Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

O groapă, trei gropari: Ionașcu, Stoica, Mocioniu

10 ani de așteptare

O groapă, trei gropari: Ionașcu, Stoica, Mocioniu

Proiectul de reabilitare a Pieței Revoluției împlinește 10 ani de la lansare și 3 ani și jumătate de la debutul lucrărilor. Între timp, s-au schimbat trei primari, iar termenele de finalizare au fost depășite de mai multe zeci de ori. Ultimul dintre ele a fost data de 30 septembrie 2017, dată la care autoritățile locale ar fi trebuit să facă recepția părții de Sud a Pieței. În aceste condiții, am decis să facem o trecere în revistă a principalelor probleme cu care s-a confruntat această investiție de-a lungul anilor și, mai ales, a problemelor insurmontabile pe care le va avea de rezolvat chiar și după finalizarea lucrărilor.

Muncitori neplătiți cu lunile
Primul scandal public privitor la neplata salariilor pentru muncitorii de pe șantierul din Piața Revoluției datează din aprilie 2015, la un an de la debutul efectiv al lucrărilor. De atunci, inspectorii ITM nu au mai descoperit nimic, deși controale au mai fost... De ce, explică foști lucrători ai șantierului, sub protecția anonimatului: «Când vine ITM-ul în control, au oameni acolo care îi anunță pe cei fără contract de muncă să se ascundă... De fiecare dată când au venit în control cei de la ITM nu s-a mai întâmplat nimic, adică nu au cerut prezența, să poată lua declarații de la toți muncitorii... La mulți le este frică să declare adevărul că îi dă afară, acceptă să lucreze în condițiile acestea deoarece nu găsesc în altă parte de lucru. Au fost situații când le dadea câte 50 de lei din salariu... Sau în loc de 800 de lei, cât trebuia să primesc eu, am dus acasă 150 de lei!». La acest moment, pe șantierul din Piața Revoluției execută lucrări două firme. Prima este Unisat, intrată recent în procedură de reorganizare din cauza debitelor uriașe pe care le-a acumulat. Cea de-a doua este TCM Sud, o firmă obscură care are sediul social în comuna Jilava, județul Ilfov.
Oameni care vorbesc Există și oameni care vorbesc. Sunt foști angajați, oameni care și-au găsit de lucru în altă parte sau și-au propus să nu se mai întoarcă niciodată pe șantier. Mihai Chițuleasa a fost instalator pe șantier timp de 2 ani. Își amintește coșmarul pe care l-a trăit. «Ne rugam de patronul de la Unisat, Mihai Nistor, să ne dea și nouă măcar avansul... Așteptam banii cu lunile, banii pe concediu nu i-am primit nici până în ziua de azi! Acum a trecut, nu mă mai interesează. Dar Dumnezeu nu doarme și nu iartă...». Cupen Antonică a fost angajat pe șantier până în februarie anul ăsta. Își amintește că într-o zi a vrut să-i cumpere fetei o mașină de spălat în rate. La magazin a fost refuzat, că avea contract de muncă de 2 ore... «Atunci n-am mai putut răbda și am plecat! Eram angajat electrician, dar am lucrat de toate. Tâmplar, dulgher, ce era nevoie... Îmi amintesc că plecam de-acasă fără bani de mâncare. Cerșeam câte 50 de lei de la Nistor ca să nu mor de foame. Când îi cereai bani, îți râdea în nas... Spunea că să mergenm să-l reclamăm, că stă două zile la arest și banii tot nu ni-i dă! Sau zicea: „de unde să vi-i dau, din pensia lu’ tata?“. Trebuia să plec de mult, dar n-aveam încotro, trebuia să țin fata la școală, să nu ajungă ca mine... Știam că cine pleacă nu mai vede banii!».

