Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Criză de profesori în școlile din Ialomița

Tot mai multe școli din Ialomița duc lipsă de profesori calificați. Situația afectează în special unitățile de învățământ din mediul rural, acolo unde puținii dascăli care își desfășoară activitatea trebuie să predea câte două sau chiar trei materii. O analiză a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița arată faptul că la nivelul județului există o criză acută de profesori de Matematică, Fizică sau Chimie.

Ialomița are nevoie de profesori
În urmă cu o săptămână, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ialomița au organizat o conferință de presă în cadrul căreia au expus public mai multe aspecte ce țin de sistemul de Educație din județ. Pe lângă prezentarea situației rețelei școlare pentru anul școlar 2018-2019 și modul în care se vor desfășura anul acesta examenele naționale, oficialii din Învățământul ialomițean au prezentat și o situație a numărului cadrelor didactice din județul nostru. Estimativ, la momentul de față, în Ialomița își desfășoară activitatea peste 2600 de profesori, din care titulari 1900. Rețeaua de cadre didactice va fi puternic afectată din cauza valului de pensionări care va cuprinde școlile din Ialomița. Datele arată că, în 2018, aproximativ 160 de profesori se pregătesc să părăsească sistemul prin pensionare. Chiar dacă legea le permite, unii dintre ei refuză categoric să revină la viața de catedră. «Comparativ cu alte județe stăm destul de bine în ceea ce privește numărul profesorilor titulari. Însă este nevoie de resursă umană pentru a acoperi necesarul de oameni din sistem. Sunt într-adevăr discipline unde numărul profesorilor este în scădere și unde este nevoie de oameni. Problema este generată de faptul că tinerii absolvenți de facultate nu mai vor să aleagă învățământul ca alternativă în ceea ce privește ocuparea unui loc de muncă!» a explicat Adina Lambru, inspector de specialitate în cadrul compartimentului Resurse Umane al Inspectoratului Școlar Județean.

Un singur profesor, mai multe materii
Cel mai puternic afectate de lipsa profesorilor din sistem sunt disciplinele reale, Matematica, Fizica și Chimia. Valul de pensionări din anul acesta va avea ca efect scăderea numărului dascălilor care să predea aceste materii. La polul opus se situează discipline precum Limba Română, Limba Engleză sau Educația Fizică, pe care tot mai muți absolvenți de facultate doresc să le predea dar pentru care nu există deocamdată locuri disponibile în cancelariile școlilor. Mai mult decât atât, în timp ce toți profesorii tineri își doresc să predea la școlile din mediul urban, cele din mediul rural caută cu disperare soluții pentru a umple golurile din clase. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Ialomița au recunoscut public faptul că în 90% din școlile ialomițene din mediul rural există dascăli care predau câte două sau trei materii. «Într-adevăr, acolo unde nu avem profesori suficienți și catedrele sunt incomplete, pentru completare profesorii pot să aleagă să predea din aria curriculară a disciplinelor conexe. Este o situație care se petrece de foarte mult timp în școlile din Ialomița, mai ales în cele de la țară...» a mai spus Adina Lambru, inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Resurse Umane al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

13 Februarie 2018, 10:45 (3171 vizualizări - 18 comentarii)

Citiți și:
Școlile din Ialomița își pierd identitatea
Școala ialomițeană caută profesori

Comentariile cititorilor:


