Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Cerșetorul care nu cere pomană

Cerșetorul care nu cere pomană

Tudorel Constantin are 49 de ani și trăiește într-o magazie de bloc, la F-uri. Trăiește e un fel de a spune... Are o pensie de 267 de lei, pe care acum nu-i mai primește, și mila orașului... Când e treaz, Tudorel nu cerșește niciodată! Când bea, Tudorel ia chipul și asemănarea orașului... De la mânăstire la supermarket, niciodată dincolo de ele!

Acasă la Tudorel Casa lui Tudorel Constantin e dincolo de ușa lăcătuită a unei magazii de bloc. Cândva, a fost un hol de trecere. Acum, aici sunt depozitate ciorcioboatele de prin casele oamenilor și... patul lui! Patul e, în fapt, doar o saltea înălțată pe niște cioate de lemn. A primit-o de la cineva din bloc, să aibă unde pune capul jos. Vara, înăuntru e cald... Iarna îngheți... De frigul de-afară pe Tudorel îl desparte doar ușa de tablă. O încuie metodic, în fiecare seară, ca omul pățit... Dacă primește pomană un blid de mâncare, înăuntru miroase a casă locuită. Dacă nu, e frig și miroase a mucegai. Mai ales acum, că a venit toamna... Dar Tudorel nu se plânge. Se încovrigă în așternut și doarme... E al nimănui! Dimineața se trezește și trece strada, la Stadion. Acolo se spală, că la el nu e nici chiuvetă, nici apă. Face asta de aproape 30 de ani, de când s-a pripășit aici. A făcut 8 clase primare, la Școala 13, și a stat 3 ani la Brăila, într-o altă școală specială. Apoi n-a mai avut cine îl ține și a ajuns aici. La el acasă, Tudorel e altfel. Umerii i se relaxează și brazdele chipului se subțiază... Deasupra arde un bec chior, uitat în tavan. Tudorel nu are nimic în magazie. Nici televizor, nici radio, nici măcar un reșou. Doar hainele de pe el, nici alea ale lui: «Am 49 de ani și nu am nimic! N-am avut niciodată... Nici când eram la școală nu aveam! Dacă lumea îmi dă, iau. Dacă nu, nu cer. Nu-mi trebuie nimic!». Tudorel nu cere nimic când e treaz. Când e beat, cere băutură... Pentru că Tudorel bea. Bea până nu mai știe de el. Bea în fiecare seară, bea metodic, bea cu nădejde! Nu știe de ce, nu știe cum a început... «Îmi dă lumea, ca să scape de mine. Sau ca să râdă. Viața e grea, de-aia beau... Beau ca să mai uit!».

Dincolo de Tudorel La 49 de ani, Tudorel nu știe ce e doctorul. N-a fost niciodată la unul, nu-și aduce aminte... Își aduce aminte însă că a avut un tată: «Tata a omorât-o pe mama! Noi suntem patru frați și o soră. Nu mai știu de ei, doar de fratele mai mare... A venit după mine, dar nu am vrut să plec. M-am învățat aici!». «Aici» e spațiul dintre supermarket și mânăstire. Rareori dincolo de ele... Lui Tudorel nu-i trebuie mai mult, nu-i trebuie altceva. Iar orașul îl cunoaște și s-a obișnuit cu el. Când oamenii sunt sătui, e și Tudorel sătul. Ies de la restaurant și îl miluiesc regește, înainte de a se urca în mașini... Nu-l întreabă niciodată nimic, unii nu știu nici măcar cum îl cheamă, deși îl cunosc de mai bine de 20 de ani... Tudorel nu se supără, fiindcă banii înseamnă băutură. Orice fel de băutură. «Beau, dar nu mi-e rău... Așa sunt făcut eu, mă trezesc și nu am nimic. Nu răcesc, nu mi-e rău, nu mă doare nimica...». Când banii de băutură nu ajung, Tudorel cerșește. Atunci pare agresiv, e insistent... Așa s-a ales, astă vară, cu o amendă de 1000 de lei de la Poliția Locală. Nu e vinovat, dar nici nu știe cui să spună. «Am fost la Primărie, dar nu m-au crezut... Mi-au zis să plec și să îi las în pace! Voiam să le spun că m-au băgat în mașină, mi-au pus cătușele și m-au bătut degeaba... Dar amenda n-o plătesc, că n-am făcut nimic! Dacă eram vinovat, plăteam, dar așa nu plătesc... Eu sunt corect și nu fac rău...». Tudorel tace și se uită în gol. Visează la vremea când era copil, la școală... I-a plăcut acolo și l-a iubit pe domnul Teodorescu, directorul școlii. După ce domnul Teodorescu a murit, nu i-a mai păsat nimănui de el. Orașul i-a dat doar mâncare... Și bani ca să bea. Când e treaz, Tudorel refuză banii. Îndreaptă spinarea și nu vrea să fie miluit. Dar oamenii atâta vor de la el, nimic altceva. Să întindă mâna și să primească pomană. Iar Tudorel știe și de-aia nu-i privește în ochi. Nici pe noi nu ne privește... «Eu vă mulțumesc că ați venit și că vreți să mă ajutați. Dar nu-mi trebuie nimic...».

