Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Criză de profesori în școlile din Ialomița

Tot mai multe școli din Ialomița duc lipsă de profesori calificați. Situația afectează în special unitățile de învățământ din mediul rural, acolo unde puținii dascăli care își desfășoară activitatea trebuie să predea câte două sau chiar trei materii. O analiză a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița arată faptul că la nivelul județului există o criză acută de profesori de Matematică, Fizică sau Chimie.

Ialomița are nevoie de profesori
În urmă cu o săptămână, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ialomița au organizat o conferință de presă în cadrul căreia au expus public mai multe aspecte ce țin de sistemul de Educație din județ. Pe lângă prezentarea situației rețelei școlare pentru anul școlar 2018-2019 și modul în care se vor desfășura anul acesta examenele naționale, oficialii din Învățământul ialomițean au prezentat și o situație a numărului cadrelor didactice din județul nostru. Estimativ, la momentul de față, în Ialomița își desfășoară activitatea peste 2600 de profesori, din care titulari 1900. Rețeaua de cadre didactice va fi puternic afectată din cauza valului de pensionări care va cuprinde școlile din Ialomița. Datele arată că, în 2018, aproximativ 160 de profesori se pregătesc să părăsească sistemul prin pensionare. Chiar dacă legea le permite, unii dintre ei refuză categoric să revină la viața de catedră. «Comparativ cu alte județe stăm destul de bine în ceea ce privește numărul profesorilor titulari. Însă este nevoie de resursă umană pentru a acoperi necesarul de oameni din sistem. Sunt într-adevăr discipline unde numărul profesorilor este în scădere și unde este nevoie de oameni. Problema este generată de faptul că tinerii absolvenți de facultate nu mai vor să aleagă învățământul ca alternativă în ceea ce privește ocuparea unui loc de muncă!» a explicat Adina Lambru, inspector de specialitate în cadrul compartimentului Resurse Umane al Inspectoratului Școlar Județean.

Un singur profesor, mai multe materii
Cel mai puternic afectate de lipsa profesorilor din sistem sunt disciplinele reale, Matematica, Fizica și Chimia. Valul de pensionări din anul acesta va avea ca efect scăderea numărului dascălilor care să predea aceste materii. La polul opus se situează discipline precum Limba Română, Limba Engleză sau Educația Fizică, pe care tot mai muți absolvenți de facultate doresc să le predea dar pentru care nu există deocamdată locuri disponibile în cancelariile școlilor. Mai mult decât atât, în timp ce toți profesorii tineri își doresc să predea la școlile din mediul urban, cele din mediul rural caută cu disperare soluții pentru a umple golurile din clase. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Ialomița au recunoscut public faptul că în 90% din școlile ialomițene din mediul rural există dascăli care predau câte două sau trei materii. «Într-adevăr, acolo unde nu avem profesori suficienți și catedrele sunt incomplete, pentru completare profesorii pot să aleagă să predea din aria curriculară a disciplinelor conexe. Este o situație care se petrece de foarte mult timp în școlile din Ialomița, mai ales în cele de la țară...» a mai spus Adina Lambru, inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Resurse Umane al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

13 Februarie 2018, 10:45 (4294 vizualizări - 18 comentarii)

Citiți și:
Școlile din Ialomița își pierd identitatea
Școala ialomițeană caută profesori

Comentariile cititorilor:


