Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Examenul pentru admiterea în avocatură, «probă de foc» pentru candidații din Ialomița

Examenul pentru admiterea în avocatură, «probă de foc» pentru candidații din Ialomița

2017 este al doilea an consecutiv în care niciun candidat din Ialomița nu reușește să promoveze examenul de admitere în profesia de avocat! Reprezentanții Baroului Ialomița susțin că, din această cauză, activitatea în cadrul breslei ar putea fi dată peste cap, având în vedere că urmează o perioadă de pensionări...

Un examen complicat
Admiterea în profesia de avocat se face în baza Legii 51/1995, care reglementează modul în care avocații din România trebuie să-și desfășoare activitatea. Actul normativ prevede că exercitarea acestei profesii se realizează în urma susținerii unui examen național, tip grilă, care conține 100 de întrebări din materiile de Drept Civil, Drept Procesual Civil, Drept Penal și Drept Procesual Penal. Sunt considerați admiși candidații care reușesc să obțină minim 70 de puncte. După promovarea examenului, candidații sunt incluși în Tabloul Avocaților din cadrul Baroului Județean din partea căruia candidează persoana care dorește să devină avocat, în calitate de stagiari. La finalul perioadei de stagiatură, persoana calificată primește calitatea de avocat definitiv. De menționat este faptul că pentru înscrierea la această testare se percepe o taxă de aproximativ 250 de euro. De la prevederile legale și până la ceea ce se întâmplă în realitate este cale lungă... Tocmai de aceea puțini dintre cei care doresc să devină avocați reușesc să-și îndeplinească visul. Datele oficiale oferite de Baroul Ialomița arată că, în ultimii 2 ani, niciunul dintre candidații din județ care s-a înscris la examenul pentru admiterea în profesie nu a reușit să-l promoveze! De exemplu, la sesiunea din acest an a acestei testări, Ialomița a fost reprezentată de cinci candidați. Niciunul însă nu a reușit să obțină minimul de 70 de puncte, adică nota 7,00, pentru a fi considerat «admis». Cel mai bun rezultat obținut de candidații din Ialomița a fost nota 4,80, adică 48 de puncte. Oficialii din cadrul Baroului Ialomița au explicat faptul că reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) ar trebui să aibă o altă viziune în privința modului în care se organizează concursul de admitere. «Modul în care se realizează admiterea în profesia de avocat la momentul de față este unul oportun. Suntem însă convinși că această procedură ar putea fi îmbunătățită și sistematizată în așa fel încât numărul candidaților care promovează testarea să crească. Cu siguranță se pot găsi soluții oportune și în această direcție» susține avocatul Claudiu Drăgănoiu, decanul Baroului Ialomița.

Scad cotizațiile
Lipsa avocaților tineri din Baroul Ialomița dă peste cap activitatea în cadrul breslei. Toate acestea pentru că nu mai există persoane apte care să-i poată înlocui pe avocații care vor ieși la pensie. Iar datele oficiale ale instituției arată că, în perioada următoare, numărul profesioniștilor care vor ieși la pensie va fi unul ridicat. Dincolo de faptul că există riscul ca Ialomița să aibă puțini avocați, o altă problemă o reprezintă cotizațiile încasate de către instituțiile cu regim specific care reglementează activitatea avocaților. Puternic afectată va fi și cotizația pe care profesioniștii din Ialomița o plătesc către Casa de Asigurări a Avocaților. Potrivit actelor normative, avocații cotizează pentru sistemul de pensii și cel al asigurărilor sociale către o altă entitate juridică față de cele create de stat, denumită Casa de Asigurări a Avocaților, a cărei activitate este reglementată de Legea 72/2016, privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților. «Într-adevăr, această situație generată de nepromovarea examenului de către candidații care doresc să devină avocați stagiari ar putea avea un impact asupra modului în care se realizează încasările pentru cotizațiile pe care le plătesc avocații. Noi sperăm ca situația să se redreseze, iar de la anul numărul celor promovați să crească...» mai spune avocatul Claudiu Drăgănoiu, decanul Baroului Ialomița. Potrivit informațiilor care se
regăsesc în Tabloul Avocaților din Ialomița, această profesie este practicată de doar 90 de avocați definitivi și doar 2 stagiari. De asemenea, alți 38 de avocați au fost declarați incompatibili...

