Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Apa de la robinete, pericol real pentru sănătatea ialomițenilor

Apa de la robinete, pericol real pentru sănătatea ialomițenilor

La solicitarea ziarului nostru, Direcția de Sănătate Publică Ialomița a făcut o prezentare detaliată a calității apei care curge la robinetele gospodăriilor din întreg județul Ialomița. Datele prezentate de inspectorii DSP vizează perioada ianuarie-august 2017 și scot în evidență faptul că, în cele mai multe cazuri, lichidul vital este impropriu consumului. Dincolo de acest aspect, informațiile date publicității evidențiază și lipsa de interes a reprezentanților autorităților locale în privința distribuirii în rețelele de aducțiune a apei un produs finit de calitate. Toate acestea în condițiile în care multe dintre localitățile unde apa are probleme au investit sume enorme pentru realizarea de proiecte ce vizează amenajarea rețelelor de apă sau a stațiilor de tratare a apei potabile.

Probleme cu apa potabilă
Calitatea apei la nivelul județului lasă de dorit. Este o realitate pe care o știu atât autoritățile, dar și oamenii care sunt obligați să bea apă infestată cu bacterii sau metale, de fiecare dată când deschid robinetele. Iar analizele pe care Direcția de Sănătate Publică Ialomița le-a pus la dispoziția opiniei publice, în baza solicitării făcute de ziarul nostru, confirmă acest amănunt. Datele cuprinse în răspunsul oficial oferit de DSP Ialomița vizează perioada cuprinsă între ianuarie-august 2017 cu privire la calitatea apei din toate cele 66 de localități ale județului. Parametrii analizați de specialiștii instituției vizează prezența metalelor în apă, analizele bacteriologice și analizele fizico-chimice ale apei potabile. Așa cum se arată în adresa oficială, cele mai multe probleme pe care apa potabilă din Ialomița le are sunt generate de indicatorii fizico-chimici sau de cei care măsoară prezența metalelor în lichidul vital. Specialiștii DSP Ialomița confirmă faptul că aceste probleme apar din cauza lipsei aplicării unor proceduri de tratare a apei corespunzătoare sau care necesită trepte de tratare suplimentare. De asemenea, există și localități care deși dețin sisteme de tratare acestea sunt ineficiente. Parcurgând lista comunelor ialomițene unde apa nu corespunde din punct de vedere fizico-chimic (în ultimele 8 luni aici au fost descoperite, în urma analizelor, prezența unor elemente, precum Sodiu, Mangan sau Clor liber, probleme de gust sau miros) deficiențe mari fiind descoperite la Albești, Balaciu, Miloșești, Valea Măcrișului sau Vlădeni. Raportat la mediul urban, cele mai multe probleme din punct de vedere al potabilității apei le ridică orașele Amara, Țăndărei și Slobozia. La Amara, între ianuarie-august 2017, au fost identificate 13 analize neconforme pentru parametrii fizico-chimici. Clorul liber a fost elementul care a depășit valorile normale în urma verificărilor. La Țăndărei au fost declarate ca neconforme 11 analize fizico-chimice, aici probleme fiind semnalate și din punct de vedere al turbidității. Deși funcționează în baza unei autorizații sanitare provizorii iar oficialii locali sunt optimiști din acest punct de vedere, calitatea apei de la Slobozia lasă încă de dorit. În municipiul reședință de județ au fost identificate 9 analize neconforme, printre care una pentru parametrul bacteriologic. Concret, în urma unor analize în apa de la Slobozia s-au descoperit depășiri ale nivelului enterococilor.

Bani risipiți de pomană
Într-un articol anterior legat de calitatea apei potabile din Ialomița, ziarul nostru atrăgea atenția cu privire la investițiile pe care le-au făcut aleșii locali din județ pentru a amenaja rețelele de apă și stațiile de tratare. Datele au fost furnizate tot de Direcția de Sănătate Publică, instituție care preciza faptul că, din cele 57 de stații de alimentare cu apă ale județului, nici măcar jumătate nu dețin autorizații sanitare de funcționare din cauza problemelor de potabilizare pe care apa distribuită în respectivele rețele le are. Dincolo de acest aspect, rămân milioanele de euro sau lei pe care le-au cheltuit administrațiile locale în ultimii 15 ani pentru a realiza astfel de investiții. Ca de exemplu, orașul Amara, localitate a cărei primărie a aruncat pe apa sâmbetei 3 milioane de euro pentru a le furniza la robinete locuitorilor un lichid ce nu poate fi băut. Lucrarea s-a realizat în etape și a debutat prin forarea a 9 puțuri de mare adâncime. Ulterior, la finalul acestui proiect, s-a demarat cel denumit «Îmbunătățirea alimentării cu apă» care, pe lângă construcția rețelei de apă, a vizat și amenajarea unei stații de tratare. Cele două proiecte au fost finanțate atât cu fonduri europene, cât și cu bani din bugetul local.

