Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Dedeman vine la Slobozia

Dedeman vine la Slobozia

bonus: Ocaua cea mică a lui Mocioniu Vodă

Consiliul Local Slobozia a aprobat joi, 26 octombrie 2017, documentația aferentă Planului Urbanistic Zonal pentru «edificarea magazinului Dedeman» de pe Șoseaua Brăilei. Alături de acest proiect de hotărâre, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de săptămâna trecută s-au mai aflat o serie de proiecte de hotărâri de interes pentru comunitate. Dintre care menționăm pe cel privind «aprobarea unor reglementări și regulamente privind desfășurarea serviciului de transport în regim de taxi» sau «studiul de fezabilitate pentru locuințele ANL destinate medicilor».

În sfârșit, vin investitorii Administrația slobozeană a confirmat oficial zvonurile privind deschiderea unui magazin Dedeman la Slobozia. Joi, 26 octombrie a.c., în cadrul ședinței Consiliului Local, consilierii prezenți au aprobat documentația aferentă Planului Urbanistic Zonal pentru «edificarea magazinului Dedeman» de pe Șoseaua Brăilei. Potrivit documentației, noua construcție va avea o suprafață de aproape 4000 de mp și va fi realizată până în primăvara anului viitor în imediata vecinătate a sediului Transmim de pe Șoseaua Brăilei. «Este o investiție de mare valoare pentru oraș...» a declarat consilierul Sorin Brânză, unul dintre proiectanții noului magazin, înainte de a se retrage de la vot. Proiectul a fost votat cu majoritate de voturi, statuând astfel investiția. Mihai Mardale, cel de-al doilea arhitect care a lucrat la proiectarea magazinului Dedeman, a risipit rezervele consilierilor Opoziției, garantând că pădurea din imediata vecinătate a viitorului magazin nu va fi defrișată. «Suprafața de pădure care există, adică 463 de mp, conform documentației, nu va fi defrișată! Ea va fi inclusă în această investiție...» a declarat acesta. Magazinul Dedeman nu este singura investiție care urmează să fie realizată în anul 2018. Reamintim că Oyl Company AG a achiziționat scheletul metalic din Cartierul Pepinieră și intenționează finalizarea construcției în anul următor. De asemenea, există zvonuri privind apariția unui nou retailer în zona magazinului Kaufland, interesat și el de potențialul economic al zonei.

Reguli noi pentru taximetriști
Un alt proiect de hotărâre așteptat de către comunitate a fost cel referitor la «aprobarea unor reglementări și regulamente privind desfășurarea serviciului de transport în regim de taxi». Reamintim că această inițiativă a Primăriei Slobozia a fost contestată vehement de către taximetriști, autoritățile fiind obligate să facă unele concesii semnificative. Primarul Adrian Mocioniu a declarat în plenul ședinței că noul Regulament răspunde tuturor cerințelor. «Am căzut de comun acord cu taximetriștii, ei au stabilit criteriile de departajare, iar după ce am acceptat condițiile propuse, am solicitat ca, o dată pe an, autoturismele cu care se face taximetrie să fie verificate și de către reprezentanții noștri!» a spus acesta, printre altele. Potrivit reglementărilor aprobate în Consiliul Local, în Slobozia pot fi eliberate maximum 210 autorizații taxi pentru transport persoane, 20 de autorizații taxi pentru transport marfă și 20 de copii conforme pentru transport persoane în regim de închiriere. Autorizațiile de taxi se pot prelungi, la cerere, pentru încă 5 ani, dacă solicitantul îndeplinește o serie de condiții minimale. Principala problemă a taximetrelor locale, semnalată și de către consilierii locali slobozeni, rămâne însă vechimea autoturismelor. «Merg și eu cu taxi-ul. Majoritatea acestora sunt niște trânciuri, niște vechituri... Acestea nu sunt condiții de transport modern» a declarat consilierul PNL Andreea Conescu.

Ocaua cea mică a lui Mocioniu Vodă
Un proiect de hotărâre retras de pe ordinea de zi a ședinței a fost cel privind extinderea Farmaciei Diana din imediata vecinătate a Hotelului Select. Prezent la ședință, Gheorghe Alexandru, reprezentantul farmaciei, a declarat că așteaptă autorizația de urbanism de mai bine de un an! «De 3 ani încerc să fac această extindere. Și de mai bine de un an aștept aprobarea Consiliului... (...) Nu mi se pare normal, în condițiile în care nu cer mare lucru! Proiectul a fost depus în toate formele care mi s-au cerut. Și întors de fiecare dată... E o tevatură de parcă aș construi Casa Poporului. Mă consider cumva discriminat. Mai ales că aprobarea pentru astfel de extinderi a fost dată peste tot în oraș. Și, în fond, sunt și eu un contribuabil semnificativ al acestui oraș...». În replică la această intervenție, primarul Adrian Mocioniu a declarat: «Eu sunt cel care a retras proiectul de hotărâre! Pentru că proiectul a mai fost propus sub această formă și nu a fost votat. În urma discuției cu mai mulți consilieri, îndeosebi cei avizați, și inclusiv consilierii mei personali pe Urbanism, am înțeles că nu se respectă proiecția balconului. (...) Urma să revizuiți aceste schițe, pentru a le putea spune consilierilor noștri să voteze acest proiect!».

