Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Viața administrativă secretă a «primarului 007» de Slobozia

Viața administrativă secretă a «primarului 007» de Slobozia

În iunie 2016, la preluarea mandatului de primar al municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu promitea concetățenilor săi «un oraș european», guvernat transparent și democratic. La aproape un an și jumătate distanță, administrația Mocioniu s-a transformat într-o sectă politică a cărei activitate este secretă și... secretizată! Potrivit datelor oficiale, în această perioadă primarul Sloboziei a emis peste 2600 de dispoziții de primar. Dintre acestea, mai puțin de 200 sunt publice, restul fiind «exceptate de la accesul liber al cetățenilor...».

Dispoziții pe bandă rulantă Potrivit Legii 215, privind administrația publică locală, primarul emite dispoziții cu caracter normativ și individual. Proiectele de dispoziții ale primarului în problemele de interes local pot avea impact economic, de mediu, social și se consultă public. În cazul Primăriei Slobozia însă, aceste dispoziții nu sunt și nu au fost niciodată publice! La solicitarea ziarului nostru, Primăria Slobozia a făcut publice pentru prima dată aceste dispoziții care reflectă, în ultimă instanță, activitatea instituției și modul în care aceasta se desfășoară. Conform datelor furnizate, în ultimele 6 luni ale anului 2016 și în cele 8 luni trecute din acest an, primarul Adrian Mocioniu a semnat 2597 de dispoziții! Statistic, asta ar însemna o medie de 6 dispoziții pe zi în 2016 și cel puțin 4 dispoziții pe zi în 2017! Surprinzător însă, mai puțin de 200 dintre aceste dispoziții sunt publice, oficialii instituției considerând că restul acestora «sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor». Valentin Tudoran, șeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Slobozia explică situația: «Majoritatea acestor dispoziții conțin date cu caracter personal... De exemplu, fiecare dintre angajați a fost numit pe post printr-o dispoziție semnată de primar. În total, sunt cam 900 de astfel de dispoziții... Pe de altă parte, e adevărat că până acum dispozițiile primarului nu au fost publicate niciodată pe site-ul instituției! Site-ul este în lucru și în noua formă aceste dispoziții vor fi și ele publice...».

Administrația secretă a lui Mocioniu În pofida declarațiilor oficiale, modul în care administrația locală a decis să secretizeze informațiile de interes public este cel puțin suspect. Astfel, Hotărârea de Consiliul Local nr. 33 din 2001, invocată atât de insistent, conține o listă lungă de documente printre care se numără, evident, și «dispozițiile emise de către primarul Municipiului Slobozia». De asemenea, nici Legea 544 din 2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, nu exceptează de la publicare dispozițiile primarului. Potrivit art. 12 din această lege, articol invocat de autorități pentru secretizarea celor 2400 de dispoziții emise de primarul Adrian Mocioniu în 2016 și 2017, «se exceptează de la accesul liber al cetățenilor, prevăzut la art. 1, următoarele informații: informațiile din domeniul apărării naționale, siguranței și ordinii publice (...), informațiile privind deliberările autorităților, precum și cele care privesc interesele economice și politice ale României (...)» etc. E drept, datele cu caracter personal sunt exceptate «de la liberul acces al cetățenilor», însă art. 13, din aceeași Lege 544, precizează la articolul următor faptul că «informațiile care favorizează sau ascund încălcarea legii de către o autoritate sau o instituție publică nu pot fi incluse în categoria informațiilor clasificate și constituie informații de interes public». Iar invocarea acestui articol, după cum veți descoperi, nu e întâmplătoare...

