Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Ilie Cioacă își bate joc de domnul Președinte!

Cultul personalității dăunează grav sănătății mentale

Ilie Cioacă își bate joc de domnul Președinte!

bonus: Vizită «incognito» a delegației chineze din Provincia Henan

Președintele Moraru a declarat în repetate rânduri că luptă cu mentalitățile retrograde moștenite de la Silvian Ciupercă. Nu l-am crezut pe cuvânt și, pe această cale, ne cerem scuze! Acum însă, suntem în măsură să vă prezentăm public dovada. Victor Moraru are, în sfârșit, dreptate. Activitatea sa administrativă este subminată grav din interior. Paradoxal însă, sabotorul este nimeni altul decât consilierul său personal, Ilie Cioacă. Alias Ilie Comănița...

Colonoscopie prezidențială
Toți avem un stăpân. Toți am răspuns, măcar o dată în viață, la comanda cuiva. Toți am greșit, toți am mințit, nimeni nu e fără de păcat... Însă Ilie Cioacă, consilierul președintelui Victor Moraru, depășește orice închipuire. Joi, 28 iunie 2018, el a semnat un comunicat oficial al instituției al cărui scop, presupunem, a fost acela de a informa opinia publică că unul dintre cele 3 proiecte care vizează «cultura istorică» a județului, respectiv cel privind restaurarea și conservarea Bisericii de Lemn «Sf. Nicolae» Slobozia, a fost admis la finanțare, cu 72 de puncte. În locul acestui comunicat de presă care ar fi confirmat o victorie administrativă binemeritată, Ilie Cioacă se dezlănțuie, amintindu-și că este nu doar un scrib de duminică, ci și un antrenat activist de conjunctură, încă de pe vremea când recita ode patriotice sub balconul Comitetului Județean al PCR. Iată o mostră de umoare personală sub care până și hârtia de ziar, care le-a văzut pe toate, agonizează: «Prin perseverență, efort susținut de eliminare a blocajelor comunicaționale și de mentalitate, credință nestrămutată în viabilitatea demersului strategic de valorificare a patrimoniului cultural și de transformare a lui într-o resursă reală de dezvoltare locală, domnul Victor Moraru a rămas uneori singur pe această baricadă a încrederii că orice vis devine posibil de realizat, dar trebuie să lupți! Bazându-se pe profesionalismul echipelor de elaborare a cererilor de finanțare din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Ialomița s-a înscris în competiția dură a accesării fondurilor europene nerambursabile și a reușit! Un succes remarcabil!». Comentariile sunt de prisos. Nu însă și dezbaterea asupra consecințelor acestui tip de comunicat semnat în numele instituției...

Domnule Moraru, treziți-vă!
Primul gând care ne-a venit în minte (după ce am înțeles din același comunicat că suntem inculți și «sceptici» de profesie) a fost acela că domnul Ilie Cioacă, alias scriitorul Ilie Comănița, folosește comunicatele instituției pentru a-și regla conturile cu presa-tonomat. Un al doilea gând ar fi acela că, incapabil să se reformeze mental, domnul consilier a apăsat prea tare accelerația limbii de lemn, împingând cultul personalității în derizoriu. Și, în sfârșit, o a treia posibilitate (în care, de altfel, am ales să credem...) ar fi că Ilie Cioacă sabotează deliberat activitatea administrativă a președintelui Victor Moraru. Prin urmare, pe această cale, după umilele noastre puteri și posibilități, tragem public un semnal de alarmă asupra acestei stări de fapt. Domnule Moraru, treziți-vă! Este inacceptabil din partea dumneavoastră, ca președinte de filiație europeană, să permiteți o atare distorsionare periculoasă a mesajului instituțional. Una e să auziți «S-a făcut dimineață, domnule președinte!» și cu totul altceva să vi se transmită, în comunicate de presă oficiale, că faceți istorie cu majuscule pentru că șoferul instituției nu a mai întârziat «două minute», dacă vă mai amintiți, la depunerea documentației de avizare... Haideți să facem un exercițiu de imaginație. Să presupunem că podul de la Dridu va fi finalizat înainte de termen, așa cum vă doriți. Sau că, peste 2 ani, ialomițenii vor trăi mai bine, așa cum ați promis. Știm că e greu, dar vă rugăm să faceți un efort... Ce va spune atunci Ilie Cioacă în comunicatele de presă oficiale. Că sunteți Mesia? Că l-ați întrecut pe Iisus? Până unde poate abuza un consilier personal de cultul personalității? Cui folosește el?! Dumneavoastră în niciun caz, vă asigurăm, căci acceptându-l deveniți complice la această impostură administrativă! Tot ce ați urât vreodată și nu doriți să deveniți... Știm că nu ne credeți atunci când vă pledăm cauza! Nu vă condamnăm, nici noi n-am putea... De aceea, de la înălțimea celor 4 clase primare pe care le-am făcut, ne permitem să apelăm din memorie la prozatorul Gala Galaction pentru a vă convinge: «-Pune un hotar, Stăpâne, nenorocirii noastre! Ajungă Sfinției Tale atâta jertfă! Ajungă atâta risipă, atâta jaf la vulturi, din mâna bietei țări și din carnea noastră!».

