Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Cerșetorul care nu cere pomană

Cerșetorul care nu cere pomană

Tudorel Constantin are 49 de ani și trăiește într-o magazie de bloc, la F-uri. Trăiește e un fel de a spune... Are o pensie de 267 de lei, pe care acum nu-i mai primește, și mila orașului... Când e treaz, Tudorel nu cerșește niciodată! Când bea, Tudorel ia chipul și asemănarea orașului... De la mânăstire la supermarket, niciodată dincolo de ele!

Acasă la Tudorel Casa lui Tudorel Constantin e dincolo de ușa lăcătuită a unei magazii de bloc. Cândva, a fost un hol de trecere. Acum, aici sunt depozitate ciorcioboatele de prin casele oamenilor și... patul lui! Patul e, în fapt, doar o saltea înălțată pe niște cioate de lemn. A primit-o de la cineva din bloc, să aibă unde pune capul jos. Vara, înăuntru e cald... Iarna îngheți... De frigul de-afară pe Tudorel îl desparte doar ușa de tablă. O încuie metodic, în fiecare seară, ca omul pățit... Dacă primește pomană un blid de mâncare, înăuntru miroase a casă locuită. Dacă nu, e frig și miroase a mucegai. Mai ales acum, că a venit toamna... Dar Tudorel nu se plânge. Se încovrigă în așternut și doarme... E al nimănui! Dimineața se trezește și trece strada, la Stadion. Acolo se spală, că la el nu e nici chiuvetă, nici apă. Face asta de aproape 30 de ani, de când s-a pripășit aici. A făcut 8 clase primare, la Școala 13, și a stat 3 ani la Brăila, într-o altă școală specială. Apoi n-a mai avut cine îl ține și a ajuns aici. La el acasă, Tudorel e altfel. Umerii i se relaxează și brazdele chipului se subțiază... Deasupra arde un bec chior, uitat în tavan. Tudorel nu are nimic în magazie. Nici televizor, nici radio, nici măcar un reșou. Doar hainele de pe el, nici alea ale lui: «Am 49 de ani și nu am nimic! N-am avut niciodată... Nici când eram la școală nu aveam! Dacă lumea îmi dă, iau. Dacă nu, nu cer. Nu-mi trebuie nimic!». Tudorel nu cere nimic când e treaz. Când e beat, cere băutură... Pentru că Tudorel bea. Bea până nu mai știe de el. Bea în fiecare seară, bea metodic, bea cu nădejde! Nu știe de ce, nu știe cum a început... «Îmi dă lumea, ca să scape de mine. Sau ca să râdă. Viața e grea, de-aia beau... Beau ca să mai uit!».

Dincolo de Tudorel La 49 de ani, Tudorel nu știe ce e doctorul. N-a fost niciodată la unul, nu-și aduce aminte... Își aduce aminte însă că a avut un tată: «Tata a omorât-o pe mama! Noi suntem patru frați și o soră. Nu mai știu de ei, doar de fratele mai mare... A venit după mine, dar nu am vrut să plec. M-am învățat aici!». «Aici» e spațiul dintre supermarket și mânăstire. Rareori dincolo de ele... Lui Tudorel nu-i trebuie mai mult, nu-i trebuie altceva. Iar orașul îl cunoaște și s-a obișnuit cu el. Când oamenii sunt sătui, e și Tudorel sătul. Ies de la restaurant și îl miluiesc regește, înainte de a se urca în mașini... Nu-l întreabă niciodată nimic, unii nu știu nici măcar cum îl cheamă, deși îl cunosc de mai bine de 20 de ani... Tudorel nu se supără, fiindcă banii înseamnă băutură. Orice fel de băutură. «Beau, dar nu mi-e rău... Așa sunt făcut eu, mă trezesc și nu am nimic. Nu răcesc, nu mi-e rău, nu mă doare nimica...». Când banii de băutură nu ajung, Tudorel cerșește. Atunci pare agresiv, e insistent... Așa s-a ales, astă vară, cu o amendă de 1000 de lei de la Poliția Locală. Nu e vinovat, dar nici nu știe cui să spună. «Am fost la Primărie, dar nu m-au crezut... Mi-au zis să plec și să îi las în pace! Voiam să le spun că m-au băgat în mașină, mi-au pus cătușele și m-au bătut degeaba... Dar amenda n-o plătesc, că n-am făcut nimic! Dacă eram vinovat, plăteam, dar așa nu plătesc... Eu sunt corect și nu fac rău...». Tudorel tace și se uită în gol. Visează la vremea când era copil, la școală... I-a plăcut acolo și l-a iubit pe domnul Teodorescu, directorul școlii. După ce domnul Teodorescu a murit, nu i-a mai păsat nimănui de el. Orașul i-a dat doar mâncare... Și bani ca să bea. Când e treaz, Tudorel refuză banii. Îndreaptă spinarea și nu vrea să fie miluit. Dar oamenii atâta vor de la el, nimic altceva. Să întindă mâna și să primească pomană. Iar Tudorel știe și de-aia nu-i privește în ochi. Nici pe noi nu ne privește... «Eu vă mulțumesc că ați venit și că vreți să mă ajutați. Dar nu-mi trebuie nimic...».

