Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Viața administrativă secretă a «primarului 007» de Slobozia

Viața administrativă secretă a «primarului 007» de Slobozia

În iunie 2016, la preluarea mandatului de primar al municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu promitea concetățenilor săi «un oraș european», guvernat transparent și democratic. La aproape un an și jumătate distanță, administrația Mocioniu s-a transformat într-o sectă politică a cărei activitate este secretă și... secretizată! Potrivit datelor oficiale, în această perioadă primarul Sloboziei a emis peste 2600 de dispoziții de primar. Dintre acestea, mai puțin de 200 sunt publice, restul fiind «exceptate de la accesul liber al cetățenilor...».

Dispoziții pe bandă rulantă Potrivit Legii 215, privind administrația publică locală, primarul emite dispoziții cu caracter normativ și individual. Proiectele de dispoziții ale primarului în problemele de interes local pot avea impact economic, de mediu, social și se consultă public. În cazul Primăriei Slobozia însă, aceste dispoziții nu sunt și nu au fost niciodată publice! La solicitarea ziarului nostru, Primăria Slobozia a făcut publice pentru prima dată aceste dispoziții care reflectă, în ultimă instanță, activitatea instituției și modul în care aceasta se desfășoară. Conform datelor furnizate, în ultimele 6 luni ale anului 2016 și în cele 8 luni trecute din acest an, primarul Adrian Mocioniu a semnat 2597 de dispoziții! Statistic, asta ar însemna o medie de 6 dispoziții pe zi în 2016 și cel puțin 4 dispoziții pe zi în 2017! Surprinzător însă, mai puțin de 200 dintre aceste dispoziții sunt publice, oficialii instituției considerând că restul acestora «sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor». Valentin Tudoran, șeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Slobozia explică situația: «Majoritatea acestor dispoziții conțin date cu caracter personal... De exemplu, fiecare dintre angajați a fost numit pe post printr-o dispoziție semnată de primar. În total, sunt cam 900 de astfel de dispoziții... Pe de altă parte, e adevărat că până acum dispozițiile primarului nu au fost publicate niciodată pe site-ul instituției! Site-ul este în lucru și în noua formă aceste dispoziții vor fi și ele publice...».

Administrația secretă a lui Mocioniu În pofida declarațiilor oficiale, modul în care administrația locală a decis să secretizeze informațiile de interes public este cel puțin suspect. Astfel, Hotărârea de Consiliul Local nr. 33 din 2001, invocată atât de insistent, conține o listă lungă de documente printre care se numără, evident, și «dispozițiile emise de către primarul Municipiului Slobozia». De asemenea, nici Legea 544 din 2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, nu exceptează de la publicare dispozițiile primarului. Potrivit art. 12 din această lege, articol invocat de autorități pentru secretizarea celor 2400 de dispoziții emise de primarul Adrian Mocioniu în 2016 și 2017, «se exceptează de la accesul liber al cetățenilor, prevăzut la art. 1, următoarele informații: informațiile din domeniul apărării naționale, siguranței și ordinii publice (...), informațiile privind deliberările autorităților, precum și cele care privesc interesele economice și politice ale României (...)» etc. E drept, datele cu caracter personal sunt exceptate «de la liberul acces al cetățenilor», însă art. 13, din aceeași Lege 544, precizează la articolul următor faptul că «informațiile care favorizează sau ascund încălcarea legii de către o autoritate sau o instituție publică nu pot fi incluse în categoria informațiilor clasificate și constituie informații de interes public». Iar invocarea acestui articol, după cum veți descoperi, nu e întâmplătoare...