Vizită «incognito» a delegației chineze din Provincia Henan
Pentru a doua oară într-un singur mandat, președintele Victor Moraru a primit în vizită oficială reprezentanții aceleiași provincii din China. Suntem onorați să consemnăm această performanță involuntară care îl singularizează în peisajul administrativ local.
Să aplaudăm, tovarăși! Un al doilea comunicat de presă semnat de către inegalabilul Ilie Cioacă în numele instituției ne informează că, pe 28 iunie 2018, Consiliul Județean Ialomița a fost vizitat de «o delegație a Guvernului Provinciei Henan, condusă de H.E. Domnul LI YINGJIE-Vicepreședinte al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez (CCPPC), Henan, având în componență 9 membri (...)». Scopul vizitei, potrivit aceluiași comunicat, «l-a constituit promovarea relațiilor de prietenie și cooperare între Provincia Henan și Județul Ialomița și valorificarea unor oportunități de cooperare  în domeniile: administrație publică, agricultură, știință și tehnologie agricolă, prelucrarea produselor alimentare, comerț cu produse agricole, mediul de afaceri și educație». În acest context, apreciem că ar fi banal să criticăm lipsa de finalitate a acestor vizite. Am făcut-o deja și, credem noi, opinia publică a obosit. De aceea, am ales să apreciem (ba, chiar să aplaudăm!) faptul că președintele Moraru este singurul care a reușit să se întâlnească de două ori cu reprezentanții aceleiași provincii chinezești. Reamintim că primul care a deschis seria acestor întâlniri reciproc inutile a fost ex-primarul Gabi Ionașcu. În anul 2011, el a înfrățit Slobozia cu Nanyang, un oraș chinezesc cu o populație egală cu jumătate din populația României. L-a urmat un an mai târziu Alexandru Stoica și o delegație de cinci consilieri care a vizitat Nanyang timp de 9 zile pe bani publici. La alți 6 ani distanță, în 2018, primarul Adrian Mocioniu a făcut un tur al Asiei, călătorind timp de 3 săptămâni prin capitala Japoniei, Republicii Coreea de Sud și a Republicii Populare Chineze. Printre timp, dacă memoria nu ne înșeală, deputatul Mario Caloianu a venit și el la Slobozia cu un grup de investitori chinezi, firește, diferit de cele curtate de edilii locali timp de aproape 10 ani. Și exemplele pot continua... Tocmai de aceea, această a doua vizită a unei delegații, din aceeași provincie ca și anul trecut, reprezintă o performanță administrativă salutară. Bravo, domnule președinte! Sunteți pe drumul cel bun!Trăiască Provincia Henan! Trăiască domnul LI YINGJIE! Trăiască înfrățirea dintre popoarele noastre prietene de la Mao Zedong și Nicolae Ceaușescu încoace!

