Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Polițiștii ialomițeni încearcă să identifice autorii a 50 de infracțiuni comise în zona Popasului Sinești

Polițiștii ialomițeni încearcă să identifice autorii a 50 de infracțiuni comise în zona Popasului Sinești

Scandalul jafului din zona Popasului Sinești povestit pe internet scoate la iveală indiferența cu care polițiștii ialomițeni au tratat faptele penale comise în această zonă. Într-un singur an, la Sinești au fost deschise 50 de anchete, fiind identificați doar trei autori. Restul dosarelor zac însă în sertarele polițiștilor și procurorilor care au în supraveghere această zonă.

Deficiențe pe bandă rulantă La finalul minivacanței de 1 Mai, un bărbat care se îndrepta spre București a oprit în zona Popasului Sinești și a fost atacat de o bandă de hoți care «operează» în această zonă. Omul a povestit totul pe o rețea de socializare, povestea sa făcând înconjurul țării. La scurt timp, Corpul de Control al IGPR a dispus un control amănunțit la Poliția ialomițeană, demers în urma căruia au fost descoperite numeroase nereguli. Acuzați de debandadă managerială, comandantul IPJ Ialomița, adjuncții săi și alți polițiști cu funcții de conducere, opt la număr, au fost cercetați prealabil. Tot în urma acestei verificări a reieșit și faptul că pericolul hoților care acționează în zona Popasului Sinești este destul de mare. Dovada o fac zecile de dosare penale înregistrate în perioada 1 ianuarie 2017-3 mai 2018, privind fapte de «furt» și «tentativă de furt», comise în această zonă. Concret, în urma controlului, reprezentanții IGPR au descoperit că există 50 de dosare penale cu autori necunoscuți, care au legătură cu fapte de «furt» sesizate în zona Popasului Sinești. În majoritatea cazurilor, modul de operare era similar cu cel povestit pe internet de bărbatul care se întorcea acasă din minivacanța de 1 Mai: hoții ieșeau din pădure, profitau de neatenția șoferilor, spărgeau roțile mașinii, iar apoi furau tot ce le ieșea în cale. Până în momentul de față, doar trei persoane au fost identificate în urma anchetelor deschise ca urmare a furturilor comise la Sinești.

Demisii în fruntea IPJ Ialomița Cercetarea prealabilă dispusă de oficialii Poliției Române asupra șefilor din Poliția ialomițeană i-a făcut pe unii dintre aceștia să renunțe de bună voie la scaune. Este cazul comisarului șef Sorin Cricu, care a renunțat la împuternicirea în funcția de adjunct al IPJ Ialomița, după ce «Scandalul Sinești» s-a consumat. Acesta a revenit la postul său din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ, pe care l-a ocupat înainte de numirea în funcția de adjunct.

Furturi din trenuri, sesizate pe internet
Povestea jafului de la Sinești relatat pe internet le-a dat curaj și altor persoane să procedeze în același fel. Un mecanic de locomotivă a mărturisit pe rețelele de socializare cum a fost martorul unor furturi dintr-un tren de marfă, în zona Gării Fetești. «Fiind mecanic de locomotivă, am asistat cu stupoare în Stația Fetești cum agenții de poliție TF permit hoților din vagoane să frâneze trenuri de marfă pentru a le opri și a putea fura. În ziua de 09.05.2018, fiind în Stația Fetești, la intrarea unui tren de marfă în stație, mai multe persoane s-au urcat din mers pe garnitură și au frânat trenul pentru a fura din vagoane. În tot acest timp, doi agenți de poliție se uitau pasiv de la o distanță de câțiva metri fără să ia nicio măsură (...)» a povestit bărbatul pe internet. Acesta susține că a depus o plânge la Poliția din Constanța, însă ea a fost trimisă spre soluționare polițiștilor din Ialomița.

