Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Examenul pentru admiterea în avocatură, «probă de foc» pentru candidații din Ialomița

Examenul pentru admiterea în avocatură, «probă de foc» pentru candidații din Ialomița

2017 este al doilea an consecutiv în care niciun candidat din Ialomița nu reușește să promoveze examenul de admitere în profesia de avocat! Reprezentanții Baroului Ialomița susțin că, din această cauză, activitatea în cadrul breslei ar putea fi dată peste cap, având în vedere că urmează o perioadă de pensionări...

Un examen complicat
Admiterea în profesia de avocat se face în baza Legii 51/1995, care reglementează modul în care avocații din România trebuie să-și desfășoare activitatea. Actul normativ prevede că exercitarea acestei profesii se realizează în urma susținerii unui examen național, tip grilă, care conține 100 de întrebări din materiile de Drept Civil, Drept Procesual Civil, Drept Penal și Drept Procesual Penal. Sunt considerați admiși candidații care reușesc să obțină minim 70 de puncte. După promovarea examenului, candidații sunt incluși în Tabloul Avocaților din cadrul Baroului Județean din partea căruia candidează persoana care dorește să devină avocat, în calitate de stagiari. La finalul perioadei de stagiatură, persoana calificată primește calitatea de avocat definitiv. De menționat este faptul că pentru înscrierea la această testare se percepe o taxă de aproximativ 250 de euro. De la prevederile legale și până la ceea ce se întâmplă în realitate este cale lungă... Tocmai de aceea puțini dintre cei care doresc să devină avocați reușesc să-și îndeplinească visul. Datele oficiale oferite de Baroul Ialomița arată că, în ultimii 2 ani, niciunul dintre candidații din județ care s-a înscris la examenul pentru admiterea în profesie nu a reușit să-l promoveze! De exemplu, la sesiunea din acest an a acestei testări, Ialomița a fost reprezentată de cinci candidați. Niciunul însă nu a reușit să obțină minimul de 70 de puncte, adică nota 7,00, pentru a fi considerat «admis». Cel mai bun rezultat obținut de candidații din Ialomița a fost nota 4,80, adică 48 de puncte. Oficialii din cadrul Baroului Ialomița au explicat faptul că reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) ar trebui să aibă o altă viziune în privința modului în care se organizează concursul de admitere. «Modul în care se realizează admiterea în profesia de avocat la momentul de față este unul oportun. Suntem însă convinși că această procedură ar putea fi îmbunătățită și sistematizată în așa fel încât numărul candidaților care promovează testarea să crească. Cu siguranță se pot găsi soluții oportune și în această direcție» susține avocatul Claudiu Drăgănoiu, decanul Baroului Ialomița.

Scad cotizațiile
Lipsa avocaților tineri din Baroul Ialomița dă peste cap activitatea în cadrul breslei. Toate acestea pentru că nu mai există persoane apte care să-i poată înlocui pe avocații care vor ieși la pensie. Iar datele oficiale ale instituției arată că, în perioada următoare, numărul profesioniștilor care vor ieși la pensie va fi unul ridicat. Dincolo de faptul că există riscul ca Ialomița să aibă puțini avocați, o altă problemă o reprezintă cotizațiile încasate de către instituțiile cu regim specific care reglementează activitatea avocaților. Puternic afectată va fi și cotizația pe care profesioniștii din Ialomița o plătesc către Casa de Asigurări a Avocaților. Potrivit actelor normative, avocații cotizează pentru sistemul de pensii și cel al asigurărilor sociale către o altă entitate juridică față de cele create de stat, denumită Casa de Asigurări a Avocaților, a cărei activitate este reglementată de Legea 72/2016, privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților. «Într-adevăr, această situație generată de nepromovarea examenului de către candidații care doresc să devină avocați stagiari ar putea avea un impact asupra modului în care se realizează încasările pentru cotizațiile pe care le plătesc avocații. Noi sperăm ca situația să se redreseze, iar de la anul numărul celor promovați să crească...» mai spune avocatul Claudiu Drăgănoiu, decanul Baroului Ialomița. Potrivit informațiilor care se
regăsesc în Tabloul Avocaților din Ialomița, această profesie este practicată de doar 90 de avocați definitivi și doar 2 stagiari. De asemenea, alți 38 de avocați au fost declarați incompatibili...

