Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Spitalul Județean Slobozia mimează eficiența managerială

Idila unui dezastru

Spitalul Județean Slobozia mimează eficiența managerială

Spitalul Județean de Urgență Slobozia a solicitat Consiliului Județean Ialomița o suplimentare a bugetului cu suma de 3,1 milioane de lei. Consilierii Opoziției s-au declarat nemulțumiți de activitatea acestei instituții și s-au abținut de la vot. În replică, președintele Moraru a apreciat prestația managerului Mariana Iancu. Dincolo de declarații, cifrele oficiale reflectă o realitate alarmantă.

Superlative prezidențiale
La nici două săptămâni de la învestirea legală în funcție a managerului Mariana Iancu, aceasta a solicitat Consiliului Județean un sprijin pentru susținerea activității curente a acestei unități medicale. Săptămâna trecută, în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița în care s-a aprobat această rectificare bugetară, consilierii Opoziției au solicitat explicații privitoare la pierderile înregistrate. «Am reușit să aducem la Spital 18 medici noi, avem servicii care se apropie de nivelul contractului cu Casa Județeană de Sănătate (...), am primit în dotare aparatură care ne ajută să creștem indicele de complexitate al tratamentului, avem specialități care nici nu existau, precum Urologia, pe Ortopedie vom avea linie de gardă, am menținut garda a II-a la Chirurgie, un medic de Chirurgie Pediatrică. (...) Sunt mândră de ceea ce am reușit să realizez și încrezătoare că anul viitor vom reuși mai mult! Iar în 3-4 ani vom putea să aducem Spitalul la cele mai exigente standarde medicale. Vă asigur că oamenii încep să aibă încredere în Spitalul Județean!» a declarat Mariana Iancu în plenul ședinței. În pofida problemelor cu care se confruntă Spitalul Județean, președintele Victor Moraru a ținut să aprecieze activitatea managerului Mariana Iancu. «Pe mine personal mă surprindeți cum ați reușit într-o perioadă atât de scurtă să vă însușiți activitatea și termenii medicali! Vă felicit pentru asta și este dovada că vă dedicați 100% activității de acolo. Și cred că veți avea rezultate foarte bune!» a declarat acesta în plenul ședinței.

Minciuna are picioare scurte
Dincolo de declarațiile publice pro și contra, realitatea cifrelor rămâne una cruntă, care nu poate fi cosmetizată. Potrivit informațiilor oficiale furnizate de către conducerea Spitalului Județean Ialomița, la acest moment unitatea medicală înregistrează pierderi de 2,9 milioane de lei în contractul cu Casa Județeană de Sănătate din cauza neefecturării serviciilor medicale. Mai mult decât atât, cifrele raportate Ministerului Sănătății reflectă diferit realizările manageriale ale conducerii Spitalului. Astfel, în urmă cu un an, la preluarea funcției de către Mariana Iancu, unitatea medicală avea plăți restante în valoare de 1 milion de lei. La un an distanță, în luna august 2017, valoarea acestor plăți restante a crescut de 2 ori, ajungând la 2,2 milioane de lei. Nici în cazul medicilor Spitalul Județean nu se prezintă mai bine. Deși este incontestabil că eforturile Marianei Iancu de a securiza unele secții prin angajarea de medici noi au dat rezultate, per ansamblu numărul acestora s-a redus. Astfel, în luna august 2016, Spitalul Județean raporta un număr de 73 de medici specialiști și 25 de medici rezidenți, iar în luna august a anului în curs, numărul acestora scădea la 71 de medici specialiști și 21 de medici rezidenți. Iar aceasta este doar partea văzută a activității manageriale. În continuare, la Spitalul Județean pacienții își cumpără medicamentele cu care urmează să fie tratați, calitatea actului medical lasă de dorit, toaletele sunt insalubre și... exemplele pot continua la nesfârșit! Mai mult decât atât, surse administrative din cadrul Spitalului susțin că activitatea contabilă a Spitalului Județean este cosmetizată pentru a se evita intrarea acestei unități medicale în incapacitate de plată. Și acesta este doar începutul!

