Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia a declarat război firmei Vivani Salubritate

Groapa de deșeuri periculoase inflamenază spiritele

Slobozia a declarat război firmei Vivani Salubritate

Decizia firmei Vivani Salubritate de a extinde depozitul de deșeuri periculoase din cadrul Depozitului Zonal a generat o reacție fără precedent. Joi, 17 mai 2018, în cadrul unei dezbateri publice, autoritățile slobozene au respins categoric solicitarea reprezentanților Vivani. Poziția oficială a autorităților a fost dublată de opoziția deschisă a slobozenilor prezenți la dezbaterea publică. Problema va fi tranșată în două săptămâni de către Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița, care urmează să transmită un punct de vedere oficial privitor la legalitatea cererii.

Reacție fără precedent Joi, 17 mai a.c, după o campanie intensă de mobilizare pe grupurile de socializare locale, circa 30 de slobozeni au fost prezenți la dezbaterea publică obligatorie a raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul «Construire depozit deșeuri periculoase, Celula 2», propus a fi amplasat în Slobozia, în cadrul Depozitului Zonal deținut de Vivani Salubritate SA. Întâlnirea a durat două ore, timp în care cei prezenți au protestat public împotriva intenției formulate de firmă de a extinde capacitatea de depozitare a celulelor de deșeuri periculoase. Dezbaterea a fost mediată de către Laurențiu Ghiauru, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița. Acesta a declarat în cadrul întâlnirii că obiecțiile formulate de către cei prezenți vor face obiectul unui raport la care Vivani Salubritate va fi obligat să răspundă în 20 de zile, potrivit legii: «Toate aceste obiecțiuni vor fi transmise către Vivani Salubritate în vederea formulării unor soluții legale. În calitate de director al APM pot primi oameni în audiență, iar aceștia pot formula orice obiecție. Prin urmare, îi invit pe toți cei interesați să mă caute pentru a solicita și primi informați privitoare la problemele de mediu cu care se confruntă!».

Oficial, primarul Sloboziei se opune Cel mai vehement contestatar al investiției a fost primarul Adrian Mocioniu. Acesta a formulat un punct de vedere oficial pe care a insistat să-l facă public în cadrul dezbaterii. «Apreciem că la acest moment sunt foarte multe necunoscute cu privire la impactul acestei investiții asupra mediului și populației... Drept urmare, ne exprimăm poziția fermă împotriva acestui demers și nu putem susține o eventuală decizie a APM pentru emiterea acordului de mediu în vederea realizării obiectivului (...) care ar putea aduce grave deservicii cetățenilor din municipiul Slobozia, dar și localităților limitrofe acestui depozit!». Poziția publică a primarului Adrian Mocioniu rămâne însă una neverosimilă. Potrivit unor surse administrative apropiate domniei sale, miza sa este una electorală. De altfel, această miză transpare involuntar și din declarațiile făcute liber în cadrul întâlnirii. «Vreți să scot 30000 de slobozeni în stradă? Să strângem semnături?» a amenințat retoric Adrian Mocioniu reprezentanții firmei Vivani Salubritate.

Vivani merge mai departe Dezbaterea publică de joi este prima dintr-un șir de dezbateri publice obligatorii care preced construcția efectivă a unei noi celule de deșeuri periculoase în cadrul Depozitului Zonal Vivani. Reprezentanții firmei au precizat în cadrul acestei prime întâlniri că obiecțiile formulate de către toți cei prezenți vor primi răspuns în termenul legal de 20 de zile și că autoritățile nu au niciun motiv pentru a respinge solicitarea de eliberare a unui nou certificat de urbanism. «Investiția aceasta este prevăzută în planul de reorganizare al firmei. Prin urmare este legală și aprobată de către creditori! Este un plan fezabil, iar o dovadă în acest sens o reprezintă faptul că, ulterior, planul a fost aprobat și de către instanță. (...) Primăria Slobozia nu are niciun motiv să refuze reînnoirea certificatului de urbanism pentru că acesta este identic cu cel aprobat anul trecut, în luna martie... Toți cei interesați de raportul nostru îl pot consulta pe site-ul instituției sau la sediul firmei! Prin urmare, considerăm că ne-am îndeplinit toate obligațiile legale care decurg din acest demers și ne conformăm termenelor prevăzute de legislație pentru a demara această investiție!» a declarat avocatul firmei, Ioana Manea.

