Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

21 de medici tineri lucrează la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

21 de medici tineri lucrează la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Spitalul Județean de Urgență Slobozia încearcă să depășească marea criză de specialiști din spitalele românești. Datele oficiale arată că, în ultimul an, 21 de medici tineri au ales să vină să profeseze la Spitalul Slobozia. Ultimii doi specialiști și-au început activitatea la începutul lunii noiembrie 2017. Mai mult, tot la această dată a fost înființată o linie de gardă pentru specializarea Ortopedie.

Medicii vin la Spitalul Slobozia
În ultimii ani, Spitalul Județean de Urgență Slobozia întregea lista unităților medicale din România care aveau nevoie de medici specialiști. Potrivit informațiilor oficiale, aproximativ 50 de doctori, pentru toate specializările, erau necesari pentru ca unitatea medicală să funcționeze în cele mai bune condiții. Lipsa de medici a generat numeroase derapaje din punct de vedere al activității, cel mai important aspect vizând pierderea unor fonduri însemnate. Astfel, din cauza numărului scăzut de medici, Spitalul Slobozia nu putea realiza integral serviciile medicale prevăzute în contractul de finanțare încheiat cu CJAS Ialomița. În ultimul an, situația din punct de vedere al medicilor s-a schimbat. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slobozia susțin faptul că 21 de specialiști tineri și-au dat acordul de a-și desfășura activitatea în cadrul celui mai mare spital din județul Ialomița. «Avem în momentul de față 21 de medici noi care lucrează în spital. Este un aspect foarte important și ne bucură faptul că au ales să vină să lucreze la noi. Echipa este tânără, fiecare medic având ambiție și dorind să-și desfășoare activitatea aici, la Slobozia!» susține medicul Nina Precup Vâlcea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Cei 21 de specialiști își desfășoară activitatea pe toate secțiile importante ale unității medicale. Singurele unde medicii se lasă încă așteptați sunt Pediatria și Neonatologia...

Linie de gardă la Ortopedie
La momentul de față, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a reușit să realizeze o linie de gardă pentru specializarea Ortopedie, datorită celor 4 medici ortopezi care au ales să lucreze la Slobozia. «Suntem foarte mulțumiți de faptul că am creat această linie de gardă, datorită medicilor care au venit să lucreze în spitalul nostru!» mai spune medicul Nina Precup Vâlcea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Slobozia. De la 1 noiembrie 2017, la Spitalul Slobozia au venit să lucreze un medic specialist în Psihiatrie Infantilă și un medic specialist Boli Infecțioase. Datorită celor două cadre medicale a fost posibilă înființarea a două cabinete unde medicii să poată oferi consultații pacienților. Cabinetul de Psihiatrie Infantilă face parte dintr-un proiect mai mare care vizează înființarea unui Laborator de Sănătate Mintală, ce va cuprinde specializările Psihiatrie, Neurologie și Psihologie. «Spitalul Slobozia se află într-un proces amplu de modernizare și reorganizare, mai ales din punct de vedere administrativ. Rezultatele se vor vedea în următoarea perioadă de timp!» a mai spus medicul Nina Precup Vâlcea.

Planurile managerului Mariana Iancu Mai mult decât atât, managerul Mariana Iancu are în plan să redeschidă secția pentru efectuarea procedurilor de Dializă, care a funcționat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia în urmă cu mai bine de 5 ani. În momentul de față, pacienții care au nevoie de dializă sunt stabilizați la Spitalul Slobozia, ei urmând procedura la centrul privat de dializă deținut de firma Fresenius Medical Care România, aflat în imediata apropiere a spitalului. În Ialomița, există peste 150 de persoane care fac dializă.

