Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Povestea lui Michelucci, prietenul Danielei

Povestea lui Michelucci, prietenul Danielei

«Vin la domniile voastre cu o poveste. Aceeași pe care i-o spuneam în fiecare seară lui Michelucci cel Mic. A fost odată ca niciodată, un băiețel pe care îl chema Iancu Mihai. În ziua de 14 Octombrie, o zi mare și sfântă în care se prăznuia ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, o fată pe nume Daniela a mers la „Marie Curie“, la o acțiune de voluntariat. Acolo a cunoscut un băiețel mic și foarte bolnăvior. Copilașul avea 1 an și 4 luni, dar părea un bebeluș de 4-5 luni... A fost operat pentru a i se scoate gastrostoma prin care era hrănit, deoarece se infectase... Din prima clipă când l-a văzut pe băiețel, Daniela a simțit un gol în stomac, ca la 16 ani când s-a îndrăgostit... Un sentiment de iubire, de dragoste. L-a luat pe micuț de mânuță și i-a promis că ei doi vor fi, minimum, prieteni pe viață...». Așa își începe de fiecare dată povestea Daniela Botezatu, prietena lui Michelucci cel Mic. Iar de două luni încoace, de când prietenul ei a fost adus la Slobozia, o spune cui stă să o asculte. Și toți o ascultă și plâng, fiindcă drama Danielei și a prietenului ei e dincolo de limita suportabilului. Nu și pentru Direcția pentru Protecția Copilului Ialomița! Nu pentru oficialii Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție! Nu pentru Președinția României!

Singură împotriva autorităților
În fiecare zi de sâmbătă, la orele 11,00, Daniela coboară pe peronul autogării din Slobozia. Înainte ca «ei» să îl aducă pe Michelucci aici, nu știa că orașul ăsta există. Acum... E mereu grăbită, mereu în întârziere. Trebuie să ajungă la Centrul de lângă Raifeissen, fosta vilă a Găinușei. Daniela nu știe că se cheamă așa și nici nu-i pasă... Știe doar că acolo o așteaptă Michelucci cel Mic! Michelucci are 2 ani și suferă de sindromul Prader-Willi... O boală cumplită pentru care doctorii nu au încă leac. Iar Daniela e singurul lui prieten! Când i-l aduc, chipurile li se luminează. Ochii ei râd și plâng, Michelucci o recunoaște și gângurește: «Ce faci tu, suflet frumos? Știi cât mi-ai lipsit?...». Michelucci știe și zâmbește. N-a mai zâmbit de sămbăta trecută, când Daniela a trebuit să plece. «Vrei să stai în brațele mele? Suflet lângă suflet, cum îți place ție?». Michelucci vrea și se lipește de ea, cum făcea la Centrul din Sectorul 5 al Capitalei, în urmă cu două luni. Atunci, Daniela îl vedea în fiecare seară. Mâncau împreună, se jucau împreună, învățau să bată din palme, râdeau, povesteau câte în lună și în stele... Povestesc și aici, dar nu e la fel! Daniela trebuie să-și drămuiască timpul. Să-l ajute să mănânce măcar puțin din bunătățile pe care i le aduce, să facă împreună exercițiile fizice, să îi cânte, să îl țină în brațe, cât să-i ajungă pentru încă o săptămână... Și să se umple și ea de energie pentru a lupta împotriva sistemului, împotriva indiferenței autorităților, împotriva unei legi stupide care așază banii înaintea intereselor legitime ale unui copil pe care nimeni nu îl poate apăra!

