Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Milionarii serviciilor medicale BFT decontate de CJAS Ialomița

Afaceri cu Sănătatea

Milionarii serviciilor medicale BFT decontate de CJAS Ialomița

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița gestionează un buget similar cu cel al județului. De la Programe Naționale de milioane de lei și până la banalele rețete compensate, totul trece prin malaxorul financiar al acestei instituții. Anual (sau de câte ori este cazul), președintele Mihai Geantă oferă, transparent, asigurări că «toate serviciile medicale sunt decontate la timp», iar situația este sub control. În spatele acestor declarații însă, bugetul CJAS ascunde zone «gri», despre care nimeni nu vorbește. Una dintre acestea este reprezentată de serviciile medicale BFT (balneofizioterapie) din Ialomița...

Datele statistice de la CJAS
Bugetul anual al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița se ridică, în 2018, la aproximativ 150 milioane de lei. Potrivit declarațiilor președintelui Mihai Geantă, el este mai mare decât anul trecut și asigură, așa cum am mai spus-o, «decontarea tuturor serviciilor medicale». Ca să avem o imagine apropiată de realitate a acestor cheltuieli, apelăm la raportul de activitate al CJAS pentru anul 2017. Potrivit acestui document, cei 126 de medici de familie din Ialomița au acordat celor peste 217 mii de asigurați (dintre care 60662 salariați și 59286 pensionari) fix 640783 servicii medicale, pentru acestea CJAS Ialomița achitând 18,9 milioane de lei. La nivelul celor 4 spitale din județ, CJAS a decontat pentru cele 775 de paturi existente, servicii medicale de 54 milioane de lei. La aceste deconturi se adaugă cele pentru Programele Naționale, în cadrul cărora cea mai mare sumă este utilizată în cadrul Programului Național de Suplinire a Funcției Renale, respectiv 10,8 milioane de lei. Potrivit aceluiași document, «comparativ cu anul 2016, consumul de medicamente și materiale în programele de Sănătate a crescut cu 17,4%».

Despre BFT numai de bine
În contextul de mai sus, sumele decontate de către CJAS pentru serviciile medicale BFT pot părea insignifiante. Ele reflectă însă o realitate suspectă, care merită detaliată. Pentru început ar trebui precizat că, potrivit pachetului de servicii de bază, CJAS poate deconta un număr de 49 de proceduri specifice de recuperare, medicină fizică și balneologie, acordate ambulatoriu sau în regim de spitalizare. Evident, la nivelul județului Ialomița, aceste servicii medicale nu se pot asigura în totalitate, iar numărul unităților medicale care le asigură scade de la an la an. Potrivit datelor oficiale, în anul 2018 doar 4 unități au încheiate contracte cu CJAS. Cea mai mare dintre acestea este TBRCM SA Amara (Hotel Ialomița). Restul sunt unități mai mici sau clinici private, respectiv Spitalul Municipal Fetești, Como Consulting SRL și CMI dr Pitea Constantin. Absentul principal de pe această listă este Spitalul Județean de Urgență Slobozia, unitate medicală care, de aproape 2 ani, nu mai reușește să aceseze foduri pentru serviciile medicale BFT, în pofida investițiilor considerabile pe care le-a făcut în aparatură medicală de specialitate sau a dotărilor aferente.

Mint deconturile, mințim și noi
Informațiile privind decontarea serviciilor BFT de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate sunt bine camuflate în bugetul anual al CJAS. Însă există și ridică serioase semne de întrebare. Potrivit datelor oficiale, pentru primul trimestru al anului 2018, CJAS ar fi trebuit să deconteze pentru serviciile medicale oferite o sumă de 530 mii de lei. Nu este o sumă exorbitantă dar nici de lepădat în contextul articolului de față. Acum, defalcat, pentru primul trimestru din 2018, TBRCM SA Amara ar avea de încasat puțin peste 81 mii de lei, Spitalul Municipal Fetești aproximativ 146 mii de lei, CMI dr Pitea Constantin aproximativ 85 mii de lei și, bombonica de pe colivuța Sănătății ialomițene, Como Consulting SRL, aproximativ 218 mii de lei! Pentru profanii în ale decontării de servicii medicale BFT, adică noi, surprinderea a fost reală și evidentă. Cum adică o chestie mică, cu o bază de două încăperi și un oficiu, respectiv Como Consulting SRL, se poate compara prin prisma procedurilor executate cu o bază de tratament cum este cea a TBRCM SA-Hotel Ialomița? Și dacă, totuși, CJAS Ialomița a reușit să producă o astfel de comparație și să deconteze, cel puțin la nivelul lunilor ianuarie și februarie 2018, sume de cel puțin 85 mii de lei către Como Consulting SRL, semnele de întrebare rămân, cu atât mai mult cu cât corecțiile financiare aplicate între sumele previzionate și cele încasate efectiv se ridică la «fabuloasa» valoare de 10,56 lei!

