Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Ilie Cioacă își bate joc de domnul Președinte!

Cultul personalității dăunează grav sănătății mentale

Ilie Cioacă își bate joc de domnul Președinte!

bonus: Vizită «incognito» a delegației chineze din Provincia Henan

Președintele Moraru a declarat în repetate rânduri că luptă cu mentalitățile retrograde moștenite de la Silvian Ciupercă. Nu l-am crezut pe cuvânt și, pe această cale, ne cerem scuze! Acum însă, suntem în măsură să vă prezentăm public dovada. Victor Moraru are, în sfârșit, dreptate. Activitatea sa administrativă este subminată grav din interior. Paradoxal însă, sabotorul este nimeni altul decât consilierul său personal, Ilie Cioacă. Alias Ilie Comănița...

Colonoscopie prezidențială
Toți avem un stăpân. Toți am răspuns, măcar o dată în viață, la comanda cuiva. Toți am greșit, toți am mințit, nimeni nu e fără de păcat... Însă Ilie Cioacă, consilierul președintelui Victor Moraru, depășește orice închipuire. Joi, 28 iunie 2018, el a semnat un comunicat oficial al instituției al cărui scop, presupunem, a fost acela de a informa opinia publică că unul dintre cele 3 proiecte care vizează «cultura istorică» a județului, respectiv cel privind restaurarea și conservarea Bisericii de Lemn «Sf. Nicolae» Slobozia, a fost admis la finanțare, cu 72 de puncte. În locul acestui comunicat de presă care ar fi confirmat o victorie administrativă binemeritată, Ilie Cioacă se dezlănțuie, amintindu-și că este nu doar un scrib de duminică, ci și un antrenat activist de conjunctură, încă de pe vremea când recita ode patriotice sub balconul Comitetului Județean al PCR. Iată o mostră de umoare personală sub care până și hârtia de ziar, care le-a văzut pe toate, agonizează: «Prin perseverență, efort susținut de eliminare a blocajelor comunicaționale și de mentalitate, credință nestrămutată în viabilitatea demersului strategic de valorificare a patrimoniului cultural și de transformare a lui într-o resursă reală de dezvoltare locală, domnul Victor Moraru a rămas uneori singur pe această baricadă a încrederii că orice vis devine posibil de realizat, dar trebuie să lupți! Bazându-se pe profesionalismul echipelor de elaborare a cererilor de finanțare din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Ialomița s-a înscris în competiția dură a accesării fondurilor europene nerambursabile și a reușit! Un succes remarcabil!». Comentariile sunt de prisos. Nu însă și dezbaterea asupra consecințelor acestui tip de comunicat semnat în numele instituției...

