Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Dedeman vine la Slobozia

Dedeman vine la Slobozia

bonus: Ocaua cea mică a lui Mocioniu Vodă

Consiliul Local Slobozia a aprobat joi, 26 octombrie 2017, documentația aferentă Planului Urbanistic Zonal pentru «edificarea magazinului Dedeman» de pe Șoseaua Brăilei. Alături de acest proiect de hotărâre, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de săptămâna trecută s-au mai aflat o serie de proiecte de hotărâri de interes pentru comunitate. Dintre care menționăm pe cel privind «aprobarea unor reglementări și regulamente privind desfășurarea serviciului de transport în regim de taxi» sau «studiul de fezabilitate pentru locuințele ANL destinate medicilor».

În sfârșit, vin investitorii Administrația slobozeană a confirmat oficial zvonurile privind deschiderea unui magazin Dedeman la Slobozia. Joi, 26 octombrie a.c., în cadrul ședinței Consiliului Local, consilierii prezenți au aprobat documentația aferentă Planului Urbanistic Zonal pentru «edificarea magazinului Dedeman» de pe Șoseaua Brăilei. Potrivit documentației, noua construcție va avea o suprafață de aproape 4000 de mp și va fi realizată până în primăvara anului viitor în imediata vecinătate a sediului Transmim de pe Șoseaua Brăilei. «Este o investiție de mare valoare pentru oraș...» a declarat consilierul Sorin Brânză, unul dintre proiectanții noului magazin, înainte de a se retrage de la vot. Proiectul a fost votat cu majoritate de voturi, statuând astfel investiția. Mihai Mardale, cel de-al doilea arhitect care a lucrat la proiectarea magazinului Dedeman, a risipit rezervele consilierilor Opoziției, garantând că pădurea din imediata vecinătate a viitorului magazin nu va fi defrișată. «Suprafața de pădure care există, adică 463 de mp, conform documentației, nu va fi defrișată! Ea va fi inclusă în această investiție...» a declarat acesta. Magazinul Dedeman nu este singura investiție care urmează să fie realizată în anul 2018. Reamintim că Oyl Company AG a achiziționat scheletul metalic din Cartierul Pepinieră și intenționează finalizarea construcției în anul următor. De asemenea, există zvonuri privind apariția unui nou retailer în zona magazinului Kaufland, interesat și el de potențialul economic al zonei.

Reguli noi pentru taximetriști
Un alt proiect de hotărâre așteptat de către comunitate a fost cel referitor la «aprobarea unor reglementări și regulamente privind desfășurarea serviciului de transport în regim de taxi». Reamintim că această inițiativă a Primăriei Slobozia a fost contestată vehement de către taximetriști, autoritățile fiind obligate să facă unele concesii semnificative. Primarul Adrian Mocioniu a declarat în plenul ședinței că noul Regulament răspunde tuturor cerințelor. «Am căzut de comun acord cu taximetriștii, ei au stabilit criteriile de departajare, iar după ce am acceptat condițiile propuse, am solicitat ca, o dată pe an, autoturismele cu care se face taximetrie să fie verificate și de către reprezentanții noștri!» a spus acesta, printre altele. Potrivit reglementărilor aprobate în Consiliul Local, în Slobozia pot fi eliberate maximum 210 autorizații taxi pentru transport persoane, 20 de autorizații taxi pentru transport marfă și 20 de copii conforme pentru transport persoane în regim de închiriere. Autorizațiile de taxi se pot prelungi, la cerere, pentru încă 5 ani, dacă solicitantul îndeplinește o serie de condiții minimale. Principala problemă a taximetrelor locale, semnalată și de către consilierii locali slobozeni, rămâne însă vechimea autoturismelor. «Merg și eu cu taxi-ul. Majoritatea acestora sunt niște trânciuri, niște vechituri... Acestea nu sunt condiții de transport modern» a declarat consilierul PNL Andreea Conescu.