Tarife minimale pentru avocați Dacă în opinia justițiarilor cu experiență accesul cetățenilor la Justiție era prea facil, reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) le impun avocaților practicarea unor «tarife minimale» în ceea ce privește serviciile de asistență juridică pe care le oferă clienților. Valoarea acestor tarife diferă în funcție de natura proceselor și de specificul situației cu care se confruntă persoana care are nevoie de un avocat. Astfel, în funcție de materia de Drept (Drept Civil, Drept Penal sau Contencios Administrativ), tarifele minimale pe care UNBR îi obligă pe avocați să le practice au valori cuprinse între 120 de lei și pot ajunge chiar și până la 25 mii de lei. De exemplu, persoanele care vor să înceapă un proces de divorț fără minori trebuie să achite o taxă minimă de 960 de lei, iar dacă în cauză există și minori valoarea minimă de tarifare va fi de 1680 de lei. Totodată, șoferii care doresc să fie asistați la procesele prin care contestă amenzile primite pentru abateri la regimul rutier trebuie să achite o taxă minimă de reprezentare de 600 de lei.

12 Octombrie 2017, 09:35 (1794 vizualizări - 8 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Cornel:
(19 Octombrie 2017, 19:33)
Avocații ar trebui testați des, periodic, pt.avocatură. Unii sunt chiar neinformați și dezinteresați de caz. Nu prea le pasă de reputația lor, găsesc clienți!
MAR:
(19 Octombrie 2017, 14:36)
Oare ce punctaj ar obtine actualii distinsi avocati din Ialomita la examenele de admitere in profesie care se sustin in prezent???!!!!!!!
Stan din Țăndărei:
(17 Octombrie 2017, 19:20)
Nu există justiție în Ialomița! Căutați dreptatea în altă parte! Măcar angajați avocați buni, bătăioși, dinafară! Aici sunt multe momâi în robe!
@total pe dinafara:
(17 Octombrie 2017, 16:56)
Total pe dinafara or fi, dar din cate reiese din mesajele de pana acum, zic si eu:
1. Nu a scris nimeni ca s-au transferat din Bucuresti ca nu faceau fata la Bucuresti, daca mai citesti o data, o sa aflii ca era vorba de numarul de avocati ce sunt admisi, nu transferati. Acum fiecare cu cel doare. Poate vrei sa ne spui tu ceva pe subiectul asta, ca,  altfel, n-a scris nimeni in cele trei mesaje asa ceva. 
2. De ce s-au  facut atatia, 39, altceva: judecatori/ procurori/notari, daca era asa nevoie de avocati si atat de profitabila avocatura? Plus ca daca e asa bine in judet, de ce nu cautati sa transferati din alta parte, asa cum, dupa cate spui, s-a mai intamplat? Asa ati rezolvat problema. Avand in vedere nivelul dvs, va rog sa nu va obositi cu vreun raspuns. 
3. Am inteles ca sunteti bine pregatiti, usor superiori, dar ce scriu eu usor, superiori de-a binelea. Va  cerem scuze ca am putut sa va deranjam si va multumim ca ne-ati luminat si pe noi, cei care nu stim sa ne facem o intampinare, de trebuie sa platim la avocati.  Justitia pare a fi ceva superior cu totul, din cauza asta probabil nu intelege cetateanul obisnuit cum sta treaba in domeniul asta superior. 
Total pe dinafara:
(17 Octombrie 2017, 06:17)
Sunteti total pe dinafara! Vorbiti fara nicio legatura cu realitatea! In Baroul Ialomita activeaza avocati ce s-au transferat din alte barouri din tara din varii motive, nu pentru ca nu ar fi facut fata concurentei din Bucuresti sau din baroul din care au plecat. Unii avocati sunt incompatibili intrucat au devenit judecatori/procurori/notari, astfel ca nu pot cumula ambele profesii. Avocatii din Ialomita sunt fiarte pregatiti, nu mai aberati! Vorbiti in cunostinta de cauza, daca tot ca dati cu parerea! Iar tu, Urzicel, redacteaza-ti singurel “intinpinarea”, insa mai intai invata sa scrii romaneste corect si las-o pe stimata d-na avocat sa se ocupe de “intampinarile” altor clienti, fara a mai face aprecieri asupra calitatilor sale profesionale, la al caror nivel oricum nu te vei ridica vreodata!
Inteligenta:
(13 Octombrie 2017, 21:06)
Am fost si eu odata la instanta, iar acolo erau mai multi avocati decat oamenii cu procese. Se vede din numarul de  candidati, cat e de atractiv Baroul. Probabil la Ialomita se inscriu cei care n-au habar, ca nu cred ca la Bucuresti, Constanta sunt acelasi numar de admisi. Sa nu imi spuneti ca ceilalti avocati aflati in profesie nu pot prelua cifrele de afaceri ale celorlalti avocati. Adica aialalti sunt full- employement, atat de mult de nu mai au nevoie de 5 dosare ale pensionatilor? Daca baroul are x lei- cifra de afaceri, atunci ceilalti avocati vor prelua cota celorlalti si vor plati cote pentru ele. E ca orice piata. Si la piata de cartofi e la fel. Ca-s 5 sau 10 comercianti, ei, teoretic, platesc acelasi tva/IV la cartofi (cartofii trebuie sa fie mai multi, iar nu comerciantii). Cred ca se doreste altceva, ori si avocatii trebuie sa fie bine pregatiti, iar nu cu 48 de puncte. De altfel, daca e atractuva asa profesia, de ce sunt incomaptibili 38 si 90 avocati definitivi?

