Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Legile administrației Moraru pentru Ialomița

Legile administrației Moraru pentru Ialomița

bonus: directorul Drumuri și Poduri SA a cerut dublarea salariului

Consiliul Județean Ialomița s-a reunit luni, 19 februarie 2018, în cadrul unei ședințe ordinare pentru a vota bugetul pentru anul în curs. Proiectul de hotărâre a fost votat cu 19 voturi «pentru» (PSD+ALDE) și 9 «abțineri» (PNL). Pe ordinea de zi a ședinței au mai figurat o serie de proiecte de hotărâre de interes pentru opinia publică ialomițeană. Cel care a suscitat cele mai vii polemici a fost cel privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Drumuri și Poduri SA Ialomița pentru anul 2018.

Administrația Moraru e suverană
Bugetul general al județului Ialomița se ridică la suma de 233,8 milioane de lei. El a fost aprobat în forma propusă de către administrația Moraru, fără modificări și fără dezbateri în plen. Cei 28 de consilieri prezenți în sală la momentul votului au legitimat,  cu 19 voturi «pentru» (PSD+ALDE) și 9 «abțineri» (PNL), un buget care are un deficit prognozat la 34,7 milioane de lei. Președintele Victor Moraru a dat asigurări în plen că acest deficit va fi acoperit la rectificările bugetare din timpul anului: «Bugetul județului Ialomița a fost echilibrat în cele mai bune condiții, raportându-ne la sumele pe care noi le-am avut disponibile. Am încercat să finanțăm atât partea de funcționare, cât și partea de dezvoltare, pentru că avem foarte multe proiecte bazate pe fonduri naționale și programe europene. (...) Am primit asigurări că deficitul existent va fi acoperit la rectificarea bugetară din vara acestui an, cel puțin până la concurența sumei pe care am pierdut-o din cauza nerealizării investițiilor prognozate. (...)». Reamintim că, din bugetul total de 233,8 milioane de lei, Consiliul Județean Ialomița a alocat pentru investițiile care urmează a fi realizate în acest an 84,6 milioane de lei. Restul investițiilor urmează a fi finanțate în cadrul unor proiecte europene sau din resurse bugetare guvernamentale prin PNDL 2...

Opoziția vrea capul lui Cristi Stan
Deloc surprinzător, dezbaterile s-au concentrat asupra aprobării bugetului de venituri și cheltuieli al Drumuri și Poduri SA Ialomița pentru anul 2018.  Tirul încrucișat al consilierilor Opoziției l-a vizat pe directorul acestei societăți, Cristi Stan. Acesta a fost acuzat public de cosmetizarea rezultatelor financiare ale societății, înregistrarea unor pierderi financiare de 400 mii de lei la sfârșitul anului 2017 și sabotarea deliberată a unor contracte potențiale cu DADP Slobozia. «Amortizarea care a fost înregistrată în anul 2017 este de 33 mii de lei la o dotare tehnică de 9 milioane... Asta înseamnă că în 273 de ani domnul director Stan va reconstitui capitalul social al Drumuri și Poduri SA! Este incompetență sau furt?! Noi credem că pierderea reală, dacă aceste cifre nu ar fi cosmetizate, ar crește de la 400 mii la 1,3 milioane de lei!» a declarat în plenul ședinței consilierul PNL Sorin Fuerea. Prezent în sală, și apărat public de către președintele Victor Moraru, Cristi Stan a respins în bloc toate acuzațiile aduse și a invitat consilierii județeni prezenți la sediul societății pentru a răspunde punctual și documentat tuturor acuzațiilor care i se aduc: «Nu vreau și nu e normal să muncesc sub o astfel de presiune! Prefer să lucrez pentru un patron care știe ce vrea și înțelege despre ce e vorba în meseria asta... Vă invit să veniți la sediul societății pentru a vă pune la dispoziție orice document doriți!».