din pacate:
(24 Iunie 2018, 13:31)
Degradarea pe care o vedem in spatiul public mai ales la nivelul "paturii scolite", a profesorilor, medicilor, magistratilor, al politicienilor in special, e nivelul societatii romanesti de azi: reflecta mentalitatile, tarele, suficientele,neputintele romanilor. Adica, disperare, invidie, furaciune, neseriozitate, dorinta de chivernisire rapida ,indiferent de metode,egoism feroce, parvenitism,nepotism, dispret pt altii, superficialitate la locul de munca etc,etc. Toti acestia sunt dintre noi, pt noi si, in timp ce mizeria  proprie ne ineaca, visam la o tara ca afara..
112!:
(24 Iunie 2018, 12:08)
Profesorii fac ce pot. Nu pot mai bine, oricâți bani ar primi. Alți profesori nu vor fi in viitorul apropiat, mai incompetenți sau, poate, mai pregătiți. Depinde ce se vrea în sistemul înv. românesc.
Mariana:
(24 Iunie 2018, 06:42)
Vă rugăm, faceți un articol cu tema CRIZĂ MARE DE PROFESORI COMPETENȚI ÎN IALOMIȚA! Cereți și ajutorul elevilor lor, sunt mulți care-i recunosc!
Crina:
(23 Iunie 2018, 17:36)
Așteptăm dezastrul de la bac 2018! Hai cu gafele! Absolvenți și corectori! Așa cap, așa căciulă!
Gugulani :
(23 Iunie 2018, 13:01)
Nu știu să corecteze! Vă Imaginați cum se face școală?! Habar n-au să respecte un barem! Dragi părinți, și voi tot dintr-o asemenea școală ați ieșit! Aveți pretenții?!
ADRIANA:
(23 Iunie 2018, 12:56)
Vreți o școală ca AFARĂ? PLECAȚI! Altă șansă nu mai este. Dezastrul pleacă de la calitatea profesorilor. Nepregătiți, suplinitori, absolvenți de ID( învățământ la distanță) sau fac. particulare... Au intrat la predare toate loazele din Slobozia! Mare dezastru în școli, licee, unele facultăți! Este regizată bine scoaterea PROȘTILOR, numai a lor, pe piață!! Nu au nevoie de oamenii pregătiți pentru că sunt incomozi, greu de manipulat. De proști e nevoie, proști avem! VREȚI O ȘCOALĂ CA AFARĂ? FUGIȚI, dacă aveți bani....!
ialomita123:
(23 Iunie 2018, 12:08)
ba fraierilor nu stiti sa corectati si dupa tot voi va victimizati incompetentilor.
Daca erati mari smecheri stiati sa corectati la EN 2018 dar asa sunteti doar niste oameni fara cultura
Mihai:
(17 Februarie 2018, 09:34)
Econmia au distrus-o, medicina la fel, scoala e terminata. E normal cu asa conducatori. Traim un dezastru national. Tinerii pleaca afara, demografia e in scadere.  Avem asa multi deputati si senatori... cat de mult plus valoare aduc acestia pentru viata fiecaruia dintre noi? Nimic, absolut nimic. Ce facem? Incotro o luam? 
Scoala nu mai e ani multi ce trebuie. Vine un nebun la conducere vin alte masuri si tot asa... BAC in timpul anului scolar cu elevi de liceu care deja sunt corijenti. E absurd ce traim.
Asa ca...mai bine plecam cu totii afara decat sa mai ramanem sa asistam neputinciosi la distrugere. Suntem condusi de nebuni.
Aspirina:
(15 Februarie 2018, 14:03)
@gianinutza. Bine atins! Dacă ,,dai teza’’, tot e bine! Unii pun notele din burtă! Toate, fără să verifice elevii. Se pomenesc săracii elevi cu ploaie de note la final de semestru, habar n au când și de ce le au primit!
Slobozia:
(15 Februarie 2018, 13:58)
Sistemul este picat. Educația a murit în Ialomița. Ceva trebuie să se-ntâmple, de sus în jos! Barcari și cumnatele, “inspectoare” adunate pentru că nu au catedre in urban, profesori care nu au pregătire și “ inspectează” pe alții, pleacă de la “inspecții” cu cadouri și așteaptă “atenții”.... Proștii dau, că așa e cutuma! Dau că se știu tâmpiți, le e frică de “inspecții”... Dau mită cum au dat și la “facultatea” ID, cum au dat și la gradele didactice, cum au dat și să intre pe niște ore....Așteptăm profesorii pușcăriași să facă ordine.
Geaninutza:
(14 Februarie 2018, 22:13)
eu am luat bacul cu 7 (copiind, desigur) si am dat egzamen sa fiu prefesoara de fizica, la egzamen am luat cea mai mare nota 2.30 si asa am ajuns prefesoara si colega cu fosta diriga din generala. eU voi invata elevii fizica sa ajunga destepti si jmecheri (asa ca mine). acum cacand neau marit si salariul e si mai bine la scoala. ce e rau ca pauza e prea scurta. mai va pup si ne vedem la teza !
Mira-mas:
(14 Februarie 2018, 15:30)
adevarat: doar pile si cumetrii dupa cum are fiecare chef si cat de bine e "sustinut" . pentru cascaval,,, ce nu face individul !!!
@luta tuta:
(13 Februarie 2018, 18:43)
Fraților, dacă toți cei ce VOR să fie profesori ,,cu studii superioare” ar fi ca LUTA, mai bine, lipsă! Ce dracu face una ca asta din bieții copii? La oi cu ea! Îi va da sigur Daea Gradație de merit!....
Pentru fierbințeni:
(13 Februarie 2018, 18:18)
@luta, luța, iuta? Nu cumva ai studii superioare și vrei să fii Gianina profesoara? Bravo, meriți să fii profesoară! Nu faci notă discordantă cu ceea ce este acum prin cancelarii. Dragi fierbințeni, depistați-o și faceți-o profesoară! Poate preda limba română fără probleme!!!!
luta:
(13 Februarie 2018, 16:20)
Câtă galgară nincinoasa,pai cine gnereaza crize nu cei si fosti ai sistemului.Pe la Fierbinti si nu numai titularii tin posturile blocate iar ei fac altele. Vin suplinitori numai pe pile si cumetrii. Cata mafie,ce derbedi............. Bai ia faceti voi un test si mergeti prin comune si intrebati cati absolventi cu tudii superioare,masteranzi de mate,fizica,chimie sunt si care fac altceva din cauza ca nu pot intra in sistem din cauza hotiei spagilor si neamurilor. Ce perversi ordinari cata prosteala pe fata