Toți pentru Michelucci. Dar nu e destul!
Timp de două luni, Daniela a refuzat să plângă și să ceară ajutorul. A crezut că dragostea pe care i-o poartă prietenului ei va fi de ajuns. Dar «ei» au fost mai puternici. În disperare de cauză, Daniela a cerut ajutorul oamenilor, pe Facebook: «Michelucci a slăbit, nu-și mai ține capul drept, nu mai știe să bată din palme, să facem „bravo“, nu mai știe să ridice mânuțele să-l iau în brate. DGASPC Ialomița își bate joc de prietenul meu spunând că oferă servicii ca la București... Nu oferă nimic! Doar mâncare și pampers. Nu îi interesează binele superior al copilului cum ar trebui, cum spune legea!». Disperarea și furia Danielei au avut ecou. Sute de oameni s-au mobilizat, au ieșit din zona de confort, au dat telefoane, au cerut să doneze bani. Michelucci nu are nevoie de bani... Daniela e de ajuns! Dar DGASPC Ialomița refuză să facă demersurile privind transferul lui la București, acolo unde îl poate îngriji așa cum a făcut-o, neștiută, timp de 8 luni. «Legea nu permite acest lucru, atâta vreme cât aici putem oferi servicii similare aici... Căutăm soluții pentru a rezolva această situație, astfel încât să nu încălcăm legea. Și noi, asemeni doamnei Daniela Botezatu, urmărim interesul superior al copilului. Dar situația copilului este una complicată și e nevoie de timp și răbdare pentru a o rezolva...» ne asigură Nicolae Badea, directorul adjunct al DGASPC Ialomița. Daniela ar vrea să creadă declarațiile oficiale. Ar vrea să creadă că sistemul nu se agață de cei 5000 de lei pe care îi aduce Michelucci lunar Centrului... Ar vrea să creadă că oficialii ANPCDA sunt și ei oameni. Că Gabriel-Cristian Piscociu, consilierul de stat al președintelui Iohannis, poate înțelege că Michelucci nu poate aștepta la Slobozia «termenul legal de 30 de zile» pentru un răspuns... Dar Daniela nu mai poate să creadă autoritățile!

Michelucci e îndrăgostit de tango
În liniștea camerei de primiri a Centrului, Daniela și Michelucci dansează, încercând să uite de câte ori a trecut «termenul legal de 30 de zile». Dansează tango! Suflet lângă suflet, așa cum îi place lui. Michelucci e îndrăgostit de tango, așa cum Daniela s-a îndrăgostit de el. La prima vedere... Medicii i-au spus Danielei că Michelucci nu aude și nu vede. Le-a dovedit că se înșală... I-au spus că va muri în câteva luni. S-au înșelat din nou... Dragostea ei l-a salvat! Cu ea a învățat să mănânce, să-și țină capul drept, să râdă, să bată din palme. Cu Daniela a făcut primele ședințe de kinetoterapie... A mișcat mâinile și picioarele, s-a ridicat în fund... Pentru ea a învățat să danseze tango! «Dansăm până obosesc eu. Una, două... patru, cinci tangouri... Apoi ne odihnim și o luăm de la capăt. E un mare dansator!» ne spune Daniela aparte. Și ne mai spune cum într-o bună zi medicii vor găsi un leac pentru Michelucci. Cum va crește apoi, sănătos și întreg, cum va merge la liceu, iar într-o bună zi are să o anunțe că vrea să facă Facultatea de Psihologie... Și apoi Teologia. «Iar la bătrânețe, pentru că Michelucci va fi prieten cu mine 100 de ani, se va retrage într-o mânăstire, ca duhovnic... De acolo el va ajuta oamenii cu sfaturile și gândurile lui bune! Fiindcă Michelucci iubește oamenii, mi-a șoptit mie la ureche...». Glasul Danielei se frânge, dincolo de durere. Conform diagnosticului, trăsăturile caracteristice sindromului Prader-Willi sunt: hipotonie musculară, deficiențe cognitive, dezvoltare sexuală incompletă, tulburări de comportament, senzație cronică de foame și un metabolism lent... Dar Daniela continuă să spere! «Legea spune că interesul superior al copilului primează. La București, Michelucci poate face terapie cu hormoni de creștere. Nu-l lăsați să se legene iar toată ziua într-un pătuț cu gratii din Slobozia, singur și lipsit de iubire...».