Concursul a fost contestat Deși Mariana Iancu este oficial managerul Spitalului Județean pentru 3 ani, iar nota obținută pentru proiectul său de management este meritorie, rezultatul concursului desfășurat în 18 septembrie 2017 nu este definitiv. Cel de-al doilea candidat, Vasile Zamfir, a fost împiedicat să participe la concurs de către comisia Consiliului Județean și a depus o contestație la Tribunalul Ialomița. Soluția în acest conflict este așteptată miercuri, 4 octombrie 2017, dar surse din cadrul instituției susțin că motivele respingerii candidaturii lui Vasile Zamfir «nu sunt justificate», motiv pentru care concursul s-ar putea relua.

10 Octombrie 2017, 11:50 (2943 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Victor Moraru a majorat ilegal salariul directorului Spitalului Slobozia
Acreditarea Spitalului Județean de Urgență Slobozia bate pasul pe loc
Mariana Iancu a interzis accesul presei în spital

Comentariile cititorilor:


albinuta:
(12 Octombrie 2017, 09:06)
Eu am fost la particular si am asteptat 4 minute fata de ora programata.Pentru accidente de munca si de circulatie exista UPU. Unde ai sansa porcului de Craciun.Pentru probleme lumea ia calea Bucurestiului.
Vali:
(12 Octombrie 2017, 07:00)
Cat de prost sa fii, sa zici sa se închidă spitalul? Merge lumea la Philos Acolo sunt aceiași doctori din spital, stai 2 ore la ușa, plătești, dar ai fost la privat.... La câte se întâmplă zilnic accidente de circulație, de munca, etc sa zici sa se închidă spitalul mai bine închizi ușa acasă la tine sa nu mai iasă și alții.
gogu:
(11 Octombrie 2017, 13:21)
Inchideti abatorul! Deja curentul s-a creat, oameni de conditie medie sau chiar mai putin s-au indreptat spre philos si cabinetele particulare, la spitalul judetean mai merg doar cei care nu au incotro. Despre UPU  ce sa mai vorbim , avem exemplul omului  trimis acasa ca "nu are nimic" dar  a murit pe scari dupa cateva minute.Facaturile si mizeriile de partid nu intereseaza bolnavii.Gunoiera si moraru , ni s-a cam umplut paharu!!!
unul:
(11 Octombrie 2017, 11:37)
Ce este drep, este drept la UPU ajungi cu infarct si te tine la usa vreo1 h si cand intrii la medic se constata ca este grav si se pune problema unei operatii.
Asistentele de la urgenta ar trebui sa faca cursuri de comunicare sau sa-si schimbe meseria daca nu le convine.
Doamna manager este toata ziua prin spital si intradevar se vad schimbarile. Fara gandaci in saloane, lenjerie curata, asistentele din sectii sunt profesioniste.
Eu cred ca ar trebui sa-i acordam incredere nu sa o judecam.
oana:
(11 Octombrie 2017, 11:13)
......oare ce s-a intimplat cu asistenta  care a trimis acasa persoana cu osul de peste in gat si ulterior a decedat pe casa scarii, in timp ce nevasta-sa era in telefon cu cei de la ambulanta, care desi stiau de caz , ca doar omul se prezentase la urgente la spital,  erau suspiciosi ca fiind un telefon fals. Mizerie umana daca nu cumva crima umana. Daca vrei sa mori anticipat mergi la UPU Slobozia.
Ercuș George:
(11 Octombrie 2017, 10:55)
Nu directoarea este cea mai vinovată de eșecurile actului medical din Slobozia! Ea trage, dar n-are cu cine! Dacă ultimii angajați din schemă o înjură, ce este de făcut? Să rămână manager și să aibă coerență în ceea ce a-nceput! Cui nu-i convine să plece la Istanbul, că acolo, poate, asistentele medicale sunt și în harem!
Dana:
(11 Octombrie 2017, 08:25)
Cu ce ne laudam noi, cu un manager bun de tot. Daca era atit de buna ramine la Vivani si continua dar alta a fost intentia acolo, adica faliment. Spitalul Slobozia este un dezastru. Am fost intr/o seara la UPU deci o urgenta medical, in care mori cu urgenta cu tot. Doamna doctor ocupata, niste asistente tupeiste si nesimtite care te intreaba pe un ton restit ce ai. Oare aceste maimute in halat de asistente nu au auzit de confidentialitate? A trebuit sa ple dupa 50 min.la o alta institutie privata. Rusine Spitalului si asistentelor tupeiste, care nu isi dau seama ca acolo mergi in situatii critice si dai de niste needucate...............
pacient:
(10 Octombrie 2017, 18:37)
Ce spital dom'e? Abatorul slobozia
Pacient:
(10 Octombrie 2017, 17:00)
Să se reia sau nu, concursul, cum o fi...Țineți doctorii buni în Slobozia! Umblați pe la asistente! Nu le dai bani la fiecare injecție, te-au căsăpit cu flegmoane...Slabe, profesional și needucate! Nu toți putem ajunge să ne tratăm în București. Am fost pacient de Slobozia. Doamna Directoare este mușcată de....și ponegrită de toate cv-ele și brancardierii! Vrea ordine și disciplină, și asta nu le convine! La asemenea specimene, trebuie să mai și țipi ca să-nțeleagă, dar tot degeaba..

