Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Povestea lui Michelucci, prietenul Danielei

Povestea lui Michelucci, prietenul Danielei

«Vin la domniile voastre cu o poveste. Aceeași pe care i-o spuneam în fiecare seară lui Michelucci cel Mic. A fost odată ca niciodată, un băiețel pe care îl chema Iancu Mihai. În ziua de 14 Octombrie, o zi mare și sfântă în care se prăznuia ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, o fată pe nume Daniela a mers la „Marie Curie“, la o acțiune de voluntariat. Acolo a cunoscut un băiețel mic și foarte bolnăvior. Copilașul avea 1 an și 4 luni, dar părea un bebeluș de 4-5 luni... A fost operat pentru a i se scoate gastrostoma prin care era hrănit, deoarece se infectase... Din prima clipă când l-a văzut pe băiețel, Daniela a simțit un gol în stomac, ca la 16 ani când s-a îndrăgostit... Un sentiment de iubire, de dragoste. L-a luat pe micuț de mânuță și i-a promis că ei doi vor fi, minimum, prieteni pe viață...». Așa își începe de fiecare dată povestea Daniela Botezatu, prietena lui Michelucci cel Mic. Iar de două luni încoace, de când prietenul ei a fost adus la Slobozia, o spune cui stă să o asculte. Și toți o ascultă și plâng, fiindcă drama Danielei și a prietenului ei e dincolo de limita suportabilului. Nu și pentru Direcția pentru Protecția Copilului Ialomița! Nu pentru oficialii Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție! Nu pentru Președinția României!

Singură împotriva autorităților
În fiecare zi de sâmbătă, la orele 11,00, Daniela coboară pe peronul autogării din Slobozia. Înainte ca «ei» să îl aducă pe Michelucci aici, nu știa că orașul ăsta există. Acum... E mereu grăbită, mereu în întârziere. Trebuie să ajungă la Centrul de lângă Raifeissen, fosta vilă a Găinușei. Daniela nu știe că se cheamă așa și nici nu-i pasă... Știe doar că acolo o așteaptă Michelucci cel Mic! Michelucci are 2 ani și suferă de sindromul Prader-Willi... O boală cumplită pentru care doctorii nu au încă leac. Iar Daniela e singurul lui prieten! Când i-l aduc, chipurile li se luminează. Ochii ei râd și plâng, Michelucci o recunoaște și gângurește: «Ce faci tu, suflet frumos? Știi cât mi-ai lipsit?...». Michelucci știe și zâmbește. N-a mai zâmbit de sămbăta trecută, când Daniela a trebuit să plece. «Vrei să stai în brațele mele? Suflet lângă suflet, cum îți place ție?». Michelucci vrea și se lipește de ea, cum făcea la Centrul din Sectorul 5 al Capitalei, în urmă cu două luni. Atunci, Daniela îl vedea în fiecare seară. Mâncau împreună, se jucau împreună, învățau să bată din palme, râdeau, povesteau câte în lună și în stele... Povestesc și aici, dar nu e la fel! Daniela trebuie să-și drămuiască timpul. Să-l ajute să mănânce măcar puțin din bunătățile pe care i le aduce, să facă împreună exercițiile fizice, să îi cânte, să îl țină în brațe, cât să-i ajungă pentru încă o săptămână... Și să se umple și ea de energie pentru a lupta împotriva sistemului, împotriva indiferenței autorităților, împotriva unei legi stupide care așază banii înaintea intereselor legitime ale unui copil pe care nimeni nu îl poate apăra!