Atenție, (NU) se lucrează!
E luni dimineață, puțin înainte de orele 9,00. Pe șantierul de deasupra parcării subterane numărăm doi muncitori. Unul mestecă meditativ un capăt de țigară târându-și agale teneșii prin praf. Capul i se mișcă dntr-o parte într-alta, semn că e în căutarea a ceva. Ajunge în capătul dinspre Bulevardul Chimiei și se întoarce. În urma lui, praful se ridică fuioare. În marginea dinspre bulevard, unde s-a surpat cândva șoseaua, se vede creștetul altui muncitor. Sapă hotărât la ceea ce pare un șanț. Lopata se încarcă ușor, căci pământul abia ce a fost tasat săpătămânile trecute. Și nici n-a plouat, n-a avut cum să se întărească. Peste drum, trei inși sprijiniți mioritic în lopeți privesc lung la pavelele așezate strâmb pe aleea care leagă patiseria de ceasul electronic din colț. Dincoace, în fața monumentului, mai numărăm vreo cinci. Și ei stau, că ziua e lungă! Risipiți ici și colo, prin șantier, mai numărăm o duzină. Unii își caută de treabă, alții trag și ei cu sete din țigări. Nimeni nu se grăbește, nimănui nu-i pasă. Un excavator de mici dimensiuni își face de lucru lângă gardul din imediata vecinătate a Centrului Cultural. E doar o altă zi de muncă pe șantier.

Autoritățile locale își declină responsabilitatea
Pentru a evita responsabilitatea directă, primarul Adrian Mocioniu a delegat sarcina supravegherii lucrărilor desfășurate în Piața Revoluției administratorului public al orașului, Gheorghe Puia. Pentru această muncă, Gheorghe Puia este retribuit cu peste 10 mii de lei lunar! Iar discursul lui este întotdeauna același: «Nu avem competențe privind activitatea desfășurată pe șantier. Suntem legați de mâini și de picioare!».
Primarul Mocioniu e absent Corect în aparență, discursul administratorului public Gheorghe Puia ascunde incapacitatea instituției de a gestiona relația cu antreprenorul general, ACM 4 București, și firmele subcontractoare care lucrează în acest moment, respectiv Unisat și TCM Sud. Cufundați într-o silentio stampa suspectă, factorii de decizie din cadrul Primăriei Slobozia organizează în fiecare luni dimineață o întâlnire în care stabilesc graficul de lucrări al săptămânii în curs. Pentru că ședința se desfășoară cu ușile închise, nu există informații publice în acest sens. Martorii oculari ai întâlnirilor susțin însă că ele confirmă dezinteresul conducerii Primăriei față de derularea lucrărilor. Primarul Mocioniu este mai mereu absent, iar când vine este mai preocupat de telefon decât de discuții, graficele de lucrări nu sunt niciodată respectate, numărul de angajați raportați ca lucrând pe șantier este de 40, dar în realitate aceștia nu trec niciodată de 25, controalele efectuate de către responsabilii instituției pe șantier sunt superficiale și ineficiente... În schimb, decontările pentru lucrările raportate sunt plătite întotdeauna la timp, indiferent de calitatea execuției!
Cum se lucrează pe șantier? Deși nu știm ce se discută în cadrul ședințelor operative de luni dimineață, avem o idee despre modul în care se lucrează zilnic pe șantier. Deși este preluată sub protecția anonimatului, declarația aparține unuia dintre inginerii care lucrează pe șantier: «Dimineața se face necesarul. Câți saci de adeziv ar trebui, câți de ciment, câtă motorină... Apoi merg și o cumpără, cu banii jos, că nimeni nu le mai dă, au datorii peste tot... După aia li se spune muncitorilor să facă în așa fel să le ajungă până la 17,30, că dacă ar lucra normal ar termina adezivul până la ora 12 și n-ar mai avea ce face...». Ultimul termen pentru finalizarea lucrărilor din partea de Sud a șantierului (cea în care este amplasată agora) a fost 30 septembrie 2017. Termenul a fost avansat de către același administrator public Gheorghe Puia cu o lună în urmă și se bazează, susțin surse interne din cadrul Primăriei, pe un act adițional în baza căruia Primăria poate rezilia contractul existent la acest moment. În pofida eforturilor noastre, primarul Adrian Mocioniu nu a putut fi contactat pentru a confirma acest fapt. Însă ideea rezilierii contractului nu este nouă, ea fiind dezbătută în spațiul public în vara anului 2016, când a devenit evident că termenul final de execuție nu va fi respectat.