11 Noiembrie 2017, 10:50 (6878 vizualizări - 24 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Luca:
(14 Noiembrie 2017, 10:04)
Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar: "19. Era un om bogat care se imbraca in porfira si in vison, veselindu-se in toate zilele in chip stralucit.
20. Iar un sarac, anume Lazar, zacea inaintea portii lui, plin de bube,
21. Poftind sa se sature din cele ce cadeau de la masa bogatului; dar si cainii venind, lingeau bubele lui.
22. Si a murit saracul si a fost dus de catre ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormantat.
23. Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui.
24. Si el, strigand, a zis: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ti aminte ca ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazar, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mangaie, iar tu te chinuiesti.
26. Si peste toate acestea, intre noi si voi s-a intarit prapastie mare, ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata, nici cei de acolo sa treaca la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, parinte, sa-l trimiti in casa tatalui meu,
28. Caci am cinci frati, sa le spuna lor acestea, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.
29. Si i-a zis Avraam: Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, parinte Avraam, ci, daca cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocai.
31. Si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva dintre morti"
deal draq:
(13 Noiembrie 2017, 19:35)
Asta e produsul societatii proaste comuniste needucate. Daca la scolile pe unde a fost era educat sa munceasca ca altfel nu primeste nimic degeaba alta era soarta lui dar si a societatii in care traim.  Ca asta sunt foarte multi unii chiar agresivi si periculosi.  Ca sa va convingeti de atitudinea lui Tudorica invitati-l sa va ajute sa duceti ceva mai mare la gunoi sau sa va ajute sa bateti covoare pe bara, contra ceva nu degeaba. Veti avea surpriza sa va raspunda cu tupeu "nu sunt eu dala care munceste asa ceva, cauta pe altii" !  Si atunci a cui e vina ???
Mary:
(13 Noiembrie 2017, 12:18)
 Intr-o legislatura a unui partid castigator in alegerile locale, un candidat a promis ca se va ocupa de toti batuti ai sortii din oras ca ii va strange, le va da de munca in cadrul unei ferme de cresterea animalelor, adapost si mancare, poate si ceva banisori.Din fericire pentru cel ales vita s-a derulat ca ales al neamului, pentru cei amarati AU FOST DOAR VORBE, MINCIUNI. Alegatorii acestui oras sunt mai mult decat naivi, mai bine spus usor de pacalit. Oare sunt atat de prosti??!! Eu spun cu regret ca, DA!
@RNRT:
(13 Noiembrie 2017, 09:54)
"Ratatii astia". Nimeni si nimic din lumea asta nu-ti poate garanta ca undeva, candva, un urmas de-al tau,nascut cu vreun handicap si abandonat, nu ar putea deveni un boschetar, bai "latraule. Rumega la asa ceva inainte de a-ti varsa fierea pe aici..
RNRT:
(12 Noiembrie 2017, 23:38)
Vaai...dar voi chiar duceti lipsa de persoane sa iubiti...dar de ce nu l luati acasa, sa-l faceti mai util? Deci in viziunea voastra, doar societatea e rea, si nu omul la nivel individual cu incapacitatile sale si purul "nenoroc". Mici socialisti sau egalitarieni empatici...va plangeti de tratamente rele, coruptie, de norocul altora, de capacitatile altora si chiar de realitate... Ba latrailor, daca aveti sange in instalatie pe cata inversunare in mediul virtual si frustrare imensa arati ca ati capatat, hai frumos cu mana pe arma sau pe sapa si schimbati usor totul...ori e prea multa munca, si vreti sa indobitociti generatile viitoare sa fie doar asi in a se plange si a nu actiona, intocmai cum vreti voi? Si da, asta e un boschetar, rar il vad ca face ceva util, iar ce agoniseste bea...foarte productiv si de luat ca model...
