Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Dedeman vine la Slobozia

Dedeman vine la Slobozia

bonus: Ocaua cea mică a lui Mocioniu Vodă

Consiliul Local Slobozia a aprobat joi, 26 octombrie 2017, documentația aferentă Planului Urbanistic Zonal pentru «edificarea magazinului Dedeman» de pe Șoseaua Brăilei. Alături de acest proiect de hotărâre, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de săptămâna trecută s-au mai aflat o serie de proiecte de hotărâri de interes pentru comunitate. Dintre care menționăm pe cel privind «aprobarea unor reglementări și regulamente privind desfășurarea serviciului de transport în regim de taxi» sau «studiul de fezabilitate pentru locuințele ANL destinate medicilor».

În sfârșit, vin investitorii Administrația slobozeană a confirmat oficial zvonurile privind deschiderea unui magazin Dedeman la Slobozia. Joi, 26 octombrie a.c., în cadrul ședinței Consiliului Local, consilierii prezenți au aprobat documentația aferentă Planului Urbanistic Zonal pentru «edificarea magazinului Dedeman» de pe Șoseaua Brăilei. Potrivit documentației, noua construcție va avea o suprafață de aproape 4000 de mp și va fi realizată până în primăvara anului viitor în imediata vecinătate a sediului Transmim de pe Șoseaua Brăilei. «Este o investiție de mare valoare pentru oraș...» a declarat consilierul Sorin Brânză, unul dintre proiectanții noului magazin, înainte de a se retrage de la vot. Proiectul a fost votat cu majoritate de voturi, statuând astfel investiția. Mihai Mardale, cel de-al doilea arhitect care a lucrat la proiectarea magazinului Dedeman, a risipit rezervele consilierilor Opoziției, garantând că pădurea din imediata vecinătate a viitorului magazin nu va fi defrișată. «Suprafața de pădure care există, adică 463 de mp, conform documentației, nu va fi defrișată! Ea va fi inclusă în această investiție...» a declarat acesta. Magazinul Dedeman nu este singura investiție care urmează să fie realizată în anul 2018. Reamintim că Oyl Company AG a achiziționat scheletul metalic din Cartierul Pepinieră și intenționează finalizarea construcției în anul următor. De asemenea, există zvonuri privind apariția unui nou retailer în zona magazinului Kaufland, interesat și el de potențialul economic al zonei.

Reguli noi pentru taximetriști
Un alt proiect de hotărâre așteptat de către comunitate a fost cel referitor la «aprobarea unor reglementări și regulamente privind desfășurarea serviciului de transport în regim de taxi». Reamintim că această inițiativă a Primăriei Slobozia a fost contestată vehement de către taximetriști, autoritățile fiind obligate să facă unele concesii semnificative. Primarul Adrian Mocioniu a declarat în plenul ședinței că noul Regulament răspunde tuturor cerințelor. «Am căzut de comun acord cu taximetriștii, ei au stabilit criteriile de departajare, iar după ce am acceptat condițiile propuse, am solicitat ca, o dată pe an, autoturismele cu care se face taximetrie să fie verificate și de către reprezentanții noștri!» a spus acesta, printre altele. Potrivit reglementărilor aprobate în Consiliul Local, în Slobozia pot fi eliberate maximum 210 autorizații taxi pentru transport persoane, 20 de autorizații taxi pentru transport marfă și 20 de copii conforme pentru transport persoane în regim de închiriere. Autorizațiile de taxi se pot prelungi, la cerere, pentru încă 5 ani, dacă solicitantul îndeplinește o serie de condiții minimale. Principala problemă a taximetrelor locale, semnalată și de către consilierii locali slobozeni, rămâne însă vechimea autoturismelor. «Merg și eu cu taxi-ul. Majoritatea acestora sunt niște trânciuri, niște vechituri... Acestea nu sunt condiții de transport modern» a declarat consilierul PNL Andreea Conescu.

