Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Adrian Mocioniu a supărat directorii școlilor din Ialomița

Adrian Mocioniu a supărat directorii școlilor din Ialomița

În urmă cu o săptămână, în cadrul unei întâlniri oficiale a profesorilor din Ialomița, Adrian Mocioniu, primarul Sloboziei s-a dat în spectacol în fața cadrelor didactice. Acesta a criticat modul în care directorii de școli din județ și-au ocupat funcțiile, avansând ipoteza numirilor pe criterii politice. Prezentă la întâlnire, Manuela Zainea, actuala șefă a Învățământului ialomițean, a încercat să lase întâmplarea neobservată, fără să intervină. Ea le-a adresat însă invitaților o serie de mesaje pline de elucubrații semantice de genul «în general, nu generalizez...».

Întâlnire cu scandal Directorii școlilor din Ialomița au participat, în urmă cu o săptămână, la o întâlnire oficială organizată la Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. Tema respectivei întâlniri a reprezentat-o analiza Învățământului ialomițean în anul școlar 2016-2017, sub denumirea de «Starea Învățământului ialomițean». Discuțiile dintre cadrele didactice și oficialii Inspectoratului Școlar Județean Ialomița s-au desfășurat în prezența primarului Adrian Mocioniu, edilul Sloboziei, și a lui Cătălin Grigore, fost cadru didactic, actual vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița. Total dezinteresat de probleme expuse de profesori, edilul Adrian Mocioniu s-a ridicat în picioare, cu intenția de a părăsi sala, la câteva minute de la debutul întâlnirii. Iar cele câteva fraze pe care le-a rostit audienței au creat un adevărat val de reacții în sală. Concret, edilul Sloboziei a reușit să atragă nemulțumirea profesorilor prezenți, lansând ipoteza potrivit căreia aceștia și-ar fi câștigat funcțiile pe criterii politice. «Să fim cu toții realiști, știm cu toții cum unii dintre dumneavoastră ați fost puși în funcția de conducere!» ar fi declarat primarul Adrian Mocioniu. Imediat, directorii au început să critice cuvintele primarului Sloboziei, în timp ce Manuela Zainea, șefa Învățământului ialomițean, îndemna la calm audiența, în speranța că incidentul ar putea trece neobservat. Ceea ce nu știe Adrian Mocioniu este că peste 80% din funcțiile de conducere din școlile din Ialomița au fost ocupate prin concurs, organizat în vară de Ministerul Educației!

«În general, nu generalizez...» Întâlnirea din sediul Inspectoratului Școlar a continuat cu elucubrațiile semantice care s-au regăsit în discursul Manuelei Zainea, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, numită în funcție de ministrul Liviu Pop. Pe foaia pe care aceasta și-a notat respectivul discurs, ea a scris următoarele cuvinte: «în general, eu nu generalizez...». Până la închiderea ediției nu am reușit să obținem un punct de vedere oficial de la Manuela Zainea, aceasta nefiind de găsit la sediul instituției. Surse din cadrul instituției au precizat că ea ar conduce Învățământul ialomițean din sala de ședințe a PSD Ialomița, acolo unde s-ar afla în permanență plecată. «„Sunt la o ședință la partid...“. Așa zice în fiecare zi și pleacă!» susțin, sub anonimat, surse din Inspectoratul Școlar.

11 Octombrie 2017, 14:40 (4698 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
Festivalul Turcului de la Slobozia
Noul bloc ANL din Slobozia a intrat la apă
Atenție! Mașină de primar pe trecerea de pietoni!

Comentariile cititorilor:


@Didina:
(13 Octombrie 2017, 08:30)
Mojo Jojo nu a fost pus de majoritate. Dimpotriva, de o minoritate. Calculand la populatia cu drept de vot a Sloboziei, Mojo a obtinut undeva sub 10% din voturi. Adica nu reprezinta nici macar toti pensionarii orasului. Acesti oameni au dat acelasi concurs fie ca a fost vorba de un colegiu, fie ca a fost vorba de o scoala mica. Si...la acelasi concurs a participat si madam Zainea... Si parca l-a picat... De doua ori chiar! Deci, cum a fost pusa? Stie primariciul sufletului! Acum o asteptam si pe Luminita Trifan drept consilier al ministrului educatiei. Cu cat esti mai prost si mai nesimtit cu atat ai sanse sa ajungi mai sus. @Adriana. Femeie mai taci si vezi-ti lungul nasului. Pentru tine, oricine vine la inspectorat nu e bun. E habarnist, incompetent, nestiutor. Daca tu le stii pe toate, de ce nu ai participat niciodata la concurs? Nu o da pe componenta politica pentru ca nu tine. Daca ai fi incercat si ai fi fost picata intentionat, as fi inteles. Dar asa... nici macar nu ai incercat sa depui vreun dosar. Mai dai elevii in judecata? Mai faci scandal zilnic la CNMV? Mai ai mult pana la pensie sa se scape de tine din invatamant? Ce mi-e Malanca, ce mi-e Balan, ce mi-esti tu! Intr-o viata anterioara cred ca ati fost dintr-o mama toti trei!
@Tiberiu, Mitu si Doamna:
(12 Octombrie 2017, 20:57)
Popescu Ecaterina este sotia distinsului Col(R) Popescu de la circulatie, care circulatie onesta a favorizat circulatia banilor in natura si invers...Acum ati inteles? D-aia castiga Doamna, intotdeauna!!!!
didina:
(12 Octombrie 2017, 17:05)
Domnule majoritatea directorilor de scoli sunt pusi politic si sunt consilieri locali,din parta unor partide politice,de exemplu directorul scolii din Dridu,este consilier din partea PNL-organizatia din Dridu,este profesor de matematica fizica,ca din partea PSD,nu or fii directorii unor licee din Urziceni,Fetesti sau chiar Slobozia,ia numai fiti suparati domnule primar Moicioniu si dle Morar,ce naiba,pe vremea PCR,cum era,se politizeaza dinaintea de 1989 institutiile statului roman,tot aia ne conduc domnule primar Moicioniu,ce tatal dvs nu a fost comunist sau ce,ati uitat cine va pus primar,majoritatea Sloboziei.
Domnul:
(12 Octombrie 2017, 15:35)
Doamna Zainea, regret că te-a făcut Barcari!
Doamna:
(12 Octombrie 2017, 12:51)
Jos palaria pentru Doamna Popescu ! Un om deosebit, capabil si stie sa puna punctul pe 
"I".
mitu:
(12 Octombrie 2017, 11:56)
Observatia lui Tiberiu ,cred ca este f.corecta. Si-acum ce facem Tiberiu ? Ne bagam ?
@Tiberiu:
(12 Octombrie 2017, 09:15)
Omule, NU îți bate joc de cineva sub acoperirea anonimatului! Doamna la care faci referire a fost reprezentanta Prefecturii la acea întâlnire. În particular, pentru că o cunosc, se numește Popescu Ecaterina și a fost una din cele mai bune învățătoare pe care le-a avut județul acesta.
Leo:
(11 Octombrie 2017, 20:11)
@tiberiu. Toate sunt....blonde.
Tiberiu:
(11 Octombrie 2017, 19:48)
Oamenilor din școli! Cine este ciufulita de lângă învățătoarea general? Este foarte nesatisfăcută...
ADRIANA:
(11 Octombrie 2017, 18:50)
De data aceasta, sunt de acord cu afirmația primarului (criterii politice!), dar nu și cu atitudinea sa! Concurs a fost! Competențele mintale ale viitorilor directori de școli, n-au fost cântărite însă! Apă din Ialomița. Că unii au mai și picat acea mascaradă de concurs, nu denotă gradul de dificultate. Cei picați au fost chiar sub limita admisă a prostiei ori nealiniati politic! Cine s-a înscris? 3 pe loc? Nu! Omul și locul.
dottore:
(11 Octombrie 2017, 18:42)
Dl Mocioniu pare asa in transa si nu isi da seama cat e de penibil. Iar doamna Zainea seamana cu vrajitoarea Ursula din desenele animate cu Mica Sirena :D
livu genuche:
(11 Octombrie 2017, 17:59)
Prezidiu Plenara CC al PCR !
Care este suma totala a salariilor platite de noi astia din partea asta alora din partea aia ?
Ba nene:
(11 Octombrie 2017, 17:37)
Ba baiatule...aveam asteptari de la tine!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 16 Iul 2018
150 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în loc. Cosâmbești, jud. Ialomița
angajează
ȘOFER AUTOUTILITARĂ/AUTOCAMION
Cerințe:
-studii medii
-permis de conducere categoria B și C+E
-experiență în conducerea de
Autoutilitare <3,5 to minim 5 ani
și a Autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități:
-participă la operațiunile de încărcare
și descarcăre a autovehiculului
-disponibil la deplasări în alte orașe
din Ialomița, Călărași, Buzău, Brăila
-livrează comenzile conform
programului de distribuție
Beneficii:
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune
atât la sediul din Cosâmbești
cât și pe următoarea adresă de
email: agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține și
la telefon 0749/162.458