Jean:
(12 Noiembrie 2017, 20:07)
Autoritățile nu ar trebui să tolereze existența în spațiul public a unor persoane de genul prezentat. ..sâmbătă puteam provoca un accident urât dacă nu îl vedeam din timp pe T ce traversa aiurea Matei Basarab cu berea în mână ...Mai mult, a băgat frica în toți copiii ce vin în parcul de la stadion. ..Nu se gândește nimeni că pot plăti oameni nevinovați pentru unul de genul lui...E suflet, dar trebuiesc luate măsurile legale și necesare în cazul lui...
Nuti:
(12 Noiembrie 2017, 18:51)
Gagarita săracul, a fost o data la spital si a cerut sa plece acasa ca trebuia sa descarce marfa la ora 4. Băiat muncitor, păcat ca s-a profitat mult de el. Asta pot scoate in evidenta ziaristii. Nu ar fi un articol prost sau degeaba
Elena.:
(12 Noiembrie 2017, 16:58)
Elena cred ca dansai cu gagaritza toate blues urile.nu te lua amețeala de la balanganitul capului lui?sau asta era ideea ? Bă voi sunteți nebuni cu toții? Nu vorbiți despre oameni de cultura care mai sunt p aici, despre sportivi, dascăli devotati, ma luați cu gagarita și tudorica,mai lipsește cezarina, Coca cola și fanta de la UM.auzi? Gagarita vedeta discotecii....
Cersetorii,boschetarii:
(12 Noiembrie 2017, 12:18)
Și ei sunt parte din societate și eu au iubit cândva, au fost fericiți,au râs din suflet. Poate si ei au devenit mame sau tați și ei și-au serbat zilele de naștere alături de prieteni. Au avut albume de familii și au visat pentru ei și pentru copiii lor la un viitor mai bun, împreună. N-a fost să fie așa pentru că destinul le-a hărăzit altceva: să devină boschetari. Sau au fost prea slabi, prea obosiți să mai lupte iar cei din jurul lor prea nepasatori, prea egoisti...
Elena:
(12 Noiembrie 2017, 10:51)
Felicitări autorului. Foarte frumos din partea jurnalistului ca s-a aplecat si asupra destinului unui oropsit al sorții, mai cunoscut in oras decat multe alte oficialități care intr-un fel sau altul ne influențează viata. Sugerez un alt articol scris cu aceeasi penița despre Olaru Lucian Mihail (Gagarita) simbolul Disco Ringului anilor 90 in Slobozia.
Simona:
(12 Noiembrie 2017, 10:23)
Acest OM este emblema, chintesența acestui orășel jalnic! Faceți-i statui la ambele intrări în Slobozia! Citiți cu atenție articolul! Bețivul agresiv are foarte multe clone în Ialomița! Și se vor mai naște, la beție....!
IrolfSAIAPU:
(12 Noiembrie 2017, 08:47)
Ferească Dumnezeu sa-l întâlnești pe Tudorel beat și agresiv!
Arsenie Papacioc,:
(12 Noiembrie 2017, 00:07)
unul dintre cei mai importanți duhovnici ai Ortodoxiei, vorbește despre puterea și bunătatea pe care trebuie să le găsim în noi pentru a fi milostivi. În cuvântările sale, părintele Papacioc îi îndeamnă pe oameni să nu treacă nepăsători pe lângă semenii lor, să dăruiască din toată inima pentru că doar așa vor primi însutit. Iată ce spunea într-una din predicile sale: ,,A milostivi pe unul, pe altul, arată că tu ești cu Hristos. Apoi, nici nu știi că acela pe care îl ajuți poate să fie Hristos. El nu întinde mâna să-i dai. El întinde mâna să-ți dea împărăția cerului și tu nu observi"..

