Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Legile administrației Moraru pentru Ialomița

Legile administrației Moraru pentru Ialomița

bonus: directorul Drumuri și Poduri SA a cerut dublarea salariului

Consiliul Județean Ialomița s-a reunit luni, 19 februarie 2018, în cadrul unei ședințe ordinare pentru a vota bugetul pentru anul în curs. Proiectul de hotărâre a fost votat cu 19 voturi «pentru» (PSD+ALDE) și 9 «abțineri» (PNL). Pe ordinea de zi a ședinței au mai figurat o serie de proiecte de hotărâre de interes pentru opinia publică ialomițeană. Cel care a suscitat cele mai vii polemici a fost cel privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Drumuri și Poduri SA Ialomița pentru anul 2018.

Administrația Moraru e suverană
Bugetul general al județului Ialomița se ridică la suma de 233,8 milioane de lei. El a fost aprobat în forma propusă de către administrația Moraru, fără modificări și fără dezbateri în plen. Cei 28 de consilieri prezenți în sală la momentul votului au legitimat,  cu 19 voturi «pentru» (PSD+ALDE) și 9 «abțineri» (PNL), un buget care are un deficit prognozat la 34,7 milioane de lei. Președintele Victor Moraru a dat asigurări în plen că acest deficit va fi acoperit la rectificările bugetare din timpul anului: «Bugetul județului Ialomița a fost echilibrat în cele mai bune condiții, raportându-ne la sumele pe care noi le-am avut disponibile. Am încercat să finanțăm atât partea de funcționare, cât și partea de dezvoltare, pentru că avem foarte multe proiecte bazate pe fonduri naționale și programe europene. (...) Am primit asigurări că deficitul existent va fi acoperit la rectificarea bugetară din vara acestui an, cel puțin până la concurența sumei pe care am pierdut-o din cauza nerealizării investițiilor prognozate. (...)». Reamintim că, din bugetul total de 233,8 milioane de lei, Consiliul Județean Ialomița a alocat pentru investițiile care urmează a fi realizate în acest an 84,6 milioane de lei. Restul investițiilor urmează a fi finanțate în cadrul unor proiecte europene sau din resurse bugetare guvernamentale prin PNDL 2...

Opoziția vrea capul lui Cristi Stan
Deloc surprinzător, dezbaterile s-au concentrat asupra aprobării bugetului de venituri și cheltuieli al Drumuri și Poduri SA Ialomița pentru anul 2018.  Tirul încrucișat al consilierilor Opoziției l-a vizat pe directorul acestei societăți, Cristi Stan. Acesta a fost acuzat public de cosmetizarea rezultatelor financiare ale societății, înregistrarea unor pierderi financiare de 400 mii de lei la sfârșitul anului 2017 și sabotarea deliberată a unor contracte potențiale cu DADP Slobozia. «Amortizarea care a fost înregistrată în anul 2017 este de 33 mii de lei la o dotare tehnică de 9 milioane... Asta înseamnă că în 273 de ani domnul director Stan va reconstitui capitalul social al Drumuri și Poduri SA! Este incompetență sau furt?! Noi credem că pierderea reală, dacă aceste cifre nu ar fi cosmetizate, ar crește de la 400 mii la 1,3 milioane de lei!» a declarat în plenul ședinței consilierul PNL Sorin Fuerea. Prezent în sală, și apărat public de către președintele Victor Moraru, Cristi Stan a respins în bloc toate acuzațiile aduse și a invitat consilierii județeni prezenți la sediul societății pentru a răspunde punctual și documentat tuturor acuzațiilor care i se aduc: «Nu vreau și nu e normal să muncesc sub o astfel de presiune! Prefer să lucrez pentru un patron care știe ce vrea și înțelege despre ce e vorba în meseria asta... Vă invit să veniți la sediul societății pentru a vă pune la dispoziție orice document doriți!».

