Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

O groapă, trei gropari: Ionașcu, Stoica, Mocioniu

10 ani de așteptare

O groapă, trei gropari: Ionașcu, Stoica, Mocioniu

Proiectul de reabilitare a Pieței Revoluției împlinește 10 ani de la lansare și 3 ani și jumătate de la debutul lucrărilor. Între timp, s-au schimbat trei primari, iar termenele de finalizare au fost depășite de mai multe zeci de ori. Ultimul dintre ele a fost data de 30 septembrie 2017, dată la care autoritățile locale ar fi trebuit să facă recepția părții de Sud a Pieței. În aceste condiții, am decis să facem o trecere în revistă a principalelor probleme cu care s-a confruntat această investiție de-a lungul anilor și, mai ales, a problemelor insurmontabile pe care le va avea de rezolvat chiar și după finalizarea lucrărilor.

Muncitori neplătiți cu lunile
Primul scandal public privitor la neplata salariilor pentru muncitorii de pe șantierul din Piața Revoluției datează din aprilie 2015, la un an de la debutul efectiv al lucrărilor. De atunci, inspectorii ITM nu au mai descoperit nimic, deși controale au mai fost... De ce, explică foști lucrători ai șantierului, sub protecția anonimatului: «Când vine ITM-ul în control, au oameni acolo care îi anunță pe cei fără contract de muncă să se ascundă... De fiecare dată când au venit în control cei de la ITM nu s-a mai întâmplat nimic, adică nu au cerut prezența, să poată lua declarații de la toți muncitorii... La mulți le este frică să declare adevărul că îi dă afară, acceptă să lucreze în condițiile acestea deoarece nu găsesc în altă parte de lucru. Au fost situații când le dadea câte 50 de lei din salariu... Sau în loc de 800 de lei, cât trebuia să primesc eu, am dus acasă 150 de lei!». La acest moment, pe șantierul din Piața Revoluției execută lucrări două firme. Prima este Unisat, intrată recent în procedură de reorganizare din cauza debitelor uriașe pe care le-a acumulat. Cea de-a doua este TCM Sud, o firmă obscură care are sediul social în comuna Jilava, județul Ilfov.
Oameni care vorbesc Există și oameni care vorbesc. Sunt foști angajați, oameni care și-au găsit de lucru în altă parte sau și-au propus să nu se mai întoarcă niciodată pe șantier. Mihai Chițuleasa a fost instalator pe șantier timp de 2 ani. Își amintește coșmarul pe care l-a trăit. «Ne rugam de patronul de la Unisat, Mihai Nistor, să ne dea și nouă măcar avansul... Așteptam banii cu lunile, banii pe concediu nu i-am primit nici până în ziua de azi! Acum a trecut, nu mă mai interesează. Dar Dumnezeu nu doarme și nu iartă...». Cupen Antonică a fost angajat pe șantier până în februarie anul ăsta. Își amintește că într-o zi a vrut să-i cumpere fetei o mașină de spălat în rate. La magazin a fost refuzat, că avea contract de muncă de 2 ore... «Atunci n-am mai putut răbda și am plecat! Eram angajat electrician, dar am lucrat de toate. Tâmplar, dulgher, ce era nevoie... Îmi amintesc că plecam de-acasă fără bani de mâncare. Cerșeam câte 50 de lei de la Nistor ca să nu mor de foame. Când îi cereai bani, îți râdea în nas... Spunea că să mergenm să-l reclamăm, că stă două zile la arest și banii tot nu ni-i dă! Sau zicea: „de unde să vi-i dau, din pensia lu’ tata?“. Trebuia să plec de mult, dar n-aveam încotro, trebuia să țin fata la școală, să nu ajungă ca mine... Știam că cine pleacă nu mai vede banii!».

