Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Județul Ialomița riscă să intre în faliment!

E oficial

Județul Ialomița riscă să intre în faliment!

Fără un plan de dezvoltare economică bine pus la punct, județul Ialomița se află în situația de a-și declara oficial intrarea în faliment. Din cauza încasărilor tot mai scăzute la bugetul local al județului, Ialomița este obligată trimestrial să se împrumute la bugetul statului pentru a acoperi plățile pensiilor. Valoarea împrumutului efectuat la finalul primului trimestru al acestui an depășește suma de 80 milioane de lei! De asemenea, Ialomița este printre județele care primește fonduri imense de la stat pentru plata asistaților sociali. Vestea proastă este că redresarea economică a județului se lasă așteptată, la fel cum se lasă așteptați și investitorii pe care oamenii politici aflați la cârma județului promit de ani buni că-i aduc...

Pensionari plătiți cu bani împrumutați
Potrivit statisticilor oficiale, trei sferturi din populația județului Ialomița este reprezentată de pensionari. Astfel, din cei aproximativ 250 mii de locuitori ai județului, peste 70 mii sunt vârstnici care primesc, sub o formă sau alta, pensie de la stat. Plata pensiilor se face din sumele colectate în cadrul bugetului asigurărilor sociale, constituit la nivelul fiecărui județ. Raportat la nivelul județului Ialomița, valoarea sumei colectate în primul trimestru al anului în curs în cadrul acestei secțiuni a fost de 61,3 milioane de lei. Reprezentanții Casei Județene de Pensii Ialomița susțin că valoarea pensiilor care trebuiau achitate în aceeași perioadă de timp a fost de 144,7 milioane de lei. Pentru a acoperi integral aceste cheltuieli cu plata tuturor veniturilor din pensii, instituția a fost nevoită să se împrumute de la bugetul de stat. Valoarea acestui împrumut la finalul primului trimestru al anului în curs a fost de 83,3 milioane de lei, susțin reprezentanții Casei Județene de Pensii Ialomița. Acest aspect scoate în evidență faptul că Ialomița nu are posibilitatea de a produce suficienți bani astfel încât să-și poată permite plata pensionarilor. Bugetul statului nu este o sursă de venit doar pentru pensionarii din Ialomița, ci și pentru persoanele care beneficiază de una dintre formele de sprijin financiar, denumite generic «ajutoare sociale». Potrivit rapoartelor oficiale făcute publice de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Ialomița, la finalul lunii martie 2018, în Ialomița s-au plătit ajutoare sociale în valoare aproximativă de 10 milioane de lei. Reprezentanții instituției susțin că aceste fonduri vin direct de la bugetul statului în baza solicitărilor făcute, fără a fi nevoie de împrumuturi.

Măsuri economice deficitare
Gradul scăzut de disponibilitate bănească în vistieria județului cu ajutorul căreia s-ar putea acoperi cele mai importante plăți este efectul principal al dezastrului economic în care Ialomița se află de mai mulți ani. Principala cauză a acestui declin este reprezentată de scăderea numărului firmelor active, capabile să producă fonduri suficiente la buget. Potrivit statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului, numărul firmelor radiate, suspendate și dizolvate în primul trimestru al anului curent, este mai mare decât cel înregistrat în aceeași perioadă din 2017. Acest aspect afectează în mod direct piața muncii care nu poate să ofere locuri de muncă. Experții Institutului Național de Statistică arată că din 1990 și până anul trecut numărul angajaților din Ialomița a scăzut dramatic. Astfel, dacă în 1990, la nivelul județului, pe piața muncii erau active peste 100 mii de persoane, în 2017 numărul acestora abia dacă a atins cifra 50 de mii! Piața muncii mai este afectată și din cauza migrației interne. Numai în ultimii 2 ani, peste 5000 de ialomițeni au părăsit definitiv județul pentru a-și căuta locuri de muncă mai sigure și mai bine plătite. Cea mai bună soluție pentru redresarea declinului din acest punct de vedere o reprezintă atragerea investitorilor străini. Atât administrația județeană, cât și cea locală din Slobozia, s-au întrecut în declarații publice cu privire la atragerea investitorilor, însă din 2016 și până în prezent niciun investitor nu s-a arătat interesat să pună bazele unei afaceri în Ialomița. O altă situație statistică arată faptul că valoarea veniturilor încasate la nivelul județului Ialomița se diminuează de la un an la altul. Astfel, potrivit statisticii oferită de Institutul Național de Statistică, veniturile înregistrate în Ialomița au fost în 2016 de 687 milioane de lei, în 2017 acestea coborând la valoarea de 587 milioane de lei.