Tarife minimale pentru avocați Dacă în opinia justițiarilor cu experiență accesul cetățenilor la Justiție era prea facil, reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) le impun avocaților practicarea unor «tarife minimale» în ceea ce privește serviciile de asistență juridică pe care le oferă clienților. Valoarea acestor tarife diferă în funcție de natura proceselor și de specificul situației cu care se confruntă persoana care are nevoie de un avocat. Astfel, în funcție de materia de Drept (Drept Civil, Drept Penal sau Contencios Administrativ), tarifele minimale pe care UNBR îi obligă pe avocați să le practice au valori cuprinse între 120 de lei și pot ajunge chiar și până la 25 mii de lei. De exemplu, persoanele care vor să înceapă un proces de divorț fără minori trebuie să achite o taxă minimă de 960 de lei, iar dacă în cauză există și minori valoarea minimă de tarifare va fi de 1680 de lei. Totodată, șoferii care doresc să fie asistați la procesele prin care contestă amenzile primite pentru abateri la regimul rutier trebuie să achite o taxă minimă de reprezentare de 600 de lei.

12 Octombrie 2017, 09:35 (1617 vizualizări - 8 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Cornel:
(19 Octombrie 2017, 19:33)
Avocații ar trebui testați des, periodic, pt.avocatură. Unii sunt chiar neinformați și dezinteresați de caz. Nu prea le pasă de reputația lor, găsesc clienți!
MAR:
(19 Octombrie 2017, 14:36)
Oare ce punctaj ar obtine actualii distinsi avocati din Ialomita la examenele de admitere in profesie care se sustin in prezent???!!!!!!!
Stan din Țăndărei:
(17 Octombrie 2017, 19:20)
Nu există justiție în Ialomița! Căutați dreptatea în altă parte! Măcar angajați avocați buni, bătăioși, dinafară! Aici sunt multe momâi în robe!
@total pe dinafara:
(17 Octombrie 2017, 16:56)
Total pe dinafara or fi, dar din cate reiese din mesajele de pana acum, zic si eu:
1. Nu a scris nimeni ca s-au transferat din Bucuresti ca nu faceau fata la Bucuresti, daca mai citesti o data, o sa aflii ca era vorba de numarul de avocati ce sunt admisi, nu transferati. Acum fiecare cu cel doare. Poate vrei sa ne spui tu ceva pe subiectul asta, ca,  altfel, n-a scris nimeni in cele trei mesaje asa ceva. 
2. De ce s-au  facut atatia, 39, altceva: judecatori/ procurori/notari, daca era asa nevoie de avocati si atat de profitabila avocatura? Plus ca daca e asa bine in judet, de ce nu cautati sa transferati din alta parte, asa cum, dupa cate spui, s-a mai intamplat? Asa ati rezolvat problema. Avand in vedere nivelul dvs, va rog sa nu va obositi cu vreun raspuns. 
3. Am inteles ca sunteti bine pregatiti, usor superiori, dar ce scriu eu usor, superiori de-a binelea. Va  cerem scuze ca am putut sa va deranjam si va multumim ca ne-ati luminat si pe noi, cei care nu stim sa ne facem o intampinare, de trebuie sa platim la avocati.  Justitia pare a fi ceva superior cu totul, din cauza asta probabil nu intelege cetateanul obisnuit cum sta treaba in domeniul asta superior. 
Total pe dinafara:
(17 Octombrie 2017, 06:17)
Sunteti total pe dinafara! Vorbiti fara nicio legatura cu realitatea! In Baroul Ialomita activeaza avocati ce s-au transferat din alte barouri din tara din varii motive, nu pentru ca nu ar fi facut fata concurentei din Bucuresti sau din baroul din care au plecat. Unii avocati sunt incompatibili intrucat au devenit judecatori/procurori/notari, astfel ca nu pot cumula ambele profesii. Avocatii din Ialomita sunt fiarte pregatiti, nu mai aberati! Vorbiti in cunostinta de cauza, daca tot ca dati cu parerea! Iar tu, Urzicel, redacteaza-ti singurel “intinpinarea”, insa mai intai invata sa scrii romaneste corect si las-o pe stimata d-na avocat sa se ocupe de “intampinarile” altor clienti, fara a mai face aprecieri asupra calitatilor sale profesionale, la al caror nivel oricum nu te vei ridica vreodata!
Inteligenta:
(13 Octombrie 2017, 21:06)
Am fost si eu odata la instanta, iar acolo erau mai multi avocati decat oamenii cu procese. Se vede din numarul de  candidati, cat e de atractiv Baroul. Probabil la Ialomita se inscriu cei care n-au habar, ca nu cred ca la Bucuresti, Constanta sunt acelasi numar de admisi. Sa nu imi spuneti ca ceilalti avocati aflati in profesie nu pot prelua cifrele de afaceri ale celorlalti avocati. Adica aialalti sunt full- employement, atat de mult de nu mai au nevoie de 5 dosare ale pensionatilor? Daca baroul are x lei- cifra de afaceri, atunci ceilalti avocati vor prelua cota celorlalti si vor plati cote pentru ele. E ca orice piata. Si la piata de cartofi e la fel. Ca-s 5 sau 10 comercianti, ei, teoretic, platesc acelasi tva/IV la cartofi (cartofii trebuie sa fie mai multi, iar nu comerciantii). Cred ca se doreste altceva, ori si avocatii trebuie sa fie bine pregatiti, iar nu cu 48 de puncte. De altfel, daca e atractuva asa profesia, de ce sunt incomaptibili 38 si 90 avocati definitivi?