Atenție, (NU) se lucrează!
E luni dimineață, puțin înainte de orele 9,00. Pe șantierul de deasupra parcării subterane numărăm doi muncitori. Unul mestecă meditativ un capăt de țigară târându-și agale teneșii prin praf. Capul i se mișcă dntr-o parte într-alta, semn că e în căutarea a ceva. Ajunge în capătul dinspre Bulevardul Chimiei și se întoarce. În urma lui, praful se ridică fuioare. În marginea dinspre bulevard, unde s-a surpat cândva șoseaua, se vede creștetul altui muncitor. Sapă hotărât la ceea ce pare un șanț. Lopata se încarcă ușor, căci pământul abia ce a fost tasat săpătămânile trecute. Și nici n-a plouat, n-a avut cum să se întărească. Peste drum, trei inși sprijiniți mioritic în lopeți privesc lung la pavelele așezate strâmb pe aleea care leagă patiseria de ceasul electronic din colț. Dincoace, în fața monumentului, mai numărăm vreo cinci. Și ei stau, că ziua e lungă! Risipiți ici și colo, prin șantier, mai numărăm o duzină. Unii își caută de treabă, alții trag și ei cu sete din țigări. Nimeni nu se grăbește, nimănui nu-i pasă. Un excavator de mici dimensiuni își face de lucru lângă gardul din imediata vecinătate a Centrului Cultural. E doar o altă zi de muncă pe șantier.

Autoritățile locale își declină responsabilitatea
Pentru a evita responsabilitatea directă, primarul Adrian Mocioniu a delegat sarcina supravegherii lucrărilor desfășurate în Piața Revoluției administratorului public al orașului, Gheorghe Puia. Pentru această muncă, Gheorghe Puia este retribuit cu peste 10 mii de lei lunar! Iar discursul lui este întotdeauna același: «Nu avem competențe privind activitatea desfășurată pe șantier. Suntem legați de mâini și de picioare!».
Primarul Mocioniu e absent Corect în aparență, discursul administratorului public Gheorghe Puia ascunde incapacitatea instituției de a gestiona relația cu antreprenorul general, ACM 4 București, și firmele subcontractoare care lucrează în acest moment, respectiv Unisat și TCM Sud. Cufundați într-o silentio stampa suspectă, factorii de decizie din cadrul Primăriei Slobozia organizează în fiecare luni dimineață o întâlnire în care stabilesc graficul de lucrări al săptămânii în curs. Pentru că ședința se desfășoară cu ușile închise, nu există informații publice în acest sens. Martorii oculari ai întâlnirilor susțin însă că ele confirmă dezinteresul conducerii Primăriei față de derularea lucrărilor. Primarul Mocioniu este mai mereu absent, iar când vine este mai preocupat de telefon decât de discuții, graficele de lucrări nu sunt niciodată respectate, numărul de angajați raportați ca lucrând pe șantier este de 40, dar în realitate aceștia nu trec niciodată de 25, controalele efectuate de către responsabilii instituției pe șantier sunt superficiale și ineficiente... În schimb, decontările pentru lucrările raportate sunt plătite întotdeauna la timp, indiferent de calitatea execuției!
Cum se lucrează pe șantier? Deși nu știm ce se discută în cadrul ședințelor operative de luni dimineață, avem o idee despre modul în care se lucrează zilnic pe șantier. Deși este preluată sub protecția anonimatului, declarația aparține unuia dintre inginerii care lucrează pe șantier: «Dimineața se face necesarul. Câți saci de adeziv ar trebui, câți de ciment, câtă motorină... Apoi merg și o cumpără, cu banii jos, că nimeni nu le mai dă, au datorii peste tot... După aia li se spune muncitorilor să facă în așa fel să le ajungă până la 17,30, că dacă ar lucra normal ar termina adezivul până la ora 12 și n-ar mai avea ce face...». Ultimul termen pentru finalizarea lucrărilor din partea de Sud a șantierului (cea în care este amplasată agora) a fost 30 septembrie 2017. Termenul a fost avansat de către același administrator public Gheorghe Puia cu o lună în urmă și se bazează, susțin surse interne din cadrul Primăriei, pe un act adițional în baza căruia Primăria poate rezilia contractul existent la acest moment. În pofida eforturilor noastre, primarul Adrian Mocioniu nu a putut fi contactat pentru a confirma acest fapt. Însă ideea rezilierii contractului nu este nouă, ea fiind dezbătută în spațiul public în vara anului 2016, când a devenit evident că termenul final de execuție nu va fi respectat.