Investitorii, așteptați în zadar Singura soluție pentru ca Ialomița să depășească problemele economice pe care le are este atragerea investitorilor străini, care să dezvolte aici afaceri. În ultimii 10 ani, toți oamenii politici aflați în fruntea județului au promis că vor atrage investitori. În realitate, niciunul dintre proiectele de investiții avansate nu s-a concretizat. Cel mai elocvent exemplu este cel al Parcului Industrial pentru IMM de la marginea Sloboziei, pentru care Primăria Slobozia a cheltuit 7,5 milioane de lei ca să-l realizeze, cu speranța ca marii afaceriști să apară în zona noastră. Edilii orașului au adus chiar delegații de investitori din China, Spania sau Germania, dar aceștia au refuzat să vină în Ialomița. De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Ialomița susțin că vor să atragă investitori pentru a transforma ruinele fostei unități militare de aviație din Alexeni într-un aeroport comercial. Deși s-au purtat discuții cu reprezentanți ai mediului de afaceri din SUA și chiar Japonia, ideea a rămas suspendată. Administrația județeană vrea însă să cheltuie 260 mii de lei pentru paza ruinelor clădirilor din curtea fostei unități militare. În ciuda iluziilor administrative pe care le vând, reprezentanții administrației județene au început la rândul lor să creadă că acest proiect ar putea deveni realitate, altfel nu se explică de ce la fiecare întâlnire oficială vorbesc cu însuflețire despre momentul primelor zboruri comerciale operate de pe pistele, pline de bălării în prezent, de la Alexeni. Iar lista eșecurilor investiționale din Ialomița poate continua...

29 Mai 2018, 07:50 (7118 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
Ialomița, pe ultimul loc la absorbția fondurilor europene
Alcoolul, cel mai mare viciu al ialomițenilor
Ialomița, mai «bogată» cu 5000 mașini second-hand
Ialomița falimentară
Ialomița falimentară: Colapsul economic local se accentuează

Comentariile cititorilor:


@Brotace,:
(31 Mai 2018, 13:35)
intreaba-i pe cei care de 28 de ani conduc aceasta tara. Uite ca 4-5 milioane de romani n-au mai avut rabdare sa le treaca viata prin fata ochilor, tot ascultand minciuni securisto-comuniste despre sacrificiu si dragostea de tara in timp ce politicienii jefuiesc si isi pitesc banii prin toate colturile si conturile lumii..Ceea n-au reusit in istorie imperii sau popoarele migratoare cu Romania, au reusit indivizii verosi si penali ce-si spun "politicieni romani".
Brotac:
(31 Mai 2018, 06:32)
@@ghe. Munca aceea onestă și plătită trebuia făcută in țara ta! Asta a vrut să spună Gheo! Pleacă și și lasă copiii de izbeliște, nevestele își fac de cap, părinții plâng...DAR, se ntorc cu bani! Cu ce preț?!
@Gheo:
(30 Mai 2018, 17:27)
Diferenta in a fi "sluga la straini" fata de sluga la patron in tara ta e ca, macar, esti platit bine. Nu suntem nici primii si nu vom fi nici ultimii migranti economici din lume. Nu e o rusine sa muncesti onest si sa fii platit pe masura. Sute de mii de familii si-au ridicat standardul de viata la un nivel civilizat, si-au ridicat case noi sau si le-au renovat pe cele vechi  "slugarind" la straini. Sigur, rromanii verzi ,mandri, care nu vor sa fie "slugi", stau acasa sau la carciuma, pe banii de asistat social..
Gheo:
(30 Mai 2018, 14:30)
Tineretul slugă la străini că aici mureau de foame,suntem a doua țară din lume la emigrat.
Dana:
(30 Mai 2018, 12:38)
@mary, care ești bărbat! Bravissimo! Bravo!! Cu bonul fiscal: Cereți-l, fraților!!! Nu vă fie Rușine de niște pițipoance vânzătoare hoațe! Cereți bon fiscal, trebuie să-l dea! Noi, cumpărătorii, suntem vinovați și încurajăm ilegalitățile!!!!
Valis :
(30 Mai 2018, 06:34)
Minciuni sa panicati pensionarii ia luati la control pe cei care iau banii nemeritati....fara ajutoare la cei apti de munca !Sunt persoane cu handicap si cauta de munca iar astia cu ajutor sunt multumiti ca au bani de bautura ,tigari si tf.de ultima generatie ....
petrisor:
(29 Mai 2018, 20:03)
Tot respectul pt pensionarii care au muncit si au facut ceva pt tara aceasta ,dar ce facem cu aceia care nu au tras mata de coada prin te miri ce locuri caldute si acum au iesit la pensie la  varsta de 40 ani, cu niste pensii nesimtit de mari?
Cory:
(29 Mai 2018, 13:34)
Pai bine că in Slobozia este adevărat că salariile nu cresc peste 1900 lei și ți se spune că muncești pentru "protecție". Plus că autoritățile se cunosc cu angajatorii atât de bine încât unui tânăr îi este greu să supraviețuiască ca nou angajat și efectiv să muncească pentru toți din cadrul firmei respective. Și, bineînțeles,nu poate acel tânăr/tânără primi un salariu corespunzător, deoarece este mare birocrație pe la ușile autorităților.Și concluzia : dacă vrei să trăiești taci.
Petre:
(29 Mai 2018, 10:53)
Aveti ceva cu pensionarii. Cum ca sunt platiti numai din ce se incaseaza in Ialomita. ..Cum adica dupa ce calcule? Nu asa functioneaza legea bugetului de stat. Minciuni sa speriati pensionarii. Indiferent unde in Romania statul roman trebuie sa-mi plateasca pensia. Daca miine ma mut la Cluj statul roman e obligat sa-mi plateasca pensia. Cum adica se imprumuta Ialomita la statul roman. Scirt! Se fac redistribuiri de la buget. Terminati mai analistilor cu asemenea vrajeli. Este adevarat ca judetul Ialomita este unul din cele mai slabe economic dar nu are legatura cu pensionarii. Poate cu asistatii sociali da statul nu are obligatii financiare la ei, poate ceva umanitare dar stiind citi trintori sunt in Ialomita mai usor cu pomenile.
Mary:
(29 Mai 2018, 10:08)
   S-a bătut monedă că județul Ialomița, este preponderent agrar și de aici vin banii la buget. Nimic mai fals. Toți latifundiari au fentat statul si tot o să-l fenteze. Din '90 și până azi, numai minciuni, adică nereușite în termeni academici, vis-a-vis de investitori. Unde spagă nu e, nimic nu e. Deja micii afaceriști nu mai dau, sau "uită" să dea bon fiscal, iar în piețe euforia caselor de marcat a zburat. Nu mai vorbesc de Bazarul Slobozia, că aici se poate numi El Dorado fiscal, prețul fiind făcut după mutra sau aspectul clientului. Controalele efectuate de ANAF, OPC, se deprind din povești precum pisica cu clopoței. Singurii platitori loiali de impozite rămân pensionarii care se îmbulzesc încă de pe trei ale lunii ianuarie ale fiecărui an, dar cu o floare nu se face primăvară, iar falimentul bate la ușă. Vinovații principali se cunos, ei fiin în persoana celor care s-au perindat pe scaunul Primariei, respectiv al C.J. Toți și-au făcut mendrele și îi doare-n cot de ceilalți, că așa-i la noi, cine poate oase roade ...! Mă bucur că tinerii se gândesc să plece din acestă groapă, în orașe mari cu potențial economic, orașe care au ce oferii. 
P.S. Am vis "groapă", da, este simbolul acestui oraș, construită, betonată și luminată in inima lui.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 09 Apr 2020
109 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