Mimi:
(13 Octombrie 2017, 14:19)
Acum vreo doi ani va laudati ca a intrat o fata printre primii pe tara si acum n u mai intra nimeni?!!! Foarte bine,un avocat trebuie sa stie carte!
urzicel:
(12 Octombrie 2017, 20:32)
E lasati ca si din aia care sunt deja avocati asa untre doua varste sunt afoni cara habar nu au cu ce se mananca avocatura,norocul lor este ca le mai dau barbatii lor procurori cate un ghertoi sal arda de bani ca altfel ar chitaii de foane. Am intalnit o cumatra avocata din il. care nu este in stare sa faca o intinpinare. Slabuta rau ca sa nu zic petarda sau bata.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 16 Dec 2017
131 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: Acțiuni de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor

Prevenirea delincvenței juvenile și victimizarea minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța cetățeanului reprezintă unele dintre prioritățile Poliției Române în anul 2017. Astfel ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2017, 15:25
(169 vizualizări - 0 comentarii)


1

Urziceni: I-a furat banii din mașină

Polițiștii cercetează un bărbat de 35 ani, din Movilița, sub aspectul comiterii infracțiunii de «furt calificat». Astfel, Poliția a fost sesizată de un bărbat, de 62 de ani, din județul Dâmbovița, cu privire ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2017, 14:20
(207 vizualizări - 0 comentarii)


2

IPJ Ialomița: Acțiune a polițiștilor

Polițiștii ialomițeni desfășoară permanent acțiuni pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru siguranța traficului rutier. ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2017, 14:10
(168 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 Decembrie 2017, 17:10


Amara: Beat la volan și fără permis, a acroșat alte două mașini

Marți, 12 decembrie 2017, în jurul orei 18,30, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că în localitatea Amara s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Polițiștii ajunși la fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Decembrie 2017, 15:45
(278 vizualizări - 0 comentarii)


5

Ialomița: La volan, sub influența băuturilor alcoolice

Doi ialomițeni, de 40 și 45 de ani, au fost depistați de către polițiștii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile pulice deși au consumat anterior băuturi alcoolice. Cei în cauză a fost testați ...[citește_toată_știrea]

13 Decembrie 2017, 14:20
(237 vizualizări - 0 comentarii)


6

Accident mortal la Rași

Marți, 12 decembrie 2017, în jurul orei 12,00, pe DJ201B, în apropiere de localitatea Rași, s-a produs un eveniment rutier soldat cu decesul unei persoane. În urma verificărilor efectuate, polițiștii ajunși ...[citește_toată_știrea]

13 Decembrie 2017, 13:40
(335 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Borănești și Bărcănești

Luni, 11 decembrie 2017, polițiștii din cadrul Poliției Urziceni au organizat și desfășurat o acțiune de amploare pe raza localităților Borănești și Bărcănești, în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii ...[citește_toată_știrea]

13 Decembrie 2017, 11:10
(255 vizualizări - 0 comentarii)


8

Vlădeni: Suspect de «furt», identificat de polițiști

Polițiștii cercetează un tânăr de 14 ani, din Vlădeni, sub aspectul comiterii infracțiunii de «furt calificat». Polițiștii au identificat un minor de 14 ani, din localitatea Vlădeni, acesta fiind bănuit ...[citește_toată_știrea]

13 Decembrie 2017, 10:40
(221 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni de control ale DSVSA Ialomița

În perioada 4-9 decembrie 2017, consilierii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au efectuat un număr de 116 controale în unități ce desfășoară activități de ...[citește_toată_știrea]

13 Decembrie 2017, 09:20
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Combaterea delictelor silvice, o prioritate a polițiștilor ialomițeni

Luni, 11 decembrie 2017, polițiști din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Astfel, polițiștii din cadrul ...[citește_toată_știrea]

13 Decembrie 2017, 08:10
(225 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Medic șpăgar, reținut pentru 24 de ore de procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus reținerea pentru 24 de ore a doctoriței care își desfășura activitatea în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă ...[citește_toată_știrea]

12 Decembrie 2017, 17:50
(786 vizualizări - 5 comentarii)


12

Slobozia: «Târg de Crăciun» la Muzeul Agriculturii

Începând de vineri, 15 decembrie 2017, Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia va inaugura acțiunea «Târgul de Crăciun». Evenimentul este organizat de instituție, cu sprijinul Consiliului Județean ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2017, 17:20
(373 vizualizări - 0 comentarii)