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 15 Aug 2018
169 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 188000 de lei, 39 de permise reținute

La acest sfârșit de săptămână, 10-12 august a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la peste 130 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au constatat 50 de infracțiuni și au aplicat 620 de sancțiuni ...[citește_toată_știrea]

13 August 2018, 14:50
(356 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Întreruperi programate ale energiei electrice

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe zone din ...[citește_toată_știrea]

10 August 2018, 14:30
(520 vizualizări - 0 comentarii)


2

Scrimă: Scrimerii ialomițeni, în Arena Internațională

Desfășurată în cadrul Programului «Scrimeri în Arena Internațională» și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Ialomița, competiția internațională de scrimă sabie «Sarvar Horotan Coup» a reprezentat ...[citește_toată_știrea]

10 August 2018, 10:20
(383 vizualizări - 0 comentarii)


3

Surprinși în flagrant în timp ce încercau să fure de la un hotel din Amara

Doi bărbați de 30 și 31 de ani, ambii din județul Călărași , au fost surprinși de către polițiști în timp ce încercau să sustragă mai multe bunuri dintr-o unitate hotelieră din localitatea Amara. Astfel ...[citește_toată_știrea]

9 August 2018, 16:10
(560 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara flagrant hoți


Primăria Slobozia organizează «Ziua Câinelui»

Primăria Municipiului Slobozia anunță organizarea concursului de frumusețe canină «Câinele, cel mai bun prieten», ediția a III-a. Competiția va fi desfășurată în data de 27 august 2018, la Stadionul Municipal ...[citește_toată_știrea]

9 August 2018, 09:20
(491 vizualizări - 1 comentariu)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

8 August 2018, 13:15


6

Ialomița: 3 accidente rutiere într-o singură zi

Zi neagră pe șoselele din Ialomița, luni, 6 august 2018. Potrivit polițiștilor, pe raza județului s-au produs 3 accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane și rănirea altor trei. Persoana decedată ...[citește_toată_știrea]

8 August 2018, 11:40
(666 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Începe a 12-a ediție a Festivalului Național de Folclor «Ion Albeșteanu»

Pe data de 9 și 10 august 2018, Grădina de Vară din stațiunea Amara va găzdui cea de a 12-a ediție a Festivalului Național de Folclor «Ion Albeșteanu». Prețul unui bilet este de 10 lei, tichetele putând ...[citește_toată_știrea]

8 August 2018, 10:10
(607 vizualizări - 0 comentarii)


8

DSVSA Ialomița: Peste 100 de kg de carne de porc au fost confiscate

În urma unui control tematic ce a vizat modul în care se respectă normele de comercializare a cărnii de porc și de pasăre de către supermarketuri, inspectorii DSVSA Ialomița au descoperit mai multe nereguli ...[citește_toată_știrea]

8 August 2018, 09:25
(692 vizualizări - 0 comentarii)


CJAS Ialomița: S-a prelungit termenul de valabilitate pentru cardurile de sănătate

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița precizează faptul că perioada de valabilitate a cardurilor de sănătate emise până la 31 iulie 2018 s-a prelungit de la 5 la 7 ani. Decizia ...[citește_toată_știrea]

8 August 2018, 08:40
(537 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în loc. Cosâmbești, jud. Ialomița
angajează
ȘOFER AUTOCAMION
Cerințe:
-studii medii
-permis de conducere categoria B și C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități:
-participă la operațiunile de încărcare
și descarcăre a autovehiculului
Beneficii:
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune
atât la sediul din Cosâmbești
cât și pe următoarea adresă de
email: agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține și
la telefon 0749/162.458

7 August 2018, 10:05


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

2 August 2018, 13:20


12
Bătrân căzut în fântână, salvat de pompierii din Urziceni

Bătrân căzut în fântână, salvat de pompierii din Urziceni

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, din comuna Glodeanu Siliștea-județul Buzău, a căzut miercuri, 1 august a.c., în jurul orelor 20,30, într-o fântână adâncă de 7 metri de pe raza comunei. Pentru salvarea ...[citește_toată_știrea]

2 August 2018, 10:15
(1004 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Un bărbat, de 41 de ani, din județul Constanța, a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Bordușani deși a consumat anterior băuturi alcoolice. ...[citește_toată_știrea]

