Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Spitalul Județean de Urgență Slobozia nu poate depăși criza de medici specialiști

Spitalul Județean de Urgență Slobozia nu poate depăși criza de medici specialiști

Ascunsă de ochii opiniei publice în ultimul an și jumătate, criza de medici a Spitalului Județean de Urgență Slobozia este tot mai evidentă. Mariana Iancu, managerul instituției, declara faptul că în 2017 a reușit să angajeze la spitalul pe care îl conduce 21 de medici. O serie de documente publicate pe site-ul Spitalului Slobozia dezvăluie însă realitatea cu privire la numărul exact de medici care s-au angajat. Este vorba despre anunțurile pe care Spitalul Județean de Urgență Slobozia le-a transmis publicației «Viața Medicală» pentru publicarea posturilor pe care instituția le are disponibile. Este vorba despre aproximativ 40 de posturi de medici specialiști!

Bolnavii au fost mințiți! La fel ca în cazul multor spitale românești, și cel din Slobozia se confruntă cu o criză acută de medici specialiști. Cu toate acestea, administrația instituției încearcă să ascundă de ochii opiniei publice această realitate dureroasă, negând evidența acestei probleme reale. În toamna anului trecut, Mariana Iancu, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia făcea public, prin vocea purtătorului de cuvânt al instituției, faptul că spitalul pe care îl conduce a angajat 21 de medici tineri. La 6 luni distanță, reprezentanții Spitalului Slobozia recunosc faptul că nevoia de medici specialiști este mai mare ca niciodată! Totul a ieșit la iveală după ce reprezentanții instituției au introdus pe pagina de internet a Spitalului Slobozia anunțul transmis revistei «Viața Medicală» pentru a publica toate posturile de medici specialiști disponibile și pentru care se organizează concurs. În total este vorba despre aproximativ 40 de posturi pe care Spitalul Slobozia încearcă să le ocupe de mai bine de 5 ani... Numărul medicilor tineri care au venit la Slobozia în ultimul an și jumătate nu depășește cifra 10, iar unii dintre ei au și plecat din spital. Este cazul medicului specialist în Psihiatrie Infantilă, care a decis să încheie activitatea la spital, după ce ar fi avut o dispută cu managerul Mariana Iancu. Mai mult, contractele cu aceștia fuseseră încheiate cu mult timp înainte ca Mariana Iancu să devină manager, în timpul mandatelor foștilor manageri Adrian Berbece și Violeta Șapira.

Secții cu probleme La momentul de față, cele mai multe probleme generate de lipsa specialiștilor sunt pe Secția Neonatologie, unde gărzile sunt efectuate de doi medici pensionari. În lista dată spre publicare revistei «Viața Medicală» au fost scoase la concurs 3 posturi pentru medici specialiști în Neonatologie. În prezent pensionară, Gabriela Dumitru lucrează ca medic specialist al acestei secții de peste 20 de ani și recunoaște faptul că dacă ar pleca acasă Spitalul Slobozia ar rămâne fără Maternitate! «Venim aici și ne rugăm ca o minune să țină secția aceasta în picioare... Facem eforturi imense pentru ca ea să nu se închidă! Am discutat și cu rezidenți, am scos și posturile la concurs, însă toate eforturile au fost de pomană. Tot ce ne-a mai rămas este speranța că cineva va vrea să vină să lucreze la Slobozia!» susține medicul Gabriela Dumitru. Într-o situație similară se află și Secția Pediatrie, acolo unde, din cauza lipsei de specialiști, gărzile sunt efectuate cu medici de familie, coordonați de la domiciliu de cei doi specialiști pe care secția îi are.

Diabetologia, ștearsă de pe listă
Pe lunga listă a posturilor scoase la concurs de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slobozia nu se regăsește și cel pentru specializarea Diabetologie. Cel mai mare spital din Ialomița a rămas fără medici pentru această specializare, după demisia medicilor Simona Berbece și Constantin Roman. Fără să motiveze în vreun fel, administrația Spitalului Slobozia a refuzat în repetate rânduri să scoată la concurs acest post, deși este vacant de peste 2 ani. Mai mult, se pare că există chiar și o hotărâre judecătorească prin care instanța a stabilit scoaterea la concurs a postului... Însă, chiar și în aceste condiții, demersul nu a fost pus în practică!