Ocaua cea mică a lui Mocioniu Vodă
Un proiect de hotărâre retras de pe ordinea de zi a ședinței a fost cel privind extinderea Farmaciei Diana din imediata vecinătate a Hotelului Select. Prezent la ședință, Gheorghe Alexandru, reprezentantul farmaciei, a declarat că așteaptă autorizația de urbanism de mai bine de un an! «De 3 ani încerc să fac această extindere. Și de mai bine de un an aștept aprobarea Consiliului... (...) Nu mi se pare normal, în condițiile în care nu cer mare lucru! Proiectul a fost depus în toate formele care mi s-au cerut. Și întors de fiecare dată... E o tevatură de parcă aș construi Casa Poporului. Mă consider cumva discriminat. Mai ales că aprobarea pentru astfel de extinderi a fost dată peste tot în oraș. Și, în fond, sunt și eu un contribuabil semnificativ al acestui oraș...». În replică la această intervenție, primarul Adrian Mocioniu a declarat: «Eu sunt cel care a retras proiectul de hotărâre! Pentru că proiectul a mai fost propus sub această formă și nu a fost votat. În urma discuției cu mai mulți consilieri, îndeosebi cei avizați, și inclusiv consilierii mei personali pe Urbanism, am înțeles că nu se respectă proiecția balconului. (...) Urma să revizuiți aceste schițe, pentru a le putea spune consilierilor noștri să voteze acest proiect!».

31 Octombrie 2017, 15:45 (9572 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Administrația Mocioniu circulă într-un singur autobuz!
Bugetul Sloboziei, suplimentat cu 530 mii de lei
Hotărâri ale Consiliului Local Slobozia care afectează viața publică
Consilierii locali ai Sloboziei au aprobat un proiect ilegal

Comentariile cititorilor:


TAXIMETRU :
(5 Noiembrie 2017, 14:48)
de ce nu ar trebui verificati si taximetristii , multi dintre ei nu au ce cauta in aeasta bransa 
@Gogaie:
(5 Noiembrie 2017, 12:11)
Dedeman nu va investi nimic. O sa angajeze doar cativa vanzatori(vanzatoare) care, oricum, dupa 1 ian 2018, isi vor fi pierdut locul de munca gratie  noului cod fiscal al psd-alde ce va intra in vigoare anul viitor(multi mici patroni isi vor inchide afacerile din cauza asta).
Gogâie:
(4 Noiembrie 2017, 19:43)
Dedeman in Slobozia ,eu vad in asta noi locuri de munca pentru municipiul Slobozia lipsit de locuri de munca și așa sper că Dedeman va angaja și muncitori de la satele dinmprejur,adică muncitori necalificați.Eu vad o investiție bună pentru orașul Slobozia,ar trebui sa vina mai multi investitori,pentru că statiscile sunt îngrijorătoare pentru județul asta .
Draga @mar:
(3 Noiembrie 2017, 13:16)
Eu(ma incadrez la 'altii' in postarea ta) am vrut sa deschid un magazin de mobila dar n-am gasit asociati. Lor nu le-ar fi trebuit decat un levier bun si niste cagule negre, ca pe magazinul care trebuia deschis pusesem eu ochii..
mar:
(3 Noiembrie 2017, 12:01)
@george -una e sa nu indeplineasca conditiile, atunci ar trebui respinsa cererea, si alta-i   sa amane, poate cade o spaga sau pentru ca are rafuieli de orice fel. Exista baza legala, nu o sa o caut acum, dar ca si principiu, daca indeplinesti conditiile si  tie se amana cererea, poti obtine o hotarare prin care instanta sa amendeze consilieri pana la emiterea hotararii- Videanu a patit asa si sefii de la Comisia de la retrogedare- restituirea proprietatilor. 
@ felicitari si altii- daca aia va jefuie. au preturi ridicate, de ce nu deschizi dumitale un atelier de mobila, fiindca, din fericire,  costurile de deschidere nu sunt foarte mari si primesti si fonduri pentru start- up. Dupa ce-l deschizi, sa ne chemi si pe noi, ca vrem sa  vedem preturile tale . 
Ninel:
(2 Noiembrie 2017, 20:10)
Aia sunt investitoriii!?
Samsarii-lor de electrice,mobila,electrocasnice,etc li se spun investitorii!?
Bai nene ati inebunit!?
@felicitari?:
(1 Noiembrie 2017, 13:37)
"Investitorii" vin sa-si vanda marfa nu sa produca ceva cu resurse materiale si umane din zona Sloboziei. Suntem doar o piata de desfacere pt cei care vin sa ia banii si asa putini ai ialomitenilor ce vor sustine astfel  firme din alte zari, nu din Ialomita, nici macar din tara..
felicitari:
(1 Noiembrie 2017, 12:14)
Producatori de mobila care jefuiesc oameni cu produse scumpe si de proasta calitate despre ce discutam,peste tot lumea evolueaza nu sta in loc dar de asa s-a impamantenit la Slobozia,asta inseamna piata libera -concurenta,de care se pare ca va este cam frica.....
adina:
(1 Noiembrie 2017, 10:41)
Nu inchide productia de mobila din Slobozia si nici pe cele din zona,ca au comenzi de nici nu mai poti sta de vorba cu ei.Toti primesc comenzi peste doua luni chiar trei , iar daca discutam si de pret ,a ajuns un amarat de dulap sa coste zeci de milioane. Bina ca vine,sa fie concurenta ca o sa ajunga sa coste mobila mai mult ca apartamentul!
George:
(31 Octombrie 2017, 22:57)
@mar - care este baza legală pentru a cere instanței să aplice amenzi consilierilor? Este obligatoriu ca orice panaramă de propunere să fie votată (adică intrarea în stradă a unei farmacii - care este cea din ansamblul Peco - nu cea de pe strada Lacului, cum greșit este scris în articol)? Ție îți place ce avem în zona Gostat, cum au ieșit magazinele în stradă? Sau pe Bd. Unirii, vis-a-vis de Școala 3? Acum, dacă am greșit odată, trebuie să greșim mereu, pentru a ne justifica erorile trecutului?