13 Iulie 2018, 10:05


1

Urziceni: Prins în flagrant în timp ce încerca să fure dintr-o mașină

Un tânăr de 17 ani, din Urziceni, a fost surprins de către polițiști în timp ce încerca să pătrundă într-un autoturism parcat. Marți, 10 iulie a.c., Poliția a fost sesizată, în miezul nopții, cu privire ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2018, 14:25
(708 vizualizări - 0 comentarii)


2
Urziceni: Reținut pentru că încercat să vândă tutun

Urziceni: Reținut pentru că încercat să vândă tutun

Marți, 10 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au depistat în flagrant un bărbat din Urziceni, bănuit că ar fi încercat să comercializeze o cantitate de tutun transportată cu ajutorul autoturismului propriu ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2018, 14:20
(656 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

11 Iulie 2018, 11:05


Urziceni: Tânără dispărută

Urziceni: Tânără dispărută

Polițiștii solicită sprijin pentru depistarea unei tinere care, la data de 28 iunie a.c., a plecat de la domiciliul său din Urziceni și nu a revenit până în prezent. Persoana dispărută se numește DOBRE ADRIANA ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 18:20
(916 vizualizări - 8 comentarii)


AJOFM Ialomița: Șomajul, în scădere ușoară

La sfârșitul lunii iunie 2018, în evidențele  Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 5317 șomeri, din care 702 șomeri indemnizați, respectiv 4615 șomeri neindemnizați ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 17:20
(700 vizualizări - 0 comentarii)


6

Protopopiatul Slobozia: «Marea Unire în viziunea celor mici»

Luni, 9 iulie 2018, Protopopiatul Slobozia a desfășurat prima activitate din proiectul educațional «Clubul de vară», aflat la cea de a IV-a ediție. Astfel, în parteneriat cu Biblioteca Județeană «Ștefan ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 16:05
(581 vizualizări - 0 comentarii)


Controale ale ITM Ialomița

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege, cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2018, în perioada 18-29 iunie 2018 , s-a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 15:50
(707 vizualizări - 0 comentarii)


8

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

6 Iulie 2018, 16:15


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 176000 de lei, 18 permise de conducere reținute

La acest sfârșit de săptămână, 29 iunie-1 iulie a.c., polițiștii au intervenit la 72 de evenimente și au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 176500 de lei, iar pentru ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2018, 15:05
(1022 vizualizări - 1 comentariu)


Pompierii ialomițeni s-au luptat cu apele în județul Bacău

Pompierii ialomițeni s-au luptat cu apele în județul Bacău

Șase subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița au fost mobilizați să intervină în localitățile din Moldova, afectate de inundațiile din ultimele săptămâni. ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2018, 14:05
(1012 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: A murit din cauza extenuării

Un bărbat de 49 de ani, angajat ca maseur în cadrul Hotelului «Lebăda» din stațiunea Amara a murit la serviciu, din cauza oboselii. Bărbatului i s-a făcut rău în timp ce făcea un masaj unei persoane și ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2018, 15:05
(1935 vizualizări - 7 comentarii)


12

Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul!

E-distribuție Dobrogea anunță pentru săptămâna viitoare, 2-6 iulie 2018, mai multe intervenții la rețeaua de distribuție și alimentare cu energie electrică din județul Ialomița. Astfel, energia electrică ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2018, 16:40
(1425 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Coșereni și Movilița

Joi, 28 iunie 2018, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza județului s-au produs două accidente rutiere, soldate cu victime. Primul accident rutier s-a produs în jurul orei 9,00, pe DN ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2018, 16:25
(1215 vizualizări - 0 comentarii)


Contractele colective de muncă, în vizorul ITM Ialomița

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița, numărul unităților din județul Ialomița cu peste 21 de salariați, la 31.05.2018,
era de 427, din care cu capital de stat (inclusiv bugetari) ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2018, 16:20
(1294 vizualizări - 0 comentarii)


«O viață cât un Centenar»: O ialomițeancă, sărbătorită de reprezentanții MAI

Joi, 28 iunie 2018, s-a desfășurat la Valea Măcrișului acțiunea locală a proiectului, derulat la nivel național de Ministerul Afacerilor Interne, «O viață cât un Centenar». Campania are ca scop omagierea ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2018, 13:55
(1353 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Infractor arestat

Polițiștii din Ialomița au identificat un tânăr, de 28 de ani, din localitatea Borănești, care se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani pentru comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată». Acesta ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2018, 17:40
(1606 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beat la volan