Spitalul de la Slobozia pierde bani
Dincolo de calitatea scăzută a actului medical pe care Spitalul Slobozia îl oferă pacienților, lipsa medicilor afectează și bugetul instituției. Practic, unitatea medicală nu poate încasa o parte din fondurile oferite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița pentru serviciile medicale oferite, pentru că nu există medici specialiști care să ofere astfel de servicii. Estimativ, unitatea medicală pierde aproximativ 100 mii de lei/lunar pentru că nu efectuează integral serviciile medicale pe care și-a asumat să le presteze în baza contractului de finanțare încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița. «Într-adevăr, nu toate serviciile medicale sunt decontate integral la Slobozia, pentru că există și o problemă legată de lipsa medicilor... Noi facem toate eforturile să ajutăm spitalul atât cât ne permite legea!» susține Mihai Geantă, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița.

11 Mai 2018, 14:40 (3866 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Locuințele pentru medici, problema nerezolvată a Spitalului Județean de Urgență Slobozia
Spitalul Județean de Urgență Slobozia, în pericol de declasare
Spitalul Județean de Urgență Slobozia rămîne fără medici

Comentariile cititorilor:


EUGEN:
(14 Mai 2018, 14:02)
doamne chiar nimic nu este bun in acest spital?Si de ce ne plingem cind tot judetul a votat oameni incapabili sa conduca De ce ne plingem cind am votat un primar care a facut din acest oras  o groapa de gunoi PARCURILE SINT PLINE DE SERPI ,DE CAPUSE SI DE MULTA MIZERIE de fapt tot orasul este in ruina Cum sa vina medici tineri cind nu au unde sta  nu au locuinta nimeni nu se intereseaza De ce la noi nu se poate infiita o policlinica cu toate serviciile posibile in cladirile deja construite care sint goale (centru militar ,proectarile )cladirii care pot fii adaptate la un spital  sau la o policlinica particulara Oare poate cineva sa raspunda ???
Gica:
(12 Mai 2018, 20:34)
Nu mai promovați infirmiere fără studii medii, (măcar).
Pacientul:
(12 Mai 2018, 19:49)
Medici nu sunt, dar madam gunoiera are salariul 200 milioane dupa ce i-a fost marit de vreo 5 ori pentru competenta dovedita in conducerea abatorului si mai are si masina de serviciu nou nouta de15 mii de euro. intre timp a inchis linia a doua de garda pe chirurgie ca nu sunt bani sa plateasca....adica linia a 2-ua de garda unde gaseai un ortoped sau alt specialist necesar 
Pacient:
(12 Mai 2018, 16:47)
Probleme sunt si la pneumologie. Isterica de doctorita Balta consulta pacientii de la cabinetul ei privat - ca poate nu stiti si-a dat demisia din functia de direcor medical si medic pneumolog pentru ca si-a deschis cabinet privat - in dispensarul TBC. Poate vede si directoarea spitalului, presa si sanepidul.
O mama:
(12 Mai 2018, 15:51)
Am doi copii mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoși dar daca vom avea nevoie de un medic de unde să îl luăm ce o sa facem o sa stam și ne uitam la ei cum se chinuie....multa lume spun că doamna Gabriela Dumitru doamna neonatolog este rea,a dracului,dar daca dansa ar refuza sa mai facă de garda ce se va întâmpla cu acei copii care vor veni pe lume?camd am născut era foarte atenta cu bebeluși nu permitea să intri nedezinfectat pe mâini la bebeluș și iții explica tot ce ținea de dânsa..o doamna de nota 10 așa că o întreb de Doamna Iancu cum poate dormi noapte când sunt atâtea cazuri și nu avem doctori?se simte bine când baga banii in buzunar și altu moare pe masa?că nu-i un medic să-l vadă.. .....
Nu-i bai :
(12 Mai 2018, 09:46)
La upu un singur brancardier în tura de noapte, sa ne ferească Dumnezeu de vrun accident. Nu numai lipsa de medici, ci și de personal. Asta e dacă ne descurcam cum am făcut-o și pana acum și merge, de ce nu o facem și incontinuare. Bravo, felicitări celor ce pot și duc în spate toată SECȚIA.
LIPSA MEDIC:
(12 Mai 2018, 08:07)
CUM E POSIBIL SA NU AI UN MEDIC ORTOPED PENTRU COPII? CA SA II BAGE MANA-N GIPS UNI COPIL CERE ACORDUL  SI PE TIMP DE NOAPTE SUNT TRIMISI CU SALVAREA LA BUCURESTI LA GRIGORE ALEXANDRESCU .SI VA DATI SEAMA SALVARE OCUPATA ,MOTORINA CONSUMATA  .ASISTENT MEDICAL SI SOFER DE PE SALVARE OCUPATI SI PLATITI ,ETC
Ion:
(12 Mai 2018, 00:59)
Sunt curios ce comentarii laudative vor apare acum...am impresia ca matroana si-a angajat comentaci profesionisti sa isi mai spele obrazul. La ultimul articol cu receptia erau o groaza de comentarii dupa acelasi tipar. Pare cusut cu ata alba
Georgel:
(11 Mai 2018, 17:15)
Mariana Iancu cat de curand va baga spitalul in faliment. De ce nu o ancheteaza nimeni pe aceasta femeie care conduce Vivani din umbra,si detine si functia de manager al Spitalului. Investiti fara cap, lipsa de studii in domeniu,ar trebui demisa,INSTANT.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 20 Oct 2018
171 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