11 Noiembrie 2017, 10:50 (8026 vizualizări - 25 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Sandu P. :
(1 Decembrie 2017, 18:14)
Îl știu din anii '80. Până prin '95 a locuit în fostul Cinema 23 August. Făcea curățenie si in schimb primea cazare si mâncare. Odata cu pensionarea vechilor angajati si închiderea cinematografului a plecat si el. Parea la acea vreme o persoana cu handicap psihic. Intr-adevar era agresiv si in acele vremuri cu copiii, îi alerga cu matura si îi injura, iar copiii îl tachinau si se amuzau aruncând cu bețe si pietre in el. Poate de acolo a rămas cu aceasta repulsie față de copii.
Luca:
(14 Noiembrie 2017, 10:04)
Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar: "19. Era un om bogat care se imbraca in porfira si in vison, veselindu-se in toate zilele in chip stralucit.
20. Iar un sarac, anume Lazar, zacea inaintea portii lui, plin de bube,
21. Poftind sa se sature din cele ce cadeau de la masa bogatului; dar si cainii venind, lingeau bubele lui.
22. Si a murit saracul si a fost dus de catre ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormantat.
23. Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui.
24. Si el, strigand, a zis: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ti aminte ca ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazar, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mangaie, iar tu te chinuiesti.
26. Si peste toate acestea, intre noi si voi s-a intarit prapastie mare, ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata, nici cei de acolo sa treaca la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, parinte, sa-l trimiti in casa tatalui meu,
28. Caci am cinci frati, sa le spuna lor acestea, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.
29. Si i-a zis Avraam: Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, parinte Avraam, ci, daca cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocai.
31. Si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva dintre morti"
deal draq:
(13 Noiembrie 2017, 19:35)
Asta e produsul societatii proaste comuniste needucate. Daca la scolile pe unde a fost era educat sa munceasca ca altfel nu primeste nimic degeaba alta era soarta lui dar si a societatii in care traim.  Ca asta sunt foarte multi unii chiar agresivi si periculosi.  Ca sa va convingeti de atitudinea lui Tudorica invitati-l sa va ajute sa duceti ceva mai mare la gunoi sau sa va ajute sa bateti covoare pe bara, contra ceva nu degeaba. Veti avea surpriza sa va raspunda cu tupeu "nu sunt eu dala care munceste asa ceva, cauta pe altii" !  Si atunci a cui e vina ???
Mary:
(13 Noiembrie 2017, 12:18)
 Intr-o legislatura a unui partid castigator in alegerile locale, un candidat a promis ca se va ocupa de toti batuti ai sortii din oras ca ii va strange, le va da de munca in cadrul unei ferme de cresterea animalelor, adapost si mancare, poate si ceva banisori.Din fericire pentru cel ales vita s-a derulat ca ales al neamului, pentru cei amarati AU FOST DOAR VORBE, MINCIUNI. Alegatorii acestui oras sunt mai mult decat naivi, mai bine spus usor de pacalit. Oare sunt atat de prosti??!! Eu spun cu regret ca, DA!
@RNRT:
(13 Noiembrie 2017, 09:54)
"Ratatii astia". Nimeni si nimic din lumea asta nu-ti poate garanta ca undeva, candva, un urmas de-al tau,nascut cu vreun handicap si abandonat, nu ar putea deveni un boschetar, bai "latraule. Rumega la asa ceva inainte de a-ti varsa fierea pe aici..
RNRT:
(12 Noiembrie 2017, 23:38)