Ne inflamăm degeaba!
Vivani are o groapă de deșeuri periculoase la Slobozia
Dincolo de declarațiile panicarde, de confiscarea electorală a subiectului, de manipularea presei pro sau contra și de «convingerile ecologice» ale fiecărui slobozean, realitatea e una singură: Vivani Salubritate are deja o groapă de deșeuri periculoase la Slobozia. De asemenea, firma are un incinerator care poate arde aceste deșeuri periculoase. Și, ce e mai important, face toate demersurile LEGALE pentru a putea construi o nouă celulă de deșeuri periculoase!
Un an de la prima intenție Ziarul nostru a publicat primele informații privind extinderea gropii de deșeuri periculoase din cadrul Depozitului Zonal  la sfârșitul anului trecut. Procedura de autorizare a fost declanșată în luna martie 2017, însă timp de mai bine de un an Vivani Salubritate SA nu a putut face dovada că respectă legislația privind protecția mediului. Din documentația depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița, rezultă faptul că «Celula 2 este un depozit de sine stătător și va funcționa în cadrul Depozitului Zonal». «Celula 2» va avea o suprafață de peste un hectar (10500 mp), respectiv 170 m lungime și 150 lățime, o adâncime de 3 metri și o înălțime a digului de 2,5 m. Aceasta va însemna un volum de deșeuri periculoase de 115000 mc și o capacitate de 241500 tone, la o densitate de 2,15 mc. Vivani Salubritate SA a estimat investiția la o valoare de aproximativ 5 milioane de euro.
Depozitele de deșeuri periculoase sunt legale Vivani Salubritate deține încă de la înființare un depozit de deșeuri periculoase. În luna aprilie a anului 2018, firma și-a reînnoit autorizația de mediu pentru acest depozit care are o capacitate de 10500 mp și «o capacitate disponibilă de depozitare deșeuri periculoase de 20000 mc, 40000 tone, la o densitate medie=2t/mc». Prin urmare, firma depozitează legal aceste deșeuri de aproape 10 ani. Iar atunci când incineratorul nu este defect sau nu explodează (n.red.: așa cum s-a întâmplat în 2012) aceste deșeuri sunt arse. Legal! Iar această realitate demonstrează că un depozit de deșeuri periculoase nu reprezintă un pericol iminent pentru populație, dacă cel care-l operează respectă procedurile de tratare și eliminare finală a deșeurilor. Ba, dimpotrivă, administrat corect, el produce mai puține pagube mediului. În plus, existența lui poate genera locuri de muncă, taxe și impozite suplimentare la nivelul județului, condiții stricte de supraveghere, depozitare și neutralizare a deșeurilor, etc. În aceste condiții, adevărata problemă nu o reprezintă intenția de a construi o nouă celulă, ci contextul legal și socio-economic în care este ea promovată.
Vivani este o firmă toxică Potrivit informațiilor publice existente, prima problemă cu care se confruntă Vivani Salubritate în acest moment e aceea că se află în insolvență. Practic, tot grupul de firme din cadrul căruia face parte societatea se îndreaptă către faliment. Numai în cazul SC Vivani Salubritate se vehiculează o cifră a datoriilor de 12,5 milioane de euro și un număr de 77 de creditori, inclusiv salariații. O a doua problemă majoră o reprezintă lipsa unui certificat de urbanism valid pentru continuarea procedurilor de autorizare din partea APM Ialomița. Certificatul a fost emis (tot sub semnătura primarului Adrian Mocioniu!) în luna martie a anului 2017 și a expirat după un an. Legal, Primăria Slobozia nu poate refuza justificat emiterea unui nou certificat de urbanism. A treia problemă o reprezintă faptul că Vivani Salubritate nu deține licență de funcționare eliberată de ANRSC. Și, în sfârșit (dar nu în ultimul rând), Vivani deține o poziție de monopol pe piața deșeurilor menajere din Ialomița prin Depozitul Zonal. Reamintim că, din acestă poziție, Vivani Salubritate a impus, în numai 2 ani, dublarea tarifelor de depozitare, ajungându-se în acest moment la 99,92 lei per tonă!