Jaf la drumul mare pe banii slobozenilor
Parcarea subterană nu e funcțională
Abuzurile dezvăluite de oamenii care au lucrat pe șantier sunt doar partea văzută a afacerii «Piața Revoluției». Ingineri implicați la nivel de decizie în conducerea lucrărilor susțin, deocamdată sub protecția anonimatului, că riscurile potențiale de la acest moment sunt imense. Iar șirul neregulilor înregistrate de-a lungul timpului este nesfârșit. În lipsa unor probe concrete, solicităm public răspunsuri la câteva dintre zecile de întrebări rămase fără răspuns...
Parcarea subterană va primi aviz ISU? Prima întrebare la care ar trebui să răspundă autoritățile locale este: va primi parcarea subterană avizul de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență? Surse administrative demne de încredere susțin că înălțimea intrării în parcarea subterană este, potrivit proiectului, de 2,30. În aceste condiții, ambulanțele care depășesc această înălțime nu vor putea pătrunde niciodată în incinta parcării... Presupunând, de dragul argumentației, că această problemă va fi depășită, apare o alta, infinit mai presantă. Potrivit proiectului tehnic, fapt confirmat public și de către administratorul Gheorghe Puia, autoritățile locale au obligația de a asigura încălzirea parcării subterane la o temperatură de minim 5 grade Celsius. În cazul parcării unui mall, de exemplu, astfel de cheltuieli pot fi suportate grație închirierii spațiilor destinate vânzării. În cazul parcării subterane din Slobozia, o spunem, deși e redundant, deasupra e doar un metru de pământ și atât. Mai grav e însă că nimeni nu a cuantificat însă până în prezent valoarea acestor cheltuieli. Prin urmare, întrebarea la care ar trebui să răspundă autoritățile este: care sunt costurile de încălzire pentru cele 98 de locuri de parcare? Și pentru că tot veni vorba de costuri, edilii locali ar putea explica de ce au plătit devizul pentru amplasarea defectuoasă a pompei care preia apa menajeră de la cele 2 băi din interiorul parcării subterane sau de ce utilitățile cu care urmează să fie dotate aceste băi sunt sub standardele prevăzute în domeniu?
Parcarea a avut studiu geotehnic preliminar? O altă întrebare rămasă fără răspuns de mai bine de 3 ani este: a avut acest proiect studiu geotehnic preliminar? Potrivit Normativului 074/2007, privind documentațiile geotehnice pentru construcții, documentația inițială a proiectului impunea existența unui studiu geotehnic preliminar. Aceleași surse administrative confirmă faptul că proiectul s-a bazat pe prelevarea unei singure probe, iar rezultatul nu a fost asumat sub semnătură. Potrivit aceleiași surse, studiul a apărut mult mai târziu, însă nici în varianta finală el nu a recomandat edificarea construcției. Faptul este confirmat indirect de întârzierile înregistrate la începutul proiectului și de declarațiile celor care au lucrat la stabilizarea solului. «Inițial, proiectul prevedea stabilizarea solului cu piatră de râu... Însă aia intra în pământ ca în mămăligă, a doua zi nu o mai găseai! A fost nevoie de schimbarea soluției tehnice prin folosirea de piatră „cap de miel“ care ne-a permis, într-un final, să turnăm placa. Iar placa are 1,5 metri, e mai groasă decât fundația de la Intercontinental. De ce a fost nevoie de atâta ciment?». Și, dacă tot vor răspunde la această întrebare, poate autoritățile locale vor putea răspunde și de ce plasele de fier din planșeu care susține parcarea subterană au fost inversate? Nu de alta, dar deasupra a fost aruncat un metru de pământ care, la prima ploaie, își va dubla greutatea, iar în cazul unei demonstrații pe platoul din fața Prefecturii demonstranții vor trebui să pășească pe vârfuri ca nu cumva, Doamne ferește... Exagerăm domnule primar, nu ne băgați în seamă, răspundeți doar la întrebările directe!
Cine plătește erorile tehnice? O altă întrebare la care primarul Adrian Mocioniu ar trebui să răspundă este: cine plătește banii cheltuiți inutil? Vorbim despre cele 300 mii de lei cheltuite pentru extinderea bulevardului Chimiei, în fața Consiliului Județean, în condițiile în care soluția tehnică a fost modificată. De asemenea, de dragul mișcării ecologice care a precedat tăierea arborilor seculari, cerem explicații publice și pentru tăierea inutilă a acestora. Și, pentru că tot vorbim de cheltuieli inutile, ar fi interesant de explicat și la cât se ridică noua soluție tehnică «cu planșe mulate» identificată pentru realizarea intrării în parcare... Nu de alta, dar gurile rele din Primărie susțin că valoarea estimativă a acestei soluții depășește valoarea celei inițiale și nu reduce consturile de execuție cu 9 milioane de lei, cum a a afirmat public primarul Adrian Mocioniu. Și pentru că tot vorbim de costuri, poate ne explică cineva și cum vom obliga Crivățul care bate tradițional dinspre Nord să nu troienească intrarea în parcare. Vi se pare stupidă ultima întrebare, domnule primar? Așteptați prima ninsoare și veți vedea că nu e! Între timp, așteptăm cu interes răspunsurile la întrebările care nu vi se par stupide. Nu de alta, dar unele dintre ele miros de la o poștă a zeghe. Și au apărut pe schimbul dumneavoastră, dacă înțelegeți aluzia...

