Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Spitalul Județean Slobozia mimează eficiența managerială

Idila unui dezastru

Spitalul Județean Slobozia mimează eficiența managerială

Spitalul Județean de Urgență Slobozia a solicitat Consiliului Județean Ialomița o suplimentare a bugetului cu suma de 3,1 milioane de lei. Consilierii Opoziției s-au declarat nemulțumiți de activitatea acestei instituții și s-au abținut de la vot. În replică, președintele Moraru a apreciat prestația managerului Mariana Iancu. Dincolo de declarații, cifrele oficiale reflectă o realitate alarmantă.

Superlative prezidențiale
La nici două săptămâni de la învestirea legală în funcție a managerului Mariana Iancu, aceasta a solicitat Consiliului Județean un sprijin pentru susținerea activității curente a acestei unități medicale. Săptămâna trecută, în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița în care s-a aprobat această rectificare bugetară, consilierii Opoziției au solicitat explicații privitoare la pierderile înregistrate. «Am reușit să aducem la Spital 18 medici noi, avem servicii care se apropie de nivelul contractului cu Casa Județeană de Sănătate (...), am primit în dotare aparatură care ne ajută să creștem indicele de complexitate al tratamentului, avem specialități care nici nu existau, precum Urologia, pe Ortopedie vom avea linie de gardă, am menținut garda a II-a la Chirurgie, un medic de Chirurgie Pediatrică. (...) Sunt mândră de ceea ce am reușit să realizez și încrezătoare că anul viitor vom reuși mai mult! Iar în 3-4 ani vom putea să aducem Spitalul la cele mai exigente standarde medicale. Vă asigur că oamenii încep să aibă încredere în Spitalul Județean!» a declarat Mariana Iancu în plenul ședinței. În pofida problemelor cu care se confruntă Spitalul Județean, președintele Victor Moraru a ținut să aprecieze activitatea managerului Mariana Iancu. «Pe mine personal mă surprindeți cum ați reușit într-o perioadă atât de scurtă să vă însușiți activitatea și termenii medicali! Vă felicit pentru asta și este dovada că vă dedicați 100% activității de acolo. Și cred că veți avea rezultate foarte bune!» a declarat acesta în plenul ședinței.

Minciuna are picioare scurte
Dincolo de declarațiile publice pro și contra, realitatea cifrelor rămâne una cruntă, care nu poate fi cosmetizată. Potrivit informațiilor oficiale furnizate de către conducerea Spitalului Județean Ialomița, la acest moment unitatea medicală înregistrează pierderi de 2,9 milioane de lei în contractul cu Casa Județeană de Sănătate din cauza neefecturării serviciilor medicale. Mai mult decât atât, cifrele raportate Ministerului Sănătății reflectă diferit realizările manageriale ale conducerii Spitalului. Astfel, în urmă cu un an, la preluarea funcției de către Mariana Iancu, unitatea medicală avea plăți restante în valoare de 1 milion de lei. La un an distanță, în luna august 2017, valoarea acestor plăți restante a crescut de 2 ori, ajungând la 2,2 milioane de lei. Nici în cazul medicilor Spitalul Județean nu se prezintă mai bine. Deși este incontestabil că eforturile Marianei Iancu de a securiza unele secții prin angajarea de medici noi au dat rezultate, per ansamblu numărul acestora s-a redus. Astfel, în luna august 2016, Spitalul Județean raporta un număr de 73 de medici specialiști și 25 de medici rezidenți, iar în luna august a anului în curs, numărul acestora scădea la 71 de medici specialiști și 21 de medici rezidenți. Iar aceasta este doar partea văzută a activității manageriale. În continuare, la Spitalul Județean pacienții își cumpără medicamentele cu care urmează să fie tratați, calitatea actului medical lasă de dorit, toaletele sunt insalubre și... exemplele pot continua la nesfârșit! Mai mult decât atât, surse administrative din cadrul Spitalului susțin că activitatea contabilă a Spitalului Județean este cosmetizată pentru a se evita intrarea acestei unități medicale în incapacitate de plată. Și acesta este doar începutul!