2 August 2018, 08:10
(1064 vizualizări - 0 comentarii)


Accident în apropiere de Movila

Marți, 31 iulie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ212, în apropiere de localitatea Movila, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a trei persoane. Din primele verificări ...[citește_toată_știrea]

2 August 2018, 08:05
(1165 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Movila accident


Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

În cursul zilei de luni, 30 iulie a.c, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere soldate cu rănirea a patru persoane. Primul eveniment rutier s-a produs în apropiere de municipiul Slobozia ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2018, 15:20
(1341 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Două persoane au murit într-un grav accident rutier

Urziceni: Două persoane au murit într-un grav accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut duminică, 29 iulie 2018, pe DN2 (E85), la ieșirea din municipiul Urziceni către Buzău. În urma impactului dintre o autotuilitară și un autoturism, șase persoane au fost ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2018, 16:50
(2203 vizualizări - 0 comentarii)


Accidentele de muncă, în atenția ITM Ialomița

În primele 6 luni ale anului 2018, Compartimentul Securitate și Sănătate în Muncă a cercetat 27 evenimente, pentru care au fost întocmite dosare de cercetare și în care au fost implicați 28 de lucrători ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2018, 14:10
(1723 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Pesta Porcină a anulat sărbătorirea «Zilei Imnului»

«Având în vedere multiplele activități aflate în desfășurare la nivel județean în vederea limitării răspândirii virusului de pestă porcină africană, vă informăm că manifestările dedicate „Zilei Imnului ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2018, 10:55
(1755 vizualizări - 2 comentarii)


Bărbat din Fetești, victimă a unei «tentative de înșelăciune»

Un bărbat din Fetești a sesizat Poliția că a fost victima unei infracțiuni de «tentativă de înșelăciune». Victima a fost abordată de un bărbat, care ar fi încercat să îi vândă o bijuterie. Fapta a fost ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2018, 14:30
(2094 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permise, la volan

Polițiștii rutieri au depistat marți, 24 iulie a.c., doi ialomițeni de 25 și 36 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice fără a poseda permis de conucere pentru vreo categorie de autovehicule ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2018, 14:25
(1807 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

societate cu profil agricol
angajează
lucrători în agricultură
-producție/fermă de legume
cu contract de muncă sau zilieri
se oferă 2000-2500 lei/lună
se asigură transport

Relații la telefon 0722/642.137

25 Iulie 2018, 14:20


Urmărită internațional pentru «complicitate la trafic de persoane», depistată în Ialomița

Polițiștii de Investigații Criminale din Ialomița au depistat o femeie care era urmărită internațional pentru săvârșirea infracțiunii de «complicitate la trafic de persoane», faptă comisă în Olanda. Astfel ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2018, 14:15
(1898 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Analiza de risc la securitate fizică

Începând cu data de 1 iulie 2018, toate unitățile sunt obligate să aibă analiza de risc la securitatea fizică. Începând cu data de 1 iulie 2018, și-a încetat efectele amânarea termenului până la care unitățile ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2018, 14:10
(1934 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

CDI Transport Persoane București
angajează șoferi
cu categoria D și card tahograf
din Ialomița sau împrejurimi
Pe lângă salariu, oferim cazare și masă
Relații la telefon 0730/333.453

25 Iulie 2018, 14:05


Focar de Pestă Porcină Africană, confirmat de autorități în satul Luciu

Autoritățile din Ialomița au confirmat prezența unui nou focar de Pestă Porcină Africană pe raza județului. Acesta a fost identificat într-o gospodărie de pe raza satului Luciu, comuna Gura Ialomiței. ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2018, 11:46
(2592 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Un bărbat a murit într-un accident rutier

Țăndărei: Un bărbat a murit într-un accident rutier

Grav accident la Țăndărei, în zona popasului Chirana, în această dimineață. Un bărbat a murit după ce mașina în care se afla s-a lovit de un tir încărcat cu cereale. Tirul a luat foc. Traficul a fost blocat ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2018, 07:55
(2967 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Percheziții la domiciliile contrabandiștilor cu țigări

Percheziții în comuna Axintele. Polițiștii au descins la locuințele a trei localnici, cu vârste cuprinse între 30 și 56 de ani, suspectați că ar face contrabandă cu țigări. În locuințele acestora au fost ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2018, 16:25
(2437 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Arme deținute ilegal

Un bărbat de 42 de ani s-a ales cu un dosar penal după ce în locuința sa au fost descoperite un pistol cu bile de cauciuc și o pușcă de vânătoare. Bărbatul avea permisul de port armă expirat. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2018, 16:10
(2298 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de 36 mii de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni

Acțiune de amploare a polițiștilor ialomițeni desfășurată pe șoselele județului. Peste 160 de mașini au fost verificate, fiind aplicate 112 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor a depășit ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2018, 15:45
(2277 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...