Mimi:
(13 Octombrie 2017, 14:19)
Acum vreo doi ani va laudati ca a intrat o fata printre primii pe tara si acum n u mai intra nimeni?!!! Foarte bine,un avocat trebuie sa stie carte!
urzicel:
(12 Octombrie 2017, 20:32)
E lasati ca si din aia care sunt deja avocati asa untre doua varste sunt afoni cara habar nu au cu ce se mananca avocatura,norocul lor este ca le mai dau barbatii lor procurori cate un ghertoi sal arda de bani ca altfel ar chitaii de foane. Am intalnit o cumatra avocata din il. care nu este in stare sa faca o intinpinare. Slabuta rau ca sa nu zic petarda sau bata.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 17 Mar 2018
148 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

16 Martie 2018, 16:20


Urziceni: Dosar penal pentru 70 kg de tutun

Un tânăr de 29 de ani a fost depistat de polițiștii din Urziceni în timp ce transporta ilegal 70 kilograme de tutun mărunțit. Marfa era împachetată în saci de plastic și folii de aluminiu. În cauză a fost ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2018, 16:10
(133 vizualizări - 0 comentarii)


2

AJOFM Ialomița: Șomajul, în scădere ușoară

La sfârșitul lunii februarie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 6361 șomeri, din care 1388 șomeri indemnizați, respectiv 4973 șomeri neindemnizați ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2018, 15:10
(115 vizualizări - 0 comentarii)


3

Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică

Din cauza lucrărilor de reparații ale rețelelor de distribuție a energiei electrice, Enel Dobrogea anunță faptul că, în perioada 19 februarie-23 martie 2018, în localitățile Munteni Buzău, Slobozia, Urziceni ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2018, 15:05
(124 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 Martie 2018, 17:55


Iazu: Arestat pentru «tentativă de omor» după ce și-a înjunghiat fiul cu un cuțit

Iazu: Arestat pentru «tentativă de omor» după ce și-a înjunghiat fiul cu un cuțit

Un bărbat de 52 de ani din localitatea ialomițeană Iazu a fost reținut în noaptea de duminică spre luni, 11/12 martie 2018, pentru 24 de ore, după ce și-a înjunghiat fiul, un tânăr de 27 de ani, cu un cuțit ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2018, 17:45
(469 vizualizări - 0 comentarii)