Dispozițiile de primar dezvăluie ilegalități flagrante
Ex-primarul Stoica, asigurat pe bani publici pentru «accident și boală»
Lecturarea celor aproximativ 200 de dispoziții de primar făcute publice de către administrația slobozeană reflectă practici administrative ilegale. Concluziile aparțin Camerei de Conturi Ialomița și sunt reflectate clar. În plus, aceleași dispoziții confirmă lipsa de implicare a autorităților locale în recuperarea prejudiciilor create de administrațiile precedente sau de nerespectarea contractelor economice încheiate în decursul ultimelor 3 mandate.
Polițe de asigurare pe bani publici Majoritatatea dispozițiilor emise (și făcute publice) de către primarul Adrian Mocioniu reflectă o rutină instituțională obligatorie. Celelalte însă, dezvăluie practici ilegale, generatoare de prejudicii financiare, unele vechi de peste 10 ani, pentru care primarul în funcție al Sloboziei a prelungit termenele de soluționare. Concret, vorbim despre neînregistrarea în evidența contabilă a unor bunuri care aparțin Primăriei, de impozitarea greșită a clădirilor, de acordarea nelegală de facilități fiscale, etc. Însă cea mai flagrantă dintre neregulile constatate o reprezintă asigurarea ex-primarului Alexandru Stoica și a directorului economic Adrian Trifan «împotriva riscului de accident și boală». Potrivit dispoziției emise de către primarul Adrian Mocioniu, termenul scadent pentru «recuperarea prejudiciului la nivelul primelor de asigurare plătite din bugetul Municipiului Slobozia» pentru cei doi nominalizați mai sus are ca termen scadent data de 15 decembrie 2017. Evident, pentru recuperarea pagubelor s-a ajuns în instanță, litigiul aflându-se în acest moment în stadiul procesual al recursului pe rolul Judecătoriei Slobozia.
Administrație de mântuială Când nu este vorba despre abuzuri ale oficialilor în funcție, Primăria Slobozia se face remarcată prin maniera defectuoasă de urmărire a contractelor de execuție pentru investiții. Un exemplu în acest sens îl reprezintă conflictul cu firma Inter Group SRL, cu care adminisrația locală a încheiat un contract de concesiune pe o perioadă de 20 de ani. Închis la acest moment, Ștrandul Municipal concesionat de firmă face obiectul unui litigiu comercial generat de «compensarea nelegală» a unor facturi în valoare de 62090, 24 lei. Evident, nu este singura situație de acest gen. Curtea de Conturi a constatat «efectuarea de plăți nelegale la cheltuieli de capital» și în cazul investiției în Grădinița cu 200 de locuri Cartier Pepinieră, sprijin financiar «ilegal» acordat în anul 2016 unor unități de cult din Slobozia, respectiv biserica Sf. Dumitru și Mânăstirea Sfinții Voievozi... Și lista poate continua! Termenele scadente stabilite prin dispozițiile de primar pentru toate aceste nereguli sau ilegalități administrative este luna decembrie a anului în curs. Surse administrative confirmă însă faptul că unele dintre problemele semnalate sunt vechi de 10 ani, iar dispozițiile primarului Adrian Mocioniu au doar un rol decorativ.

Adrian Mocioniu, campion la dispoziții ilegale
Secretomania administrației Mocioniu e cu atât mai ilară cu cât unele dintre dispozițiile de primar «exceptate de la accesul liber al cetățenilor» au fost considerate ilegale de către Instituția Prefectului Ialomița.
O duzină de ilegalități În aproape un an și jumătate de administrație, primarul Adrian Mocioniu a reușit să intre în istoria administrației locale cu un număr record de dispoziții de primar care încalcă legislația în vigoare. De la cele privind majorarea ilegală a salariilor consilierilor personali, la cele privind încălcarea Legii 153, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și de la încălcarea clauzelor unor contracte de concesiune la delegarea defectuoasă a unor atribuții, totul a fost posibil pentru Adrian Mocioniu&comp. Una dintre cauzele acestor bâlbe și ilegalități administrative repetate o constituie, neîndoielnic, lipsa de experiență administrativă a primarului în funcție. Celelalte însă, cele mai multe, sunt acțiuni deliberate, care afectează fie funcționarii publici din cadrul instituției, fie cetățenii în numele cărora Adrian Mocioniu guvernează orașul. Este de notorietate, de exemplu, maniera defectuoasă, respinsă de Instituția Prefectului, în care a gestionat majorarea salariilor subordonaților, sfidând reglementările Legii 153. Sau, în cazul deciziilor luate în numele orașului, modul în care a ales să se înconjoare de indivizi lipsiți de anvergură administrativă și incapabili să adopte decizii pentru «mai binele comunității». În aceste condiții, duzina de dispoziții considerate ilegale de către Instituția Prefectului reprezintă doar vârful unui iceberg administrativ care ascunde interese politice meschine, nepotism și încălcări flagrante ale practicilor administrative. Ascunse în spatele sintagmei «exceptate de la accesul liber al cetățenilor», cele 2400 de dispoziții de primar secretizate după bunul plac al oficialilor administrației locale produc la rândul lor prejudicii morale și financiare imposibil de recuperat. Cât despre «orașul european» promis de Adrian Mocioniu, el este azi la ani-lumină distanță. Iar acesta este doar începutul!

