Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Cristi Stan e nevinovat până la noi ordine

Răspunsuri la mișto, marca Gigi Petre

Cristi Stan e nevinovat până la noi ordine

În luna noiembrie a anului 2017, directorul Drumuri și Poduri SA, Cristi Stan, a fost implicat într-un scandal public, fiind acuzat de «fals și uz de fals». O lună mai târziu, consilierul local PNL Dragoș Soare a solicitat prefectului Gigi Petre să reacționeze public, în calitate de «garant al respectării legalității la nivelul județului». Răspunsul oficial al Instituției Prefectului Ialomița, după o lună și jumătate de așteptare, e că «organele abilitate urmează să se pronunțe asupra vinovăției acestuia».

Un scandal cu miză mare
La ședința Consiliului Județean din luna noiembrie 2017, directorul Drumuri și Poduri SA, societate din al cărei acționariat fac parte consilierii județeni, a fost acuzat public că a ocupat ilegal funcția. Potrivit informațiilor făcute publice în cadrul ședinței, la momentul susținerii concursului Cristi Stan era condamnat penal pentru «înșelăciune în formă continuată», fapt pe care comisia de concurs l-a ignorat. Deranjat de lipsa de reacție a președintelui Moraru cu privire la această situație, consilierul județean PNL Dragoș Soare a declarat că va cere prefectului Gigi Petre, în calitate de «garant al respectării legalității la nivelul județului» să analizeze situația. Potrivit petiției depuse pe 29 noiembrie 2017, prefectul Gigi Petre ar fi trebuit să confirme, pe baza dovezilor publice furnizate, că reglementările legislative în vigoare nu i-ar fi permis participarea la concursul desfășurat în luna martie 2017. Prezent la ședință, Cristi Stan a respins acuzațiile, declarând că participarea sa la concurs s-a făcut în condițiile respectării OUG nr. 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Prefectul Pilat de Ialomița
La o lună și jumătate distanță, prefectul Gigi Petre răspunde petiției formulate de către consilierul PNL Dragoș Soare. Și el trăitor «sub vremi» (și atent la reacțiile președintelui Moraru!), Gigi Petre a răspuns în maniera caracteristică. El susține că, potrivit art. 6 din OUG nr. 109, nu pot fi administratori persoanele care, potrivit legii, au fost condamnate «pentru infracțiuni de corupție, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală». Cristi Stan e însă director al societății, nu manager! De asemenea, continuă prefectul Gigi Petre, «din analiza documentelor comunicate de Consiliul Județean Ialomița, (...) rezultă că domnul Cristi Stan Adrian a depus (...) mai multe declarații pe propria răspundere potrivit cărora nu ar fi fost condamnat pentru infracțiunile mai sus-menționate». Iar la final, ca o apoteoză a ridicolului în care se complace, prefectul Gigi Petre confirmă că există o plângere înregistrată la Inspectoratul de Poliție în care se sesizează existența unei condamnări penale pe numele lui Cristi Stan «care îl împiedică să ocupe acest post», dar că organele abilitate «urmează să se pronunțe» cu privire la situație...

Între timp, Drumuri și Poduri SA se extinde în Bulgaria În timp ce, de frica Președintelui, toată lumea tace și anchetează, directorul Cristi Stan extinde sfera de influență a societății pe care o conduce. Cunoscut pentru obsesia sa «de a aduce contracte», el a fost identificat de Sărbători birjărind Mitsubishi din dotarea Drumuri și Poduri SA, lăsat moștenire de fostul director (supranumit Ghibanu Public no. 1 după ce a asfaltat la Ciulnița strada pe care se află vila din dotare!), tocmai în Bulgaria. Și tot acolo, Cristi Stan a fost împlicat într-un accident de circulație care a șifonat caroseria bietului SUV, necesitând reparații grație cărora a aflat tot orașul de incident. De data aceasta, în pofida eforturilor noastre, Cristi Stan a refuzat să comenteze incidentul și nici nu a putut explica ce căuta în Bulgaria cu mașina de serviciu. O sursă infiltrată în coasta sa de către fosta conducere susține însă că noul manager, speriat de zeciuiala cerută la licitațiile administrației județene, a căutat contracte pe piețele emergente din țara vecină. Sigur, această primă vizită ne-a costat scump, dar parcă tot e mai ieftin decât pe vremea când 70% din personalul Drumuri și Poduri SA era în șomaj tehnic, iar prin conturile societății bătea vântul falimentului. Părerea noastră!

