Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Legile administrației Moraru pentru Ialomița

Legile administrației Moraru pentru Ialomița

bonus: directorul Drumuri și Poduri SA a cerut dublarea salariului

Consiliul Județean Ialomița s-a reunit luni, 19 februarie 2018, în cadrul unei ședințe ordinare pentru a vota bugetul pentru anul în curs. Proiectul de hotărâre a fost votat cu 19 voturi «pentru» (PSD+ALDE) și 9 «abțineri» (PNL). Pe ordinea de zi a ședinței au mai figurat o serie de proiecte de hotărâre de interes pentru opinia publică ialomițeană. Cel care a suscitat cele mai vii polemici a fost cel privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Drumuri și Poduri SA Ialomița pentru anul 2018.

Administrația Moraru e suverană
Bugetul general al județului Ialomița se ridică la suma de 233,8 milioane de lei. El a fost aprobat în forma propusă de către administrația Moraru, fără modificări și fără dezbateri în plen. Cei 28 de consilieri prezenți în sală la momentul votului au legitimat,  cu 19 voturi «pentru» (PSD+ALDE) și 9 «abțineri» (PNL), un buget care are un deficit prognozat la 34,7 milioane de lei. Președintele Victor Moraru a dat asigurări în plen că acest deficit va fi acoperit la rectificările bugetare din timpul anului: «Bugetul județului Ialomița a fost echilibrat în cele mai bune condiții, raportându-ne la sumele pe care noi le-am avut disponibile. Am încercat să finanțăm atât partea de funcționare, cât și partea de dezvoltare, pentru că avem foarte multe proiecte bazate pe fonduri naționale și programe europene. (...) Am primit asigurări că deficitul existent va fi acoperit la rectificarea bugetară din vara acestui an, cel puțin până la concurența sumei pe care am pierdut-o din cauza nerealizării investițiilor prognozate. (...)». Reamintim că, din bugetul total de 233,8 milioane de lei, Consiliul Județean Ialomița a alocat pentru investițiile care urmează a fi realizate în acest an 84,6 milioane de lei. Restul investițiilor urmează a fi finanțate în cadrul unor proiecte europene sau din resurse bugetare guvernamentale prin PNDL 2...

Opoziția vrea capul lui Cristi Stan
Deloc surprinzător, dezbaterile s-au concentrat asupra aprobării bugetului de venituri și cheltuieli al Drumuri și Poduri SA Ialomița pentru anul 2018.  Tirul încrucișat al consilierilor Opoziției l-a vizat pe directorul acestei societăți, Cristi Stan. Acesta a fost acuzat public de cosmetizarea rezultatelor financiare ale societății, înregistrarea unor pierderi financiare de 400 mii de lei la sfârșitul anului 2017 și sabotarea deliberată a unor contracte potențiale cu DADP Slobozia. «Amortizarea care a fost înregistrată în anul 2017 este de 33 mii de lei la o dotare tehnică de 9 milioane... Asta înseamnă că în 273 de ani domnul director Stan va reconstitui capitalul social al Drumuri și Poduri SA! Este incompetență sau furt?! Noi credem că pierderea reală, dacă aceste cifre nu ar fi cosmetizate, ar crește de la 400 mii la 1,3 milioane de lei!» a declarat în plenul ședinței consilierul PNL Sorin Fuerea. Prezent în sală, și apărat public de către președintele Victor Moraru, Cristi Stan a respins în bloc toate acuzațiile aduse și a invitat consilierii județeni prezenți la sediul societății pentru a răspunde punctual și documentat tuturor acuzațiilor care i se aduc: «Nu vreau și nu e normal să muncesc sub o astfel de presiune! Prefer să lucrez pentru un patron care știe ce vrea și înțelege despre ce e vorba în meseria asta... Vă invit să veniți la sediul societății pentru a vă pune la dispoziție orice document doriți!».

Directorul Drumuri și Poduri SA a cerut dublarea salariului Dincolo de acuzații, unele greu de probat, datele financiare din cadrul Drumuri și Poduri SA reflectă o situație îngrijorătoare. Astfel, la sfârșitul anului 2017, societatea a înregistrat pierderi financiare de 400 mii de lei. În pofida acestei situații, Cristi Stan a beneficiat de o bonificație de 18 mii de lei pentru activitatea desfășurată în cele 8 luni la conducerea firmei. De asemenea, bugetul societății, aprobat luni, 20 februarie a.c., prevede o dublare a salariului directorului Cristi Stan. Potrivit datelor oficiale, salariul acestuia va crește în anul 2018 la suma de 15300 de lei lunar. Explicația oferită de către președintele Victor Moraru ca răspuns la toate aceste acuzații, este edificatoare: «După părerea mea, la nivelul investițiilor care vor fi în următoarea perioadă, toate societățile comerciale vor fi nevoite să crească salariile în condițiile acestei crize de resurse umane existente la nivel național și la nivel județean. Asta va fi perspectiva! Pe domnul Cristi Stan îl asigur de tot sprijinul meu legal. Iar acolo unde se va dovedi că nu este legal, îl asigur, de asemenea, că nu va avea niciun fel de sprijin!...».