Directorul Drumuri și Poduri SA a cerut dublarea salariului Dincolo de acuzații, unele greu de probat, datele financiare din cadrul Drumuri și Poduri SA reflectă o situație îngrijorătoare. Astfel, la sfârșitul anului 2017, societatea a înregistrat pierderi financiare de 400 mii de lei. În pofida acestei situații, Cristi Stan a beneficiat de o bonificație de 18 mii de lei pentru activitatea desfășurată în cele 8 luni la conducerea firmei. De asemenea, bugetul societății, aprobat luni, 20 februarie a.c., prevede o dublare a salariului directorului Cristi Stan. Potrivit datelor oficiale, salariul acestuia va crește în anul 2018 la suma de 15300 de lei lunar. Explicația oferită de către președintele Victor Moraru ca răspuns la toate aceste acuzații, este edificatoare: «După părerea mea, la nivelul investițiilor care vor fi în următoarea perioadă, toate societățile comerciale vor fi nevoite să crească salariile în condițiile acestei crize de resurse umane existente la nivel național și la nivel județean. Asta va fi perspectiva! Pe domnul Cristi Stan îl asigur de tot sprijinul meu legal. Iar acolo unde se va dovedi că nu este legal, îl asigur, de asemenea, că nu va avea niciun fel de sprijin!...».

21 Februarie 2018, 10:10 (5464 vizualizări - 19 comentarii)

Citiți și:
Editorialele prezidențiale
Președintele Moraru amenajează 225 de km de piste pentru biciclete în Ialomița
Revista presei Președintelui
Consiliul Județean a alocat 1,7 milioane lei pentru finanțarea AFC Unirea ’04
Președintele Moraru a «pupat» moaște de 1,63 milioane de lei

Comentariile cititorilor:


Fetesti :
(2 Martie 2018, 16:43)
Tare as fi curios domnule Ghibanu sub ce pseudonim comentați :))) cât oare ați pierdut odată cu pierderea poziției de director?!? Cam pe cât trebuia vândută firma și cine urma s o bage n c.cat? Altfel nu se explica ura și vrajba răspândită pt un om ce nu-l cunoasteti! Cât mai toarnă c.... Ghibanu din casa ce o hrănește? Prost actualul ca încă mai permite unor cârtițe sa primească salariu pt nimic...prost ca n a săpat și dat in presa toate c.caturile cumulate n 17 ani!
La Piovra :
(27 Februarie 2018, 18:59)
Update : tot prietenul din Galati plateste si articolele de promovare in media fiului lui Moraru , viitor politician si parlamentar !
La Piovra :
(27 Februarie 2018, 18:56)
Cum s-a inscaunat,Moraru a reziliat contractele de executie cu podul se la Dridu si cu Dj102H .La pod a marit valoarea de trei ori si i-a dat contractul unui "prirten'din Galati, asa face si cu Dj102H e la reproiectare , il transforma in autostrada Milosesti-Reviga si-i mareste valoarea de trei ori .Acum cauta un prieten pt.contract ! Fiindca poate ! Tot la Galati este si masina accidentata a lui Stan IL-04-HDH in service-ul aceluiasi ' prieten ' Un prieten de pahar si ...lucrari !Se merge in compensare partiala cu spaga !
etc:
(27 Februarie 2018, 13:32)
Va fi gata DJ 102H cand un sef drumar sau sef CJI ar locui prin zona..........
 Il-04-HDH a disparut ? poate parcarea este confidentiala.....sa fii sef la drumuri nici nu ai nevoie de masina personala..........nu intimplator suspina ex directorul...........
bingo:
(26 Februarie 2018, 15:04)
Drumul judetean abandonat de autoritati de circa 3 ani DJ 102 H  Milosesti-Reviga-pe cand e gata stimabile ???  Rusine !!! Rusine !!! C.J.
@Eduard:
(23 Februarie 2018, 19:34)
In sedinta de CJ consilierul Soare Dragos a prezentat adresa semnata de Stan ce a prejudiciat societatea cu 17 miliarde ! Auto Il-04-HDH DACIA DUSTER fab..2016 pret 16 mii euro -Disparuta-.E hotie pe fata ,dovezi clare , Politia cerceteaza deja declaratiile false a lui Stan cind s-a angajat , s-a dat fata mare ( fara fapte penale ) si el era condamnat cu cazier ! Directorul Ghibanu a facut prifit cu aceleasi utilaje si Stan il praduie ! Judetul a investit 100 miliarde in societatea aceasta si Stan o termina !
Eduard :
(23 Februarie 2018, 12:04)
Alo,astia de tot acuzati, aveti dovezi concrete sau din auzite ? Securisti imputiti,asa ati facut si pe timpul lu Ceasca. Va duceati repede cu limba in c.r la organe fara probe,doar pe vorbe si bagati oamenii nevinovati in puscarii.Daca nu sunteti de competenta si nu aveti probe nu mai veniti cu specule, induceti panica si dezinformare.
@@Sorin :
(23 Februarie 2018, 10:50)
La partid insa nu a ajuns nimic ! Hai , la Mocio inteleg ca pleaca cu haremul la Istambul , dar la restul nu ma asteptam :-( !
@Sorin:
(23 Februarie 2018, 10:21)
Prin retragerea lui Stan, licitatia a fost cistigata de firma indienilor cu 4 miliarde in plus . Se pare ca a fost deal-ul lui Mocio si Gradea care au intervenit la El grande Prezident care a intervenit la Stan !!! Spaga probabil s-a impartit !!! La Piovra ! Coco,indianul sef,sigur a sifonat in raportarea lunara la binom . Asteptam mascatii !
citizen:
(23 Februarie 2018, 08:50)
 Nu este  prost cine cere.......din logica banii CJ-ului ajung in pixul directorului societatii, care ce sa vezi locuinta cu chirie se afla taman in amara, si desigur presul nu-l cunoaste, atunci de ce nu i-a gasit locuinta in slobozia, ca sa i se plateasca si deplasarea zilnica de  la amara la slobozia, in situatia in care exista camere la etajul societatii mobilate cu dus, apa calda, caldura, prevazute in proiectul initial al cladirii ca baza de deszapezire, ca doar  a venit sa munceasca pe un santier nu la o statiune de bai.Bravo lui daca cere dublare salariu si bonificatii in caz de pierdere, si consilierii aproba in turma, va dati seama cand o sa inregistreze profit cosmetizat sau nu  ce pretentii o sa invoce. Si  contabilul  sef cu nevasta pe la servicii..........nu are nimic de spus?
fane:
(23 Februarie 2018, 07:18)
Podul din com Dridu cind este gata domnule Moraru
Lascu:
(22 Februarie 2018, 12:30)
Corect....un drum  foarte circulat Bucu-Marculesti, sper sa se tina cont de repararea lui.
CICERONE NITU:
(22 Februarie 2018, 07:37)
Domnule presedinte  Moraru ,domnilor consilieri judeteni  uitati-va la soseaua Bucu-Marculesti ca ne rupem masinile in hartoapele si craterele din asfalt.Platim pentru autoturisme o gramada de taxe la stat si e de jale..Fac un apel la dumneavostra pe aceasta cale sa luati mesuri.Va multumesc!
Sorin:
(22 Februarie 2018, 04:48)
In luna iunie 2017 Primaria Slobozia organizeaza licitatie de cumparare asfalt.SC Drmuri si Poduri depune oferta si ,ce sa vedeti , la o saptamina , directorul Stan trimite o adresa ca se retrage ca este prea aglomerat , in masura in care statia de asfalt a societatii a functionat sub 10% din capacitate.Consilierul Soare a prezentat in sedinta de CJ adresa semnata de Dir.Stan ce a prejudiciat societatea de 17 miliarde si presedintele Moraru a spus ca-l sustine pa Stan !? Cit o fi fost spaga data de cel care a cistigat licitatia prin retragerea SC Drumuri si Poduri ? DNA , DIICOT , CINE SE AUTOSESIZEAZA ?
Liviu :
(21 Februarie 2018, 19:37)
Prea cinstitul director Stan are nevoie de bani ! In luna august a plecat in concediu in Bulgaria cu Dacia Duster proprietatea societatii si ghinion putin baut se pare a accidentat-o "dauna totala " .Asigurarile nu platesc si el se gindeste sa o repare din banii societatii ca doar e sustinut neconditionat de marele presedinte Moraru . Si ca sa confirme ,de Craciun ,si-a pus schiurile pe cealalta Dacie Duster a societatii si a plecat la Straja in Hunedoara ...pentru ca poate , nu ? Nesimtire ,hotie si impostura !!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 21 Sep 2019
131 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