Simona:
(11 Noiembrie 2017, 23:55)
Felicitari pentru acest articol! Cetatenii trebuie sa vada si sa constientizeze realitatea adevarata, nu cea ingradita de sine.E trist ca judecam oamenii atat de aspru fara sa stim povara si suferinta, dar si puterea lor de a supravietui si de a rezista mediului in care ei traiesc
Flori:
(11 Noiembrie 2017, 22:37)
Cel mai bun om care din putinul lui imparte cu altii.a lucrat langa locul de munca al mamei iar cand mergeam la ea in vizita cu etita mea tudorica mergea la magzin si din putinul lui ii lua fetitei mele ceva dulce.e un om f bun care merita respectat si ajutat de toata lumea.nu cere de pomana dar ar trebui ajutat.merita

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 22 Nov 2017
135 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Noiembrie 2017, 16:35


1

IPJ Ialomița: Polițiștii au acționat «în cascadă» pe DN21

5  permise de conducere au fost reținute și 33 de sancțiuni au fost aplicate în urma unei acțiuni naționale de 3 zile desfășurate pentru creșterea siguranței rutiere. Astfel, în perioada 17-19 noiembrie ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2017, 16:25
(104 vizualizări - 0 comentarii)


2

Controale ale DSVSA Ialomița

În conformitate cu prevederile Programului acțiunilor de supraveghere, prevenire și control, în perioada 02.10-17.11. 2017, consilierii din cadrul DSVSA Ialomița au efectuat 79 controale în unități ce desfășoară ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2017, 14:20
(80 vizualizări - 0 comentarii)


3
IPJ Ialomița: Reținut pentru «contrabandă cu țigări»

IPJ Ialomița: Reținut pentru «contrabandă cu țigări»

Un bărbat de 42 de ani din Constanța a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din Fetești, după ce asupra lui s-au găsit 13500 de pachete cu țigări contrafăcute. Pachetele nu erau timbrate și imitau ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2017, 14:05
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Locuri de muncă sezonieră în agricultură-Portugalia

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, prin serviciul de ocupare EURES România, oferă 330 locuri de muncă vacante în Portugalia pentru munca sezonieră în agricultură la recoltarea zmeurei ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2017, 11:55
(75 vizualizări - 0 comentarii)


5

Misiune și filantropie în prag de iarnă la Urziceni

În urma colaborării dintre Parohia «Sfinții Împărați Constantin și Elena» și Școala Gimnazială «Ion Heliade Rădulescu» din Urziceni s-a născut un nou proiect în toamna acestui an. La inițiativa doamnei ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2017, 08:05
(76 vizualizări - 0 comentarii)


6

Țăndărei: Bonă cu dosar penal

O tânără de 30 de ani din localitatea Săveni, care avea în grijă 3 bebeluși ai unor familii de romi din Țăndărei, s-a ales cu dosar penal pentru «rele tratamente aplicate minorilor». Potrivit anchetei, ...[citește_toată_știrea]

20 Noiembrie 2017, 09:35
(308 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 35000 de lei

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35000 de lei. Astfel, au fost verificate 18 localuri publice ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2017, 13:05
(287 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale

Polițiștii ialomițeni au aplicat 22 de amenzi a căror valoare a depășit suma de 15000 de lei, în urma unei acțiuni derulată de polițiștii de Investigare a Criminalității Economice. Astfel, polițiștii ialomițeni ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2017, 18:10
(290 vizualizări - 0 comentarii)


«Înșelăciune» în plină stradă, la Ion Roată

Un bătrân din Ion Roată a sesizat Poliția că a fost victima unei infracțiuni de «înșelăciune». Victima a fost abordată de un bărbat, care a spus că a fost trimis de fiul său pentru a-i împrumuta o sumă ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2017, 17:35
(257 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni

Pentru creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor, polițiști din toate structurile operative ale IPJ Ialomița au fost angrenați vineri, 17 noiembrie a.c., în executarea unei serii de acțiuni ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2017, 11:50
(327 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Întreruperi programate în furnizarea energiei electrice

Enel Dobrogea continuă lucrările de modernizare și reabilitare a rețelelor de distribuție a energiei electrice desfășurate pe raza județului Ialomița. Din această cauză, în perioada 20-24 noiembrie 201 ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2017, 18:05
(365 vizualizări - 0 comentarii)


12

Polițiștii ialomițeni, amenzi pentru șoferii indisciplinați

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ialomița au aplicat, în doar 3 ore, 11 sancțiuni contravenționale, în  cuantum de 3000 de lei. Demersul s-a desfășurat în cadrul unei acțiuni ce a vizat tragerea ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2017, 17:50
(349 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru «tentativă la omor»

Polițiștii ialomițeni au reușit să identifice un bărbat, de 45 de ani, din București, care se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea ca urmare a unei condamnări de 3 ani și 10 luni, emisă pe numele ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2017, 17:40
(316 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie împotriva furturilor din autoturisme

