficialii locali sunt optimiști din acest punct de vedere, calitatea apei de la Slobozia lasă încă de dorit. În municipiul reședință de județ au fost identificate 9 analize neconforme, printre care una pentru parametrul bacteriologic. Concret, în urma unor analize în apa de la Slobozia s-au descoperit depășiri ale nivelului enterococilor.

Bani risipiți de pomană
Într-un articol anterior legat de calitatea apei potabile din Ialomița, ziarul nostru atrăgea atenția cu privire la investițiile pe care le-au făcut aleșii locali din județ pentru a amenaja rețelele de apă și stațiile de tratare. Datele au fost furnizate tot de Direcția de Sănătate Publică, instituție care preciza faptul că, din cele 57 de stații de alimentare cu apă ale județului, nici măcar jumătate nu dețin autorizații sanitare de funcționare din cauza problemelor de potabilizare pe care apa distribuită în respectivele rețele le are. Dincolo de acest aspect, rămân milioanele de euro sau lei pe care le-au cheltuit administrațiile locale în ultimii 15 ani pentru a realiza astfel de investiții. Ca de exemplu, orașul Amara, localitate a cărei primărie a aruncat pe apa sâmbetei 3 milioane de euro pentru a le furniza la robinete locuitorilor un lichid ce nu poate fi băut. Lucrarea s-a realizat în etape și a debutat prin forarea a 9 puțuri de mare adâncime. Ulterior, la finalul acestui proiect, s-a demarat cel denumit «Îmbunătățirea alimentării cu apă» care, pe lângă construcția rețelei de apă, a vizat și amenajarea unei stații de tratare. Cele două proiecte au fost finanțate atât cu fonduri europene, cât și cu bani din bugetul local.

Dezastrul de la Gura Ialomiței Deloc de neglijat sunt și problemele cu apa potabilă ale localității Gura Ialomiței. Edilul Cristinel Lambru a fost acuzat public de faptul că a folosit abuziv fondurile publice din bugetul local pentru petreceri și festivități, deși ar fi putut să rezolve probleme de potabilitate ale apei din comună. Deși angajase o societate care să rezolve problemele stației de tratare, primarul a preferat să nu plătească serviciile societății și să organizeze «Zilele Comunei Gura Ialomiței». Datele DSP Ialomița arată că, la sfârșitul lunii august, apa de la Gura Ialomiței era neconformă pentru 10 analize ale parametrilor fizico-chimici.

18 Septembrie 2017, 08:05 (4670 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
Pericolul de la robinetele ialomițenilor
Apă infestată cu substanțe chimice și materii fecale

Comentariile cititorilor:


Vreau sanatate:
(17 Februarie 2020, 22:30)
Din câte rețin la momentul racordării la fântânile forate pe marginea drumului Slobozia - Drajna, au fost efectuate analize de către o societate germana, pe lângă cele efectuate de DSP IL, rezultatul fiind ca din acele fântâni nu se poate furniza apa potabila 40 de ani. În ciuda acestor rezultate a fost accesat credit de către Primăria Slobozia ptr acest proiect, slobozenii fiind îndatorați în acest sens. Aceste analizele (și întreaga situație de fapt) au făcut obiectul cercetărilor în cadrul unui dosar penal instrumentat de politie și care în preajma unor alegeri acest dosar a ajuns prin procedura de declinare pe principiul competentei (având în vedere calitatea de primar a d-lui Ionașcu) la un nivel superior. De la momentul respectiv s a "terminat" și ca o ironie a sortii d-l. Ionașcu în loc sa fie cercetat și altele, a ajuns senator. Deci suntem "și f.... i și cu banii luati!!! "
@Cuiva caruia..:
(4 Octombrie 2017, 13:37)
Din pacate ai mare dreptate.Apa nu numai ca nu e buna de baut dar are si alte efecte nefaste. Edilii psd, constienti de pericolul public al apei si-au marit salariile si merg inainte sustinuti de zombii si de asistati social..
Cuiva caruia ii pasa :
(4 Octombrie 2017, 11:41)
Nu inteleg cum de slobozenii raman impasibili in fata unei asemenea situatii. Nu doar ca apa nu e potabila, dar ne afecteaza pielea, parul, ochii. Caderea parului e strans legata de apa plina de clor, fier si bacterii cu care ne spalam. I-am privit pe oamenii ce merg pe strazile Sloboziei. Sunt ca niste zombi, adica morti vii. Totul se prabuseste in jurul nostru si nimeni nu vede. 
cezar:
(20 Septembrie 2017, 08:26)
Iteresant in Tandarei au iesit 11 analize neconforme din cate analize ?-ce spune ANPC , Directia sanitara  , eventual primaria Tandarei ,consiliul local - RAJA parca are  licenta ANRSC (vezi pagina RAJA ) si o pleiada de certificari ca respecta standarele din EU.A fost luata eventual o masura pt informarea locuitorilor si aducerea la parametri a apei ?astept ,,reactii " -sugerez RAJA o marire de tarif pt a obtine o apa conforma cu scrie pe pagina RAJA
Cocorean:
(18 Septembrie 2017, 22:05)
Despre apa din Cocora de ce nu faceti vorbire? In loc sa umble din instanța in instant cu " nevasta mea", mai bine sa facă ceva, ca apa sa fie potabilă, ca este in slujba contribuabililor, nu a firmei, nici moara primarului nu are apa potabilă.Revizuiti-i autorizația, nu este gluma, trebuie sa dea banii înapoi la Uniunea Europeana! Anuntați și APM ul sa retrag autorizația de mediu și apoi APDRP-ul!
Acum intelegeti si voi:
(18 Septembrie 2017, 14:13)
de ce primarul Mocioniu vrea un spor in plus la salariul de 13 mii de lei: daca din greseala bea apa de la robinet si se imbolnaveste(Doamne fereste!), sa aiba bani de tratament. Cu sanatatea nu te joci!..
Slobozia:
(18 Septembrie 2017, 12:40)
Ce noutate! Apa potabilă este nepotabilă în Slobozia! Cine sunt criminalii?
citizen:
(18 Septembrie 2017, 10:53)
Nici de-ar avea bugetul SUA si tot nu ar fi capabili sa rezolve situatia apei, tot ar mai fi nevoie de  ceva fonduri. Afacerea cu apa "potabila" la bidoane de plastic o fi avand legatura cu nerezolvarea apei de la robinet?.
Consumator de Amara:
(18 Septembrie 2017, 09:58)
Punct ochit , punct lovit! Acum 3 ani, am dus o proba de apa de la domiciliul meu la laboratorul DSP. Principalii indicatori au iesit in limitele potabilitatii. Anul acesta, speriat de semnalele neacordarii Autorizatiei de functionare la Serviciul de apa, am reluat procedura de verificare a calitatii apei. Surpriza....ba recipientul nu corespunde, ba laboratorul este prea ocupat, ba ....ba....ba...Acum inteleg de ce a fost schimbat Directorul Noel. Bine ca avem bani de Festivaluri inutile si tot felul de porcarii marca pesede.....
Mario:
(18 Septembrie 2017, 09:46)
Apa este otravita la robinete iar PFA Ionascu si S.C. PSD sunt foarte bine in sondaje. Ne meritam soarta deplorabila in care suntem cu Ionascu senator si cu doctorul primar. Sincer domnule senator Ionascu locul dvs este la puscarie si nu in Parlamentul Romaniei care a devenit o adunatura de infractori. Unde esti tu Tepes?!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 07 Apr 2020
249 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 73 persoane, confirmare cu COVID-19

Potrivit Instituției Prefectului Ialomița, la data de 7 aprilie 2020, conform raportului operativ al Direcției de Sănătate Publică Ialomița, 428  persoane se află în carantină. De asemenea, alte 1 ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 16:40
(55 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Reținut pentru că și-a amenințat soția

Un bărbat de 50 de ani din localitatea Axintele a fost reținut luni, 6 aprilie 2020, după ce a mers la locuința concubinei sale și a amenințat-o. Femeia în vârstă de 49 de ani a sunat la 112 și a cerut ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 15:45
(32 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în județul Ialomița

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița se constată o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19. Astfel, dacă luni, 6 aplie 2020, erau înregistrate 63 de cazuri, marți ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 13:05
(129 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA SA Constanța răspunde provocărilor COVID-19