Concursul a fost contestat Deși Mariana Iancu este oficial managerul Spitalului Județean pentru 3 ani, iar nota obținută pentru proiectul său de management este meritorie, rezultatul concursului desfășurat în 18 septembrie 2017 nu este definitiv. Cel de-al doilea candidat, Vasile Zamfir, a fost împiedicat să participe la concurs de către comisia Consiliului Județean și a depus o contestație la Tribunalul Ialomița. Soluția în acest conflict este așteptată miercuri, 4 octombrie 2017, dar surse din cadrul instituției susțin că motivele respingerii candidaturii lui Vasile Zamfir «nu sunt justificate», motiv pentru care concursul s-ar putea relua.

10 Octombrie 2017, 11:50 (2046 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Doi candidați pentru șefia Spitalului Județean de Urgență Slobozia
Spitalul din Slobozia își caută manager
Tratamentul celor 13 bolnavi care au nevoie de dializă costă 335 mii de lei

Comentariile cititorilor:


albinuta:
(12 Octombrie 2017, 09:06)
Eu am fost la particular si am asteptat 4 minute fata de ora programata.Pentru accidente de munca si de circulatie exista UPU. Unde ai sansa porcului de Craciun.Pentru probleme lumea ia calea Bucurestiului.
Vali:
(12 Octombrie 2017, 07:00)
Cat de prost sa fii, sa zici sa se închidă spitalul? Merge lumea la Philos Acolo sunt aceiași doctori din spital, stai 2 ore la ușa, plătești, dar ai fost la privat.... La câte se întâmplă zilnic accidente de circulație, de munca, etc sa zici sa se închidă spitalul mai bine închizi ușa acasă la tine sa nu mai iasă și alții.
gogu:
(11 Octombrie 2017, 13:21)
Inchideti abatorul! Deja curentul s-a creat, oameni de conditie medie sau chiar mai putin s-au indreptat spre philos si cabinetele particulare, la spitalul judetean mai merg doar cei care nu au incotro. Despre UPU  ce sa mai vorbim , avem exemplul omului  trimis acasa ca "nu are nimic" dar  a murit pe scari dupa cateva minute.Facaturile si mizeriile de partid nu intereseaza bolnavii.Gunoiera si moraru , ni s-a cam umplut paharu!!!
unul:
(11 Octombrie 2017, 11:37)
Ce este drep, este drept la UPU ajungi cu infarct si te tine la usa vreo1 h si cand intrii la medic se constata ca este grav si se pune problema unei operatii.
Asistentele de la urgenta ar trebui sa faca cursuri de comunicare sau sa-si schimbe meseria daca nu le convine.
Doamna manager este toata ziua prin spital si intradevar se vad schimbarile. Fara gandaci in saloane, lenjerie curata, asistentele din sectii sunt profesioniste.
Eu cred ca ar trebui sa-i acordam incredere nu sa o judecam.
oana:
(11 Octombrie 2017, 11:13)
......oare ce s-a intimplat cu asistenta  care a trimis acasa persoana cu osul de peste in gat si ulterior a decedat pe casa scarii, in timp ce nevasta-sa era in telefon cu cei de la ambulanta, care desi stiau de caz , ca doar omul se prezentase la urgente la spital,  erau suspiciosi ca fiind un telefon fals. Mizerie umana daca nu cumva crima umana. Daca vrei sa mori anticipat mergi la UPU Slobozia.
Ercuș George:
(11 Octombrie 2017, 10:55)
Nu directoarea este cea mai vinovată de eșecurile actului medical din Slobozia! Ea trage, dar n-are cu cine! Dacă ultimii angajați din schemă o înjură, ce este de făcut? Să rămână manager și să aibă coerență în ceea ce a-nceput! Cui nu-i convine să plece la Istanbul, că acolo, poate, asistentele medicale sunt și în harem!
Dana:
(11 Octombrie 2017, 08:25)
Cu ce ne laudam noi, cu un manager bun de tot. Daca era atit de buna ramine la Vivani si continua dar alta a fost intentia acolo, adica faliment. Spitalul Slobozia este un dezastru. Am fost intr/o seara la UPU deci o urgenta medical, in care mori cu urgenta cu tot. Doamna doctor ocupata, niste asistente tupeiste si nesimtite care te intreaba pe un ton restit ce ai. Oare aceste maimute in halat de asistente nu au auzit de confidentialitate? A trebuit sa ple dupa 50 min.la o alta institutie privata. Rusine Spitalului si asistentelor tupeiste, care nu isi dau seama ca acolo mergi in situatii critice si dai de niste needucate...............
pacient:
(10 Octombrie 2017, 18:37)
Ce spital dom'e? Abatorul slobozia
Pacient:
(10 Octombrie 2017, 17:00)
Să se reia sau nu, concursul, cum o fi...Țineți doctorii buni în Slobozia! Umblați pe la asistente! Nu le dai bani la fiecare injecție, te-au căsăpit cu flegmoane...Slabe, profesional și needucate! Nu toți putem ajunge să ne tratăm în București. Am fost pacient de Slobozia. Doamna Directoare este mușcată de....și ponegrită de toate cv-ele și brancardierii! Vrea ordine și disciplină, și asta nu le convine! La asemenea specimene, trebuie să mai și țipi ca să-nțeleagă, dar tot degeaba..