6 Iulie 2018, 14:05 (3434 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița
Ialomița începe anul 2019 cu «pași» de melc
ADI Ialomița a blocat un proiect investițional de 900 mii de lei
Ode prezidențiale în comunicatele oficiale ale Consiliului Județean
Consilierii Președintelui

Comentariile cititorilor:


Mary:
(10 Iulie 2018, 16:42)
     De țânțari poate mai scăpăm, dar de dăștia ca Ciocă, niciodată!!!   Să intre stegarii!!!!!!!
gicu:
(10 Iulie 2018, 11:06)
Bă, băieți, lăsați omu' în pace, pe Cioacă ăsta! Nu vedeți că suferă de sechele intratabile? Și voi, în loc să-l compătimiți, că nici la bătrânețe nu s-a vindecat, îl tot luați în tărbacă. Că asta e chiar o batjocură să-l bagi pe Ilie Cioacă la categoria "vectori în cultură"! Fiți oameni serioși, ce dracu!
AHA:
(9 Iulie 2018, 09:34)
Întrebare: De ce tot ăștia cu propaganda sunt chemați să fie vectori în cultură? Și încă o întrebare: Când ieșim și noi în Slobozia în stradă pentru protest împotriva activiștilor de partid PSD? Hai să fim concreți, de la vorbe la fapte.
mitu:
(7 Iulie 2018, 14:24)
Daca esti prost de mic, cand esti mare ...numa te joci .
Gabi:
(6 Iulie 2018, 17:05)
Acest articol este diluat rău! Ideea se pierde prin stufărișul de vorbe...ialomițeanului trebuie să i-o pui direct, fără subtilități că nu este așa de cărturar. Enumerați pupincuriștii în frunte cu Vlad Florin de la muzeu. Atât! El a fost genial prin similitudinea Moraru- Mihai Viteazul ( 2017, Orașul cu Floci...).
vremuri...:
(6 Iulie 2018, 16:41)
se pare ca  dulce ca mierea este kktul consumat in numele si pentru binele partidului ales, altfel nu se explica plonjonul in cazanul cu jeleu maro al scriitorului!

de neinteles pentru oricine a prins si vremile "alelalte" aceasta placere si bucurie bolnava a unora de a se tavali in ridicol si slugarnicie ca porcul in noroiul cel mai gros, cind nimeni nu le mai cere!

toata presa de acum 30-40 de ani prin reprezentantii ei - nu-mi pica din memorie decit dl. Mihai Visoiu - are , in sfirsit!!!, scuze si parte de prescrierea pacatelor! doar ca atunci se cam juca la impuse, iar acum e cam la liber alese.
PCR-ist convins!:
(6 Iulie 2018, 16:18)
Tov. Ilie Comanita-Ciocarvita-Cioaca, spune adevarul absolut. Ca asa a fost el pregatit. Vinovatul este Pres. moraru. EL ii da voie sa ne atace frontal....EL il plateste ca Tov. sa-si bata joc. Ajunge.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 18 Feb 2019
209 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Februarie 2019, 16:30


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe zone din ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 16:25
(437 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Urziceni, două persoane rănite

Un accident rutier s-a produs joi, 14 februarie a.c., pe DN2A, în apropiere de muncipiul Uziceni, soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce o tânără, de 21 ani, din Cosâmbești, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:35
(414 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Ialomița: Șoferi beți și fără permis, la volan

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 32 ani, din Urziceni în timp ce conducea un  autoturism pe raza localității Moldoveni, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:30
(343 vizualizări - 0 comentarii)


4

Tineri din Ion Roată, hoți din locuințe. Percheziții la Slobozia și Amara!

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Ion Roată au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, din Ion Roată, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:25
(490 vizualizări - 0 comentarii)


5
Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Accident rutier produs joi, 14 februarie 2019, pe șoseaua de centură a Sloboziei, în zona Mânăstirii «Sfinții Voievozi». Se pare evenimentul rutier ar fi fost provocat de un călugăr care slujește în cadrul ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 17:10
(845 vizualizări - 0 comentarii)


6

Acțiune de amploare a polițiștilor pe raza localității Movilița

Miercuri, 13 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale au efectuate pe raza comunei Movilița percheziții la persoane fizice bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de «furt din locuință ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 16:40
(430 vizualizări - 0 comentarii)


7

Tânăr din Stelnica, bănuit a fi spărgător de case

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii feteșteni au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Stelnica, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat». La sfârșitul anului 2018, tânărul ar fi intrat ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:15
(574 vizualizări - 0 comentarii)


8

Trei tineri din Ciochina, arestați pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au identificat trei tineri, de 18, 21 și 30 de ani, din comuna Ciochina, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «tâlhărie calificată», faptă comisă asupra unui alt tânăr, de 19 ani, ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:10
(700 vizualizări - 0 comentarii)


