Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

UNA PE SĂPTĂMÎNĂ

Propaganda on-line e finanțată din fonduri publice

Ode TV pentru oficialii ialomițeni

Propaganda on-line e finanțată din fonduri publice

Piața TV din Ialomița trăiește a doua tinerețe. După 25 de ani de monopol al Antenei 1 Slobozia, sateliți desprinși din cloaca acesteia și găzduiți fără discernământ în mediul on-line, reușesc să ducă pe noi culmi prostituția televizată. Revenim azi asupra subiectului făcând o trecere în revistă a câtorva dintre produsele oferite consumatorilor de ocazie.

Ofensiva prostituției on-line Presa ialomițeană a avut dintotdeauna un fetiș pentru dosurile oficiale. Până în urmă cu vreo 30 de ani de-acum, ele aparțineau partidului unic. Între timp, oferta s-a diversificat, iar zeci de publicații locale din Ialomița au făcut carieră ridicând osanale oficialilor zilei. De câțiva ani încoace, progresul tehnologic a modificat tiparele comportamentale, iar clasicele «articole de bine» au devenit «materiale video» postate generos în mediul on-line. Depășit de situație, postul local de televiziune Antena 1 Slobozia se sufocă sub greutatea propriei incompetențe. Sunt de notorietate bâlbele editoriale, montajele grosolane și calitatea execrabilă a emisiei cu care acest dinozaur TV își chinuie metodic cei 4-500 de fideli care i-au mai rămas... Pe locul lăsat liber zburdă în devălmășie o jumătate de duzină de reporteri, sateliți desprinși din cloaca Antena 1, dispuși să facă orice pentru un contract cu oficialii administrației. Producțiile video realizate au câteva zeci de vizualizări, în mod excepțional sute, și reprezintă tot atâtea dovezi ale modului în care oficialii locali, indiferent de culoarea lor politică, au transformat presa locală în tractir pe banii publici. Adică banii contribuabililor... Ziarul nostru, și nu numai el, a publicat în repetate rânduri valoarea acestor contracte, atrăgând public atenția asupra acestei risipe bugetare inutile. Repetăm, nu suntem împotriva contractelor media pe bani publici, cu condiția ca cititorii/telespectatorii să beneficieze de informații utile și pertinente.

La apelul bocancilor Prima fantomă TV care ne-a picat sub ochi este, inevitabil, Antena Ialomițeană TV. Specializat în urmărirea activității publice a primarului Adrian Mocioniu, reporterul acestui aprozar media a ajuns la performanța de a posta materiale video în care informația e redusă exclusiv la titlu. «Ziua comunei Coșereni» sau «Recoltarea orzului începe cu producții promițătoare»... Un alt satelit desprins din Antena 1 Slobozia este Bărăgan TV. Mai puțin prolific, căci angajații «postului» dețin și slujbe la stat, reporterul Bărăgan TV practică o formă de prostituție media punctuală, aparent dezinteresată. Cu rare excepții, materialele video prezentate urmează linia propagandei oficiale impuse de către Președintele Victor Moraru. Personal, ne-a fascinat un interviu cu Larisa Mihai, «primul administrator public din Ialomița», postat în luna martie a anului trecut, pe vremea când aceasta nici nu visa că va ajunge administrator public al județului în cadrul Consiliului Județean... Mai răsărită în peisaj se dovedește a fi TV Ialomița. La fel de harnică în postarea de osanale oficiale, TV Ialomița este singura «televiziune» care răspunde stasului. Din păcate, în marea de dejecții on-line, standardul autoimpus devine inutil, iar numărul accesărilor scade vertiginos, de la o postare la alta... O altă mostră de televiziune o oferă Impuls TV, o televiziune care emite exclusiv în zona orașului Fierbinți-Târg, dar care spală rufele murdare ale oficialilor județeni contra unui contract modic, de câteva sute de euro lunar. Și exemplele pot continua cu postările on-line ale ziarelor locale, prea multe pentru a fi înșirate, dar la fel de obediente și ambițioase sub aspect tehnic.

Ce primesc «telespectatorii»? Privite individual, toate aceste surogate TV din mediul on-line, unele proprietare de site-uri oficiale, nu fac rău nimănui. În fond, România e o țară liberă, în care oricine poate face orice, iar libertatea de exprimare este un drept fundamental al omului. Per ansamblu însă, situația trebuie privită diferit. Indiferent de calitatea lor, aceste «materiale video» au girul oficialilor locali și județeni. Mai mult decât atât, unii dintre oficiali, precum primarul Sloboziei Adrian Mocioniu sau președintele Consiliului Județean, Victor Moraru, au ajuns, inevitabil, să abuzeze de (supra)ofertă, devenind protagoniști exclusivi ai informațiilor furnizate on-line. Astfel, sub pretextul furnizării unor «informații de interes public» ialomițenii sunt expuși propagandei oficiale. Dincolo de aspectul moral al acestui sistem, reamintim că toate aceste «producții» sunt susținute din fonduri publice. Concret, oficialii administrației, de la primarii de comune până la președintele Consiliului Județean, fără a uita șefii instituțiilor descentralizate, își maschează prin aceste materiale video incompetența administrativă sau, după caz, impostura oficială. La fel ca în cazul celebrei întrebări «cine a fost întâi, oul sau găina?», în cazul de față întrebarea care s-ar impune este «cine e vinovat, posturile TV on-line sau oficialii administrației?». Din păcate, nu suntem în măsură să vă răspundem la această întrebare. Dar putem spune, cu siguranță, cine plătește! Dumneavoastră, contribuabilii!

