Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Drumuri și Poduri SA trebuie să achite un prejudiciu de 100 mii de lei

Camera de Conturi Ialomița a avut dreptate

Drumuri și Poduri SA trebuie să achite un prejudiciu de 100 mii de lei

UPDATE Sentință definitivă a Curții de Apel București. Fosta conducere a Drumuri și Poduri SA Ialomița nu a prejudiciat bugetul societății!

Societatea Consiliului Județean Ialomița, care are în administrare drumurile județene, trebuie să achite un prejudiciu de 100 mii de lei, după ce Curtea de Apel București a decis să dea câștig de cauză Camerei de Conturi Ialomița în procesul în care Drumuri și Poduri Ialomița a contestat raportul auditorilor ialomițeni. În urma unui control asupra activității financiare a societății desfășurat în 2015, auditorii  Camerei de Conturi Ialomița au descoperit faptul că angajații societății au beneficiat ilegal de indemnizații privind concediile medicale sau tichete-cadou.

Sentință definitivă la Curtea de Apel București
Potrivit Raportului de control întocmit de auditorii Camerei de Conturi Ialomița, reprezentanții Drumuri și Poduri Ialomița erau acuzați de abateri contabile în cuantum de 500 mii de lei. O parte dintre acestea, totalizând 100 mii de lei, vizau acordarea ilegală de tichete-cadou către angajați sau acordarea de sporuri salariale pentru conducerea instituției, adică fostului director Ștefan Ghibanu. Imediat după ce Raportul a devenit public, el a fost contestat în instanță. La un an distanță, Tribunalul Ialomița a decis să anuleze capetele de acuzare care vizau plățile ilegale cu privire la plata tichetelor-cadou și a sporurilor salariale. Auditorii ialomițeni au atacat însă sentința cu recurs, cauza rejudecându-se la Curtea de Apel București. Recent,instanța din Capitală s-a pronunțat definitiv în acest dosar și a înclinat balanța, de această dată, în favoarea Camerei de Conturi  Ialomița. Astfel, prin sentința dată, judecătorii din București au admis faptul că beneficiile de care s-au bucurat angajații Drumuri și Poduri Ialomița au fost acordate necuvenit, iar acestea trebuie acum recuperate. Mai mult, o parte dintre neregulile constatate în timpul controlului de audit din 2015 au făcut și obiectul unor sesizări penale. În ianuarie 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a fost învestit cu două plângeri penale venite din partea Camerei de Conturi Ialomița, instituție care a reclamat fapte de «abuz în serviciu» și «fals intelectual» la Drumuri și Poduri Ialomița.

Cristi Stan a sabotat o licitație de 1,14 milioane lei
Managementul defectuos  din cadrul Drumuri și Poduri SA continuă și sub mandatul noului director, Cristi Stan. Acesta ar fi «sabotat» în luna iulie a anului 2017 o licitație pe care firma condusă de el o câștigase, refuzând să ofere «clarificări cu privire la prețul sau costurile propuse în ofertă».
Cum să te sabotezi singur În luna iunie a anului trecut, Drumuri și Poduri SA a participat la o licitație organizată de DADP Slobozia pentru «furnizarea de beton asfaltic BA 16-5160 tone și emulsie catatonică-15 tone». În urma licitației, Drumuri și Poduri SA a fost declarată câștigătoare (1,14 milioane de lei) în defavoarea firmei Oyl Holding AG (1,42 milioane de lei). Dată fiind diferența de preț, considerat «neobișnuit de scăzut în raport cu lucrările, produsele și serviciile care constituie obiectul contractului», DADP Slobozia a cerut  Drumuri și Poduri SA să ofere «clarificări cu privire la prețul sau costurile propuse în ofertă». Directorul firmei, Cristi Stan, a refuzat să ofere aceste clarificări, motiv pentru care oferta sa a fost respinsă. Mai mult decât atât, după cum a susținut public consilierul PNL Dragoș Soare, Cristi Stan a semnat o adresă prin care, anterior derulării licitației, informa conducerea DADP că nu poate onora comanda, în cazul în care firma sa va fi declarată câștigătoare. «Prin prezenta vă aducem la cunoștință că societatea noastră, în cazul în care este declarată câștigătoare, nu poate semna contractul mai sus menționat. Acest lucru se datorează numărului mare de comenzi ferme privind furnizarea de asfalt pe care societatea noastră o are în prezent și pe următoarele 3 (trei) luni» se arată în adresa respectivă. În replică, Cristi Stan a susținut public că adresa respectivă este una internă, care nu a părăsit niciodată firma. Cristi Stan nu a putut justifica însă nici utilitatea adresei, nici cum a pierdut licitația în valoare de 1,42 milioane de lei... Reamintim că, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Ialomița, Cristi Stan a prezentat rezultatele financiare ale firmei pe care a condus-o în anul 2017. Potrivit acestora, Drumuri și Poduri SA a înregistrat pierderi de 400 mii lei și a cheltuit nejustificat peste 4 milioane de lei pentru utilarea parcului de utilaje al firmei.