10 Noiembrie 2017, 10:25 (3568 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Administrația Mocioniu risipește banii publici ai Sloboziei
Primăria Slobozia tratează cu indiferență nevoile cetățenilor
Firmele Primăriei Slobozia funcționează la limita subzistenței

Comentariile cititorilor:


Andrei:
(16 Noiembrie 2017, 11:48)
Numarul pisicilor este mai mare de cat al cainilor. Este o invazie de miorlaitoare care calaresc masinile parcate. FACETI CEVA CU ELE!!
Liliana:
(15 Noiembrie 2017, 13:32)
Cum a luat Mocioniu scaunul de Primar? Cine l-a ales să tacă, așa cum idioții tac și le fac!
ileana :
(15 Noiembrie 2017, 11:46)
acest primar a facut ceva a adus orasul intr-o mizerie crunta si cu foarte multi ciini care a invadat in oras Oare de unde ia adus si ce vrea sa faca cu ei ?
anghel:
(15 Noiembrie 2017, 11:43)
cel mai mizerabil oras pe aceasta guvernare 
primarul 007:
(13 Noiembrie 2017, 19:43)
asta o sa ramina in istoria orasului ca cel mai incompetent si cu renumele de 0 (zero) realizari, 0 (zero) initiative, 7 (sapte) ani cu executare
Gabi:
(13 Noiembrie 2017, 19:39)
Tipul asta e asa de fals si total nepregatit sa administreze Slobozia.  Sunt curioasa daca PSD-ul o sa il mentina ca propunere la alegerile viitoare, daca da inseamna ca asta e cel mai bun din organizatia lor iar restul sunt varza. Indiferent de cine o sa fie candidat la primarie doar cel al PSD o sa castige ca asta e situatia si aranjamentul aici.
Mary:
(13 Noiembrie 2017, 12:20)
UN PROST SI MINCINOS.
Gigel:
(11 Noiembrie 2017, 13:24)
Convingerile mele ca lui Mocio i-a cumparat ma-sa primarie sunt din ce in ce mai puternice. Nu m-ar prinde mirarea sa-l pocneasca unu, asa din greseala, pe strada, vreodata. Una peste alta, si-a tras salariu bun, le-a dat si mucosilor de langa el sa manance, broscutele stau si ele cu gurita mare, ca au si ele renumeratia ridicata.. Cainii latra, ursul trece!
primarul 7 zero..:
(10 Noiembrie 2017, 17:54)
" Surse administrative confirmă faptul că unele dintre problemele semnalate sunt vechi de 10 ani, iar dispozițiile primarului Adrian Mocioniu au doar un rol decorativ" Ce bine ar fi ca si  salariul primarului sa aiba doar rol decorativ..

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 24 Sep 2018
140 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: «Atenție la înșelăciuni!»

În perioada septembrie-octombrie 2018, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița derulează activități informativ-preventive în cadrul campaniei de prevenire a infracțiunilor de înșelăciune «Atenție ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2018, 16:25
(52 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 240000 de lei, 30 de permise reținute

Polițiștii au intervenit, în perioada 21-23 septembrie, la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Astfel, la acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni au fost angrenați în 26 de ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2018, 16:20
(47 vizualizări - 0 comentarii)


2

Corul Academic «Divina Armonie» va concerta la Hramul Catedralei Episcopale Slobozia

Luni, 1 octombrie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, va sărbători hramul de toamnă al Catedralei Episcopale «Acoperământul Maicii Domnului ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2018, 15:20
(61 vizualizări - 0 comentarii)


3

A treia ediție a campaniei «Educația-prioritate a Bisericii», derulată în parohiile Protopopiatului Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, în parohiile din Protopopiatul Urziceni a fost derulată cea de-a treia ediție a proiectului social-filantropic «Educația-prioritate a Bisericii», în ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2018, 15:05
(41 vizualizări - 0 comentarii)


