Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Execuție ratată la PNL Slobozia

Liberalismul municipal în derivă

Execuție ratată la PNL Slobozia

Vineri, 18 mai 2018, PNL Slobozia s-a reunit în cadrul unei ședințe care a avut drept scop excluderea consilierului local Avram George. Excluderea, anunțată public de către secretarul general al PNL, Dragoș Soare, s-a amânat din lipsă de cvorum. «PNL s-a confruntat cu multe situații de acest gen. Votul organizației e suveran...» a declarat acesta ulterior ședinței.

Din Soare n-au rămas decât dinții Vineri, 18 mai a.c., în cadrul unei conferințe de presă, secretarul general al PNL Ialomița, Dragoș Soare, a anunțat iminenta excludere a consilierului local George Avram din cadrul PNL Slobozia: «Aici nu e dictatură... Dar e normal să propunem excluderea lui! E valabil pentru toți consilierii locali. Și e valabil și pentru mine, într-o situație similară!». Reamintim că George Avram a făcut imprudența de a vota împreună cu majoritatea consilierilor PSD «după cum i-a dictat conștiința» pentru majorarea tarifelor de colectare a deșeurilor menajere la Slobozia. Decizia lui a fost considerată drept «derapaj periculos» și a fost sancționată public. «Consilierii PNL din cadrul Consiliului Local trebuie să înțeleagă că se află în Opoziție! Din punctul meu de vedere, e o trădare și trebuie sancționată ca atare. Ce încredere mai poți avea într-un om pe care conștiința îl îndeamnă să voteze alături de PSD un proiect atât de controversat?» a declarat Dragoș Soare referitor la această situație. În pofida declarațiilor publice și a lobby-ului activ, excluderea lui George Avram nu a fost posibilă. Potrivit statutului, excluderea unui membru se face cu jumătate plus unul din numărul de membri. Vineri, 18 mai a.c., la apelul lansat de către Dragoș Soare au răspuns prezent doar 90 din cei 200 de membri, motiv pentru care ședința s-a amânat pentru miercuri, 23 mai 2018.

Soluția à la Caragiale Înfrângerea lui Dragoș Soare reamintește de vremurile când Marius Hoinaru, unul dintre «miniștrii de rezervă» ai PNL la Agricultură, agita «bâta» politicii liberale pe sub nasul democrat al Mariei Petre. La momentul respectiv, Marius Hoinaru nu pricepea de ce Alianța PNL-PD trebuie să susțină, din nou, candidatura Mariei Petre la Primăria Sloboziei, în condițiile în care liberalii își doreau promovarea unor forțe proaspete. Ulterior, Marius Hoinaru a îngropat «bâta» războiului politic... Și, din câte vă amintiți, Maria Petre a candidat, încă o dată, la funcția de primar al Sloboziei. După un timp, Dragoș Soare se pare că a găsit aceeași «bâtă» a politicii liberale. Acum o redescoperă și îi reconsideră calitățile... Este posibil, totuși, ca Dragoș Soare să răspundă chemării liderului Orban, care îndemna la aplicarea «bâtei» în politică. Doar că «bâta» lui Orban viza social-democrați, nicidecum membrii propriului partid. Pe de altă parte, războiul fratricid declanșat de Dragoș Soare are un scop clar: epurarea filialei de elementele reacționare infiltrate de către PSD. Numai că, într-un județ ca Ialomița, într-un oraș ca Slobozia, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea, există riscul ca epurarea să fie atât de masivă încât la PNL să nu mai rămână nici măcar semințele liberalismului. Așa că noi sugerăm, ca variantă de compromis, adoptarea ca slogan a ditirambelor nemuritorului Farfuridi, după care, de altfel, filiala a funcționat timp de 28 de ani: «Să se revizuiască, primim... Dar să nu se schimbe nimic!».

«Oprește furtul lor. Sunt banii tăi de pensie!»
În altă ordine de idei, Dragoș Soare a anunțat public declanșarea în Ialomița a campaniei inițiate de PNL la nivel național «Oprește furtul lor. Sunt banii tăi de pensie!». Campania de informare are scopul declarat de a-i avertiza pe cetățeni cu privire la modul în care guvernarea PSD-ALDE gestionează banii din Pilonul II de pensii. Campania se va desfășura până la sfârșitul lunii iunie și va consta în conferințe de presă și distribuirea a două milioane de pliante. 3000 de voluntari vor discuta cu cetățenii pentru a-i informa în legătură cu situația de la acest moment «Ne simțim acum ca pe vremea bunicilor noștri, când comuniștii veneau și rechiziționau animalele din bătătură. (...) Dacă pot face asta, pot face orice! Ne pot lua și casele, și terenurile... orice! Numai pentru că, așa cum au spus ei, pot face asta. (...) Dacă în 15-20 de ani, conform simulărilor confirmate de INS, sistemul public de pensii se va prăbuși, singura soluție rămâne acest Pilon II. Dacă și acest colac de salvare dispare, noi, cei care mai avem 20-25-30 de ani până la pensie, suntem condamnați. Datoria noastră ca partid politic este să informăm populația. Pârghiile pe care le are un partid sunt limitate, dar împreună cu populația civilă putem pune o presiune fantastică pentru ca aceste abuzuri să se oprească!» a declarat Dragoș Soare.