Sentință definitivă a Curții de Apel București. Fosta conducere a Drumuri și Poduri SA Ialomița nu a prejudiciat bugetul societății!
Curtea de Apel București a făcut lumină în războiul juridic pe care Drumuri și Poduri SA Ialomița, societate administrată de Consiliul Județean Ialomița, l-a purtat cu reprezentanții Camerei de Conturi Ialomița. Acuzată de o serie de abateri financiar-contabile și obligată de auditori să returneze peste 167 mii de lei, fosta conducere a firmei a scăpat de o parte dintre aceste acuzații. Curtea de Apel București a emis o sentință definitivă prin care anulează o bună parte din măsurile dispuse de Camera de Conturi Ialomița.
Situația de fapt În anul de grație 2016, Camera de Conturi Ialomița a realizat un control de audit la Drumuri și Poduri SA Ialomița, care s-a finalizat prin emiterea de către auditori a Deciziei nr. 3 din 25 martie 2016. În secțiunea a II-a a actului oficial emis, reprezentanții Camerei de Conturi au descoperit mai multe nereguli care puteau fi imputabile fostei conduceri a societății administrate de Consiliul Județean Ialomița. Astfel, la Punctul I, auditorii au precizat faptul că societatea nu a făcut demersuri cu privire la recuperarea de la bugetul FNUASS a unor sume de bani privind indemnizațiile aferente concediilor medicale de care au beneficiat angajații. De asemenea, auditorii specifică la Punctul II al Deciziei nr. 3 din 25.03.2016 faptul că firma a acordat nelegal indemnizații sub formă de tichete-cadou angajaților. Punctele III și IV din cadrul aceleeași decizii vizau «acordarea nelegală a unei indemnizații egale cu două remunerații lunare la pensionare pentru limită de vârstă în cazul a doi membri ai Consiliului de Administrație» și «acordarea nelegală către administratorii societății a unei cote din profitul net al societății, realizat între anii 2013-2014 în sumă de 167 mii lei». Deși, potrivit legii, societatea verificată a beneficiat de procedura concilierii, în urma acestui demers auditorii Camerei de Conturi au refuzat să ia act de solicitările privind anularea acestor puncte. Astfel, reprezentanții instituției au obligat la începerea procedurilor de recuperare a sumelor considerate acordate necuvenit.
Firma a avut câștig de cauză În urma negocierilor eșuate, reprezentanții Drumuri și Poduri SA Ialomița s-a adresat instanței de judecată. Procesul s-a înregistrat pe rolul Tribunalului Ialomița, instanță care a dat câștig de cauză, în parte, reprezentanților firmei. Astfel, «Tribunalul Ialomița dispune anularea în parte a deciziei privind nerecuperarea de la bugetul FNAUSS a sumelor cu titlul de indemnizații aferente concediilor medicale achitate de societate (...), acordarea de tichete-cadou angajaților societății, precum și acordarea administratorilor a unei cote de participare la profitul net al societății pe anii 2013-2014». De la Slobozia, procesul s-a mutat mai departe la București, în urma apelului declarat de Camera de Conturi Ialomița, la Curtea de Apel București. După mai multe luni dezbateri în sala de judecată, magistrații din capitală au decis «să anuleaze măsura dispusă în Secțiunea II, pct. 1, din Decizia nr. 3/25.03.2016 a Curții de Conturi, cu excepția părții care privește nerespectarea de către reclamant a obligațiilor de recuperare a indemnizațiilor de concediu medical pentru lunile ianuarie, februarie și martie 2015. Menține în rest sentința civilă nr. 789/30.05.2017 a Tribunalului Ialomița. Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi 14.12.2017». Sentința dată de Curtea de Apel București este definitivă. Ar mai fi de adăugat că decizia este a doua sentință favorabilă pentru Drumuri și Poduri SA Ialomița...

20 Martie 2018, 08:20 (3885 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Drumuri și Poduri SA Ialomița a învins Camera de Conturi în instanță
Ștefan Ghibanu «căpușează» Consiliul Județean Ialomița
Unirea Slobozia, obligată să achite un prejudiciu de 1 MILION DE EURO

Comentariile cititorilor:


Un sofer:
(22 Martie 2018, 19:56)
Care imagine? Imaginea deszapezirilor cu utilajele de la drumuri prin alte firme, imaginea in care se certa in mașina cu colegii ca nu era buna împărțeala banilor, imaginea amantei , imaginea boierului care taie și spânzura , imaginea angajaților trimiși in șomaj in timp ce subcontracta la alte firme ... ca sa aibă pe ce se certa cu colegii la împărțeala .... tot aia rămâne imaginea ... ca alta nu e....
citizen:
(22 Martie 2018, 07:43)
S-avem rezon......... cladirea este ridicata pe timpul inginerilor profesionisti dinaintea domniei sale. Cu imaginea cladirii cum ramane? 
etc:
(20 Martie 2018, 20:03)
Era previzibil ca vor castiga.....desi initial s-a refuzat rectificarea bugetara solicitata  fiind anul expirat ........cu putin ajutor  la urmatorul buget................
Liviu :
(20 Martie 2018, 19:35)
Cit o fi fost spaga incasata de Directorul Stan ca sa renunte la contractul cu DADP-ul ? Difetenta de contract intre el si indieni era de 3 miliarde !
Alt drumar::
(20 Martie 2018, 17:26)
Adevărul este că Drumuri și Poduri a câștigat și la Curtea de Apel!
un drumar :
(20 Martie 2018, 12:11)
In timp ce alti salariati nu erau lasati macar sa iasa la pensie, administratorii astia se imbuibau cu salarii babane, prime trimestriale, prime anuale si fiindca nu se saturau infometatii, se mai dadeau si salariati, ca de 2 salarii la pensie beneficiau doar salariatii.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 22 Ian 2020
194 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Ianuarie 2020, 17:15


Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Aproape 300 de kilograme de pește din speciile crap și somn precum și o barcă pneumatică și plase de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în localitatea Valea Ciorii. Astfel, luni, 20 ianuarie ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:15
(130 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 20 ianuarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Stelnica, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza comunei Vlădeni, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:10
(130 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: 16 persoane evacuate dintr-un bloc cu 4 etaje

16 persoane au fost evacuate în cursul zilei de marți, 21 ianuarie 2020, dintr-un bloc cu 4 etaje din Fetești, din cauza unei butelii care a luat foc. La locul intervenției au participat pompierii Gărzii ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 12:35
(114 vizualizări - 0 comentarii)


4

DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că luni, 20 ianuarie 2020, pe raza județului Ialomița, sunt declarate 17 focare de pestă porcină africană. Astfel, în localitatea ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 15:10
(170 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: 190 kg de pește, confiscate

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii au oprit pentru control, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din județul Ilfov. În urma verificării autovehiculului, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:45
(137 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Săli de jocuri de noroc, verificate de polițiști

Duminică, 19 ianuarie a.c., polițiștii de Ordine Publică și Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat o acțiune preventivă pentru creșterea gradului de siguranță al ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:40
(151 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au oprit pentru control, pe raza comunei Săveni, un autoturism condus de un bărbat de 60 ani. În urma testării cu aparatul ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:35
(97 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: 4 accidente, cinci victime

În ultimele 48 ore, la nivelul județului Ialomița, pompierii au acționat pentru gestionarea a 62 intervenții destinate protecției comunității, din care 57 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 10:40
(107 vizualizări - 0 comentarii)


9

Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(308 vizualizări - 0 comentarii)


10

Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(182 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(152 vizualizări - 0 comentarii)


12

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

16 Ianuarie 2020, 18:55


DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(345 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(303 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(518 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(251 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(274 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Bucu: La volan cu permisul suspendat

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din București, care a ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:35
(318 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiune a polițiștilor feteșteni

Marți, 14 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:30
(281 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă în Germania pentru studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita anunță ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:15
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul «Zilei Culturii Naționale» și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu» din Slobozia, elevii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:10
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

În noaptea de marți spre miercuri, 14/15 ianuarie 2020, puțin trecut de miezul nopții, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Moldoveni. La ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 11:20
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Biciclist acroșat de un autoturism

Luni, 13 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs în localitatea Amara, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2020, 11:50
(218 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cu permisul suspendat și beat la volan a produs un accident rutier

Sâmbătă, 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe raza localității Bucu, pe linia depistării persoanelor care conduc autovehicule aflate sub influența băuturilor ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:50
(252 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Secției 6 Ion Roată au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Ion Roată, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de «tăiere ilegală ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:45
(306 vizualizări - 0 comentarii)


Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în seara zilei de vineri, 10 ianuarie 2020, în zona Chirana. Se pare că șoferul unui autovehicul, identificat în persoana unui bărbat de 68 de ani, cu domiciliul în ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 20:20
(832 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Chirana accident


Taximetriștii din Fetești, amendați de polițiști

Taxiurile din Fetești au fost verificate de polițiștii ialomițeni. În urma controalelor, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, dar și faptul ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:20
(337 vizualizări - 1 comentariu)


Ajutoare de peste 500 mii de lei, acordate de Epsicopia Sloboziei și Călărașilor

Reprezentanții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au realizat un bilanț al ajutoarelor pe care le-au acordat persoanelor aflate în dificultate din cadrul Episcopiei în ultimul trimestru al anului 2019 ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:05
(359 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au depistat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată» săvârșită în data de 3 noiembrie 2019, asupra unei femei din municipiul Slobozia. Bărbatul în cauză a ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 14:35
(530 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...