Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Drumuri și Poduri SA trebuie să achite un prejudiciu de 100 mii de lei

Camera de Conturi Ialomița a avut dreptate

Drumuri și Poduri SA trebuie să achite un prejudiciu de 100 mii de lei

UPDATE Sentință definitivă a Curții de Apel București. Fosta conducere a Drumuri și Poduri SA Ialomița nu a prejudiciat bugetul societății!

Societatea Consiliului Județean Ialomița, care are în administrare drumurile județene, trebuie să achite un prejudiciu de 100 mii de lei, după ce Curtea de Apel București a decis să dea câștig de cauză Camerei de Conturi Ialomița în procesul în care Drumuri și Poduri Ialomița a contestat raportul auditorilor ialomițeni. În urma unui control asupra activității financiare a societății desfășurat în 2015, auditorii  Camerei de Conturi Ialomița au descoperit faptul că angajații societății au beneficiat ilegal de indemnizații privind concediile medicale sau tichete-cadou.

Sentință definitivă la Curtea de Apel București
Potrivit Raportului de control întocmit de auditorii Camerei de Conturi Ialomița, reprezentanții Drumuri și Poduri Ialomița erau acuzați de abateri contabile în cuantum de 500 mii de lei. O parte dintre acestea, totalizând 100 mii de lei, vizau acordarea ilegală de tichete-cadou către angajați sau acordarea de sporuri salariale pentru conducerea instituției, adică fostului director Ștefan Ghibanu. Imediat după ce Raportul a devenit public, el a fost contestat în instanță. La un an distanță, Tribunalul Ialomița a decis să anuleze capetele de acuzare care vizau plățile ilegale cu privire la plata tichetelor-cadou și a sporurilor salariale. Auditorii ialomițeni au atacat însă sentința cu recurs, cauza rejudecându-se la Curtea de Apel București. Recent,instanța din Capitală s-a pronunțat definitiv în acest dosar și a înclinat balanța, de această dată, în favoarea Camerei de Conturi  Ialomița. Astfel, prin sentința dată, judecătorii din București au admis faptul că beneficiile de care s-au bucurat angajații Drumuri și Poduri Ialomița au fost acordate necuvenit, iar acestea trebuie acum recuperate. Mai mult, o parte dintre neregulile constatate în timpul controlului de audit din 2015 au făcut și obiectul unor sesizări penale. În ianuarie 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a fost învestit cu două plângeri penale venite din partea Camerei de Conturi Ialomița, instituție care a reclamat fapte de «abuz în serviciu» și «fals intelectual» la Drumuri și Poduri Ialomița.

Cristi Stan a sabotat o licitație de 1,14 milioane lei
Managementul defectuos  din cadrul Drumuri și Poduri SA continuă și sub mandatul noului director, Cristi Stan. Acesta ar fi «sabotat» în luna iulie a anului 2017 o licitație pe care firma condusă de el o câștigase, refuzând să ofere «clarificări cu privire la prețul sau costurile propuse în ofertă».
Cum să te sabotezi singur În luna iunie a anului trecut, Drumuri și Poduri SA a participat la o licitație organizată de DADP Slobozia pentru «furnizarea de beton asfaltic BA 16-5160 tone și emulsie catatonică-15 tone». În urma licitației, Drumuri și Poduri SA a fost declarată câștigătoare (1,14 milioane de lei) în defavoarea firmei Oyl Holding AG (1,42 milioane de lei). Dată fiind diferența de preț, considerat «neobișnuit de scăzut în raport cu lucrările, produsele și serviciile care constituie obiectul contractului», DADP Slobozia a cerut  Drumuri și Poduri SA să ofere «clarificări cu privire la prețul sau costurile propuse în ofertă». Directorul firmei, Cristi Stan, a refuzat să ofere aceste clarificări, motiv pentru care oferta sa a fost respinsă. Mai mult decât atât, după cum a susținut public consilierul PNL Dragoș Soare, Cristi Stan a semnat o adresă prin care, anterior derulării licitației, informa conducerea DADP că nu poate onora comanda, în cazul în care firma sa va fi declarată câștigătoare. «Prin prezenta vă aducem la cunoștință că societatea noastră, în cazul în care este declarată câștigătoare, nu poate semna contractul mai sus menționat. Acest lucru se datorează numărului mare de comenzi ferme privind furnizarea de asfalt pe care societatea noastră o are în prezent și pe următoarele 3 (trei) luni» se arată în adresa respectivă. În replică, Cristi Stan a susținut public că adresa respectivă este una internă, care nu a părăsit niciodată firma. Cristi Stan nu a putut justifica însă nici utilitatea adresei, nici cum a pierdut licitația în valoare de 1,42 milioane de lei... Reamintim că, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Ialomița, Cristi Stan a prezentat rezultatele financiare ale firmei pe care a condus-o în anul 2017. Potrivit acestora, Drumuri și Poduri SA a înregistrat pierderi de 400 mii lei și a cheltuit nejustificat peste 4 milioane de lei pentru utilarea parcului de utilaje al firmei.

