Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Generația TSD Ialomița

Tinerii zilelor noastre

Generația TSD Ialomița

Sunt tinere, educate și cred că pot schimba România. Au în comun experiența recentă a unui internship în Parlamentul României, reprezintă TSD Ialomița și știu că viitorul este al celor care îndrăznesc să și-l revendice. Dar, mai presus de toate, au înțeles că lumea în care trăiesc nu poate fi schimbată fără implicarea lor directă. Ioana, Cristina și Mihaela fac parte din noua generație de membri activi a TSD Ialomița.

Oportunitățile care schimbă viața Ioana Iovănescu împlinește 20 de ani luna viitoare. Este studentă la o facultate de Administrație Publică și unul dintre mulții vicepreședinți ai TSD Ialomița. Pare un copil, dar aparențele înșeală. În stânga ei, Cristina Filip visează la o lume mai bună. Urmează cursurile unei facultăți de Psihologie și va lucra cu copiii cu dizabilități. Între timp însă, își lărgește orizontul în cadrul unei organizații politice de tineret. Mihaela Dumitru (în dreapta) se pregătește activ pentru o carieră politică. La 19 ani are deja o experiență vastă în domeniu, pe care acum și-o completează în cadrul unei facultăți de Științe Politice. S-au cunoscut la întâlnirile TSD Ialomița și au decis, împreună, să participe la Programul de Internship organizat de Camera Deputaților la sfârșitul anului 2017. N-au regretat decizia luată și cred că tipul acesta de experiență le-a lărgit orizontul. «Toți avem tendința de a judeca fără să cunoaștem situația sau contextul. Eu am vrut să evit asta... Am vrut să știu cum se petrec din interior, după ce cunosc procesul legislativ. Nu mi-a părut rău!» ne mărturisește Cristina. Programul de Internship la Camera Deputaților se desfășoară în fiecare an și are scopul declarat de a familiariza tinerii interesați cu procedurile care susțin procesul legislativ și tot ce presupune activitatea unui Parlament. Ioana crede că a fost mai mult decât atât. «Cristina a participat la un internship în Ccomisia de Învățământ, eu la unul în Comisia de Administrație Publică... Pentru că fiecare dintre noi a fost interesată de altceva. Eu, de exemplu, îmi doresc să mă specializez în Administrație Publică. Și-atunci, am căutat ceva în zona mea de interes... Nu e doar o simplă experiență, e o etapă de dezvoltare! Facem ceea ce ne dorim și fiecare dintre oportunitățile care ni se oferă ne completează educația...». Internship-ul Mihaelei Dumitru s-a desfășurat în cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului, alături de deputatul Florin Manolescu. Pe lângă experiența directă, ea a mai obținut ceva: «Suntem 6 „interni“... Toți lucrăm în acest moment la un proiect de promovare a problemelor pe care le întâmpină persoanele cu dizabilități. Va fi gata în luna martie!».

Lumea de la picioarele tinerilor din TSD Selectarea celor trei tinere în cadrul Programului de Internship în Parlamentul României este doar partea văzută a activității lor. Ambițiile lor sunt mai mari și pe măsura rolului pe care și l-au asumat. Ioana știe deja că trebuie să-și exploateze potențialul de lider și a ales deja ca viața ei să fie legată de administrație. «Întotdeauna am crezut că România are un potențial bun pentru o administrație eficientă! Numai că unii fac prea mult, alții nu fac mai deloc... Cred că trebuie găsită o formulă de echilibrare a acestei situații!» ne spune Ioana. Evită însă să accepte un rol predestinat: «Poate nu voi face Administrație Publică. Poate voi administra resurse private! E prea devreme pentru o decizie, sunt prea tânără. Dar principiile rămân cele pe care le învăț acum, orice îmi va rezerva viața!». Cristina zâmbește și tace. Visele ei au fost mereu aceleași: «Eu mi-am dorit întotdeauna să lucrez cu copiii... Iubesc copiii și cred că o viață dedicată lor este o viață împlinită!». Mihaela, în schimb, știe că viața ei este indisolubil legată de politică. «Viața publică nu mai poate exista fără politică. Generația mea, colegii mei de facultate, prietenii mei... Toți cei din jurul meu sunt oameni implicați, într-un fel sau altul, în politică. Fie că activează într-o organizație, ca noi, fie că s-au asociat unei alte structuri, unui alt partid... De aceea cred că, dacă vrei să schimbi ceva în jurul tău, fără politică nu se poate!» ne explică ea lumea de la înălțimea celor 19 ani și a experienței anterioare. Mihaela a fost implicată timp de mai mulți ani în Consiliul Județean al Elevilor și a participat activ la evenimentele publice organizate de această structură în ultimii ani. De fapt, ne mărturisește, această experiență publică este cea care a adus-o aici și a făcut-o să-și descopere abilitățile de activist politic: «Am ales Științele Politice tocmai pentru că am activat anterior în spațiul public. Ideea mea a fost aceea de a mă dezvolta profesional într-un mediu propice. Am știut ce vreau și acum nu mai pierd timpul căutând... Pur și simplu am „ars“ etape!».