21 Februarie 2018, 10:10 (5703 vizualizări - 19 comentarii)

Citiți și:
Moraru-omul și opera (VII)
Politica demografică a președintelui Moraru
Moraru-omul și opera (VI)
Consiliul Județean Ialomița legiferează pentru mandatul viitor
Vânzătorii de iluzii administrative de la Consiliul Județean

Comentariile cititorilor:


Fetesti :
(2 Martie 2018, 16:43)
Tare as fi curios domnule Ghibanu sub ce pseudonim comentați :))) cât oare ați pierdut odată cu pierderea poziției de director?!? Cam pe cât trebuia vândută firma și cine urma s o bage n c.cat? Altfel nu se explica ura și vrajba răspândită pt un om ce nu-l cunoasteti! Cât mai toarnă c.... Ghibanu din casa ce o hrănește? Prost actualul ca încă mai permite unor cârtițe sa primească salariu pt nimic...prost ca n a săpat și dat in presa toate c.caturile cumulate n 17 ani!
La Piovra :
(27 Februarie 2018, 18:59)
Update : tot prietenul din Galati plateste si articolele de promovare in media fiului lui Moraru , viitor politician si parlamentar !
La Piovra :
(27 Februarie 2018, 18:56)
Cum s-a inscaunat,Moraru a reziliat contractele de executie cu podul se la Dridu si cu Dj102H .La pod a marit valoarea de trei ori si i-a dat contractul unui "prirten'din Galati, asa face si cu Dj102H e la reproiectare , il transforma in autostrada Milosesti-Reviga si-i mareste valoarea de trei ori .Acum cauta un prieten pt.contract ! Fiindca poate ! Tot la Galati este si masina accidentata a lui Stan IL-04-HDH in service-ul aceluiasi ' prieten ' Un prieten de pahar si ...lucrari !Se merge in compensare partiala cu spaga !
etc:
(27 Februarie 2018, 13:32)
Va fi gata DJ 102H cand un sef drumar sau sef CJI ar locui prin zona..........
 Il-04-HDH a disparut ? poate parcarea este confidentiala.....sa fii sef la drumuri nici nu ai nevoie de masina personala..........nu intimplator suspina ex directorul...........
bingo:
(26 Februarie 2018, 15:04)
Drumul judetean abandonat de autoritati de circa 3 ani DJ 102 H  Milosesti-Reviga-pe cand e gata stimabile ???  Rusine !!! Rusine !!! C.J.
@Eduard:
(23 Februarie 2018, 19:34)
In sedinta de CJ consilierul Soare Dragos a prezentat adresa semnata de Stan ce a prejudiciat societatea cu 17 miliarde ! Auto Il-04-HDH DACIA DUSTER fab..2016 pret 16 mii euro -Disparuta-.E hotie pe fata ,dovezi clare , Politia cerceteaza deja declaratiile false a lui Stan cind s-a angajat , s-a dat fata mare ( fara fapte penale ) si el era condamnat cu cazier ! Directorul Ghibanu a facut prifit cu aceleasi utilaje si Stan il praduie ! Judetul a investit 100 miliarde in societatea aceasta si Stan o termina !
Eduard :
(23 Februarie 2018, 12:04)
Alo,astia de tot acuzati, aveti dovezi concrete sau din auzite ? Securisti imputiti,asa ati facut si pe timpul lu Ceasca. Va duceati repede cu limba in c.r la organe fara probe,doar pe vorbe si bagati oamenii nevinovati in puscarii.Daca nu sunteti de competenta si nu aveti probe nu mai veniti cu specule, induceti panica si dezinformare.
@@Sorin :
(23 Februarie 2018, 10:50)
La partid insa nu a ajuns nimic ! Hai , la Mocio inteleg ca pleaca cu haremul la Istambul , dar la restul nu ma asteptam :-( !
@Sorin:
(23 Februarie 2018, 10:21)
