Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Apa de la robinete, pericol real pentru sănătatea ialomițenilor

Apa de la robinete, pericol real pentru sănătatea ialomițenilor

La solicitarea ziarului nostru, Direcția de Sănătate Publică Ialomița a făcut o prezentare detaliată a calității apei care curge la robinetele gospodăriilor din întreg județul Ialomița. Datele prezentate de inspectorii DSP vizează perioada ianuarie-august 2017 și scot în evidență faptul că, în cele mai multe cazuri, lichidul vital este impropriu consumului. Dincolo de acest aspect, informațiile date publicității evidențiază și lipsa de interes a reprezentanților autorităților locale în privința distribuirii în rețelele de aducțiune a apei un produs finit de calitate. Toate acestea în condițiile în care multe dintre localitățile unde apa are probleme au investit sume enorme pentru realizarea de proiecte ce vizează amenajarea rețelelor de apă sau a stațiilor de tratare a apei potabile.

Probleme cu apa potabilă
Calitatea apei la nivelul județului lasă de dorit. Este o realitate pe care o știu atât autoritățile, dar și oamenii care sunt obligați să bea apă infestată cu bacterii sau metale, de fiecare dată când deschid robinetele. Iar analizele pe care Direcția de Sănătate Publică Ialomița le-a pus la dispoziția opiniei publice, în baza solicitării făcute de ziarul nostru, confirmă acest amănunt. Datele cuprinse în răspunsul oficial oferit de DSP Ialomița vizează perioada cuprinsă între ianuarie-august 2017 cu privire la calitatea apei din toate cele 66 de localități ale județului. Parametrii analizați de specialiștii instituției vizează prezența metalelor în apă, analizele bacteriologice și analizele fizico-chimice ale apei potabile. Așa cum se arată în adresa oficială, cele mai multe probleme pe care apa potabilă din Ialomița le are sunt generate de indicatorii fizico-chimici sau de cei care măsoară prezența metalelor în lichidul vital. Specialiștii DSP Ialomița confirmă faptul că aceste probleme apar din cauza lipsei aplicării unor proceduri de tratare a apei corespunzătoare sau care necesită trepte de tratare suplimentare. De asemenea, există și localități care deși dețin sisteme de tratare acestea sunt ineficiente. Parcurgând lista comunelor ialomițene unde apa nu corespunde din punct de vedere fizico-chimic (în ultimele 8 luni aici au fost descoperite, în urma analizelor, prezența unor elemente, precum Sodiu, Mangan sau Clor liber, probleme de gust sau miros) deficiențe mari fiind descoperite la Albești, Balaciu, Miloșești, Valea Măcrișului sau Vlădeni. Raportat la mediul urban, cele mai multe probleme din punct de vedere al potabilității apei le ridică orașele Amara, Țăndărei și Slobozia. La Amara, între ianuarie-august 2017, au fost identificate 13 analize neconforme pentru parametrii fizico-chimici. Clorul liber a fost elementul care a depășit valorile normale în urma verificărilor. La Țăndărei au fost declarate ca neconforme 11 analize fizico-chimice, aici probleme fiind semnalate și din punct de vedere al turbidității. Deși funcționează în baza unei autorizații sanitare provizorii iar oficialii locali sunt optimiști din acest punct de vedere, calitatea apei de la Slobozia lasă încă de dorit. În municipiul reședință de județ au fost identificate 9 analize neconforme, printre care una pentru parametrul bacteriologic. Concret, în urma unor analize în apa de la Slobozia s-au descoperit depășiri ale nivelului enterococilor.

Bani risipiți de pomană
Într-un articol anterior legat de calitatea apei potabile din Ialomița, ziarul nostru atrăgea atenția cu privire la investițiile pe care le-au făcut aleșii locali din județ pentru a amenaja rețelele de apă și stațiile de tratare. Datele au fost furnizate tot de Direcția de Sănătate Publică, instituție care preciza faptul că, din cele 57 de stații de alimentare cu apă ale județului, nici măcar jumătate nu dețin autorizații sanitare de funcționare din cauza problemelor de potabilizare pe care apa distribuită în respectivele rețele le are. Dincolo de acest aspect, rămân milioanele de euro sau lei pe care le-au cheltuit administrațiile locale în ultimii 15 ani pentru a realiza astfel de investiții. Ca de exemplu, orașul Amara, localitate a cărei primărie a aruncat pe apa sâmbetei 3 milioane de euro pentru a le furniza la robinete locuitorilor un lichid ce nu poate fi băut. Lucrarea s-a realizat în etape și a debutat prin forarea a 9 puțuri de mare adâncime. Ulterior, la finalul acestui proiect, s-a demarat cel denumit «Îmbunătățirea alimentării cu apă» care, pe lângă construcția rețelei de apă, a vizat și amenajarea unei stații de tratare. Cele două proiecte au fost finanțate atât cu fonduri europene, cât și cu bani din bugetul local.