Domnule Moraru, treziți-vă!
Primul gând care ne-a venit în minte (după ce am înțeles din același comunicat că suntem inculți și «sceptici» de profesie) a fost acela că domnul Ilie Cioacă, alias scriitorul Ilie Comănița, folosește comunicatele instituției pentru a-și regla conturile cu presa-tonomat. Un al doilea gând ar fi acela că, incapabil să se reformeze mental, domnul consilier a apăsat prea tare accelerația limbii de lemn, împingând cultul personalității în derizoriu. Și, în sfârșit, o a treia posibilitate (în care, de altfel, am ales să credem...) ar fi că Ilie Cioacă sabotează deliberat activitatea administrativă a președintelui Victor Moraru. Prin urmare, pe această cale, după umilele noastre puteri și posibilități, tragem public un semnal de alarmă asupra acestei stări de fapt. Domnule Moraru, treziți-vă! Este inacceptabil din partea dumneavoastră, ca președinte de filiație europeană, să permiteți o atare distorsionare periculoasă a mesajului instituțional. Una e să auziți «S-a făcut dimineață, domnule președinte!» și cu totul altceva să vi se transmită, în comunicate de presă oficiale, că faceți istorie cu majuscule pentru că șoferul instituției nu a mai întârziat «două minute», dacă vă mai amintiți, la depunerea documentației de avizare... Haideți să facem un exercițiu de imaginație. Să presupunem că podul de la Dridu va fi finalizat înainte de termen, așa cum vă doriți. Sau că, peste 2 ani, ialomițenii vor trăi mai bine, așa cum ați promis. Știm că e greu, dar vă rugăm să faceți un efort... Ce va spune atunci Ilie Cioacă în comunicatele de presă oficiale. Că sunteți Mesia? Că l-ați întrecut pe Iisus? Până unde poate abuza un consilier personal de cultul personalității? Cui folosește el?! Dumneavoastră în niciun caz, vă asigurăm, căci acceptându-l deveniți complice la această impostură administrativă! Tot ce ați urât vreodată și nu doriți să deveniți... Știm că nu ne credeți atunci când vă pledăm cauza! Nu vă condamnăm, nici noi n-am putea... De aceea, de la înălțimea celor 4 clase primare pe care le-am făcut, ne permitem să apelăm din memorie la prozatorul Gala Galaction pentru a vă convinge: «-Pune un hotar, Stăpâne, nenorocirii noastre! Ajungă Sfinției Tale atâta jertfă! Ajungă atâta risipă, atâta jaf la vulturi, din mâna bietei țări și din carnea noastră!».

Vizită «incognito» a delegației chineze din Provincia Henan
Pentru a doua oară într-un singur mandat, președintele Victor Moraru a primit în vizită oficială reprezentanții aceleiași provincii din China. Suntem onorați să consemnăm această performanță involuntară care îl singularizează în peisajul administrativ local.
Să aplaudăm, tovarăși! Un al doilea comunicat de presă semnat de către inegalabilul Ilie Cioacă în numele instituției ne informează că, pe 28 iunie 2018, Consiliul Județean Ialomița a fost vizitat de «o delegație a Guvernului Provinciei Henan, condusă de H.E. Domnul LI YINGJIE-Vicepreședinte al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez (CCPPC), Henan, având în componență 9 membri (...)». Scopul vizitei, potrivit aceluiași comunicat, «l-a constituit promovarea relațiilor de prietenie și cooperare între Provincia Henan și Județul Ialomița și valorificarea unor oportunități de cooperare  în domeniile: administrație publică, agricultură, știință și tehnologie agricolă, prelucrarea produselor alimentare, comerț cu produse agricole, mediul de afaceri și educație». În acest context, apreciem că ar fi banal să criticăm lipsa de finalitate a acestor vizite. Am făcut-o deja și, credem noi, opinia publică a obosit. De aceea, am ales să apreciem (ba, chiar să aplaudăm!) faptul că președintele Moraru este singurul care a reușit să se întâlnească de două ori cu reprezentanții aceleiași provincii chinezești. Reamintim că primul care a deschis seria acestor întâlniri reciproc inutile a fost ex-primarul Gabi Ionașcu. În anul 2011, el a înfrățit Slobozia cu Nanyang, un oraș chinezesc cu o populație egală cu jumătate din populația României. L-a urmat un an mai târziu Alexandru Stoica și o delegație de cinci consilieri care a vizitat Nanyang timp de 9 zile pe bani publici. La alți 6 ani distanță, în 2018, primarul Adrian Mocioniu a făcut un tur al Asiei, călătorind timp de 3 săptămâni prin capitala Japoniei, Republicii Coreea de Sud și a Republicii Populare Chineze. Printre timp, dacă memoria nu ne înșeală, deputatul Mario Caloianu a venit și el la Slobozia cu un grup de investitori chinezi, firește, diferit de cele curtate de edilii locali timp de aproape 10 ani. Și exemplele pot continua... Tocmai de aceea, această a doua vizită a unei delegații, din aceeași provincie ca și anul trecut, reprezintă o performanță administrativă salutară. Bravo, domnule președinte! Sunteți pe drumul cel bun!Trăiască Provincia Henan! Trăiască domnul LI YINGJIE! Trăiască înfrățirea dintre popoarele noastre prietene de la Mao Zedong și Nicolae Ceaușescu încoace!