Ionașcu este autorul moral al dezastrului
Ideea reabilitării Pieței Revoluției din Slobozia a fost lansată oficial, în spațiul public, în 2008. Timp de 4 ani, ex-primarul Gabi Ionașcu a făcut demersuri considerabile pentru materializarea acestui proiect care ar fi trebuit să transforme radical centrul orașului, oferind cetățenilor un nou nivel de confort urban. La momentul respectiv, proiectul avea alte coordonate, Gabi Ionașcu dorind, printre altele, o pasarelă între sediul Primăriei și cel al Prefecturii, precum și o piramidă de sticlă deasupra parcării subterane. De altfel, prin anul 2015, ex-primarul Gabi Ionașcu detalia proiectul inițial pe pagina sa de Facebook cui avea răbdarea să-l citească și declara răspicat: «Acesta nu este proiectul meu!»... Deși metamorfoza proiectului nu a fost lămurită nici până în ziua de azi, paternitatea ideii nu poate fi contestată, iar autorul moral al acestui eșec cosmoedilitar îi aparține lui Gabi Ionașcu, ajuns între timp senator. În vara acestui an, de la adăpostul călduț al imunității parlamentare, acesta a avut indolența de a relua subiectul, susținând că administrația Stoica și Mocioniu nu au gestionat corect moștenirea administrativă lăsată de el!

Locuri de parcare la 50 mii de euro bucata
Preluat în 2012 de către administrația Stoica, proiectul a avut nevoie de alți 2 ani pentru a se materializa. Explicația oficială pentru această «întârziere neprevăzută» o reprezintă numărul mare de competitori și contestațiile care au blocat demararea efectivă a lucrărilor. În realitate însă, Primăria Slobozia a știut încă de la adjudecarea contractului că ACM 4 București se află în insolvență, iar ulterior a înțeles rapid că termenul final de execuție nu va fi respectat! A urmat războiul cu liderul sindical Elena Neagu, încălcarea graficelor de execuție, conflictele cu antreprenorul general, nenumarate luni de blocaje financiare... și eticheta agățată de această investiție, respectiv «groapa lui Stoica». Susținut activ de către PSD și senil administrativ, Alexandru Stoica a refuzat să blocheze investiția, să rezilieze contractul și să limiteze pierderile generate de această investiție megalomanică. A rezultat astfel cea mai costisitoare investiție din istoria județului, căci valoarea fiecăruia dintre cele 98 de locuri de parcare care urmează să fie realizate se ridică la aproximativ 50 mii de euro.