Vaai...dar voi chiar duceti lipsa de persoane sa iubiti...dar de ce nu l luati acasa, sa-l faceti mai util? Deci in viziunea voastra, doar societatea e rea, si nu omul la nivel individual cu incapacitatile sale si purul "nenoroc". Mici socialisti sau egalitarieni empatici...va plangeti de tratamente rele, coruptie, de norocul altora, de capacitatile altora si chiar de realitate... Ba latrailor, daca aveti sange in instalatie pe cata inversunare in mediul virtual si frustrare imensa arati ca ati capatat, hai frumos cu mana pe arma sau pe sapa si schimbati usor totul...ori e prea multa munca, si vreti sa indobitociti generatile viitoare sa fie doar asi in a se plange si a nu actiona, intocmai cum vreti voi? Si da, asta e un boschetar, rar il vad ca face ceva util, iar ce agoniseste bea...foarte productiv si de luat ca model...
Jean:
(12 Noiembrie 2017, 20:07)
Autoritățile nu ar trebui să tolereze existența în spațiul public a unor persoane de genul prezentat. ..sâmbătă puteam provoca un accident urât dacă nu îl vedeam din timp pe T ce traversa aiurea Matei Basarab cu berea în mână ...Mai mult, a băgat frica în toți copiii ce vin în parcul de la stadion. ..Nu se gândește nimeni că pot plăti oameni nevinovați pentru unul de genul lui...E suflet, dar trebuiesc luate măsurile legale și necesare în cazul lui...
Nuti:
(12 Noiembrie 2017, 18:51)
Gagarita săracul, a fost o data la spital si a cerut sa plece acasa ca trebuia sa descarce marfa la ora 4. Băiat muncitor, păcat ca s-a profitat mult de el. Asta pot scoate in evidenta ziaristii. Nu ar fi un articol prost sau degeaba
Elena.:
(12 Noiembrie 2017, 16:58)
Elena cred ca dansai cu gagaritza toate blues urile.nu te lua amețeala de la balanganitul capului lui?sau asta era ideea ? Bă voi sunteți nebuni cu toții? Nu vorbiți despre oameni de cultura care mai sunt p aici, despre sportivi, dascăli devotati, ma luați cu gagarita și tudorica,mai lipsește cezarina, Coca cola și fanta de la UM.auzi? Gagarita vedeta discotecii....
Cersetorii,boschetarii:
(12 Noiembrie 2017, 12:18)
Și ei sunt parte din societate și eu au iubit cândva, au fost fericiți,au râs din suflet. Poate si ei au devenit mame sau tați și ei și-au serbat zilele de naștere alături de prieteni. Au avut albume de familii și au visat pentru ei și pentru copiii lor la un viitor mai bun, împreună. N-a fost să fie așa pentru că destinul le-a hărăzit altceva: să devină boschetari. Sau au fost prea slabi, prea obosiți să mai lupte iar cei din jurul lor prea nepasatori, prea egoisti...
Elena:
(12 Noiembrie 2017, 10:51)
Felicitări autorului. Foarte frumos din partea jurnalistului ca s-a aplecat si asupra destinului unui oropsit al sorții, mai cunoscut in oras decat multe alte oficialități care intr-un fel sau altul ne influențează viata. Sugerez un alt articol scris cu aceeasi penița despre Olaru Lucian Mihail (Gagarita) simbolul Disco Ringului anilor 90 in Slobozia.
Simona:
(12 Noiembrie 2017, 10:23)
Acest OM este emblema, chintesența acestui orășel jalnic! Faceți-i statui la ambele intrări în Slobozia! Citiți cu atenție articolul! Bețivul agresiv are foarte multe clone în Ialomița! Și se vor mai naște, la beție....!
IrolfSAIAPU:
(12 Noiembrie 2017, 08:47)
Ferească Dumnezeu sa-l întâlnești pe Tudorel beat și agresiv!
Arsenie Papacioc,:
(12 Noiembrie 2017, 00:07)
unul dintre cei mai importanți duhovnici ai Ortodoxiei, vorbește despre puterea și bunătatea pe care trebuie să le găsim în noi pentru a fi milostivi. În cuvântările sale, părintele Papacioc îi îndeamnă pe oameni să nu treacă nepăsători pe lângă semenii lor, să dăruiască din toată inima pentru că doar așa vor primi însutit. Iată ce spunea într-una din predicile sale: ,,A milostivi pe unul, pe altul, arată că tu ești cu Hristos. Apoi, nici nu știi că acela pe care îl ajuți poate să fie Hristos. El nu întinde mâna să-i dai. El întinde mâna să-ți dea împărăția cerului și tu nu observi"..