Jaf la drumul mare pe banii slobozenilor
Parcarea subterană nu e funcțională
Abuzurile dezvăluite de oamenii care au lucrat pe șantier sunt doar partea văzută a afacerii «Piața Revoluției». Ingineri implicați la nivel de decizie în conducerea lucrărilor susțin, deocamdată sub protecția anonimatului, că riscurile potențiale de la acest moment sunt imense. Iar șirul neregulilor înregistrate de-a lungul timpului este nesfârșit. În lipsa unor probe concrete, solicităm public răspunsuri la câteva dintre zecile de întrebări rămase fără răspuns...
Parcarea subterană va primi aviz ISU? Prima întrebare la care ar trebui să răspundă autoritățile locale este: va primi parcarea subterană avizul de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență? Surse administrative demne de încredere susțin că înălțimea intrării în parcarea subterană este, potrivit proiectului, de 2,30. În aceste condiții, ambulanțele care depășesc această înălțime nu vor putea pătrunde niciodată în incinta parcării... Presupunând, de dragul argumentației, că această problemă va fi depășită, apare o alta, infinit mai presantă. Potrivit proiectului tehnic, fapt confirmat public și de către administratorul Gheorghe Puia, autoritățile locale au obligația de a asigura încălzirea parcării subterane la o temperatură de minim 5 grade Celsius. În cazul parcării unui mall, de exemplu, astfel de cheltuieli pot fi suportate grație închirierii spațiilor destinate vânzării. În cazul parcării subterane din Slobozia, o spunem, deși e redundant, deasupra e doar un metru de pământ și atât. Mai grav e însă că nimeni nu a cuantificat însă până în prezent valoarea acestor cheltuieli. Prin urmare, întrebarea la care ar trebui să răspundă autoritățile este: care sunt costurile de încălzire pentru cele 98 de locuri de parcare? Și pentru că tot veni vorba de costuri, edilii locali ar putea explica de ce au plătit devizul pentru amplasarea defectuoasă a pompei care preia apa menajeră de la cele 2 băi din interiorul parcării subterane sau de ce utilitățile cu care urmează să fie dotate aceste băi sunt sub standardele prevăzute în domeniu?
Parcarea a avut studiu geotehnic preliminar? O altă întrebare rămasă fără răspuns de mai bine de 3 ani este: a avut acest proiect studiu geotehnic preliminar? Potrivit Normativului 074/2007, privind documentațiile geotehnice pentru construcții, documentația inițială a proiectului impunea existența unui studiu geotehnic preliminar. Aceleași surse administrative confirmă faptul că proiectul s-a bazat pe prelevarea unei singure probe, iar rezultatul nu a fost asumat sub semnătură. Potrivit aceleiași surse, studiul a apărut mult mai târziu, însă nici în varianta finală el nu a recomandat edificarea construcției. Faptul este confirmat indirect de întârzierile înregistrate la începutul proiectului și de declarațiile celor care au lucrat la stabilizarea solului. «Inițial, proiectul prevedea stabilizarea solului cu piatră de râu... Însă aia intra în pământ ca în mămăligă, a doua zi nu o mai găseai! A fost nevoie de schimbarea soluției tehnice prin folosirea de piatră „cap de miel“ care ne-a permis, într-un final, să turnăm placa. Iar placa are 1,5 metri, e mai groasă decât fundația de la Intercontinental. De ce a fost nevoie de atâta ciment?». Și, dacă tot vor răspunde la această întrebare, poate autoritățile locale vor putea răspunde și de ce plasele de fier din planșeu care susține parcarea subterană au fost inversate? Nu de alta, dar deasupra a fost aruncat un metru de pământ care, la prima ploaie, își va dubla greutatea, iar în cazul unei demonstrații pe platoul din fața Prefecturii demonstranții vor trebui să pășească pe vârfuri ca nu cumva, Doamne ferește... Exagerăm domnule primar, nu ne băgați în seamă, răspundeți doar la întrebările directe!
Cine plătește erorile tehnice? O altă întrebare la care primarul Adrian Mocioniu ar trebui să răspundă este: cine plătește banii cheltuiți inutil? Vorbim despre cele 300 mii de lei cheltuite pentru extinderea bulevardului Chimiei, în fața Consiliului Județean, în condițiile în care soluția tehnică a fost modificată. De asemenea, de dragul mișcării ecologice care a precedat tăierea arborilor seculari, cerem explicații publice și pentru tăierea inutilă a acestora. Și, pentru că tot vorbim de cheltuieli inutile, ar fi interesant de explicat și la cât se ridică noua soluție tehnică «cu planșe mulate» identificată pentru realizarea intrării în parcare... Nu de alta, dar gurile rele din Primărie susțin că valoarea estimativă a acestei soluții depășește valoarea celei inițiale și nu reduce consturile de execuție cu 9 milioane de lei, cum a a afirmat public primarul Adrian Mocioniu. Și pentru că tot vorbim de costuri, poate ne explică cineva și cum vom obliga Crivățul care bate tradițional dinspre Nord să nu troienească intrarea în parcare. Vi se pare stupidă ultima întrebare, domnule primar? Așteptați prima ninsoare și veți vedea că nu e! Între timp, așteptăm cu interes răspunsurile la întrebările care nu vi se par stupide. Nu de alta, dar unele dintre ele miros de la o poștă a zeghe. Și au apărut pe schimbul dumneavoastră, dacă înțelegeți aluzia...

