Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Criză de profesori în școlile din Ialomița

Tot mai multe școli din Ialomița duc lipsă de profesori calificați. Situația afectează în special unitățile de învățământ din mediul rural, acolo unde puținii dascăli care își desfășoară activitatea trebuie să predea câte două sau chiar trei materii. O analiză a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița arată faptul că la nivelul județului există o criză acută de profesori de Matematică, Fizică sau Chimie.

Ialomița are nevoie de profesori
În urmă cu o săptămână, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ialomița au organizat o conferință de presă în cadrul căreia au expus public mai multe aspecte ce țin de sistemul de Educație din județ. Pe lângă prezentarea situației rețelei școlare pentru anul școlar 2018-2019 și modul în care se vor desfășura anul acesta examenele naționale, oficialii din Învățământul ialomițean au prezentat și o situație a numărului cadrelor didactice din județul nostru. Estimativ, la momentul de față, în Ialomița își desfășoară activitatea peste 2600 de profesori, din care titulari 1900. Rețeaua de cadre didactice va fi puternic afectată din cauza valului de pensionări care va cuprinde școlile din Ialomița. Datele arată că, în 2018, aproximativ 160 de profesori se pregătesc să părăsească sistemul prin pensionare. Chiar dacă legea le permite, unii dintre ei refuză categoric să revină la viața de catedră. «Comparativ cu alte județe stăm destul de bine în ceea ce privește numărul profesorilor titulari. Însă este nevoie de resursă umană pentru a acoperi necesarul de oameni din sistem. Sunt într-adevăr discipline unde numărul profesorilor este în scădere și unde este nevoie de oameni. Problema este generată de faptul că tinerii absolvenți de facultate nu mai vor să aleagă învățământul ca alternativă în ceea ce privește ocuparea unui loc de muncă!» a explicat Adina Lambru, inspector de specialitate în cadrul compartimentului Resurse Umane al Inspectoratului Școlar Județean.

Un singur profesor, mai multe materii
Cel mai puternic afectate de lipsa profesorilor din sistem sunt disciplinele reale, Matematica, Fizica și Chimia. Valul de pensionări din anul acesta va avea ca efect scăderea numărului dascălilor care să predea aceste materii. La polul opus se situează discipline precum Limba Română, Limba Engleză sau Educația Fizică, pe care tot mai muți absolvenți de facultate doresc să le predea dar pentru care nu există deocamdată locuri disponibile în cancelariile școlilor. Mai mult decât atât, în timp ce toți profesorii tineri își doresc să predea la școlile din mediul urban, cele din mediul rural caută cu disperare soluții pentru a umple golurile din clase. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Ialomița au recunoscut public faptul că în 90% din școlile ialomițene din mediul rural există dascăli care predau câte două sau trei materii. «Într-adevăr, acolo unde nu avem profesori suficienți și catedrele sunt incomplete, pentru completare profesorii pot să aleagă să predea din aria curriculară a disciplinelor conexe. Este o situație care se petrece de foarte mult timp în școlile din Ialomița, mai ales în cele de la țară...» a mai spus Adina Lambru, inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Resurse Umane al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

13 Februarie 2018, 10:45 (1342 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Școlile din Ialomița își pierd identitatea
Școala ialomițeană caută profesori

Comentariile cititorilor:


Mihai:
(17 Februarie 2018, 09:34)
Econmia au distrus-o, medicina la fel, scoala e terminata. E normal cu asa conducatori. Traim un dezastru national. Tinerii pleaca afara, demografia e in scadere.  Avem asa multi deputati si senatori... cat de mult plus valoare aduc acestia pentru viata fiecaruia dintre noi? Nimic, absolut nimic. Ce facem? Incotro o luam? 
Scoala nu mai e ani multi ce trebuie. Vine un nebun la conducere vin alte masuri si tot asa... BAC in timpul anului scolar cu elevi de liceu care deja sunt corijenti. E absurd ce traim.
Asa ca...mai bine plecam cu totii afara decat sa mai ramanem sa asistam neputinciosi la distrugere. Suntem condusi de nebuni.
Aspirina:
(15 Februarie 2018, 14:03)
@gianinutza. Bine atins! Dacă ,,dai teza’’, tot e bine! Unii pun notele din burtă! Toate, fără să verifice elevii. Se pomenesc săracii elevi cu ploaie de note la final de semestru, habar n au când și de ce le au primit!
Slobozia:
(15 Februarie 2018, 13:58)
Sistemul este picat. Educația a murit în Ialomița. Ceva trebuie să se-ntâmple, de sus în jos! Barcari și cumnatele, “inspectoare” adunate pentru că nu au catedre in urban, profesori care nu au pregătire și “ inspectează” pe alții, pleacă de la “inspecții” cu cadouri și așteaptă “atenții”.... Proștii dau, că așa e cutuma! Dau că se știu tâmpiți, le e frică de “inspecții”... Dau mită cum au dat și la “facultatea” ID, cum au dat și la gradele didactice, cum au dat și să intre pe niște ore....Așteptăm profesorii pușcăriași să facă ordine.
Geaninutza:
(14 Februarie 2018, 22:13)
eu am luat bacul cu 7 (copiind, desigur) si am dat egzamen sa fiu prefesoara de fizica, la egzamen am luat cea mai mare nota 2.30 si asa am ajuns prefesoara si colega cu fosta diriga din generala. eU voi invata elevii fizica sa ajunga destepti si jmecheri (asa ca mine). acum cacand neau marit si salariul e si mai bine la scoala. ce e rau ca pauza e prea scurta. mai va pup si ne vedem la teza !
Mira-mas:
(14 Februarie 2018, 15:30)
adevarat: doar pile si cumetrii dupa cum are fiecare chef si cat de bine e "sustinut" . pentru cascaval,,, ce nu face individul !!!
@luta tuta:
(13 Februarie 2018, 18:43)
Fraților, dacă toți cei ce VOR să fie profesori ,,cu studii superioare” ar fi ca LUTA, mai bine, lipsă! Ce dracu face una ca asta din bieții copii? La oi cu ea! Îi va da sigur Daea Gradație de merit!....
Pentru fierbințeni:
(13 Februarie 2018, 18:18)
@luta, luța, iuta? Nu cumva ai studii superioare și vrei să fii Gianina profesoara? Bravo, meriți să fii profesoară! Nu faci notă discordantă cu ceea ce este acum prin cancelarii. Dragi fierbințeni, depistați-o și faceți-o profesoară! Poate preda limba română fără probleme!!!!
luta:
(13 Februarie 2018, 16:20)
Câtă galgară nincinoasa,pai cine gnereaza crize nu cei si fosti ai sistemului.Pe la Fierbinti si nu numai titularii tin posturile blocate iar ei fac altele. Vin suplinitori numai pe pile si cumetrii. Cata mafie,ce derbedi............. Bai ia faceti voi un test si mergeti prin comune si intrebati cati absolventi cu tudii superioare,masteranzi de mate,fizica,chimie sunt si care fac altceva din cauza ca nu pot intra in sistem din cauza hotiei spagilor si neamurilor. Ce perversi ordinari cata prosteala pe fata
ADRIANA:
(13 Februarie 2018, 15:10)
Da!! Nu mai sunt profesori, meditatori însă, purcoiul!! Aș fi dat alt titlu:articolului: “ LIPSĂ DE PROFESORI, DROAIE DE MEDITATORI” la matematică, fizică, chimie și economie!! Lehamite este la română, engleză, (ed. fizică!). Atât? Persoana ISJ, resurse umane, e mică și supusă. Barcaragista ar fi trebuit întrebată de ce nu sunt profesori. Profesori, nu cârpăceală cu cartoane, făcută în bătaia ei de joc! Mai devreme, mai târziu, vine scadența!
Violeta:
(13 Februarie 2018, 14:10)
Mai acută este lipsa doctorilor! Profesor poate fi oricine, ia uitați-vă prin școli! Orice nulitate este profesor, că din analfabetism nu se moare! Dacă mergi pe stradă cu cct-ul la cr, te amendează? Dacă intră cu catalogul o tâmpită la clasă, cine o depistează? Bine că are cine intra...
Cătălin:
(13 Februarie 2018, 14:01)
Tinerii profesori de matematică sunt prin pușcării! Cine se mai face profesor azi, să predea în Ialomița, rural? E jale și în orașe, dar nu se spune.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 21 Feb 2018
133 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