8 Iulie 2018, 08:50 (3379 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Orașul lui Vlăduț
Are nevoie de sprijinul semenilor ca să învingă cancerul!
Omul care putrezește de viu

Comentariile cititorilor:


Nu conteaza:
(9 Iulie 2018, 18:28)
Te felicit Daniela din tot sufletul! Este minunat sa vad ca exista o persoana care renunta la o parte din timpul liber sa arate afectiune si preocupare unei fiinte absolut nevinovate, triste si parasite. Ma rog la Bunul DUMNEZEU sa consemneze capital acolo Sus, unde nu ti.l mananca moliile si nu.l fura hotii. Ma rog sa ai parte numai de bine, sa fii fericita in viata. Pentru acei oameni nepasatori care se multumesc sa vada un copil in plus parasit ca un obiect pe un pat de camin, va spun doar atat: nu va blestem- sunteti deja uneltele raului si veti da socoteala. Nu va opuneti DIAVOLILOR incarnati a.c. cineva vrea sa ajute o mana de copil bolnavior! Nu faceti mizeriilor rau daca puteti sa faceti bine! As vrea sa te ajut Daniela cu orice pot: fa o pagina de Facebook, sa ne unim, sa ne sfatuim, sa contribuim cu bani. Nu abandona fiindca tu esti singura speranta a acestui ingeras. El nu are parte decat de un personal fara vocatie si fara suflet de mama.
@cititor:
(9 Iulie 2018, 11:01)
http://dpcialomita.ro/sites/dpcialomita/files/articole/2018-03-05/139/raportactivitatedgaspcialomita2017.pdf
iata raportul, dar nr familiilor e specificat doar la cele atestate in 2017,cele cu atestat mai vechi nu sunt trecute nicaieri.nr potrivirilor....e inexistent, asta ar reda de fapt activitatea lor, si ea inexistenta
BRAVO, DANIELA!:
(8 Iulie 2018, 20:30)
lupta ta e mai mult de principiu, nu sper sa rezolvi ceva prin baraganul nostru de poveste, prin directia in care sunt angajate formal neveste -bombonici...pai daca ar incredinta acei copii unor oameni care isi doresc sa faca bine, salariile cum si le ar mai justifica??ai cautat pe site cate functii de conducere plateste directia si cui??sotii acelor angajate nu s in niciun caz someri...doar ele sunt defavorizate de soarta..de aia nici nu prea trec pe la serviciu, doar incaseaza
cititor:
(8 Iulie 2018, 20:26)
DGASPC Ialomita sa faca publice niste cifre-cate adoptii au rezolvat intr-un an, cate familii sunt atestate, cate potriviri realizeaza anual pt acesti oameni carora le expira atestatele parentale....fiind institutie publica, ar trebui sa faca publice aceste date, apoi vom reveni cu amanunte, mult mai pertinente .Independent, cere, te rog, aceste date,sa ofere explicatii despre modul in care familiile de genul Danielei asteapta in van un copil,despre cati copii preia Suedia de la noi...gura targului e mereu sloboda, ar fi bine sa infirme barfele, daca au argumente....
Protestatar:
(8 Iulie 2018, 10:36)
MORARULE, îl mai ții mult pe Marcu acolo: sau după ce se pensionează, ca să-i mai dai niște bani,îl reangajezi purtător de cuvânt și pe el. 
gogu:
(8 Iulie 2018, 09:05)
Jegosilor, va mai ascundeti mult dupa hartii? Sau chiar vreti sa salvati un suflet de copil? Momai incompetente si comuniste ! Rusine !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 19 Sep 2018
178 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Movila: Și-a înjunghiat fiul cu un cuțit

Polițiștii ialomițeni au deschis o anchetă într-un posibil caz de «tentativă de omor». Un bărbat este cercetat penal după ce, în cursul nopții de marți, 18/19 septembrie 2018, și-a înjunghiat fiul cu un ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:25
(129 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pește fără documente, confiscat de polițiști

Fetești: Pește fără documente, confiscat de polițiști

Polițiștii ialomițeni au acționat marți, 18 septembrie a.c., pe raza județului, sub coordonarea polițiștilor din cadrul Direcției de Ordine Publică, în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:05
(134 vizualizări - 0 comentarii)


