Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Noua ordine administrativă a edilului Mocioniu

Noua ordine administrativă a edilului Mocioniu

bonus: Consilierul PNL George Avram rămâne fără mandat

Timp de mandate întregi, Slobozia a fost condusă pompieristic. Contracte semnate pe genunchi, reglementări discutabile, erori administrative scandaloase... Ședința Consiliului Local Slobozia de joi, 26 aprilie 2018, a oferit primarului Adrian Mocioniu șansa de a îndrepta greșelile administrațiilor precedente și de a oferi un start nou activității societăților aflate în subordinea Consiliului Local. Cel puțin la nivel de intenție...

Un respiro de 15 ani pentru Servicii Publice Primarul Adrian Mocioniu continuă să sprijine activitatea directorului Servicii Publice Slobozia SRL. În cadrul ședinței Consiliului Local de săptămâna trecută, plenul a adoptat un proiect de hotărâre prin care prelungește serviciul de delegare a gestiunii serviciului public de administrare a piețelor, bazarului, oborului și cimitirelor umane cu 15 ani. Reamintim că acest contract este deținut de către Servicii Publice Slobozia din anul 2013, an în care a fost înființată această societate subordonată Consiliului Local. Potrivit expunerii de motive, în opinia primarului Adrian Mocioniu această societate are capacitatea de a exploata și întreține eficient activitatea în spațiile încredințate spre administrare. «În decursul celor 4 ani de activitate, Servicii Publice Slobozia SRL a reușit să finalizeze o serie de investiții și activități socio-economice prin autofinanțare, fără a solicita, respectiv primi, sprijin financiar din partea bugetului local!» precizează primarul Sloboziei în expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre. Reamintim că, în ultimul an, activitatea din cadrul Servicii Publice Slobozia SRL a fost deseori contestată în spațiul public. În toamna anului trecut, Dorina Milea a propus, iar consilierii locali au aprobat, majorarea tarifelor pentru «închirierea meselor, spațiilor comerciale, spațiilor de depozitare și terenurilor din piețe, Hala Cuza Vodă, Bazar Municipal și în Obor» cu 27%. De asemenea, în cazul tarifelor pentru activitatea din cadrul cimitirului uman, majorările de tarife operate au fost de 39%. Oficialii societății, în tandem cu consilierii locali, au susținut la momentul respectiv că aceste majorări sunt necesare pentru salvarea de la... faliment!

De toate pentru toți Un alt proiect de hotărâre de interes pentru opinia publică este cel privind aprobarea Regulamentului de stabilire și delimitare a amplasamentelor pentru terase sezoniere și permanente cu destinație comercială. După ani de scandaluri publice pe această temă, viceprimarul Gabriel Mușat a reușit să elaboreze un set de reguli clare pentru acest sector de activitate. În plus, susțin surse administrative, noile reglementări vor permite administrației locale o mai bună colectare a veniturilor obținute din închirierea acestor terase. De asemenea, administrația Mocioniu a decis «darea în folosință» a fondului forestier deținut de municipiul Slobozia către Ocolul Silvic. Suprafața cedată este de 43 de ha, durata contractului este de 10 ani, iar valoarea contractului este de 75 lei/ha/an. Pe de altă parte, Municipalitatea a reluat votul pentru alocarea a 1,54 milioane de lei pentru AFC Unirea ’04 Slobozia și 2,46 milioane de lei pentru Asociația Handbal Club Municipal Slobozia. Potrivit expunerii de motive, ambele proiecte de hotărâre, aprobate la începutul anului în curs, au fost respinse de către Instituția Prefectului Ialomița ca nelegale dat fiind faptul că nu au fost respectate prevederile Legii nr. 69/2000, a educației fizice și sportului. Reluarea votului pentru aceste alocări bugetare a fost posibilă în condițiile apariției unei noi modificări legislative (Legea 90 din aprilie 2018) care permite finanțarea activităților sportive «fără aplicarea legislației naționale și comunitare din domeniul ajutorului de stat». Consiliul Local Slobozia a mai aprobat și modificarea unor trasee rutiere «în sens unic», pentru anumite străzi din municipiul Slobozia.