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 21 Iul 2018
112 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

20 Iulie 2018, 17:10


1

Axintele: Percheziții la domiciliile contrabandiștilor cu țigări

Percheziții în comuna Axintele. Polițiștii au descins la locuințele a trei localnici, cu vârste cuprinse între 30 și 56 de ani, suspectați că ar face contrabandă cu țigări. În locuințele acestora au fost ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2018, 16:25
(81 vizualizări - 0 comentarii)


2

Ialomița: Arme deținute ilegal

Un bărbat de 42 de ani s-a ales cu un dosar penal după ce în locuința sa au fost descoperite un pistol cu bile de cauciuc și o pușcă de vânătoare. Bărbatul avea permisul de port armă expirat. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2018, 16:10
(69 vizualizări - 0 comentarii)


3

Amenzi de 36 mii de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni

Acțiune de amploare a polițiștilor ialomițeni desfășurată pe șoselele județului. Peste 160 de mașini au fost verificate, fiind aplicate 112 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor a depășit ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2018, 15:45
(67 vizualizări - 0 comentarii)


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

Din cauza lucrărilor de reparație și întreținere a rețelelor de electricitate, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperi programate ale curentului electric pe raza județului Ialomița. Astfel, în perioada ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2018, 17:35
(271 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița oferă șomerilor, în această săptămână, 377 de noi locuri de muncă. Domeniile vizate sunt serviciile sau administrația publică. ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2018, 17:25
(375 vizualizări - 0 comentarii)


6

Distrigaz Sud Rețele: Lucrări programate la rețeaua de gaze

Distrigaz Sud Rețele efectuează lucrări programate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale pentru creșterea gradului de siguranță și continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Astfel, la Slobozia ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2018, 17:15
(187 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: S-a prelungit termenul de depunere al Declarației Unice

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii cu privire la faptul că termenul de depunere al Declarației Unice s-a prelungit până la data de 31 iulie 2018. Decizia a fost ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2018, 09:09
(270 vizualizări - 0 comentarii)


8

Movilița: O bătrână a murit sub roțile unei mașini

Accident mortal la Movilița în seara zilei de miercuri, 18 iulie 2018. O bătrână de 70 de ani a fost călcată de mașina condusă de un tânăr de 21 de ani. În urma accidentului, femeia a murit pe loc. La fața ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2018, 22:58
(456 vizualizări - 0 comentarii)


Ciocârlia: Șofer mort într-un accident rutier

Un tânăr de 32 de ani din Galați a murit miercuri, 18 iulie 2018, pe DN2, în apropiere de localitatea Ciocârlia. Acesta a intrat cu mașina pe care o conducea într-un cap de pod din beton. Trupul neînsuflețit ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2018, 17:20
(640 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Sprijin financiar pentru absolvenții care se angajează

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița anunță faptul că absolvenții promoției 2018 vor beneficia de un ajutor financiar, denumit «sprijin de inserție», în valoare de 1500 de lei. Condiția ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2018, 17:05
(385 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Iulie 2018, 17:10


12

Distrigaz Sud Rețele: Atenție, se închide gazul!

