Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

21 de medici tineri lucrează la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

21 de medici tineri lucrează la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Spitalul Județean de Urgență Slobozia încearcă să depășească marea criză de specialiști din spitalele românești. Datele oficiale arată că, în ultimul an, 21 de medici tineri au ales să vină să profeseze la Spitalul Slobozia. Ultimii doi specialiști și-au început activitatea la începutul lunii noiembrie 2017. Mai mult, tot la această dată a fost înființată o linie de gardă pentru specializarea Ortopedie.

Medicii vin la Spitalul Slobozia
În ultimii ani, Spitalul Județean de Urgență Slobozia întregea lista unităților medicale din România care aveau nevoie de medici specialiști. Potrivit informațiilor oficiale, aproximativ 50 de doctori, pentru toate specializările, erau necesari pentru ca unitatea medicală să funcționeze în cele mai bune condiții. Lipsa de medici a generat numeroase derapaje din punct de vedere al activității, cel mai important aspect vizând pierderea unor fonduri însemnate. Astfel, din cauza numărului scăzut de medici, Spitalul Slobozia nu putea realiza integral serviciile medicale prevăzute în contractul de finanțare încheiat cu CJAS Ialomița. În ultimul an, situația din punct de vedere al medicilor s-a schimbat. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slobozia susțin faptul că 21 de specialiști tineri și-au dat acordul de a-și desfășura activitatea în cadrul celui mai mare spital din județul Ialomița. «Avem în momentul de față 21 de medici noi care lucrează în spital. Este un aspect foarte important și ne bucură faptul că au ales să vină să lucreze la noi. Echipa este tânără, fiecare medic având ambiție și dorind să-și desfășoare activitatea aici, la Slobozia!» susține medicul Nina Precup Vâlcea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Cei 21 de specialiști își desfășoară activitatea pe toate secțiile importante ale unității medicale. Singurele unde medicii se lasă încă așteptați sunt Pediatria și Neonatologia...

Linie de gardă la Ortopedie
La momentul de față, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a reușit să realizeze o linie de gardă pentru specializarea Ortopedie, datorită celor 4 medici ortopezi care au ales să lucreze la Slobozia. «Suntem foarte mulțumiți de faptul că am creat această linie de gardă, datorită medicilor care au venit să lucreze în spitalul nostru!» mai spune medicul Nina Precup Vâlcea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Slobozia. De la 1 noiembrie 2017, la Spitalul Slobozia au venit să lucreze un medic specialist în Psihiatrie Infantilă și un medic specialist Boli Infecțioase. Datorită celor două cadre medicale a fost posibilă înființarea a două cabinete unde medicii să poată oferi consultații pacienților. Cabinetul de Psihiatrie Infantilă face parte dintr-un proiect mai mare care vizează înființarea unui Laborator de Sănătate Mintală, ce va cuprinde specializările Psihiatrie, Neurologie și Psihologie. «Spitalul Slobozia se află într-un proces amplu de modernizare și reorganizare, mai ales din punct de vedere administrativ. Rezultatele se vor vedea în următoarea perioadă de timp!» a mai spus medicul Nina Precup Vâlcea.

Planurile managerului Mariana Iancu Mai mult decât atât, managerul Mariana Iancu are în plan să redeschidă secția pentru efectuarea procedurilor de Dializă, care a funcționat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia în urmă cu mai bine de 5 ani. În momentul de față, pacienții care au nevoie de dializă sunt stabilizați la Spitalul Slobozia, ei urmând procedura la centrul privat de dializă deținut de firma Fresenius Medical Care România, aflat în imediata apropiere a spitalului. În Ialomița, există peste 150 de persoane care fac dializă.

13 Noiembrie 2017, 11:20 (3429 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Directorii «copy-paste » din fruntea instituțiilor publice
Juristul Vasile Zamfir cere anularea concursului de manager organizat la Spitalul Slobozia
Spitalul Județean Slobozia mimează eficiența managerială