Ocaua cea mică a lui Mocioniu Vodă
Un proiect de hotărâre retras de pe ordinea de zi a ședinței a fost cel privind extinderea Farmaciei Diana din imediata vecinătate a Hotelului Select. Prezent la ședință, Gheorghe Alexandru, reprezentantul farmaciei, a declarat că așteaptă autorizația de urbanism de mai bine de un an! «De 3 ani încerc să fac această extindere. Și de mai bine de un an aștept aprobarea Consiliului... (...) Nu mi se pare normal, în condițiile în care nu cer mare lucru! Proiectul a fost depus în toate formele care mi s-au cerut. Și întors de fiecare dată... E o tevatură de parcă aș construi Casa Poporului. Mă consider cumva discriminat. Mai ales că aprobarea pentru astfel de extinderi a fost dată peste tot în oraș. Și, în fond, sunt și eu un contribuabil semnificativ al acestui oraș...». În replică la această intervenție, primarul Adrian Mocioniu a declarat: «Eu sunt cel care a retras proiectul de hotărâre! Pentru că proiectul a mai fost propus sub această formă și nu a fost votat. În urma discuției cu mai mulți consilieri, îndeosebi cei avizați, și inclusiv consilierii mei personali pe Urbanism, am înțeles că nu se respectă proiecția balconului. (...) Urma să revizuiți aceste schițe, pentru a le putea spune consilierilor noștri să voteze acest proiect!».

31 Octombrie 2017, 15:45 (9830 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Administrația Mocioniu legiferează pentru posteritate
«Am 16 ani în administrație și niciodată nu am văzut în oraș asemenea mizerie ca de când ați preluat dumneavoastră mandatul!»
Administrația Mocioniu circulă într-un singur autobuz!

Comentariile cititorilor:


TAXIMETRU :
(5 Noiembrie 2017, 14:48)
de ce nu ar trebui verificati si taximetristii , multi dintre ei nu au ce cauta in aeasta bransa 
@Gogaie:
(5 Noiembrie 2017, 12:11)
Dedeman nu va investi nimic. O sa angajeze doar cativa vanzatori(vanzatoare) care, oricum, dupa 1 ian 2018, isi vor fi pierdut locul de munca gratie  noului cod fiscal al psd-alde ce va intra in vigoare anul viitor(multi mici patroni isi vor inchide afacerile din cauza asta).
Gogâie:
(4 Noiembrie 2017, 19:43)
Dedeman in Slobozia ,eu vad in asta noi locuri de munca pentru municipiul Slobozia lipsit de locuri de munca și așa sper că Dedeman va angaja și muncitori de la satele dinmprejur,adică muncitori necalificați.Eu vad o investiție bună pentru orașul Slobozia,ar trebui sa vina mai multi investitori,pentru că statiscile sunt îngrijorătoare pentru județul asta .
Draga @mar:
(3 Noiembrie 2017, 13:16)
Eu(ma incadrez la 'altii' in postarea ta) am vrut sa deschid un magazin de mobila dar n-am gasit asociati. Lor nu le-ar fi trebuit decat un levier bun si niste cagule negre, ca pe magazinul care trebuia deschis pusesem eu ochii..
mar:
(3 Noiembrie 2017, 12:01)
@george -una e sa nu indeplineasca conditiile, atunci ar trebui respinsa cererea, si alta-i   sa amane, poate cade o spaga sau pentru ca are rafuieli de orice fel. Exista baza legala, nu o sa o caut acum, dar ca si principiu, daca indeplinesti conditiile si  tie se amana cererea, poti obtine o hotarare prin care instanta sa amendeze consilieri pana la emiterea hotararii- Videanu a patit asa si sefii de la Comisia de la retrogedare- restituirea proprietatilor. 
@ felicitari si altii- daca aia va jefuie. au preturi ridicate, de ce nu deschizi dumitale un atelier de mobila, fiindca, din fericire,  costurile de deschidere nu sunt foarte mari si primesti si fonduri pentru start- up. Dupa ce-l deschizi, sa ne chemi si pe noi, ca vrem sa  vedem preturile tale . 
Ninel:
(2 Noiembrie 2017, 20:10)
Aia sunt investitoriii!?
Samsarii-lor de electrice,mobila,electrocasnice,etc li se spun investitorii!?
Bai nene ati inebunit!?
@felicitari?:
(1 Noiembrie 2017, 13:37)
"Investitorii" vin sa-si vanda marfa nu sa produca ceva cu resurse materiale si umane din zona Sloboziei. Suntem doar o piata de desfacere pt cei care vin sa ia banii si asa putini ai ialomitenilor ce vor sustine astfel  firme din alte zari, nu din Ialomita, nici macar din tara..
felicitari:
(1 Noiembrie 2017, 12:14)
Producatori de mobila care jefuiesc oameni cu produse scumpe si de proasta calitate despre ce discutam,peste tot lumea evolueaza nu sta in loc dar de asa s-a impamantenit la Slobozia,asta inseamna piata libera -concurenta,de care se pare ca va este cam frica.....
adina:
(1 Noiembrie 2017, 10:41)
Nu inchide productia de mobila din Slobozia si nici pe cele din zona,ca au comenzi de nici nu mai poti sta de vorba cu ei.Toti primesc comenzi peste doua luni chiar trei , iar daca discutam si de pret ,a ajuns un amarat de dulap sa coste zeci de milioane. Bina ca vine,sa fie concurenta ca o sa ajunga sa coste mobila mai mult ca apartamentul!
George:
(31 Octombrie 2017, 22:57)
@mar - care este baza legală pentru a cere instanței să aplice amenzi consilierilor? Este obligatoriu ca orice panaramă de propunere să fie votată (adică intrarea în stradă a unei farmacii - care este cea din ansamblul Peco - nu cea de pe strada Lacului, cum greșit este scris în articol)? Ție îți place ce avem în zona Gostat, cum au ieșit magazinele în stradă? Sau pe Bd. Unirii, vis-a-vis de Școala 3? Acum, dacă am greșit odată, trebuie să greșim mereu, pentru a ne justifica erorile trecutului?

Mie mi se pare că extinderea în stradă a acelei farmacii este de neam prost. Strică tot aspectul din zonă.

Oricum, nu înțeleg de ce Independent nu a scris despre creșterea prețului la apă, care a trecut în aceeași ședință, fără ca niciun consilier să aibă vreo obiecție. Asta da înțelegere putere-opoziție, nu-i așa?
mar:
(31 Octombrie 2017, 20:48)
sa ii spuneti lu' nea Mocioniu- 
 Dedeman nu este investitor -el este cel care va inchide productia de mobila din Slobozia.Investitor este  cel care creaza valoare adaugata, iar acest lucru nu este facut de intermediari, ei iau si duc dintr-o parte marfa. Dar  ce sa stie dumnealui, decat sa "investeasca" in echipa de fotbal, care are 50 de suporteri prezenti in tribuna la fiecare meci  si in salariul dumnealui de la Primarie, format din taxele si impozitul  celor care castiga 1000 de lei

Dl Gheorghe Alexandru degeaba sta sa se planga- a cotizat?  Nu. Pai? Mai bine, decat sa mai astepti sau cotizezi, sau ii dai in judecata. E simplu, si ceri instantei sa li  se aplice consilierilor locali  amenzi penalizatoare , sa vezi atunci ce aproba... 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 19 Oct 2019
105 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(72 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(93 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(64 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(66 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(167 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(100 vizualizări - 0 comentarii)


8

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(118 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(89 vizualizări - 0 comentarii)


10

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(183 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


12

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(152 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(140 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(212 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(192 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(217 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(217 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(413 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(303 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(293 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...