Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Povestea lui Michelucci, prietenul Danielei

Povestea lui Michelucci, prietenul Danielei

«Vin la domniile voastre cu o poveste. Aceeași pe care i-o spuneam în fiecare seară lui Michelucci cel Mic. A fost odată ca niciodată, un băiețel pe care îl chema Iancu Mihai. În ziua de 14 Octombrie, o zi mare și sfântă în care se prăznuia ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, o fată pe nume Daniela a mers la „Marie Curie“, la o acțiune de voluntariat. Acolo a cunoscut un băiețel mic și foarte bolnăvior. Copilașul avea 1 an și 4 luni, dar părea un bebeluș de 4-5 luni... A fost operat pentru a i se scoate gastrostoma prin care era hrănit, deoarece se infectase... Din prima clipă când l-a văzut pe băiețel, Daniela a simțit un gol în stomac, ca la 16 ani când s-a îndrăgostit... Un sentiment de iubire, de dragoste. L-a luat pe micuț de mânuță și i-a promis că ei doi vor fi, minimum, prieteni pe viață...». Așa își începe de fiecare dată povestea Daniela Botezatu, prietena lui Michelucci cel Mic. Iar de două luni încoace, de când prietenul ei a fost adus la Slobozia, o spune cui stă să o asculte. Și toți o ascultă și plâng, fiindcă drama Danielei și a prietenului ei e dincolo de limita suportabilului. Nu și pentru Direcția pentru Protecția Copilului Ialomița! Nu pentru oficialii Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție! Nu pentru Președinția României!

Singură împotriva autorităților
În fiecare zi de sâmbătă, la orele 11,00, Daniela coboară pe peronul autogării din Slobozia. Înainte ca «ei» să îl aducă pe Michelucci aici, nu știa că orașul ăsta există. Acum... E mereu grăbită, mereu în întârziere. Trebuie să ajungă la Centrul de lângă Raifeissen, fosta vilă a Găinușei. Daniela nu știe că se cheamă așa și nici nu-i pasă... Știe doar că acolo o așteaptă Michelucci cel Mic! Michelucci are 2 ani și suferă de sindromul Prader-Willi... O boală cumplită pentru care doctorii nu au încă leac. Iar Daniela e singurul lui prieten! Când i-l aduc, chipurile li se luminează. Ochii ei râd și plâng, Michelucci o recunoaște și gângurește: «Ce faci tu, suflet frumos? Știi cât mi-ai lipsit?...». Michelucci știe și zâmbește. N-a mai zâmbit de sămbăta trecută, când Daniela a trebuit să plece. «Vrei să stai în brațele mele? Suflet lângă suflet, cum îți place ție?». Michelucci vrea și se lipește de ea, cum făcea la Centrul din Sectorul 5 al Capitalei, în urmă cu două luni. Atunci, Daniela îl vedea în fiecare seară. Mâncau împreună, se jucau împreună, învățau să bată din palme, râdeau, povesteau câte în lună și în stele... Povestesc și aici, dar nu e la fel! Daniela trebuie să-și drămuiască timpul. Să-l ajute să mănânce măcar puțin din bunătățile pe care i le aduce, să facă împreună exercițiile fizice, să îi cânte, să îl țină în brațe, cât să-i ajungă pentru încă o săptămână... Și să se umple și ea de energie pentru a lupta împotriva sistemului, împotriva indiferenței autorităților, împotriva unei legi stupide care așază banii înaintea intereselor legitime ale unui copil pe care nimeni nu îl poate apăra!