A trecut aproape o lună de când societatea noastră a impus primele măsuri de prevenire și de limitare a diseminării virusului SARS-CoV-2, atât pentru angajații RAJA SA Constanța cât și pentru comunitate ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 12:55
(51 vizualizări - 0 comentarii)


4

Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 63 de cazuri de infecție COVID-19

Numărul cazurilor de infecție COVID-19 este în creștere la nivelul județului Ialomița. Potrivit estimărilor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, în Ialomița există 63 de cazuri confirmate pozitiv ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:15
(264 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat, descoperit la Armășești

Lucrările agricole de primăvară scot la iveală elemente de muniție neexplodată. Astfel, un cetățean din comuna Armășești ce executa în cursul dimineții de luni, 6 aprilie a.c., săpături pe un teren de pe ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:10
(106 vizualizări - 0 comentarii)


Roșiori: Bătrân de 88 de ani, carbonizat în propria casă

În cursul nopții de duminică spre luni, 5/6 aprilie a.c., un incendiu a curmat viața unui bărbat de 88 de ani, din Roșiori. Alarma s-a dat în jurul orelor 21,30, când casa bătrânului a fost cuprinsă de ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:05
(86 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Roșiori incendiu


Firmă din Fetești, controlată de polițiști după ce ar fi vândut măști neconforme

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei un operator economic din Fetești care comercializa măști de protecție și mănuși ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:35
(156 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ordine de protecție provizorii emise de polițiști la Slobozia și Axintele

Sâmbătă, 4 aprilie a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie, de 45 de ani, din Slobozia, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 46 de ani. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:30
(104 vizualizări - 1 comentariu)


9

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat, pe raza comunei Bărbulești, un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:25
(88 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 56 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 56 de persoane ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 13:10
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

În cadrul unor acțiuni de amploare desfășurate sâmbătă, 4 aprilie a.c., între orele 14,00-22,00, pe raza orașului Țăndărei și a municipiului Slobozia, au fost constituite 20 de dispozitive de ordine și ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 11:15
(1029 vizualizări - 1 comentariu)


12

Amara: Incendiu la o fermă de animale. Un bărbat a ars de viu!

Un incendiu puternic a curpins în seara zilei de sâmbătă, 4 aprilie 2020, o fermă de animale din localitatea Amara. Pompierii Detașamentului Slobozia s-au luptat mai bine de 3 ore să stingă flăcările. ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2020, 23:15
(455 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 45 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 45 de persoane ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 13:10
(405 vizualizări - 3 comentarii)


Intervenții ale pompierilor ialomițeni

Intervenții ale pompierilor ialomițeni

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 13 intervenții destinate protecției comunității, din care 8 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență. Astfel ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 11:05
(133 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Detalii despre șomajul tehnic

Pentru a facilita accesul în ceea ce privește depunerea documentelor de către agenții economici care vor beneficia de prevederile art. XI din OUG nr. 30/2020, pentru modificarea și completarea unor acte ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 10:40
(165 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 37 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 37 de persoane ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:10
(385 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de protecție emis pe numele unui bărbat care și-ar fi lovit concubina

Polițiștii ialomițeni au emis miercuri, 1 aprilie .a.c., un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 34 de ani, din comuna Ograda, care și-ar fi lovit concubina. Poliția Municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:05
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan fără permis și amendați pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare

Joi, 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de bărbat de 48 de ani din orașul Amara. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 12:40
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Miercuri, 1 aprilie, a.c., în jurul orelor 13,10, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Drăgoești. ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 10:20
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit. Dacă în perioada 11-20 martie 2020 retragerile de numerar, de la BNR, ale instituțiilor de credit, ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:40
(257 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Sancțiuni aplicate de peste 414000 de lei

Marți, 31 martie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 65 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au constatat 14 infracțiuni și au aplicat peste 250 de sancțiuni contravenționale. Valoarea ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:35
(170 vizualizări - 1 comentariu)


Roșiori: Fără permis și beat la volan

Marți, 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au oprit pentru control, pe DJ02, pe raza comunei Roșiori, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Drăgoești ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:30
(126 vizualizări - 0 comentarii)


Federația «Solidaritatea Sanitară»: Strategia de protecție a salariaților din sănătate este eronată, crescând riscul de infectare

