Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Examenul pentru admiterea în avocatură, «probă de foc» pentru candidații din Ialomița

Examenul pentru admiterea în avocatură, «probă de foc» pentru candidații din Ialomița

2017 este al doilea an consecutiv în care niciun candidat din Ialomița nu reușește să promoveze examenul de admitere în profesia de avocat! Reprezentanții Baroului Ialomița susțin că, din această cauză, activitatea în cadrul breslei ar putea fi dată peste cap, având în vedere că urmează o perioadă de pensionări...

Un examen complicat
Admiterea în profesia de avocat se face în baza Legii 51/1995, care reglementează modul în care avocații din România trebuie să-și desfășoare activitatea. Actul normativ prevede că exercitarea acestei profesii se realizează în urma susținerii unui examen național, tip grilă, care conține 100 de întrebări din materiile de Drept Civil, Drept Procesual Civil, Drept Penal și Drept Procesual Penal. Sunt considerați admiși candidații care reușesc să obțină minim 70 de puncte. După promovarea examenului, candidații sunt incluși în Tabloul Avocaților din cadrul Baroului Județean din partea căruia candidează persoana care dorește să devină avocat, în calitate de stagiari. La finalul perioadei de stagiatură, persoana calificată primește calitatea de avocat definitiv. De menționat este faptul că pentru înscrierea la această testare se percepe o taxă de aproximativ 250 de euro. De la prevederile legale și până la ceea ce se întâmplă în realitate este cale lungă... Tocmai de aceea puțini dintre cei care doresc să devină avocați reușesc să-și îndeplinească visul. Datele oficiale oferite de Baroul Ialomița arată că, în ultimii 2 ani, niciunul dintre candidații din județ care s-a înscris la examenul pentru admiterea în profesie nu a reușit să-l promoveze! De exemplu, la sesiunea din acest an a acestei testări, Ialomița a fost reprezentată de cinci candidați. Niciunul însă nu a reușit să obțină minimul de 70 de puncte, adică nota 7,00, pentru a fi considerat «admis». Cel mai bun rezultat obținut de candidații din Ialomița a fost nota 4,80, adică 48 de puncte. Oficialii din cadrul Baroului Ialomița au explicat faptul că reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) ar trebui să aibă o altă viziune în privința modului în care se organizează concursul de admitere. «Modul în care se realizează admiterea în profesia de avocat la momentul de față este unul oportun. Suntem însă convinși că această procedură ar putea fi îmbunătățită și sistematizată în așa fel încât numărul candidaților care promovează testarea să crească. Cu siguranță se pot găsi soluții oportune și în această direcție» susține avocatul Claudiu Drăgănoiu, decanul Baroului Ialomița.

Scad cotizațiile
Lipsa avocaților tineri din Baroul Ialomița dă peste cap activitatea în cadrul breslei. Toate acestea pentru că nu mai există persoane apte care să-i poată înlocui pe avocații care vor ieși la pensie. Iar datele oficiale ale instituției arată că, în perioada următoare, numărul profesioniștilor care vor ieși la pensie va fi unul ridicat. Dincolo de faptul că există riscul ca Ialomița să aibă puțini avocați, o altă problemă o reprezintă cotizațiile încasate de către instituțiile cu regim specific care reglementează activitatea avocaților. Puternic afectată va fi și cotizația pe care profesioniștii din Ialomița o plătesc către Casa de Asigurări a Avocaților. Potrivit actelor normative, avocații cotizează pentru sistemul de pensii și cel al asigurărilor sociale către o altă entitate juridică față de cele create de stat, denumită Casa de Asigurări a Avocaților, a cărei activitate este reglementată de Legea 72/2016, privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților. «Într-adevăr, această situație generată de nepromovarea examenului de către candidații care doresc să devină avocați stagiari ar putea avea un impact asupra modului în care se realizează încasările pentru cotizațiile pe care le plătesc avocații. Noi sperăm ca situația să se redreseze, iar de la anul numărul celor promovați să crească...» mai spune avocatul Claudiu Drăgănoiu, decanul Baroului Ialomița. Potrivit informațiilor care se
regăsesc în Tabloul Avocaților din Ialomița, această profesie este practicată de doar 90 de avocați definitivi și doar 2 stagiari. De asemenea, alți 38 de avocați au fost declarați incompatibili...