2

Slobozia: Accident cu două persoane rănite

Marți, 18 septembrie a.c., în jurul orelor 12,30, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident de circulație, două persoane fiind rănite. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:00
(113 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


3

Valea Măcrișului: Beat la volan, a provocat un accident

Marți, 18 septembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Valea Măcrișului s-a produs un accident soldat cu pagube materiale. Astfel, șoferii celor două autoturisme implicate ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 13:55
(70 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: A furat dintr-o barcă rucsacul unei femei

Polițiștii feteșteni au fost sesizați luni, 17 septembrie a.c., cu privire la faptul că o persoană a sustras bunuri dintr-o ambarcațiune aflată pe malul brațului Borcea. În urma sesizării, polițiștii au ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 13:50
(61 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești furt


Muniție neexplodată, descoperită la Movilița și Armășești

Muniție neexplodată, descoperită la Movilița și Armășești

Duminică, 16 septembrie a.c., pe un  teren agricol de pe raza comunei Movilița a fost descoperită o mină antitanc cu înveliș metalic, aflată într-o stare avansată de uzură. De asemenea, marți, 18 septembrie ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 12:20
(68 vizualizări - 0 comentarii)


6

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Septembrie 2018, 17:50


Scrimerul George Dragomir a câștigat «Cupa României»

Scrimerul George Dragomir a câștigat «Cupa României»

Orașul Iași a fost gazda «Cupei României», la scrimă cadeți și juniori 2018. Așa cum era de așteptat, cel mai bun junior al momentului, George Dragomir, legitimat la CSM Unirea Slobozia, si-a respectat ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 17:19
(163 vizualizări - 0 comentarii)


8

Autoturism căutat de autoritățile din Arad, depistat la Fetești

Un autoturism care figura în bazele de date ca fiind sustras, căutat pentru confiscare de autoritățile din județul Arad, a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:50
(221 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Luni, 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 61 de ani, din Vlădeni, în timp ce încerca să comercializeze pește din speciile plătică și mreană ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:40
(157 vizualizări - 0 comentarii)


Feteștean urmărit internațional, depistat de polițiști

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului, fapte comise în Italia. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:25
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Cântece de iubire» pe esplanada Centrului Cultural

Joi, 20 septembrie 2018, începând cu orele 18,00, pe esplanada Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» va fi susținut recitalul «Cântece de iubire». Soliști vor fi soprana Irina Iordăchescu și chitaristul ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 12:10
(184 vizualizări - 0 comentarii)


12

Rădulești: Hoți din autoturisme, reținuți de polițiști

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Jilavele cercetează patru tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, toți din comuna Movilița, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de «furt». Sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 08:05
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Se lansează «Ro Alert»

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, începând cu orele 11,00, va fi lansat la nivel național portalul «Ro Alert», de la sediul Ministerul Afacerilor Interne. Evenimentul va fi realizat în sistem ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 17:15
(739 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 14:20
(482 vizualizări - 0 comentarii)


Recrutare candidați pentru Școlile de Subofițeri Jandarmi, sesiunea ianuarie 2019

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează tineri absolvenți de liceu, cu diplomă de Bacalaureat, pentru sesiunea din luna ianuarie la instituțiile militare de învățământ din cadrul Ministerului ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 13:15
(473 vizualizări - 0 comentarii)


Servicii Publice Slobozia SRL

vă face cunoscut faptul că
în perioada 29-30.09.2018
se vor desfășura «Zilele Recoltei»
în Piața Agroalimentară Slobozia

14 Septembrie 2018, 10:20


25 de microferme înființate în județul Ialomița

Direcția Județeană pentru Agri­cul­tură Ialomița a dat publicității o situație a proiectelor cu finanțare europeană, pe care reprezentanții instituției le-au coordonat în vederea obținerii fondurilor distribuite ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 08:20
(586 vizualizări - 0 comentarii)