13 Noiembrie 2017, 11:20 (4173 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Ambulanțe reparate și date la casat
Directorii «copy-paste » din fruntea instituțiilor publice
Juristul Vasile Zamfir cere anularea concursului de manager organizat la Spitalul Slobozia

Comentariile cititorilor:


sanatatea la romani:
(19 Noiembrie 2017, 12:16)
Coruptia larg raspandita nu mai reprezinta o noutate pentru sistemul de sanatate din Romania, care are cele mai mici cheltuieli (per capita si raportat la PIB) din Uniunea Europeana. Incepand din anul 2015, 41 de oficiali de rang inalt din sistemul de sanatate si administratori de spitale din Romania au fost trimisi in judecata sau condamnati pentru fapte de coruptie. Printre acestia se numara un secretar de stat din Ministerul Sanatatii, patru presedinti si un vicepresedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, patru presedinti de Case Judetene de Asigurari de Sanatate si 15 directori de spitale, arata o analiza semnata de membri ai 'Observatorului Roman de Sanatate' aparuta in 'The Lancet', cea mai prestigioasa publicatie medicala europeana.
io:
(18 Noiembrie 2017, 18:01)
pe cat pun pariu ca peste 6 luni maxim apar pe aici articole de genul...inca un medic a parasit abatorul slobozia....sau sectie in pericol sa se inchida din cauza lipsei de personal ?
abatorul tot abator ramane, chiar daca ii spoiesti budele si trambitezi ca faci si dregi....cati mor zilnic acolo cu oase de peste in gat si altele de genul?
Fostă pacientă:
(16 Noiembrie 2017, 16:58)
Ca fostă pacientă, am toată admirația pentru felul de a stăpâni leprele din acest spital! Personalul auxiliar muncește, dar numai unii! D-na Director se luptă pt disciplinarea îngrijitoarelor, infirmierelor și unele asistente! E greu, că omul prost mai e și hoț. Iancu Mariana, tot respectul!
Liviu:
(16 Noiembrie 2017, 16:51)
@pacient. Care medic vine in Slobozia? Care medic rămâne în Slobozia? E greu de schimbat mentalitatea despre acest spital, ca și despre Fetești! Au fost atâtea nenorociri care puteau fi evitate, dacă aveam medici buni! Eu zic că e bine să vină cât mai mulți medici în Slobozia! Orice specialitate! Să o înlocuiască și pe ,,psihiatra” Petrescu că e foarte incompetentă...puțin zis!
Pacient:
(15 Noiembrie 2017, 20:51)
Bine ca au venit Psihologi,Psihiatrii si Neurologi.Sa inceapa consultatiile cu unii medici aflati in acest spital,sa-i invete/educe sa nu m-ai jigneasca pacientii.Un bolnav vine la spital ca se simte RAU nu ca isi produce el dureri ori ca e,,nebun"Consulta pacientul cum TREBUIE,vorbesc in cunostinta de cauza.Eu ajungeam si de 2 ori pe saptamina si un medic nu a stiut sa-mi faca analizele cum trebuie si sa isi dea seama ca am nevoie de sange.Daca pe 5 octombrie nu ajungeam in Bucuresti acum nu m-ai vorbeam acum.Deci,invatati sa respectati oamenii care va respecta.Daca ajungi in orice spital din Bucuresti stiti cum este numit spitalul din Slobozia?Va spun eu ,,Spitalul mortii"Psihologi.psihiatrii.neurologi erau in spital(medici) era nevoie de un medic HEMATOLOG.REUMATOLOG.NEUROCHIRURG.MEDIC LA MFRM nu este,etc.
ion:
(15 Noiembrie 2017, 06:30)
Poate da faca ceva o schimbare in acest spital din Slobozia .Mie personal am ajuns cu laba piciorului fracturata si mi sa pus o atela gipsata de catre un angajat al Spitalului Slobozia care cara bolnavi ,[Brancardier). Nu se poate asa ceva decat la slobozia!

