Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Povestea lui Michelucci, prietenul Danielei

Povestea lui Michelucci, prietenul Danielei

«Vin la domniile voastre cu o poveste. Aceeași pe care i-o spuneam în fiecare seară lui Michelucci cel Mic. A fost odată ca niciodată, un băiețel pe care îl chema Iancu Mihai. În ziua de 14 Octombrie, o zi mare și sfântă în care se prăznuia ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, o fată pe nume Daniela a mers la „Marie Curie“, la o acțiune de voluntariat. Acolo a cunoscut un băiețel mic și foarte bolnăvior. Copilașul avea 1 an și 4 luni, dar părea un bebeluș de 4-5 luni... A fost operat pentru a i se scoate gastrostoma prin care era hrănit, deoarece se infectase... Din prima clipă când l-a văzut pe băiețel, Daniela a simțit un gol în stomac, ca la 16 ani când s-a îndrăgostit... Un sentiment de iubire, de dragoste. L-a luat pe micuț de mânuță și i-a promis că ei doi vor fi, minimum, prieteni pe viață...». Așa își începe de fiecare dată povestea Daniela Botezatu, prietena lui Michelucci cel Mic. Iar de două luni încoace, de când prietenul ei a fost adus la Slobozia, o spune cui stă să o asculte. Și toți o ascultă și plâng, fiindcă drama Danielei și a prietenului ei e dincolo de limita suportabilului. Nu și pentru Direcția pentru Protecția Copilului Ialomița! Nu pentru oficialii Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție! Nu pentru Președinția României!

Singură împotriva autorităților
În fiecare zi de sâmbătă, la orele 11,00, Daniela coboară pe peronul autogării din Slobozia. Înainte ca «ei» să îl aducă pe Michelucci aici, nu știa că orașul ăsta există. Acum... E mereu grăbită, mereu în întârziere. Trebuie să ajungă la Centrul de lângă Raifeissen, fosta vilă a Găinușei. Daniela nu știe că se cheamă așa și nici nu-i pasă... Știe doar că acolo o așteaptă Michelucci cel Mic! Michelucci are 2 ani și suferă de sindromul Prader-Willi... O boală cumplită pentru care doctorii nu au încă leac. Iar Daniela e singurul lui prieten! Când i-l aduc, chipurile li se luminează. Ochii ei râd și plâng, Michelucci o recunoaște și gângurește: «Ce faci tu, suflet frumos? Știi cât mi-ai lipsit?...». Michelucci știe și zâmbește. N-a mai zâmbit de sămbăta trecută, când Daniela a trebuit să plece. «Vrei să stai în brațele mele? Suflet lângă suflet, cum îți place ție?». Michelucci vrea și se lipește de ea, cum făcea la Centrul din Sectorul 5 al Capitalei, în urmă cu două luni. Atunci, Daniela îl vedea în fiecare seară. Mâncau împreună, se jucau împreună, învățau să bată din palme, râdeau, povesteau câte în lună și în stele... Povestesc și aici, dar nu e la fel! Daniela trebuie să-și drămuiască timpul. Să-l ajute să mănânce măcar puțin din bunătățile pe care i le aduce, să facă împreună exercițiile fizice, să îi cânte, să îl țină în brațe, cât să-i ajungă pentru încă o săptămână... Și să se umple și ea de energie pentru a lupta împotriva sistemului, împotriva indiferenței autorităților, împotriva unei legi stupide care așază banii înaintea intereselor legitime ale unui copil pe care nimeni nu îl poate apăra!