Polițiștii ialomițeni desfășoară până la finalul lunii decembrie 2017 o campanie de informare cu privire la prevenirea furturilor din autoturisme. Acțiunea se numește «Auto în siguranță!», iar în cadrul ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2017, 17:25
(305 vizualizări - 0 comentarii)


15

Ialomița: Se întrerupe gazul

Distrigaz Sud Rețele anunță faptul că luni, 20 noiembrie 2017, furnizarea cu gaz metan va fi întreruptă în localitățile Fetești și Țăndărei, pe străzile Căminului și București, din cauza lucrărilor de întreținere ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2017, 17:10
(326 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Pietoni amendați de polițiști

103 pietoni au fost sancționați de polițiștii Serviciului Poliției Rutiere Ialomița ca urmare a faptului că aceștia au traversat strada necorespunzător. ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2017, 17:20
(470 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Vindeau ilegal lemne de foc

Polițiștii au amendat doi bărbați din Vrancea, în vârstă de 28 și 41 de ani, după ce au constatat faptul că aceștia încercau să vândă ilegal lemne de foc. Potrivit informațiilor, cei doi comercianți transportau ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2017, 16:55
(507 vizualizări - 0 comentarii)


18

IPJ Ialomița: Acțiune preventivă în școli

350 de elevi din cadrul unor unități de învățământ de pe raza localităților Traian și Fetești au participat la o acțiune preventivă a polițiștilor ialomițeni. Oamenii legii i-au învățat pe aceștia ce trebuie ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2017, 16:25
(415 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru furt de arbori

Doi constănțeni, de 32 și 44 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost surprinși comercializând arbori tăiați ilegali și sustrași dintr-o pădure de pe raza localității Bordușani. Cercetările continuă ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2017, 16:10
(379 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Munca «la negru», sancționată

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat,  în luna octombrie 2017, în domeniul relațiilor de muncă, acțiuni de control la un număr de 125 angajatori. În urma acțiunilor de control au ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2017, 18:20
(426 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru siguranța rutieră

Marți, 14 noiembrie 2017, polițiștii de la Rutieră au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație. Obiectivul principal al polițiștilor este salvarea de ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2017, 16:50
(377 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Puncte Gastronomice Locale, campanie la final

În perioada 1-10 noiembrie 2017, în județul Ialomița s-a desfășurat în 6 centre teritoriale programate, campania de informare privind inființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale pe teritoriul ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 11:45
(517 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: A luat foc mașina!

Un autoturism s-a aprins în timp ce se afla luni, 13 noiembrie a.c., în jurul orelor 18,30, pe o stradă din Urziceni. În aproximativ 30 de minute, pompierii sosiți la fața locului au lichidat consecințele ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 11:35
(508 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Miloșești

Flăcările au izbucnit luni, 13 noiembrie 2017, în jurul orelor 16,30, la o anexă gospodărească formată din mai multe încăperi. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii de la Garda Slobozia, cu două ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 11:30
(550 vizualizări - 0 comentarii)


Accident grav la Mărculești. O femeie a murit, un bărbat este rănit grav!

Accident grav la Mărculești. O femeie a murit, un bărbat este rănit grav!

Luni seara, 13 noiembrie 2017, în jurul orelor 19,30, s-a produs un accident rutier pe DJ201, la ieșire din comuna Mărculești. Un subofițer, care activează la Garda Slobozia ca pompier, dar și ca paramedic ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 11:25
(1265 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au desfășurat la acest sfârșit de săptămână, 10-12 noiembrie a.c., acțiuni în locurile și zonele de interes operativ din județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 09:05
(482 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: S-au plătit peste 902 milioane de euro fermierilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că suma totală autorizată la plată, reprezentând avans aferent Campaniei 2017, este de 902,17 milioane de euro pentru un număr ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 08:20
(682 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: APIA subvenție


Intervenție SMURD la Coșereni

Paramedicii SMURD din Urziceni au intervenit pentru acordarea primului ajutor unei femei din localitatea Coșereni, lovită de o mașină. Victima se afla în stare gravă și a fost transportată de urgență la ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2017, 19:36
(622 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie preventivă

Polițiștii din Ialomița derulează în perioada noiembrie-decembrie 2017 o campanie locală de conștientizare a administratorilor de societăți comerciale cu privire la prevenirea furturilor din incinta firmelor ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2017, 18:30
(726 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...