Dispozițiile de primar dezvăluie ilegalități flagrante
Ex-primarul Stoica, asigurat pe bani publici pentru «accident și boală»
Lecturarea celor aproximativ 200 de dispoziții de primar făcute publice de către administrația slobozeană reflectă practici administrative ilegale. Concluziile aparțin Camerei de Conturi Ialomița și sunt reflectate clar. În plus, aceleași dispoziții confirmă lipsa de implicare a autorităților locale în recuperarea prejudiciilor create de administrațiile precedente sau de nerespectarea contractelor economice încheiate în decursul ultimelor 3 mandate.
Polițe de asigurare pe bani publici Majoritatatea dispozițiilor emise (și făcute publice) de către primarul Adrian Mocioniu reflectă o rutină instituțională obligatorie. Celelalte însă, dezvăluie practici ilegale, generatoare de prejudicii financiare, unele vechi de peste 10 ani, pentru care primarul în funcție al Sloboziei a prelungit termenele de soluționare. Concret, vorbim despre neînregistrarea în evidența contabilă a unor bunuri care aparțin Primăriei, de impozitarea greșită a clădirilor, de acordarea nelegală de facilități fiscale, etc. Însă cea mai flagrantă dintre neregulile constatate o reprezintă asigurarea ex-primarului Alexandru Stoica și a directorului economic Adrian Trifan «împotriva riscului de accident și boală». Potrivit dispoziției emise de către primarul Adrian Mocioniu, termenul scadent pentru «recuperarea prejudiciului la nivelul primelor de asigurare plătite din bugetul Municipiului Slobozia» pentru cei doi nominalizați mai sus are ca termen scadent data de 15 decembrie 2017. Evident, pentru recuperarea pagubelor s-a ajuns în instanță, litigiul aflându-se în acest moment în stadiul procesual al recursului pe rolul Judecătoriei Slobozia.
Administrație de mântuială Când nu este vorba despre abuzuri ale oficialilor în funcție, Primăria Slobozia se face remarcată prin maniera defectuoasă de urmărire a contractelor de execuție pentru investiții. Un exemplu în acest sens îl reprezintă conflictul cu firma Inter Group SRL, cu care adminisrația locală a încheiat un contract de concesiune pe o perioadă de 20 de ani. Închis la acest moment, Ștrandul Municipal concesionat de firmă face obiectul unui litigiu comercial generat de «compensarea nelegală» a unor facturi în valoare de 62090, 24 lei. Evident, nu este singura situație de acest gen. Curtea de Conturi a constatat «efectuarea de plăți nelegale la cheltuieli de capital» și în cazul investiției în Grădinița cu 200 de locuri Cartier Pepinieră, sprijin financiar «ilegal» acordat în anul 2016 unor unități de cult din Slobozia, respectiv biserica Sf. Dumitru și Mânăstirea Sfinții Voievozi... Și lista poate continua! Termenele scadente stabilite prin dispozițiile de primar pentru toate aceste nereguli sau ilegalități administrative este luna decembrie a anului în curs. Surse administrative confirmă însă faptul că unele dintre problemele semnalate sunt vechi de 10 ani, iar dispozițiile primarului Adrian Mocioniu au doar un rol decorativ.

Adrian Mocioniu, campion la dispoziții ilegale
Secretomania administrației Mocioniu e cu atât mai ilară cu cât unele dintre dispozițiile de primar «exceptate de la accesul liber al cetățenilor» au fost considerate ilegale de către Instituția Prefectului Ialomița.
O duzină de ilegalități În aproape un an și jumătate de administrație, primarul Adrian Mocioniu a reușit să intre în istoria administrației locale cu un număr record de dispoziții de primar care încalcă legislația în vigoare. De la cele privind majorarea ilegală a salariilor consilierilor personali, la cele privind încălcarea Legii 153, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și de la încălcarea clauzelor unor contracte de concesiune la delegarea defectuoasă a unor atribuții, totul a fost posibil pentru Adrian Mocioniu&comp. Una dintre cauzele acestor bâlbe și ilegalități administrative repetate o constituie, neîndoielnic, lipsa de experiență administrativă a primarului în funcție. Celelalte însă, cele mai multe, sunt acțiuni deliberate, care afectează fie funcționarii publici din cadrul instituției, fie cetățenii în numele cărora Adrian Mocioniu guvernează orașul. Este de notorietate, de exemplu, maniera defectuoasă, respinsă de Instituția Prefectului, în care a gestionat majorarea salariilor subordonaților, sfidând reglementările Legii 153. Sau, în cazul deciziilor luate în numele orașului, modul în care a ales să se înconjoare de indivizi lipsiți de anvergură administrativă și incapabili să adopte decizii pentru «mai binele comunității». În aceste condiții, duzina de dispoziții considerate ilegale de către Instituția Prefectului reprezintă doar vârful unui iceberg administrativ care ascunde interese politice meschine, nepotism și încălcări flagrante ale practicilor administrative. Ascunse în spatele sintagmei «exceptate de la accesul liber al cetățenilor», cele 2400 de dispoziții de primar secretizate după bunul plac al oficialilor administrației locale produc la rândul lor prejudicii morale și financiare imposibil de recuperat. Cât despre «orașul european» promis de Adrian Mocioniu, el este azi la ani-lumină distanță. Iar acesta este doar începutul!