Toți pentru Michelucci. Dar nu e destul!
Timp de două luni, Daniela a refuzat să plângă și să ceară ajutorul. A crezut că dragostea pe care i-o poartă prietenului ei va fi de ajuns. Dar «ei» au fost mai puternici. În disperare de cauză, Daniela a cerut ajutorul oamenilor, pe Facebook: «Michelucci a slăbit, nu-și mai ține capul drept, nu mai știe să bată din palme, să facem „bravo“, nu mai știe să ridice mânuțele să-l iau în brate. DGASPC Ialomița își bate joc de prietenul meu spunând că oferă servicii ca la București... Nu oferă nimic! Doar mâncare și pampers. Nu îi interesează binele superior al copilului cum ar trebui, cum spune legea!». Disperarea și furia Danielei au avut ecou. Sute de oameni s-au mobilizat, au ieșit din zona de confort, au dat telefoane, au cerut să doneze bani. Michelucci nu are nevoie de bani... Daniela e de ajuns! Dar DGASPC Ialomița refuză să facă demersurile privind transferul lui la București, acolo unde îl poate îngriji așa cum a făcut-o, neștiută, timp de 8 luni. «Legea nu permite acest lucru, atâta vreme cât aici putem oferi servicii similare aici... Căutăm soluții pentru a rezolva această situație, astfel încât să nu încălcăm legea. Și noi, asemeni doamnei Daniela Botezatu, urmărim interesul superior al copilului. Dar situația copilului este una complicată și e nevoie de timp și răbdare pentru a o rezolva...» ne asigură Nicolae Badea, directorul adjunct al DGASPC Ialomița. Daniela ar vrea să creadă declarațiile oficiale. Ar vrea să creadă că sistemul nu se agață de cei 5000 de lei pe care îi aduce Michelucci lunar Centrului... Ar vrea să creadă că oficialii ANPCDA sunt și ei oameni. Că Gabriel-Cristian Piscociu, consilierul de stat al președintelui Iohannis, poate înțelege că Michelucci nu poate aștepta la Slobozia «termenul legal de 30 de zile» pentru un răspuns... Dar Daniela nu mai poate să creadă autoritățile!

Michelucci e îndrăgostit de tango
În liniștea camerei de primiri a Centrului, Daniela și Michelucci dansează, încercând să uite de câte ori a trecut «termenul legal de 30 de zile». Dansează tango! Suflet lângă suflet, așa cum îi place lui. Michelucci e îndrăgostit de tango, așa cum Daniela s-a îndrăgostit de el. La prima vedere... Medicii i-au spus Danielei că Michelucci nu aude și nu vede. Le-a dovedit că se înșală... I-au spus că va muri în câteva luni. S-au înșelat din nou... Dragostea ei l-a salvat! Cu ea a învățat să mănânce, să-și țină capul drept, să râdă, să bată din palme. Cu Daniela a făcut primele ședințe de kinetoterapie... A mișcat mâinile și picioarele, s-a ridicat în fund... Pentru ea a învățat să danseze tango! «Dansăm până obosesc eu. Una, două... patru, cinci tangouri... Apoi ne odihnim și o luăm de la capăt. E un mare dansator!» ne spune Daniela aparte. Și ne mai spune cum într-o bună zi medicii vor găsi un leac pentru Michelucci. Cum va crește apoi, sănătos și întreg, cum va merge la liceu, iar într-o bună zi are să o anunțe că vrea să facă Facultatea de Psihologie... Și apoi Teologia. «Iar la bătrânețe, pentru că Michelucci va fi prieten cu mine 100 de ani, se va retrage într-o mânăstire, ca duhovnic... De acolo el va ajuta oamenii cu sfaturile și gândurile lui bune! Fiindcă Michelucci iubește oamenii, mi-a șoptit mie la ureche...». Glasul Danielei se frânge, dincolo de durere. Conform diagnosticului, trăsăturile caracteristice sindromului Prader-Willi sunt: hipotonie musculară, deficiențe cognitive, dezvoltare sexuală incompletă, tulburări de comportament, senzație cronică de foame și un metabolism lent... Dar Daniela continuă să spere! «Legea spune că interesul superior al copilului primează. La București, Michelucci poate face terapie cu hormoni de creștere. Nu-l lăsați să se legene iar toată ziua într-un pătuț cu gratii din Slobozia, singur și lipsit de iubire...».

8 Iulie 2018, 08:50 (2861 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Orașul lui Vlăduț
Are nevoie de sprijinul semenilor ca să învingă cancerul!
Omul care putrezește de viu

Comentariile cititorilor:


Nu conteaza:
(9 Iulie 2018, 18:28)
Te felicit Daniela din tot sufletul! Este minunat sa vad ca exista o persoana care renunta la o parte din timpul liber sa arate afectiune si preocupare unei fiinte absolut nevinovate, triste si parasite. Ma rog la Bunul DUMNEZEU sa consemneze capital acolo Sus, unde nu ti.l mananca moliile si nu.l fura hotii. Ma rog sa ai parte numai de bine, sa fii fericita in viata. Pentru acei oameni nepasatori care se multumesc sa vada un copil in plus parasit ca un obiect pe un pat de camin, va spun doar atat: nu va blestem- sunteti deja uneltele raului si veti da socoteala. Nu va opuneti DIAVOLILOR incarnati a.c. cineva vrea sa ajute o mana de copil bolnavior! Nu faceti mizeriilor rau daca puteti sa faceti bine! As vrea sa te ajut Daniela cu orice pot: fa o pagina de Facebook, sa ne unim, sa ne sfatuim, sa contribuim cu bani. Nu abandona fiindca tu esti singura speranta a acestui ingeras. El nu are parte decat de un personal fara vocatie si fara suflet de mama.
@cititor:
(9 Iulie 2018, 11:01)
http://dpcialomita.ro/sites/dpcialomita/files/articole/2018-03-05/139/raportactivitatedgaspcialomita2017.pdf
iata raportul, dar nr familiilor e specificat doar la cele atestate in 2017,cele cu atestat mai vechi nu sunt trecute nicaieri.nr potrivirilor....e inexistent, asta ar reda de fapt activitatea lor, si ea inexistenta
BRAVO, DANIELA!:
(8 Iulie 2018, 20:30)
lupta ta e mai mult de principiu, nu sper sa rezolvi ceva prin baraganul nostru de poveste, prin directia in care sunt angajate formal neveste -bombonici...pai daca ar incredinta acei copii unor oameni care isi doresc sa faca bine, salariile cum si le ar mai justifica??ai cautat pe site cate functii de conducere plateste directia si cui??sotii acelor angajate nu s in niciun caz someri...doar ele sunt defavorizate de soarta..de aia nici nu prea trec pe la serviciu, doar incaseaza
cititor:
(8 Iulie 2018, 20:26)
DGASPC Ialomita sa faca publice niste cifre-cate adoptii au rezolvat intr-un an, cate familii sunt atestate, cate potriviri realizeaza anual pt acesti oameni carora le expira atestatele parentale....fiind institutie publica, ar trebui sa faca publice aceste date, apoi vom reveni cu amanunte, mult mai pertinente .Independent, cere, te rog, aceste date,sa ofere explicatii despre modul in care familiile de genul Danielei asteapta in van un copil,despre cati copii preia Suedia de la noi...gura targului e mereu sloboda, ar fi bine sa infirme barfele, daca au argumente....
Protestatar:
(8 Iulie 2018, 10:36)
MORARULE, îl mai ții mult pe Marcu acolo: sau după ce se pensionează, ca să-i mai dai niște bani,îl reangajezi purtător de cuvânt și pe el. 
gogu:
(8 Iulie 2018, 09:05)
Jegosilor, va mai ascundeti mult dupa hartii? Sau chiar vreti sa salvati un suflet de copil? Momai incompetente si comuniste ! Rusine !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 18 Iul 2018
209 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Iulie 2018, 17:10


1

Distrigaz Sud Rețele: Atenție, se închide gazul!

Miercuri, 18 iulie 2017, Distrigaz Sud Rețele anunță sistarea furnizării gazelor naturale în Țăndărei, pe strada București, ca urmare a lucrărilor de reparații și întreținere a rețelelor. Intervenția se ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2018, 16:17
(189 vizualizări - 0 comentarii)


2
Țăndărei: Făcea contrabandă cu arme aduse din Europa

Țăndărei: Făcea contrabandă cu arme aduse din Europa

Un bărbat de etnie romă, în vârstă de 46 de ani, domiciliat în Țăndărei este principalul suspect al unui dosar penal privind fapte de «contrabandă calificată cu arme». În urma unei percheziții desfășurată ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2018, 16:09
(248 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: A murit în urma unui infarct

Un bărbat de 55 de ani a murit luni, 16 iulie 2018, în timp ce mergea pe bicicletă, în municipiul Slobozia. Cel mai probabil, omul a suferit un infarct. El a fost descoperit în stare de inconștiență, căzut ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2018, 14:45
(801 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în loc. Cosâmbești, jud. Ialomița
angajează
ȘOFER AUTOUTILITARĂ/AUTOCAMION
Cerințe:
-studii medii
-permis de conducere categoria B și C+E
-experiență în conducerea de
Autoutilitare <3,5 to minim 5 ani
și a Autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități:
-participă la operațiunile de încărcare
și descarcăre a autovehiculului
-disponibil la deplasări în alte orașe
din Ialomița, Călărași, Buzău, Brăila
-livrează comenzile conform
programului de distribuție
Beneficii:
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune
atât la sediul din Cosâmbești
cât și pe următoarea adresă de
email: agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține și
la telefon 0749/162.458