Mândria de a face politică
Ioana, Cristina și Mihaela sunt doar trei exemple din zecile sau sutele de tineri care aleg să se înscrie în TSD Ialomița. Apreciază oportunitățile care li se oferă, susțin activ Organizația și vor intra, neîndoielnic, în viitoarele baze de cadre ale filialei. Sunt deplin conștiente de poziția pe care o ocupă și de rolul pe care și l-au asumat și au mesaje clare pentru cei în mijlocul cărora trăiesc și generația pe care o reprezintă:
Ioana Iovănescu: «Trebuie să ne uităm în jurul nostru și să decidem ce trebuie să facem. Sunt mii de tineri care au decis să se implice politic... Ei au decis că este bine ce fac! Ceilalți sunt în fața acestei decizii și trebuie să-și răspundă la următoarele întrebări înainte de a lua o decizie: „Pot să fac asta? Este bine ce fac? Îmi e de folos mie și celor din jurul meu?“».
Cristina Filip: «Părerea mea e că toată lumea ar trebuie să se implice pentru a înțelege politica. De obicei, cei care nu înțeleg, resping cu violență totul... Implicarea în politică, la orice nivel, ar genera, poate, o creștere a gradului de toleranță la nivelul societății!».
Mihaela Dumitru: «Activați într-un partid politic! Aceasta este soluția mea pentru a schimba lucrurile care nu mi se par ok... Politica este unul dintre principalele vehicule de schimbare a societății în care trăim. Fie că vrem să acceptăm acest lucru, fie că nu, este un adevăr care nu poate fi negat!».


Ștefan Țintă, președintele TSD Ialomița
«Ca să schimbăm lumea, trebuie să facem politică!»
Ștefan Țință, liderul TSD Ialomița, susține că majoritatea celor 3000 de tineri care au ales să adere la TSD Ialomița sunt nemulțumiți de România în care trăiesc și vor să schimbe ceva: «De la preluarea TSD Ialomița am cunoscut sute de tineri... Unii au ales să ni se alăture, alții o fac în alte structuri de partid, într-un ONG sau în diferite asociații... Dar niciunul nu stă deoparte! Nu poți schimba nimic, dacă nu ești aici. TSD Ialomița a obținut doi consilieri județeni tineri, plecați de aici, din cadrul Organizației. Avem consilieri locali, avem primari... Ei sunt dovada că lumea poate fi schimbată, că lucrurile se pot face și altfel! Poate că nu atât de vizibil cât ne dorim noi sau cât își dorește societatea în ansamblul ei... Dar ușa TSD Ialomița e deschisă pentru oricine! E de ajuns să ai 18 ani, o recomandare din partea unui membru și dorința de a schimba ceva. Restul va veni de la sine...».

11 Ianuarie 2018, 13:20 (3686 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Țintă, trezorierul noii generații de politicieni

Comentariile cititorilor:


Sake:
(16 Ianuarie 2018, 22:00)
Ia te uita, nu e nevoie decat de "o recomandare din partea unui membru si de dorinta de a schimba ceva". CV-ul e zero. Exact asa s-au infiltrat comunistii in Romania. Mai mult, ce sa mai crezi cand copiii unor afaceristi de tranzitie, capitalisti cum s-ar zice, sunt reprezentantii unui partid asa zis socialist?
Sake:
(16 Ianuarie 2018, 21:29)
Este foarte trist ca avem tineri comunisti intr-o tara care a trecut prin colectivizare fortata, canal, experimentul Pitesti, cartele, decretei, securitate, revolutie, tranzitie, capitalism original, luminite prin diverse tuneluri, mineriade, etc, etc, etc. Rebuturi umane care cred ca viata reala este o tabara PSD.
Gore:
(14 Ianuarie 2018, 09:02)
Nu vă așteptați la minuni din partea tineretului! Sunt deformați, nu formați! Gândire, ioc! Curviștine puse pe bani mulți!
Un cetățean:
(12 Ianuarie 2018, 22:32)
Tot erau mai sus niste exemple de tineri pesedei dintre care unu la zbarna,ceilalți ajunsi prin posturi calde pe umerii taticilor pupincuristi dar nici cu restu nu imi e rusine începând de la președinte in jos doar forme fara fond,motiv pentru care vom continua in aceeași letargie,tara va avea de suferit,noi la fel aceeași mizerie in orașul nostru gri plin de maidanezi si de gropi.sunt doar niste parveniti ce vor sa reusessca prin munca putina Visând la mari beneficii.
@vom vedea:
(12 Ianuarie 2018, 21:00)
din pacate Romania este a lor. oamenii seriosi pleaca din tara sau se retrag in anonimat incercand sa-si duca viata rupti de realitatile romanesti. pe multi nu-i mai intereseaza soarta tarii scarbiti de valurile de mizerie care au acoperit societatea. restul este manipulat de televiziuni platite sa faca asta. asa ca ramane fiul lui ...., cunostinta lui ......, prietenul lui ..... si ne intrebam de unde ni se trage!
Șomer:
(12 Ianuarie 2018, 16:37)
De fapt, cum se explică dorul de politică al tinerelor femei? Prin dorul de.... aventură (să fiu decent!). Nu crede nimeni că le-a infestat patriotismul! Habar n-au, că în școli nu se mai cultivă acest sentiment sau nu în România!
vom vedea:
(12 Ianuarie 2018, 15:53)
In primul rand, sa vedem cine sunt cele 3 tinere prezentate mai sus (cine sunt parintii, unde lucreaza etc) si atunci veti vedea ca de fapt in (asa zisa) politica romanesca sunt doar oameni "cu relatii". Sa nu o mai lungesc ci sa dau exemple:
Neacsu Vladimir - mai mare in TSD la vremea aceea (stiti voi), laudat de mai marii conducatori, fiul lui........., cunostinta cu............, in relatii bune cu........... si tot asa. Ulterior condamnat la inchisoare.
Pop.....(stiti voi), cunoscut prin randurile tinerilor si profesorilor care l-au cunoscut drept un ........hai sa nu il jignesc, un mediocru in ale invataturii. Ulterior pe spatele (stiti voi cui) a ajuns deputat.
Rosca....(stiti voi) din generatia "directorilor" copy paste, prezentat tinar TSD, viitorul Sloboziei etc, la fel ca si cei de dinainte fiul lui........., cunostinta cu............, in relatii bune cu........... si lista poate continua.
Eeeee, si acum sa revin la prima propozitie privind cele trei tinere TSD, sper ca ele sa nu faca parte in viitor din categoria Rosca, Vladimir....caci daca va face parte, Romania va fi exact ca acum iar eu nu voi mai face parte din ea (ca de fapt multi alti romani).

Psf:
(12 Ianuarie 2018, 15:34)
Mai bn iar aresta de acuma ca sa se invete.
gogu:
(12 Ianuarie 2018, 13:45)
Acesti tineri pe cine au ca mentori, exemple si modele ? Pe penalul Neacsu si pepenarul  Pavel?? 
Celentano:
(12 Ianuarie 2018, 13:45)
Avem tineri politicieni needucați și fără carte serioasă. Ce vreți de la ei? Schimbă ei lucrurile în România analfabetă?
Worker:
(12 Ianuarie 2018, 13:21)
Ce naste din pisica, soarece mananca!
Ioana:
(12 Ianuarie 2018, 11:36)
Capetele luminate nu exista numai in politică,ci le puteti intalni in orice domeniu al vietii. Insa asa se incepe in toate: prin vorbe. Asta e primul pas. Nu puten dovedi prin fapte ceea ce intentionam intr-un articol la ziar. Putem doar vorbi, povesti, iar dumneavoastra aveti dreptul sa va formati o parere.
RNR:
(12 Ianuarie 2018, 10:34)
Ma bucur ca multi tineri preiau initiativa, si le doresc multa bafta sa reformeze partidul. Daca ar putea asigura ca mecanismele democratiei sa mearga in continuare, iar coruptia sa fie redusa la una de bun simt, atunci e bine. Dar mare grija fata de anumite facultati, deoarece unele implanteaza un nou concept numit corectitudine politica, si nu cred ca ne-ar placea sa auzim la radio si tv propaganda lgbt, feminista sau alte minuni de-ale secolului
vasilache :
(11 Ianuarie 2018, 17:50)
trebuie si in politica tot capete luminate, nu umaniste care vorbesc frumos dar gandesc putin !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
21 Ian 2018
128 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Țăndărean arestat pentru infracțiuni comise pe teritoriul Ungariei