22 Mai 2018, 17:05 (3987 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Atenție, la PNL Slobozia se lucrează!
Dragoș Soare, candidatul PNL pentru Primăria Slobozia
«Lupt de 3 ani în tranșeele Consiliului Județean Ialomița!»

Comentariile cititorilor:


Vlad:
(31 Mai 2018, 14:22)
In sedinta CJ din 30 mai Dragos Soare , Gigi Manea , Doina Vasilescu consilieri Pnl au votat cu Psd-ul proiectul lui Moraru de preluare cladiri si terenuri in Amara ??? Doar Fuerea s-a opus? Se vor da singuri afara sau isi vor depune demisia ? Sunt prea lasi ei au voie pentru ca pot ! Fatarnicie si nesimtire !
gigel:
(27 Mai 2018, 20:48)
In loc sa fie injurat Avram, care a tradat, e injurat Soare! Bai vere, toti sunt de la pesede in tara asta? Sau toate coentariile sunt ale lui Avram? In locul lui n-as mai iesi pe strada de rusine...
Costică:
(24 Mai 2018, 14:08)
Nenea Soare e ca un soare. Va și apune, dacă nu chiar este apus! Mai sunt mulți SOARE în Slobozia? Vicleni, pe interes personal.
unul:
(24 Mai 2018, 10:44)
@ Urmasul.  Sunt tare curios sa vad cum se va reinventa PNL-ul. Acest lucru se va realiza doar daca in partid vor fi atrasi oameni cu caractere impecabile, nu ca marea majoritate a celor de acum. Pentru a castiga alegerile va trebui sa faca aliante. Cu Cine? Cu PSD-ul? Cei de la ALDE vor reveni in PNL? 
Politica, politica toti se muta precum bate vantul. Din punctul meu de vedere trebuie sa ne schimbam noi, sa rezistam la presiuni, sa nu plecam capul dar asta nu se va intampla niciodata.
Urmasul lui Urmasul lui Sava:
(24 Mai 2018, 07:12)
Dl. Soare este singurul liberal autentic din ialomița. În jurul său se va forma echipa care va câștiga alegerile din 2020. Nu înțeleg de ce oare oameni cu valente ridicate ca ale dl. Soare nu sunt promovați mai bine. PNL va fi mare cand Soare răsare!
Sorina:
(23 Mai 2018, 12:45)
Cine e Avam asta? Cum arata, de unde a aparut, ce a facut pentru oras?
gradinita:
(23 Mai 2018, 08:11)
Nenea Soare, daca ai demnitate si coloana vertebrala dreapta DA-TI DEMISIA ! oricum ceea ce faci e frectie la un picior de lemn, nicidecum opozitie sau actiuni benefice pentru populatia care iti plateste salariile. Dar se pare ca e bine al dreaq la ciolan, chiar si la un capat ceva mai saracacios. Ce scarba imi e de indivizi ca tine care fac de ochii lumii valuri iar in spate se pupa cu adversarii politici si fac afaceri impreuna (daca nu crezi priveste la anteriorul sef liberal al judetului..........) !
unul:
(23 Mai 2018, 07:36)
Credeti ca doar aceasta persoana este acoperit PSD in curtea PNL? Va inselati. Sunt multi care au facut campanii electorale pentru PSD si se cred mari liberali. Pana acum nu v-ai dat seama ca de fapt este un singur partid care conduce? Aici se vede cat am putut, noi  oamenii sa decadem, nu mai avem principii.Pentru a supravietui in aceasta lume suntem in stare de orice, chiar de a insela asteptarile celor care ne-au votat pentru a ajunge senatori, deputati etc.

gigel:
(22 Mai 2018, 23:06)
Daca nu pot exclude o cartita pesedista ca Avram, inseamna ca numarul pesedistilor din PNL este mai mare decat numarul penelistilor. E foarte grav! Si ne miram ca nu avem Opozitie.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 19 Oct 2019
104 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(61 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(83 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(59 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(61 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(158 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(116 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(95 vizualizări - 0 comentarii)


8

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(93 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(84 vizualizări - 0 comentarii)


10

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


12

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(147 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(107 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(211 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(209 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(245 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(188 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(217 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(212 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(409 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(301 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...