22 Mai 2018, 11:40 (3196 vizualizări - 18 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Orca:
(27 Mai 2018, 10:11)
Neglijența șefilor și delăsarea subalternilor au condus la aceste rezultate, cine a făcut planurile de cercetare și cine a verificat executarea sarcinilor? Mai stiu șefii că au obligații în acest sens? Cum au ajuns acei infractori să nu fie cunoscuți până a fura din masini, că toți pleacă ,,de jos" de la găinării si furturi mărunte, și unde e politica de cadre prin care se formau polițiști cu experiență în punctele vulnerabile. Hai să ne mai mandrim si cu ce am făcut nu cu ce n-am făcut..Iar asta-i valabilă în toate domeniile.
Tatiana:
(26 Mai 2018, 14:21)
De ce faimosul @jet nu are curaj sa scrie unde trebuie adevarul? E un tâmpit laș și l băgați in seamă! Dacă l scuturi puțin nu mai recunoaște nimic. Ca la romani!
Mary:
(26 Mai 2018, 13:15)
@jet are dreptate mare dar supără, înfurie pe cei care se simt cu musca de pe cct pr nasul lor!! E greu de suportat adevărul despre tine! Incapabilii și Hoții înjură pe @jet. Ce bine ar fi să fie mai mulți ca @jet!
Adnan:
(26 Mai 2018, 07:16)
Pentru @jet esti chiar bulangiu de militian de economic ori esti procurorul de se crede tarzan ala care umbla beat beat cu masina de era sal omoare caini maidanezi sau esti vreuna din cele doua zeite alt spagii ramase in cartierul catanga.Daca neam cunoaste ???? Cat de frustat tias arata ca sunt.
@jet:
(24 Mai 2018, 16:36)
Sarmane @jet, n-ai priceput nimic din ceea ce spuneam. Si nici prea limpede nu esti in exprimare: limba romana e schilodita rau iar ideile, inecate in frustrari personale, ti se cam bat cap in cap. Amesteci fara noima anii'50 cu politia si procurorii din Urziceniul de azi. Postarea ta inspira mila, de aceea ai toata compatimirea mea.
Stan Pățitu:
(24 Mai 2018, 14:24)
Justiția este injustă! Aici e buba! Justițiarii, corupție la capu gol. Și se mai plâng că se amestecă politicul în treaba lor! Și? Justițiarii ,plătiți excelent, de ce permit și își permit să încalce legile???! Judecătorie, Tribunal, Poliție în Slobozia? Ca apa potabilă de la robinet!
Pentru @jet!:
(24 Mai 2018, 14:15)
@jet. Ai dreptate!! Fii liniștit, va fi și mai rău. Ai scris prost românește, dar adevărat. Sunt prea puțini care gândesc ca tine, de aceea suntem în cct.!!!!
jet:
(23 Mai 2018, 23:17)
Eroare@ da aia nescoliti asistati au scos din mizerie tara in anii '50 au scos mizeria care era exact ca acum in anul 2018. Aia asistati social cum ii numesti tu au scos tot puroiul care dupa lovitura de stat din '89 a recidivat.Un exeplu doua si gata unde reclami tu si cine te ia in seama pe tine un simplu om de provincie daca sesizezi infractiuni comise de politisti procurori judecatori. Reclami militianul te face procurorul. Reclami procurorul si judecatorul te face csm.ul dupa care stai si plangi servetel iti ineci amarul cu tutun si soricioaica. Cine baii cine se uita ori il intereseaza de tine.Dreptatea in ialomita se imparte dupa clanuri gasti de grupuri organizate bani neamuri. Ce te faci cand mergi la postul de politie din comuna care este parasit si reclami ca tia furat Corcodel vaca din grajd. Vine Politistul dupa 3 zile si iti spune ca stie cine este hotul dar nu are dovezi desii gaseste blana vacii la hot in buda. Te duci la procuror care iti rade in nas si te sfideaza azi dupa care maine isi trimite un sclav la hot si isi primeste renta. Ba aia analfabeti cu erau dar legea era pentru toti la fel. Exeplu iti mai dau si te rog rasfoieste presa din ialomita cu ceva timp in urma ai sa vezi cum nudecatoare din Urziceni dadea 47 mandate de arestare copy paste dupa ordonanta procurorului. Judecatori din Ueziceni care gabar nu au ce acte sunt in dosarul pe care il judeca. Nici macar nu citeste dau sentinte dupa cum este interesul sau prietenia. Bai Eroare in anii 50 pana in 89 tremurau chilotii pe ei de frica sa nui ia din scaldatoare. Raspunde istetule unde reclami procurorul tu de la Cocarlati. Chiar imi provoci un sentiment de ura.Tu Eroare ai impresia ca politia din urziceni nu cunoastea fenomenul Sinesti procurorii nu cunosteau bandele de talhari.Dezustator dar teai smecherit de cand ai vazut puiul care se invarte in rotisor. Jet
Eroare@Geoegeta:
(23 Mai 2018, 22:03)
"Ras totul peste noapte ceva de genul anilor'50".. Pai tocmai de asta am ajuns aici; noi, ca natie, n-am avut sansa tarilor occidentale de a ne consolida democratia in mod treptat pt ca am avut episodul comunist. In anii '50 comunistii scoliti in URSS au "ras" toata elita tarii si in locul ei au pus analfabetii, ciobanii si asistatii sociali ai vremii. Iar acestia au dat nastere aplaudacilor lui Ceasca si urmasii aplaudacilor sunt azi la conducerea tarii in toate segmentele ei principale. Insanatosirea unei natiuni e la fel ca butada cu gazonul englezesc;cineva a intrebat un englez care e secretul gazonulului perfect, raspunsul acestuia  fiind: simplu,se tunde si se uda zilnic timp de trei sute de ani..
EU:
(23 Mai 2018, 12:17)
@georgeta are și ea dreptate, mare dreptate! Suntem un popor de corupți, incapabili, lași! Am avut mândrie patriotică, nu mai am! Îmi pare rău, dar cine poate rămâne prin străinătate, bine face! Aici e jale, ori ești la rând cu proștii, ori te prăpădești de ceea ce vezi și suporți!
Geoegeta:
(23 Mai 2018, 08:31)
@Robert agentul ce vrei sa facem noi cand mergi la macelarie si spui una alta despre politistul destept iar planderea ajunge la procuror care primul pe care il face este sa dea telefon si sa atentioneze desteptul de politist si tot asa. Dai in procuror unde,la gioale? CSM este o panarama de institutie. Arata o institutie in tara asta unde sa nu fii fost unul luat dar acela era paganul de care doreau sa scape,era incomod pentru cineva or altfel stai cuminte.Nici nepotii nepotilor nostrii nu vor putea rupe din temelie cancerul asta generalizat decat cu o singura conditie. Ras totul peste noapte ceva de genul anilor '50 altfel niciodata.
Emil:
(23 Mai 2018, 08:10)
Experienta la Tandarei??? Ei nu respecta reguli de circulatie,construiesc in draci fara autorizatii,amendeaza la greu pe altii si pe ei nu-i vede nimeni.Ce hoti sa prinda?
Robert agentul:
(23 Mai 2018, 06:30)
@robi Ag. Foarte bine ai zis! Adevărat! Suntem destui de acord cu tine, dar nu facem nimic....
Robi agentul:
(22 Mai 2018, 20:34)
Terminati va rugam cu glumele de radio Erevan! INCEARCA sa ce? Gandesc poltiaii ca se vor da in primire unul p altul va spune cineva cata mita a luat agentul cutare sau,comisarul sef cutare ba da ne credeti chiar pe toti nascuti la stana.INCEARCA pe dracu voi vreti sa se aresteze intre ei? Voi vreti sa se aresteze intre ei procurorii si judecatorii care au schimbat scutecele talharilor.Domnilor,doamnelor luati medicamentele prescrise de psihiatru si nu mai consumati alcool. Curatenia asta cu INCEARCA niciodata in regiunea Urziceni ca nu sunt dube si trenuri de marfa in tara ca sa intre toti astia cu patalama din regiune.Mai ieftin ar fii glontul.
Jana:
(22 Mai 2018, 17:48)
@jan. Ești haios! Bună glumă! Țăndărei, Slobozia...crezi că e vreo diferență de etică profesională?!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 19 Iun 2019
225 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Iunie 2019, 17:55