«Zilele Recoltei 2018», la Slobozia

Primăria Municipiului Slobozia vă invită la Sărbătoarea Recoltei, în perioada 29-30 septembrie 2018. La «Zilele Recoltei 2018», roadele pământului vor fi etalate pe tarabe de către cei mai gospodari producători ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2018, 14:55
(60 vizualizări - 0 comentarii)


«Centenarul Filmului Românesc», la Slobozia

Municipiul Slobozia intră pe harta celor o sută de orașe din țară care găzduiesc «Centenarul Filmului Românesc», un proiect de anvergură națională inițiat de Agerpres. Sâmbătă, 29 septembrie 2018, la Casa ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2018, 09:40
(54 vizualizări - 0 comentarii)


6

AJFOM Ialomița: Locuri de muncă în agricultură-Spania, campania 2019

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, prin serviciul de ocupare EURES România, oferă 950 locuri de muncă vacante în Spania pentru munca sezonieră în agricultură la recoltarea căpșunilor ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2018, 08:10
(49 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

20 Septembrie 2018, 17:15


8

Movila: Și-a înjunghiat fiul cu un cuțit

Polițiștii ialomițeni au deschis o anchetă într-un posibil caz de «tentativă de omor». Un bărbat este cercetat penal după ce, în cursul nopții de marți, 18/19 septembrie 2018, și-a înjunghiat fiul cu un ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:25
(646 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pește fără documente, confiscat de polițiști

Fetești: Pește fără documente, confiscat de polițiști

Polițiștii ialomițeni au acționat marți, 18 septembrie a.c., pe raza județului, sub coordonarea polițiștilor din cadrul Direcției de Ordine Publică, în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:05
(616 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: Accident cu două persoane rănite

Marți, 18 septembrie a.c., în jurul orelor 12,30, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident de circulație, două persoane fiind rănite. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:00
(538 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Valea Măcrișului: Beat la volan, a provocat un accident

Marți, 18 septembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Valea Măcrișului s-a produs un accident soldat cu pagube materiale. Astfel, șoferii celor două autoturisme implicate ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 13:55
(430 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fetești: A furat dintr-o barcă rucsacul unei femei

Polițiștii feteșteni au fost sesizați luni, 17 septembrie a.c., cu privire la faptul că o persoană a sustras bunuri dintr-o ambarcațiune aflată pe malul brațului Borcea. În urma sesizării, polițiștii au ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 13:50
(428 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești furt


Muniție neexplodată, descoperită la Movilița și Armășești

Muniție neexplodată, descoperită la Movilița și Armășești

Duminică, 16 septembrie a.c., pe un  teren agricol de pe raza comunei Movilița a fost descoperită o mină antitanc cu înveliș metalic, aflată într-o stare avansată de uzură. De asemenea, marți, 18 septembrie ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 12:20
(501 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Septembrie 2018, 17:50


Scrimerul George Dragomir a câștigat «Cupa României»

Scrimerul George Dragomir a câștigat «Cupa României»

Orașul Iași a fost gazda «Cupei României», la scrimă cadeți și juniori 2018. Așa cum era de așteptat, cel mai bun junior al momentului, George Dragomir, legitimat la CSM Unirea Slobozia, si-a respectat ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 17:19
(500 vizualizări - 0 comentarii)


Autoturism căutat de autoritățile din Arad, depistat la Fetești

Un autoturism care figura în bazele de date ca fiind sustras, căutat pentru confiscare de autoritățile din județul Arad, a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:50
(580 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Luni, 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 61 de ani, din Vlădeni, în timp ce încerca să comercializeze pește din speciile plătică și mreană ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:40
(509 vizualizări - 0 comentarii)


Feteștean urmărit internațional, depistat de polițiști

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului, fapte comise în Italia. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:25
(505 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Cântece de iubire» pe esplanada Centrului Cultural

Joi, 20 septembrie 2018, începând cu orele 18,00, pe esplanada Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» va fi susținut recitalul «Cântece de iubire». Soliști vor fi soprana Irina Iordăchescu și chitaristul ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 12:10
(564 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Hoți din autoturisme, reținuți de polițiști