13 Iulie 2018, 10:05


Urziceni: Prins în flagrant în timp ce încerca să fure dintr-o mașină

Un tânăr de 17 ani, din Urziceni, a fost surprins de către polițiști în timp ce încerca să pătrundă într-un autoturism parcat. Marți, 10 iulie a.c., Poliția a fost sesizată, în miezul nopții, cu privire ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2018, 14:25
(1018 vizualizări - 0 comentarii)


6
Urziceni: Reținut pentru că încercat să vândă tutun

Urziceni: Reținut pentru că încercat să vândă tutun

Marți, 10 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au depistat în flagrant un bărbat din Urziceni, bănuit că ar fi încercat să comercializeze o cantitate de tutun transportată cu ajutorul autoturismului propriu ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2018, 14:20
(943 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tânără dispărută

Urziceni: Tânără dispărută

Polițiștii solicită sprijin pentru depistarea unei tinere care, la data de 28 iunie a.c., a plecat de la domiciliul său din Urziceni și nu a revenit până în prezent. Persoana dispărută se numește DOBRE ADRIANA ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 18:20
(1269 vizualizări - 8 comentarii)


8

AJOFM Ialomița: Șomajul, în scădere ușoară

La sfârșitul lunii iunie 2018, în evidențele  Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 5317 șomeri, din care 702 șomeri indemnizați, respectiv 4615 șomeri neindemnizați ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 17:20
(970 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Marea Unire în viziunea celor mici»

Luni, 9 iulie 2018, Protopopiatul Slobozia a desfășurat prima activitate din proiectul educațional «Clubul de vară», aflat la cea de a IV-a ediție. Astfel, în parteneriat cu Biblioteca Județeană «Ștefan ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 16:05
(864 vizualizări - 0 comentarii)


Controale ale ITM Ialomița

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege, cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2018, în perioada 18-29 iunie 2018 , s-a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2018, 15:50
(1030 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

6 Iulie 2018, 16:15


12

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 176000 de lei, 18 permise de conducere reținute

La acest sfârșit de săptămână, 29 iunie-1 iulie a.c., polițiștii au intervenit la 72 de evenimente și au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 176500 de lei, iar pentru ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2018, 15:05
(1247 vizualizări - 1 comentariu)


Pompierii ialomițeni s-au luptat cu apele în județul Bacău

Pompierii ialomițeni s-au luptat cu apele în județul Bacău

Șase subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița au fost mobilizați să intervină în localitățile din Moldova, afectate de inundațiile din ultimele săptămâni. ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2018, 14:05
(1241 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: A murit din cauza extenuării

Un bărbat de 49 de ani, angajat ca maseur în cadrul Hotelului «Lebăda» din stațiunea Amara a murit la serviciu, din cauza oboselii. Bărbatului i s-a făcut rău în timp ce făcea un masaj unei persoane și ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2018, 15:05
(2261 vizualizări - 8 comentarii)


Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul!

E-distribuție Dobrogea anunță pentru săptămâna viitoare, 2-6 iulie 2018, mai multe intervenții la rețeaua de distribuție și alimentare cu energie electrică din județul Ialomița. Astfel, energia electrică ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2018, 16:40
(1582 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Coșereni și Movilița

Joi, 28 iunie 2018, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza județului s-au produs două accidente rutiere, soldate cu victime. Primul accident rutier s-a produs în jurul orei 9,00, pe DN ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2018, 16:25
(1357 vizualizări - 0 comentarii)


Contractele colective de muncă, în vizorul ITM Ialomița

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița, numărul unităților din județul Ialomița cu peste 21 de salariați, la 31.05.2018,
era de 427, din care cu capital de stat (inclusiv bugetari) ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2018, 16:20
(1443 vizualizări - 0 comentarii)