Dezastrul de la Gura Ialomiței Deloc de neglijat sunt și problemele cu apa potabilă ale localității Gura Ialomiței. Edilul Cristinel Lambru a fost acuzat public de faptul că a folosit abuziv fondurile publice din bugetul local pentru petreceri și festivități, deși ar fi putut să rezolve probleme de potabilitate ale apei din comună. Deși angajase o societate care să rezolve problemele stației de tratare, primarul a preferat să nu plătească serviciile societății și să organizeze «Zilele Comunei Gura Ialomiței». Datele DSP Ialomița arată că, la sfârșitul lunii august, apa de la Gura Ialomiței era neconformă pentru 10 analize ale parametrilor fizico-chimici.

18 Septembrie 2017, 08:05 (4314 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Pericolul de la robinetele ialomițenilor

Comentariile cititorilor:


@Cuiva caruia..:
(4 Octombrie 2017, 13:37)
Din pacate ai mare dreptate.Apa nu numai ca nu e buna de baut dar are si alte efecte nefaste. Edilii psd, constienti de pericolul public al apei si-au marit salariile si merg inainte sustinuti de zombii si de asistati social..
Cuiva caruia ii pasa :
(4 Octombrie 2017, 11:41)
Nu inteleg cum de slobozenii raman impasibili in fata unei asemenea situatii. Nu doar ca apa nu e potabila, dar ne afecteaza pielea, parul, ochii. Caderea parului e strans legata de apa plina de clor, fier si bacterii cu care ne spalam. I-am privit pe oamenii ce merg pe strazile Sloboziei. Sunt ca niste zombi, adica morti vii. Totul se prabuseste in jurul nostru si nimeni nu vede. 
cezar:
(20 Septembrie 2017, 08:26)
Iteresant in Tandarei au iesit 11 analize neconforme din cate analize ?-ce spune ANPC , Directia sanitara  , eventual primaria Tandarei ,consiliul local - RAJA parca are  licenta ANRSC (vezi pagina RAJA ) si o pleiada de certificari ca respecta standarele din EU.A fost luata eventual o masura pt informarea locuitorilor si aducerea la parametri a apei ?astept ,,reactii " -sugerez RAJA o marire de tarif pt a obtine o apa conforma cu scrie pe pagina RAJA
Cocorean:
(18 Septembrie 2017, 22:05)
Despre apa din Cocora de ce nu faceti vorbire? In loc sa umble din instanța in instant cu " nevasta mea", mai bine sa facă ceva, ca apa sa fie potabilă, ca este in slujba contribuabililor, nu a firmei, nici moara primarului nu are apa potabilă.Revizuiti-i autorizația, nu este gluma, trebuie sa dea banii înapoi la Uniunea Europeana! Anuntați și APM ul sa retrag autorizația de mediu și apoi APDRP-ul!
Acum intelegeti si voi:
(18 Septembrie 2017, 14:13)
de ce primarul Mocioniu vrea un spor in plus la salariul de 13 mii de lei: daca din greseala bea apa de la robinet si se imbolnaveste(Doamne fereste!), sa aiba bani de tratament. Cu sanatatea nu te joci!..
Slobozia:
(18 Septembrie 2017, 12:40)
Ce noutate! Apa potabilă este nepotabilă în Slobozia! Cine sunt criminalii?
citizen:
(18 Septembrie 2017, 10:53)
Nici de-ar avea bugetul SUA si tot nu ar fi capabili sa rezolve situatia apei, tot ar mai fi nevoie de  ceva fonduri. Afacerea cu apa "potabila" la bidoane de plastic o fi avand legatura cu nerezolvarea apei de la robinet?.
Consumator de Amara:
(18 Septembrie 2017, 09:58)
Punct ochit , punct lovit! Acum 3 ani, am dus o proba de apa de la domiciliul meu la laboratorul DSP. Principalii indicatori au iesit in limitele potabilitatii. Anul acesta, speriat de semnalele neacordarii Autorizatiei de functionare la Serviciul de apa, am reluat procedura de verificare a calitatii apei. Surpriza....ba recipientul nu corespunde, ba laboratorul este prea ocupat, ba ....ba....ba...Acum inteleg de ce a fost schimbat Directorul Noel. Bine ca avem bani de Festivaluri inutile si tot felul de porcarii marca pesede.....
Mario:
(18 Septembrie 2017, 09:46)
Apa este otravita la robinete iar PFA Ionascu si S.C. PSD sunt foarte bine in sondaje. Ne meritam soarta deplorabila in care suntem cu Ionascu senator si cu doctorul primar. Sincer domnule senator Ionascu locul dvs este la puscarie si nu in Parlamentul Romaniei care a devenit o adunatura de infractori. Unde esti tu Tepes?!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 13 Nov 2019
179 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Noiembrie 2019, 17:10