Sentință definitivă a Curții de Apel București. Fosta conducere a Drumuri și Poduri SA Ialomița nu a prejudiciat bugetul societății!
Curtea de Apel București a făcut lumină în războiul juridic pe care Drumuri și Poduri SA Ialomița, societate administrată de Consiliul Județean Ialomița, l-a purtat cu reprezentanții Camerei de Conturi Ialomița. Acuzată de o serie de abateri financiar-contabile și obligată de auditori să returneze peste 167 mii de lei, fosta conducere a firmei a scăpat de o parte dintre aceste acuzații. Curtea de Apel București a emis o sentință definitivă prin care anulează o bună parte din măsurile dispuse de Camera de Conturi Ialomița.
Situația de fapt În anul de grație 2016, Camera de Conturi Ialomița a realizat un control de audit la Drumuri și Poduri SA Ialomița, care s-a finalizat prin emiterea de către auditori a Deciziei nr. 3 din 25 martie 2016. În secțiunea a II-a a actului oficial emis, reprezentanții Camerei de Conturi au descoperit mai multe nereguli care puteau fi imputabile fostei conduceri a societății administrate de Consiliul Județean Ialomița. Astfel, la Punctul I, auditorii au precizat faptul că societatea nu a făcut demersuri cu privire la recuperarea de la bugetul FNUASS a unor sume de bani privind indemnizațiile aferente concediilor medicale de care au beneficiat angajații. De asemenea, auditorii specifică la Punctul II al Deciziei nr. 3 din 25.03.2016 faptul că firma a acordat nelegal indemnizații sub formă de tichete-cadou angajaților. Punctele III și IV din cadrul aceleeași decizii vizau «acordarea nelegală a unei indemnizații egale cu două remunerații lunare la pensionare pentru limită de vârstă în cazul a doi membri ai Consiliului de Administrație» și «acordarea nelegală către administratorii societății a unei cote din profitul net al societății, realizat între anii 2013-2014 în sumă de 167 mii lei». Deși, potrivit legii, societatea verificată a beneficiat de procedura concilierii, în urma acestui demers auditorii Camerei de Conturi au refuzat să ia act de solicitările privind anularea acestor puncte. Astfel, reprezentanții instituției au obligat la începerea procedurilor de recuperare a sumelor considerate acordate necuvenit.
Firma a avut câștig de cauză În urma negocierilor eșuate, reprezentanții Drumuri și Poduri SA Ialomița s-a adresat instanței de judecată. Procesul s-a înregistrat pe rolul Tribunalului Ialomița, instanță care a dat câștig de cauză, în parte, reprezentanților firmei. Astfel, «Tribunalul Ialomița dispune anularea în parte a deciziei privind nerecuperarea de la bugetul FNAUSS a sumelor cu titlul de indemnizații aferente concediilor medicale achitate de societate (...), acordarea de tichete-cadou angajaților societății, precum și acordarea administratorilor a unei cote de participare la profitul net al societății pe anii 2013-2014». De la Slobozia, procesul s-a mutat mai departe la București, în urma apelului declarat de Camera de Conturi Ialomița, la Curtea de Apel București. După mai multe luni dezbateri în sala de judecată, magistrații din capitală au decis «să anuleaze măsura dispusă în Secțiunea II, pct. 1, din Decizia nr. 3/25.03.2016 a Curții de Conturi, cu excepția părții care privește nerespectarea de către reclamant a obligațiilor de recuperare a indemnizațiilor de concediu medical pentru lunile ianuarie, februarie și martie 2015. Menține în rest sentința civilă nr. 789/30.05.2017 a Tribunalului Ialomița. Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi 14.12.2017». Sentința dată de Curtea de Apel București este definitivă. Ar mai fi de adăugat că decizia este a doua sentință favorabilă pentru Drumuri și Poduri SA Ialomița...

20 Martie 2018, 08:20 (3617 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Drumuri și Poduri SA Ialomița a învins Camera de Conturi în instanță
Ștefan Ghibanu «căpușează» Consiliul Județean Ialomița
Unirea Slobozia, obligată să achite un prejudiciu de 1 MILION DE EURO

Comentariile cititorilor:


Un sofer:
(22 Martie 2018, 19:56)
Care imagine? Imaginea deszapezirilor cu utilajele de la drumuri prin alte firme, imaginea in care se certa in mașina cu colegii ca nu era buna împărțeala banilor, imaginea amantei , imaginea boierului care taie și spânzura , imaginea angajaților trimiși in șomaj in timp ce subcontracta la alte firme ... ca sa aibă pe ce se certa cu colegii la împărțeala .... tot aia rămâne imaginea ... ca alta nu e....
citizen:
(22 Martie 2018, 07:43)
S-avem rezon......... cladirea este ridicata pe timpul inginerilor profesionisti dinaintea domniei sale. Cu imaginea cladirii cum ramane? 
etc:
(20 Martie 2018, 20:03)
Era previzibil ca vor castiga.....desi initial s-a refuzat rectificarea bugetara solicitata  fiind anul expirat ........cu putin ajutor  la urmatorul buget................
Liviu :
(20 Martie 2018, 19:35)
Cit o fi fost spaga incasata de Directorul Stan ca sa renunte la contractul cu DADP-ul ? Difetenta de contract intre el si indieni era de 3 miliarde !
Alt drumar::
(20 Martie 2018, 17:26)
Adevărul este că Drumuri și Poduri a câștigat și la Curtea de Apel!
un drumar :
(20 Martie 2018, 12:11)
In timp ce alti salariati nu erau lasati macar sa iasa la pensie, administratorii astia se imbuibau cu salarii babane, prime trimestriale, prime anuale si fiindca nu se saturau infometatii, se mai dadeau si salariati, ca de 2 salarii la pensie beneficiau doar salariatii.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 17 Sep 2019
144 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2035 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(178 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(188 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Septembrie 2019, 17:10


4
DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(314 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(260 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(447 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(323 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


8

Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(259 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(409 vizualizări - 0 comentarii)


10

Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(265 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(363 vizualizări - 0 comentarii)


12
IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

Marți, 3 septembrie 2019, polițiștii rutieri au desfășurat sesiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi către unitățile de învățământ. În cadrul activităților au ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:05
(422 vizualizări - 0 comentarii)


Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, au fost la un pas de moarte după ce au fost implicati într-un accident rutier. Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 31 august 2 ...[citește_toată_știrea]

31 August 2019, 11:35
(1259 vizualizări - 11 comentarii)

Taguri: Reviga accident


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 2-6 septembrie a.c., între orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 17:20
(636 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional, depistat la Bărbulești

Joi, 29 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat pe raza comunei Bărbulești un bărbat, de 46 de ani, din Craiova, care era urmărit internațional. Autoritățile judiciare din Germania au emis pe ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:50
(490 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal în apropiere de Urziceni

Joi, 29 august a.c., în jurul orelor 2,30, în apropiere de localitatea Urziceni s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un tânăr, de 21 de ani, din comuna Coșereni ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:35
(519 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, joi, 29 august a.c., un bărbat de 48 de ani, din Sărățeni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității de ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:25
(472 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA-mai mult timp pentru abonați, mai multă grijă față de mediul înconjurător

Sigur, ușor, rapid, ... oricând ! Un singur click, mai multe facilități! Cu platforma on-line Contul meu RAJA clienții noștri, indiferent de ...[citește_toată_știrea]

29 August 2019, 14:20
(469 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Protopopiatul Urziceni: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 28 august a.c., în intervalul orar 8,00-12,00, Protopopiatul Urziceni, din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, împreună cu membrii Biroului de Asistență Socială și Serviciul Social acreditat ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 17:20
(581 vizualizări - 0 comentarii)


Lipsă apă în Cartierul Sinistrați din orașul Țăndărei

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Armanului, din orașul Țăndărei, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri, ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 10:55
(627 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție aniversară «Închinare Sfintei Cruci»

Marți, 27 august 2019, PS Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de consilieri eparhiali, a mers la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia la vernisajul celei de-a doua ediții a expoziției ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 16:10
(644 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Țăndărei

Razie de amploare la Țăndărei

Marți, 27 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o razie pe raza localității Țăndărei, în cadrul căreia au fost efectuate 6 percheziții domiciliare pe linia nerespectării regimului armelor și ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:50
(852 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Țăndărei razie


Bărcănești: Deținere ilegală de arme

Marți, 27 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au depistat, în urma unei percheziții domiciliare, în casa unui bărbat de 50 de ani, din Bărcănești, o pușcă cu aer comprimat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:45
(595 vizualizări - 0 comentarii)


Minor urmărit internațional, depistat în Țăndărei

Luni, 26 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr de 16 ani, din Țăndărei, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare. Minorul este cercetat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:40
(792 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Produse contrafăcute, confiscate

Luni, 26 august a.c., polițiștii slobozeni au depistat, în urma unui control, un tânăr de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea pe raza municipiului Slobozia un autoturism ce avea inspecția tehnică ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:35
(627 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

În perioada 24-25 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau  fără permis de conducere. Este cazul a doi bărbați, de 21 și ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:20
(689 vizualizări - 0 comentarii)


Pietoni accidentați la Dridu și Sinești

La sfârșitul de săptămână precedent, doi pietoni au fost răniți ca urmare a unor accidente rutiere produse pe raza județului. Astfel, vineri, 23 august a.c., un bărbat de 34 de ani, din localitatea Jilavele ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:10
(577 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Focare de Pestă Porcină Africană la Gheorghe Doja și Mărculești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, cu privire la ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 12:15
(683 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(981 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...