15 decembrie-«Ziua Porților Deschise» la AJOFM Ialomița

În data de 10 decembrie, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aniversează 19 ani de activitate. Sunt 19 ani în care ANOFM s-a transformat, a evoluat și a acumulat o experiență bogată, deosebit ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2017, 16:10
(324 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Patru ialomițeni, cu vârste cuprinse între 28 și 53 de ani, au fost depistați de către polițiști în timp ce conduceau autoturisme deși anterior consumaseră băuturi alcoolice. Conducătorii auto au fost testați ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2017, 14:40
(337 vizualizări - 0 comentarii)


15

Tânăr de 19 ani din Grindu, reținut pentru «furt din locuință»

Polițiștii Secției Poliție Rurală Ion Roată au reținut un tânăr, de 19 ani, bănuit că ar fi sustras 60000 de lei dintr-o locuință situată pe raza comunei Grindu. Poliția a fost sesizată de o femeie, de ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2017, 14:25
(352 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 40000 de lei, 5 permise reținute

Polițiștii din cadrul IPJ Ialomița desfășoară permanent acțiuni pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru siguranța traficului ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2017, 14:10
(307 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Dețineau ilegal artificii

Doi bărbați din Bordușani sunt cercetați de polițiști după ce la locuințele lor au fost descoperite ilegal 20 de kilograme de artificii. Elementele pirotehnice au fost găsite în urma unor percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2017, 13:46
(439 vizualizări - 0 comentarii)


18

Competiție acerbă. 7 candidați pe loc la școlile de Poliție!

Peste 12000 de persoane care își doresc să fie polițiști s-au înscris la concursul de admitere pe care școlile de Poliție îl organizează în ianuarie 2018. Până pe 5 decembrie 2017, termenul limită, pe cele ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2017, 18:10
(608 vizualizări - 0 comentarii)


Daruri de «Sfântul Nicolae» la Protopopiatul Urziceni

Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni desfășoară de mai mulți ani diverse proiecte în cadrul cărora sunt organizate activități instructiv-educative și recreative pentru copiii ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2017, 17:05
(486 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Combaterea evaziunii fiscale

Polițiștii ialomițeni au organizat și desfășurat în cursul zilei de joi, 7 decembrie 2017, o serie de acțiuni de verificare a mai multor unități economice de pe raza județului Ialomița, pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2017, 16:25
(553 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Urziceni: 5 decembrie, «Ziua Internațională a Voluntarului»

Prin rezoluția 40/212 din 17 decembrie 1985, ziua de 5 decembrie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite «Ziua Internațională a Voluntarului», pentru recunoașterea eforturilor și meritelor ...[citește_toată_știrea]

8 Decembrie 2017, 15:40
(497 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: A furat unelte de grădinărit

Un bărbat, de 43 de ani, din Sinești, s-a ales cu un dosar penal după ce a furat din curtea unui vecin mai multe unelte de grădinărit. Este vorba despre 2 cazmale, o lopată și o greblă. De asemenea, el ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2017, 16:20
(579 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Sinești furt


Oficiul Registrului Comerțului Ialomița s-a mutat în sediu nou

Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Ialomița și-a schimbat sediul din data de 27 noiembrie 2017. Astfel, instituția își desfășoară acum activitatea în Slobozia, strada Gării Noi, nr. 5, et.1 ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2017, 16:10
(706 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Conduceau în stare de ebrietate

Doi ialomițeni, de 20 și 38 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistați la volan conducând în stare de ebrietate. În  urma testelor cu aparatul Drager, aceștia aveau un nivel al alcoolemiei ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2017, 15:50
(557 vizualizări - 0 comentarii)


Sancțiuni de peste 21 mii de lei aplicate de polițiștii ialomițeni

În urma unor activități de prevenire desfășurate de polițiștii ialomițeni pe liniile de Ordine Publică, Rutieră și Investigații Criminale, oamenii legii au aplicat 96 de contravenții a căror valoare a depășit ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2017, 15:35
(583 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive împotriva delincvenței juvenile

Acțiunile cu caracter preventiv inițiate de polițiștii ialomițeni cu scopul de a preveni faptele antisociale în rândul elevilor din județ continuă. Oamenii legii s-au aflat marți, 5 decembrie 2017, la ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2017, 15:20
(566 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permise și beți, la volan

Luni, 4 decembrie 2017, un bărbat de 56 de ani, din Gheorghe Doja, a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice deși a consumat anterior băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2017, 16:25
(763 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Incendiu la o magazie

Duminică, 3 decembrie a.c., pompierii ialomițeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la rezerva de lemne a unui cetățean din Fetești. Pompierii de la Stația Fetești au intervenit pentru ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2017, 16:05
(697 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Daruri de Moș Nicolae la Protopopiatul Slobozia

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița «Piticot» din municipiu, a desfășurat marți, 5 decembrie 2017, activitatea «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae». Micii creștini, susținuți de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2017, 15:30
(834 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...