Directorul Drumuri și Poduri SA a cerut dublarea salariului Dincolo de acuzații, unele greu de probat, datele financiare din cadrul Drumuri și Poduri SA reflectă o situație îngrijorătoare. Astfel, la sfârșitul anului 2017, societatea a înregistrat pierderi financiare de 400 mii de lei. În pofida acestei situații, Cristi Stan a beneficiat de o bonificație de 18 mii de lei pentru activitatea desfășurată în cele 8 luni la conducerea firmei. De asemenea, bugetul societății, aprobat luni, 20 februarie a.c., prevede o dublare a salariului directorului Cristi Stan. Potrivit datelor oficiale, salariul acestuia va crește în anul 2018 la suma de 15300 de lei lunar. Explicația oferită de către președintele Victor Moraru ca răspuns la toate aceste acuzații, este edificatoare: «După părerea mea, la nivelul investițiilor care vor fi în următoarea perioadă, toate societățile comerciale vor fi nevoite să crească salariile în condițiile acestei crize de resurse umane existente la nivel național și la nivel județean. Asta va fi perspectiva! Pe domnul Cristi Stan îl asigur de tot sprijinul meu legal. Iar acolo unde se va dovedi că nu este legal, îl asigur, de asemenea, că nu va avea niciun fel de sprijin!...».

21 Februarie 2018, 10:10 (5360 vizualizări - 19 comentarii)

Citiți și:
Academia de Fotbal «Moraru»
Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița
Administrația Moraru finanțează nejustificat ADI Ialomița
Consiliul Județean a alocat 1,7 milioane lei pentru finanțarea AFC Unirea ’04
Președintele Moraru a «pupat» moaște de 1,63 milioane de lei

Comentariile cititorilor:


Fetesti :
(2 Martie 2018, 16:43)
Tare as fi curios domnule Ghibanu sub ce pseudonim comentați :))) cât oare ați pierdut odată cu pierderea poziției de director?!? Cam pe cât trebuia vândută firma și cine urma s o bage n c.cat? Altfel nu se explica ura și vrajba răspândită pt un om ce nu-l cunoasteti! Cât mai toarnă c.... Ghibanu din casa ce o hrănește? Prost actualul ca încă mai permite unor cârtițe sa primească salariu pt nimic...prost ca n a săpat și dat in presa toate c.caturile cumulate n 17 ani!
La Piovra :
(27 Februarie 2018, 18:59)
Update : tot prietenul din Galati plateste si articolele de promovare in media fiului lui Moraru , viitor politician si parlamentar !
La Piovra :
(27 Februarie 2018, 18:56)
Cum s-a inscaunat,Moraru a reziliat contractele de executie cu podul se la Dridu si cu Dj102H .La pod a marit valoarea de trei ori si i-a dat contractul unui "prirten'din Galati, asa face si cu Dj102H e la reproiectare , il transforma in autostrada Milosesti-Reviga si-i mareste valoarea de trei ori .Acum cauta un prieten pt.contract ! Fiindca poate ! Tot la Galati este si masina accidentata a lui Stan IL-04-HDH in service-ul aceluiasi ' prieten ' Un prieten de pahar si ...lucrari !Se merge in compensare partiala cu spaga !
etc:
(27 Februarie 2018, 13:32)
Va fi gata DJ 102H cand un sef drumar sau sef CJI ar locui prin zona..........
 Il-04-HDH a disparut ? poate parcarea este confidentiala.....sa fii sef la drumuri nici nu ai nevoie de masina personala..........nu intimplator suspina ex directorul...........
bingo:
(26 Februarie 2018, 15:04)
Drumul judetean abandonat de autoritati de circa 3 ani DJ 102 H  Milosesti-Reviga-pe cand e gata stimabile ???  Rusine !!! Rusine !!! C.J.
@Eduard:
(23 Februarie 2018, 19:34)
In sedinta de CJ consilierul Soare Dragos a prezentat adresa semnata de Stan ce a prejudiciat societatea cu 17 miliarde ! Auto Il-04-HDH DACIA DUSTER fab..2016 pret 16 mii euro -Disparuta-.E hotie pe fata ,dovezi clare , Politia cerceteaza deja declaratiile false a lui Stan cind s-a angajat , s-a dat fata mare ( fara fapte penale ) si el era condamnat cu cazier ! Directorul Ghibanu a facut prifit cu aceleasi utilaje si Stan il praduie ! Judetul a investit 100 miliarde in societatea aceasta si Stan o termina !
Eduard :
(23 Februarie 2018, 12:04)
Alo,astia de tot acuzati, aveti dovezi concrete sau din auzite ? Securisti imputiti,asa ati facut si pe timpul lu Ceasca. Va duceati repede cu limba in c.r la organe fara probe,doar pe vorbe si bagati oamenii nevinovati in puscarii.Daca nu sunteti de competenta si nu aveti probe nu mai veniti cu specule, induceti panica si dezinformare.
@@Sorin :
(23 Februarie 2018, 10:50)
La partid insa nu a ajuns nimic ! Hai , la Mocio inteleg ca pleaca cu haremul la Istambul , dar la restul nu ma asteptam :-( !
@Sorin:
(23 Februarie 2018, 10:21)
Prin retragerea lui Stan, licitatia a fost cistigata de firma indienilor cu 4 miliarde in plus . Se pare ca a fost deal-ul lui Mocio si Gradea care au intervenit la El grande Prezident care a intervenit la Stan !!! Spaga probabil s-a impartit !!! La Piovra ! Coco,indianul sef,sigur a sifonat in raportarea lunara la binom . Asteptam mascatii !
citizen:
(23 Februarie 2018, 08:50)
 Nu este  prost cine cere.......din logica banii CJ-ului ajung in pixul directorului societatii, care ce sa vezi locuinta cu chirie se afla taman in amara, si desigur presul nu-l cunoaste, atunci de ce nu i-a gasit locuinta in slobozia, ca sa i se plateasca si deplasarea zilnica de  la amara la slobozia, in situatia in care exista camere la etajul societatii mobilate cu dus, apa calda, caldura, prevazute in proiectul initial al cladirii ca baza de deszapezire, ca doar  a venit sa munceasca pe un santier nu la o statiune de bai.Bravo lui daca cere dublare salariu si bonificatii in caz de pierdere, si consilierii aproba in turma, va dati seama cand o sa inregistreze profit cosmetizat sau nu  ce pretentii o sa invoce. Si  contabilul  sef cu nevasta pe la servicii..........nu are nimic de spus?
fane:
(23 Februarie 2018, 07:18)
Podul din com Dridu cind este gata domnule Moraru
Lascu:
(22 Februarie 2018, 12:30)
Corect....un drum  foarte circulat Bucu-Marculesti, sper sa se tina cont de repararea lui.
CICERONE NITU:
(22 Februarie 2018, 07:37)
Domnule presedinte  Moraru ,domnilor consilieri judeteni  uitati-va la soseaua Bucu-Marculesti ca ne rupem masinile in hartoapele si craterele din asfalt.Platim pentru autoturisme o gramada de taxe la stat si e de jale..Fac un apel la dumneavostra pe aceasta cale sa luati mesuri.Va multumesc!
Sorin:
(22 Februarie 2018, 04:48)
In luna iunie 2017 Primaria Slobozia organizeaza licitatie de cumparare asfalt.SC Drmuri si Poduri depune oferta si ,ce sa vedeti , la o saptamina , directorul Stan trimite o adresa ca se retrage ca este prea aglomerat , in masura in care statia de asfalt a societatii a functionat sub 10% din capacitate.Consilierul Soare a prezentat in sedinta de CJ adresa semnata de Dir.Stan ce a prejudiciat societatea de 17 miliarde si presedintele Moraru a spus ca-l sustine pa Stan !? Cit o fi fost spaga data de cel care a cistigat licitatia prin retragerea SC Drumuri si Poduri ? DNA , DIICOT , CINE SE AUTOSESIZEAZA ?
Liviu :
(21 Februarie 2018, 19:37)
Prea cinstitul director Stan are nevoie de bani ! In luna august a plecat in concediu in Bulgaria cu Dacia Duster proprietatea societatii si ghinion putin baut se pare a accidentat-o "dauna totala " .Asigurarile nu platesc si el se gindeste sa o repare din banii societatii ca doar e sustinut neconditionat de marele presedinte Moraru . Si ca sa confirme ,de Craciun ,si-a pus schiurile pe cealalta Dacie Duster a societatii si a plecat la Straja in Hunedoara ...pentru ca poate , nu ? Nesimtire ,hotie si impostura !!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 17 Iul 2019
184 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Țăndărei: Arme găsite în casă