19 Octombrie 2018, 17:05


ITM Ialomița: Simpozion «Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor periculoase»

Cu ocazia Săptămânii Europeane pentru Securitate și Sănătate în Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița organizează simpozionul cu tema «Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2018, 08:10
(252 vizualizări - 0 comentarii)


2

IPJ Ialomița: Campanie de prevenire a fraudelor informatice «CyberScams»

În perioada 17-23 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni, în parteneriat cu Europol și Federația Europeană a Băncilor, lansează o campanie de prevenire a celor mai întâlnite 7 tipuri de fraude în mediul ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2018, 08:05
(206 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Octombrie 2018, 17:10


Muteni Buzău: Copil ars sub ochii părinților

Neatenția părinților a avut urmări grave asupra unui copil de 1 an și 3 luni din comuna Munteni Buzău. Micuțul se juca nesupravegheat în curte, moment în care a căzut peste focul pe care părinții l-au aprins ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2018, 11:48
(596 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 1400 de amenzi, 62 de permise reținute

Polițiștii au aplicat peste 1400 de sancțiuni contravenționale și au reținut 62 de permise de conducere, în cadrul unei acțiuni de 3 zile desfășurate în județul Ialomița, sub coordonarea Direcției Rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:50
(634 vizualizări - 0 comentarii)


6

Autoturism căutat de autoritățile britanice, identificat de polițiștii ialomițeni

Un autoturism căutat pentru confiscare de autoritățile britanice a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița. Autoturismul ce aparținea unui bărbat în vârstă ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:45
(723 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A dat în marșarier și a lovit un pieton

În cursul zilei de joi, 11 octombrie a.c, pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:40
(775 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


8

Slobozia: L-a atacat cu o lopată

În după-amiaza zilei de miercuri, 10 octombrie a.c., un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost lovit în cap cu o lopată de către un cetățean. Victima tăia iarba de pe marginea drumului când a fost zărit de ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 14:10
(936 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia scandal


Fetești: S-a aruncat în gol de la balcon

În dimineața zilei de joi, 11 octombrie 2018, în jurul orelor 3,00, o tânără de 19 ani din Fetești s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului în care locuia, cu intenția de a se sinucide. Fata a supraviețuit ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 10:30
(994 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Grevă a transportatorilor

Slobozia: Grevă a transportatorilor

Greva generală a transportatorilor blochează circulația autobuzelor din Slobozia către București. Transportatorii locali au ales să nu efectueze joi, 11 octombrie 2018, nicio cursă către Capitală. Aceștia ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 10:20
(908 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza în data de 19 octombrie 2018, orele 9,00, «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», eveniment care va avea loc ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2018, 16:10
(807 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: 3 cutremure în interval de o oră!

3 cutremure au avut loc în județul Ialomița, în decursul unei singure ore. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter, scrie Mediafax. Potrivit Institutului ...[citește_toată_știrea]

7 Octombrie 2018, 17:30
(1981 vizualizări - 4 comentarii)


Perieți: Mort în accident

Perieți: Mort în accident

Coliziunea dintre un autocamion și un autoturism produsă joi, 4 octombrie a.c., în jurul orelor 19,00, în comuna Perieți, a condus la decesul șoferului din turism, un bărbat în vârstă de 61 de ani. Echipajele ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 10:10
(1410 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Doi tineri suspectați de «furt din autoturism», reținuți

Polițiștii slobozeni cercetează doi tineri, de 17 și 18 ani, pentru «furt calificat», cei în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore. Astfel, polițiștii au identificat doi tineri de 17, respectiv 18 ani, ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:35
(1127 vizualizări - 0 comentarii)


Urmăriți internațional, depistați de polițiștii ialomițeni

Marți, 2 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJIalomița au acționat pe raza județului, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:20
(1072 vizualizări - 0 comentarii)


Maternitatea Urziceni, una dintre maternitățile pe care «Salvați Copiii» le dotează cu aparatură medicală vitală prematurilor

În România, nașterea rămâne discriminatorie: o maternitate lipsită de aparatură medicală vitală poate însemna, pentru un copil născut prea devreme, o salvare venită prea târziu. Este cazul Maternității ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:10
(939 vizualizări - 0 comentarii)


Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița: «Salonul Anual de Carte» a ajuns la ediția a 27-a

Luni, 1 octombrie 2018, la orele 12,00, a debutat a 27-a ediție a «Salonului Anual de Carte» organizat de către Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița. Prestigioasă prin prisma longevității, ediția ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2018, 09:10
(1125 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Au fost înlocuiți 20 de președinți de secții de votare la Referendum

Ialomița înregistrează primele probleme în procesul de organizare a scrutinului pentru Referendumul de modificare a Constituției, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie 2018. Astfel, 20 de președinți ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2018, 17:20
(1630 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Contrabandist de țigări, prins de polițiști

Urziceni: Contrabandist de țigări, prins de polițiști

Un tânăr, de 31 de ani, din Urziceni, este principalul suspect într-un dosar de contrabandă cu țigări, instrumentat de polițiștii Ialomițeni. Oamenii legii au efectuat la locuința sa o percheziție domiciliară ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 17:00
(1308 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 1-5 octombrie a.c., orele 6,30-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor de electricitate. Aceste ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:40
(1576 vizualizări - 1 comentariu)


ITM Ialomița: Constructori amendați

În cursul anului 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat acțiuni de control în cadrul unei campanii de instruire și informare cu privire la activitățile din domeniul construcțiilor ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:25
(1471 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Caravana «Fii pregătit!»

Sâmbătă, 29 septembrie a.c., între orele 10,00-17,00, va ajunge în orașul Slobozia caravana SMURD «Fii pregătit!». Aceasta va fi amplasată pe bulevardul Chimiei, în Piața Unirii și are ca scop instruirea ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:15
(1464 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în loc. Cosâmbești, jud. Ialomița
angajează
ȘOFERI AUTOCAMION
Cerințe:
-studii medii
-permis de conducere categoria B și C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități:
-participă la operațiunile de încărcare
și descarcăre a autovehiculului
Beneficii:
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune
atât la sediul din Cosâmbești
cât și pe următoarea adresă de
email: agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține și
la telefon 0749/082.231

28 Septembrie 2018, 10:05


Urziceni: S-a înecat la pescuit

Marți, 25 septembrie 2018, în jurul orelor 14,00, un apel primit la Dispeceratul ISU Ialomița semnala prezența a doi bărbați în zona unei amenajări hidrotehnice din beton, aflată pe râul Ialomița, în apropierea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 09:05
(1478 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni înecat


Cosâmbești: Prins cu aproape 100 kg de pește în portbagaj

Polițiștii ialomițeni acționează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal. Astfel, a fost depistat, pe raza localității Cosâmbești ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:45
(1679 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente în Ialomița: Două persoane decedate, patru rănite

În cursul zilei de marți, 25 septembrie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere. Primul eveniment s-a produs în jurul orelor 16,00, în apropiere de comuna Sinești și s-a soldat ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:15
(1388 vizualizări - 0 comentarii)


Deținătorii de câini periculoși, în atenția polițiștilor ialomițeni

În perioada septembrie-decembrie 2018, polițiștii ialomițeni desfășoară acțiuni de prevenire a oricăror incidente în care sunt implicați câinii periculoși sau agresivi și de verificare a modului de respectare ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:05
(1524 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Exercițiu la Țăndărei

Joi, 27 septembrie 2018, de la orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița organizează în orașul Țăndărei un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 07:45
(1600 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza în data de 19 octombrie 2018, orele 9,00, «Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți». Evenimentul se va desfășura la Slobozia, în ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2018, 17:20
(1547 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Reacție în Directori numiți «politic» în școlile ialomițene Alt observator în Directori numiți «politic» în școlile ialomițene Fără șpagă! în «Industria unghiilor» valorează 1,5 milioane de euro Cultura în Moșia administrativă a lui Nelu Chițoiu, primarul de Milano #pasajladrajna în Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului Observator independent în Directori numiți «politic» în școlile ialomițene Ion în Moșia administrativă a lui Nelu Chițoiu, primarul de Milano Valeriu în Moșia administrativă a lui Nelu Chițoiu, primarul de Milano Cu erectia la control în «Industria unghiilor» valorează 1,5 milioane de euro Unul din multime în Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului @Haiduc în Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului Flo..ica în Moșia administrativă a lui Nelu Chițoiu, primarul de Milano @Adela Neagu în Moșia administrativă a lui Nelu Chițoiu, primarul de Milano @prea arogantul în Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului Enuța în Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița: «Salonul Anual de Carte» a ajuns la ediția a 27-a Marcel în Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului soc în Moșia administrativă a lui Nelu Chițoiu, primarul de Milano Cristi în Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului Un cetatean în Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului Stiutor în Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...