29 Mai 2018, 11:05 (2934 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Vivani, acuzată public de încălcarea legislației privind mediul
«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»
Vivani solicită aviz pentru extinderea gropii de deșeuri periculoase
Consiliul Local Slobozia a votat pentru blocarea investiției Vivani Salubritate

Comentariile cititorilor:


Agricultorul:
(5 August 2018, 22:15)
Vorbim de teren agricol, clasa de fertilitate I sau II care se transforma in groapa de gunoi !

Definitie: Deșeurile gestionate pot fi atât solide, cât și lichide sau gazoase, precum și cu diverse proprietăți (de exemplu radioactive) !

Certificat de urbanism:
- S.C. VIVANI SALUBRITATE S.A. nr. 21743 din 2018-06-08
SLOBOZIA CONSTRUIRE DEPOZIT DESEURI PERICULOASE CELULA 2 TARLAUA 327/4, PARCELA 11


Ionel:
(2 Iunie 2018, 08:06)
@Vali - nu e vorba de depozitul de gunoi menajer, ci pentru DESEURI PERICULOASE. Se aduc din toata Europa si se incinereaza la noi, reziduurile urmand a fi depozitate in noua celula care se doreste a fi construita. Deci, DESEURI PERICULOASE.
cetatean:
(1 Iunie 2018, 23:23)
Si cu mirosul insuportabil de la fabrica de mancare pt caini,de la ciulnita nu se poate face nimic.miroare ca politica,a hoit
Vali:
(31 Mai 2018, 23:17)
Ionel, dacă se închide depozitul de la Slobozia unde ducem gunoiul? La Constanța sa plătim de 5 ori mai mult ca acum? Sau poate are mata mare loc în gradina.
plătitor de taxe:
(31 Mai 2018, 11:18)
ATENȚIE!   Sindromul Sinești, s-a mutat la Slobozia. În cimitirul Bora, sunt șmecheri care vănd budonul de 10 litrii cu apă de la pompă cu 2,50 lei. Defapt, în cimitir sunt pompe pentru apă, de unde doritorii își procură apă de mai stropec florile plantete pe morminte etc. ȘMECHERII au luat rozeta pompelor respective și pândesc doritorii de apă. Ai pompă, dar nu ai cu ce-i da drumul la apă. PE ACESTĂ CALE, FAC APEL LA ORGANELE DE CONTROL, POLIȚIE, PRIMARIE, șă ia atitudine și să estompeze acestă tâlharie.
eu:
(30 Mai 2018, 10:24)
Mai ziaristule, tu stii ca niste firme care au fost in insolventa si au trecut in reorganizare, conform hotaririi instantei pe baza unor programe serioase de reorganizare, se indreapta spre faliment? Ce -ar fi sa platesti tu niste daune de imagine si sa te apuci de citit lg. 85/2006.
Ionel:
(29 Mai 2018, 17:18)
Noul depozit de deseuri periculoase trebuie oprit! Slobozia NU trebuie sa devina CERNOBIL!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 24 Iun 2019
214 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 24-28 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:50
(448 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Stimulente pentru angajarea elevilor și studenților