anunț angajare

RISO SCOTTI DANUBIO SRL angajează
-ambalator manual-3 persoane
-electromecanic -1 persoana

Cerință specială: să locuiască în Slobozia
Persoana de contact: Mihai Nedelcu,
tel. 0729/167.293

8 Aprilie 2020, 13:50


Grupul de Comunicare Strategică: Numărul infecțiilor COVID-19 în Ialomița a ajuns la 79

În ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost depistate 7 noi cazuri de infecție COVID-19. Astfel, numărul persoanelor bolnave a ajuns la 79. Totodată ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:25
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Percheziții la locuințele unor hoți

Polițiștii din Urziceni au efectuat marți, 7 aprilie 2020, două percheziții domiciliare pe raza orașului. Oamenii legii au descins la locuințele a doi bărbați, suspecți de spargerea sediului unei firme ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:20
(93 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier

Un bărbat de 52 de ani din București este cercetat penal pentru «conducere în stare de ebrietate» și «vătămare corporală din culpă». În seara zilei de 7 aprilie 2020, în timp ce venea de la București către ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:15
(52 vizualizări - 0 comentarii)


4

Slobozia: Amenzi de 57 mii de lei aplicate de polițiști

Polițiștii din Slobozia au organizat marți, 7 aprilie 2020, o acțiune de verificare a modului în care se respectă măsurile legale impuse pe perioada stării de urgență. Cu această ocazie au fost aplicate ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:10
(75 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Foreței de Muncă Ialomița oferă 147 de noi locuri de muncă persoanelor aflate în căutarea unui serviciu. Cele mai multe dintre oferte sunt destinate șomerilor calificați ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:05
(71 vizualizări - 0 comentarii)


Prefectura Ialomița, Coronavirus: 73 persoane, confirmate cu COVID-19

Potrivit Instituției Prefectului Ialomița, la data de 7 aprilie 2020, conform raportului operativ al Direcției de Sănătate Publică Ialomița, 428  persoane se află în carantină. De asemenea, alte 1 ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 16:40
(241 vizualizări - 1 comentariu)


Axintele: Reținut pentru că și-a amenințat soția

Un bărbat de 50 de ani din localitatea Axintele a fost reținut luni, 6 aprilie 2020, după ce a mers la locuința concubinei sale și a amenințat-o. Femeia în vârstă de 49 de ani a sunat la 112 și a cerut ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 15:45
(65 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în județul Ialomița

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița se constată o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19. Astfel, dacă luni, 6 aplie 2020, erau înregistrate 63 de cazuri, marți ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 13:05
(190 vizualizări - 0 comentarii)


9

RAJA SA Constanța răspunde provocărilor COVID-19

A trecut aproape o lună de când societatea noastră a impus primele măsuri de prevenire și de limitare a diseminării virusului SARS-CoV-2, atât pentru angajații RAJA SA Constanța cât și pentru comunitate ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 12:55
(85 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 63 de cazuri de infecție COVID-19

Numărul cazurilor de infecție COVID-19 este în creștere la nivelul județului Ialomița. Potrivit estimărilor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, în Ialomița există 63 de cazuri confirmate pozitiv ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:15
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat, descoperit la Armășești