Prin retragerea lui Stan, licitatia a fost cistigata de firma indienilor cu 4 miliarde in plus . Se pare ca a fost deal-ul lui Mocio si Gradea care au intervenit la El grande Prezident care a intervenit la Stan !!! Spaga probabil s-a impartit !!! La Piovra ! Coco,indianul sef,sigur a sifonat in raportarea lunara la binom . Asteptam mascatii !
citizen:
(23 Februarie 2018, 08:50)
 Nu este  prost cine cere.......din logica banii CJ-ului ajung in pixul directorului societatii, care ce sa vezi locuinta cu chirie se afla taman in amara, si desigur presul nu-l cunoaste, atunci de ce nu i-a gasit locuinta in slobozia, ca sa i se plateasca si deplasarea zilnica de  la amara la slobozia, in situatia in care exista camere la etajul societatii mobilate cu dus, apa calda, caldura, prevazute in proiectul initial al cladirii ca baza de deszapezire, ca doar  a venit sa munceasca pe un santier nu la o statiune de bai.Bravo lui daca cere dublare salariu si bonificatii in caz de pierdere, si consilierii aproba in turma, va dati seama cand o sa inregistreze profit cosmetizat sau nu  ce pretentii o sa invoce. Si  contabilul  sef cu nevasta pe la servicii..........nu are nimic de spus?
fane:
(23 Februarie 2018, 07:18)
Podul din com Dridu cind este gata domnule Moraru
Lascu:
(22 Februarie 2018, 12:30)
Corect....un drum  foarte circulat Bucu-Marculesti, sper sa se tina cont de repararea lui.
CICERONE NITU:
(22 Februarie 2018, 07:37)
Domnule presedinte  Moraru ,domnilor consilieri judeteni  uitati-va la soseaua Bucu-Marculesti ca ne rupem masinile in hartoapele si craterele din asfalt.Platim pentru autoturisme o gramada de taxe la stat si e de jale..Fac un apel la dumneavostra pe aceasta cale sa luati mesuri.Va multumesc!
Sorin:
(22 Februarie 2018, 04:48)
In luna iunie 2017 Primaria Slobozia organizeaza licitatie de cumparare asfalt.SC Drmuri si Poduri depune oferta si ,ce sa vedeti , la o saptamina , directorul Stan trimite o adresa ca se retrage ca este prea aglomerat , in masura in care statia de asfalt a societatii a functionat sub 10% din capacitate.Consilierul Soare a prezentat in sedinta de CJ adresa semnata de Dir.Stan ce a prejudiciat societatea de 17 miliarde si presedintele Moraru a spus ca-l sustine pa Stan !? Cit o fi fost spaga data de cel care a cistigat licitatia prin retragerea SC Drumuri si Poduri ? DNA , DIICOT , CINE SE AUTOSESIZEAZA ?
Liviu :
(21 Februarie 2018, 19:37)
Prea cinstitul director Stan are nevoie de bani ! In luna august a plecat in concediu in Bulgaria cu Dacia Duster proprietatea societatii si ghinion putin baut se pare a accidentat-o "dauna totala " .Asigurarile nu platesc si el se gindeste sa o repare din banii societatii ca doar e sustinut neconditionat de marele presedinte Moraru . Si ca sa confirme ,de Craciun ,si-a pus schiurile pe cealalta Dacie Duster a societatii si a plecat la Straja in Hunedoara ...pentru ca poate , nu ? Nesimtire ,hotie si impostura !!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 26 Feb 2020
131 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 9 persoane, izolate la domiciliu la Fetești, Urziceni, Manasia, Amara și Dridu. Alte 4 persoane, izolate la domiciliu sub supraveghere medicală!