Tarife minimale pentru avocați Dacă în opinia justițiarilor cu experiență accesul cetățenilor la Justiție era prea facil, reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) le impun avocaților practicarea unor «tarife minimale» în ceea ce privește serviciile de asistență juridică pe care le oferă clienților. Valoarea acestor tarife diferă în funcție de natura proceselor și de specificul situației cu care se confruntă persoana care are nevoie de un avocat. Astfel, în funcție de materia de Drept (Drept Civil, Drept Penal sau Contencios Administrativ), tarifele minimale pe care UNBR îi obligă pe avocați să le practice au valori cuprinse între 120 de lei și pot ajunge chiar și până la 25 mii de lei. De exemplu, persoanele care vor să înceapă un proces de divorț fără minori trebuie să achite o taxă minimă de 960 de lei, iar dacă în cauză există și minori valoarea minimă de tarifare va fi de 1680 de lei. Totodată, șoferii care doresc să fie asistați la procesele prin care contestă amenzile primite pentru abateri la regimul rutier trebuie să achite o taxă minimă de reprezentare de 600 de lei.

12 Octombrie 2017, 09:35 (1421 vizualizări - 8 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Cornel:
(19 Octombrie 2017, 19:33)
Avocații ar trebui testați des, periodic, pt.avocatură. Unii sunt chiar neinformați și dezinteresați de caz. Nu prea le pasă de reputația lor, găsesc clienți!
MAR:
(19 Octombrie 2017, 14:36)
Oare ce punctaj ar obtine actualii distinsi avocati din Ialomita la examenele de admitere in profesie care se sustin in prezent???!!!!!!!
Stan din Țăndărei:
(17 Octombrie 2017, 19:20)
Nu există justiție în Ialomița! Căutați dreptatea în altă parte! Măcar angajați avocați buni, bătăioși, dinafară! Aici sunt multe momâi în robe!
@total pe dinafara:
(17 Octombrie 2017, 16:56)
Total pe dinafara or fi, dar din cate reiese din mesajele de pana acum, zic si eu:
1. Nu a scris nimeni ca s-au transferat din Bucuresti ca nu faceau fata la Bucuresti, daca mai citesti o data, o sa aflii ca era vorba de numarul de avocati ce sunt admisi, nu transferati. Acum fiecare cu cel doare. Poate vrei sa ne spui tu ceva pe subiectul asta, ca,  altfel, n-a scris nimeni in cele trei mesaje asa ceva. 
2. De ce s-au  facut atatia, 39, altceva: judecatori/ procurori/notari, daca era asa nevoie de avocati si atat de profitabila avocatura? Plus ca daca e asa bine in judet, de ce nu cautati sa transferati din alta parte, asa cum, dupa cate spui, s-a mai intamplat? Asa ati rezolvat problema. Avand in vedere nivelul dvs, va rog sa nu va obositi cu vreun raspuns. 
3. Am inteles ca sunteti bine pregatiti, usor superiori, dar ce scriu eu usor, superiori de-a binelea. Va  cerem scuze ca am putut sa va deranjam si va multumim ca ne-ati luminat si pe noi, cei care nu stim sa ne facem o intampinare, de trebuie sa platim la avocati.  Justitia pare a fi ceva superior cu totul, din cauza asta probabil nu intelege cetateanul obisnuit cum sta treaba in domeniul asta superior. 
Total pe dinafara:
(17 Octombrie 2017, 06:17)
Sunteti total pe dinafara! Vorbiti fara nicio legatura cu realitatea! In Baroul Ialomita activeaza avocati ce s-au transferat din alte barouri din tara din varii motive, nu pentru ca nu ar fi facut fata concurentei din Bucuresti sau din baroul din care au plecat. Unii avocati sunt incompatibili intrucat au devenit judecatori/procurori/notari, astfel ca nu pot cumula ambele profesii. Avocatii din Ialomita sunt fiarte pregatiti, nu mai aberati! Vorbiti in cunostinta de cauza, daca tot ca dati cu parerea! Iar tu, Urzicel, redacteaza-ti singurel “intinpinarea”, insa mai intai invata sa scrii romaneste corect si las-o pe stimata d-na avocat sa se ocupe de “intampinarile” altor clienti, fara a mai face aprecieri asupra calitatilor sale profesionale, la al caror nivel oricum nu te vei ridica vreodata!
Inteligenta:
(13 Octombrie 2017, 21:06)
Am fost si eu odata la instanta, iar acolo erau mai multi avocati decat oamenii cu procese. Se vede din numarul de  candidati, cat e de atractiv Baroul. Probabil la Ialomita se inscriu cei care n-au habar, ca nu cred ca la Bucuresti, Constanta sunt acelasi numar de admisi. Sa nu imi spuneti ca ceilalti avocati aflati in profesie nu pot prelua cifrele de afaceri ale celorlalti avocati. Adica aialalti sunt full- employement, atat de mult de nu mai au nevoie de 5 dosare ale pensionatilor? Daca baroul are x lei- cifra de afaceri, atunci ceilalti avocati vor prelua cota celorlalti si vor plati cote pentru ele. E ca orice piata. Si la piata de cartofi e la fel. Ca-s 5 sau 10 comercianti, ei, teoretic, platesc acelasi tva/IV la cartofi (cartofii trebuie sa fie mai multi, iar nu comerciantii). Cred ca se doreste altceva, ori si avocatii trebuie sa fie bine pregatiti, iar nu cu 48 de puncte. De altfel, daca e atractuva asa profesia, de ce sunt incomaptibili 38 si 90 avocati definitivi?