Polițiștii de Investigații Criminale au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru săvârșirea de infracțiuni contra persoanei, fapte comise în Ungaria. La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2018, 15:20
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Adâncata

Miercuri, 17 ianuarie 2018, în jurul orei 13,30, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Adâncata s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. În timp ce ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2018, 16:05
(272 vizualizări - 0 comentarii)


2

IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 40 mii de lei, 5 permise de conducere reținute

Pentru siguranța cetățenilor, peste 200 de polițiști au acționat pe parcursul zilei de miercuri, 16 ianuarie 2018, pe raza întregului județ, în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2018, 15:10
(229 vizualizări - 0 comentarii)


3

Țăndărei: Accident rutier din cauza condițiilor meteo

Vremea dă bătăi de cap autorităților din Ialomița. În această dimineață, pe șoseaua care leagă orașele Țăndărei și Hârșova, a fost produs un accident rutier, din cauza unui copac smuls de vânt și dărâmat ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2018, 08:30
(323 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Ianuarie 2018, 16:10


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

17 Ianuarie 2018, 15:05


6
Incendii la Adâncata și Cocora

Incendii la Adâncata și Cocora

A fost suficientă amplasarea necorespunzătoare a unor materiale combustibile față de o sobă cu acumulare de căldură și casa unui cetățean din comuna Adâncata a fost cuprinsă de flăcări. Acestea s-au extins ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2018, 11:40
(308 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Șomajul, în scădere ușoară

La sfârșitul lunii decembrie 2017, în evidențele  Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 6476 de șomeri, din care 1344 șomeri indemnizați, respectiv 5132 șomeri ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2018, 09:35
(329 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Expoziție «Portret Eminescu»

Peste 90 de portrete ale poetului Mihai Eminescu , realizate de artiști ilustratori din 92 de țări, sunt expuse in holul Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» cu ocazia «Zilei Culturii Naționale». Lucrările ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2018, 10:40
(465 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 110000 de lei, 24 permise reținute

În ultimele 48 de ore polițiștii ialomițeni au acționat, pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 15 acțiuni și s-a intervenit ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2018, 18:30
(505 vizualizări - 0 comentarii)


Încadrări din sursă externă la IPJ Ialomița

S-a dat startul reîncadrărilor de personal și angajărilor din sursă externă, în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliției Române. Inspectoratului de Poliție al Județului ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2018, 17:05
(997 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Lucrări de întreținere la rețeaua de energie electrică și de distribuție a gazelor naturale

Distrigaz Sud Rețele efectuează lucrări programate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale pentru creșterea gradului de siguranță și continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Astfel, Distrigaz ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2018, 16:10
(714 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Două accidente, două victime

Pe raza județului Ialomița s-au produs în cursul zilei de joi, 11 ianuarie 2018, două accidente rutiere, soldate cu rănirea a două persoane. Primul eveniment rutier s-a produs în jurul orei 20,00, când ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2018, 14:10
(686 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Se opresc gazele!