20 Februarie 2018, 18:10


Sărățeni: Adolescent de 16 ani, reținut după ce a spart un magazin

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Ion Roată cercetează un tânăr, de 16 ani, pentru «furt calificat», cel în cauză fiind reținut pentru 24 de ore. Bănuitul a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 17:10
(85 vizualizări - 0 comentarii)


2

anunț angajare

depozit materiale de construcții
din București, Șos. Alexandriei
angajează
muncitori, vânzătoare magazin,
șofer cu categoria B, C, E
eventual și posesor atestat
de macaragiu, doar curse locale

Oferim cazare
Relații la telefon 0722/678.956

20 Februarie 2018, 16:20


3

Fetești: Se oprește gazul!

Din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor, Distrigaz Sud Rețele anunță întreruperea temporară a furnizării gazelor naturale, în data de miercuri, 21 februarie 2018, între orele 8,00-14,00, pe străzile ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 16:05
(75 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

20 Februarie 2018, 15:55


APIA Ialomița: Campanie de informare pentru depunerea Cererii Unice de Plată

Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură anunță public faptul că începând cu 1 martie 2018 fermierii pot depune Cererile Unice de Plată pentru acordarea subvențiilor pe suprafață ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 15:50
(79 vizualizări - 0 comentarii)


6

IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 28 mii de lei, 5 permise de conducere reținute

Polițiștii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 8 evenimente, toate sesizate prin 112. Au aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor, au constatat aproape ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 15:45
(73 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Precizări privind aplicarea Legii Prevenirii de către polițiști

O dată cu intrarea în vigoare a Legii Prevenirii nr. 270/2017, atunci când polițiștii constată o faptă care intră sub incidența de reglementare a acesteia nu vor aplica amendă, ci vor acorda un termen de ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 09:10
(86 vizualizări - 0 comentarii)


8

Movilița: Arestat pentru șofat sub influența alcoolului

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au acționat, la acest sfârșit de săptămână, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 08:35
(94 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Cu cuțitul în magazin

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Ion Roată, este cercetat de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de «portul fără drept de obiecte periculoase», după ce a fost depistat în timp ce avea asupra ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 08:25
(87 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Ion Roată cuțit


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Polițiștii au depistat doi bărbați de 30 și 49 de ani, din județul Călărași și localitatea Sfântu Gheporghe, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice deși aveau acest drept suspendat. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 08:20
(88 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți pentru motorina subvenționată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că începând de marți, 20 februarie 2018, va efectua plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură, ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 08:05
(81 vizualizări - 0 comentarii)


12

ISU Ialomița: Incendii la Copuzu și Poiana, accident la Jilavele

Un grajd în care erau adăpostite 12 animale a fost cuprins de flăcări în seara zilei de sâmbătă, 17 februarie 2018. Proprietarii gospodăriei din satul Copuzu, comuna Balaciu, au alertat pompierii în jurul ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2018, 07:40
(94 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 50 mii de lei, 9 permise de conducere reținute

Miercuri și joi, 14 și 15 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. S-a intervenit la 23 de ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 17:05
(369 vizualizări - 0 comentarii)


Gospodării inundate la Bărbulești

Gospodării inundate la Bărbulești

Pompierii Detașamentului Urziceni au intervenit în cursul zilei de joi, 15 februarie 2018, pentru scoaterea apei din curțile a 5 gospodării din comuna Bărbulești. Căderile semnificative de precipitații ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:40
(395 vizualizări - 0 comentarii)