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 21 Oct 2017
111 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

APIA Ialomița: Cereri de plată pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31.10.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 15:45
(152 vizualizări - 0 comentarii)


1

ITM Ialomița: 300 de persoane, depistate muncind «la negru»

Pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, în primele 9 luni ale anului 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat 972 controale, în care au fost depistate 300 de ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 14:20
(188 vizualizări - 0 comentarii)


2

anunț angajare

OUAI SCÂNTEIA
cu sediul în comuna Scânteia,
județul Ialomița

angajează
contabil

(studii medii)
Relații la telefon 0763/630.407

19 Octombrie 2017, 13:20


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Octombrie 2017, 18:20


Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți-20.10.2017

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței
de Muncă Ialomița va organiza în data de
20 octombrie 2017, orele 9,00,

«Bursa locurilor de muncă
pentru absolvenți»

eveniment care va avea loc la Slobozia
Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea».
Absolvenții promoției 2017 care doresc
să își găsească un loc de muncă adecvat
studiilor și pregătirii profesionale, sunt
așteptați să se înscrie la sediul Agenției
Locale Slobozia, strada Matei Basarab,
bl. F1, parter, sau la Punctele de Lucru
din Urziceni, Fetești și Țăndărei.
De asemenea, agenții economici
care dispun de locuri de muncă
și doresc încadrarea tinerilor absolvenți,
pot depune ofertele de locuri de muncă
vacante la sediul AJOFM Ialomița sau
la sediile punctelor de lucru, precum și
la adresa de e-mail ajofm@il.anofm.ro
Relații suplimentare se pot obține
la telefon 0243/231.809, 0243/230.999,
la sediul AJOFM Ialomița,
loc. Slobozia, str. Lacului, nr.10, et. 3

17 Octombrie 2017, 17:10


5

Școlile de agenți de Poliție organizează concurs de admitere în luna ianuarie 2018

În perioada 13-21 ianuarie 2018, Școala de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina și Școala de Agenți de Poliție «Septimiu Mureșan» Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 16:20
(316 vizualizări - 0 comentarii)


6

«Meditații gratuite» la Protopopiatul Slobozia

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia și Seminarul Teologic Ortodox «Sf. Ioan Gură de Aur» Slobozia continuă și în anul școlar 2017-2018 proiectul socio-educativ ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:55
(260 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: SOLVIT-Rezolvarea eficientă a problemelor în Europa

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al companiilor românești care își desfășoară activitatea în state membre ale Uniunii Europene și care se confruntă cu probleme în exercitarea drepturilor ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:35
(216 vizualizări - 0 comentarii)


8

DSVSA Ialomița: A început campania de vaccinare a câinilor și pisicilor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de câini și pisici că, în conformitate cu prevederile Ordinului Autorității Naționale Sanitare ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:20
(223 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

17 Octombrie 2017, 15:10


Acțiuni ale IPJ Ialomița

La acest sfârșit de săptămână, 13-15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat acțiunile în locurile și zonele de interes operativ din județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 17:05
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La furat de fier

Sâmbătă, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană înceracă să sustragă materiale feroase din curtea unei clădiri. Oamenii ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:40
(287 vizualizări - 0 comentarii)


12

«Târgul de Toamnă» de la Fetești, în vizorul polițiștilor

Sancțiuni contravenționale de aproape 7000 de lei au fost aplicate de polițiștii ialomițeni, vineri, 13 octombrie a.c., în urma activităților desfășurate cu ocazia organizării «Târgului de Toamnă», pe raza ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:25
(331 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni silvice și piscicole