10 Noiembrie 2017, 10:25 (3361 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Primarul Mocioniu cheltuie 12,2 milioane de lei pentru aparatul propriu
Adrian Mocioniu a amplasat ilegal statuia lui Mihai Viteazul
Sărbătorile Sloboziei au fost organizate prin «acord-cadru»

Comentariile cititorilor:


Andrei:
(16 Noiembrie 2017, 11:48)
Numarul pisicilor este mai mare de cat al cainilor. Este o invazie de miorlaitoare care calaresc masinile parcate. FACETI CEVA CU ELE!!
Liliana:
(15 Noiembrie 2017, 13:32)
Cum a luat Mocioniu scaunul de Primar? Cine l-a ales să tacă, așa cum idioții tac și le fac!
ileana :
(15 Noiembrie 2017, 11:46)
acest primar a facut ceva a adus orasul intr-o mizerie crunta si cu foarte multi ciini care a invadat in oras Oare de unde ia adus si ce vrea sa faca cu ei ?
anghel:
(15 Noiembrie 2017, 11:43)
cel mai mizerabil oras pe aceasta guvernare 
primarul 007:
(13 Noiembrie 2017, 19:43)
asta o sa ramina in istoria orasului ca cel mai incompetent si cu renumele de 0 (zero) realizari, 0 (zero) initiative, 7 (sapte) ani cu executare
Gabi:
(13 Noiembrie 2017, 19:39)
Tipul asta e asa de fals si total nepregatit sa administreze Slobozia.  Sunt curioasa daca PSD-ul o sa il mentina ca propunere la alegerile viitoare, daca da inseamna ca asta e cel mai bun din organizatia lor iar restul sunt varza. Indiferent de cine o sa fie candidat la primarie doar cel al PSD o sa castige ca asta e situatia si aranjamentul aici.
Mary:
(13 Noiembrie 2017, 12:20)
UN PROST SI MINCINOS.
Gigel:
(11 Noiembrie 2017, 13:24)
Convingerile mele ca lui Mocio i-a cumparat ma-sa primarie sunt din ce in ce mai puternice. Nu m-ar prinde mirarea sa-l pocneasca unu, asa din greseala, pe strada, vreodata. Una peste alta, si-a tras salariu bun, le-a dat si mucosilor de langa el sa manance, broscutele stau si ele cu gurita mare, ca au si ele renumeratia ridicata.. Cainii latra, ursul trece!
primarul 7 zero..:
(10 Noiembrie 2017, 17:54)
" Surse administrative confirmă faptul că unele dintre problemele semnalate sunt vechi de 10 ani, iar dispozițiile primarului Adrian Mocioniu au doar un rol decorativ" Ce bine ar fi ca si  salariul primarului sa aiba doar rol decorativ..

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 18 Iun 2018
162 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Slobozia: Hoț arestat

Un bărbat de 33 de ani, din Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunilor de «furt» și «furt calificat», a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

15 Iunie 2018, 17:15
(252 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia furt


Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în zonele și în intervalele ...[citește_toată_știrea]

15 Iunie 2018, 16:05
(192 vizualizări - 0 comentarii)


2

Lilieci: Furt comis după metoda «Sinești»

Doi tineri 20 și 25 de ani, ambii din Urziceni, au fost arestați după ce au furat bunuri dintr-o mașină parcată pe DN2A, în zona localității Lilieci, după metoda «Sinești». Polițiștii nu exclud varianta ...[citește_toată_știrea]

15 Iunie 2018, 15:48
(193 vizualizări - 0 comentarii)


3

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

14 Iunie 2018, 17:35


Fetești: Adolescentă de 13 ani, înghițită de apele Brațului Borcea

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița intervin în momentul de față pentru a scoate din apele Brațului Borcea o adolescentă de 13 ani, din zona municipiului Fetești, care ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2018, 16:46
(402 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Iunie 2018, 17:35


6

CNAIR: Se închide DN21A pentru lucrări de reparații, între localitățile Bărăganu și Țăndărei

Începând de marți, 12 iunie 2018, se închide circulația rutieră pe DN21A, pe sectorul de drum cuprins între km 0+000 (Bărăganu)-km 21+126 (Țăndărei), pentru execuția lucrărilor de reparații sistem rutier ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2018, 09:25
(398 vizualizări - 1 comentariu)


Trenul Regal în Dobrogea. Prima oprire, la Fetești!