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare la Țăndărei. În urma ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:35
(19 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gârbovi

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orelor 12,30, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni și un echipaj SMURD au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:30
(29 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


Platonești: Accident rutier soldat cu o victimă

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orei 13,50, un autoturism care se deplasa pe direcția de mers Movila-Platonești a părăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un parapet aflat pe marginea șoselei. ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:25
(20 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 21 de ani, din Făcăieni, în timp ce șofa pe raza localității de domiciliu deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:20
(47 vizualizări - 0 comentarii)


4

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Iulie 2019, 18:50


IPJ Ialomița: Nereguli constatate la taximetriștii slobozeni

Luni, 15 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:50
(223 vizualizări - 1 comentariu)


Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Luni, 15 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe raza localității Cotorca s-a produs o coliziune între 5 autovehicule. Pentru salvarea celor două victime, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 41 de ani, au ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:35
(172 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


Gârbovi: Tânăr prins la volan cu un pistol

Sâmbătă, 13 iulie a.c., în jurul orelor 21,00, în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au depistat un tânăr, de 18 ani, care deținea în habitaclul autoturismului ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:30
(204 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi pistol


8

Ordin de protecție pentru un tată agresor din Cosâmbești

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cosâmbești după ce acesta și-ar fi agresat fiica. În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:25
(187 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: La volan sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:20
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permis de conducere pe drumurile publice

Doi bărbați, de 32 de ani, din Țăndărei, și de 44 de ani, din Căzănești, au fost depistați de polițiștii ialomițeni vineri, 12 iulie a.c., în timp ce șofau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:15
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Bărbat depistat la volanul unui vehicul neînmatriculat

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din Urziceni au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Urziceni, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:10
(178 vizualizări - 0 comentarii)


12

IPJ Ialomița: Campania «Fii inteligent, nu fi violent!»

În perioada 1 iulie-30 septembrie 2019, Poliția Municipiului Slobozia desfășoară campania «Fii inteligent, nu fi violent!». Principalele obiective ale polițiștilor de Ordine Publică sunt reprezentate de ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:05
(178 vizualizări - 0 comentarii)


deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(800 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(581 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(486 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(561 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(574 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(592 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(514 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(663 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(977 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(938 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Axintele

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat 6 percheziții pe raza localității Axintele la persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuința unei persoane din localitatea Horia. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:40
(1019 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni premiază spiritul civic

Vineri, 5 iulie a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul IPJ Ialomița au premiat doi ialomițeni pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Astfel, un tânăr de 15 ani, din Slobozia, și o femeie de 26 ani ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:35
(956 vizualizări - 1 comentariu)


Stejaru: Autoturism răsturnat, patru persoane rănite

Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița au intervenit în cazul unui accident rutier petrecut vineri, 5 iunie 2019, la intrare în localitatea Stejaru. Din primele informații, este vorba despre un automobil ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 15:20
(1007 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stejaru accident


Incendiu la o stână din Făcăeni

Miercuri, 3 iulie a.c., în jurul orelor 18,30, două adăposturi de animale ale unui localnic din Făcăeni au luat foc. Pompierii Stației Fetești s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:30
(982 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: A murit după ce a căzut din mașină

Miercuri, 3 iulie a.c., pe drumul județean ce leagă localitățile Hagiești de Lilieci, în timp ce un șofer conducea o autoutilitară, pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față al autovehicului s-ar fi sprijinit ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:25
(1025 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Beat la volan

Un bărbat de 53 de ani, din Săveni, a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Săveni, miercuri, 3 iulie a.c., în timp ce conducea un autovehicul, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:20
(964 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...