Dezastrul de la Gura Ialomiței Deloc de neglijat sunt și problemele cu apa potabilă ale localității Gura Ialomiței. Edilul Cristinel Lambru a fost acuzat public de faptul că a folosit abuziv fondurile publice din bugetul local pentru petreceri și festivități, deși ar fi putut să rezolve probleme de potabilitate ale apei din comună. Deși angajase o societate care să rezolve problemele stației de tratare, primarul a preferat să nu plătească serviciile societății și să organizeze «Zilele Comunei Gura Ialomiței». Datele DSP Ialomița arată că, la sfârșitul lunii august, apa de la Gura Ialomiței era neconformă pentru 10 analize ale parametrilor fizico-chimici.

18 Septembrie 2017, 08:05 (4912 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
Pericolul de la robinetele ialomițenilor
Apă infestată cu substanțe chimice și materii fecale

Comentariile cititorilor:


Vreau sanatate:
(17 Februarie 2020, 22:30)
Din câte rețin la momentul racordării la fântânile forate pe marginea drumului Slobozia - Drajna, au fost efectuate analize de către o societate germana, pe lângă cele efectuate de DSP IL, rezultatul fiind ca din acele fântâni nu se poate furniza apa potabila 40 de ani. În ciuda acestor rezultate a fost accesat credit de către Primăria Slobozia ptr acest proiect, slobozenii fiind îndatorați în acest sens. Aceste analizele (și întreaga situație de fapt) au făcut obiectul cercetărilor în cadrul unui dosar penal instrumentat de politie și care în preajma unor alegeri acest dosar a ajuns prin procedura de declinare pe principiul competentei (având în vedere calitatea de primar a d-lui Ionașcu) la un nivel superior. De la momentul respectiv s a "terminat" și ca o ironie a sortii d-l. Ionașcu în loc sa fie cercetat și altele, a ajuns senator. Deci suntem "și f.... i și cu banii luati!!! "
@Cuiva caruia..:
(4 Octombrie 2017, 13:37)
Din pacate ai mare dreptate.Apa nu numai ca nu e buna de baut dar are si alte efecte nefaste. Edilii psd, constienti de pericolul public al apei si-au marit salariile si merg inainte sustinuti de zombii si de asistati social..
Cuiva caruia ii pasa :
(4 Octombrie 2017, 11:41)
Nu inteleg cum de slobozenii raman impasibili in fata unei asemenea situatii. Nu doar ca apa nu e potabila, dar ne afecteaza pielea, parul, ochii. Caderea parului e strans legata de apa plina de clor, fier si bacterii cu care ne spalam. I-am privit pe oamenii ce merg pe strazile Sloboziei. Sunt ca niste zombi, adica morti vii. Totul se prabuseste in jurul nostru si nimeni nu vede. 
cezar:
(20 Septembrie 2017, 08:26)
Iteresant in Tandarei au iesit 11 analize neconforme din cate analize ?-ce spune ANPC , Directia sanitara  , eventual primaria Tandarei ,consiliul local - RAJA parca are  licenta ANRSC (vezi pagina RAJA ) si o pleiada de certificari ca respecta standarele din EU.A fost luata eventual o masura pt informarea locuitorilor si aducerea la parametri a apei ?astept ,,reactii " -sugerez RAJA o marire de tarif pt a obtine o apa conforma cu scrie pe pagina RAJA
Cocorean:
(18 Septembrie 2017, 22:05)
Despre apa din Cocora de ce nu faceti vorbire? In loc sa umble din instanța in instant cu " nevasta mea", mai bine sa facă ceva, ca apa sa fie potabilă, ca este in slujba contribuabililor, nu a firmei, nici moara primarului nu are apa potabilă.Revizuiti-i autorizația, nu este gluma, trebuie sa dea banii înapoi la Uniunea Europeana! Anuntați și APM ul sa retrag autorizația de mediu și apoi APDRP-ul!
Acum intelegeti si voi:
(18 Septembrie 2017, 14:13)
de ce primarul Mocioniu vrea un spor in plus la salariul de 13 mii de lei: daca din greseala bea apa de la robinet si se imbolnaveste(Doamne fereste!), sa aiba bani de tratament. Cu sanatatea nu te joci!..
Slobozia:
(18 Septembrie 2017, 12:40)
Ce noutate! Apa potabilă este nepotabilă în Slobozia! Cine sunt criminalii?
citizen:
(18 Septembrie 2017, 10:53)
Nici de-ar avea bugetul SUA si tot nu ar fi capabili sa rezolve situatia apei, tot ar mai fi nevoie de  ceva fonduri. Afacerea cu apa "potabila" la bidoane de plastic o fi avand legatura cu nerezolvarea apei de la robinet?.
Consumator de Amara:
(18 Septembrie 2017, 09:58)
Punct ochit , punct lovit! Acum 3 ani, am dus o proba de apa de la domiciliul meu la laboratorul DSP. Principalii indicatori au iesit in limitele potabilitatii. Anul acesta, speriat de semnalele neacordarii Autorizatiei de functionare la Serviciul de apa, am reluat procedura de verificare a calitatii apei. Surpriza....ba recipientul nu corespunde, ba laboratorul este prea ocupat, ba ....ba....ba...Acum inteleg de ce a fost schimbat Directorul Noel. Bine ca avem bani de Festivaluri inutile si tot felul de porcarii marca pesede.....
Mario:
(18 Septembrie 2017, 09:46)
Apa este otravita la robinete iar PFA Ionascu si S.C. PSD sunt foarte bine in sondaje. Ne meritam soarta deplorabila in care suntem cu Ionascu senator si cu doctorul primar. Sincer domnule senator Ionascu locul dvs este la puscarie si nu in Parlamentul Romaniei care a devenit o adunatura de infractori. Unde esti tu Tepes?!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 07 Aug 2020
262 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Sâmbătă, 29 august 2020, zi de donare la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ialomița vor organiza o campanie de donare de sânge în ziua de sâmbătă, 29 august 2020. Astfel, în această zi instituția își va desfășura activitatea în ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:15
(57 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor de 15 ani, surprins la volanul unei mașini