Toți pentru Michelucci. Dar nu e destul!
Timp de două luni, Daniela a refuzat să plângă și să ceară ajutorul. A crezut că dragostea pe care i-o poartă prietenului ei va fi de ajuns. Dar «ei» au fost mai puternici. În disperare de cauză, Daniela a cerut ajutorul oamenilor, pe Facebook: «Michelucci a slăbit, nu-și mai ține capul drept, nu mai știe să bată din palme, să facem „bravo“, nu mai știe să ridice mânuțele să-l iau în brate. DGASPC Ialomița își bate joc de prietenul meu spunând că oferă servicii ca la București... Nu oferă nimic! Doar mâncare și pampers. Nu îi interesează binele superior al copilului cum ar trebui, cum spune legea!». Disperarea și furia Danielei au avut ecou. Sute de oameni s-au mobilizat, au ieșit din zona de confort, au dat telefoane, au cerut să doneze bani. Michelucci nu are nevoie de bani... Daniela e de ajuns! Dar DGASPC Ialomița refuză să facă demersurile privind transferul lui la București, acolo unde îl poate îngriji așa cum a făcut-o, neștiută, timp de 8 luni. «Legea nu permite acest lucru, atâta vreme cât aici putem oferi servicii similare aici... Căutăm soluții pentru a rezolva această situație, astfel încât să nu încălcăm legea. Și noi, asemeni doamnei Daniela Botezatu, urmărim interesul superior al copilului. Dar situația copilului este una complicată și e nevoie de timp și răbdare pentru a o rezolva...» ne asigură Nicolae Badea, directorul adjunct al DGASPC Ialomița. Daniela ar vrea să creadă declarațiile oficiale. Ar vrea să creadă că sistemul nu se agață de cei 5000 de lei pe care îi aduce Michelucci lunar Centrului... Ar vrea să creadă că oficialii ANPCDA sunt și ei oameni. Că Gabriel-Cristian Piscociu, consilierul de stat al președintelui Iohannis, poate înțelege că Michelucci nu poate aștepta la Slobozia «termenul legal de 30 de zile» pentru un răspuns... Dar Daniela nu mai poate să creadă autoritățile!

Michelucci e îndrăgostit de tango
În liniștea camerei de primiri a Centrului, Daniela și Michelucci dansează, încercând să uite de câte ori a trecut «termenul legal de 30 de zile». Dansează tango! Suflet lângă suflet, așa cum îi place lui. Michelucci e îndrăgostit de tango, așa cum Daniela s-a îndrăgostit de el. La prima vedere... Medicii i-au spus Danielei că Michelucci nu aude și nu vede. Le-a dovedit că se înșală... I-au spus că va muri în câteva luni. S-au înșelat din nou... Dragostea ei l-a salvat! Cu ea a învățat să mănânce, să-și țină capul drept, să râdă, să bată din palme. Cu Daniela a făcut primele ședințe de kinetoterapie... A mișcat mâinile și picioarele, s-a ridicat în fund... Pentru ea a învățat să danseze tango! «Dansăm până obosesc eu. Una, două... patru, cinci tangouri... Apoi ne odihnim și o luăm de la capăt. E un mare dansator!» ne spune Daniela aparte. Și ne mai spune cum într-o bună zi medicii vor găsi un leac pentru Michelucci. Cum va crește apoi, sănătos și întreg, cum va merge la liceu, iar într-o bună zi are să o anunțe că vrea să facă Facultatea de Psihologie... Și apoi Teologia. «Iar la bătrânețe, pentru că Michelucci va fi prieten cu mine 100 de ani, se va retrage într-o mânăstire, ca duhovnic... De acolo el va ajuta oamenii cu sfaturile și gândurile lui bune! Fiindcă Michelucci iubește oamenii, mi-a șoptit mie la ureche...». Glasul Danielei se frânge, dincolo de durere. Conform diagnosticului, trăsăturile caracteristice sindromului Prader-Willi sunt: hipotonie musculară, deficiențe cognitive, dezvoltare sexuală incompletă, tulburări de comportament, senzație cronică de foame și un metabolism lent... Dar Daniela continuă să spere! «Legea spune că interesul superior al copilului primează. La București, Michelucci poate face terapie cu hormoni de creștere. Nu-l lăsați să se legene iar toată ziua într-un pătuț cu gratii din Slobozia, singur și lipsit de iubire...».

8 Iulie 2018, 08:50 (3989 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Slobozia, «raiul» oamenilor fără adăpost
Orașul lui Vlăduț
Are nevoie de sprijinul semenilor ca să învingă cancerul!

Comentariile cititorilor:


Nu conteaza:
(9 Iulie 2018, 18:28)
Te felicit Daniela din tot sufletul! Este minunat sa vad ca exista o persoana care renunta la o parte din timpul liber sa arate afectiune si preocupare unei fiinte absolut nevinovate, triste si parasite. Ma rog la Bunul DUMNEZEU sa consemneze capital acolo Sus, unde nu ti.l mananca moliile si nu.l fura hotii. Ma rog sa ai parte numai de bine, sa fii fericita in viata. Pentru acei oameni nepasatori care se multumesc sa vada un copil in plus parasit ca un obiect pe un pat de camin, va spun doar atat: nu va blestem- sunteti deja uneltele raului si veti da socoteala. Nu va opuneti DIAVOLILOR incarnati a.c. cineva vrea sa ajute o mana de copil bolnavior! Nu faceti mizeriilor rau daca puteti sa faceti bine! As vrea sa te ajut Daniela cu orice pot: fa o pagina de Facebook, sa ne unim, sa ne sfatuim, sa contribuim cu bani. Nu abandona fiindca tu esti singura speranta a acestui ingeras. El nu are parte decat de un personal fara vocatie si fara suflet de mama.
@cititor:
(9 Iulie 2018, 11:01)
http://dpcialomita.ro/sites/dpcialomita/files/articole/2018-03-05/139/raportactivitatedgaspcialomita2017.pdf
iata raportul, dar nr familiilor e specificat doar la cele atestate in 2017,cele cu atestat mai vechi nu sunt trecute nicaieri.nr potrivirilor....e inexistent, asta ar reda de fapt activitatea lor, si ea inexistenta
BRAVO, DANIELA!:
(8 Iulie 2018, 20:30)
lupta ta e mai mult de principiu, nu sper sa rezolvi ceva prin baraganul nostru de poveste, prin directia in care sunt angajate formal neveste -bombonici...pai daca ar incredinta acei copii unor oameni care isi doresc sa faca bine, salariile cum si le ar mai justifica??ai cautat pe site cate functii de conducere plateste directia si cui??sotii acelor angajate nu s in niciun caz someri...doar ele sunt defavorizate de soarta..de aia nici nu prea trec pe la serviciu, doar incaseaza
cititor:
(8 Iulie 2018, 20:26)
DGASPC Ialomita sa faca publice niste cifre-cate adoptii au rezolvat intr-un an, cate familii sunt atestate, cate potriviri realizeaza anual pt acesti oameni carora le expira atestatele parentale....fiind institutie publica, ar trebui sa faca publice aceste date, apoi vom reveni cu amanunte, mult mai pertinente .Independent, cere, te rog, aceste date,sa ofere explicatii despre modul in care familiile de genul Danielei asteapta in van un copil,despre cati copii preia Suedia de la noi...gura targului e mereu sloboda, ar fi bine sa infirme barfele, daca au argumente....
Protestatar:
(8 Iulie 2018, 10:36)
MORARULE, îl mai ții mult pe Marcu acolo: sau după ce se pensionează, ca să-i mai dai niște bani,îl reangajezi purtător de cuvânt și pe el. 
gogu:
(8 Iulie 2018, 09:05)
Jegosilor, va mai ascundeti mult dupa hartii? Sau chiar vreti sa salvati un suflet de copil? Momai incompetente si comuniste ! Rusine !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 15 Feb 2019
177 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Februarie 2019, 16:30


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe zone din ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 16:25
(95 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Urziceni, două persoane rănite

Un accident rutier s-a produs joi, 14 februarie a.c., pe DN2A, în apropiere de muncipiul Uziceni, soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce o tânără, de 21 ani, din Cosâmbești, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:35
(89 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Ialomița: Șoferi beți și fără permis, la volan

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 32 ani, din Urziceni în timp ce conducea un  autoturism pe raza localității Moldoveni, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:30
(75 vizualizări - 0 comentarii)


4

Tineri din Ion Roată, hoți din locuințe. Percheziții la Slobozia și Amara!

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Ion Roată au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, din Ion Roată, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:25
(136 vizualizări - 0 comentarii)


5
Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Accident rutier produs joi, 14 februarie 2019, pe șoseaua de centură a Sloboziei, în zona Mânăstirii «Sfinții Voievozi». Se pare evenimentul rutier ar fi fost provocat de un călugăr care slujește în cadrul ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 17:10
(509 vizualizări - 0 comentarii)


6

Acțiune de amploare a polițiștilor pe raza localității Movilița

Miercuri, 13 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale au efectuate pe raza comunei Movilița percheziții la persoane fizice bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de «furt din locuință ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 16:40
(188 vizualizări - 0 comentarii)


7

Tânăr din Stelnica, bănuit a fi spărgător de case

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii feteșteni au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Stelnica, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat». La sfârșitul anului 2018, tânărul ar fi intrat ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:15
(330 vizualizări - 0 comentarii)


8

Trei tineri din Ciochina, arestați pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au identificat trei tineri, de 18, 21 și 30 de ani, din comuna Ciochina, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «tâlhărie calificată», faptă comisă asupra unui alt tânăr, de 19 ani, ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:10
(384 vizualizări - 0 comentarii)