1 Februarie 2018, 18:15 (6710 vizualizări - 28 comentarii)

Citiți și:
«Ziua Instituției Prefectului», sărbătorită la Slobozia
Administrație la «genunchiul broaștei» cu prefectul Gigi Petre
Măsuri preventive în bisericile ialomițene pentru combaterea pestei porcine

Comentariile cititorilor:


Gica:
(6 Februarie 2018, 19:51)
Si vrăjitoarele sunt nevinovate...
Lazare&kovesi:
(5 Februarie 2018, 21:04)
Gigi Petre este nascut in anul 1956 mai ingroapa mii de ialomiteni pana iese el la pensie. Numai D.N.A. il poate pensiona mai repede.Raspunsuri la misto este in specificul prefectului desi exista art.321 Noul cod penal.
Ionel:
(5 Februarie 2018, 16:15)
Goguleeeee domnul cred ca are peste 70 de ani. Stiu ca se pregătea demult de pensie.
C. Silva de la mano:
(5 Februarie 2018, 12:54)
probleme cu auditoarea ??? ce ai gogule ?
Jegălia:
(5 Februarie 2018, 12:12)
@cetățean. Așteaptă mata cu ,,nerăbdare”!! Se știe că va fi acoperit, ca în zeci de ani în urmă. Te aștepți la minuni în Ialomița? Poate chipul Mântuitorului pe vreun pom din Grivița!
Andrei:
(5 Februarie 2018, 12:10)
 Esti plin de "cacao" maiestre!!! Stiu ca te doare la basca.Nu te mai plac spectatorii. Putzi!!!
C. Silva:
(5 Februarie 2018, 11:17)
nu mai are auditor ca era" prea buna profesional" si a trebit sa i se dea talpasita pentru a nu mai incurca lucrurile si oamenii in institutie si familie. se stie !
Yeti:
(4 Februarie 2018, 21:51)
@p. Paisie a. Lasă-ne, nene! Sunt atâtea lucruri blamabile in jur, că nu te mai uiți in care viață vei suferi! Care răutate, neică? Fii realist și inteligent! Lasă semenii să răsufle cum pot!
Cetatean:
(4 Februarie 2018, 21:14)
Așteptăm cu nerăbdare Raportul de activitate al PREFECTULUI PILAT, raportul Curții de conturi, raportul auditorului și al Corpului de control!
Aurel:
(4 Februarie 2018, 19:57)
Auditorul de la prefectura știa tot si multe. D'aia nu mai are PREFECTUL auditor.
P.Paisie Aghioratul:
(4 Februarie 2018, 13:44)
-Este pedepsit numai acela care primește blestemul sau și acela ce îl spune?
-Cel ce primește blestemul se chinuiește în viața aceasta.
Iar cel ce a blestemat se chinuiește și în viața aceasta și se va chinui și în cealaltă, pentru că va fi pedepsit de Dumnezeu ca un ucigaș, dacă nu se va pocăi și spovedi.
Pentru că, să zicem, poate cineva să te necăjească, însă tu, cu blestemul ce i-l dai, este ca și cum ai lua pistolul și l-ai omorî. Cu ce drept faci asta? Orice ți-ar fi făcut celălalt, nu ai dreptul să-l omori.
Ca să ajungă să blesteme cineva, înseamnă că are răutate.
Cineva blesteamă atunci când o spune cu patimă, cu înverșunare.
Primar:
(4 Februarie 2018, 10:09)
Despre procesul cu primarita de la Sfântul Gheorghe mai stie cineva ceva?
Mirela Stere:
(4 Februarie 2018, 05:56)
Petre si Gheorghisor (militianul) au distrus zeci sute de familii din Ialomita. Falsul intelectual cinform art.321 Noul cod penal este ceva cotidian pentru acest personaj odios. Eu il blestem dau acatiste in fiecare zii si îi dau foc la lumânare cu susul in jos. Ca numai rau a facut. Il urasc atat de mult de nu ar exista pedeapsa mai grea pe care sa nu io aplic
Borra bora:
(3 Februarie 2018, 16:47)
Pe langa falsurile din prefectura, Gigi face afaceri cu agricultori, are o firma ce vinde pesticide , ierbicide, se foloseste de functie de atatia ani si nimeni nu ia masuri....ciudat , nu?
True:
(3 Februarie 2018, 13:46)
Este prefect in Ialomița de minimum 20 de ani.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 17 Sep 2019
150 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2035 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(178 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(188 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Septembrie 2019, 17:10