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Iunie 2019, 17:20


Festivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia «Sfântul Dumitru» Slobozia

Vineri, 14 iunie 2019, la Parohia «Sfântul Dumitru» din Slobozia, în prezența preoților parohiilor din municipiu în frunte cu părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, părintele protopop Ionuț Butu ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:15
(126 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de siguranță pentru Examenele Naționale 2019

Marți, 18 iunie 2019, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar polițiștii ialomițeni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:05
(164 vizualizări - 0 comentarii)


4

Trei slobozeni, reținuți pentru «tâlhărie»

Polițiștii ialomițeni au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, după ce, la data de 10 iunie a.c., ar fi tâlhărit două persoane, pe raza municipiului Slobozia. Doi dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 16:35
(142 vizualizări - 0 comentarii)


Elevii din Ialomița susțin Evaluarea Națională

Marți, 18 iunie 2019, elevii de clasa a VIII-a  susțin prima probă a Evaluării Naționale la disciplina Limba și Literatura Română. Datale Inspectoratului Școlar Județean arată că la acest examen s ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 09:50
(162 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Intervenție a pompierilor din Urziceni în zona localității Manasia. Militarii ISU au acordat primul ajutor în cazul unui accident rutier. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului cinci ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2019, 20:25
(312 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(696 vizualizări - 0 comentarii)


8

Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(749 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(654 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(537 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(523 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


12

Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(650 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(974 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(1206 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(1028 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(789 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(985 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1362 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(898 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(1205 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(1026 vizualizări - 0 comentarii)


«Expoziția Absolvenților 2019», la Muzeul Agriculturii

Marți, 4 iunie a.c., de la orele 14,00, a fost vernisată expoziția absolvenților Liceului de Arte «Ionel Perlea» Slobozia. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național al Agriculturii din România. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 18:15
(1157 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajulului, 5,01%

La sfârșitul lunii aprilie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4736 șomeri (din care 2072 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 08:10
(1099 vizualizări - 0 comentarii)


Adâncata: Cod Roșu de inundații

Hidrologii au emis pentru zona Adâncata, din județul Ialomița, o avertizare Cod Portocaliu de inundații. Specialiștii atrag atenția că din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele ore, există ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 22:03
(1590 vizualizări - 0 comentarii)


DIICOT: 13 percheziții și șase persoane arestate

Miercuri, 29 mai a.c., polițiștii specializați în Combatrea Criminalității Organizate din Ialomița și procurorii DIICOT, au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:35
(1477 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intevalul 3-7 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cazua unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:15
(1468 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial de ploi și grindină, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:05
(1423 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenite la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2019, 09:40
(1408 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Înșelat prin metoda «Șmen»

Metoda «Șmen» reprezintă solicitarea unor sume mari de bani de către persoane la diverse instituții, magazine sau chiar pe stradă. Astfel, marți, 28 mai a.c., pe raza unui magazin din localitatea Țăndărei ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2019, 17:20
(1850 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...