9 Octombrie 2017, 14:10 (1704 vizualizări - 2 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Fântanaru:
(11 Octombrie 2017, 16:38)
Excelent articolul. Bine faceți că spălați cloaca asta de agramați și slugoi ai celor care îi finanțează.  S-a tot scris într-un ziar local,  despre o magazie construită ilegal  și primăria tace în frunte cu cei de la urban și viceprimarul de resort. Dar noi ,locatarii,  nu suntem luați în seamă căci purtătoarea de vorbe care a lucrat la Antena Slobozia face revista presei în funcție de cum îi sunt admirate silicoanele. Veniți, dvs. de la Independent, că  în mod sigur vă citește și demolați magazia construită la Blocul B-1 - 38, Sc AN str. Mihail Sadoveanu care nu este ,cică a nimănui. Și-atunci de ce nu o demolează ? Pentru că , cică ,  e lipită de zidul  apartamentului unuia  de la SRi, care are și un balcon ce este plin de jeg și este construit chiar la intrarea în bloc. Ba mai mult ,au turnat asfalt și pe spațiul verde  iar locatarii plătesc impozit pe terenul aferent.  Nimic ,de 15 ani de zile. Se tace și când sunt alegeri, în fața magaziei se dau brichete și pixuri.Așa trebuie să se facă presa , imaginile video pot spune mult,dar și fotografiile. Dar cine să facă acest lucru,panaramele de sit-uri Tv ?  Tovarășul de la Antena, care  spune  unui fermier că vremea e în curs de răcire și temperatura în creștere ? Luați exemplul de la INDEPENDENT. Bravo !
PeSeDeTV:
(9 Octombrie 2017, 20:44)
Aaaaaaaa, sunteti invidiosi! Nea Nae a nascut monstri tV pe bani publici. Bravo domle!!!!!! Daca postul MAMUT era si este ZERO barat, nu vorbim de competenta si pregatirea stiristelor flancate de onor Moraru,presedintele tuturor europenilor ialomizati.....Asta e. Votati la fel, saraciti un pic mai bine!!!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 21 Oct 2017
127 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

APIA Ialomița: Cereri de plată pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31.10.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 15:45
(152 vizualizări - 0 comentarii)


1

ITM Ialomița: 300 de persoane, depistate muncind «la negru»

Pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, în primele 9 luni ale anului 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat 972 controale, în care au fost depistate 300 de ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 14:20
(188 vizualizări - 0 comentarii)


2

anunț angajare

OUAI SCÂNTEIA
cu sediul în comuna Scânteia,
județul Ialomița

angajează
contabil

(studii medii)
Relații la telefon 0763/630.407

19 Octombrie 2017, 13:20


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Octombrie 2017, 18:20


Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți-20.10.2017

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței
de Muncă Ialomița va organiza în data de
20 octombrie 2017, orele 9,00,

«Bursa locurilor de muncă
pentru absolvenți»

eveniment care va avea loc la Slobozia
Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea».
Absolvenții promoției 2017 care doresc
să își găsească un loc de muncă adecvat
studiilor și pregătirii profesionale, sunt
așteptați să se înscrie la sediul Agenției
Locale Slobozia, strada Matei Basarab,
bl. F1, parter, sau la Punctele de Lucru
din Urziceni, Fetești și Țăndărei.
De asemenea, agenții economici
care dispun de locuri de muncă
și doresc încadrarea tinerilor absolvenți,
pot depune ofertele de locuri de muncă
vacante la sediul AJOFM Ialomița sau
la sediile punctelor de lucru, precum și
la adresa de e-mail ajofm@il.anofm.ro
Relații suplimentare se pot obține
la telefon 0243/231.809, 0243/230.999,
la sediul AJOFM Ialomița,
loc. Slobozia, str. Lacului, nr.10, et. 3

17 Octombrie 2017, 17:10


5

Școlile de agenți de Poliție organizează concurs de admitere în luna ianuarie 2018

În perioada 13-21 ianuarie 2018, Școala de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina și Școala de Agenți de Poliție «Septimiu Mureșan» Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 16:20
(316 vizualizări - 0 comentarii)


6

«Meditații gratuite» la Protopopiatul Slobozia

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia și Seminarul Teologic Ortodox «Sf. Ioan Gură de Aur» Slobozia continuă și în anul școlar 2017-2018 proiectul socio-educativ ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:55
(260 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: SOLVIT-Rezolvarea eficientă a problemelor în Europa

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al companiilor românești care își desfășoară activitatea în state membre ale Uniunii Europene și care se confruntă cu probleme în exercitarea drepturilor ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:35
(216 vizualizări - 0 comentarii)