6 Iulie 2018, 14:05 (3147 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Scrisoare deschisă adresată președintelui Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru
Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni
Paradisul administrației Moraru se clatină din temelii
Ode prezidențiale în comunicatele oficiale ale Consiliului Județean
Consilierii Președintelui

Comentariile cititorilor:


Mary:
(10 Iulie 2018, 16:42)
     De țânțari poate mai scăpăm, dar de dăștia ca Ciocă, niciodată!!!   Să intre stegarii!!!!!!!
gicu:
(10 Iulie 2018, 11:06)
Bă, băieți, lăsați omu' în pace, pe Cioacă ăsta! Nu vedeți că suferă de sechele intratabile? Și voi, în loc să-l compătimiți, că nici la bătrânețe nu s-a vindecat, îl tot luați în tărbacă. Că asta e chiar o batjocură să-l bagi pe Ilie Cioacă la categoria "vectori în cultură"! Fiți oameni serioși, ce dracu!
AHA:
(9 Iulie 2018, 09:34)
Întrebare: De ce tot ăștia cu propaganda sunt chemați să fie vectori în cultură? Și încă o întrebare: Când ieșim și noi în Slobozia în stradă pentru protest împotriva activiștilor de partid PSD? Hai să fim concreți, de la vorbe la fapte.
mitu:
(7 Iulie 2018, 14:24)
Daca esti prost de mic, cand esti mare ...numa te joci .
Gabi:
(6 Iulie 2018, 17:05)
Acest articol este diluat rău! Ideea se pierde prin stufărișul de vorbe...ialomițeanului trebuie să i-o pui direct, fără subtilități că nu este așa de cărturar. Enumerați pupincuriștii în frunte cu Vlad Florin de la muzeu. Atât! El a fost genial prin similitudinea Moraru- Mihai Viteazul ( 2017, Orașul cu Floci...).
vremuri...:
(6 Iulie 2018, 16:41)
se pare ca  dulce ca mierea este kktul consumat in numele si pentru binele partidului ales, altfel nu se explica plonjonul in cazanul cu jeleu maro al scriitorului!

de neinteles pentru oricine a prins si vremile "alelalte" aceasta placere si bucurie bolnava a unora de a se tavali in ridicol si slugarnicie ca porcul in noroiul cel mai gros, cind nimeni nu le mai cere!

toata presa de acum 30-40 de ani prin reprezentantii ei - nu-mi pica din memorie decit dl. Mihai Visoiu - are , in sfirsit!!!, scuze si parte de prescrierea pacatelor! doar ca atunci se cam juca la impuse, iar acum e cam la liber alese.
PCR-ist convins!:
(6 Iulie 2018, 16:18)
Tov. Ilie Comanita-Ciocarvita-Cioaca, spune adevarul absolut. Ca asa a fost el pregatit. Vinovatul este Pres. moraru. EL ii da voie sa ne atace frontal....EL il plateste ca Tov. sa-si bata joc. Ajunge.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 19 Sep 2018
170 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Movila: Și-a înjunghiat fiul cu un cuțit

Polițiștii ialomițeni au deschis o anchetă într-un posibil caz de «tentativă de omor». Un bărbat este cercetat penal după ce, în cursul nopții de marți, 18/19 septembrie 2018, și-a înjunghiat fiul cu un ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:25
(142 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pește fără documente, confiscat de polițiști

Fetești: Pește fără documente, confiscat de polițiști

Polițiștii ialomițeni au acționat marți, 18 septembrie a.c., pe raza județului, sub coordonarea polițiștilor din cadrul Direcției de Ordine Publică, în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:05
(146 vizualizări - 0 comentarii)


2

Slobozia: Accident cu două persoane rănite

Marți, 18 septembrie a.c., în jurul orelor 12,30, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident de circulație, două persoane fiind rănite. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:00
(120 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