Împrumut pentru finalizarea «gropii»
Înainte de a deveni primar, în plină campanie electorală, Adrian Mocioniu declara că «proiectul trebuie finalizat, obținând voturile tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea politică...». Decizia sa, statuată ulterior oficial, avea să ne coste 37 milioane de lei, la care s-ar putea adăuga, începând cu 2019, alte 17,5 milioane de lei, valoarea Parcului Industrial IMM, legat ombilical de «groapa lui Stoica». A urmat MINCIUNA potrivit căreia «investiția va fi finalizată până la sfârșitul anului 2018 pe bani europeni», bâlbele jenante privind termenele ratate și declarația stupefiantă a directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat. Potrivit acestuia, «s-a realizat un proiect care nu reprezintă o necesitate, care nu are o utilitate publică!». Însă ceea ce nu trebuie uitat este faptul că primarul Adrian Mocioniu a fost inițiatorul unui proiect de hotărâre care a vizat contractarea unui nou împrumut acordat de Trezorerie, în valoare de 25,4 milioane de lei! Chiar dacă destinația împrumutului nu vizează exclusiv finalizarea lucrărilor la «groapa lui Stoica», este indubitabil că această decizie grevează asupra generațiilor viitoare, timp de 20 de ani...

9 Octombrie 2017, 07:55 (1960 vizualizări - 5 comentarii)

Citiți și:
«Groapa lui Stoica» falimentează firmele locale
«Groapa lui Stoica» ar putea deveni arhivă județeană
«Groapa lui Stoica» produce risc seismic
Finalizarea «gropii lui Stoica» se amână la nesfârșit
Consilierii PSD au aprobat prelungirea contractului de finanțare

Comentariile cititorilor:


xyz:
(11 Octombrie 2017, 20:03)
....intelegeam sa dureze atat sapaturile daca  erau arheologice, dar pentru 10 locuri de parcare in plus, sa afectezi si structura cladirilor din jur, trebuie sa ai un cap de premiul Nobel pentru cratere vulcanice...
Om:
(10 Octombrie 2017, 12:46)
@eu. ,,cei tineri" cum acceptă?! te întrebi tu. Cei tineri sunt mult mai needucați ca edilii actuali! Proști peste proști. Viitorul este roz! Soluții nu am, dar nici primar sau prefect sau nici măcar consilier, nu sunt!
cetatean impozitat:
(10 Octombrie 2017, 12:19)
Pe viitor sa lase lucrurile asa cum sunt de la natura, daca tot nu sunt in stare de finalizare lucrari dupa zeci de ani.  Unii sunt doctori in incompetenta, sau sunt special selectati pentru aptitudini ce nu au legatura cu gospodarirea judicioasa a banului public.
Eu:
(10 Octombrie 2017, 11:51)
Am locuit in Slobozia si am prins administratia Pinter si dupa, eventual inca un mandat .
Insa ceea ce vad acum, ma sperie .... nu stiam unde sunt banii  alocati pentru eventuale investitii - in SALARII !!
In SALARII pe care si le voteaza cu o usurinta iesita din comun toti cei care ajung in posturile din administratie  !!
Cum sa ai un astfel de salariu , care sunt criteriile care stau la baza acestei remuneratii ?
Primar = Gospodar .
Sigur daca  am vedea casele lor, toate sunt facute cu bun gust, sunt curate, sigur nu au nimic stricat in casa, toate functioneaza.
Asa ar trebui sa arate si orasul pe care il pastoresc , la noi  exista nicio coerenta in arhitectura urbana, fiecare primar a facut investitii in ceea ce visa , nu inteleg cum cei tineri sunt de acord cu ceea ce se intampla...sau poate le convine ?!
Toate intrarile din oras, orasul in sine   sunt oglinda a ceea ce s-a votat de atata timp - INCOMPETENTA si SLUGARNICIE !
Dormiti linistiti , PSD lucreaza pe banii vostrii pentru ei !
Neacsu M.:
(9 Octombrie 2017, 21:01)
A drq groapa....naste monstriiiiiiiii!!!!! Ionascu, Stoica, Mocioniu,,,,,PSD, psd,pesedeeeeee...tot timpul aceiasi oameni ai partidului de tampiti cu drept de vot. Sa va fie rusine.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 20 Oct 2017
161 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