Simona:
(11 Noiembrie 2017, 23:55)
Felicitari pentru acest articol! Cetatenii trebuie sa vada si sa constientizeze realitatea adevarata, nu cea ingradita de sine.E trist ca judecam oamenii atat de aspru fara sa stim povara si suferinta, dar si puterea lor de a supravietui si de a rezista mediului in care ei traiesc

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 19 Feb 2018
180 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 50 mii de lei, 9 permise de conducere reținute

Miercuri și joi, 14 și 15 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. S-a intervenit la 23 de ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 17:05
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Gospodării inundate la Bărbulești

Gospodării inundate la Bărbulești

Pompierii Detașamentului Urziceni au intervenit în cursul zilei de joi, 15 februarie 2018, pentru scoaterea apei din curțile a 5 gospodării din comuna Bărbulești. Căderile semnificative de precipitații ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:40
(302 vizualizări - 0 comentarii)


2

Lansare de carte regală la Slobozia

«Curtea Veche Publishing» și Librăria «Casa Cărților» din Slobozia invită iubitorii de carte din Slobozia, joi, 22 februarie 2018, începând cu orele 11,45, la o dublă lansare de carte regală: albumul « ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:30
(261 vizualizări - 0 comentarii)


3

Ialomița: Întreruperi programate în alimentarea cu energie electrică

Enel Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în zonele și în ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:15
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Prins în flagrant în timp ce încerca să fure dintr-o mașină

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au identificat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din localitatea Sinești, acesta fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt», faptă ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:10
(252 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Se oprește gazul!

Distrigaz Sud Rețele efectuează lucrări programate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale pentru creșterea gradului de siguranță și continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Astfel, Distrigaz ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:05
(287 vizualizări - 0 comentarii)


6

AJOFM Ialomița: Șomajul, în creștere

La sfârșitul lunii ianuarie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 6829 șomeri, din care 1519 șomeri indemnizați, respectiv 5310 șomeri neindemnizați ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2018, 13:10
(376 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Vaccinare la cabaline

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița anunță deținătorii de cabaline că, în perioada februarie-aprilie 2018, desfășoară prin medicii veterinari de liberă practică împuterniciți ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2018, 13:05
(443 vizualizări - 0 comentarii)


8

APIA: Plata subvențiilor pentru bunăstarea animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că miercuri, 14.02.2018, a demarat plata cererilor care au fost autorizate pentru Măsura 215 «Plăți privind Bunăstarea animalelor», Pachet ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2018, 12:30
(374 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Februarie 2018, 12:25


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 Februarie 2018, 17:20


Bărbulești: Conducea o mașină fără permis

Tras pe dreapta de polițiști, un tânăr de 20 de ani din Bărbulești s-a ales cu un dosar penal după ce oamenii legii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere. De asemenea, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:50
(505 vizualizări - 1 comentariu)


12

Ialomița: Beți la volan

Un ialomițean, în vârstă de 30 de ani, și un bărbat din Brăila, în vârstă de 40 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost surprinși la volan în stare de ebrietate. Aceștia aveau valori ale alcoolemiei ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:35
(471 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

depozit materiale de construcții
din București, Șos. Alexandriei
angajează
muncitori, vânzătoare magazin,
șofer cu categoria B, C, E
eventual și posesor atestat
de macaragiu, doar curse locale

Oferim cazare
Relații la telefon 0722/678.956

13 Februarie 2018, 16:25


Polițiștii ialomițeni au confiscat 230 kg de pește

Polițiștii ialomițeni au confiscat de la un bărbat, de 35 de ani, domiciliat în Constanța, cantitatea de 230 kilograme de pește. Bărbatul încerca să vândă pe raza județului nostru respectiva cantitate, ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:10
(466 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Amendat pentru că vindea ilegal lemne