3

Valea Măcrișului: Beat la volan, a provocat un accident

Marți, 18 septembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Valea Măcrișului s-a produs un accident soldat cu pagube materiale. Astfel, șoferii celor două autoturisme implicate ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 13:55
(75 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: A furat dintr-o barcă rucsacul unei femei

Polițiștii feteșteni au fost sesizați luni, 17 septembrie a.c., cu privire la faptul că o persoană a sustras bunuri dintr-o ambarcațiune aflată pe malul brațului Borcea. În urma sesizării, polițiștii au ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 13:50
(69 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești furt


Muniție neexplodată, descoperită la Movilița și Armășești

Muniție neexplodată, descoperită la Movilița și Armășești

Duminică, 16 septembrie a.c., pe un  teren agricol de pe raza comunei Movilița a fost descoperită o mină antitanc cu înveliș metalic, aflată într-o stare avansată de uzură. De asemenea, marți, 18 septembrie ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 12:20
(75 vizualizări - 0 comentarii)


6

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Septembrie 2018, 17:50


Scrimerul George Dragomir a câștigat «Cupa României»

Scrimerul George Dragomir a câștigat «Cupa României»

Orașul Iași a fost gazda «Cupei României», la scrimă cadeți și juniori 2018. Așa cum era de așteptat, cel mai bun junior al momentului, George Dragomir, legitimat la CSM Unirea Slobozia, si-a respectat ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 17:19
(169 vizualizări - 0 comentarii)


8

Autoturism căutat de autoritățile din Arad, depistat la Fetești

Un autoturism care figura în bazele de date ca fiind sustras, căutat pentru confiscare de autoritățile din județul Arad, a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:50
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Luni, 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 61 de ani, din Vlădeni, în timp ce încerca să comercializeze pește din speciile plătică și mreană ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:40
(167 vizualizări - 0 comentarii)


Feteștean urmărit internațional, depistat de polițiști

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului, fapte comise în Italia. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:25
(182 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Cântece de iubire» pe esplanada Centrului Cultural

Joi, 20 septembrie 2018, începând cu orele 18,00, pe esplanada Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» va fi susținut recitalul «Cântece de iubire». Soliști vor fi soprana Irina Iordăchescu și chitaristul ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 12:10
(189 vizualizări - 0 comentarii)


12

Rădulești: Hoți din autoturisme, reținuți de polițiști

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Jilavele cercetează patru tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, toți din comuna Movilița, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de «furt». Sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 08:05
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Se lansează «Ro Alert»

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, începând cu orele 11,00, va fi lansat la nivel național portalul «Ro Alert», de la sediul Ministerul Afacerilor Interne. Evenimentul va fi realizat în sistem ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 17:15
(745 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 14:20
(486 vizualizări - 0 comentarii)


Recrutare candidați pentru Școlile de Subofițeri Jandarmi, sesiunea ianuarie 2019

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează tineri absolvenți de liceu, cu diplomă de Bacalaureat, pentru sesiunea din luna ianuarie la instituțiile militare de învățământ din cadrul Ministerului ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 13:15
(477 vizualizări - 0 comentarii)


Servicii Publice Slobozia SRL

vă face cunoscut faptul că
în perioada 29-30.09.2018
se vor desfășura «Zilele Recoltei»
în Piața Agroalimentară Slobozia

14 Septembrie 2018, 10:20


25 de microferme înființate în județul Ialomița

Direcția Județeană pentru Agri­cul­tură Ialomița a dat publicității o situație a proiectelor cu finanțare europeană, pe care reprezentanții instituției le-au coordonat în vederea obținerii fondurilor distribuite ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 08:20
(594 vizualizări - 0 comentarii)