Miercuri, 18 iulie 2017, Distrigaz Sud Rețele anunță sistarea furnizării gazelor naturale în Țăndărei, pe strada București, ca urmare a lucrărilor de reparații și întreținere a rețelelor. Intervenția se ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2018, 16:17
(462 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Făcea contrabandă cu arme aduse din Europa

Țăndărei: Făcea contrabandă cu arme aduse din Europa

Un bărbat de etnie romă, în vârstă de 46 de ani, domiciliat în Țăndărei este principalul suspect al unui dosar penal privind fapte de «contrabandă calificată cu arme». În urma unei percheziții desfășurată ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2018, 16:09
(600 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A murit în urma unui infarct

Un bărbat de 55 de ani a murit luni, 16 iulie 2018, în timp ce mergea pe bicicletă, în municipiul Slobozia. Cel mai probabil, omul a suferit un infarct. El a fost descoperit în stare de inconștiență, căzut ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2018, 14:45
(1127 vizualizări - 1 comentariu)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în loc. Cosâmbești, jud. Ialomița
angajează
ȘOFER AUTOUTILITARĂ/AUTOCAMION
Cerințe:
-studii medii
-permis de conducere categoria B și C+E
-experiență în conducerea de
Autoutilitare <3,5 to minim 5 ani
și a Autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități:
-participă la operațiunile de încărcare
și descarcăre a autovehiculului
-disponibil la deplasări în alte orașe
din Ialomița, Călărași, Buzău, Brăila
-livrează comenzile conform
programului de distribuție
Beneficii:
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune
atât la sediul din Cosâmbești
cât și pe următoarea adresă de
email: agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține și
la telefon 0749/162.458

13 Iulie 2018, 10:05


Urziceni: Prins în flagrant în timp ce încerca să fure dintr-o mașină

Un tânăr de 17 ani, din Urziceni, a fost surprins de către polițiști în timp ce încerca să pătrundă într-un autoturism parcat. Marți, 10 iulie a.c., Poliția a fost sesizată, în miezul nopții, cu privire ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2018, 14:25
(1261 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Reținut pentru că încercat să vândă tutun

Urziceni: Reținut pentru că încercat să vândă tutun

Marți, 10 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au depistat în flagrant un bărbat din Urziceni, bănuit că ar fi încercat să comercializeze o cantitate de tutun transportată cu ajutorul autoturismului propriu ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2018, 14:20
(1198 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tânără dispărută

Urziceni: Tânără dispărută

Polițiștii solicită sprijin pentru depistarea unei tinere care, la data de 28 iunie a.c., a plecat de la domiciliul său din Urziceni și nu a revenit până în prezent. Persoana dispărută se numește DOBRE ADRIANA ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 18:20
(1546 vizualizări - 8 comentarii)


AJOFM Ialomița: Șomajul, în scădere ușoară

La sfârșitul lunii iunie 2018, în evidențele  Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 5317 șomeri, din care 702 șomeri indemnizați, respectiv 4615 șomeri neindemnizați ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 17:20
(1186 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Marea Unire în viziunea celor mici»

Luni, 9 iulie 2018, Protopopiatul Slobozia a desfășurat prima activitate din proiectul educațional «Clubul de vară», aflat la cea de a IV-a ediție. Astfel, în parteneriat cu Biblioteca Județeană «Ștefan ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 16:05
(1118 vizualizări - 0 comentarii)


Controale ale ITM Ialomița

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege, cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2018, în perioada 18-29 iunie 2018 , s-a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 15:50
(1267 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 176000 de lei, 18 permise de conducere reținute