Comentariile cititorilor:


sanatatea la romani:
(19 Noiembrie 2017, 12:16)
Coruptia larg raspandita nu mai reprezinta o noutate pentru sistemul de sanatate din Romania, care are cele mai mici cheltuieli (per capita si raportat la PIB) din Uniunea Europeana. Incepand din anul 2015, 41 de oficiali de rang inalt din sistemul de sanatate si administratori de spitale din Romania au fost trimisi in judecata sau condamnati pentru fapte de coruptie. Printre acestia se numara un secretar de stat din Ministerul Sanatatii, patru presedinti si un vicepresedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, patru presedinti de Case Judetene de Asigurari de Sanatate si 15 directori de spitale, arata o analiza semnata de membri ai 'Observatorului Roman de Sanatate' aparuta in 'The Lancet', cea mai prestigioasa publicatie medicala europeana.
io:
(18 Noiembrie 2017, 18:01)
pe cat pun pariu ca peste 6 luni maxim apar pe aici articole de genul...inca un medic a parasit abatorul slobozia....sau sectie in pericol sa se inchida din cauza lipsei de personal ?
abatorul tot abator ramane, chiar daca ii spoiesti budele si trambitezi ca faci si dregi....cati mor zilnic acolo cu oase de peste in gat si altele de genul?
Fostă pacientă:
(16 Noiembrie 2017, 16:58)
Ca fostă pacientă, am toată admirația pentru felul de a stăpâni leprele din acest spital! Personalul auxiliar muncește, dar numai unii! D-na Director se luptă pt disciplinarea îngrijitoarelor, infirmierelor și unele asistente! E greu, că omul prost mai e și hoț. Iancu Mariana, tot respectul!
Liviu:
(16 Noiembrie 2017, 16:51)
@pacient. Care medic vine in Slobozia? Care medic rămâne în Slobozia? E greu de schimbat mentalitatea despre acest spital, ca și despre Fetești! Au fost atâtea nenorociri care puteau fi evitate, dacă aveam medici buni! Eu zic că e bine să vină cât mai mulți medici în Slobozia! Orice specialitate! Să o înlocuiască și pe ,,psihiatra” Petrescu că e foarte incompetentă...puțin zis!
Pacient:
(15 Noiembrie 2017, 20:51)
Bine ca au venit Psihologi,Psihiatrii si Neurologi.Sa inceapa consultatiile cu unii medici aflati in acest spital,sa-i invete/educe sa nu m-ai jigneasca pacientii.Un bolnav vine la spital ca se simte RAU nu ca isi produce el dureri ori ca e,,nebun"Consulta pacientul cum TREBUIE,vorbesc in cunostinta de cauza.Eu ajungeam si de 2 ori pe saptamina si un medic nu a stiut sa-mi faca analizele cum trebuie si sa isi dea seama ca am nevoie de sange.Daca pe 5 octombrie nu ajungeam in Bucuresti acum nu m-ai vorbeam acum.Deci,invatati sa respectati oamenii care va respecta.Daca ajungi in orice spital din Bucuresti stiti cum este numit spitalul din Slobozia?Va spun eu ,,Spitalul mortii"Psihologi.psihiatrii.neurologi erau in spital(medici) era nevoie de un medic HEMATOLOG.REUMATOLOG.NEUROCHIRURG.MEDIC LA MFRM nu este,etc.
ion:
(15 Noiembrie 2017, 06:30)
Poate da faca ceva o schimbare in acest spital din Slobozia .Mie personal am ajuns cu laba piciorului fracturata si mi sa pus o atela gipsata de catre un angajat al Spitalului Slobozia care cara bolnavi ,[Brancardier). Nu se poate asa ceva decat la slobozia!

Burlacu:
(13 Noiembrie 2017, 12:23)
FELICITĂRI DOAMNEI DIRECTOR MARIANA IANCU ȘI A ÎNTREGULUI PERSONAL MEDICAL PENTRU ACEASTA EVOLUȚIE ÎN BINE A SPITALULUI JUDEȚEAN SLOBOZIA. ÎNCEP SA SE VADĂ REZULTATELE ECHIPEI MORARU. NU AM NICIO TREABA CU POLITICA DECI NU MĂ ÎNJURAȚI DEGEABA. O SA VEDEȚI CA D-L PREȘEDINTE MORARU DIN AMARA O SA AJUTE MULT JUDEȚUL IALOMIȚA. "DA ȚI CEZARULUI CE ESTE AL CEZARULUI" , ADICĂ SE VEDE O SCHIMBARE ÎN BINE A SPITALULUI MAI ALES PRIN ADUCEREA DE SPECIALIȘTI. RESPECT DOAMNA MARIANA IANCU. RESPECT MORARU VICTOR. NOI ROMANII SUNTEM ÎNVĂȚAȚI SA ÎNJURĂM ȘI CÂND LUCRURILE MERG BINE.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 22 Nov 2017
123 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Noiembrie 2017, 16:35