Urmăriți internațional, depistați de polițiștii ialomițeni

Polițiștii din Ialomița au depistat trei persoane care erau urmărite, la nivel internațional, de autoritățile germane, pentru comiterea de infracțiuni contra proprietății. Astfel, miercuri, 12 septembrie ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2018, 08:10
(586 vizualizări - 0 comentarii)


Cupa «Corona» la scrimă

Cupa «Corona» la scrimă

La finele săptămânii precedente, la Poiana Brașov s-a desfășurat a III-a ediție a Cupei «Corona» la scrimă. Cea mai bună performanță a sportivilor CSS Slobozia prezenți la competiție a fost obținută de ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 16:20
(638 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție! Se opresc gazele la Țăndărei și Urziceni

Distrigaz Sud Rețele efectuează lucrări programate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale pentru creșterea gradului de siguranță și continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Astfel, societatea ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 16:05
(636 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: La mulți ani, pompieri români!

Sărbătorim la 13 septembrie «Ziua Pompierilor din România», un eveniment prin care, de 170 de ani, se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri. Povestea pompierilor ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 08:35
(698 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița angajează din sursă externă

S-a dat startul reîncadrărilor de personal și angajărilor din sursă externă în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliției Române. Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 07:25
(889 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

7 Septembrie 2018, 18:15


Ialomița: Fonduri pentru despăgubirea crescătorilor de animale afectați de Pesta Porcină Africană

Începând de luni, 10 septembrie 2018, la nivelul județului Ialomița începe distribuția fondurilor pentru despăgubirea crescătorilor de animale din localitățile unde s-a dispus uciderea porcilor cu scopul ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2018, 18:05
(915 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

E-Distribuție Dobrogea anunță faptul că, în perioada 10-14 septembrie 2018, pe raza județului Ialomița, în localitățile Slobozia, Urziceni, Amara, Movilița și Dridu se va opri furnizarea energiei electrice ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2018, 16:25
(770 vizualizări - 0 comentarii)


Sprijin pentru copiii din Urziceni

Reprezentanții Protopopiatului Urziceni au oferit unui număr de 70 de copii din comunitate rechizite, pentru ca aceștia să poată începe școala în cele mai bune condiții. Inițiativa se înscrie în cadrul ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2018, 16:10
(684 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pachete cu rechizite și cărți pentru 28 elevi

Protopopiatul Slobozia: Pachete cu rechizite și cărți pentru 28 elevi

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și prin grija Părintelui Protopop Ionuț Butu, Protopopiatul Slobozia a organizat, în perioada 30
august-5 septembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2018, 10:55
(879 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Două accidente, trei persoane rănite

Marți, 4 septembrie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două evenimente rutiere, soldate cu rănirea a trei persoane. Primul accident s-a produs în jurul orelor 18,00, pe DJ203B, în afara comunei ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2018, 08:20
(883 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița avertizează asupra muncii în străinătate

Inspecția Muncii, în conformitate cu atribuțiile stabilite prin legea de înființare și organizare, verifică respectarea prevederilor legale referitoare la protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2018, 08:05
(927 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Vasile în Administrația Mocioniu risipește banii publici ai Sloboziei Câta în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» @gogu în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» gogu în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» ilie în Administrația Mocioniu risipește banii publici ai Sloboziei Rds în Operație în premieră la Spitalul Slobozia Rusu în Ce n-a putut Rapidul Rco în Operație în premieră la Spitalul Slobozia Valentina în Administrația Mocioniu risipește banii publici ai Sloboziei Natalia în Operație în premieră la Spitalul Slobozia Florin în Administrația Mocioniu risipește banii publici ai Sloboziei @Natalia în Operație în premieră la Spitalul Slobozia X în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» da, dragi tovarasi în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» Valentin în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 19 septembrie 2018 Costel în Scandal la Școala Gimnazială Rădulești, din cauza profesorului de Matematică fane în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» Maria în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» Radoi în Plajă cu acces restricționat în stațiunea Amara Țăndărei în Scandal la Școala Gimnazială Rădulești, din cauza profesorului de Matematică
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...