31 Octombrie 2017, 15:45 (10444 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Consiliul Local a aprobat bugetul Sloboziei pentru 2020
Consiliul Local Slobozia preia controlul asupra Primăriei
Un consilier local PSD a obținut interzicerea filmării ședințelor de Consiliu Local de către slobozeni!

Comentariile cititorilor:


TAXIMETRU :
(5 Noiembrie 2017, 14:48)
de ce nu ar trebui verificati si taximetristii , multi dintre ei nu au ce cauta in aeasta bransa 
@Gogaie:
(5 Noiembrie 2017, 12:11)
Dedeman nu va investi nimic. O sa angajeze doar cativa vanzatori(vanzatoare) care, oricum, dupa 1 ian 2018, isi vor fi pierdut locul de munca gratie  noului cod fiscal al psd-alde ce va intra in vigoare anul viitor(multi mici patroni isi vor inchide afacerile din cauza asta).
Gogâie:
(4 Noiembrie 2017, 19:43)
Dedeman in Slobozia ,eu vad in asta noi locuri de munca pentru municipiul Slobozia lipsit de locuri de munca și așa sper că Dedeman va angaja și muncitori de la satele dinmprejur,adică muncitori necalificați.Eu vad o investiție bună pentru orașul Slobozia,ar trebui sa vina mai multi investitori,pentru că statiscile sunt îngrijorătoare pentru județul asta .
Draga @mar:
(3 Noiembrie 2017, 13:16)
Eu(ma incadrez la 'altii' in postarea ta) am vrut sa deschid un magazin de mobila dar n-am gasit asociati. Lor nu le-ar fi trebuit decat un levier bun si niste cagule negre, ca pe magazinul care trebuia deschis pusesem eu ochii..
mar:
(3 Noiembrie 2017, 12:01)
@george -una e sa nu indeplineasca conditiile, atunci ar trebui respinsa cererea, si alta-i   sa amane, poate cade o spaga sau pentru ca are rafuieli de orice fel. Exista baza legala, nu o sa o caut acum, dar ca si principiu, daca indeplinesti conditiile si  tie se amana cererea, poti obtine o hotarare prin care instanta sa amendeze consilieri pana la emiterea hotararii- Videanu a patit asa si sefii de la Comisia de la retrogedare- restituirea proprietatilor. 
@ felicitari si altii- daca aia va jefuie. au preturi ridicate, de ce nu deschizi dumitale un atelier de mobila, fiindca, din fericire,  costurile de deschidere nu sunt foarte mari si primesti si fonduri pentru start- up. Dupa ce-l deschizi, sa ne chemi si pe noi, ca vrem sa  vedem preturile tale . 
Ninel:
(2 Noiembrie 2017, 20:10)
Aia sunt investitoriii!?
Samsarii-lor de electrice,mobila,electrocasnice,etc li se spun investitorii!?
Bai nene ati inebunit!?
@felicitari?:
(1 Noiembrie 2017, 13:37)
"Investitorii" vin sa-si vanda marfa nu sa produca ceva cu resurse materiale si umane din zona Sloboziei. Suntem doar o piata de desfacere pt cei care vin sa ia banii si asa putini ai ialomitenilor ce vor sustine astfel  firme din alte zari, nu din Ialomita, nici macar din tara..
felicitari:
(1 Noiembrie 2017, 12:14)
Producatori de mobila care jefuiesc oameni cu produse scumpe si de proasta calitate despre ce discutam,peste tot lumea evolueaza nu sta in loc dar de asa s-a impamantenit la Slobozia,asta inseamna piata libera -concurenta,de care se pare ca va este cam frica.....
adina:
(1 Noiembrie 2017, 10:41)
Nu inchide productia de mobila din Slobozia si nici pe cele din zona,ca au comenzi de nici nu mai poti sta de vorba cu ei.Toti primesc comenzi peste doua luni chiar trei , iar daca discutam si de pret ,a ajuns un amarat de dulap sa coste zeci de milioane. Bina ca vine,sa fie concurenta ca o sa ajunga sa coste mobila mai mult ca apartamentul!
George:
(31 Octombrie 2017, 22:57)
@mar - care este baza legală pentru a cere instanței să aplice amenzi consilierilor? Este obligatoriu ca orice panaramă de propunere să fie votată (adică intrarea în stradă a unei farmacii - care este cea din ansamblul Peco - nu cea de pe strada Lacului, cum greșit este scris în articol)? Ție îți place ce avem în zona Gostat, cum au ieșit magazinele în stradă? Sau pe Bd. Unirii, vis-a-vis de Școala 3? Acum, dacă am greșit odată, trebuie să greșim mereu, pentru a ne justifica erorile trecutului?