8

DSVSA Ialomița: A început campania de vaccinare a câinilor și pisicilor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de câini și pisici că, în conformitate cu prevederile Ordinului Autorității Naționale Sanitare ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:20
(223 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

17 Octombrie 2017, 15:10


Acțiuni ale IPJ Ialomița

La acest sfârșit de săptămână, 13-15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat acțiunile în locurile și zonele de interes operativ din județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 17:05
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La furat de fier

Sâmbătă, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană înceracă să sustragă materiale feroase din curtea unei clădiri. Oamenii ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:40
(287 vizualizări - 0 comentarii)


12

«Târgul de Toamnă» de la Fetești, în vizorul polițiștilor

Sancțiuni contravenționale de aproape 7000 de lei au fost aplicate de polițiștii ialomițeni, vineri, 13 octombrie a.c., în urma activităților desfășurate cu ocazia organizării «Târgului de Toamnă», pe raza ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:25
(331 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni silvice și piscicole

Polițiștii ialomițeni acționează periodic, pe raza de competență, în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, dar și pentru prevenirea și combaterea ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:15
(313 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Sesiune de admitere pentru candidați

O nouă sesiune de admitere pentru Școala militară de subofițeri Pompieri și Protecție Civilă «Pavel Zăgănescu» Boldești a fost aprobată pentru luna ianuarie a anului 2018. Astfel, tinerii care doresc să ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:25
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Ion Roată

Focul a alertat locatarii duminică, 15 octombrie a.c., în jurul orelor 18,00, când au și sesizat echipajele de pompieri prin apel la numărul 112. La locul intervenției s-au deplasat salvatorii de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:05
(256 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța au demarat cercetările cu privire la dispariția unui tânăr de 20 de ani, din Fetești. Pe data de 9 octombrie 2017, băiatul, identificat în persoana numitului Ion Ilie, și-a anunțat ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 14:59
(885 vizualizări - 1 comentariu)


Căutat de autoritățile italiene, reținut la Slobozia

Polițiștii din Slobozia au reușit să identifice și să rețină un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare. Acesta era căutat în Italia ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:25
(548 vizualizări - 0 comentarii)


18

Mașină furată, descoperită de polițiștii slobozeni

O mașină care figura în baza de date a polițiștilor ca fiind sustrasă confiscării în Polonia a fost descoperită de oamenii legii din Slobozia în curtea unui bărbat, de 35 de ani, din oraș. Mașina a fost ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:10
(473 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Locuri disponibile în unitățile de învățământ ale Jandarmeriei Române

Absolvenții de liceu, care dețin diplome de Bacalaureat, sunt așteptați la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița pentru a-și depune dosarele în vederea ocupării unui loc în instituțiile de ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:55
(564 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Atenție, se opresc gazele !

Din cauza lucrărilor de întreținere și reparații ale rețelelor de distribuție, Distrigaz Sud Rețele informează că luni, 16 octombrie 2017, se va opri furnizarea cu gaz în Amara, pe străzile Tudor Vladimirescu ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:40
(467 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Pește confiscat

Patru bărbați din Ialomița, cu vârste cuprinse între 35 și 63 de ani, au ajuns să aibă probleme cu legea după ce au fost identificați de polițiști comercializând pește fără documente legale. Marfa a fost ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 18:10
(543 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Doi tineri din Ialomița, de 21 și 31 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificați în trafic conducând sub influența băuturilor alcoolice. Primul avea o alcoolemie de 0,59 miligrame alcool ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 17:25
(530 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: S-a dispus confiscarea a peste 840 mc de lemn de plop!

Polițiști din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Marți, 10 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:10
(692 vizualizări - 2 comentarii)


Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Marți, 10 octombrie 2017, polițiștii feteșteni au identificat principalii bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt» din incinta unei societăți comerciale din Fetești. Unul dintre aceștia, tânărul de ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:05
(646 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești furt


Ialomițeni bănuiți de contrabandă cu țigări

La data de 10 octombrie 2017, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 3 percheziții pe raza județului, la sediul unei societăți comerciale, precum și la ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:55
(553 vizualizări - 1 comentariu)


Se oprește gazul la Slobozia

Distrigaz Sud Rețele informează cu privire la faptul că în data de joi, 12 octombrie 2017, la Slobozia, va fi întreruptă furnizarea de gaz pe strada Aleea Parcului, între orele 08,00-15,00. Măsura este ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:45
(495 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie de toamnă vaccinare antirabică vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează locuitorii județului că, în perioada 2-11.10.2017, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel național ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 14:45
(533 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Arestat pentru viol

Un tânăr din localitatea Bucu a fost arestat de procurorii din Slobozia după ce a violat o vecină pensionară. El va sta după gratii pentru următoarele 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat riscă ani ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 09:10
(586 vizualizări - 0 comentarii)


Centrul Militar Județean Ialomița: Recrutare rezerviști voluntari

Centrul Militar Județean Ialomița continuă recrutarea candidaților care doresc să devină soldat sau gradat voluntary, până la data de 20 octombrie 2017. La prezentarea la Centrul Militar Județean ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2017, 17:05
(760 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...