Ionașcu este autorul moral al dezastrului
Ideea reabilitării Pieței Revoluției din Slobozia a fost lansată oficial, în spațiul public, în 2008. Timp de 4 ani, ex-primarul Gabi Ionașcu a făcut demersuri considerabile pentru materializarea acestui proiect care ar fi trebuit să transforme radical centrul orașului, oferind cetățenilor un nou nivel de confort urban. La momentul respectiv, proiectul avea alte coordonate, Gabi Ionașcu dorind, printre altele, o pasarelă între sediul Primăriei și cel al Prefecturii, precum și o piramidă de sticlă deasupra parcării subterane. De altfel, prin anul 2015, ex-primarul Gabi Ionașcu detalia proiectul inițial pe pagina sa de Facebook cui avea răbdarea să-l citească și declara răspicat: «Acesta nu este proiectul meu!»... Deși metamorfoza proiectului nu a fost lămurită nici până în ziua de azi, paternitatea ideii nu poate fi contestată, iar autorul moral al acestui eșec cosmoedilitar îi aparține lui Gabi Ionașcu, ajuns între timp senator. În vara acestui an, de la adăpostul călduț al imunității parlamentare, acesta a avut indolența de a relua subiectul, susținând că administrația Stoica și Mocioniu nu au gestionat corect moștenirea administrativă lăsată de el!

Locuri de parcare la 50 mii de euro bucata
Preluat în 2012 de către administrația Stoica, proiectul a avut nevoie de alți 2 ani pentru a se materializa. Explicația oficială pentru această «întârziere neprevăzută» o reprezintă numărul mare de competitori și contestațiile care au blocat demararea efectivă a lucrărilor. În realitate însă, Primăria Slobozia a știut încă de la adjudecarea contractului că ACM 4 București se află în insolvență, iar ulterior a înțeles rapid că termenul final de execuție nu va fi respectat! A urmat războiul cu liderul sindical Elena Neagu, încălcarea graficelor de execuție, conflictele cu antreprenorul general, nenumarate luni de blocaje financiare... și eticheta agățată de această investiție, respectiv «groapa lui Stoica». Susținut activ de către PSD și senil administrativ, Alexandru Stoica a refuzat să blocheze investiția, să rezilieze contractul și să limiteze pierderile generate de această investiție megalomanică. A rezultat astfel cea mai costisitoare investiție din istoria județului, căci valoarea fiecăruia dintre cele 98 de locuri de parcare care urmează să fie realizate se ridică la aproximativ 50 mii de euro.

Împrumut pentru finalizarea «gropii»
Înainte de a deveni primar, în plină campanie electorală, Adrian Mocioniu declara că «proiectul trebuie finalizat, obținând voturile tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea politică...». Decizia sa, statuată ulterior oficial, avea să ne coste 37 milioane de lei, la care s-ar putea adăuga, începând cu 2019, alte 17,5 milioane de lei, valoarea Parcului Industrial IMM, legat ombilical de «groapa lui Stoica». A urmat MINCIUNA potrivit căreia «investiția va fi finalizată până la sfârșitul anului 2018 pe bani europeni», bâlbele jenante privind termenele ratate și declarația stupefiantă a directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat. Potrivit acestuia, «s-a realizat un proiect care nu reprezintă o necesitate, care nu are o utilitate publică!». Însă ceea ce nu trebuie uitat este faptul că primarul Adrian Mocioniu a fost inițiatorul unui proiect de hotărâre care a vizat contractarea unui nou împrumut acordat de Trezorerie, în valoare de 25,4 milioane de lei! Chiar dacă destinația împrumutului nu vizează exclusiv finalizarea lucrărilor la «groapa lui Stoica», este indubitabil că această decizie grevează asupra generațiilor viitoare, timp de 20 de ani...