din pacate:
(24 Iunie 2018, 13:31)
Degradarea pe care o vedem in spatiul public mai ales la nivelul "paturii scolite", a profesorilor, medicilor, magistratilor, al politicienilor in special, e nivelul societatii romanesti de azi: reflecta mentalitatile, tarele, suficientele,neputintele romanilor. Adica, disperare, invidie, furaciune, neseriozitate, dorinta de chivernisire rapida ,indiferent de metode,egoism feroce, parvenitism,nepotism, dispret pt altii, superficialitate la locul de munca etc,etc. Toti acestia sunt dintre noi, pt noi si, in timp ce mizeria  proprie ne ineaca, visam la o tara ca afara..
112!:
(24 Iunie 2018, 12:08)
Profesorii fac ce pot. Nu pot mai bine, oricâți bani ar primi. Alți profesori nu vor fi in viitorul apropiat, mai incompetenți sau, poate, mai pregătiți. Depinde ce se vrea în sistemul înv. românesc.
Mariana:
(24 Iunie 2018, 06:42)
Vă rugăm, faceți un articol cu tema CRIZĂ MARE DE PROFESORI COMPETENȚI ÎN IALOMIȚA! Cereți și ajutorul elevilor lor, sunt mulți care-i recunosc!
Crina:
(23 Iunie 2018, 17:36)
Așteptăm dezastrul de la bac 2018! Hai cu gafele! Absolvenți și corectori! Așa cap, așa căciulă!
Gugulani :
(23 Iunie 2018, 13:01)
Nu știu să corecteze! Vă Imaginați cum se face școală?! Habar n-au să respecte un barem! Dragi părinți, și voi tot dintr-o asemenea școală ați ieșit! Aveți pretenții?!
ADRIANA:
(23 Iunie 2018, 12:56)
Vreți o școală ca AFARĂ? PLECAȚI! Altă șansă nu mai este. Dezastrul pleacă de la calitatea profesorilor. Nepregătiți, suplinitori, absolvenți de ID( învățământ la distanță) sau fac. particulare... Au intrat la predare toate loazele din Slobozia! Mare dezastru în școli, licee, unele facultăți! Este regizată bine scoaterea PROȘTILOR, numai a lor, pe piață!! Nu au nevoie de oamenii pregătiți pentru că sunt incomozi, greu de manipulat. De proști e nevoie, proști avem! VREȚI O ȘCOALĂ CA AFARĂ? FUGIȚI, dacă aveți bani....!
ialomita123:
(23 Iunie 2018, 12:08)
ba fraierilor nu stiti sa corectati si dupa tot voi va victimizati incompetentilor.
Daca erati mari smecheri stiati sa corectati la EN 2018 dar asa sunteti doar niste oameni fara cultura
Mihai:
(17 Februarie 2018, 09:34)
Econmia au distrus-o, medicina la fel, scoala e terminata. E normal cu asa conducatori. Traim un dezastru national. Tinerii pleaca afara, demografia e in scadere.  Avem asa multi deputati si senatori... cat de mult plus valoare aduc acestia pentru viata fiecaruia dintre noi? Nimic, absolut nimic. Ce facem? Incotro o luam? 
Scoala nu mai e ani multi ce trebuie. Vine un nebun la conducere vin alte masuri si tot asa... BAC in timpul anului scolar cu elevi de liceu care deja sunt corijenti. E absurd ce traim.
Asa ca...mai bine plecam cu totii afara decat sa mai ramanem sa asistam neputinciosi la distrugere. Suntem condusi de nebuni.
Aspirina:
(15 Februarie 2018, 14:03)
@gianinutza. Bine atins! Dacă ,,dai teza’’, tot e bine! Unii pun notele din burtă! Toate, fără să verifice elevii. Se pomenesc săracii elevi cu ploaie de note la final de semestru, habar n au când și de ce le au primit!
Slobozia:
(15 Februarie 2018, 13:58)
Sistemul este picat. Educația a murit în Ialomița. Ceva trebuie să se-ntâmple, de sus în jos! Barcari și cumnatele, “inspectoare” adunate pentru că nu au catedre in urban, profesori care nu au pregătire și “ inspectează” pe alții, pleacă de la “inspecții” cu cadouri și așteaptă “atenții”.... Proștii dau, că așa e cutuma! Dau că se știu tâmpiți, le e frică de “inspecții”... Dau mită cum au dat și la “facultatea” ID, cum au dat și la gradele didactice, cum au dat și să intre pe niște ore....Așteptăm profesorii pușcăriași să facă ordine.
Geaninutza:
(14 Februarie 2018, 22:13)
eu am luat bacul cu 7 (copiind, desigur) si am dat egzamen sa fiu prefesoara de fizica, la egzamen am luat cea mai mare nota 2.30 si asa am ajuns prefesoara si colega cu fosta diriga din generala. eU voi invata elevii fizica sa ajunga destepti si jmecheri (asa ca mine). acum cacand neau marit si salariul e si mai bine la scoala. ce e rau ca pauza e prea scurta. mai va pup si ne vedem la teza !
Mira-mas:
(14 Februarie 2018, 15:30)
adevarat: doar pile si cumetrii dupa cum are fiecare chef si cat de bine e "sustinut" . pentru cascaval,,, ce nu face individul !!!
@luta tuta:
(13 Februarie 2018, 18:43)
Fraților, dacă toți cei ce VOR să fie profesori ,,cu studii superioare” ar fi ca LUTA, mai bine, lipsă! Ce dracu face una ca asta din bieții copii? La oi cu ea! Îi va da sigur Daea Gradație de merit!....
Pentru fierbințeni:
(13 Februarie 2018, 18:18)
@luta, luța, iuta? Nu cumva ai studii superioare și vrei să fii Gianina profesoara? Bravo, meriți să fii profesoară! Nu faci notă discordantă cu ceea ce este acum prin cancelarii. Dragi fierbințeni, depistați-o și faceți-o profesoară! Poate preda limba română fără probleme!!!!
luta:
(13 Februarie 2018, 16:20)
Câtă galgară nincinoasa,pai cine gnereaza crize nu cei si fosti ai sistemului.Pe la Fierbinti si nu numai titularii tin posturile blocate iar ei fac altele. Vin suplinitori numai pe pile si cumetrii. Cata mafie,ce derbedi............. Bai ia faceti voi un test si mergeti prin comune si intrebati cati absolventi cu tudii superioare,masteranzi de mate,fizica,chimie sunt si care fac altceva din cauza ca nu pot intra in sistem din cauza hotiei spagilor si neamurilor. Ce perversi ordinari cata prosteala pe fata