Slobozia: Și-a înscenat singur o tâlhărie după ce a pierdut banii la păcănele

Polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Slobozia, care și-ar fi înscenat singur o tâlhărie calificată. În fapt, luni, 11 noiembrie 2019, în jurul orelor 18,00, un bărbat a apelat numărul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:15
(114 vizualizări - 0 comentarii)


Beat și fără permis: Tânăr din Săveni, prins de polițiști la volanul unei mașini pe care o furase!

Luni, 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au fost sesizați de o femeie, de 40 de ani, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras autoturismul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:10
(103 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Țăndărei

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unui hidrant de la intersecția străzilor Artelor cu Mecanizării, din orașul Țăndărei, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile marți ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:05
(59 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Misiuni pentru siguranța desfășurării Alegerilor Prezidențiale

În perioada 9-10 noiembrie 2019, polițiștii, jandarmii și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor asigura paza și protecția a 220 secții de votare ce s-au constituit pe raza județului ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:25
(211 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 11-15 noiembrie a.c., E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:20
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor în zona Urziceni

Marți, 7 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie în municipiul Urziceni și comuna Bărbulești pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:15
(128 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de prevenire în unitățile de învățământ din Fetești

Aproximativ 800 de elevi din cadrul a 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Fetești au participat la activități preventive în cadrul cărora au fost dezbătute diferite teme care să conducă la prevenirea ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:10
(112 vizualizări - 0 comentarii)


8

Atenție, se oprește apa în municipiul Fetești pentru lucrări E-Distribuție Dobrogea!

Pentru efectuarea lucrărilor anuale de reparații și întreținere a unor instalații și rețele electrice din municipiul Fetești, E-Distribuție Dobrogea va întrerupe furnizarea energiei electrice vineri, 8 ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2019, 17:10
(266 vizualizări - 0 comentarii)


9

Munteni Buzău: Jandarmii, prezenți la «Târgul de Toamnă»

În perioada 8-9 noiembrie a.c., jandarmii ialomițeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în localitatea Munteni Buzău cu ocazia «Târgului de Toamnă». În plus, în cadrul acestui eveniment ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2019, 16:10
(201 vizualizări - 0 comentarii)


10

Razie a polițiștilor la Slobozia

Marți, 5 noiembrie a.c., 49 de polițiști  ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Slobozia. Astfel, au fost efectuate percheziții domiciliare ce au vizat documentarea activității ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:20
(349 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia razie


Slobozia: Tânăr reținut după ce a fost prins la volanul mașinii pe care o furase

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii slobozeni au reținut pentru 24 ore doi tineri bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de «furt calificat», «tentativă de furt calificat» și «distrugere», fapte săvârșite ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:15
(235 vizualizări - 0 comentarii)


12

Bărbat din Fetești, arestat pentru conducere fără permis

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Fetești au identificat pe raza municipiului Fetești un bărbat, de 37 de ani, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:10
(154 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești arestare


Slobozia: Cercetat pentru «deținere de obiecte periculoase»

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza municipiului Slobozia un tânăr de 19 ani care avea asupra sa un baston metalic cu 3 elemenți. Cel în cauză a fost sancționat contravențional ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:05
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Adam, la Slobozia

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Adam, la Slobozia

Marți, 5 noiembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu toți preoții Eparhiei noastre și peste 4000 de credincioși au întâmpinat la Catedrala Episcopală «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 19:05
(406 vizualizări - 1 comentariu)