Mimi:
(13 Octombrie 2017, 14:19)
Acum vreo doi ani va laudati ca a intrat o fata printre primii pe tara si acum n u mai intra nimeni?!!! Foarte bine,un avocat trebuie sa stie carte!
urzicel:
(12 Octombrie 2017, 20:32)
E lasati ca si din aia care sunt deja avocati asa untre doua varste sunt afoni cara habar nu au cu ce se mananca avocatura,norocul lor este ca le mai dau barbatii lor procurori cate un ghertoi sal arda de bani ca altfel ar chitaii de foane. Am intalnit o cumatra avocata din il. care nu este in stare sa faca o intinpinare. Slabuta rau ca sa nu zic petarda sau bata.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 20 Oct 2017
160 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

APIA Ialomița: Cereri de plată pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31.10.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 15:45
(92 vizualizări - 0 comentarii)


1

ITM Ialomița: 300 de persoane, depistate muncind «la negru»

Pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, în primele 9 luni ale anului 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat 972 controale, în care au fost depistate 300 de ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 14:20
(112 vizualizări - 0 comentarii)


2

anunț angajare

OUAI SCÂNTEIA
cu sediul în comuna Scânteia,
județul Ialomița

angajează
contabil

(studii medii)
Relații la telefon 0763/630.407

19 Octombrie 2017, 13:20


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Octombrie 2017, 18:20


Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți-20.10.2017

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței
de Muncă Ialomița va organiza în data de
20 octombrie 2017, orele 9,00,

«Bursa locurilor de muncă
pentru absolvenți»

eveniment care va avea loc la Slobozia
Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea».
Absolvenții promoției 2017 care doresc
să își găsească un loc de muncă adecvat
studiilor și pregătirii profesionale, sunt
așteptați să se înscrie la sediul Agenției
Locale Slobozia, strada Matei Basarab,
bl. F1, parter, sau la Punctele de Lucru
din Urziceni, Fetești și Țăndărei.
De asemenea, agenții economici
care dispun de locuri de muncă
și doresc încadrarea tinerilor absolvenți,
pot depune ofertele de locuri de muncă
vacante la sediul AJOFM Ialomița sau
la sediile punctelor de lucru, precum și
la adresa de e-mail ajofm@il.anofm.ro
Relații suplimentare se pot obține
la telefon 0243/231.809, 0243/230.999,
la sediul AJOFM Ialomița,
loc. Slobozia, str. Lacului, nr.10, et. 3

17 Octombrie 2017, 17:10


5

Școlile de agenți de Poliție organizează concurs de admitere în luna ianuarie 2018

În perioada 13-21 ianuarie 2018, Școala de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina și Școala de Agenți de Poliție «Septimiu Mureșan» Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 16:20
(268 vizualizări - 0 comentarii)


6

«Meditații gratuite» la Protopopiatul Slobozia

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia și Seminarul Teologic Ortodox «Sf. Ioan Gură de Aur» Slobozia continuă și în anul școlar 2017-2018 proiectul socio-educativ ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:55
(225 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: SOLVIT-Rezolvarea eficientă a problemelor în Europa

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al companiilor românești care își desfășoară activitatea în state membre ale Uniunii Europene și care se confruntă cu probleme în exercitarea drepturilor ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:35
(187 vizualizări - 0 comentarii)


8

DSVSA Ialomița: A început campania de vaccinare a câinilor și pisicilor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de câini și pisici că, în conformitate cu prevederile Ordinului Autorității Naționale Sanitare ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:20
(196 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

17 Octombrie 2017, 15:10


Acțiuni ale IPJ Ialomița

La acest sfârșit de săptămână, 13-15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat acțiunile în locurile și zonele de interes operativ din județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 17:05
(273 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La furat de fier

Sâmbătă, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană înceracă să sustragă materiale feroase din curtea unei clădiri. Oamenii ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:40
(265 vizualizări - 0 comentarii)


