Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Adrian Mocioniu a supărat directorii școlilor din Ialomița

Adrian Mocioniu a supărat directorii școlilor din Ialomița

În urmă cu o săptămână, în cadrul unei întâlniri oficiale a profesorilor din Ialomița, Adrian Mocioniu, primarul Sloboziei s-a dat în spectacol în fața cadrelor didactice. Acesta a criticat modul în care directorii de școli din județ și-au ocupat funcțiile, avansând ipoteza numirilor pe criterii politice. Prezentă la întâlnire, Manuela Zainea, actuala șefă a Învățământului ialomițean, a încercat să lase întâmplarea neobservată, fără să intervină. Ea le-a adresat însă invitaților o serie de mesaje pline de elucubrații semantice de genul «în general, nu generalizez...».

Întâlnire cu scandal Directorii școlilor din Ialomița au participat, în urmă cu o săptămână, la o întâlnire oficială organizată la Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. Tema respectivei întâlniri a reprezentat-o analiza Învățământului ialomițean în anul școlar 2016-2017, sub denumirea de «Starea Învățământului ialomițean». Discuțiile dintre cadrele didactice și oficialii Inspectoratului Școlar Județean Ialomița s-au desfășurat în prezența primarului Adrian Mocioniu, edilul Sloboziei, și a lui Cătălin Grigore, fost cadru didactic, actual vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița. Total dezinteresat de probleme expuse de profesori, edilul Adrian Mocioniu s-a ridicat în picioare, cu intenția de a părăsi sala, la câteva minute de la debutul întâlnirii. Iar cele câteva fraze pe care le-a rostit audienței au creat un adevărat val de reacții în sală. Concret, edilul Sloboziei a reușit să atragă nemulțumirea profesorilor prezenți, lansând ipoteza potrivit căreia aceștia și-ar fi câștigat funcțiile pe criterii politice. «Să fim cu toții realiști, știm cu toții cum unii dintre dumneavoastră ați fost puși în funcția de conducere!» ar fi declarat primarul Adrian Mocioniu. Imediat, directorii au început să critice cuvintele primarului Sloboziei, în timp ce Manuela Zainea, șefa Învățământului ialomițean, îndemna la calm audiența, în speranța că incidentul ar putea trece neobservat. Ceea ce nu știe Adrian Mocioniu este că peste 80% din funcțiile de conducere din școlile din Ialomița au fost ocupate prin concurs, organizat în vară de Ministerul Educației!

«În general, nu generalizez...» Întâlnirea din sediul Inspectoratului Școlar a continuat cu elucubrațiile semantice care s-au regăsit în discursul Manuelei Zainea, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, numită în funcție de ministrul Liviu Pop. Pe foaia pe care aceasta și-a notat respectivul discurs, ea a scris următoarele cuvinte: «în general, eu nu generalizez...». Până la închiderea ediției nu am reușit să obținem un punct de vedere oficial de la Manuela Zainea, aceasta nefiind de găsit la sediul instituției. Surse din cadrul instituției au precizat că ea ar conduce Învățământul ialomițean din sala de ședințe a PSD Ialomița, acolo unde s-ar afla în permanență plecată. «„Sunt la o ședință la partid...“. Așa zice în fiecare zi și pleacă!» susțin, sub anonimat, surse din Inspectoratul Școlar.

11 Octombrie 2017, 14:40 (3914 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
O groapă, trei gropari: Ionașcu, Stoica, Mocioniu
Finalizarea «gropii lui Stoica» se amână la nesfârșit
Primarul Adrian Mocioniu a cerut demisia șefului DADP Slobozia

Comentariile cititorilor:


@Didina:
(13 Octombrie 2017, 08:30)
Mojo Jojo nu a fost pus de majoritate. Dimpotriva, de o minoritate. Calculand la populatia cu drept de vot a Sloboziei, Mojo a obtinut undeva sub 10% din voturi. Adica nu reprezinta nici macar toti pensionarii orasului. Acesti oameni au dat acelasi concurs fie ca a fost vorba de un colegiu, fie ca a fost vorba de o scoala mica. Si...la acelasi concurs a participat si madam Zainea... Si parca l-a picat... De doua ori chiar! Deci, cum a fost pusa? Stie primariciul sufletului! Acum o asteptam si pe Luminita Trifan drept consilier al ministrului educatiei. Cu cat esti mai prost si mai nesimtit cu atat ai sanse sa ajungi mai sus. @Adriana. Femeie mai taci si vezi-ti lungul nasului. Pentru tine, oricine vine la inspectorat nu e bun. E habarnist, incompetent, nestiutor. Daca tu le stii pe toate, de ce nu ai participat niciodata la concurs? Nu o da pe componenta politica pentru ca nu tine. Daca ai fi incercat si ai fi fost picata intentionat, as fi inteles. Dar asa... nici macar nu ai incercat sa depui vreun dosar. Mai dai elevii in judecata? Mai faci scandal zilnic la CNMV? Mai ai mult pana la pensie sa se scape de tine din invatamant? Ce mi-e Malanca, ce mi-e Balan, ce mi-esti tu! Intr-o viata anterioara cred ca ati fost dintr-o mama toti trei!
@Tiberiu, Mitu si Doamna:
(12 Octombrie 2017, 20:57)
Popescu Ecaterina este sotia distinsului Col(R) Popescu de la circulatie, care circulatie onesta a favorizat circulatia banilor in natura si invers...Acum ati inteles? D-aia castiga Doamna, intotdeauna!!!!
didina:
(12 Octombrie 2017, 17:05)
Domnule majoritatea directorilor de scoli sunt pusi politic si sunt consilieri locali,din parta unor partide politice,de exemplu directorul scolii din Dridu,este consilier din partea PNL-organizatia din Dridu,este profesor de matematica fizica,ca din partea PSD,nu or fii directorii unor licee din Urziceni,Fetesti sau chiar Slobozia,ia numai fiti suparati domnule primar Moicioniu si dle Morar,ce naiba,pe vremea PCR,cum era,se politizeaza dinaintea de 1989 institutiile statului roman,tot aia ne conduc domnule primar Moicioniu,ce tatal dvs nu a fost comunist sau ce,ati uitat cine va pus primar,majoritatea Sloboziei.
Domnul:
(12 Octombrie 2017, 15:35)
Doamna Zainea, regret că te-a făcut Barcari!
Doamna:
(12 Octombrie 2017, 12:51)
Jos palaria pentru Doamna Popescu ! Un om deosebit, capabil si stie sa puna punctul pe 
"I".
mitu:
(12 Octombrie 2017, 11:56)
Observatia lui Tiberiu ,cred ca este f.corecta. Si-acum ce facem Tiberiu ? Ne bagam ?
@Tiberiu:
(12 Octombrie 2017, 09:15)
Omule, NU îți bate joc de cineva sub acoperirea anonimatului! Doamna la care faci referire a fost reprezentanta Prefecturii la acea întâlnire. În particular, pentru că o cunosc, se numește Popescu Ecaterina și a fost una din cele mai bune învățătoare pe care le-a avut județul acesta.
Leo:
(11 Octombrie 2017, 20:11)
@tiberiu. Toate sunt....blonde.
Tiberiu:
(11 Octombrie 2017, 19:48)
Oamenilor din școli! Cine este ciufulita de lângă învățătoarea general? Este foarte nesatisfăcută...
ADRIANA:
(11 Octombrie 2017, 18:50)
De data aceasta, sunt de acord cu afirmația primarului (criterii politice!), dar nu și cu atitudinea sa! Concurs a fost! Competențele mintale ale viitorilor directori de școli, n-au fost cântărite însă! Apă din Ialomița. Că unii au mai și picat acea mascaradă de concurs, nu denotă gradul de dificultate. Cei picați au fost chiar sub limita admisă a prostiei ori nealiniati politic! Cine s-a înscris? 3 pe loc? Nu! Omul și locul.
dottore:
(11 Octombrie 2017, 18:42)
Dl Mocioniu pare asa in transa si nu isi da seama cat e de penibil. Iar doamna Zainea seamana cu vrajitoarea Ursula din desenele animate cu Mica Sirena :D
livu genuche:
(11 Octombrie 2017, 17:59)
Prezidiu Plenara CC al PCR !
Care este suma totala a salariilor platite de noi astia din partea asta alora din partea aia ?
Ba nene:
(11 Octombrie 2017, 17:37)
Ba baiatule...aveam asteptari de la tine!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 20 Oct 2017
165 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