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Jilavele cercetează patru tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, toți din comuna Movilița, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de «furt». Sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 08:05
(492 vizualizări - 0 comentarii)


Se lansează «Ro Alert»

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, începând cu orele 11,00, va fi lansat la nivel național portalul «Ro Alert», de la sediul Ministerul Afacerilor Interne. Evenimentul va fi realizat în sistem ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 17:15
(1076 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 14:20
(787 vizualizări - 0 comentarii)


Recrutare candidați pentru Școlile de Subofițeri Jandarmi, sesiunea ianuarie 2019

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează tineri absolvenți de liceu, cu diplomă de Bacalaureat, pentru sesiunea din luna ianuarie la instituțiile militare de învățământ din cadrul Ministerului ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 13:15
(780 vizualizări - 0 comentarii)


Servicii Publice Slobozia SRL

vă face cunoscut faptul că
în perioada 29-30.09.2018
se vor desfășura «Zilele Recoltei»
în Piața Agroalimentară Slobozia

14 Septembrie 2018, 10:20


25 de microferme înființate în județul Ialomița

Direcția Județeană pentru Agri­cul­tură Ialomița a dat publicității o situație a proiectelor cu finanțare europeană, pe care reprezentanții instituției le-au coordonat în vederea obținerii fondurilor distribuite ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 08:20
(987 vizualizări - 0 comentarii)


Urmăriți internațional, depistați de polițiștii ialomițeni

Polițiștii din Ialomița au depistat trei persoane care erau urmărite, la nivel internațional, de autoritățile germane, pentru comiterea de infracțiuni contra proprietății. Astfel, miercuri, 12 septembrie ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2018, 08:10
(850 vizualizări - 0 comentarii)


Cupa «Corona» la scrimă

Cupa «Corona» la scrimă

La finele săptămânii precedente, la Poiana Brașov s-a desfășurat a III-a ediție a Cupei «Corona» la scrimă. Cea mai bună performanță a sportivilor CSS Slobozia prezenți la competiție a fost obținută de ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 16:20
(905 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție! Se opresc gazele la Țăndărei și Urziceni

Distrigaz Sud Rețele efectuează lucrări programate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale pentru creșterea gradului de siguranță și continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Astfel, societatea ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 16:05
(907 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: La mulți ani, pompieri români!

Sărbătorim la 13 septembrie «Ziua Pompierilor din România», un eveniment prin care, de 170 de ani, se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri. Povestea pompierilor ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 08:35
(1004 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
K1 în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» aloo politia în Mărturii din orașul condamnaților (IV) K1 în Haznaua publică din Cartierul Slobozia Nouă din culisele PSD în Organizația PSD Ialomița, ÎMPOTRIVA lui Dragnea Stat paralel în Inspectoratul Școlar Județean Ialomița refuză anularea diplomelor de Bacalaureat obținute prin șpăgi trebuie sa se stie în Inspectoratul Școlar Județean Ialomița refuză anularea diplomelor de Bacalaureat obținute prin șpăgi cetateav în Urban are de recuperat 9,1 milioane de lei fabula în Organizația PSD Ialomița, ÎMPOTRIVA lui Dragnea Cauză pierdută în Inspectoratul Școlar Județean Ialomița refuză anularea diplomelor de Bacalaureat obținute prin șpăgi Ioan în Plajă cu acces restricționat în stațiunea Amara Marinescu în Inspectoratul Școlar Județean Ialomița refuză anularea diplomelor de Bacalaureat obținute prin șpăgi slobozean în Haznaua publică din Cartierul Slobozia Nouă Petre în Campioana Campionilor Aron în Social-democrații ialomițeni se bat pentru un loc în viitorul Parlament Dorel în Fără abateri disciplinare la Poliția Orașului Țăndărei Gore în Fetești: Pește fără documente, confiscat de polițiști Moromete în Fără abateri disciplinare la Poliția Orașului Țăndărei Valentina în explicații @nr 1 în Unitățile de învățământ din Ialomița au început noul an școlar cu stângul @Bec de 100 W în Administrația Mocioniu risipește banii publici ai Sloboziei
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...