Pentru un vot rătăcit
Consilierul PNL George Avram rămâne fără mandat
Ședința din 26 aprilie 2018 a oferit un spectacol fără precedent în cadrul Consiliului Local Slobozia. Consilierul PNL George Avram a votat pentru majorarea tarifelor la colectarea deșeurilor menajere. El riscă acum excluderea din cadrul Consiliului Local!
Vot fără mandat Majorarea tarifelor pentru colectarea deșeurilor menajere a polemizat în mod surprinzător taberele din cadrul Consiliului Local Slobozia. Astfel, unul dintre cei 5 consilieri PNL, George Avram, a votat alături de consilierii PSD pentru majorarea tarifelor. În pofida pledoariilor formulate de către colegii săi de partid care au susținut că aceste majorări nu sunt nici legale, nici oportune, George Avram a preferat să facă notă discordantă. Ulterior ședinței, el a declarat pentru ziarul nostru: «Votul meu nu a înclinat balanța în niciun fel, hotărârea a fost adoptată cu votul PSD, ALDE și UNPR! (...) Refuzul de a vota majorarea de preț nu ar fi condus decât la sistarea ridicării gunoiului, nicicum la gestionarea într-un mod mai benefic pentru cetățeni a crizei... În fapt, altă soluție decât acceptarea acestui tarif nu există!». «Politic vorbind, sigur că aș fi putut da vina pe PSD, aș fi putut să mă prefac că nu știu argumentele, aș fi putut să mă retrag dintr-o problemă care privește Primăria...» a mai declarat el pe marginea subiectului.
PNL nu iartă! Argumentația consilierului PNL George Avram nu a convins pe nimeni. Robert Bocu, unul dintre colegii săi de Consiliu, s-a declarat dezamăgit de votul acestuia susținând că nu îi înțelege poziția. «Cu numai câteva ore înainte George spunea altceva... Nu mai înțeleg nimic!» ne-a declarat acesta. Decizia lui George Avram de a se alătura colegilor din PSD într-o problemă atât de sensibilă a determinat liderii PNL Ialomița să ia poziție. Consilierul județean PNL Dragoș Soare a anuntat deja public că George Avram riscă excluderea din Consiliul Local. «Nu ne putem juca cu voturile într-o problemă care vizează direct comunitatea slobozeană! Este un gest greu de înțeles și imposibil de iertat. Nu vreau să fac speculații inutile... Spun însă, clar și răspicat, că o astfel de situație nu poate fi tolerată!» ne-a declarat acesta. Potrivit informațiilor noastre, președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, a fost informat de incident și va cere PNL Slobozia retragerea sprijinului politic pentru consilierul George Avram. O decizie oficială în acest sens va fi anunțată până la sfârșitul acestei săptămâni.

7 Mai 2018, 08:05 (4939 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Un consilier local PSD a obținut interzicerea filmării ședințelor de Consiliu Local de către slobozeni!
Propunere de majorare a tarifelor pentru măturatul stradal
Administrația Mocioniu legiferează pentru posteritate
«Am 16 ani în administrație și niciodată nu am văzut în oraș asemenea mizerie ca de când ați preluat dumneavoastră mandatul!»

Comentariile cititorilor:


bora:
(9 Mai 2018, 10:54)
Are Rafael un siktir pe el...
Mda:
(8 Mai 2018, 14:53)
Din cauza unor astfel de specimene nu mai merge lumea la vot! Cu cine dracu sa mai votezi daca dupa alegeri trec toti la PSD?
psd:
(8 Mai 2018, 09:52)
Avram a fost cel mai usor de cumparat. Mai urmeaza si altii :))
silviu:
(7 Mai 2018, 20:26)
oare domnul Avram o fi primit ceva ca sa-si riste postul de consilier? il vedem la viitoarele alegeri pe listele PSD? orice ar spune, a tradat partidul, a tradat alegatorii. sa-ti fie rusine domnule!
@Tumoarea psd:
(7 Mai 2018, 13:57)
Milionul de euro( si ăștia nu sunt toți banii pe anul asta) nu sunt pentru sport, sunt pentru clonele alea falimentare csm si hcm care se zbat in submediocritate, una e rușinea absoluta in liga1 handbal( ce-i drept pentru doar încă doua meciuri) iar cealaltă pluteste in deriva prin liga treia, fara obiectiv, orizont, calitate......, musca din c..urul calului! Va promova abatorul si va rezista in liga treia cu un buget de sub 50.000 euro si atunci clona de ce are nevoile astea extravagante???? Orașul este o ruina iar primarul si consiliul local toaca banii cu neispravitii!!!!! Dumnezeu sa mai înțeleagă ceva!!!! Ce dracu le mai da la handbal doua milioane si ceva de lei cand mai au de jucat doua meciuri in liga 1..., sa aibă bani de cantonamente si de vacante exotice????? Fa-ne bre șosele, fa-ne canalizare, fa curat in oraș si lasa dracu mofturile astea de fripturist ca nu te-am ales sa-ți bati joc de noi!!!!
Lozinci marxiste:
(7 Mai 2018, 13:32)
De la Lenin(Invatati, invatati, invatati!) la psd( Inhatati, inhatati, inhatati!)..
TUMOAREA PSD:
(7 Mai 2018, 12:42)
Cica avem bani pentru:1,54 milioane de lei +2,56 milioane lei(pentru necunoscatori vorbim de lei noi) aproximativ 1 milion de euro pentru sport(corect si benefic)dar NU avem fonduri pentru canalizare si utilitati pentru cartierul pentru tineri  din zona gari noi(Slobozia Noua)
Nalal administratie,vedeti ca pe str.Penes Curcanu nu exista :canalizare,gaze,asfalt,iluminat........
IN NICI UN CAZ ZEN:
(7 Mai 2018, 12:39)
Papitoii aceia de colegi ai lui Avram ce pazeau?!? Oare ei chiar nu vorbesc inainte unii cu altii?!? cred ca erau vorbiti si stiau... II VENISE RANDUL LUI AVRAM!!! INTOTDEAUNA SE GASESTE CATE UNUL SA VOTEZE AIUREA CU PSD-UL?!? NOI VOTANTII LOR CE SA MAI CREDEM SI CE SA MAI INTELEGEM? Daca stam si ne unitam la votul lor se vede ca fac asta prin rotatie! AFARA TOTI!!! Altfel PNL va trimitem la Groapa de gunoi si uitam de voi!!!
Sima:
(7 Mai 2018, 12:27)
Voi chiar credeti ca Avram sa trezit cu mana pe sus la vot ?!? A transmis PSD ca el nu se supune si ca este gata sa voteze cu ei oricand au nevoie! Cum iti permiti sa iti bati joc de noi Georgica?!?
Maria:
(7 Mai 2018, 12:24)
Dl. Avram a vrut sa isi arate muschii pe banii nostrii!!! AFARA!!!
Andrei:
(7 Mai 2018, 12:23)
Normal! Daca art fi platit doar din buzunarul lor, nu era nici o problema! Foarte bine! Sa il dea afara! Daca vrem sa credem ca mai avem o speranta PNL trebuie sa dovedeasca faptul ca nu este mana in mana cu PSD!!!
PNL-ist deghizat:
(7 Mai 2018, 11:54)
Clar ca vaca, ca dl Avram este um mic pesedist sub acoperire penelista!!!!! Si ca el mai sunt cativa...atentie dl Soare....
Ana:
(7 Mai 2018, 10:45)
Cred ca s-a inteles gresit. S-a majorat tariful pentru depozitare gunoaie si nu pentru colectare!
Mary:
(7 Mai 2018, 10:25)
 Totul este făcut pe mai mulți bani ai plătitorilor de impozite. Dacă era din buzunarul lor, nu măreau tarifele. GROPILE DIN ASFALT MAI AȘTEAPTĂ prin bunăvoința aleșilor noștrii. Eu am o vorbă: să vă ia dracu' pă toți!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 21 Nov 2019
203 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

19 Noiembrie 2019, 19:15


IPJ Ialomița: Acțiunea «Foc de Artificii»

Luni, 18 noiembrie a.c., Poliția Română a demarat acțiunea națională «Foc de Artificii». Și în acest an sunt continuate activitățile la nivel național, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2019, 16:05
(155 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Accident cu două victime

Un accident s-a produs la Slobozia, în dimineața zilei de sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orei 8,05, între două autoturisme. Pentru salvarea victimelor au intervenit o descarcerare și o ambulanță ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:30
(221 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Incendiu la Mihail Kogălniceanu

În vineri spre sâmbătă, 15/16 noiembrie a.c., în jurul orei 3,45, a izbucnit un incendiu la un garaj auto din incinta unei gospodării din localitatea Mihail Kogălniceanu. La fața locului s-au deplasat ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:25
(149 vizualizări - 0 comentarii)


4

Moldoveni: A ars un autoturism

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 18,45, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu de autoturism din localitatea Moldoveni. La fața ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:20
(100 vizualizări - 0 comentarii)


Pompierii slobozeni au deblocat ușa unei bătrâne

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 23,30, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei persoane de 73 ani. Pompierii ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:15
(223 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Grivița au acceptat invitația de a participa la o acțiune de împădurire, desfășurată sub deviza «România plantează pentru mâine ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:15
(193 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți la volan

Duminică,17 noiembrie a.c, polițiștii feteșteni au depistat doi șoferi conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În primul caz, un tânăr de 25 de ani, din Fetești, a ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:10
(116 vizualizări - 0 comentarii)


8

Fierbinți-Târg: Produse contrafăcute, confiscate

Zeci de produse cosmetice și articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate de polițiștii Orașului Fierbinți Târg. Vineri, 15 noiembrie a.c., polițiștii au oprit, pentru control ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:05
(112 vizualizări - 0 comentarii)


9

APIA: Pete 700 mii de fermieri, autorizați la plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova informează că, începând cu data de 16 octombrie 2019, în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2019, s-a autorizat la plată la nivel național ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 13:40
(131 vizualizări - 0 comentarii)