La acest sfârșit de săptămână, 29 iunie-1 iulie a.c., polițiștii au intervenit la 72 de evenimente și au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 176500 de lei, iar pentru ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2018, 15:05
(1415 vizualizări - 1 comentariu)


Pompierii ialomițeni s-au luptat cu apele în județul Bacău

Pompierii ialomițeni s-au luptat cu apele în județul Bacău

Șase subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița au fost mobilizați să intervină în localitățile din Moldova, afectate de inundațiile din ultimele săptămâni. ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2018, 14:05
(1444 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: A murit din cauza extenuării

Un bărbat de 49 de ani, angajat ca maseur în cadrul Hotelului «Lebăda» din stațiunea Amara a murit la serviciu, din cauza oboselii. Bărbatului i s-a făcut rău în timp ce făcea un masaj unei persoane și ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2018, 15:05
(2536 vizualizări - 8 comentarii)


Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul!

E-distribuție Dobrogea anunță pentru săptămâna viitoare, 2-6 iulie 2018, mai multe intervenții la rețeaua de distribuție și alimentare cu energie electrică din județul Ialomița. Astfel, energia electrică ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2018, 16:40
(1721 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Coșereni și Movilița

Joi, 28 iunie 2018, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza județului s-au produs două accidente rutiere, soldate cu victime. Primul accident rutier s-a produs în jurul orei 9,00, pe DN ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2018, 16:25
(1502 vizualizări - 0 comentarii)


Contractele colective de muncă, în vizorul ITM Ialomița

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița, numărul unităților din județul Ialomița cu peste 21 de salariați, la 31.05.2018,
era de 427, din care cu capital de stat (inclusiv bugetari) ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2018, 16:20
(1596 vizualizări - 0 comentarii)


«O viață cât un Centenar»: O ialomițeancă, sărbătorită de reprezentanții MAI

Joi, 28 iunie 2018, s-a desfășurat la Valea Măcrișului acțiunea locală a proiectului, derulat la nivel național de Ministerul Afacerilor Interne, «O viață cât un Centenar». Campania are ca scop omagierea ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2018, 13:55
(1619 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Infractor arestat

Polițiștii din Ialomița au identificat un tânăr, de 28 de ani, din localitatea Borănești, care se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani pentru comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată». Acesta ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2018, 17:40
(1870 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Gol în Rodel Aron, candidat la șefia AJF Ialomița Ilie în Steluța Mitrea a câștigat procesul intentat Ministerului Educației DOKTOR în Medicii de familie din Ialomița vor condiții de muncă decente Ela în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 18 iulie 2018 Julea în Un medic și o asistență sunt acuzați de fapte de corupție Ionescu în Un medic și o asistență sunt acuzați de fapte de corupție Vasilică în Steluța Mitrea a câștigat procesul intentat Ministerului Educației Vlad în Steluța Mitrea a câștigat procesul intentat Ministerului Educației @necunoscuta în Steluța Mitrea a câștigat procesul intentat Ministerului Educației GHICI! în Steluța Mitrea a câștigat procesul intentat Ministerului Educației Coco bau în Gabriel Modrea rămâne în fruntea Direcției de Sănătate Publică Ialomița @ cetățean în Steluța Mitrea a câștigat procesul intentat Ministerului Educației Popescu în Un medic și o asistență sunt acuzați de fapte de corupție Slobozean în Daria Tudor a câștigat Cupa «OCH Samtronic» Cleia în Steluța Mitrea a câștigat procesul intentat Ministerului Educației Boitan Marius în Steluța Mitrea a câștigat procesul intentat Ministerului Educației SoS în Slobozia: A murit în urma unui infarct Taranu în Steluța Mitrea a câștigat procesul intentat Ministerului Educației pnl out în Deputatul liberal Gheorghe Tinel crede în șansa PNL Ialomița la viitoarele alegeri 0-6 în Înfrânți de o primdivizionară
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...