6
Primăria Slobozia: Concurs de proiecte pentru tineri

Primăria Slobozia: Concurs de proiecte pentru tineri

Primăria Slobozia oferă și în acest an tinerilor din oraș șansa de a prezenta imaginea Sloboziei în viitor. Autoritățile locale vor realiza încă o ediție a concursului de proiecte «Slobozia viitorului văzută ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2018, 16:35
(336 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

13 Martie 2018, 16:25


8

DSVSA Ialomița: Controale intensive înainte de Paște

Apropierea Paștelui aduce controale ale inspectorilor Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița în piețele și magazinele alimentare din tot județul. Inspectorii DSVSA Ialomița ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2018, 16:20
(316 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

PREMIER
Transport Auto SRL
angajează
șoferi profesioniști,
categ. C+E,
cu minim de experiență

salariu atractiv
Relații la sediul firmei
Șos. Brăilei, nr. 5, Slobozia
telefon 0733/449.841

13 Martie 2018, 16:10


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița pune la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui serviciu 198 de locuri de muncă. Angajatorii caută agenți de vânzări, barmani, ospătari ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2018, 16:05
(381 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Ciocârlia

Accident la Ciocârlia

Salvatorii din Urziceni au fost solicitați în cursul dimineții de vineri, 9 martie 2018, în jurul orelor 8,30, pentru a veni în ajutorul victimelor unui accident rutier petrecut pe DN2, la ieșire din localitatea ...[citește_toată_știrea]

9 Martie 2018, 12:50
(655 vizualizări - 0 comentarii)


12
Construcție cuprinsă de flăcări la Drăgoești

Construcție cuprinsă de flăcări la Drăgoești

Clădirea administrativă a unui operator economic din Drăgoești a luat foc la partea superioară joi, 8 martie 2018, în jurul orelor 14,30, când au fost alertați pompierii de la Detașamentul Urziceni. Aceștia ...[citește_toată_știrea]

9 Martie 2018, 12:35
(607 vizualizări - 0 comentarii)


Reviga: Incendiu la casa unei bătrâne de 93 de ani

Reviga: Incendiu la casa unei bătrâne de 93 de ani

Evenimentul a fost anunțat luni, 5 martie 2018, în jurul orelor 18,00, iar primii care au ajuns la locul intervenției au fost membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Reviga. ...[citește_toată_știrea]

6 Martie 2018, 14:20
(748 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Reviga incendiu


Ialomița: Cererea de liberare condiționată formulată de Ioan Becali, admisă de Judecătoria Slobozia

Potrivit Agerpres, magistrații Judecătoriei Slobozia au admis luni, 5 martie 2018, în primă instanță, cererea de eliberare condiționată formulată de fostul impresar Ioan Becali. Potrivit ...[citește_toată_știrea]

5 Martie 2018, 18:05
(1101 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Arestat pentru omor

Un bărbat din Amara a fost arestat după ce și-a înjunghiat soția cu un cuțit. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, între cei doi soți exista un conflict de foarte mult timp ...[citește_toată_știrea]

5 Martie 2018, 10:05
(1184 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara omor arestat


ISU Ialomița: Salvator și în timpul liber

ISU Ialomița: Salvator și în timpul liber

Doi bătrâni, de 80 și 75 de ani, din orașul Amara, au fost salvați din calea unui incendiu de un militar al ISU Ialomița. Aflat în timpul liber, plutonierul adjutant Vasile Gheorghe i-a ...[citește_toată_știrea]

2 Martie 2018, 16:55
(1201 vizualizări - 3 comentarii)


Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică

Din cauza lucrărilor de reparații ale rețelelor de distribuție a energiei electrice, Enel Dobrogea anunță faptul că, în perioada 5-9 martie 2018, la Gârbovi, Munteni Buzău, Urziceni, Armășești, Fierbinți ...[citește_toată_știrea]

2 Martie 2018, 16:40
(975 vizualizări - 0 comentarii)


18

AJOFM Ialomița: Locuri de muncă vacante

În prezent, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița pune la dispoziția șomerilor din județ 198 de noi locuri de muncă. Cele mai multe dintre acestea, în număr de 159, sunt destinate persoanelor ...[citește_toată_știrea]