4
DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(314 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(260 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(447 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(323 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


8

Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(259 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(409 vizualizări - 0 comentarii)


10

Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(265 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(363 vizualizări - 0 comentarii)


12
IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

Marți, 3 septembrie 2019, polițiștii rutieri au desfășurat sesiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi către unitățile de învățământ. În cadrul activităților au ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:05
(422 vizualizări - 0 comentarii)


Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, au fost la un pas de moarte după ce au fost implicati într-un accident rutier. Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 31 august 2 ...[citește_toată_știrea]

31 August 2019, 11:35
(1259 vizualizări - 11 comentarii)

Taguri: Reviga accident


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 2-6 septembrie a.c., între orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 17:20
(636 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional, depistat la Bărbulești

Joi, 29 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat pe raza comunei Bărbulești un bărbat, de 46 de ani, din Craiova, care era urmărit internațional. Autoritățile judiciare din Germania au emis pe ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:50
(490 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal în apropiere de Urziceni

Joi, 29 august a.c., în jurul orelor 2,30, în apropiere de localitatea Urziceni s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un tânăr, de 21 de ani, din comuna Coșereni ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:35
(519 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, joi, 29 august a.c., un bărbat de 48 de ani, din Sărățeni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității de ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:25
(471 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA-mai mult timp pentru abonați, mai multă grijă față de mediul înconjurător

Sigur, ușor, rapid, ... oricând ! Un singur click, mai multe facilități! Cu platforma on-line Contul meu RAJA clienții noștri, indiferent de ...[citește_toată_știrea]

29 August 2019, 14:20
(469 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Protopopiatul Urziceni: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 28 august a.c., în intervalul orar 8,00-12,00, Protopopiatul Urziceni, din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, împreună cu membrii Biroului de Asistență Socială și Serviciul Social acreditat ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 17:20
(581 vizualizări - 0 comentarii)


Lipsă apă în Cartierul Sinistrați din orașul Țăndărei

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Armanului, din orașul Țăndărei, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri, ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 10:55
(627 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție aniversară «Închinare Sfintei Cruci»

Marți, 27 august 2019, PS Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de consilieri eparhiali, a mers la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia la vernisajul celei de-a doua ediții a expoziției ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 16:10
(644 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Țăndărei

Razie de amploare la Țăndărei

Marți, 27 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o razie pe raza localității Țăndărei, în cadrul căreia au fost efectuate 6 percheziții domiciliare pe linia nerespectării regimului armelor și ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:50
(852 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Țăndărei razie


Bărcănești: Deținere ilegală de arme

Marți, 27 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au depistat, în urma unei percheziții domiciliare, în casa unui bărbat de 50 de ani, din Bărcănești, o pușcă cu aer comprimat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:45
(595 vizualizări - 0 comentarii)


Minor urmărit internațional, depistat în Țăndărei

Luni, 26 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr de 16 ani, din Țăndărei, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare. Minorul este cercetat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:40
(792 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Produse contrafăcute, confiscate

Luni, 26 august a.c., polițiștii slobozeni au depistat, în urma unui control, un tânăr de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea pe raza municipiului Slobozia un autoturism ce avea inspecția tehnică ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:35
(627 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

În perioada 24-25 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau  fără permis de conducere. Este cazul a doi bărbați, de 21 și ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:20
(688 vizualizări - 0 comentarii)


Pietoni accidentați la Dridu și Sinești

La sfârșitul de săptămână precedent, doi pietoni au fost răniți ca urmare a unor accidente rutiere produse pe raza județului. Astfel, vineri, 23 august a.c., un bărbat de 34 de ani, din localitatea Jilavele ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:10
(577 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Focare de Pestă Porcină Africană la Gheorghe Doja și Mărculești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, cu privire la ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 12:15
(683 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(981 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...