9 Octombrie 2017, 07:55 (2360 vizualizări - 5 comentarii)

Citiți și:
Piața Revoluției va fi inaugurată la 1 Decembrie
Slobozia: Rulouri de gazon peste «groapa lui Stoica»
Slobozia: Grafice de întârzieri la «groapa lui Stoica»
Finalizarea «gropii lui Stoica» se amână la nesfârșit

Comentariile cititorilor:


xyz:
(11 Octombrie 2017, 20:03)
....intelegeam sa dureze atat sapaturile daca  erau arheologice, dar pentru 10 locuri de parcare in plus, sa afectezi si structura cladirilor din jur, trebuie sa ai un cap de premiul Nobel pentru cratere vulcanice...
Om:
(10 Octombrie 2017, 12:46)
@eu. ,,cei tineri" cum acceptă?! te întrebi tu. Cei tineri sunt mult mai needucați ca edilii actuali! Proști peste proști. Viitorul este roz! Soluții nu am, dar nici primar sau prefect sau nici măcar consilier, nu sunt!
cetatean impozitat:
(10 Octombrie 2017, 12:19)
Pe viitor sa lase lucrurile asa cum sunt de la natura, daca tot nu sunt in stare de finalizare lucrari dupa zeci de ani.  Unii sunt doctori in incompetenta, sau sunt special selectati pentru aptitudini ce nu au legatura cu gospodarirea judicioasa a banului public.
Eu:
(10 Octombrie 2017, 11:51)
Am locuit in Slobozia si am prins administratia Pinter si dupa, eventual inca un mandat .
Insa ceea ce vad acum, ma sperie .... nu stiam unde sunt banii  alocati pentru eventuale investitii - in SALARII !!
In SALARII pe care si le voteaza cu o usurinta iesita din comun toti cei care ajung in posturile din administratie  !!
Cum sa ai un astfel de salariu , care sunt criteriile care stau la baza acestei remuneratii ?
Primar = Gospodar .
Sigur daca  am vedea casele lor, toate sunt facute cu bun gust, sunt curate, sigur nu au nimic stricat in casa, toate functioneaza.
Asa ar trebui sa arate si orasul pe care il pastoresc , la noi  exista nicio coerenta in arhitectura urbana, fiecare primar a facut investitii in ceea ce visa , nu inteleg cum cei tineri sunt de acord cu ceea ce se intampla...sau poate le convine ?!
Toate intrarile din oras, orasul in sine   sunt oglinda a ceea ce s-a votat de atata timp - INCOMPETENTA si SLUGARNICIE !
Dormiti linistiti , PSD lucreaza pe banii vostrii pentru ei !
Neacsu M.:
(9 Octombrie 2017, 21:01)
A drq groapa....naste monstriiiiiiiii!!!!! Ionascu, Stoica, Mocioniu,,,,,PSD, psd,pesedeeeeee...tot timpul aceiasi oameni ai partidului de tampiti cu drept de vot. Sa va fie rusine.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 17 Mar 2018
171 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

16 Martie 2018, 16:20


Urziceni: Dosar penal pentru 70 kg de tutun

Un tânăr de 29 de ani a fost depistat de polițiștii din Urziceni în timp ce transporta ilegal 70 kilograme de tutun mărunțit. Marfa era împachetată în saci de plastic și folii de aluminiu. În cauză a fost ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2018, 16:10
(132 vizualizări - 0 comentarii)


2

AJOFM Ialomița: Șomajul, în scădere ușoară

La sfârșitul lunii februarie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 6361 șomeri, din care 1388 șomeri indemnizați, respectiv 4973 șomeri neindemnizați ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2018, 15:10
(114 vizualizări - 0 comentarii)


3

Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică

Din cauza lucrărilor de reparații ale rețelelor de distribuție a energiei electrice, Enel Dobrogea anunță faptul că, în perioada 19 februarie-23 martie 2018, în localitățile Munteni Buzău, Slobozia, Urziceni ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2018, 15:05
(123 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 Martie 2018, 17:55


Iazu: Arestat pentru «tentativă de omor» după ce și-a înjunghiat fiul cu un cuțit

Iazu: Arestat pentru «tentativă de omor» după ce și-a înjunghiat fiul cu un cuțit