APIA Ialomița: Cereri de plată pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31.10.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 15:45
(92 vizualizări - 0 comentarii)


1

ITM Ialomița: 300 de persoane, depistate muncind «la negru»

Pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, în primele 9 luni ale anului 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat 972 controale, în care au fost depistate 300 de ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 14:20
(112 vizualizări - 0 comentarii)


2

anunț angajare

OUAI SCÂNTEIA
cu sediul în comuna Scânteia,
județul Ialomița

angajează
contabil

(studii medii)
Relații la telefon 0763/630.407

19 Octombrie 2017, 13:20


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Octombrie 2017, 18:20


Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți-20.10.2017

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței
de Muncă Ialomița va organiza în data de
20 octombrie 2017, orele 9,00,

«Bursa locurilor de muncă
pentru absolvenți»

eveniment care va avea loc la Slobozia
Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea».
Absolvenții promoției 2017 care doresc
să își găsească un loc de muncă adecvat
studiilor și pregătirii profesionale, sunt
așteptați să se înscrie la sediul Agenției
Locale Slobozia, strada Matei Basarab,
bl. F1, parter, sau la Punctele de Lucru
din Urziceni, Fetești și Țăndărei.
De asemenea, agenții economici
care dispun de locuri de muncă
și doresc încadrarea tinerilor absolvenți,
pot depune ofertele de locuri de muncă
vacante la sediul AJOFM Ialomița sau
la sediile punctelor de lucru, precum și
la adresa de e-mail ajofm@il.anofm.ro
Relații suplimentare se pot obține
la telefon 0243/231.809, 0243/230.999,
la sediul AJOFM Ialomița,
loc. Slobozia, str. Lacului, nr.10, et. 3

17 Octombrie 2017, 17:10


5

Școlile de agenți de Poliție organizează concurs de admitere în luna ianuarie 2018

În perioada 13-21 ianuarie 2018, Școala de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina și Școala de Agenți de Poliție «Septimiu Mureșan» Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 16:20
(268 vizualizări - 0 comentarii)


6

«Meditații gratuite» la Protopopiatul Slobozia

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia și Seminarul Teologic Ortodox «Sf. Ioan Gură de Aur» Slobozia continuă și în anul școlar 2017-2018 proiectul socio-educativ ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:55
(225 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: SOLVIT-Rezolvarea eficientă a problemelor în Europa

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al companiilor românești care își desfășoară activitatea în state membre ale Uniunii Europene și care se confruntă cu probleme în exercitarea drepturilor ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:35
(187 vizualizări - 0 comentarii)


8

DSVSA Ialomița: A început campania de vaccinare a câinilor și pisicilor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de câini și pisici că, în conformitate cu prevederile Ordinului Autorității Naționale Sanitare ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:20
(196 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

17 Octombrie 2017, 15:10


Acțiuni ale IPJ Ialomița

La acest sfârșit de săptămână, 13-15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat acțiunile în locurile și zonele de interes operativ din județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 17:05
(273 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La furat de fier

Sâmbătă, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană înceracă să sustragă materiale feroase din curtea unei clădiri. Oamenii ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:40
(265 vizualizări - 0 comentarii)


12

«Târgul de Toamnă» de la Fetești, în vizorul polițiștilor

Sancțiuni contravenționale de aproape 7000 de lei au fost aplicate de polițiștii ialomițeni, vineri, 13 octombrie a.c., în urma activităților desfășurate cu ocazia organizării «Târgului de Toamnă», pe raza ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:25
(306 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni silvice și piscicole

Polițiștii ialomițeni acționează periodic, pe raza de competență, în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, dar și pentru prevenirea și combaterea ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:15
(290 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Sesiune de admitere pentru candidați