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 18 Ian 2019
184 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Ianuarie 2019, 17:25


Urziceni: Hoț din locuințe, identificat de polițiști

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii din Urziceni au identificat un bărbat de 28 ani bănuit de săvârșirea de infracțiuni de «furt calificat». La data de 11 ianuarie a.c., Poliția a fost sesizată de o ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:40
(160 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru «tâlhărie»

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au reușit identificarea unui tânăr, de 21 de ani, din județul Bacău, pe numele căruia Judecătoria Onești a emis un ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:25
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Beți la volan

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au depistat doi bărbați de 22, respectiv 51 de ani, ambii din Țăndărei, în timp ce conduceau pe drumurile publice, deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:15
(132 vizualizări - 0 comentarii)


4

Braconaj piscicol la Valea Ciorii

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Platonești au depistat, pe raza comunei Valea Ciorii, doi tineri de 15, respectiv 18 ani, din localitate, în timp ce în timp ce ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:10
(155 vizualizări - 0 comentarii)


5

Furturile de lemne, în atenția polițiștilor ialomițeni

Marți, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Astfel, pe parcursul derulării activităților ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 08:10
(135 vizualizări - 0 comentarii)


6

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Ianuarie 2019, 16:50


7

Angajări din sursă externă la IPJ Ialomița

Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița i-au fost repartizate 2 posturi pentru încadrare din sursă externă, existente în statele de organizare ale IPJ Ialomița, prin modalitatea încadrării directe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 16:35
(746 vizualizări - 0 comentarii)


8

anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în Cosâmbești-Ialomița
angajează
ȘOFER AUTOCAMION-2 (două) posturi
Cerințe
-studii medii
-permis de conducere categoria B, C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to min. 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist
transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate
și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități
-participă la operațiunile de încărcare
și descărcare a autovehiculului
Beneficii
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune atât
la sediul din Cosâmbești
cât și la următoarea adresă de
email agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține
la telefon 0749/082.231

15 Ianuarie 2019, 15:35


ANOFM: Locuri de muncă în agricultură-Spania

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Ialomița, promovează oferta unui angajator din Spania, de 50 locuri de muncă în agricultură la recoltarea ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:30
(477 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Slobozia produs de neacordarea de prioritate

Luni, 14 ianuarie 2019, pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. În timp ce un bărbat, de 52 ani, din Țăndărei, conducea un autoturism pe DN2A nu a acordat ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:25
(537 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis și cu mașina neînmatriculată

Un tânăr de 25 de ani, din Grivița, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Amara, fără a poseda permis de conducere. Iar un alt conducător auto în vârstă de ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:15
(510 vizualizări - 0 comentarii)


12

Protopopiatul Slobozia: «15 ianuarie-Ziua Culturii Naționale»

Marți, 15 ianuarie a.c., elevii de la Școala Gimnazială nr. 5 Slobozia Nouă,  coordonați de învățătorul Fănica Damian, au participat la activitatea cu tema «15 ianuarie-Ziua Culturii Naționale». Părintele ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:05
(433 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Giurgeni și Gura Ialomiței

În perioada 11-13 ianuarie 2019, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere soldate cu rănirea a două persoane. Primul accident s-a produs pe raza localității Giurgeni unde un bărbat ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 09:40
(432 vizualizări - 0 comentarii)


Produse contrafăcute identificate la Fetești

În perioada 11-13 ianuarie 2019, polițiștii au efectuat controale la mai mulți agenți economici de pe raza județului Ialomița pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul protecției mărcilor ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 09:25
(454 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, polițiștii slobozeni au depistat un ialomițean, de 45 de ani, în timp ce transporta, cu ajutorul unui autoturism, aproape 40 kg de pește din speciile caras, crap, ten și sânger ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 09:10
(425 vizualizări - 0 comentarii)