Distrigaz Sud Rețele efectuează lucrări programate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale pentru creșterea gradului de siguranță și continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Astfel, Distrigaz ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2018, 18:05
(861 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Depunere de cereri pentru motorina subvenționată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează potențialii beneficiari că, până la data de 31 ianuarie 2018 inclusiv, se depun Cererile de plată a ajutorului pentru cantitățile de motorină ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2018, 17:50
(733 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Coșereni

Miercuri, 10 ianuarie 2018, în apropiere de localitatea Coșereni s-a produs un accident de circulație în urma căruia o persoană a fost rănită. Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la fața locului ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2018, 17:45
(872 vizualizări - 0 comentarii)


ANOFM: 150 locuri de muncă în Spania

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, prin Serviciul de Ocupare EURES oferă 150 locuri de muncă vacante pentru muncă sezonieră, la recoltat și ambalat fructe, în regiunea Lleida-Spania ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2018, 17:05
(727 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni

Pentru siguranța cetățenilor, aproape 200 de polițiști au acționat, în perioada 10/11 ianuarie, pe raza întregului județ, în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale din cadrul Ministerului ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2018, 16:20
(652 vizualizări - 0 comentarii)


18

Acțiune integrată a polițiștilor ialomițeni

Polițiștii acționează permanent pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice. Pentru siguranța cetățenilor, peste 100 de polițiști au acționat ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2018, 15:15
(807 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: S-au reluat plățile pentru subvenții

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că începând de luni, 8 ianuarie 2018, s-a reluat plata regulară aferentă Campaniei 2017, fiind autorizați la plată 16148 fermieri, cu suma totală ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2018, 14:10
(871 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


A fost devansat calendarul de admitere la școlile de Poliție

În luna ianuarie 2018, se desfășoară concursul de admitere la școlile de Poliție Câmpina și Cluj-Napoca. Calendarul de admitere a fost devansat. Astfel, activitățile încep pe 10 ianuarie a.c. și durează ...[citește_toată_știrea]

6 Ianuarie 2018, 12:20
(1051 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 accidente într-o singură zi!

Vineri, 5 ianuarie 2018, pe raza județului Ialomița s-au produs 4 accidente de circulație, în urma cărora șase persoane au fost rănite ușor. Victimele, cu vârste cuprinse între 20 și 86 de ani, au fost ...[citește_toată_știrea]

6 Ianuarie 2018, 11:45
(1186 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni

Polițiștii acționează permanent pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice. Pentru siguranța cetățenilor, peste 90 de polițiști au acționat, ...[citește_toată_știrea]

5 Ianuarie 2018, 14:05
(978 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Analize detaliate pentru depistarea pesticidelor din alimente

În ultimele 3 luni ale anului 2017, laboratorul DSVSA Ialomița a efectuat analize privind determinarea de pesticide din produse de origine nonanimală (fructe și legume cu conținut ridicat de apă, citrice ...[citește_toată_știrea]

5 Ianuarie 2018, 10:20
(1029 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Bilanțul minivacanței de Revelion

În perioada 30 decembrie 2017-2 ianuarie 2018, aproape 250 de polițiști au acționat zilnic, pe raza județului Ialomița, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică. Structurile de Poliție ...[citește_toată_știrea]

5 Ianuarie 2018, 09:10
(1062 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru 24 de ore, după ce a tras cu arma în incinta Restaurantului «Central»

Focuri de armă în incinta Restaurantului «Central» din Slobozia. Un tânăr de 29 de ani a fost rănit cu un cuțit de un tânăr de 30 de ani, membru al unui clan de țigani din Țăndărei. După ce și-a înjunghiat ...[citește_toată_știrea]

3 Ianuarie 2018, 19:18
(3360 vizualizări - 10 comentarii)


La Mulți Ani 2018!

La Mulți Ani 2018!

Redacția
Independent
vă urează
să aveți parte
de un an 2018
mai bun,
cu sănătate și fericire!

31 Decembrie 2017, 23:55


Patru subofițeri, repartizați la ISU Ialomița

Patru subofițeri, repartizați la ISU Ialomița

Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă Boldești a încheiat stagiul de pregătire a promoției 2017 și a trimis în țară forțe proaspete de muncă pentru inspectoratele județene pentru situatii de ...[citește_toată_știrea]

28 Decembrie 2017, 12:05
(2014 vizualizări - 0 comentarii)


Cocora: A intrat cu camionul în gard

Polițiștii Secției Rurale Grivița s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza comunei Cocora s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Din verificările efectuate, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

28 Decembrie 2017, 09:25
(1745 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cocora accident


Articole pirotehnice, confiscate de polițiștii ialomițeni

Poliția Română desfășoară acțiunea națională «Foc de Artificii», pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice. Polițiștii ialomițeni ...[citește_toată_știrea]

28 Decembrie 2017, 09:10
(1858 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...