«O viață cât un Centenar»: O ialomițeancă, sărbătorită de reprezentanții MAI

Joi, 28 iunie 2018, s-a desfășurat la Valea Măcrișului acțiunea locală a proiectului, derulat la nivel național de Ministerul Afacerilor Interne, «O viață cât un Centenar». Campania are ca scop omagierea ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2018, 13:55
(1488 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Infractor arestat

Polițiștii din Ialomița au identificat un tânăr, de 28 de ani, din localitatea Borănești, care se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani pentru comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată». Acesta ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2018, 17:40
(1741 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beat la volan

În urma unei acțiuni desfășurată de polițiștii din Ialomița pe șoselele județului, a fost identificat un tânăr de 29 de ani care conducea în stare de ebrietate. Acesta a refuzat testarea cu aparatul Drager ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2018, 17:15
(1847 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Măsuri preventive împotriva incendiilor de vegetație uscată

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care fermierii trebuie să protejeze terenurile agricole de riscul izbucnirii ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2018, 17:05
(1779 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: A murit strivit de un copac

Este anchetă la Postul de Poliție Vlădeni după ce un bărbat, de 60 de ani, a murit miercuri, 20 iunie 2018, strivit de un copac, într-o pădure de la marginea localității. În momentul de față se fac cercetări ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2018, 10:55
(2563 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: Șomajul, în scădere ușoară

La sfârșitul lunii mai 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 5447 șomeri, din care 678 șomeri indemnizați, respectiv 4769 șomeri neindemnizați ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2018, 18:10
(1947 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiști din Ialomița, la «Cupa Zâmbetelor»

Polițiști din cadrul IPJ Ialomița s-au alăturat campaniei umanitare «Cupa Zâmbetelor», care a fost inițiată de un localnic din Ciulnița și se află la a doua ediție. Scopul campaniei este ajutorarea copiilor ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2018, 17:25
(1825 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional din Săveni, reținut

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au depistat un bărbat de 31 de ani, din Săveni, pe numele căruia exista un mandat european de arestare emis de autoritățile franceze. Cel în ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2018, 16:35
(2266 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 160000 de lei, 18 permise reținute

La acest sfârșit de săptămână, 15-17 iunie a.c., polițiștii au intervenit la 100 de evenimente și au aplicat 499 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 160000 de lei. De asemenea, au constatat ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2018, 16:15
(1895 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Hoț arestat

Un bărbat de 33 de ani, din Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunilor de «furt» și «furt calificat», a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

15 Iunie 2018, 17:15
(2029 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia furt


Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în zonele și în intervalele ...[citește_toată_știrea]

15 Iunie 2018, 16:05
(1951 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Furt comis după metoda «Sinești»

Doi tineri 20 și 25 de ani, ambii din Urziceni, au fost arestați după ce au furat bunuri dintr-o mașină parcată pe DN2A, în zona localității Lilieci, după metoda «Sinești». Polițiștii nu exclud varianta ...[citește_toată_știrea]

15 Iunie 2018, 15:48
(1971 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Mircea în Doar 31% dintre profesorii din Ialomița au primit note de trecere Gianina profă în Doar 31% dintre profesorii din Ialomița au primit note de trecere Portocală în Doar 31% dintre profesorii din Ialomița au primit note de trecere consatean în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» E treaba lor!! în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» Mary Tudorache în Există viață după cancer Urziceni în Groapa din groapă Ana în Groapa din groapă Proprietar în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 18 iulie 2018 Mary în Ode prezidențiale în comunicatele oficiale ale Consiliului Județean Violeta în Gabriel Modrea rămâne în fruntea Direcției de Sănătate Publică Ialomița Ziarist în Gabriel Modrea rămâne în fruntea Direcției de Sănătate Publică Ialomița ? ? ? Costel în Gabriel Modrea rămâne în fruntea Direcției de Sănătate Publică Ialomița matei în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 18 iulie 2018 GOGUTU în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» Apartament în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 18 iulie 2018 Fresh Lemon în Doar 31% dintre profesorii din Ialomița au primit note de trecere GOGUTU în Bărbat din Mărculești, arestat preventiv pentru «tentativă la omor» Marin Sorescu în Doar 31% dintre profesorii din Ialomița au primit note de trecere ???? în Doar 31% dintre profesorii din Ialomița au primit note de trecere
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...