Administratorul unei firme din Urziceni a fost amendat cu 5000 de lei de polițiștii din comuna Ion Roată. Acesta a fost identificat pe raza localității în timp ce transporta o remorcă încărcată cu lemne ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:05
(421 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

13 Februarie 2018, 09:40


Incendii la Condeești, Bărbulești și Fetești

Trei incendii s-au produs în cursul zilei de joi, 8 februarie 2018, la locuințele unor cetățeni din comunele Bărcănești și Bărbulești, respectiv municipiul Fetești. Primul eveniment a alertat pompierii ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2018, 18:25
(800 vizualizări - 0 comentarii)


18

Urziceni: Spărgător de locuințe, reținut de polițiști

Polițiștii din Urziceni au identificat un bărbat, de 50 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat». Bănuitul a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind încarcerat ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2018, 18:10
(781 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: «Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă»

Inspectoratul de Muncă Ialomița, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, continuă în anul școlar 2017-2018 derularea proiectului «Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2018, 11:10
(708 vizualizări - 0 comentarii)


Șindrilița: 5 persoane rănite într-un accident rutier

Un microbuz care se deplasa dinspre Urziceni către București și în care se aflau aproximativ 15 persoane a fost implicat într-un accident rutier la ieșirea din Șindrilița, localitate aflată la granița dintre ...[citește_toată_știrea]

8 Februarie 2018, 15:51
(1093 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: L-a luat la bătaie cu bâta din cauza unui cal. Arestat pentru «tentativă la omor»!

Un bărbat din comuna Perieți a fost arestat preventiv de Tribunalul Ialomița, la 8 luni după ce și-a lovit cu bâta un amic. Victima a iscat o discuție contradictorie, după ce i-a reproșat agresorului că ...[citește_toată_știrea]

7 Februarie 2018, 17:05
(1119 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Reținut pentru «furt calificat»

Polițiștii feteșteni au identificat un tânăr de 27 de ani bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de «furt calificat». Bănuitul a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind ...[citește_toată_știrea]

7 Februarie 2018, 16:40
(952 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 100 mii de lei, 14 permise de conducere reținute

Luni și marți, 5/6 februarie 2018, polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 19 acțiuni punctuale ...[citește_toată_știrea]

7 Februarie 2018, 16:20
(837 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Atenționare pentru pesta porcină africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița reamintește tuturor crescătorilor de porcine din județul Ialomița că, pe teritoriul României, la momentul actual, sunt declarate oficial ...[citește_toată_știrea]

7 Februarie 2018, 08:20
(947 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Beat la volan, un bucureștean s-a izbit cu mașina de parapet

Sâmbătă, 3 februarie a.c., în jurul orelor 16,00, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN2, în apropiere de municipiul Urziceni, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2018, 15:25
(1093 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 220 mii de lei, 30 de permise reținute!

În perioada 2-4 februarie a.c., polițiștii au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Astfel, au fost aplicate peste 650 de sancțiuni contravenționale, au fost constatate aproape ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2018, 15:20
(986 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Prima de inserție pentru absolvenți

Prin Legea nr. 250/2017, act normativ ce aduce modificări Legii nr. 76/2002, este introdusă prima de inserție pe care o pot primi absolvenții înregistrați la AJOFM, dacă se încadrează în muncă. Astfel, ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2018, 10:25
(1121 vizualizări - 0 comentarii)


Pagini noi de internet pentru Instituțiile Prefectului

Paginile web ale Instituțiilor Prefectului au adoptat un model unitar pentru a facilita un acces rapid la informațiile privind principalele servicii de interes pentru cetățeni. În scopul asigurării unei ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2018, 09:20
(963 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomițean din Grindu, arestat pentru infracțiuni comise în Ungaria

Polițiștii de Investigații Criminale din Ialomița au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru săvârșirea de infracțiuni pe teritoriul Ungariei. La data de 30 ianuarie 2017, polițiștii de ...[citește_toată_știrea]

1 Februarie 2018, 18:35
(1254 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...