Urmăriți internațional, depistați de polițiștii ialomițeni

Polițiștii din Ialomița au depistat trei persoane care erau urmărite, la nivel internațional, de autoritățile germane, pentru comiterea de infracțiuni contra proprietății. Astfel, miercuri, 12 septembrie ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2018, 08:10
(579 vizualizări - 0 comentarii)


Cupa «Corona» la scrimă

Cupa «Corona» la scrimă

La finele săptămânii precedente, la Poiana Brașov s-a desfășurat a III-a ediție a Cupei «Corona» la scrimă. Cea mai bună performanță a sportivilor CSS Slobozia prezenți la competiție a fost obținută de ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 16:20
(634 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție! Se opresc gazele la Țăndărei și Urziceni

Distrigaz Sud Rețele efectuează lucrări programate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale pentru creșterea gradului de siguranță și continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Astfel, societatea ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 16:05
(632 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: La mulți ani, pompieri români!

Sărbătorim la 13 septembrie «Ziua Pompierilor din România», un eveniment prin care, de 170 de ani, se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri. Povestea pompierilor ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 08:35
(695 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița angajează din sursă externă

S-a dat startul reîncadrărilor de personal și angajărilor din sursă externă în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliției Române. Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 07:25
(882 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

7 Septembrie 2018, 18:15


Ialomița: Fonduri pentru despăgubirea crescătorilor de animale afectați de Pesta Porcină Africană

Începând de luni, 10 septembrie 2018, la nivelul județului Ialomița începe distribuția fondurilor pentru despăgubirea crescătorilor de animale din localitățile unde s-a dispus uciderea porcilor cu scopul ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2018, 18:05
(912 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

E-Distribuție Dobrogea anunță faptul că, în perioada 10-14 septembrie 2018, pe raza județului Ialomița, în localitățile Slobozia, Urziceni, Amara, Movilița și Dridu se va opri furnizarea energiei electrice ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2018, 16:25
(765 vizualizări - 0 comentarii)


Sprijin pentru copiii din Urziceni

Reprezentanții Protopopiatului Urziceni au oferit unui număr de 70 de copii din comunitate rechizite, pentru ca aceștia să poată începe școala în cele mai bune condiții. Inițiativa se înscrie în cadrul ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2018, 16:10
(679 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pachete cu rechizite și cărți pentru 28 elevi

Protopopiatul Slobozia: Pachete cu rechizite și cărți pentru 28 elevi

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și prin grija Părintelui Protopop Ionuț Butu, Protopopiatul Slobozia a organizat, în perioada 30
august-5 septembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2018, 10:55
(876 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Două accidente, trei persoane rănite

Marți, 4 septembrie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două evenimente rutiere, soldate cu rănirea a trei persoane. Primul accident s-a produs în jurul orelor 18,00, pe DJ203B, în afara comunei ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2018, 08:20
(880 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița avertizează asupra muncii în străinătate

Inspecția Muncii, în conformitate cu atribuțiile stabilite prin legea de înființare și organizare, verifică respectarea prevederilor legale referitoare la protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2018, 08:05
(923 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Vasile în Administrația Mocioniu risipește banii publici ai Sloboziei Câta în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» @gogu în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» gogu în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» ilie în Administrația Mocioniu risipește banii publici ai Sloboziei Rds în Operație în premieră la Spitalul Slobozia Rusu în Ce n-a putut Rapidul Rco în Operație în premieră la Spitalul Slobozia Valentina în Administrația Mocioniu risipește banii publici ai Sloboziei Natalia în Operație în premieră la Spitalul Slobozia Florin în Administrația Mocioniu risipește banii publici ai Sloboziei @Natalia în Operație în premieră la Spitalul Slobozia X în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» da, dragi tovarasi în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» Valentin în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 19 septembrie 2018 Costel în Scandal la Școala Gimnazială Rădulești, din cauza profesorului de Matematică fane în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» Maria în «În România sunt înregistrate 70% dintre focarele de pestă porcină din UE!» Radoi în Plajă cu acces restricționat în stațiunea Amara Țăndărei în Scandal la Școala Gimnazială Rădulești, din cauza profesorului de Matematică
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...