Mie mi se pare că extinderea în stradă a acelei farmacii este de neam prost. Strică tot aspectul din zonă.

Oricum, nu înțeleg de ce Independent nu a scris despre creșterea prețului la apă, care a trecut în aceeași ședință, fără ca niciun consilier să aibă vreo obiecție. Asta da înțelegere putere-opoziție, nu-i așa?
mar:
(31 Octombrie 2017, 20:48)
sa ii spuneti lu' nea Mocioniu- 
 Dedeman nu este investitor -el este cel care va inchide productia de mobila din Slobozia.Investitor este  cel care creaza valoare adaugata, iar acest lucru nu este facut de intermediari, ei iau si duc dintr-o parte marfa. Dar  ce sa stie dumnealui, decat sa "investeasca" in echipa de fotbal, care are 50 de suporteri prezenti in tribuna la fiecare meci  si in salariul dumnealui de la Primarie, format din taxele si impozitul  celor care castiga 1000 de lei

Dl Gheorghe Alexandru degeaba sta sa se planga- a cotizat?  Nu. Pai? Mai bine, decat sa mai astepti sau cotizezi, sau ii dai in judecata. E simplu, si ceri instantei sa li  se aplice consilierilor locali  amenzi penalizatoare , sa vezi atunci ce aproba... 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 25 Feb 2020
217 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 10 februarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii au oprit în trafic pe DN2C, pe raza localității Grivița, un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din județul Mureș. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:50
(349 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: Focare de pestă stinse oficial

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează cu privire la faptul că, în perioada 30 ianuarie-3 februarie 2020, la nivelul județului au fost stinse 17 focare de pestă ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:45
(408 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA Constanța ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:40
(370 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița/Prahova: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă

Polițiștii specializați în Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au indisponibilizat peste 4300 de țigarete, 25 litri de băuturi ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:40
(449 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă și duminică, 8/9 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza județului patru șoferi ialomițeni care au condus pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorii ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:25
(341 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Polițiștii au amendat cerșetorii

Duminică, 9 februarie a.c., polițiștii din Fetești au acționat pe linia prevenirii și combaterii parazitismului stradal, depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:20
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Infractori arestați

Miercuri, 5 februarie a.c., polițiștii din Jilavele, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite și a celor care posedă mandate de executare a pedepsei, au identificat, pe raza comunei ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2020, 13:40
(468 vizualizări - 0 comentarii)


Cod Roșu de viscol și ninsori în Ialomița

Cod Roșu de viscol și ninsori în Ialomița

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi vizate de Cod Roșu de viscol și ninsori. Astfel, Ialomița va intra sub incidența Codului Roșu de viscol și ninsori de miercuri, 5 februarie 2020, orele 22,00, până joi, 6 februarie 2020, orele 8,00. Să precizăm că fenomenele vizate de Codul Roșu de viscol și ninsori fac referire la intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85-90 km/h, viscol, ninsori relativ abundente, vizibilitatea fiind redusă semnificativ. ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 11:50
(1259 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Marți, 4 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente de circulație, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul accident rutier s-a produs în jurul orei 9,00, pe DJ213, în afara ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 11:45
(483 vizualizări - 0 comentarii)


9
Miloșești: Bărbat de 60 de ani, mort în casa incendiată

Miloșești: Bărbat de 60 de ani, mort în casa incendiată

În noaptea de marți spre miercuri, 4/5 februarie 2020, în jurul orelor 23,45, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Miloșești. La locul intervenției ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 09:10
(513 vizualizări - 0 comentarii)


10

Accident mortal la Căzănești: Pieton lovit de o mașină!