Un bărbat de 52 de ani din localitatea ialomițeană Iazu a fost reținut în noaptea de duminică spre luni, 11/12 martie 2018, pentru 24 de ore, după ce și-a înjunghiat fiul, un tânăr de 27 de ani, cu un cuțit ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2018, 17:45
(467 vizualizări - 0 comentarii)


6
Primăria Slobozia: Concurs de proiecte pentru tineri

Primăria Slobozia: Concurs de proiecte pentru tineri

Primăria Slobozia oferă și în acest an tinerilor din oraș șansa de a prezenta imaginea Sloboziei în viitor. Autoritățile locale vor realiza încă o ediție a concursului de proiecte «Slobozia viitorului văzută ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2018, 16:35
(335 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

13 Martie 2018, 16:25


8

DSVSA Ialomița: Controale intensive înainte de Paște

Apropierea Paștelui aduce controale ale inspectorilor Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița în piețele și magazinele alimentare din tot județul. Inspectorii DSVSA Ialomița ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2018, 16:20
(315 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

PREMIER
Transport Auto SRL
angajează
șoferi profesioniști,
categ. C+E,
cu minim de experiență

salariu atractiv
Relații la sediul firmei
Șos. Brăilei, nr. 5, Slobozia
telefon 0733/449.841

13 Martie 2018, 16:10


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița pune la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui serviciu 198 de locuri de muncă. Angajatorii caută agenți de vânzări, barmani, ospătari ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2018, 16:05
(380 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Ciocârlia

Accident la Ciocârlia

Salvatorii din Urziceni au fost solicitați în cursul dimineții de vineri, 9 martie 2018, în jurul orelor 8,30, pentru a veni în ajutorul victimelor unui accident rutier petrecut pe DN2, la ieșire din localitatea ...[citește_toată_știrea]

9 Martie 2018, 12:50
(654 vizualizări - 0 comentarii)


12
Construcție cuprinsă de flăcări la Drăgoești

Construcție cuprinsă de flăcări la Drăgoești

Clădirea administrativă a unui operator economic din Drăgoești a luat foc la partea superioară joi, 8 martie 2018, în jurul orelor 14,30, când au fost alertați pompierii de la Detașamentul Urziceni. Aceștia ...[citește_toată_știrea]

9 Martie 2018, 12:35
(606 vizualizări - 0 comentarii)


Reviga: Incendiu la casa unei bătrâne de 93 de ani

Reviga: Incendiu la casa unei bătrâne de 93 de ani

Evenimentul a fost anunțat luni, 5 martie 2018, în jurul orelor 18,00, iar primii care au ajuns la locul intervenției au fost membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Reviga. ...[citește_toată_știrea]

6 Martie 2018, 14:20
(747 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Reviga incendiu


Ialomița: Cererea de liberare condiționată formulată de Ioan Becali, admisă de Judecătoria Slobozia

Potrivit Agerpres, magistrații Judecătoriei Slobozia au admis luni, 5 martie 2018, în primă instanță, cererea de eliberare condiționată formulată de fostul impresar Ioan Becali. Potrivit ...[citește_toată_știrea]

5 Martie 2018, 18:05
(1100 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Arestat pentru omor

Un bărbat din Amara a fost arestat după ce și-a înjunghiat soția cu un cuțit. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, între cei doi soți exista un conflict de foarte mult timp ...[citește_toată_știrea]

5 Martie 2018, 10:05
(1183 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara omor arestat


ISU Ialomița: Salvator și în timpul liber

ISU Ialomița: Salvator și în timpul liber

Doi bătrâni, de 80 și 75 de ani, din orașul Amara, au fost salvați din calea unui incendiu de un militar al ISU Ialomița. Aflat în timpul liber, plutonierul adjutant Vasile Gheorghe i-a ...[citește_toată_știrea]

2 Martie 2018, 16:55
(1200 vizualizări - 3 comentarii)


Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică

Din cauza lucrărilor de reparații ale rețelelor de distribuție a energiei electrice, Enel Dobrogea anunță faptul că, în perioada 5-9 martie 2018, la Gârbovi, Munteni Buzău, Urziceni, Armășești, Fierbinți ...[citește_toată_știrea]