Burlacu:
(13 Noiembrie 2017, 12:23)
FELICITĂRI DOAMNEI DIRECTOR MARIANA IANCU ȘI A ÎNTREGULUI PERSONAL MEDICAL PENTRU ACEASTA EVOLUȚIE ÎN BINE A SPITALULUI JUDEȚEAN SLOBOZIA. ÎNCEP SA SE VADĂ REZULTATELE ECHIPEI MORARU. NU AM NICIO TREABA CU POLITICA DECI NU MĂ ÎNJURAȚI DEGEABA. O SA VEDEȚI CA D-L PREȘEDINTE MORARU DIN AMARA O SA AJUTE MULT JUDEȚUL IALOMIȚA. "DA ȚI CEZARULUI CE ESTE AL CEZARULUI" , ADICĂ SE VEDE O SCHIMBARE ÎN BINE A SPITALULUI MAI ALES PRIN ADUCEREA DE SPECIALIȘTI. RESPECT DOAMNA MARIANA IANCU. RESPECT MORARU VICTOR. NOI ROMANII SUNTEM ÎNVĂȚAȚI SA ÎNJURĂM ȘI CÂND LUCRURILE MERG BINE.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 20 Feb 2018
146 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

20 Februarie 2018, 18:10


Sărățeni: Adolescent de 16 ani, reținut după ce a spart un magazin

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Ion Roată cercetează un tânăr, de 16 ani, pentru «furt calificat», cel în cauză fiind reținut pentru 24 de ore. Bănuitul a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 17:10
(68 vizualizări - 0 comentarii)


2

anunț angajare

depozit materiale de construcții
din București, Șos. Alexandriei
angajează
muncitori, vânzătoare magazin,
șofer cu categoria B, C, E
eventual și posesor atestat
de macaragiu, doar curse locale

Oferim cazare
Relații la telefon 0722/678.956

20 Februarie 2018, 16:20


3

Fetești: Se oprește gazul!

Din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor, Distrigaz Sud Rețele anunță întreruperea temporară a furnizării gazelor naturale, în data de miercuri, 21 februarie 2018, între orele 8,00-14,00, pe străzile ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 16:05
(57 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

20 Februarie 2018, 15:55


APIA Ialomița: Campanie de informare pentru depunerea Cererii Unice de Plată

Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură anunță public faptul că începând cu 1 martie 2018 fermierii pot depune Cererile Unice de Plată pentru acordarea subvențiilor pe suprafață ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 15:50
(61 vizualizări - 0 comentarii)


6

IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 28 mii de lei, 5 permise de conducere reținute

Polițiștii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 8 evenimente, toate sesizate prin 112. Au aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor, au constatat aproape ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 15:45
(57 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Precizări privind aplicarea Legii Prevenirii de către polițiști

O dată cu intrarea în vigoare a Legii Prevenirii nr. 270/2017, atunci când polițiștii constată o faptă care intră sub incidența de reglementare a acesteia nu vor aplica amendă, ci vor acorda un termen de ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 09:10
(70 vizualizări - 0 comentarii)


8

Movilița: Arestat pentru șofat sub influența alcoolului

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au acționat, la acest sfârșit de săptămână, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 08:35
(77 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Cu cuțitul în magazin

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Ion Roată, este cercetat de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de «portul fără drept de obiecte periculoase», după ce a fost depistat în timp ce avea asupra ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 08:25
(71 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Ion Roată cuțit


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Polițiștii au depistat doi bărbați de 30 și 49 de ani, din județul Călărași și localitatea Sfântu Gheporghe, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice deși aveau acest drept suspendat. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 08:20
(72 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți pentru motorina subvenționată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că începând de marți, 20 februarie 2018, va efectua plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură, ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 08:05
(63 vizualizări - 0 comentarii)


12

ISU Ialomița: Incendii la Copuzu și Poiana, accident la Jilavele

Un grajd în care erau adăpostite 12 animale a fost cuprins de flăcări în seara zilei de sâmbătă, 17 februarie 2018. Proprietarii gospodăriei din satul Copuzu, comuna Balaciu, au alertat pompierii în jurul ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 07:40
(77 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 50 mii de lei, 9 permise de conducere reținute

Miercuri și joi, 14 și 15 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. S-a intervenit la 23 de ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 17:05
(357 vizualizări - 0 comentarii)