S-a stins din viață antrenorul de handbal Liviu Paraschiv

S-a stins din viață antrenorul de handbal Liviu Paraschiv

Ziua de 5 noiembrie 2019 a început cu o veste extrem de tristă pentru handbalul românesc. S-a stins din viață, la vârsta de 72 de ani, unul dintre cei mai longevivi și valoroși antrenori pe care i-a avut ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:45
(545 vizualizări - 2 comentarii)


Movilița: Persoane intoxicate cu monoxid de carbon

Luni, 4 noiembrie a.c., în jurul orelor 23,00, o femeie de 52 de ani, din localitatea Movilița, a apelat numărul de urgență 112 sesizând faptul că fiul ei, în vârstă de 31 de ani, are stări de leșin. În ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:40
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Beat la volan, a provocat un accident

Duminică, 3 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au intervenit la un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În fapt, în timp ce se afla la volanul unui autoturism ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:35
(162 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 500 sancțiuni contravenționale aplicate

În perioada 1-3 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 155 evenimente și au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale. Astfel, în urma activităților au fost constatate 37 infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:30
(177 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: 15 focare active de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine atât din exploatațiile comerciale, cât și din gospodăriile populației despre situația ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:25
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Lansare de carte pentru copii

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, începând cu orele 12,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia va avea loc lansarea de carte pentru copii «Povestea Mimozei». ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:20
(162 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Percheziție la un hoț din locuințe

Luni, 4 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Axintele au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Axintele pentru documentarea activității infracționale a unei persoane bănuite ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:15
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Scânteia: Ordin de protecție emis pe numele unui brăilean

Luni, 4 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Grivița au fost sesizați cu privire la un scandal în familie produs în localitatea Scânteia. În fapt, un bărbat, de 36 de ani, din ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:10
(231 vizualizări - 0 comentarii)


Femeie acroșată de o mașină la Lăcusteni

Luni, 4 noiembrie a.c., în jurul orelor 17,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Lăcusteni, soldat cu rănirea unui pieton. Concret, în timp ce un bărbat, de 31 de ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:05
(303 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,49%-rata șomajului în luna septembrie 2019

La sfârșitul lunii septembrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4194 șomeri (dintre care 1947 femei), rata șomajului fiind de 4,49%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

1 Noiembrie 2019, 16:20
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 4-8 noiembrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

1 Noiembrie 2019, 15:15
(312 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Avarie la conducta principală de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă, de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 1 noiembrie ...[citește_toată_știrea]

1 Noiembrie 2019, 15:05
(350 vizualizări - 0 comentarii)


Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Adam, la Slobozia

În perioada 5-11 noiembrie 2019, Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi Hramului «Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil» al străvechiului așezământ ...[citește_toată_știrea]

31 Octombrie 2019, 16:15
(512 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Învăț, știu să mă apăr!»

Miercuri, 30 octombrie a.c., Protopopiatul Slobozia, în colaborare cu Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Ialomiță a organizat acțiunea «Învăț, știu să mă apăr!». Evenimentul s-a desfășurat la ...[citește_toată_știrea]

31 Octombrie 2019, 16:10
(375 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție provizoriu pentru un bărbat din Rădulești

Luni, 28 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 41 de ani, din Rădulești, și-ar fi agresat soția. În urma formularului de evaluare a riscului întocmit ...[citește_toată_știrea]

29 Octombrie 2019, 16:15
(516 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Goe în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate @Ioana în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate @cetatean în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean @cetatean în PSD a pierdut controlul asupra Ialomiței mambo în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate vai de noi în Administrația din Ciulnița amenință cu evacuarea o familie cu trei copii La vot cu tot ce misca inca în PSD a pierdut controlul asupra Ialomiței cetatean în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean ???? în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel Daniela în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean Io în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate cetatean în PSD a pierdut controlul asupra Ialomiței EU PSD în PSD a pierdut controlul asupra Ialomiței PSD ist în PSD a pierdut controlul asupra Ialomiței Cineva în Administrația din Ciulnița amenință cu evacuarea o familie cu trei copii Cineva în Administrația din Ciulnița amenință cu evacuarea o familie cu trei copii Legi dulci,cu faguri în Șpăgile luate de agenții Poliției Autostrăzi-Fetești trebuie probate din nou Romeo în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel Ornamente politice în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean veorica vot mishto în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...