Mie mi se pare că extinderea în stradă a acelei farmacii este de neam prost. Strică tot aspectul din zonă.

Oricum, nu înțeleg de ce Independent nu a scris despre creșterea prețului la apă, care a trecut în aceeași ședință, fără ca niciun consilier să aibă vreo obiecție. Asta da înțelegere putere-opoziție, nu-i așa?
mar:
(31 Octombrie 2017, 20:48)
sa ii spuneti lu' nea Mocioniu- 
 Dedeman nu este investitor -el este cel care va inchide productia de mobila din Slobozia.Investitor este  cel care creaza valoare adaugata, iar acest lucru nu este facut de intermediari, ei iau si duc dintr-o parte marfa. Dar  ce sa stie dumnealui, decat sa "investeasca" in echipa de fotbal, care are 50 de suporteri prezenti in tribuna la fiecare meci  si in salariul dumnealui de la Primarie, format din taxele si impozitul  celor care castiga 1000 de lei

Dl Gheorghe Alexandru degeaba sta sa se planga- a cotizat?  Nu. Pai? Mai bine, decat sa mai astepti sau cotizezi, sau ii dai in judecata. E simplu, si ceri instantei sa li  se aplice consilierilor locali  amenzi penalizatoare , sa vezi atunci ce aproba... 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 23 Aug 2019
154 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Accident între Movila și Fetești, patru victime

Miercuri, 21 august a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Fetești au intervenit la un eveniment rutier produs pe DJ212, în afara municipiului Fetești, soldat cu rănirea a patru ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:15
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație

Miercuri, 21 august a.c., polițiștii ialomițeni au întocmit dosare penale unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Astfel, un bărbat, de 36 de ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:10
(134 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune împotriva «taximetriștilor-pirat»

Joi, 22 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat în flagrant delict un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Mărculești, în timp ce efectua transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:05
(139 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(208 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(188 vizualizări - 0 comentarii)


5

APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(212 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(359 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(265 vizualizări - 0 comentarii)


8

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(277 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


9

Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(303 vizualizări - 0 comentarii)


10

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(843 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


12

Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(742 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(928 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(852 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(751 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(880 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(714 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(883 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(782 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(775 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(1004 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(968 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(974 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(961 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(1031 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(1180 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(1126 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ultimele comentarii
Lipsă personal în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița Cetatean în Stație de tratare de 7,84 milioane de lei la Slobozia Om în APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL CETACEAN în Stație de tratare de 7,84 milioane de lei la Slobozia Grecu în Alexandru Potor, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene Cetățean în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița Udrea în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 14 august 2019 Sandel în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița Parinte grupa 2005 în «Grupa 2005», triumf la Memorialul «George Isac» Mircea în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița tichie de margaritar în Borduri de granit la 100 de lei bucata pe Calea București! Bidon în Stație de tratare de 7,84 milioane de lei la Slobozia Pentru "un analist" în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene Gicuță în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene Un roman în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene @horia în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene Tandarean în Alexandru Potor, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene Jhon în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene Urmașul lui urmașul lui Sava în Borduri de granit la 100 de lei bucata pe Calea București! Horia în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...