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DN2A, în localitatea Căzănești, soldat cu decesul unei persoane. Din primele cercetări ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 16:40
(575 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, drogat la volan

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din Urziceni, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza de competență, au oprit în trafic un tânăr, de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 16:35
(538 vizualizări - 0 comentarii)


12

Coșereni: Arestat pentru «vătămare corporală»

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din Coșereni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:25
(400 vizualizări - 0 comentarii)


13

AJPIS Ialomița: Modificări privind cuantumul alocației de stat pentru copii

În conformitate cu prevederile Legii nr. 214/2019, pentru completarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, începând cu data de 1 ianuarie 2020, cuantumul alocației de stat ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:20
(557 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA SA Constanța activează Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de intensificări ale vântului (cu rafale ce vor depăși 60-70 km/h) și ninsori viscolite, la nivelul RAJA SA Constanța s-a decis activarea Comandamentului pentru ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:15
(523 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție, se oprește apa în localitatea Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA este ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:10
(363 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Gârbovi

Incendiu la o casă din Gârbovi

În noaptea de luni spre marți, 3/4 februarie 2020, în jurul orei 00,25, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Gârbovi. La locul intervenției ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:05
(440 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


Vlădeni: S-au înecat în apele Borcei

Doi bărbați, de 42 și 48 de ani, din comuna Vlădeni, s-au înecat în cursul zilei de luni, 3 februarie 2020, în apele Brațului Borcea. Aceștia se aflau într-o barcă alături de alți doi bărbați, de 36 și ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 14:35
(598 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Accident rutier cu 3 autoturisme

Coșereni: Accident rutier cu 3 autoturisme

Trei autoturisme au fost avariate și o femeie de 41 de ani a fost rănită ușor, în urma unui accident rutier petrecut în zona localității Coșereni. Evenimentul rutier s-a produs marți, 4 februarie 2020, ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 11:09
(484 vizualizări - 0 comentarii)


Autoturism furat din Buzău, descoperit la Gârbovi

În data de 31 ianuarie 2019, în jurul orelor 19,30, polițiștii ialomițeni au identificat în localitatea Gârbovi un autoturism declarat furat de către polițiștii din Buzău. Un tânăr de 18 ani, din Pogoanele ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:50
(514 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Femei agresate de soți

Sâmbătă, 1 februarie a.c., o femeie din comuna Dridu a sunat la 112 solicitând ajutor împotriva soțului de 45 de ani care ar fi agresat-o. La fața locului s-au deplasat polițiștii din orașul Fierbinți- ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:40
(411 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Sâmbătă, 1 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat și oprit în trafic un bărbat ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. După ce a fost testat cu alcooltestul ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:15
(374 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Dosar penal după ce a condus fără permis

În timpul acționării pe linia de prevenire a accidentelor rutiere în comuna Borănești, sâmbătă, 1 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 4 Coșereni au oprit pentru control un ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:10
(431 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Incendii de vegetație uscată și stuf

În ziua de duminică 2 februarie 2020, polițiștii ialomițeni au intervenit de urgență pentru a stinge un incendiu izbucnit la Țăndărei, în apropiere de lacul Strachina. Au ars circa 40 ha de vegetație uscată ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:05
(323 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Ion Roată, prins beat la volanul mașinii pe care o furase. Nu avea permis de conducere!

Joi, 30 ianuarie a.c., în jurul orelor 16,00, polițiștii rutieri din Urziceni, în timp ce efectuau un filtru rutier, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 37 de ani, din comuna Ion ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2020, 16:10
(444 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinți Târg: Haine susceptibile a fi contrafăcute, ridicate de polițiști

Joi, 30 ianuarie a.c., polițiștii din Fierbinți Târg, în timp ce desfășurau activități privind combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru prevenirea, combaterea și ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2020, 15:50
(372 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 3-7 februarie 2020, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în localitățile ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2020, 15:35
(505 vizualizări - 0 comentarii)


Șofer fără permis din Alexeni, urmărit ca-n filme

Un tânăr, de 34 de ani, din Alexeni, a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost urmărit ca-n filme de polițiști. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri, 29 ianuarie 2020, când acesta se deplasa ...[citește_toată_știrea]

30 Ianuarie 2020, 17:35
(425 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Locuință cuprinsă de flăcări

Pompierii din Slobozia au intervenit aproximativ 4 ore la Munteni Buzău pentru a stinge un incendiu care a cuprins o locuință. Tragedia s-a petrecut joi, 30 decembrie 2020, cel mai probabil din cauza unui ...[citește_toată_știrea]

30 Ianuarie 2020, 17:25
(424 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Vernisajul expoziției «Memoria genocidului romilor din România»

Vineri, 31 ianuarie 2020, începând cu ora 11,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia se va deschide o epoziție documentară și de fotografie cu tema «Memoria genocidului romilor din România» ...[citește_toată_știrea]

30 Ianuarie 2020, 17:20
(369 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...