APIA Ialomița: Cereri de plată pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31.10.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 15:45
(92 vizualizări - 0 comentarii)


1

ITM Ialomița: 300 de persoane, depistate muncind «la negru»

Pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, în primele 9 luni ale anului 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat 972 controale, în care au fost depistate 300 de ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 14:20
(112 vizualizări - 0 comentarii)


2

anunț angajare

OUAI SCÂNTEIA
cu sediul în comuna Scânteia,
județul Ialomița

angajează
contabil

(studii medii)
Relații la telefon 0763/630.407

19 Octombrie 2017, 13:20


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Octombrie 2017, 18:20


Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți-20.10.2017

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței
de Muncă Ialomița va organiza în data de
20 octombrie 2017, orele 9,00,

«Bursa locurilor de muncă
pentru absolvenți»

eveniment care va avea loc la Slobozia
Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea».
Absolvenții promoției 2017 care doresc
să își găsească un loc de muncă adecvat
studiilor și pregătirii profesionale, sunt
așteptați să se înscrie la sediul Agenției
Locale Slobozia, strada Matei Basarab,
bl. F1, parter, sau la Punctele de Lucru
din Urziceni, Fetești și Țăndărei.
De asemenea, agenții economici
care dispun de locuri de muncă
și doresc încadrarea tinerilor absolvenți,
pot depune ofertele de locuri de muncă
vacante la sediul AJOFM Ialomița sau
la sediile punctelor de lucru, precum și
la adresa de e-mail ajofm@il.anofm.ro
Relații suplimentare se pot obține
la telefon 0243/231.809, 0243/230.999,
la sediul AJOFM Ialomița,
loc. Slobozia, str. Lacului, nr.10, et. 3

17 Octombrie 2017, 17:10


5

Școlile de agenți de Poliție organizează concurs de admitere în luna ianuarie 2018

În perioada 13-21 ianuarie 2018, Școala de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina și Școala de Agenți de Poliție «Septimiu Mureșan» Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 16:20
(268 vizualizări - 0 comentarii)


6

«Meditații gratuite» la Protopopiatul Slobozia

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia și Seminarul Teologic Ortodox «Sf. Ioan Gură de Aur» Slobozia continuă și în anul școlar 2017-2018 proiectul socio-educativ ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:55
(225 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: SOLVIT-Rezolvarea eficientă a problemelor în Europa

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al companiilor românești care își desfășoară activitatea în state membre ale Uniunii Europene și care se confruntă cu probleme în exercitarea drepturilor ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:35
(187 vizualizări - 0 comentarii)


8

DSVSA Ialomița: A început campania de vaccinare a câinilor și pisicilor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de câini și pisici că, în conformitate cu prevederile Ordinului Autorității Naționale Sanitare ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:20
(196 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

17 Octombrie 2017, 15:10


Acțiuni ale IPJ Ialomița

La acest sfârșit de săptămână, 13-15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat acțiunile în locurile și zonele de interes operativ din județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 17:05
(273 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La furat de fier

Sâmbătă, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană înceracă să sustragă materiale feroase din curtea unei clădiri. Oamenii ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:40
(265 vizualizări - 0 comentarii)


12

«Târgul de Toamnă» de la Fetești, în vizorul polițiștilor

Sancțiuni contravenționale de aproape 7000 de lei au fost aplicate de polițiștii ialomițeni, vineri, 13 octombrie a.c., în urma activităților desfășurate cu ocazia organizării «Târgului de Toamnă», pe raza ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:25
(306 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni silvice și piscicole

Polițiștii ialomițeni acționează periodic, pe raza de competență, în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, dar și pentru prevenirea și combaterea ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:15
(290 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Sesiune de admitere pentru candidați