Polițiștii ialomițeni acționează periodic, pe raza de competență, în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, dar și pentru prevenirea și combaterea ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:15
(313 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Sesiune de admitere pentru candidați

O nouă sesiune de admitere pentru Școala militară de subofițeri Pompieri și Protecție Civilă «Pavel Zăgănescu» Boldești a fost aprobată pentru luna ianuarie a anului 2018. Astfel, tinerii care doresc să ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:25
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Ion Roată

Focul a alertat locatarii duminică, 15 octombrie a.c., în jurul orelor 18,00, când au și sesizat echipajele de pompieri prin apel la numărul 112. La locul intervenției s-au deplasat salvatorii de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:05
(256 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța au demarat cercetările cu privire la dispariția unui tânăr de 20 de ani, din Fetești. Pe data de 9 octombrie 2017, băiatul, identificat în persoana numitului Ion Ilie, și-a anunțat ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 14:59
(885 vizualizări - 1 comentariu)


Căutat de autoritățile italiene, reținut la Slobozia

Polițiștii din Slobozia au reușit să identifice și să rețină un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare. Acesta era căutat în Italia ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:25
(548 vizualizări - 0 comentarii)


18

Mașină furată, descoperită de polițiștii slobozeni

O mașină care figura în baza de date a polițiștilor ca fiind sustrasă confiscării în Polonia a fost descoperită de oamenii legii din Slobozia în curtea unui bărbat, de 35 de ani, din oraș. Mașina a fost ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:10
(473 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Locuri disponibile în unitățile de învățământ ale Jandarmeriei Române

Absolvenții de liceu, care dețin diplome de Bacalaureat, sunt așteptați la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița pentru a-și depune dosarele în vederea ocupării unui loc în instituțiile de ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:55
(564 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Atenție, se opresc gazele !

Din cauza lucrărilor de întreținere și reparații ale rețelelor de distribuție, Distrigaz Sud Rețele informează că luni, 16 octombrie 2017, se va opri furnizarea cu gaz în Amara, pe străzile Tudor Vladimirescu ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:40
(467 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Pește confiscat

Patru bărbați din Ialomița, cu vârste cuprinse între 35 și 63 de ani, au ajuns să aibă probleme cu legea după ce au fost identificați de polițiști comercializând pește fără documente legale. Marfa a fost ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 18:10
(543 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Doi tineri din Ialomița, de 21 și 31 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificați în trafic conducând sub influența băuturilor alcoolice. Primul avea o alcoolemie de 0,59 miligrame alcool ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 17:25
(530 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: S-a dispus confiscarea a peste 840 mc de lemn de plop!

Polițiști din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Marți, 10 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:10
(691 vizualizări - 2 comentarii)


Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Marți, 10 octombrie 2017, polițiștii feteșteni au identificat principalii bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt» din incinta unei societăți comerciale din Fetești. Unul dintre aceștia, tânărul de ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:05
(645 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești furt


Ialomițeni bănuiți de contrabandă cu țigări

La data de 10 octombrie 2017, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 3 percheziții pe raza județului, la sediul unei societăți comerciale, precum și la ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:55
(553 vizualizări - 1 comentariu)


Se oprește gazul la Slobozia

Distrigaz Sud Rețele informează cu privire la faptul că în data de joi, 12 octombrie 2017, la Slobozia, va fi întreruptă furnizarea de gaz pe strada Aleea Parcului, între orele 08,00-15,00. Măsura este ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:45
(495 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie de toamnă vaccinare antirabică vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează locuitorii județului că, în perioada 2-11.10.2017, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel național ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 14:45
(533 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Arestat pentru viol

Un tânăr din localitatea Bucu a fost arestat de procurorii din Slobozia după ce a violat o vecină pensionară. El va sta după gratii pentru următoarele 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat riscă ani ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 09:10
(585 vizualizări - 0 comentarii)


Centrul Militar Județean Ialomița: Recrutare rezerviști voluntari

Centrul Militar Județean Ialomița continuă recrutarea candidaților care doresc să devină soldat sau gradat voluntary, până la data de 20 octombrie 2017. La prezentarea la Centrul Militar Județean ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2017, 17:05
(760 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...