10

Proiecte europene implementate de DSVSA Ialomița

Printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează asupra semnării a două Contracte de finanțare cu fonduri europene nerambursabile prin Programul ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 11:05
(119 vizualizări - 0 comentarii)


DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

Direcția de Sănătate Publică Ialomița anunță faptul că a doua tranșă de vaccin antigripal a fost distribuită de la finalul săptămânii trecute în cabinetele medicilor de familie din județ. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 16:10
(266 vizualizări - 4 comentarii)


12
Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în preajma hramului bisericii «Sfântul Evanghelist Matei», vineri, 15 noiembrie 2019, la orele 17,00, o delegație de la ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:55
(337 vizualizări - 0 comentarii)


Proiect de promovare a școlilor de pompieri în liceele din Ialomița

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița au desfășurat o amplă campanie de promovare a școlilor de pompieri în liceele din județ. Campania a debutat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:50
(167 vizualizări - 1 comentariu)


Jilavele: Arestat pentru «evaziune fiscală»

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au reușit identificarea unui bărbat, de 52 de ani, din comuna Jilavele, pe numele căruia Tribunalul Ialomița a emis un mandat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:45
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Deficit de personal la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița

Concursurile din sursă externă organizate de Inspec­toratul de Poliție al Județului Ialomița au rezolvat pro­blema lipsei de personal doar parțial. Instituția continuă să aibă probleme din cauza deficitului ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:40
(312 vizualizări - 3 comentarii)


Accidente la Slobozia și Urziceni, trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 6,00, pe raza municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:35
(282 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: «Voluntar, implică-te!»

Joi, 7 noiembrie 2019, la Sala de Festivități a Colegiului Național «Mihai Viteazul» din Slobozia s-a desfășurat cea de a V-a ediție a evenimentului «Voluntar, implică-te!», eveniment organizat de Agenția ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:30
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 18-22 noiembrie a.c., E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în localitățile ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:25
(140 vizualizări - 0 comentarii)


«Ziua Mondială a Diabetului», marcată și la Slobozia

Slobozia se alătură orașelor din țară care în noiembrie marchează «Ziua Mondială a Diabetului». Cu acest prilej, Direcția de Sănătate Publică și medicii diabetologi din județ organizează până pe data de ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:20
(135 vizualizări - 0 comentarii)


O nouă campanie la Crucea Roșie Ialomița

Crucea Roșie Ialomița este înscrisă în Programul «Colgate», o campanie ce se desfășoară în perioada noiembrie 2019-februarie 2020. Alături de alte 10 județe din țară, peste 77 mii de copii din clasele primare ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:15
(166 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

Un polițist rutier ialomițean a reușit să cucerească toate cele 13 vârfuri de peste 2500 metri din România, atingând înălțimile amețitoare ale Alpilor Italieni, Munților Balcani sau Muntele Olimp. Agentul ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:10
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

În cursul zilei de miercuri, 13 noiembrie a.c., pe raza municipiului Slobozia au fost angrenate aproximativ 40 de efective de Ordine Publică, Poliție Rutieră și Investigații Criminale, precum și luptători ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:15
(308 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Slobozia razie


DN21: Accident rutier soldat cu trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 6,20, s-a produs o coliziune între două autoturisme pe Drumul Național 21. Pentru salvarea victimelor, au acționat salvatorii de la Detașamentul Slobozia cu o autospecială ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:10
(387 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN21 accident


Căzănești: «Cupa Bărăganului la Oină»

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la Sala de Sport a orașului Căzănești se va desfășura, începând cu orele 10,00, prima ediție «Cupa Bărăganului la Oină». Competiția, organizată de Federația Română de Oină împreună ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:05
(501 vizualizări - 4 comentarii)


La volan prin Urziceni, fără permis de conducere

Marți, 12 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat un tânăr, de 18 ani, din județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, fără a deține permis de conducere pentru ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:25
(213 vizualizări - 0 comentarii)


Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Peste 200 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, care transporta pe DN2A pește fără documente de proveniență ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:20
(287 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Accident rutier soldat cu cinci victime pe DJ212

Evenimentul s-a produs marți, 12 noiembrie a.c., în jurul orelor 19,30, când un autoturism a părărăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un pom aflat pe marginea șoselei. La locul intervenției au ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 13:05
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Salonul de toamnă 2019»

Vineri, 15 noiembrie 2019, începând cu orele 13,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Salonul de toamnă 2019». Evenimentul este organizat de Consiliul Județean ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 12:10
(298 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Și-a înscenat singur o tâlhărie după ce a pierdut banii la păcănele

Polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Slobozia, care și-ar fi înscenat singur o tâlhărie calificată. În fapt, luni, 11 noiembrie 2019, în jurul orelor 18,00, un bărbat a apelat numărul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:15
(398 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...