Lansare de carte regală la Slobozia

«Curtea Veche Publishing» și Librăria «Casa Cărților» din Slobozia invită iubitorii de carte din Slobozia, joi, 22 februarie 2018, începând cu orele 11,45, la o dublă lansare de carte regală: albumul « ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:30
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Întreruperi programate în alimentarea cu energie electrică

Enel Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în zonele și în ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:15
(391 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Prins în flagrant în timp ce încerca să fure dintr-o mașină

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au identificat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din localitatea Sinești, acesta fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt», faptă ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:10
(328 vizualizări - 0 comentarii)


18

Fetești: Se oprește gazul!

Distrigaz Sud Rețele efectuează lucrări programate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale pentru creșterea gradului de siguranță și continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Astfel, Distrigaz ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2018, 16:05
(369 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Șomajul, în creștere

La sfârșitul lunii ianuarie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 6829 șomeri, din care 1519 șomeri indemnizați, respectiv 5310 șomeri neindemnizați ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2018, 13:10
(464 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Vaccinare la cabaline

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița anunță deținătorii de cabaline că, în perioada februarie-aprilie 2018, desfășoară prin medicii veterinari de liberă practică împuterniciți ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2018, 13:05
(539 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plata subvențiilor pentru bunăstarea animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că miercuri, 14.02.2018, a demarat plata cererilor care au fost autorizate pentru Măsura 215 «Plăți privind Bunăstarea animalelor», Pachet ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2018, 12:30
(492 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Februarie 2018, 12:25


Bărbulești: Conducea o mașină fără permis

Tras pe dreapta de polițiști, un tânăr de 20 de ani din Bărbulești s-a ales cu un dosar penal după ce oamenii legii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere. De asemenea, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:50
(587 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți la volan

Un ialomițean, în vârstă de 30 de ani, și un bărbat din Brăila, în vârstă de 40 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost surprinși la volan în stare de ebrietate. Aceștia aveau valori ale alcoolemiei ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:35
(546 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni au confiscat 230 kg de pește

Polițiștii ialomițeni au confiscat de la un bărbat, de 35 de ani, domiciliat în Constanța, cantitatea de 230 kilograme de pește. Bărbatul încerca să vândă pe raza județului nostru respectiva cantitate, ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:10
(540 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Amendat pentru că vindea ilegal lemne

Administratorul unei firme din Urziceni a fost amendat cu 5000 de lei de polițiștii din comuna Ion Roată. Acesta a fost identificat pe raza localității în timp ce transporta o remorcă încărcată cu lemne ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2018, 16:05
(504 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Condeești, Bărbulești și Fetești

Trei incendii s-au produs în cursul zilei de joi, 8 februarie 2018, la locuințele unor cetățeni din comunele Bărcănești și Bărbulești, respectiv municipiul Fetești. Primul eveniment a alertat pompierii ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2018, 18:25
(875 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Spărgător de locuințe, reținut de polițiști

Polițiștii din Urziceni au identificat un bărbat, de 50 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat». Bănuitul a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind încarcerat ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2018, 18:10
(856 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: «Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă»

Inspectoratul de Muncă Ialomița, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, continuă în anul școlar 2017-2018 derularea proiectului «Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2018, 11:10
(781 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
catalin în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Doina în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! L. Dragnea în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Gica în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 februarie 2018 Dan Stănescu în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 februarie 2018 Urmasul lui Urmasul lui Sava în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Patron în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Olimpic în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Marian în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! @Alege oaia în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Cineva în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Turcan în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! @andreea în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! pt inducere in eroare în PNL Ialomița citește după manualul electoral Jimblaru în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Andreea în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Perieți în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! Alege oaia în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! ADRIANA în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean! CETATEAN în Ministerul Educației urmărește decapitarea conducerii Învățământului ialomițean!
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...