Lucrările agricole de primăvară scot la iveală elemente de muniție neexplodată. Astfel, un cetățean din comuna Armășești ce executa în cursul dimineții de luni, 6 aprilie a.c., săpături pe un teren de pe ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:10
(116 vizualizări - 0 comentarii)


12

Roșiori: Bătrân de 88 de ani, carbonizat în propria casă

În cursul nopții de duminică spre luni, 5/6 aprilie a.c., un incendiu a curmat viața unui bărbat de 88 de ani, din Roșiori. Alarma s-a dat în jurul orelor 21,30, când casa bătrânului a fost cuprinsă de ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:05
(93 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Roșiori incendiu


13

Firmă din Fetești, controlată de polițiști după ce ar fi vândut măști neconforme

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei un operator economic din Fetești care comercializa măști de protecție și mănuși ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:35
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție provizorii emise de polițiști la Slobozia și Axintele

Sâmbătă, 4 aprilie a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie, de 45 de ani, din Slobozia, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 46 de ani. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:30
(112 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat, pe raza comunei Bărbulești, un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:25
(115 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 56 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 56 de persoane ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 13:10
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

În cadrul unor acțiuni de amploare desfășurate sâmbătă, 4 aprilie a.c., între orele 14,00-22,00, pe raza orașului Țăndărei și a municipiului Slobozia, au fost constituite 20 de dispozitive de ordine și ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 11:15
(1105 vizualizări - 1 comentariu)


Amara: Incendiu la o fermă de animale. Un bărbat a ars de viu!

Un incendiu puternic a curpins în seara zilei de sâmbătă, 4 aprilie 2020, o fermă de animale din localitatea Amara. Pompierii Detașamentului Slobozia s-au luptat mai bine de 3 ore să stingă flăcările. ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2020, 23:15
(466 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 45 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 45 de persoane ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 13:10
(433 vizualizări - 3 comentarii)


Intervenții ale pompierilor ialomițeni

Intervenții ale pompierilor ialomițeni

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 13 intervenții destinate protecției comunității, din care 8 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență. Astfel ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 11:05
(142 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Detalii despre șomajul tehnic

Pentru a facilita accesul în ceea ce privește depunerea documentelor de către agenții economici care vor beneficia de prevederile art. XI din OUG nr. 30/2020, pentru modificarea și completarea unor acte ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 10:40
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 37 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 37 de persoane ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:10
(389 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de protecție emis pe numele unui bărbat care și-ar fi lovit concubina

Polițiștii ialomițeni au emis miercuri, 1 aprilie .a.c., un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 34 de ani, din comuna Ograda, care și-ar fi lovit concubina. Poliția Municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:05
(171 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan fără permis și amendați pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare

Joi, 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de bărbat de 48 de ani din orașul Amara. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 12:40
(305 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Miercuri, 1 aprilie, a.c., în jurul orelor 13,10, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Drăgoești. ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 10:20
(127 vizualizări - 0 comentarii)


Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit. Dacă în perioada 11-20 martie 2020 retragerile de numerar, de la BNR, ale instituțiilor de credit, ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:40
(267 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Sancțiuni aplicate de peste 414000 de lei

Marți, 31 martie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 65 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au constatat 14 infracțiuni și au aplicat peste 250 de sancțiuni contravenționale. Valoarea ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:35
(179 vizualizări - 1 comentariu)


Roșiori: Fără permis și beat la volan

Marți, 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au oprit pentru control, pe DJ02, pe raza comunei Roșiori, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Drăgoești ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:30
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Federația «Solidaritatea Sanitară»: Strategia de protecție a salariaților din sănătate este eronată, crescând riscul de infectare

Federația «Solidaritatea Sanitară» solicită Ministerului Sănătății introducerea purtării măștii chirurgicale și a mănușilor ca precauțiune minimă împotriva COVID-19 pentru toți salariații din spitalele ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:10
(129 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...