9

Bărbat din Scânteia, la volan fără permis

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, în vârstă de 48 ani, din Scânteia, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu fără a poseda permis de conducere. De ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:05
(313 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Miercuri, 13 februarie a.c., în jurul orelor 5,00, pe DN21, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 51 de ani, din județul Galați, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 08:40
(1530 vizualizări - 1 comentariu)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Februarie 2019, 16:15


12

Munca «la negru», în atenția ITM Ialomița

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna ianuarie  2019, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 15:55
(486 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Doi ialomițeni, de 47 și 56 ani, au fost depistați de polițiștii rutieri luni, 11 februarie 2019, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice. Ambii ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:20
(436 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Dosar penal pentru o remorcă

Un bărbat, de 40 ani, din Fierbinți-Târg, a fost depistat de polițiștii ialomițeni pe raza localității Maia, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism care tracta o remorcă. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:10
(529 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: A murit intoxicată cu monoxid de carbon

O bătrână de 75 de ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon, în propria locuință. Femeia a fost descoperită de vecini, care au observat că atât ea, cât și soțul ei, nu au ieșit din casă. Oamenii s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 16:15
(631 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Astăzi, 11 februarie a.c., în jurul orei 10,00, 3 autospeciale de stingere și o autosanitară SMURD de la Detașamentul Urziceni s-au deplasat la o vulcanizare din Manasia. Incendiul a pornit de la un cap ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 12:34
(912 vizualizări - 0 comentarii)


Drajna: O femeie a murit într-un accident rutier

O femeie a murit și alte trei persoane au fost rănite, în urma impactului dintre un tir și un autoturism, produs la ieșirea de pe A2, în zona localității Drajna. La fața locului s-a intervenit cu un elicopter ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2019, 12:12
(1653 vizualizări - 2 comentarii)


Accident la Urziceni

Marți, 5 februarie a.c., un tânăr de 18 ani din comuna Axintele, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiul Urziceni, nu a respectat semnificația indicatorului «Oprire» și a pătruns în intersecție ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:25
(1121 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Bucureștean arestat la Ion Roată pentru «tentativă de furt»

Polițiștii Secției Rurale Ion Roată au reușit identificarea unui bărbat, de 39 de ani, din București, pe numele căruia Judecătoria Sectorului 2 București a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:10
(1154 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Dosar penal pentru conducere fără permis

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au depistat pe raza comunei Perieți un bărbat, de 31 de ani, din localitate, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu deși nu deținea ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:05
(1117 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Albești, reținut pentru furturi din locuințe

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au reținut un tânăr, de 24 de ani, din Albești. Acesta ar fi sustras mai multe scule electrice și produse accizabile din anexele unor locuințe de pe raza comunei de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:25
(1249 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Arestat pentru «distrugere» și «loviri sau alte violențe»

Polițiștii Secției Rurale Grivița au acționat pe raza de competență, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:05
(1295 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Grivița arestare


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă pentru studenți în Germania

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița anunță organizarea selecției pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:45
(1149 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: «Șoferi» urmăriți de polițiști

Un bărbat, de 34 ani, din Manasia, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, a încercat să se sustragă controlului polițiștilor. Din verificările efectuate, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:30
(1129 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au depistat doi bărbați, de 45, respectiv 46 ani, ambii din comuna Făcăeni, în timp ce se deplasau cu o căruță, având asupra lor pește din speciile ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:25
(1235 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

La sfârșitul de săptămână precedent, polițiștii rutieri au depistat trei bărbați, de 27, 32 și 64 de ani, din Slobozia, respectiv București, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:15
(1128 vizualizări - 0 comentarii)


Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Sâmbătă, 2 februarie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători «Întâmpinarea Domnului» la Catedrala Episcopală «Înălțarea Domnului ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 17:05
(2081 vizualizări - 5 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,57%, rata șomajului în luna decembrie 2018

La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 5268 șomeri (din care 2184 femei), rata șomajului fiind de 5,57%. Comparativ cu luna ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 15:20
(1572 vizualizări - 0 comentarii)


Trei persoane rănite într-un accident rutier produs pe DN21

Luni, 28 ianuarie a.c., în jurul orei 8,40, în timp ce un bărbat de 44 de ani, din județul Giurgiu, conducea un autoturism pe Drumul Național 21, din direcția Slobozia către Brăila, se pare că pe fondul ...[citește_toată_știrea]

29 Ianuarie 2019, 17:45
(2044 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...