1

IPJ Ialomița: Polițiștii au acționat «în cascadă» pe DN21

5  permise de conducere au fost reținute și 33 de sancțiuni au fost aplicate în urma unei acțiuni naționale de 3 zile desfășurate pentru creșterea siguranței rutiere. Astfel, în perioada 17-19 noiembrie ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2017, 16:25
(104 vizualizări - 0 comentarii)


2

Controale ale DSVSA Ialomița

În conformitate cu prevederile Programului acțiunilor de supraveghere, prevenire și control, în perioada 02.10-17.11. 2017, consilierii din cadrul DSVSA Ialomița au efectuat 79 controale în unități ce desfășoară ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2017, 14:20
(80 vizualizări - 0 comentarii)


3
IPJ Ialomița: Reținut pentru «contrabandă cu țigări»

IPJ Ialomița: Reținut pentru «contrabandă cu țigări»

Un bărbat de 42 de ani din Constanța a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din Fetești, după ce asupra lui s-au găsit 13500 de pachete cu țigări contrafăcute. Pachetele nu erau timbrate și imitau ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2017, 14:05
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Locuri de muncă sezonieră în agricultură-Portugalia

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, prin serviciul de ocupare EURES România, oferă 330 locuri de muncă vacante în Portugalia pentru munca sezonieră în agricultură la recoltarea zmeurei ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2017, 11:55
(75 vizualizări - 0 comentarii)


5

Misiune și filantropie în prag de iarnă la Urziceni

În urma colaborării dintre Parohia «Sfinții Împărați Constantin și Elena» și Școala Gimnazială «Ion Heliade Rădulescu» din Urziceni s-a născut un nou proiect în toamna acestui an. La inițiativa doamnei ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2017, 08:05
(76 vizualizări - 0 comentarii)


6

Țăndărei: Bonă cu dosar penal

O tânără de 30 de ani din localitatea Săveni, care avea în grijă 3 bebeluși ai unor familii de romi din Țăndărei, s-a ales cu dosar penal pentru «rele tratamente aplicate minorilor». Potrivit anchetei, ...[citește_toată_știrea]

20 Noiembrie 2017, 09:35
(308 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 35000 de lei

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35000 de lei. Astfel, au fost verificate 18 localuri publice ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2017, 13:05
(287 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale

Polițiștii ialomițeni au aplicat 22 de amenzi a căror valoare a depășit suma de 15000 de lei, în urma unei acțiuni derulată de polițiștii de Investigare a Criminalității Economice. Astfel, polițiștii ialomițeni ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2017, 18:10
(290 vizualizări - 0 comentarii)


«Înșelăciune» în plină stradă, la Ion Roată

Un bătrân din Ion Roată a sesizat Poliția că a fost victima unei infracțiuni de «înșelăciune». Victima a fost abordată de un bărbat, care a spus că a fost trimis de fiul său pentru a-i împrumuta o sumă ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2017, 17:35
(257 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni

Pentru creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor, polițiști din toate structurile operative ale IPJ Ialomița au fost angrenați vineri, 17 noiembrie a.c., în executarea unei serii de acțiuni ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2017, 11:50
(327 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Întreruperi programate în furnizarea energiei electrice

Enel Dobrogea continuă lucrările de modernizare și reabilitare a rețelelor de distribuție a energiei electrice desfășurate pe raza județului Ialomița. Din această cauză, în perioada 20-24 noiembrie 201 ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2017, 18:05
(365 vizualizări - 0 comentarii)


12

Polițiștii ialomițeni, amenzi pentru șoferii indisciplinați

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ialomița au aplicat, în doar 3 ore, 11 sancțiuni contravenționale, în  cuantum de 3000 de lei. Demersul s-a desfășurat în cadrul unei acțiuni ce a vizat tragerea ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2017, 17:50
(349 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru «tentativă la omor»

Polițiștii ialomițeni au reușit să identifice un bărbat, de 45 de ani, din București, care se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea ca urmare a unei condamnări de 3 ani și 10 luni, emisă pe numele ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2017, 17:40
(316 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie împotriva furturilor din autoturisme