În urma unei acțiuni desfășurată de polițiștii din Ialomița pe șoselele județului, a fost identificat un tânăr de 29 de ani care conducea în stare de ebrietate. Acesta a refuzat testarea cu aparatul Drager ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2018, 17:15
(1705 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Măsuri preventive împotriva incendiilor de vegetație uscată

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care fermierii trebuie să protejeze terenurile agricole de riscul izbucnirii ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2018, 17:05
(1642 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: A murit strivit de un copac

Este anchetă la Postul de Poliție Vlădeni după ce un bărbat, de 60 de ani, a murit miercuri, 20 iunie 2018, strivit de un copac, într-o pădure de la marginea localității. În momentul de față se fac cercetări ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2018, 10:55
(2413 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: Șomajul, în scădere ușoară

La sfârșitul lunii mai 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 5447 șomeri, din care 678 șomeri indemnizați, respectiv 4769 șomeri neindemnizați ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2018, 18:10
(1808 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiști din Ialomița, la «Cupa Zâmbetelor»

Polițiști din cadrul IPJ Ialomița s-au alăturat campaniei umanitare «Cupa Zâmbetelor», care a fost inițiată de un localnic din Ciulnița și se află la a doua ediție. Scopul campaniei este ajutorarea copiilor ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2018, 17:25
(1696 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional din Săveni, reținut

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au depistat un bărbat de 31 de ani, din Săveni, pe numele căruia exista un mandat european de arestare emis de autoritățile franceze. Cel în ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2018, 16:35
(2116 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 160000 de lei, 18 permise reținute

La acest sfârșit de săptămână, 15-17 iunie a.c., polițiștii au intervenit la 100 de evenimente și au aplicat 499 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 160000 de lei. De asemenea, au constatat ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2018, 16:15
(1753 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Hoț arestat

Un bărbat de 33 de ani, din Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunilor de «furt» și «furt calificat», a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

15 Iunie 2018, 17:15
(1892 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia furt


Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în zonele și în intervalele ...[citește_toată_știrea]

15 Iunie 2018, 16:05
(1795 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Furt comis după metoda «Sinești»

Doi tineri 20 și 25 de ani, ambii din Urziceni, au fost arestați după ce au furat bunuri dintr-o mașină parcată pe DN2A, în zona localității Lilieci, după metoda «Sinești». Polițiștii nu exclud varianta ...[citește_toată_știrea]

15 Iunie 2018, 15:48
(1813 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Adolescentă de 13 ani, înghițită de apele Brațului Borcea

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița intervin în momentul de față pentru a scoate din apele Brațului Borcea o adolescentă de 13 ani, din zona municipiului Fetești, care ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2018, 16:46
(2069 vizualizări - 0 comentarii)


CNAIR: Se închide DN21A pentru lucrări de reparații, între localitățile Bărăganu și Țăndărei

Începând de marți, 12 iunie 2018, se închide circulația rutieră pe DN21A, pe sectorul de drum cuprins între km 0+000 (Bărăganu)-km 21+126 (Țăndărei), pentru execuția lucrărilor de reparații sistem rutier ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2018, 09:25
(1870 vizualizări - 1 comentariu)


Trenul Regal în Dobrogea. Prima oprire, la Fetești!

În Anul Centenar al Marii Uniri și al sfârșitului Primului Război Mondial, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Maria vor călători ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2018, 14:15
(2116 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
faru în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» Valentina în Locatarii Cartierului Transmim au restanțe la plata utilităților Nicușor 33 în Scandal cu elevi bătuți la Colegiul Național «Mihai Viteazul» din Slobozia Valentina în Slobozia condamnată Anonim în Investiție blocată în Consiliul Local M. Kogălniceanu IONEL ILASI în Există viață după cancer Consatean în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» Ioana în Revoltă internă la DSP Ialomița @PisicaRea în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» Florescu L. în Ialomița: Profesorii anchetați se întorc la catedră, dosarul «Mită pentru BAC» se mută la DNA VIVIANA în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» VASILICA în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» prada de zi în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» PisicaRea! în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» Adevăr în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» Eleva lui D.N. în Ialomița: Profesorii anchetați se întorc la catedră, dosarul «Mită pentru BAC» se mută la DNA VREM DREPTATE în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» Gunoi în Investiție blocată în Consiliul Local M. Kogălniceanu Adevăruri?’ în Scandalul de la Colegiul Național «Mihai Viteazul», nesancționat. Elevii de la «Mihai Eminescu», eliminați pentru 3 zile ADRIANA în Ialomița: Profesorii anchetați se întorc la catedră, dosarul «Mită pentru BAC» se mută la DNA
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...