Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Criză de profesori în școlile din Ialomița

Tot mai multe școli din Ialomița duc lipsă de profesori calificați. Situația afectează în special unitățile de învățământ din mediul rural, acolo unde puținii dascăli care își desfășoară activitatea trebuie să predea câte două sau chiar trei materii. O analiză a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița arată faptul că la nivelul județului există o criză acută de profesori de Matematică, Fizică sau Chimie.

Ialomița are nevoie de profesori
În urmă cu o săptămână, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ialomița au organizat o conferință de presă în cadrul căreia au expus public mai multe aspecte ce țin de sistemul de Educație din județ. Pe lângă prezentarea situației rețelei școlare pentru anul școlar 2018-2019 și modul în care se vor desfășura anul acesta examenele naționale, oficialii din Învățământul ialomițean au prezentat și o situație a numărului cadrelor didactice din județul nostru. Estimativ, la momentul de față, în Ialomița își desfășoară activitatea peste 2600 de profesori, din care titulari 1900. Rețeaua de cadre didactice va fi puternic afectată din cauza valului de pensionări care va cuprinde școlile din Ialomița. Datele arată că, în 2018, aproximativ 160 de profesori se pregătesc să părăsească sistemul prin pensionare. Chiar dacă legea le permite, unii dintre ei refuză categoric să revină la viața de catedră. «Comparativ cu alte județe stăm destul de bine în ceea ce privește numărul profesorilor titulari. Însă este nevoie de resursă umană pentru a acoperi necesarul de oameni din sistem. Sunt într-adevăr discipline unde numărul profesorilor este în scădere și unde este nevoie de oameni. Problema este generată de faptul că tinerii absolvenți de facultate nu mai vor să aleagă învățământul ca alternativă în ceea ce privește ocuparea unui loc de muncă!» a explicat Adina Lambru, inspector de specialitate în cadrul compartimentului Resurse Umane al Inspectoratului Școlar Județean.

Un singur profesor, mai multe materii
Cel mai puternic afectate de lipsa profesorilor din sistem sunt disciplinele reale, Matematica, Fizica și Chimia. Valul de pensionări din anul acesta va avea ca efect scăderea numărului dascălilor care să predea aceste materii. La polul opus se situează discipline precum Limba Română, Limba Engleză sau Educația Fizică, pe care tot mai muți absolvenți de facultate doresc să le predea dar pentru care nu există deocamdată locuri disponibile în cancelariile școlilor. Mai mult decât atât, în timp ce toți profesorii tineri își doresc să predea la școlile din mediul urban, cele din mediul rural caută cu disperare soluții pentru a umple golurile din clase. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Ialomița au recunoscut public faptul că în 90% din școlile ialomițene din mediul rural există dascăli care predau câte două sau trei materii. «Într-adevăr, acolo unde nu avem profesori suficienți și catedrele sunt incomplete, pentru completare profesorii pot să aleagă să predea din aria curriculară a disciplinelor conexe. Este o situație care se petrece de foarte mult timp în școlile din Ialomița, mai ales în cele de la țară...» a mai spus Adina Lambru, inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Resurse Umane al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

13 Februarie 2018, 10:45 (3972 vizualizări - 18 comentarii)

Citiți și:
Școlile din Ialomița își pierd identitatea
Școala ialomițeană caută profesori

Comentariile cititorilor:


din pacate:
(24 Iunie 2018, 13:31)
Degradarea pe care o vedem in spatiul public mai ales la nivelul "paturii scolite", a profesorilor, medicilor, magistratilor, al politicienilor in special, e nivelul societatii romanesti de azi: reflecta mentalitatile, tarele, suficientele,neputintele romanilor. Adica, disperare, invidie, furaciune, neseriozitate, dorinta de chivernisire rapida ,indiferent de metode,egoism feroce, parvenitism,nepotism, dispret pt altii, superficialitate la locul de munca etc,etc. Toti acestia sunt dintre noi, pt noi si, in timp ce mizeria  proprie ne ineaca, visam la o tara ca afara..
112!:
(24 Iunie 2018, 12:08)
Profesorii fac ce pot. Nu pot mai bine, oricâți bani ar primi. Alți profesori nu vor fi in viitorul apropiat, mai incompetenți sau, poate, mai pregătiți. Depinde ce se vrea în sistemul înv. românesc.
Mariana:
(24 Iunie 2018, 06:42)
Vă rugăm, faceți un articol cu tema CRIZĂ MARE DE PROFESORI COMPETENȚI ÎN IALOMIȚA! Cereți și ajutorul elevilor lor, sunt mulți care-i recunosc!
Crina:
(23 Iunie 2018, 17:36)
Așteptăm dezastrul de la bac 2018! Hai cu gafele! Absolvenți și corectori! Așa cap, așa căciulă!
Gugulani :
(23 Iunie 2018, 13:01)
Nu știu să corecteze! Vă Imaginați cum se face școală?! Habar n-au să respecte un barem! Dragi părinți, și voi tot dintr-o asemenea școală ați ieșit! Aveți pretenții?!
ADRIANA:
(23 Iunie 2018, 12:56)
Vreți o școală ca AFARĂ? PLECAȚI! Altă șansă nu mai este. Dezastrul pleacă de la calitatea profesorilor. Nepregătiți, suplinitori, absolvenți de ID( învățământ la distanță) sau fac. particulare... Au intrat la predare toate loazele din Slobozia! Mare dezastru în școli, licee, unele facultăți! Este regizată bine scoaterea PROȘTILOR, numai a lor, pe piață!! Nu au nevoie de oamenii pregătiți pentru că sunt incomozi, greu de manipulat. De proști e nevoie, proști avem! VREȚI O ȘCOALĂ CA AFARĂ? FUGIȚI, dacă aveți bani....!
ialomita123:
(23 Iunie 2018, 12:08)
ba fraierilor nu stiti sa corectati si dupa tot voi va victimizati incompetentilor.
Daca erati mari smecheri stiati sa corectati la EN 2018 dar asa sunteti doar niste oameni fara cultura
Mihai:
(17 Februarie 2018, 09:34)
Econmia au distrus-o, medicina la fel, scoala e terminata. E normal cu asa conducatori. Traim un dezastru national. Tinerii pleaca afara, demografia e in scadere.  Avem asa multi deputati si senatori... cat de mult plus valoare aduc acestia pentru viata fiecaruia dintre noi? Nimic, absolut nimic. Ce facem? Incotro o luam? 
Scoala nu mai e ani multi ce trebuie. Vine un nebun la conducere vin alte masuri si tot asa... BAC in timpul anului scolar cu elevi de liceu care deja sunt corijenti. E absurd ce traim.
Asa ca...mai bine plecam cu totii afara decat sa mai ramanem sa asistam neputinciosi la distrugere. Suntem condusi de nebuni.
Aspirina:
(15 Februarie 2018, 14:03)
@gianinutza. Bine atins! Dacă ,,dai teza’’, tot e bine! Unii pun notele din burtă! Toate, fără să verifice elevii. Se pomenesc săracii elevi cu ploaie de note la final de semestru, habar n au când și de ce le au primit!
Slobozia:
(15 Februarie 2018, 13:58)
Sistemul este picat. Educația a murit în Ialomița. Ceva trebuie să se-ntâmple, de sus în jos! Barcari și cumnatele, “inspectoare” adunate pentru că nu au catedre in urban, profesori care nu au pregătire și “ inspectează” pe alții, pleacă de la “inspecții” cu cadouri și așteaptă “atenții”.... Proștii dau, că așa e cutuma! Dau că se știu tâmpiți, le e frică de “inspecții”... Dau mită cum au dat și la “facultatea” ID, cum au dat și la gradele didactice, cum au dat și să intre pe niște ore....Așteptăm profesorii pușcăriași să facă ordine.
Geaninutza:
(14 Februarie 2018, 22:13)
eu am luat bacul cu 7 (copiind, desigur) si am dat egzamen sa fiu prefesoara de fizica, la egzamen am luat cea mai mare nota 2.30 si asa am ajuns prefesoara si colega cu fosta diriga din generala. eU voi invata elevii fizica sa ajunga destepti si jmecheri (asa ca mine). acum cacand neau marit si salariul e si mai bine la scoala. ce e rau ca pauza e prea scurta. mai va pup si ne vedem la teza !
Mira-mas:
(14 Februarie 2018, 15:30)
adevarat: doar pile si cumetrii dupa cum are fiecare chef si cat de bine e "sustinut" . pentru cascaval,,, ce nu face individul !!!
@luta tuta:
(13 Februarie 2018, 18:43)
Fraților, dacă toți cei ce VOR să fie profesori ,,cu studii superioare” ar fi ca LUTA, mai bine, lipsă! Ce dracu face una ca asta din bieții copii? La oi cu ea! Îi va da sigur Daea Gradație de merit!....
Pentru fierbințeni:
(13 Februarie 2018, 18:18)
@luta, luța, iuta? Nu cumva ai studii superioare și vrei să fii Gianina profesoara? Bravo, meriți să fii profesoară! Nu faci notă discordantă cu ceea ce este acum prin cancelarii. Dragi fierbințeni, depistați-o și faceți-o profesoară! Poate preda limba română fără probleme!!!!
luta:
(13 Februarie 2018, 16:20)
Câtă galgară nincinoasa,pai cine gnereaza crize nu cei si fosti ai sistemului.Pe la Fierbinti si nu numai titularii tin posturile blocate iar ei fac altele. Vin suplinitori numai pe pile si cumetrii. Cata mafie,ce derbedi............. Bai ia faceti voi un test si mergeti prin comune si intrebati cati absolventi cu tudii superioare,masteranzi de mate,fizica,chimie sunt si care fac altceva din cauza ca nu pot intra in sistem din cauza hotiei spagilor si neamurilor. Ce perversi ordinari cata prosteala pe fata