În Anul Centenar al Marii Uniri și al sfârșitului Primului Război Mondial, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Maria vor călători ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2018, 14:15
(506 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 200000 de lei, 33 permise de conducere reținute

La acest sfârșit de săptămână, 8-10 iunie a.c., polițiștii au intervenit la 136 de evenimente și au aplicat peste 580 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200000 de lei. De asemenea, au fost ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2018, 12:05
(304 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Școala Gimnazială Nr. 3 a împlinit 50 de ani

Școala Gimnazială Nr. 3 Slobozia, una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din oraș, a împlinit astăzi 50 de ani de la înființare. Sărbătoarea a fost marcată printr-o serie de evenimente publice ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2018, 18:10
(879 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 200 de amenzi aplicate într-o singură zi

Miercuri, 6 iunie 2018, polițiștii ialomițeni au desfășurat ample acțiuni preventive pe raza județului. În urma activităților au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 46 mii de lei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2018, 17:25
(656 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Depistați la volan fără permise de conducere

Doi tineri de 21 și, respectiv, 28 de ani, din localitățile Grindu și Fetești, s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistați în trafic conducând fără a avea permise de conducere. ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2018, 17:05
(660 vizualizări - 2 comentarii)


12

Percheziții în satul Sintești. Opt persoane vor fi audiate

Polițiștii din Prahova au efectuat miercuri, 6 iunie 2018, 10 percheziții domiciliare în satul Sintești, localitate care aparține administrativ de comuna Borănești. Oamenii legii au în vizor opt suspecți ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2018, 10:23
(1057 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: O cisternă s-a răsturnat lângă șosea

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița intervin în zona localității Sinești, acolo unde o cisternă care transporta produse petroliere s-a răsturnat lângă șosea. Șoferul vehiculului ...[citește_toată_știrea]

5 Iunie 2018, 19:22
(1120 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Accident rutier provocat de un șofer băut

Un bărbat din Slobozia s-a ales cu un dosar penal după ce luni, 4 iunie 2018, a provocat un accident rutier pe raza orașului. Acesta s-a urcat beat la volan și a lovit o mașină care circula regulamentar ...[citește_toată_știrea]

5 Iunie 2018, 15:10
(910 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


DSVSA Ialomița: Controale în mini-vacanța de 1 iunie

Inspectorii DSVSA Ialomița au efectuat mai multe controale în perioada mini-vacanței de 1 iunie, la mai multe firme de pe raza județului de tipul fast-food, cofetărie, patiserie sau hipermarket. Controalele ...[citește_toată_știrea]

5 Iunie 2018, 14:35
(812 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților Promoția 2018

Având în vedere ca anul școlar 2017-2018 este aproape de final, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița amintește absolvenților Promoției 2018 că pot beneficia de serviciile oferite de ...[citește_toată_știrea]

5 Iunie 2018, 09:25
(797 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Miere împrăștiată pe șosea

800 de litri de miere s-au împrăștiat pe DN2A, lângă Urziceni, după ce duba în care erau transportați a fost implicată într-un accident rutier. Autoutilitara a fost lovită de un autoturism în care se aflau ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2018, 14:02
(1100 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: Cioban omorât de tren

Valea Ciorii: Cioban omorât de tren

Un cioban de 59 de ani a fost călcat de tren în dimineața zilei de luni, 4 iunie 2018. Bărbatul a încercat să traverseze linia de cale ferată din zona localității Valea Ciorii, moment în care a fost lovit ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2018, 12:57
(1059 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Copiii-bucuria sufletului»

Protopopiatul Slobozia: «Copiii-bucuria sufletului»

Joi, 31 mai 2018, Protopopiatul Slobozia a oferit unui număr de 65 copii, beneficiari ai Biroului de Asistență Socială, dar și de la școlile partenere (Școala Gimnazială «Sfântul Nicolae» Bucu, Școala ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2018, 17:20
(1312 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Restaurant închis din cauza neregulilor

Inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au desfășurat ample controale în timpul minivacanței de Rusalii. În urma verificărilor, din cauza neregulilor privind respectarea ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2018, 16:20
(1561 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperi programate ale furnizării energiei electrice, generate de lucrările de reparații și întreținere ale rețelelor. Astfel, în perioada 4-8 iunie 2018, curentul se ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2018, 15:55
(1329 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Activități dedicate zilei de 1 Iunie

În apropierea Zilei Internaționale a Copilului, reprezentanții Protopopiatului Slobozia, în parteneriat cu grădinițele «Pinocchio» și «Lumea Copiilor» din oraș au organizat o manifestare dedicată acestui ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2018, 15:40
(1411 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: A fost găsit trupul copilului înecat în râul Ialomița

Pompierii ialomițeni au reușit să descopere cadavrul copilului de 10 ani, din localitatea Broșteni, care s-a înecat miercuri, 23 mai 2018, în apele râului Ialomița. Trupul neînsuflețit al băiatului a fost ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2018, 19:42
(1670 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Acțiune preventivă împotriva «violenței în familie»

În cadrul activităților dedicate «Săptămânii prevenirii criminalității», polițiștii ialomițeni au desfășurat o campanie de informare și prevenire a violenței domestice. Aceștia au purtat mai multe discuții ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2018, 17:10
(1304 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperi programate ale furnizării energiei electrice, generate de lucrările de reparații și întreținere ale rețelelor. Astfel, în perioada 29-31 mai 2018, curentul se ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2018, 16:35
(1419 vizualizări - 0 comentarii)


Poliția Rutieră Ialomița, alături de copii

Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița au desfășurat o campanie de informare cu scopul de a reduce numărul accidentelor de circulație în care sunt victime copiii. Oamenii legii au stat de vorbă cu preșcolarii ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2018, 16:25
(1337 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale privind pesticidele din legume

Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a efectuat în primul trimestru al acestui an verificări privind cantitățile de pesticide din fructele și legumele aduse din import și ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2018, 16:10
(1306 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Arestat preventiv pentru «trafic de droguri»

Un tânăr din Fetești a ajuns principalul suspect într-o amplă anchetă privind traficul și distribuția de droguri, instrumentată de procurorii DIICOT din Slobozia. Acesta a fost arestat în urmă cu o săptămână ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2018, 08:05
(1533 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Și-a lovit cumnata cu o toporișcă

O femeie a fost la un pas de moarte după ce cumnatul său, băut bine, a lovit-o de mai multe ori în cap cu o toporișcă. Bărbatul este recidivist  și  a fost arestat preventiv pentru 30 de zile ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2018, 11:30
(1434 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Vio în Afaceristul Marian Aldea din Slobozia a plătit degeaba un prejudiciu de 2 milioane de lei Virgil Radulescu în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 13 iunie 2018 Marian I. în Afaceristul Marian Aldea din Slobozia a plătit degeaba un prejudiciu de 2 milioane de lei Radu în Afaceristul Marian Aldea din Slobozia a plătit degeaba un prejudiciu de 2 milioane de lei Sandu în Afaceristul Marian Aldea din Slobozia a plătit degeaba un prejudiciu de 2 milioane de lei @Simion în «Abuzații de serviciu» ai PSD Ialomița vox în Cheltuieli de 1,4 milioane de lei anual pentru vizitatori «virtuali» @Titi în Agresorii polițiștilor bătuți la Țăndărei sunt greu de identificat Titi în Agresorii polițiștilor bătuți la Țăndărei sunt greu de identificat Soare în Afaceristul Marian Aldea din Slobozia a plătit degeaba un prejudiciu de 2 milioane de lei JFK în Afaceristul Marian Aldea din Slobozia a plătit degeaba un prejudiciu de 2 milioane de lei Conteaza?: în Țăndărei: Agenți de poliție agresați de romi Student în Micii antreprenori ai Sloboziei Dan în Afaceristul Marian Aldea din Slobozia a plătit degeaba un prejudiciu de 2 milioane de lei Halal! în Afaceristul Marian Aldea din Slobozia a plătit degeaba un prejudiciu de 2 milioane de lei Simion în «Abuzații de serviciu» ai PSD Ialomița Asigurat o viață! în Ialomița are mai puține persoane asigurate medical Luminita în «Abuzații de serviciu» ai PSD Ialomița Olahrioo... în Ialomița are mai puține persoane asigurate medical Black and white în Afaceristul Marian Aldea din Slobozia a plătit degeaba un prejudiciu de 2 milioane de lei
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...