Având în vedere situația epidemiologică creată de numeroasele cazuri de coronavirus confirmate în regiunile Lombardia și Veneto din nordul  Italiei,  precum și numărul mare de cetățeni români ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 19:15
(2175 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

25 Februarie 2020, 18:10


Slobozia: Spărgător de mașini, reținut pentru 24 de ore

Polițiștii slobozeni au identificat un bărbat, de 28 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de «tentativă la furt calificat», fapte săvârșite în noaptea de 23/ 24 februarie 2020. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:50
(98 vizualizări - 0 comentarii)


Tineri ialomițeni, prinși la volan fără permis

Doi ialomițeni de 20, respectiv 30 de ani, au fost depistați de polițiști luni, 24 februarie a.c., conducând autoturisme pe drumurile publice fără a deține permise de conducere pentru vreo categorie de ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:40
(64 vizualizări - 0 comentarii)


4

DSVSA Ialomița: Amendat de 3 ori pentru comerț ilegal cu porci

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți cetățenii județului că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:15
(66 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA SA Constanța: Avarie pe strada Călărași din Fetești!

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 75 mm, de pe strada Călărași din Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile marți, 25 februarie ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:10
(63 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 accidente, un decedat și patru răniți

La sfârșitul de săptămână precedent, 21-23 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la patru accidente de circulație, soldate cu decesul unui persoane și rănirea a altor patru. Primul accident ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:40
(125 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Lemne confiscate de polițiști

Fetești: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Fetești au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11000 de lei, în urma unei razii pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:15
(139 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Polițiștii rutieri au depistat, pe raza județului Ialomița, șapte șoferi ialomițeni care au condus pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Șoferii, cu vârste cuprinse între ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:05
(100 vizualizări - 0 comentarii)


9

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

21 Februarie 2020, 18:20


10

ISU Ialomița: 28 Februarie-Ziua Protecției Civile din România

Protecția civilă este o structură înființată încă de acum 87 de ani în România, cu scopul îndeplinirii sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 10:50
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Primăria Municipiului Slobozia prin Servicii Publice Slobozia SRL, în parteneriat cu Casa Mierii Cooperativă Agricolă, vă face cunoscut faptul că, în perioada 28 februarie-1 martie 2020, se va desfășura ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 09:40
(210 vizualizări - 0 comentarii)


12

Slobozia: Tânăr reținut pentru «furt calificat»

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat un bărbat, de 28 de ani, din Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunii de «furt ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 16:15
(209 vizualizări - 0 comentarii)


13
Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Polițiștii din Ialomița au reținut trei bărbați în urma unor percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite de «braconaj piscicol» și «furt calificat». Au fost descoperite peste 570 kilograme ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 08:10
(259 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița și IPJ Ialomița, controale în trafic

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează ialomițenii că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului Ialomița, desfășoară ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 18:10
(212 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în școli

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii rutieri și cei de Ordine Publică din Slobozia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în incinta și în zonele adiacente unităților ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:25
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Grecii de Jos: Șoferul de 87 de ani a acroșat cu mașina un biciclist

Marți, 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DJ101, în localitatea Grecii de Jos, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:20
(249 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Marți, 18 februarie a.c., în jurul orelor 16,00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pe DN2, pe raza comunei Movilița, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din Coșereni ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:15
(212 vizualizări - 0 comentarii)


Mărculești: A intrat cu tractorul în gard

Marți, 18  februarie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin 112 de o femeie din localitatea Mărculești, despre faptul că un tractor ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:10
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Vernisaj la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție de lucrări a 22 de artiști plastici, din colecțiile Muzeului. 31 de tablouri ale unor artiști renumiți, printre care și Constantin Piliuță, Dona Noni Delavrancea ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:05
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Evaziunea fiscală cu achiziții intracomunitare, în vizor!

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 15 percheziții domiciliare, în cadrul unei operațiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 09:05
(577 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordine de protecție provizorie pentru violență domestică

Polițiștii din Slobozia au emis marți, 17 februarie a.c., două ordine de protecție provizorie. Documentele au fost eliberate după ce două femei, victime ale violenței domestice, au făcut solicitări în acest ...[citește_toată_știrea]

18 Februarie 2020, 18:05
(311 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Polițiștii au dispus confiscarea a peste 160 kg de pește

Țăndărei: Polițiștii au dispus confiscarea a peste 160 kg de pește

Peste 160 de kilograme de pește din specia caras au fost confiscate de polițiștii ialomițeni pe raza localității Țăndărei. Astfel, duminică, 16 februarie a.c., polițiștii, în timp ce patrulau pe DN2A în ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 23:05
(338 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Arestat pentru «act sexual cu un minor»

Vineri, 14 februarie a.c., polițiștii au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:55
(301 vizualizări - 0 comentarii)


Un tânăr din Făcăeni a modificat data inspecției tehnice periodice la mașină

Sâmbătă, 15 februarie a.c., polițiștii au oprit, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe DN3B, din direcția Fetești către Chirana, condus de un tânăr, de 21 de ani, din Făcăeni. În urma verificării ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:50
(322 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Șase șoferi, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice fără a deține permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Alți ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:45
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Urziceni și Manasia

Aproape 100 de polițiști ialomițeni au efectuat luni, 17 februarie 2020, pe raza municipiului Urziceni și a comunei Manasia 12 percheziții domiciliare. În urma acestora au fost ridicate 4 arme, fiind aplicate ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:40
(284 vizualizări - 0 comentarii)


Contractele de muncă cu timp parțial, în atenția ITM Ialomița

În perioada 13-23 ianuarie 2020, s-a desfășurat, la inițiativa Inspecției Muncii, o campanie națională privind respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la încheierea, modificarea ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 16:05
(309 vizualizări - 2 comentarii)


AJOFM Ialomița: Prima de activare

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița aduce la cunoștința șomerilor înregistrați în evidențele Agenției, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj că, în conformitate cu prevederile ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 10:50
(262 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minoră de 13 ani, apel fals la 112 sub pretextul de răpire

Zeci de polițiști și jandarmi s-au mobilizat joi, 13 februarie a.c., pentru a localiza o minoră în vârstă de 13 ani care a apelat, la orele 14,00, numărul unic de urgență pentru a anunța că ar fi fost răpită ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:35
(467 vizualizări - 1 comentariu)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...