Cum stăteam noi cu dinții la gard...
...și număram banii virați cu lopata de Mihai Geantă către onorabilii furnizori, ne-am imaginat cum ar fi să fim Corpul de Control de la Casa de Sănătate. Și, cu gândul la fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care spunea că, printre altele, «costurile serviciilor medicale nu reflectă realitatea», ne-am gândit cum ar fi dacă pacienții BFT posesori de carduri de sănătate ar primi acasă un desfășurător al procedurilor decontate către prestatorii de servicii medicale. Adică, spre exemplu, din cei 200 de pacienți cu care se mândrește în luna ianuarie 2018 Como Consulting SRL pe pagina de Facebook (cu Diplomă de recunoștință acordată CAS Ialomița și echipei COMOClinic!) să vedem noi, Corpul de Control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița, cam câte proceduri au fost decontate pentru fiecare pacient. Ce-ar fi dacă am înștiința și Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Ialomița în același timp cu emiterea desfășurătoarelor de proceduri pentru fiecare pacient? Ar fi vreo problemă? Noi credem că nu, atâta timp cât și domnul Geantă execută proceduri aproape după fiecare ședință de tenis.

Câte ceva și despre Îngrijiri Medicale la Domiciliu Fără a avea legătură cu subiectul articolului nostru, am găsit și decontările efectuate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița în luna ianuarie 2018 pentru Îngrijirile Medicale la Domiciliu. Un alt domeniu de servicii medicale decontate cu drag de CJAS Ialomița, îndeosebi prin prisma firmei din Miloșești, Sylmed Invest SRL, prestatoare de Îngrijiri Medicale la Domiciliu în cuantum de cam 10 mii de lei lunar... Dar cum firma în cauză e evitată elegant de Corpul de Control al CJAS Ialomița, ne permitem și noi să întrebăm «de ce, domnule Geantă, de ce?»... Revenind, am admirat la acest capitol de servicii medicale încasările Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Cea mai mare unitate medicală din județ și cel mai mai mare angajator în același timp a ajuns de râsul celor din Miloșești (ne scuzați, domnule Geantă!) după ce au atras de la bugetul CJAS Ialomița, la nivelul lunii ianuarie 2018, fix 1665 de lei. Suntem convinși de eficiența Compartimentului de Îngrijiri Medicale la Domiciliu în condițiile în care respectiva structură are două asistente medicale angajate și câte o mașină repartizată fiecăreia (cu combustibil la discreție!). Doamna manager Mariana Iancu, economist după facultăți, sigur iese «pe plus» după fiecare lună de funcționare, cel puțin «-15000 de lei», iar eficiența Compartimentului o calculează la două luni, când minus cu minus fac plus...

26 Martie 2018, 07:45 (3539 vizualizări - 5 comentarii)

Citiți și:
Sănătate de 6 milioane de lei în Ialomița

Comentariile cititorilor:


Cealapa:
(26 Martie 2018, 21:18)
Întrebați.l pe nenea Geanta, dacă are habar de hotelurile din Amara, cum au facut avere din decontare false, din dosare de tratament dublate, oameni care nu au mai călcat fizic în stațiune, dar pt care s.au decontat serviciile si de 2 si de 3 ori...Ia vedeti, stie?
STANCU:
(26 Martie 2018, 21:16)
Acum 1 luna am benificiat de procedurile recuperatorii de la Comoclini Slobozia. In anii trecuti mergeam la spitalul Slobozia dar de cand nu mai au medici BFT ca altceva nu stiau decat SPAGA s-a dezoltat si bine au facut clinicile private. Va spun sincer ca la Comoclinic am beneficiat de servicii foarte bune, personalul amabil si respectuos si nu a trebuit sa mai dau niciun ban SPAGA la nimeni. La stat, adica spitale si policlinici de cand intrii toti vor sa le dai si sa le bagi in buzunare bani sau atentii (cafea, tigari, ciocolata). Nu cunosc cum sa fac decontarile dar eu porpun sa fie desfiintate cabinetele de la stat ca sunt o batjocura la adresa populatiei (jegoase deloc dotate si poti lua tot felul de boli; personal irascibil pus numai pe cearta si pe luat SPAGA). Pentru noi cel mai bine e sa fie desfiintate cele de la stat si dupa o sa vedeti ce calitate a serviciilor o sa avem cand intre privati o sa fie concurenta.
Hello Kitty :
(26 Martie 2018, 17:08)
Cica Geanta se trage dintr-un neam de faraoni egipteni, daia nu-l mai da nimeni jos de pe scaunul casei. E mai smecher ca Tutankamon ;)
@C-asa este in tenis!: :
(26 Martie 2018, 16:57)
Domnilor, multe hoții vor mai trece nevăzute și necercetate? CJAS Ialomița ce fel de instituție este? Cum să decontezi asemenea sume unui SRL ? Împuțite vremuri trăim. Păcat de copiii acestei țări! Faceți-vă treaba , organe de control ! Și mai ales recuperați furtul! Pușcăria hoților  nu mă interesează! 
C-asa este in tenis!:
(26 Martie 2018, 10:16)
Director pe viata in Sanatatea ialomiteana, Geanta joaca tenis cu bugete de miliarde....Legatura lui cu  Ursu din padurea COMOCLINIC este mult mai adanca. Decontarile catre medicii de familie in ceea ce priveste vizitele la domiciliu, sunt enorme si, vizitele, lipsesc cu desavarsire...Geanta va termina Foarte Prost....Zangane catusele!!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
05 Iul 2020
97 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Sosele însângerate în județul Ialomița

Sosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița, sâmbătă, 4 iulie 2020. 5 persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(292 vizualizări - 1 comentariu)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

3 Iulie 2020, 17:10


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(156 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(109 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(140 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(81 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(115 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(129 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


8

Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(190 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(249 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(137 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(130 vizualizări - 0 comentarii)


12
Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(170 vizualizări - 0 comentarii)


13

IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(279 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 432 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 1 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 432, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:05
(160 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Principală din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile joi, 2 iulie 2020, în intervalul orar 9,00-15.00. ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 11:40
(67 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

30 Iunie 2020, 19:10


Țăndărei: Copil de 9 ani, rănit într-un accident rutier

Un tânăr de 17 ani din orașul Țăndărei s-a ales cu un dosar penal după ce a provocat un accident rutier. Acesta se deplasa pe un moped înmatriculat cu un număr fals și fără a avea permis de conducere, moment ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:25
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Razie a polițiștilor

În cursul zilei de luni, 29 iunie 2020, polițiștii din cadrul tuturor serviciilor Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au organizat o razie de amploare pe străzile din Slobozia. În urma acțiunii ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:10
(206 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: 4,13%-rata șomajului în mai 2020

La sfârșitul lunii mai 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3864 șomeri (din care 1777 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:20
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 430 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 30 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 430, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:05
(190 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 425 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 29 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 425, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 13:05
(245 vizualizări - 1 comentariu)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește localitatea Dridu, RAJA Constanța va sista furnizarea apei marți, 30 iunie 202 ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 11:55
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Borănești

Razie de amploare la Borănești

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat vineri după amiază, 26 iunie a.c., în comuna Borănești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea climatului de ordine publică. Au ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2020, 10:40
(171 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Un mort și trei răniți, este bilanțul unui accident petrecut în urmă cu aproximativ 40 de minute, în zona Urziceni. Din primele informații, se pare că două mașini s-au ciocnit. La fața locului au intervenit ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 19:15
(621 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căruță implicată într-un accident rutier

Trei tineri din Țăndărei, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, au ajuns la spitalul din oraș fiind victime ale unui accident rutier. Aceștia se aflau într-o căruță care a fost lovită de o mașină. În cauză ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:20
(210 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Scânteia, arestat pentru «conducere fără permis»

Un bărbat, de 49 de ani, din localitatea Scânteia, care se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani și 20 de zile, a ajuns după gratii. El a fost identificat de polițiștii din Grivița vineri, 26 mai ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:15
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Bărcănești: 3 hectare de grâu, incendiate

Pompierii din Urziceni au intervenit joi, 25 iunie 2020, pentru stingerea unui incediu produs într-un lan de grâu de pe raza localității Bărcănești. Flăcările au distrus aproximativ 3 hectare de grâu, cauza ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:10
(231 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Aurel în Sosele însângerate în județul Ialomița Edu Katzie ncsf în Școlile ialomițene «repetente» la Evaluarea Națională @haiduc în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» giovani în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» MMC în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Dan în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Baloții LUI STOICA în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» analiza în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» PSD ist în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Scutaru Daniel în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» cititor în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» Fântânel @haiduc în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» CONTRIBUABIL în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» CETATEAN în Ialomițeni amendați pentru că nu purtau măștile de protecție cetatean în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Rodica în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Frizeru pnlist în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Fff în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Catalin în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Radu V în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!»
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...