Aflați în timpul misiunilor specifice privind prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au întocmit două dosare penale pe numele a doi șoferi, surprinși în trafic fără permis de conducere. ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:10
(50 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Femeie rănită în urma unui incendiu

În dimineața zilei de joi, 6 august a.c., pompierii din Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un bloc de locuințe din municipiu. Din cauza flăcărilor, o femeie de 63 de ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:05
(49 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Căutat de autoritățile ungare, descoperit în localitatea de domiciliu

Polițiștii ialomițeni au reușit identificare unui tânăr, de 39 de ani, din Bordușani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare preventivă. Acesta era urmărit ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:55
(57 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Anexă cuprinsă de flăcări

Pompierii din  Urziceni au intervenit în seara zilei de miercuri, 5 august a.c., pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească a unei locuințe din Drăgoești, dar și acoperișul ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:50
(39 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie în localitatea Dridu

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare, de pe strada Lăcrămioarei, din localitatea Dridu/Ialomița, RAJA SA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercduri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:45
(50 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 784 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 784, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 13:05
(135 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: 37 de candidați au obținut definitivatul

La nivelul județului Ialomița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este de 53,62%. Astfel, din totalul de ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 21:20
(226 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 773 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 773, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 13:05
(214 vizualizări - 0 comentarii)


9

Fetești: Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere

Miercuri dimineață, 5 august a.c., în jurul orei 2,30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control, pe raza municipiului Fetești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani. Șoferul a refuzat în ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 11:20
(138 vizualizări - 0 comentarii)


10
Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(388 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


12

Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(137 vizualizări - 0 comentarii)


13

Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(186 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(207 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(195 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(209 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(209 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(394 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(660 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Slobozia: Femeie agresată de soț

Joi, 30 iulie a.c., în jurul orelor 12,00, polițiștii din Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că este agresată fizic de soțul său.
În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:30
(406 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,34%-rata șomajului în iunie 2020

La sfârșitul lunii iunie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4060 șomeri (din care 1896 femei), rata șomajului fiind de 4,34%, cu 0,49% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 10:45
(319 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto

Printr-un comunicat de presă, prefectul Tonița Manea aduce în discuție «atribuția prefectului de stabilire a modului de organizare la nivel local a examinării în vederea obținerii permisului de conducere ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:45
(535 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 724 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 724, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:30
(493 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tânăr de 19 ani, arestat preventiv întrucât conducea o mașină fără a avea permis

Miercuri, 29 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au observat în trafic un autoturism condus de un șofer despre care se cunoștea că nu deține permis auto. În momentul în care a sesizat echipajul Poliției ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 11:20
(357 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Ialomitean în Moștenirea administrației Moraru Amarean în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara George în Galben-albaștrii, cu un picior în Liga a II-a Darius G în Galben-albaștrii, cu un picior în Liga a II-a Camatarel în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Ionita Bogdan în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Sandel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 4 august 2020 VASILE în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara VASILE în Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto Amara nouă în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Radu în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Eminescu în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Fost brutar pt. ionel în Alexandru Stoica se întoarce la PSD Amara în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Leana în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Aurel în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei #pasajladrajna în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Ionel pentru No Name în Alexandru Stoica se întoarce la PSD Flori în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei pe bune în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...