Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Noua ordine administrativă a edilului Mocioniu

Noua ordine administrativă a edilului Mocioniu

bonus: Consilierul PNL George Avram rămâne fără mandat

Timp de mandate întregi, Slobozia a fost condusă pompieristic. Contracte semnate pe genunchi, reglementări discutabile, erori administrative scandaloase... Ședința Consiliului Local Slobozia de joi, 26 aprilie 2018, a oferit primarului Adrian Mocioniu șansa de a îndrepta greșelile administrațiilor precedente și de a oferi un start nou activității societăților aflate în subordinea Consiliului Local. Cel puțin la nivel de intenție...

Un respiro de 15 ani pentru Servicii Publice Primarul Adrian Mocioniu continuă să sprijine activitatea directorului Servicii Publice Slobozia SRL. În cadrul ședinței Consiliului Local de săptămâna trecută, plenul a adoptat un proiect de hotărâre prin care prelungește serviciul de delegare a gestiunii serviciului public de administrare a piețelor, bazarului, oborului și cimitirelor umane cu 15 ani. Reamintim că acest contract este deținut de către Servicii Publice Slobozia din anul 2013, an în care a fost înființată această societate subordonată Consiliului Local. Potrivit expunerii de motive, în opinia primarului Adrian Mocioniu această societate are capacitatea de a exploata și întreține eficient activitatea în spațiile încredințate spre administrare. «În decursul celor 4 ani de activitate, Servicii Publice Slobozia SRL a reușit să finalizeze o serie de investiții și activități socio-economice prin autofinanțare, fără a solicita, respectiv primi, sprijin financiar din partea bugetului local!» precizează primarul Sloboziei în expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre. Reamintim că, în ultimul an, activitatea din cadrul Servicii Publice Slobozia SRL a fost deseori contestată în spațiul public. În toamna anului trecut, Dorina Milea a propus, iar consilierii locali au aprobat, majorarea tarifelor pentru «închirierea meselor, spațiilor comerciale, spațiilor de depozitare și terenurilor din piețe, Hala Cuza Vodă, Bazar Municipal și în Obor» cu 27%. De asemenea, în cazul tarifelor pentru activitatea din cadrul cimitirului uman, majorările de tarife operate au fost de 39%. Oficialii societății, în tandem cu consilierii locali, au susținut la momentul respectiv că aceste majorări sunt necesare pentru salvarea de la... faliment!

De toate pentru toți Un alt proiect de hotărâre de interes pentru opinia publică este cel privind aprobarea Regulamentului de stabilire și delimitare a amplasamentelor pentru terase sezoniere și permanente cu destinație comercială. După ani de scandaluri publice pe această temă, viceprimarul Gabriel Mușat a reușit să elaboreze un set de reguli clare pentru acest sector de activitate. În plus, susțin surse administrative, noile reglementări vor permite administrației locale o mai bună colectare a veniturilor obținute din închirierea acestor terase. De asemenea, administrația Mocioniu a decis «darea în folosință» a fondului forestier deținut de municipiul Slobozia către Ocolul Silvic. Suprafața cedată este de 43 de ha, durata contractului este de 10 ani, iar valoarea contractului este de 75 lei/ha/an. Pe de altă parte, Municipalitatea a reluat votul pentru alocarea a 1,54 milioane de lei pentru AFC Unirea ’04 Slobozia și 2,46 milioane de lei pentru Asociația Handbal Club Municipal Slobozia. Potrivit expunerii de motive, ambele proiecte de hotărâre, aprobate la începutul anului în curs, au fost respinse de către Instituția Prefectului Ialomița ca nelegale dat fiind faptul că nu au fost respectate prevederile Legii nr. 69/2000, a educației fizice și sportului. Reluarea votului pentru aceste alocări bugetare a fost posibilă în condițiile apariției unei noi modificări legislative (Legea 90 din aprilie 2018) care permite finanțarea activităților sportive «fără aplicarea legislației naționale și comunitare din domeniul ajutorului de stat». Consiliul Local Slobozia a mai aprobat și modificarea unor trasee rutiere «în sens unic», pentru anumite străzi din municipiul Slobozia.