Angajatorii care încadrează elevi sau studenți pe perioada vacanței de vară beneficiază, pentru fiecare elev sau student, de un stimulent lunar în cuantum de 250 lei/lună. Perioada maximă de acordare a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:20
(327 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Slobozia

Joi, 20 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente de circulație soldate cu rănirea a două persoane. Primul dintre acestea s-a petrecut pe raza localității Fetești, unde un bărbat ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:10
(352 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, trei persoane rănite

Miercuri, 19 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente de circulație soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 15,30, la Slobozia, și s-a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:15
(322 vizualizări - 0 comentarii)


4

Fetești: Arestat pentru «tentativă de furt calificat»

Miercuri, 19 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au reșit identificarea unui bărbat, de 47 de ani, din Fetești, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:10
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Americanii au intrat cu blindatele în culturile agricole

Zeci de hectare cultivate cu cereale în Balta Ialomiței au fost distruse de mașinile de luptă blindate ale soldaților americani. Incidentul s-a petrecut joi, 20 iunie 2019, în zona cuprinsă între localitățile ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2019, 20:07
(644 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbați din Slobozia, cercetați pentru «șantaj»

Doi bărbați, de 27 și 46 de ani, din Slobozia, au fost identificați de polițiștii ialomițeni și arestați pentru infracțiuni de «șantaj». În fapt, în perioada februarie-martie 2019, cei în cauză au pretins ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:45
(582 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia șantaj


IPJ Ialomița: Campania «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!»

Miercuri, 19 iunie a.c., Poliția Română în parteneriat cu EUCPN-Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității a desfășurat, în cadrul campaniei «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!», evenimentul ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:40
(409 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Iunie 2019, 17:55


9

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Iunie 2019, 17:20


Festivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia «Sfântul Dumitru» Slobozia

Vineri, 14 iunie 2019, la Parohia «Sfântul Dumitru» din Slobozia, în prezența preoților parohiilor din municipiu în frunte cu părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, părintele protopop Ionuț Butu ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:15
(494 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de siguranță pentru Examenele Naționale 2019

Marți, 18 iunie 2019, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar polițiștii ialomițeni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:05
(486 vizualizări - 0 comentarii)


12

Trei slobozeni, reținuți pentru «tâlhărie»

Polițiștii ialomițeni au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, după ce, la data de 10 iunie a.c., ar fi tâlhărit două persoane, pe raza municipiului Slobozia. Doi dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 16:35
(561 vizualizări - 0 comentarii)


Elevii din Ialomița susțin Evaluarea Națională

Marți, 18 iunie 2019, elevii de clasa a VIII-a  susțin prima probă a Evaluării Naționale la disciplina Limba și Literatura Română. Datale Inspectoratului Școlar Județean arată că la acest examen s ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 09:50
(472 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Intervenție a pompierilor din Urziceni în zona localității Manasia. Militarii ISU au acordat primul ajutor în cazul unui accident rutier. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului cinci ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2019, 20:25
(668 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(1027 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(1087 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(985 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(839 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(810 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(941 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(1273 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(1540 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(1353 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(1073 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(1288 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1712 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(1191 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(1520 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(1321 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Bunica în 34 de copii au nevoie de părinți RELU în Marian Neacșu slăbește PSD Ialomița din interior CETATEAN în Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei Radu în Marea surpriză de la Gheorghe Doja locuitor în Rețeaua de gaze din Țăndărei se extinde cetatean în Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița Mary în Vești bune bune de la deputatul Mușoiu! Mary în Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei Mary în Nea Puiu Jimblaru, ultimul lăutar de înmormântări spațiu de închiriat 200 mp în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 19 iunie 2019 Anonim în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului Anonim în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului Nicoleta în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Ana în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Luigi Vlaicu. în Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița Așa ceva?? în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului CALIN în Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei Nicu în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Laur în Proiecte multianuale pentru dezvoltarea Educației Ina în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...