O nouă sesiune de admitere pentru Școala militară de subofițeri Pompieri și Protecție Civilă «Pavel Zăgănescu» Boldești a fost aprobată pentru luna ianuarie a anului 2018. Astfel, tinerii care doresc să ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:25
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Ion Roată

Focul a alertat locatarii duminică, 15 octombrie a.c., în jurul orelor 18,00, când au și sesizat echipajele de pompieri prin apel la numărul 112. La locul intervenției s-au deplasat salvatorii de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:05
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța au demarat cercetările cu privire la dispariția unui tânăr de 20 de ani, din Fetești. Pe data de 9 octombrie 2017, băiatul, identificat în persoana numitului Ion Ilie, și-a anunțat ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 14:59
(860 vizualizări - 1 comentariu)


Căutat de autoritățile italiene, reținut la Slobozia

Polițiștii din Slobozia au reușit să identifice și să rețină un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare. Acesta era căutat în Italia ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:25
(536 vizualizări - 0 comentarii)


18

Mașină furată, descoperită de polițiștii slobozeni

O mașină care figura în baza de date a polițiștilor ca fiind sustrasă confiscării în Polonia a fost descoperită de oamenii legii din Slobozia în curtea unui bărbat, de 35 de ani, din oraș. Mașina a fost ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:10
(464 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Locuri disponibile în unitățile de învățământ ale Jandarmeriei Române

Absolvenții de liceu, care dețin diplome de Bacalaureat, sunt așteptați la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița pentru a-și depune dosarele în vederea ocupării unui loc în instituțiile de ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:55
(516 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Atenție, se opresc gazele !

Din cauza lucrărilor de întreținere și reparații ale rețelelor de distribuție, Distrigaz Sud Rețele informează că luni, 16 octombrie 2017, se va opri furnizarea cu gaz în Amara, pe străzile Tudor Vladimirescu ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:40
(448 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Pește confiscat

Patru bărbați din Ialomița, cu vârste cuprinse între 35 și 63 de ani, au ajuns să aibă probleme cu legea după ce au fost identificați de polițiști comercializând pește fără documente legale. Marfa a fost ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 18:10
(524 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Doi tineri din Ialomița, de 21 și 31 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificați în trafic conducând sub influența băuturilor alcoolice. Primul avea o alcoolemie de 0,59 miligrame alcool ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 17:25
(501 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: S-a dispus confiscarea a peste 840 mc de lemn de plop!

Polițiști din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Marți, 10 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:10
(684 vizualizări - 2 comentarii)


Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Marți, 10 octombrie 2017, polițiștii feteșteni au identificat principalii bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt» din incinta unei societăți comerciale din Fetești. Unul dintre aceștia, tânărul de ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:05
(637 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești furt


Ialomițeni bănuiți de contrabandă cu țigări

La data de 10 octombrie 2017, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 3 percheziții pe raza județului, la sediul unei societăți comerciale, precum și la ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:55
(545 vizualizări - 0 comentarii)


Se oprește gazul la Slobozia

Distrigaz Sud Rețele informează cu privire la faptul că în data de joi, 12 octombrie 2017, la Slobozia, va fi întreruptă furnizarea de gaz pe strada Aleea Parcului, între orele 08,00-15,00. Măsura este ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:45
(482 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie de toamnă vaccinare antirabică vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează locuitorii județului că, în perioada 2-11.10.2017, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel național ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 14:45
(519 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Arestat pentru viol

Un tânăr din localitatea Bucu a fost arestat de procurorii din Slobozia după ce a violat o vecină pensionară. El va sta după gratii pentru următoarele 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat riscă ani ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 09:10
(579 vizualizări - 0 comentarii)


Centrul Militar Județean Ialomița: Recrutare rezerviști voluntari

Centrul Militar Județean Ialomița continuă recrutarea candidaților care doresc să devină soldat sau gradat voluntary, până la data de 20 octombrie 2017. La prezentarea la Centrul Militar Județean ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2017, 17:05
(744 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...