2 Martie 2018, 16:40
(974 vizualizări - 0 comentarii)


18

AJOFM Ialomița: Locuri de muncă vacante

În prezent, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița pune la dispoziția șomerilor din județ 198 de noi locuri de muncă. Cele mai multe dintre acestea, în număr de 159, sunt destinate persoanelor ...[citește_toată_știrea]

2 Martie 2018, 16:25
(1272 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Vize pentru renta viageră

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că, în perioada 1 martie-31 august (în zilele lucrătoare), rentierii agricoli trebuie să se prezinte, personal ori prin mandatar/curator/tutore ...[citește_toată_știrea]

1 Martie 2018, 14:10
(1187 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Se circulă pe toate drumurile din județ

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița informează că joi, 1 martie a.c., orele 7,00, pe toate sectoarele de drumuri din județul Ialomița se circulă în condiții de iarnă ...[citește_toată_știrea]

1 Martie 2018, 08:40
(1036 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Depunerea cererilor pentru subvenția pe suprafață

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, de joi, 1 martie 2018, este demarată Campania de primire a Cererilor Unice de Plată ...[citește_toată_știrea]

1 Martie 2018, 08:10
(1075 vizualizări - 0 comentarii)


Cod Portocaliu de viscol și ninsori în Ialomița: Drumuri închise din cauza vremii nefavorabile

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează faptul că în Ialomița, la această oră, au fost închise 3 drumuri naționale din cauza vremii nefavorabile. Pe aceste artere ...[citește_toată_știrea]

28 Februarie 2018, 06:13
(1789 vizualizări - 0 comentarii)


Un nou Cod Portocaliu de viscol și ninsori în Ialomița!

Un nou Cod Portocaliu de viscol și ninsori în Ialomița!

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, intervalul de valabilitate pentru noul Cod Portocaliu de viscol și ninsori este miercuri, 28 februarie 2018, între orele 6,00-20,00. Astfel, vor fi intensificări ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2018, 18:05
(1580 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: 28 Februarie-«Ziua Protecției Civile din România»

La 28 februarie sărbătorim «Ziua Protecției Civile din România», dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal din 1930, publicat la 23 martie 1933 în Monitorul Oficial al României ca ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2018, 17:05
(1190 vizualizări - 0 comentarii)


Cod Portocaliu de viscol și ninsori: Se închid drumurile în Ialomița. Nu se circulă pe DN2A, între Slobozia și Giurgeni

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță închiderea drumurilor naționale din Ialomița. Prima arteră de circulație închisă este DN3A, care face legătura ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2018, 22:43
(2106 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Cozi de tiruri la punctele de taxare

Vremea rea dă peste cap traficul rutier. În județul Ialomița, la punctele de taxare de la Giurgeni, s-au format cozi de tiruri din cauza unei restricții de circulație pentru mașinile mai mari de 3,5 tone ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2018, 14:40
(1203 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Pentru a veni în sprijinul semenilor aflați în suferință, luni, 26 februarie 2018, în intervalul orar 8,00-12,00, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni a continuat acest demers ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2018, 13:25
(1259 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de aproximativ 150 mii de lei, 16 permise reținute!

În perioada 23-25 februarie 2018, polițiștii au intervenit la aproape 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale, au constatat 35 de infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2018, 13:20
(1204 vizualizări - 0 comentarii)


Persoanele care au nevoie de dializă vor fi aduse la Slobozia

Ialomița a intrat oficial sub avertizarea meteo Cod Portocaliu de viscol. Vremea rea a alertat și autoritățile care au dispus măsuri urgente pentru a ține piept vântului puternic și ninsorii abundente. ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2018, 09:49
(1225 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Din Fetești în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Miloșești în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Mihaela în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Gradinita în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Slobozia în Gabi Ionașcu vrea să se întoarcă la Primăria Slobozia Primaru în Gabi Ionașcu vrea să se întoarcă la Primăria Slobozia stație mixer Roland în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 14 martie 2018 închiriere garsonieră în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 14 martie 2018 Nelu în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Se știe! în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Scoala=ferma animalelor în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Miloșești în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Pustiul din curtea grd. în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! @Coafeza în Cinci agenți au fost «săltați» de mascați ADRIANA în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! pirosca în Cinci agenți au fost «săltați» de mascați Cetatean în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Gradinitia=scoala în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Coafeza în Cinci agenți au fost «săltați» de mascați citizen în Cinci agenți au fost «săltați» de mascați
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...