20 Septembrie 2019, 16:15


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 23-27 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2019, 15:20
(81 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

Servicii Publice Slobozia SRL
vă face cunoscut faptul că,
în perioada 05-06.10.2019,
se vor desfășura
«Zilele Recoltei»
în incinta Pieței Agroalimentare Ialomița

20 Septembrie 2019, 08:10


3

Biciclist acroșat de o mașină între Bucu și Ograda

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe DN2A, între localitățile Bucu și Ograda. În timp ce un bărbat, de 39 de ani, din Țăndărei, conducea ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:10
(181 vizualizări - 0 comentarii)


4

Urziceni: Acțiune de prevenire a furturilor de și din autovehicule

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de și din autovehicule pe raza localităților ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea de apă în Fetești

Pentru remedierea unei avarii survenite joi, 19 septembrie 2019, la nivelul unui branșament de pe strada Garofiței, din orașul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea de ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:55
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Miercuri, 18 septembrie 2019, părintele protopop Laurențiu Cioranu, împreună cu părintele Daniel Ferbințeanu de la Parohia Ograda au săvârșit Slujba sfeștaniei, Sfințirea cea mică a apei și au rostit rugăciuni ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:50
(218 vizualizări - 3 comentarii)


DSVSA Ialomița: 21 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, la data de 18.09.2019, pe raza județului Ialomița sunt declarate 21 focare de Pestă Porcină Africană. Acestea au fost ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:30
(155 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat din Manasia


Marți, 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 41 de ani, din Manasia, și-ar fi agresat și amenințat fosta soție. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:25
(135 vizualizări - 0 comentarii)


9

APM Ialomița: Zi pentru combaterea ambroziei

Conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului a propus ziua de sâmbătă, 28 septembrie a.c., o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională când, într-o singură zi, prin ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:20
(142 vizualizări - 0 comentarii)


10

Gheorghe Lazăr: Beat la volan

Marți, 17 septembrie 2019, polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 29 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:15
(148 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Clean Stations»

Miercuri, 18 septembrie a.c., la nivel național, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi a desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor CFR. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:10
(143 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Septembrie 2019, 18:20


AJOFM Ialomița: 320 locuri de muncă în Europa

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 320 locuri de muncă vacante. Țările vizate sunt Austria, Franța, Germania, Irlanda, Norvegia, Olanda, Polonia și ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 17:10
(223 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 83 mii de lei, 12 permise reținute

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, polițiștii au intervenit la 98 evenimente, cele ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:55
(229 vizualizări - 0 comentarii)


Târgul «Pâinea și Vinul» la Muzeul Agriculturii

În perioada 20-22 septembrie 2019, orele 11,00-18,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va desfășura, în cadrul Târgului «Pâinea și Vinul», expoziția și lansarea albumului «Pâinea noastră cea de toate ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:50
(204 vizualizări - 0 comentarii)


«Săptămâna Mobilității Europene», la Slobozia

În perioada 16-22 septembrie a.c., se desfășoară la nivel european Campania «Săptămâna Mobilității Europene». Astfel, Primăria municipiului Slobozia, prin Direcția Educație, Cultură și Tineret, în parteneriat ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:45
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic doi conducători auto, de 22 și 39 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice fără a avea acest drept. În fapt, polițiștii Secției ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:40
(187 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie vaccinare vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează locuitorii județului că, începând cu data de 23 septembrie 2019, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:35
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2334 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(255 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(308 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(443 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(533 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(425 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(342 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(509 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(342 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(459 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...