Federația «Solidaritatea Sanitară» solicită Ministerului Sănătății introducerea purtării măștii chirurgicale și a mănușilor ca precauțiune minimă împotriva COVID-19 pentru toți salariații din spitalele ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:10
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Cu mașina la plimbare, deși trebuia să stea autoizolat

Tot mai mulți ialomițeni sunt sancționați de polițiști întrucât nu respectă obligativitatea izolării la domiciliu, așa cum prevede Ordonanța Militară Nr. 3. Un tânăr de 20 de ani din Coșereni a fost prins ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 15:25
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Căzănești: Reținut pentru 24 de ore pentru că și-a agresat fiică

Un bărbat de 46 de ani din Căzănești a fost reținut luni, 30 martie 2020, după ce a provocat un scandal monstru în familia sa. Acesta și-a lovit fiica, apoi și-a amenințat soția. Foarte revoltat, bărbatul ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 15:20
(349 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație uscată la Valea Ciorii, Amara și Rovine. Incendiu într-o curte din Țăndărei!

Incendii de vegetație uscată la Valea Ciorii, Amara și Rovine. Incendiu într-o curte din Țăndărei!

Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Valea Ciorii.
Luni, 30 martie, a.c., în jurul orelor 13,20, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu de vegetație uscată ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 10:40
(236 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița atenționează asupra cumpărăturilor on-line

În contextul evoluției pandemiei de COVID -19 și a măsurilor de restricție dispuse de Guvernul României pe perioada instituirii stării de urgență, există posibilitatea creșterii numărului de persoane care ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 09:10
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Prefectura Ialomița, Coronavirus: 2245 de persoane sunt autoizolate la domiciliu

Reprezentanții Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Ialomița informează, printr-un comunicat de presă, faptul că la această oră, pe raza județului nostru, există 2245 de persoane ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 16:30
(328 vizualizări - 0 comentarii)


Medici pentru România: Suport on-line gratuit pentru pacienții cu boli cronice

Lansat în octombrie 2019, proiectul «Medici pentru România» vine în sprijinul pacienților cu boli cronice, în pandemie COVID-19. Pacienții cronici care nu se pot deplasa la cabinetele medicale, pot beneficia ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 16:20
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Parepa XS în Doi subofițeri sunt infectați cu noul Coronavirus V I R U S A T în COVID-19, agent electoral pentru primarul Sloboziei Anonim în Doi subofițeri sunt infectați cu noul Coronavirus plătitor de taxe în PSD Ialomița îl acuză pe deputatul PNL Gheorghe Tinel că are o atitudine de «prim-secretar PCR» Mihai în Pacienți infectați cu COVID-19 în Centrul de Dializă «Fresenius» din Slobozia Observator în Doi subofițeri sunt infectați cu noul Coronavirus off în Doi subofițeri sunt infectați cu noul Coronavirus Prea tânăr...: în Ipoteză alarmantă: USR Ialomița susține că am putea deveni «Suceava 2» plm în PSD Ialomița îl acuză pe deputatul PNL Gheorghe Tinel că are o atitudine de «prim-secretar PCR» @bitdifender în Orașul Țăndărei, blocat din cauza carantinei @Zorro în Orașul Țăndărei, blocat din cauza carantinei E secret în Pacienți infectați cu COVID-19 în Centrul de Dializă «Fresenius» din Slobozia Tandarean în Orașul Țăndărei, OFICIAL în carantină ciuma rosie în PSD Ialomița îl acuză pe deputatul PNL Gheorghe Tinel că are o atitudine de «prim-secretar PCR» RROMVID 1.9 în Pacienți infectați cu COVID-19 în Centrul de Dializă «Fresenius» din Slobozia alt cetatean, da` mai tanar în Ipoteză alarmantă: USR Ialomița susține că am putea deveni «Suceava 2» COMUNICAT IMPORTANT în Un nou deces înregistrat în focarul COVID-19 din Țăndărei vi rusu` în Înfrățirea Sloboziei: «Frații» chinezi din Nanyang nu (mai) răspund la e-mail mocioniu în PSD Ialomița îl acuză pe deputatul PNL Gheorghe Tinel că are o atitudine de «prim-secretar PCR» de pe margine!!!!!! în Doi subofițeri sunt infectați cu noul Coronavirus
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...