Polițiștii ialomițeni desfășoară până la finalul lunii decembrie 2017 o campanie de informare cu privire la prevenirea furturilor din autoturisme. Acțiunea se numește «Auto în siguranță!», iar în cadrul ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2017, 17:25
(305 vizualizări - 0 comentarii)


15

Ialomița: Se întrerupe gazul

Distrigaz Sud Rețele anunță faptul că luni, 20 noiembrie 2017, furnizarea cu gaz metan va fi întreruptă în localitățile Fetești și Țăndărei, pe străzile Căminului și București, din cauza lucrărilor de întreținere ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2017, 17:10
(326 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Pietoni amendați de polițiști

103 pietoni au fost sancționați de polițiștii Serviciului Poliției Rutiere Ialomița ca urmare a faptului că aceștia au traversat strada necorespunzător. ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2017, 17:20
(470 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Vindeau ilegal lemne de foc

Polițiștii au amendat doi bărbați din Vrancea, în vârstă de 28 și 41 de ani, după ce au constatat faptul că aceștia încercau să vândă ilegal lemne de foc. Potrivit informațiilor, cei doi comercianți transportau ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2017, 16:55
(507 vizualizări - 0 comentarii)


18

IPJ Ialomița: Acțiune preventivă în școli

350 de elevi din cadrul unor unități de învățământ de pe raza localităților Traian și Fetești au participat la o acțiune preventivă a polițiștilor ialomițeni. Oamenii legii i-au învățat pe aceștia ce trebuie ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2017, 16:25
(415 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru furt de arbori

Doi constănțeni, de 32 și 44 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost surprinși comercializând arbori tăiați ilegali și sustrași dintr-o pădure de pe raza localității Bordușani. Cercetările continuă ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2017, 16:10
(379 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Munca «la negru», sancționată

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat,  în luna octombrie 2017, în domeniul relațiilor de muncă, acțiuni de control la un număr de 125 angajatori. În urma acțiunilor de control au ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2017, 18:20
(426 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru siguranța rutieră

Marți, 14 noiembrie 2017, polițiștii de la Rutieră au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație. Obiectivul principal al polițiștilor este salvarea de ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2017, 16:50
(377 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Puncte Gastronomice Locale, campanie la final

În perioada 1-10 noiembrie 2017, în județul Ialomița s-a desfășurat în 6 centre teritoriale programate, campania de informare privind inființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale pe teritoriul ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 11:45
(517 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: A luat foc mașina!

Un autoturism s-a aprins în timp ce se afla luni, 13 noiembrie a.c., în jurul orelor 18,30, pe o stradă din Urziceni. În aproximativ 30 de minute, pompierii sosiți la fața locului au lichidat consecințele ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 11:35
(508 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Miloșești

Flăcările au izbucnit luni, 13 noiembrie 2017, în jurul orelor 16,30, la o anexă gospodărească formată din mai multe încăperi. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii de la Garda Slobozia, cu două ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 11:30
(550 vizualizări - 0 comentarii)


Accident grav la Mărculești. O femeie a murit, un bărbat este rănit grav!

Accident grav la Mărculești. O femeie a murit, un bărbat este rănit grav!

Luni seara, 13 noiembrie 2017, în jurul orelor 19,30, s-a produs un accident rutier pe DJ201, la ieșire din comuna Mărculești. Un subofițer, care activează la Garda Slobozia ca pompier, dar și ca paramedic ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 11:25
(1265 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au desfășurat la acest sfârșit de săptămână, 10-12 noiembrie a.c., acțiuni în locurile și zonele de interes operativ din județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 09:05
(482 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: S-au plătit peste 902 milioane de euro fermierilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că suma totală autorizată la plată, reprezentând avans aferent Campaniei 2017, este de 902,17 milioane de euro pentru un număr ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2017, 08:20
(682 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: APIA subvenție


Intervenție SMURD la Coșereni

Paramedicii SMURD din Urziceni au intervenit pentru acordarea primului ajutor unei femei din localitatea Coșereni, lovită de o mașină. Victima se afla în stare gravă și a fost transportată de urgență la ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2017, 19:36
(622 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie preventivă

Polițiștii din Ialomița derulează în perioada noiembrie-decembrie 2017 o campanie locală de conștientizare a administratorilor de societăți comerciale cu privire la prevenirea furturilor din incinta firmelor ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2017, 18:30
(726 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...