12

«Târgul de Toamnă» de la Fetești, în vizorul polițiștilor

Sancțiuni contravenționale de aproape 7000 de lei au fost aplicate de polițiștii ialomițeni, vineri, 13 octombrie a.c., în urma activităților desfășurate cu ocazia organizării «Târgului de Toamnă», pe raza ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:25
(306 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni silvice și piscicole

Polițiștii ialomițeni acționează periodic, pe raza de competență, în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, dar și pentru prevenirea și combaterea ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:15
(290 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Sesiune de admitere pentru candidați

O nouă sesiune de admitere pentru Școala militară de subofițeri Pompieri și Protecție Civilă «Pavel Zăgănescu» Boldești a fost aprobată pentru luna ianuarie a anului 2018. Astfel, tinerii care doresc să ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:25
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Ion Roată

Focul a alertat locatarii duminică, 15 octombrie a.c., în jurul orelor 18,00, când au și sesizat echipajele de pompieri prin apel la numărul 112. La locul intervenției s-au deplasat salvatorii de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:05
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța au demarat cercetările cu privire la dispariția unui tânăr de 20 de ani, din Fetești. Pe data de 9 octombrie 2017, băiatul, identificat în persoana numitului Ion Ilie, și-a anunțat ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 14:59
(860 vizualizări - 1 comentariu)


Căutat de autoritățile italiene, reținut la Slobozia

Polițiștii din Slobozia au reușit să identifice și să rețină un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare. Acesta era căutat în Italia ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:25
(536 vizualizări - 0 comentarii)


18

Mașină furată, descoperită de polițiștii slobozeni

O mașină care figura în baza de date a polițiștilor ca fiind sustrasă confiscării în Polonia a fost descoperită de oamenii legii din Slobozia în curtea unui bărbat, de 35 de ani, din oraș. Mașina a fost ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:10
(464 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Locuri disponibile în unitățile de învățământ ale Jandarmeriei Române

Absolvenții de liceu, care dețin diplome de Bacalaureat, sunt așteptați la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița pentru a-și depune dosarele în vederea ocupării unui loc în instituțiile de ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:55
(516 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Atenție, se opresc gazele !

Din cauza lucrărilor de întreținere și reparații ale rețelelor de distribuție, Distrigaz Sud Rețele informează că luni, 16 octombrie 2017, se va opri furnizarea cu gaz în Amara, pe străzile Tudor Vladimirescu ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:40
(448 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Pește confiscat

Patru bărbați din Ialomița, cu vârste cuprinse între 35 și 63 de ani, au ajuns să aibă probleme cu legea după ce au fost identificați de polițiști comercializând pește fără documente legale. Marfa a fost ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 18:10
(524 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Doi tineri din Ialomița, de 21 și 31 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificați în trafic conducând sub influența băuturilor alcoolice. Primul avea o alcoolemie de 0,59 miligrame alcool ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 17:25
(501 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: S-a dispus confiscarea a peste 840 mc de lemn de plop!

Polițiști din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Marți, 10 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:10
(684 vizualizări - 2 comentarii)


Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Marți, 10 octombrie 2017, polițiștii feteșteni au identificat principalii bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt» din incinta unei societăți comerciale din Fetești. Unul dintre aceștia, tânărul de ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:05
(637 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești furt


Ialomițeni bănuiți de contrabandă cu țigări

La data de 10 octombrie 2017, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 3 percheziții pe raza județului, la sediul unei societăți comerciale, precum și la ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:55
(545 vizualizări - 0 comentarii)


Se oprește gazul la Slobozia

Distrigaz Sud Rețele informează cu privire la faptul că în data de joi, 12 octombrie 2017, la Slobozia, va fi întreruptă furnizarea de gaz pe strada Aleea Parcului, între orele 08,00-15,00. Măsura este ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:45
(483 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie de toamnă vaccinare antirabică vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează locuitorii județului că, în perioada 2-11.10.2017, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel național ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 14:45
(519 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Arestat pentru viol

Un tânăr din localitatea Bucu a fost arestat de procurorii din Slobozia după ce a violat o vecină pensionară. El va sta după gratii pentru următoarele 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat riscă ani ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 09:10
(579 vizualizări - 0 comentarii)


Centrul Militar Județean Ialomița: Recrutare rezerviști voluntari

Centrul Militar Județean Ialomița continuă recrutarea candidaților care doresc să devină soldat sau gradat voluntary, până la data de 20 octombrie 2017. La prezentarea la Centrul Militar Județean ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2017, 17:05
(745 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...