2 Martie 2018, 16:25
(1273 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Vize pentru renta viageră

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că, în perioada 1 martie-31 august (în zilele lucrătoare), rentierii agricoli trebuie să se prezinte, personal ori prin mandatar/curator/tutore ...[citește_toată_știrea]

1 Martie 2018, 14:10
(1188 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Se circulă pe toate drumurile din județ

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița informează că joi, 1 martie a.c., orele 7,00, pe toate sectoarele de drumuri din județul Ialomița se circulă în condiții de iarnă ...[citește_toată_știrea]

1 Martie 2018, 08:40
(1037 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Depunerea cererilor pentru subvenția pe suprafață

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, de joi, 1 martie 2018, este demarată Campania de primire a Cererilor Unice de Plată ...[citește_toată_știrea]

1 Martie 2018, 08:10
(1076 vizualizări - 0 comentarii)


Cod Portocaliu de viscol și ninsori în Ialomița: Drumuri închise din cauza vremii nefavorabile

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează faptul că în Ialomița, la această oră, au fost închise 3 drumuri naționale din cauza vremii nefavorabile. Pe aceste artere ...[citește_toată_știrea]

28 Februarie 2018, 06:13
(1790 vizualizări - 0 comentarii)


Un nou Cod Portocaliu de viscol și ninsori în Ialomița!

Un nou Cod Portocaliu de viscol și ninsori în Ialomița!

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, intervalul de valabilitate pentru noul Cod Portocaliu de viscol și ninsori este miercuri, 28 februarie 2018, între orele 6,00-20,00. Astfel, vor fi intensificări ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2018, 18:05
(1581 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: 28 Februarie-«Ziua Protecției Civile din România»

La 28 februarie sărbătorim «Ziua Protecției Civile din România», dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal din 1930, publicat la 23 martie 1933 în Monitorul Oficial al României ca ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2018, 17:05
(1191 vizualizări - 0 comentarii)


Cod Portocaliu de viscol și ninsori: Se închid drumurile în Ialomița. Nu se circulă pe DN2A, între Slobozia și Giurgeni

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță închiderea drumurilor naționale din Ialomița. Prima arteră de circulație închisă este DN3A, care face legătura ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2018, 22:43
(2107 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Cozi de tiruri la punctele de taxare

Vremea rea dă peste cap traficul rutier. În județul Ialomița, la punctele de taxare de la Giurgeni, s-au format cozi de tiruri din cauza unei restricții de circulație pentru mașinile mai mari de 3,5 tone ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2018, 14:40
(1205 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Pentru a veni în sprijinul semenilor aflați în suferință, luni, 26 februarie 2018, în intervalul orar 8,00-12,00, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni a continuat acest demers ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2018, 13:25
(1260 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de aproximativ 150 mii de lei, 16 permise reținute!

În perioada 23-25 februarie 2018, polițiștii au intervenit la aproape 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale, au constatat 35 de infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2018, 13:20
(1205 vizualizări - 0 comentarii)


Persoanele care au nevoie de dializă vor fi aduse la Slobozia

Ialomița a intrat oficial sub avertizarea meteo Cod Portocaliu de viscol. Vremea rea a alertat și autoritățile care au dispus măsuri urgente pentru a ține piept vântului puternic și ninsorii abundente. ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2018, 09:49
(1226 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Din Fetești în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Miloșești în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Mihaela în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Gradinita în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Slobozia în Gabi Ionașcu vrea să se întoarcă la Primăria Slobozia Primaru în Gabi Ionașcu vrea să se întoarcă la Primăria Slobozia stație mixer Roland în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 14 martie 2018 închiriere garsonieră în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 14 martie 2018 Nelu în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Se știe! în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Scoala=ferma animalelor în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Miloșești în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Pustiul din curtea grd. în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! @Coafeza în Cinci agenți au fost «săltați» de mascați ADRIANA în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! pirosca în Cinci agenți au fost «săltați» de mascați Cetatean în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Gradinitia=scoala în EXCLUSIV: Minor de 11 ani, violat în curtea Grădiniței Miloșești! Coafeza în Cinci agenți au fost «săltați» de mascați citizen în Cinci agenți au fost «săltați» de mascați
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...