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 19 Oct 2018
196 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

ITM Ialomița: Simpozion «Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor periculoase»

Cu ocazia Săptămânii Europeane pentru Securitate și Sănătate în Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița organizează simpozionul cu tema «Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2018, 08:10
(137 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie de prevenire a fraudelor informatice «CyberScams»

În perioada 17-23 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni, în parteneriat cu Europol și Federația Europeană a Băncilor, lansează o campanie de prevenire a celor mai întâlnite 7 tipuri de fraude în mediul ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2018, 08:05
(108 vizualizări - 0 comentarii)


2

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Octombrie 2018, 17:10


3

Muteni Buzău: Copil ars sub ochii părinților

Neatenția părinților a avut urmări grave asupra unui copil de 1 an și 3 luni din comuna Munteni Buzău. Micuțul se juca nesupravegheat în curte, moment în care a căzut peste focul pe care părinții l-au aprins ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2018, 11:48
(518 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

12 Octombrie 2018, 15:40


IPJ Ialomița: Peste 1400 de amenzi, 62 de permise reținute

Polițiștii au aplicat peste 1400 de sancțiuni contravenționale și au reținut 62 de permise de conducere, în cadrul unei acțiuni de 3 zile desfășurate în județul Ialomița, sub coordonarea Direcției Rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:50
(575 vizualizări - 0 comentarii)


6

Autoturism căutat de autoritățile britanice, identificat de polițiștii ialomițeni

Un autoturism căutat pentru confiscare de autoritățile britanice a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița. Autoturismul ce aparținea unui bărbat în vârstă ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:45
(651 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A dat în marșarier și a lovit un pieton

În cursul zilei de joi, 11 octombrie a.c, pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:40
(666 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


8

Slobozia: L-a atacat cu o lopată

În după-amiaza zilei de miercuri, 10 octombrie a.c., un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost lovit în cap cu o lopată de către un cetățean. Victima tăia iarba de pe marginea drumului când a fost zărit de ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 14:10
(833 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia scandal


Fetești: S-a aruncat în gol de la balcon

În dimineața zilei de joi, 11 octombrie 2018, în jurul orelor 3,00, o tânără de 19 ani din Fetești s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului în care locuia, cu intenția de a se sinucide. Fata a supraviețuit ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 10:30
(913 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Grevă a transportatorilor

Slobozia: Grevă a transportatorilor

Greva generală a transportatorilor blochează circulația autobuzelor din Slobozia către București. Transportatorii locali au ales să nu efectueze joi, 11 octombrie 2018, nicio cursă către Capitală. Aceștia ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 10:20
(832 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza în data de 19 octombrie 2018, orele 9,00, «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», eveniment care va avea loc ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2018, 16:10
(740 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: 3 cutremure în interval de o oră!