9

Bărbat din Scânteia, la volan fără permis

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, în vârstă de 48 ani, din Scânteia, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu fără a poseda permis de conducere. De ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:05
(584 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Miercuri, 13 februarie a.c., în jurul orelor 5,00, pe DN21, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 51 de ani, din județul Galați, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 08:40
(1824 vizualizări - 2 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Februarie 2019, 16:15


12

Munca «la negru», în atenția ITM Ialomița

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna ianuarie  2019, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 15:55
(728 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Doi ialomițeni, de 47 și 56 ani, au fost depistați de polițiștii rutieri luni, 11 februarie 2019, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice. Ambii ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:20
(676 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Dosar penal pentru o remorcă

Un bărbat, de 40 ani, din Fierbinți-Târg, a fost depistat de polițiștii ialomițeni pe raza localității Maia, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism care tracta o remorcă. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:10
(770 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: A murit intoxicată cu monoxid de carbon

O bătrână de 75 de ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon, în propria locuință. Femeia a fost descoperită de vecini, care au observat că atât ea, cât și soțul ei, nu au ieșit din casă. Oamenii s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 16:15
(868 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Astăzi, 11 februarie a.c., în jurul orei 10,00, 3 autospeciale de stingere și o autosanitară SMURD de la Detașamentul Urziceni s-au deplasat la o vulcanizare din Manasia. Incendiul a pornit de la un cap ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 12:34
(1157 vizualizări - 0 comentarii)


Drajna: O femeie a murit într-un accident rutier

O femeie a murit și alte trei persoane au fost rănite, în urma impactului dintre un tir și un autoturism, produs la ieșirea de pe A2, în zona localității Drajna. La fața locului s-a intervenit cu un elicopter ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2019, 12:12
(2002 vizualizări - 2 comentarii)


Accident la Urziceni

Marți, 5 februarie a.c., un tânăr de 18 ani din comuna Axintele, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiul Urziceni, nu a respectat semnificația indicatorului «Oprire» și a pătruns în intersecție ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:25
(1359 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Bucureștean arestat la Ion Roată pentru «tentativă de furt»

Polițiștii Secției Rurale Ion Roată au reușit identificarea unui bărbat, de 39 de ani, din București, pe numele căruia Judecătoria Sectorului 2 București a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:10
(1424 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Dosar penal pentru conducere fără permis

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au depistat pe raza comunei Perieți un bărbat, de 31 de ani, din localitate, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu deși nu deținea ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:05
(1380 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Albești, reținut pentru furturi din locuințe

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au reținut un tânăr, de 24 de ani, din Albești. Acesta ar fi sustras mai multe scule electrice și produse accizabile din anexele unor locuințe de pe raza comunei de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:25
(1508 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Arestat pentru «distrugere» și «loviri sau alte violențe»

Polițiștii Secției Rurale Grivița au acționat pe raza de competență, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:05
(1555 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Grivița arestare


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă pentru studenți în Germania

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița anunță organizarea selecției pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:45
(1402 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: «Șoferi» urmăriți de polițiști

Un bărbat, de 34 ani, din Manasia, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, a încercat să se sustragă controlului polițiștilor. Din verificările efectuate, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:30
(1376 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au depistat doi bărbați, de 45, respectiv 46 ani, ambii din comuna Făcăeni, în timp ce se deplasau cu o căruță, având asupra lor pește din speciile ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:25
(1497 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

La sfârșitul de săptămână precedent, polițiștii rutieri au depistat trei bărbați, de 27, 32 și 64 de ani, din Slobozia, respectiv București, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:15
(1366 vizualizări - 0 comentarii)


Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Sâmbătă, 2 februarie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători «Întâmpinarea Domnului» la Catedrala Episcopală «Înălțarea Domnului ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 17:05
(2319 vizualizări - 5 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,57%, rata șomajului în luna decembrie 2018

La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 5268 șomeri (din care 2184 femei), rata șomajului fiind de 5,57%. Comparativ cu luna ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 15:20
(1804 vizualizări - 0 comentarii)


Trei persoane rănite într-un accident rutier produs pe DN21

Luni, 28 ianuarie a.c., în jurul orei 8,40, în timp ce un bărbat de 44 de ani, din județul Giurgiu, conducea un autoturism pe Drumul Național 21, din direcția Slobozia către Brăila, se pare că pe fondul ...[citește_toată_știrea]

29 Ianuarie 2019, 17:45
(2299 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...