Gospodării inundate la Bărbulești

Gospodării inundate la Bărbulești

Pompierii Detașamentului Urziceni au intervenit în cursul zilei de joi, 15 februarie 2018, pentru scoaterea apei din curțile a 5 gospodării din comuna Bărbulești. Căderile semnificative de precipitații ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:40
(381 vizualizări - 0 comentarii)


Lansare de carte regală la Slobozia

«Curtea Veche Publishing» și Librăria «Casa Cărților» din Slobozia invită iubitorii de carte din Slobozia, joi, 22 februarie 2018, începând cu orele 11,45, la o dublă lansare de carte regală: albumul « ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:30
(339 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Întreruperi programate în alimentarea cu energie electrică

Enel Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în zonele și în ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:15
(377 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Prins în flagrant în timp ce încerca să fure dintr-o mașină

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au identificat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din localitatea Sinești, acesta fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt», faptă ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:10
(316 vizualizări - 0 comentarii)


18

Fetești: Se oprește gazul!

Distrigaz Sud Rețele efectuează lucrări programate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale pentru creșterea gradului de siguranță și continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Astfel, Distrigaz ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:05
(356 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Șomajul, în creștere

La sfârșitul lunii ianuarie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 6829 șomeri, din care 1519 șomeri indemnizați, respectiv 5310 șomeri neindemnizați ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2018, 13:10
(451 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Vaccinare la cabaline

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița anunță deținătorii de cabaline că, în perioada februarie-aprilie 2018, desfășoară prin medicii veterinari de liberă practică împuterniciți ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2018, 13:05
(525 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plata subvențiilor pentru bunăstarea animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că miercuri, 14.02.2018, a demarat plata cererilor care au fost autorizate pentru Măsura 215 «Plăți privind Bunăstarea animalelor», Pachet ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2018, 12:30
(455 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Februarie 2018, 12:25


Bărbulești: Conducea o mașină fără permis

Tras pe dreapta de polițiști, un tânăr de 20 de ani din Bărbulești s-a ales cu un dosar penal după ce oamenii legii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere. De asemenea, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:50
(574 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți la volan

Un ialomițean, în vârstă de 30 de ani, și un bărbat din Brăila, în vârstă de 40 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost surprinși la volan în stare de ebrietate. Aceștia aveau valori ale alcoolemiei ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:35
(532 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni au confiscat 230 kg de pește

Polițiștii ialomițeni au confiscat de la un bărbat, de 35 de ani, domiciliat în Constanța, cantitatea de 230 kilograme de pește. Bărbatul încerca să vândă pe raza județului nostru respectiva cantitate, ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:10
(525 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Amendat pentru că vindea ilegal lemne

Administratorul unei firme din Urziceni a fost amendat cu 5000 de lei de polițiștii din comuna Ion Roată. Acesta a fost identificat pe raza localității în timp ce transporta o remorcă încărcată cu lemne ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:05
(490 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Condeești, Bărbulești și Fetești

Trei incendii s-au produs în cursul zilei de joi, 8 februarie 2018, la locuințele unor cetățeni din comunele Bărcănești și Bărbulești, respectiv municipiul Fetești. Primul eveniment a alertat pompierii ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2018, 18:25
(859 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Spărgător de locuințe, reținut de polițiști

Polițiștii din Urziceni au identificat un bărbat, de 50 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat». Bănuitul a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind încarcerat ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2018, 18:10
(842 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: «Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă»

Inspectoratul de Muncă Ialomița, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, continuă în anul școlar 2017-2018 derularea proiectului «Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2018, 11:10
(767 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
catalin în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Doina în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! L. Dragnea în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Gica în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 februarie 2018 Dan Stănescu în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 februarie 2018 Urmasul lui Urmasul lui Sava în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Patron în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Olimpic în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Marian în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! @Alege oaia în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Cineva în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Turcan în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! @andreea în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! pt inducere in eroare în PNL Ialomița citește după manualul electoral Jimblaru în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Andreea în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Perieți în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Alege oaia în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! ADRIANA în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! CETATEAN în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean!
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...