3 cutremure au avut loc în județul Ialomița, în decursul unei singure ore. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter, scrie Mediafax. Potrivit Institutului ...[citește_toată_știrea]

7 Octombrie 2018, 17:30
(1907 vizualizări - 4 comentarii)


Perieți: Mort în accident

Perieți: Mort în accident

Coliziunea dintre un autocamion și un autoturism produsă joi, 4 octombrie a.c., în jurul orelor 19,00, în comuna Perieți, a condus la decesul șoferului din turism, un bărbat în vârstă de 61 de ani. Echipajele ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 10:10
(1330 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Doi tineri suspectați de «furt din autoturism», reținuți

Polițiștii slobozeni cercetează doi tineri, de 17 și 18 ani, pentru «furt calificat», cei în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore. Astfel, polițiștii au identificat doi tineri de 17, respectiv 18 ani, ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:35
(1056 vizualizări - 0 comentarii)


Urmăriți internațional, depistați de polițiștii ialomițeni

Marți, 2 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJIalomița au acționat pe raza județului, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:20
(991 vizualizări - 0 comentarii)


Maternitatea Urziceni, una dintre maternitățile pe care «Salvați Copiii» le dotează cu aparatură medicală vitală prematurilor

În România, nașterea rămâne discriminatorie: o maternitate lipsită de aparatură medicală vitală poate însemna, pentru un copil născut prea devreme, o salvare venită prea târziu. Este cazul Maternității ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:10
(882 vizualizări - 0 comentarii)


Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița: «Salonul Anual de Carte» a ajuns la ediția a 27-a

Luni, 1 octombrie 2018, la orele 12,00, a debutat a 27-a ediție a «Salonului Anual de Carte» organizat de către Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița. Prestigioasă prin prisma longevității, ediția ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2018, 09:10
(1051 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Au fost înlocuiți 20 de președinți de secții de votare la Referendum

Ialomița înregistrează primele probleme în procesul de organizare a scrutinului pentru Referendumul de modificare a Constituției, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie 2018. Astfel, 20 de președinți ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2018, 17:20
(1555 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Contrabandist de țigări, prins de polițiști

Urziceni: Contrabandist de țigări, prins de polițiști

Un tânăr, de 31 de ani, din Urziceni, este principalul suspect într-un dosar de contrabandă cu țigări, instrumentat de polițiștii Ialomițeni. Oamenii legii au efectuat la locuința sa o percheziție domiciliară ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 17:00
(1249 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 1-5 octombrie a.c., orele 6,30-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor de electricitate. Aceste ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:40
(1498 vizualizări - 1 comentariu)


ITM Ialomița: Constructori amendați

În cursul anului 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat acțiuni de control în cadrul unei campanii de instruire și informare cu privire la activitățile din domeniul construcțiilor ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:25
(1412 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Caravana «Fii pregătit!»

Sâmbătă, 29 septembrie a.c., între orele 10,00-17,00, va ajunge în orașul Slobozia caravana SMURD «Fii pregătit!». Aceasta va fi amplasată pe bulevardul Chimiei, în Piața Unirii și are ca scop instruirea ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:15
(1397 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în loc. Cosâmbești, jud. Ialomița
angajează
ȘOFERI AUTOCAMION
Cerințe:
-studii medii
-permis de conducere categoria B și C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități:
-participă la operațiunile de încărcare
și descarcăre a autovehiculului
Beneficii:
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune
atât la sediul din Cosâmbești
cât și pe următoarea adresă de
email: agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține și
la telefon 0749/082.231

28 Septembrie 2018, 10:05


Urziceni: S-a înecat la pescuit

Marți, 25 septembrie 2018, în jurul orelor 14,00, un apel primit la Dispeceratul ISU Ialomița semnala prezența a doi bărbați în zona unei amenajări hidrotehnice din beton, aflată pe râul Ialomița, în apropierea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 09:05
(1418 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni înecat


Cosâmbești: Prins cu aproape 100 kg de pește în portbagaj

Polițiștii ialomițeni acționează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal. Astfel, a fost depistat, pe raza localității Cosâmbești ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:45
(1607 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente în Ialomița: Două persoane decedate, patru rănite

În cursul zilei de marți, 25 septembrie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere. Primul eveniment s-a produs în jurul orelor 16,00, în apropiere de comuna Sinești și s-a soldat ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:15
(1328 vizualizări - 0 comentarii)


Deținătorii de câini periculoși, în atenția polițiștilor ialomițeni

În perioada septembrie-decembrie 2018, polițiștii ialomițeni desfășoară acțiuni de prevenire a oricăror incidente în care sunt implicați câinii periculoși sau agresivi și de verificare a modului de respectare ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:05
(1455 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Exercițiu la Țăndărei

Joi, 27 septembrie 2018, de la orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița organizează în orașul Țăndărei un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 07:45
(1529 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza în data de 19 octombrie 2018, orele 9,00, «Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți». Evenimentul se va desfășura la Slobozia, în ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2018, 17:20
(1477 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...