Pentru un vot rătăcit
Consilierul PNL George Avram rămâne fără mandat
Ședința din 26 aprilie 2018 a oferit un spectacol fără precedent în cadrul Consiliului Local Slobozia. Consilierul PNL George Avram a votat pentru majorarea tarifelor la colectarea deșeurilor menajere. El riscă acum excluderea din cadrul Consiliului Local!
Vot fără mandat Majorarea tarifelor pentru colectarea deșeurilor menajere a polemizat în mod surprinzător taberele din cadrul Consiliului Local Slobozia. Astfel, unul dintre cei 5 consilieri PNL, George Avram, a votat alături de consilierii PSD pentru majorarea tarifelor. În pofida pledoariilor formulate de către colegii săi de partid care au susținut că aceste majorări nu sunt nici legale, nici oportune, George Avram a preferat să facă notă discordantă. Ulterior ședinței, el a declarat pentru ziarul nostru: «Votul meu nu a înclinat balanța în niciun fel, hotărârea a fost adoptată cu votul PSD, ALDE și UNPR! (...) Refuzul de a vota majorarea de preț nu ar fi condus decât la sistarea ridicării gunoiului, nicicum la gestionarea într-un mod mai benefic pentru cetățeni a crizei... În fapt, altă soluție decât acceptarea acestui tarif nu există!». «Politic vorbind, sigur că aș fi putut da vina pe PSD, aș fi putut să mă prefac că nu știu argumentele, aș fi putut să mă retrag dintr-o problemă care privește Primăria...» a mai declarat el pe marginea subiectului.
PNL nu iartă! Argumentația consilierului PNL George Avram nu a convins pe nimeni. Robert Bocu, unul dintre colegii săi de Consiliu, s-a declarat dezamăgit de votul acestuia susținând că nu îi înțelege poziția. «Cu numai câteva ore înainte George spunea altceva... Nu mai înțeleg nimic!» ne-a declarat acesta. Decizia lui George Avram de a se alătura colegilor din PSD într-o problemă atât de sensibilă a determinat liderii PNL Ialomița să ia poziție. Consilierul județean PNL Dragoș Soare a anuntat deja public că George Avram riscă excluderea din Consiliul Local. «Nu ne putem juca cu voturile într-o problemă care vizează direct comunitatea slobozeană! Este un gest greu de înțeles și imposibil de iertat. Nu vreau să fac speculații inutile... Spun însă, clar și răspicat, că o astfel de situație nu poate fi tolerată!» ne-a declarat acesta. Potrivit informațiilor noastre, președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, a fost informat de incident și va cere PNL Slobozia retragerea sprijinului politic pentru consilierul George Avram. O decizie oficială în acest sens va fi anunțată până la sfârșitul acestei săptămâni.

7 Mai 2018, 08:05 (4792 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Administrația Mocioniu circulă într-un singur autobuz!
Bugetul Sloboziei, suplimentat cu 530 mii de lei
Hotărâri ale Consiliului Local Slobozia care afectează viața publică
Consilierii locali ai Sloboziei au aprobat un proiect ilegal

Comentariile cititorilor:


bora:
(9 Mai 2018, 10:54)
Are Rafael un siktir pe el...
Mda:
(8 Mai 2018, 14:53)
Din cauza unor astfel de specimene nu mai merge lumea la vot! Cu cine dracu sa mai votezi daca dupa alegeri trec toti la PSD?
psd:
(8 Mai 2018, 09:52)
Avram a fost cel mai usor de cumparat. Mai urmeaza si altii :))
silviu:
(7 Mai 2018, 20:26)
oare domnul Avram o fi primit ceva ca sa-si riste postul de consilier? il vedem la viitoarele alegeri pe listele PSD? orice ar spune, a tradat partidul, a tradat alegatorii. sa-ti fie rusine domnule!
@Tumoarea psd:
(7 Mai 2018, 13:57)
Milionul de euro( si ăștia nu sunt toți banii pe anul asta) nu sunt pentru sport, sunt pentru clonele alea falimentare csm si hcm care se zbat in submediocritate, una e rușinea absoluta in liga1 handbal( ce-i drept pentru doar încă doua meciuri) iar cealaltă pluteste in deriva prin liga treia, fara obiectiv, orizont, calitate......, musca din c..urul calului! Va promova abatorul si va rezista in liga treia cu un buget de sub 50.000 euro si atunci clona de ce are nevoile astea extravagante???? Orașul este o ruina iar primarul si consiliul local toaca banii cu neispravitii!!!!! Dumnezeu sa mai înțeleagă ceva!!!! Ce dracu le mai da la handbal doua milioane si ceva de lei cand mai au de jucat doua meciuri in liga 1..., sa aibă bani de cantonamente si de vacante exotice????? Fa-ne bre șosele, fa-ne canalizare, fa curat in oraș si lasa dracu mofturile astea de fripturist ca nu te-am ales sa-ți bati joc de noi!!!!
Lozinci marxiste:
(7 Mai 2018, 13:32)
De la Lenin(Invatati, invatati, invatati!) la psd( Inhatati, inhatati, inhatati!)..
TUMOAREA PSD:
(7 Mai 2018, 12:42)
Cica avem bani pentru:1,54 milioane de lei +2,56 milioane lei(pentru necunoscatori vorbim de lei noi) aproximativ 1 milion de euro pentru sport(corect si benefic)dar NU avem fonduri pentru canalizare si utilitati pentru cartierul pentru tineri  din zona gari noi(Slobozia Noua)
Nalal administratie,vedeti ca pe str.Penes Curcanu nu exista :canalizare,gaze,asfalt,iluminat........
IN NICI UN CAZ ZEN:
(7 Mai 2018, 12:39)
Papitoii aceia de colegi ai lui Avram ce pazeau?!? Oare ei chiar nu vorbesc inainte unii cu altii?!? cred ca erau vorbiti si stiau... II VENISE RANDUL LUI AVRAM!!! INTOTDEAUNA SE GASESTE CATE UNUL SA VOTEZE AIUREA CU PSD-UL?!? NOI VOTANTII LOR CE SA MAI CREDEM SI CE SA MAI INTELEGEM? Daca stam si ne unitam la votul lor se vede ca fac asta prin rotatie! AFARA TOTI!!! Altfel PNL va trimitem la Groapa de gunoi si uitam de voi!!!
Sima:
(7 Mai 2018, 12:27)
Voi chiar credeti ca Avram sa trezit cu mana pe sus la vot ?!? A transmis PSD ca el nu se supune si ca este gata sa voteze cu ei oricand au nevoie! Cum iti permiti sa iti bati joc de noi Georgica?!?
Maria:
(7 Mai 2018, 12:24)
Dl. Avram a vrut sa isi arate muschii pe banii nostrii!!! AFARA!!!
Andrei:
(7 Mai 2018, 12:23)
Normal! Daca art fi platit doar din buzunarul lor, nu era nici o problema! Foarte bine! Sa il dea afara! Daca vrem sa credem ca mai avem o speranta PNL trebuie sa dovedeasca faptul ca nu este mana in mana cu PSD!!!
PNL-ist deghizat:
(7 Mai 2018, 11:54)
Clar ca vaca, ca dl Avram este um mic pesedist sub acoperire penelista!!!!! Si ca el mai sunt cativa...atentie dl Soare....
Ana:
(7 Mai 2018, 10:45)
Cred ca s-a inteles gresit. S-a majorat tariful pentru depozitare gunoaie si nu pentru colectare!
Mary:
(7 Mai 2018, 10:25)
 Totul este făcut pe mai mulți bani ai plătitorilor de impozite. Dacă era din buzunarul lor, nu măreau tarifele. GROPILE DIN ASFALT MAI AȘTEAPTĂ prin bunăvoința aleșilor noștrii. Eu am o vorbă: să vă ia dracu' pă toți!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 26 Aug 2019
150 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(306 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Peste 60 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești și Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în cadrul unei ample acțiuni pe linia pisciculturii, combaterii ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:10
(277 vizualizări - 0 comentarii)


Accident între Movila și Fetești, patru victime

Miercuri, 21 august a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Fetești au intervenit la un eveniment rutier produs pe DJ212, în afara municipiului Fetești, soldat cu rănirea a patru ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:15
(382 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație

Miercuri, 21 august a.c., polițiștii ialomițeni au întocmit dosare penale unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Astfel, un bărbat, de 36 de ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:10
(359 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Acțiune împotriva «taximetriștilor-pirat»

Joi, 22 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat în flagrant delict un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Mărculești, în timp ce efectua transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:05
(367 vizualizări - 0 comentarii)


5

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(403 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(373 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(419 vizualizări - 2 comentarii)


8

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(576 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(436 vizualizări - 0 comentarii)


10

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(449 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(495 vizualizări - 0 comentarii)


12

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(1067 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(926 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(1113 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(1027 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(931 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(1070 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(892 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(1090 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(965 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(961 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(1185 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(1159 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(1158 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(1139 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(1215 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...