Delictele silvice, în atenția polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Astfel, pe timpul acțiunilor ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2019, 15:05
(1017 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Arestat pentru «sechestrare de persoane» și «tâlhărie»

Marți, 8 ianuarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au reușit să identifice un bărbat, de 45 ani, din Fetești, pe numele căruia Curtea de Apel București a emis un mandat ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2019, 17:25
(1260 vizualizări - 0 comentarii)


Autoturism căutat de autoritățile engleze, găsit la Fetești

Un autoturism căutat pentru confiscare de autoritățile engleze a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița. Polițiștii au identificat un autoturism ce aparținea ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2019, 17:15
(1244 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: A condus cu permisul suspendat

Marți, 8 ianuarie a.c., un tânăr de 20 ani a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Gheorghe Doja, deși avea acest drept suspendat. Polițiștii au ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2019, 17:10
(1168 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Gârbovi

Serviciul Poliției Rutiere Ialomița informează faptul că luni, 7 ianuarie 2019, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere soldate cu victime. Primul eveniment a fost înregistrat pe raza ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2019, 17:10
(1180 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beat la volan și fără permis

Luni, 7 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului Slobozia s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Ajunși la locul evenimentului, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2019, 16:05
(1068 vizualizări - 0 comentarii)


Taximetrist din Ialomița, înjunghiat la Cilibia-Buzău

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019, polițiștii au fost alertați cu privire la faptul că un taximetrist din Ialomița a fost înjunghiat pe raza localității Cilibia, județul Buzău. Bărbatul în cauză ar fi luat un client ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2019, 13:50
(1516 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,35%-rata șomajului în luna noiembrie 2018

La sfârșitul lunii noimebrie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 5063 șomeri (din care 2175 femei), rata șomajului fiind de 5,35%. Comparativ ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2019, 12:20
(1353 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Batrân de 78 de ani, carbonizat în propria casă

Amara: Batrân de 78 de ani, carbonizat în propria casă

Flăcările au cuprins locuința unui bătrân din orașul Amara în data de 30.12.2018, fiind observate de vecini în jurul orelor 21,00. Aceștia au alertat pompierii, care s-au deplasat la eveniment cu două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

3 Ianuarie 2019, 14:05
(1324 vizualizări - 0 comentarii)


La Mulți Ani 2019!

La Mulți Ani 2019!

Redacția
Independent
vă urează
să aveți parte
de un an 2019
mai bun,
cu sănătate și fericire!

31 Decembrie 2018, 23:55


Independent

Independent

vă urează Crăciun Fericit și să aveți parte de Sărbători minunate alături de cei dragi!

25 Decembrie 2018, 07:05


Slobozia: Patru persoane au fost rănite într-un accident rutier

Slobozia: Patru persoane au fost rănite într-un accident rutier

Pompierii gărzii de intervenție Slobozia și paramedicii SMURD au intervenit în seara zilei de joi, 20 decembrie 2018, pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor unui accident rutier produs la intersecția ...[citește_toată_știrea]

20 Decembrie 2018, 19:17
(3020 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Marți, 18 decembrie a.c., polițiștii au depistat doi bărbați de 50, respectiv 63 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice. Șoferii au fost testați ...[citește_toată_știrea]

19 Decembrie 2018, 16:50
(1819 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Marți, 18 decembrie a.c., polițiștii din Țăndărei au depistat un ialomițean, de 51 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism aproape 150 kg de pește din specia fitofag, pentru care nu deținea documente ...[citește_toată_știrea]

19 Decembrie 2018, 16:45
(2065 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Un nimeni în Slobozia bea apă cu Trihalometani Sorin în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Gore în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni un om în Despăgubiri de 6,5 milioane de lei pentru crescătorii de porci din Ialomița ERASMUS, ne lași?! în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni @Saraj în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni @sarah în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Gianina în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni @flori în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni CETATEAN în Slobozia bea apă cu Trihalometani Nelu în De la Președinția Consiliului UE la carmangeria din colț Confuzie în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Ciuma rosie în Slobozia bea apă cu Trihalometani Gore în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Flori în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Ioana în DADP Slobozia a achiziționat utilaje de deszăpezire de 152500 de lei #pasajladrajna în Slobozia bea apă cu Trihalometani coleg în Concurs cu «dedicație» pentru soția șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor? Sarah în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Năstase în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...