O nouă sesiune de admitere pentru Școala militară de subofițeri Pompieri și Protecție Civilă «Pavel Zăgănescu» Boldești a fost aprobată pentru luna ianuarie a anului 2018. Astfel, tinerii care doresc să ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:25
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Ion Roată

Focul a alertat locatarii duminică, 15 octombrie a.c., în jurul orelor 18,00, când au și sesizat echipajele de pompieri prin apel la numărul 112. La locul intervenției s-au deplasat salvatorii de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:05
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța au demarat cercetările cu privire la dispariția unui tânăr de 20 de ani, din Fetești. Pe data de 9 octombrie 2017, băiatul, identificat în persoana numitului Ion Ilie, și-a anunțat ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 14:59
(860 vizualizări - 1 comentariu)


Căutat de autoritățile italiene, reținut la Slobozia

Polițiștii din Slobozia au reușit să identifice și să rețină un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare. Acesta era căutat în Italia ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:25
(536 vizualizări - 0 comentarii)


18

Mașină furată, descoperită de polițiștii slobozeni

O mașină care figura în baza de date a polițiștilor ca fiind sustrasă confiscării în Polonia a fost descoperită de oamenii legii din Slobozia în curtea unui bărbat, de 35 de ani, din oraș. Mașina a fost ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:10
(464 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Locuri disponibile în unitățile de învățământ ale Jandarmeriei Române

Absolvenții de liceu, care dețin diplome de Bacalaureat, sunt așteptați la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița pentru a-și depune dosarele în vederea ocupării unui loc în instituțiile de ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:55
(516 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Atenție, se opresc gazele !

Din cauza lucrărilor de întreținere și reparații ale rețelelor de distribuție, Distrigaz Sud Rețele informează că luni, 16 octombrie 2017, se va opri furnizarea cu gaz în Amara, pe străzile Tudor Vladimirescu ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:40
(448 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Pește confiscat

Patru bărbați din Ialomița, cu vârste cuprinse între 35 și 63 de ani, au ajuns să aibă probleme cu legea după ce au fost identificați de polițiști comercializând pește fără documente legale. Marfa a fost ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 18:10
(524 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Doi tineri din Ialomița, de 21 și 31 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificați în trafic conducând sub influența băuturilor alcoolice. Primul avea o alcoolemie de 0,59 miligrame alcool ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 17:25
(501 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: S-a dispus confiscarea a peste 840 mc de lemn de plop!

Polițiști din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Marți, 10 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:10
(684 vizualizări - 2 comentarii)


Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Marți, 10 octombrie 2017, polițiștii feteșteni au identificat principalii bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt» din incinta unei societăți comerciale din Fetești. Unul dintre aceștia, tânărul de ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:05
(637 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești furt


Ialomițeni bănuiți de contrabandă cu țigări

La data de 10 octombrie 2017, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 3 percheziții pe raza județului, la sediul unei societăți comerciale, precum și la ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:55
(545 vizualizări - 0 comentarii)


Se oprește gazul la Slobozia

Distrigaz Sud Rețele informează cu privire la faptul că în data de joi, 12 octombrie 2017, la Slobozia, va fi întreruptă furnizarea de gaz pe strada Aleea Parcului, între orele 08,00-15,00. Măsura este ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:45
(483 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie de toamnă vaccinare antirabică vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează locuitorii județului că, în perioada 2-11.10.2017, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel național ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 14:45
(519 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Arestat pentru viol

Un tânăr din localitatea Bucu a fost arestat de procurorii din Slobozia după ce a violat o vecină pensionară. El va sta după gratii pentru următoarele 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat riscă ani ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 09:10
(579 vizualizări - 0 comentarii)


Centrul Militar Județean Ialomița: Recrutare rezerviști voluntari

Centrul Militar Județean Ialomița continuă recrutarea candidaților care doresc să devină soldat sau gradat voluntary, până la data de 20 octombrie 2017. La prezentarea la Centrul Militar Județean ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2017, 17:05
(744 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...