Toți pentru Michelucci. Dar nu e destul!
Timp de două luni, Daniela a refuzat să plângă și să ceară ajutorul. A crezut că dragostea pe care i-o poartă prietenului ei va fi de ajuns. Dar «ei» au fost mai puternici. În disperare de cauză, Daniela a cerut ajutorul oamenilor, pe Facebook: «Michelucci a slăbit, nu-și mai ține capul drept, nu mai știe să bată din palme, să facem „bravo“, nu mai știe să ridice mânuțele să-l iau în brate. DGASPC Ialomița își bate joc de prietenul meu spunând că oferă servicii ca la București... Nu oferă nimic! Doar mâncare și pampers. Nu îi interesează binele superior al copilului cum ar trebui, cum spune legea!». Disperarea și furia Danielei au avut ecou. Sute de oameni s-au mobilizat, au ieșit din zona de confort, au dat telefoane, au cerut să doneze bani. Michelucci nu are nevoie de bani... Daniela e de ajuns! Dar DGASPC Ialomița refuză să facă demersurile privind transferul lui la București, acolo unde îl poate îngriji așa cum a făcut-o, neștiută, timp de 8 luni. «Legea nu permite acest lucru, atâta vreme cât aici putem oferi servicii similare aici... Căutăm soluții pentru a rezolva această situație, astfel încât să nu încălcăm legea. Și noi, asemeni doamnei Daniela Botezatu, urmărim interesul superior al copilului. Dar situația copilului este una complicată și e nevoie de timp și răbdare pentru a o rezolva...» ne asigură Nicolae Badea, directorul adjunct al DGASPC Ialomița. Daniela ar vrea să creadă declarațiile oficiale. Ar vrea să creadă că sistemul nu se agață de cei 5000 de lei pe care îi aduce Michelucci lunar Centrului... Ar vrea să creadă că oficialii ANPCDA sunt și ei oameni. Că Gabriel-Cristian Piscociu, consilierul de stat al președintelui Iohannis, poate înțelege că Michelucci nu poate aștepta la Slobozia «termenul legal de 30 de zile» pentru un răspuns... Dar Daniela nu mai poate să creadă autoritățile!

Michelucci e îndrăgostit de tango
În liniștea camerei de primiri a Centrului, Daniela și Michelucci dansează, încercând să uite de câte ori a trecut «termenul legal de 30 de zile». Dansează tango! Suflet lângă suflet, așa cum îi place lui. Michelucci e îndrăgostit de tango, așa cum Daniela s-a îndrăgostit de el. La prima vedere... Medicii i-au spus Danielei că Michelucci nu aude și nu vede. Le-a dovedit că se înșală... I-au spus că va muri în câteva luni. S-au înșelat din nou... Dragostea ei l-a salvat! Cu ea a învățat să mănânce, să-și țină capul drept, să râdă, să bată din palme. Cu Daniela a făcut primele ședințe de kinetoterapie... A mișcat mâinile și picioarele, s-a ridicat în fund... Pentru ea a învățat să danseze tango! «Dansăm până obosesc eu. Una, două... patru, cinci tangouri... Apoi ne odihnim și o luăm de la capăt. E un mare dansator!» ne spune Daniela aparte. Și ne mai spune cum într-o bună zi medicii vor găsi un leac pentru Michelucci. Cum va crește apoi, sănătos și întreg, cum va merge la liceu, iar într-o bună zi are să o anunțe că vrea să facă Facultatea de Psihologie... Și apoi Teologia. «Iar la bătrânețe, pentru că Michelucci va fi prieten cu mine 100 de ani, se va retrage într-o mânăstire, ca duhovnic... De acolo el va ajuta oamenii cu sfaturile și gândurile lui bune! Fiindcă Michelucci iubește oamenii, mi-a șoptit mie la ureche...». Glasul Danielei se frânge, dincolo de durere. Conform diagnosticului, trăsăturile caracteristice sindromului Prader-Willi sunt: hipotonie musculară, deficiențe cognitive, dezvoltare sexuală incompletă, tulburări de comportament, senzație cronică de foame și un metabolism lent... Dar Daniela continuă să spere! «Legea spune că interesul superior al copilului primează. La București, Michelucci poate face terapie cu hormoni de creștere. Nu-l lăsați să se legene iar toată ziua într-un pătuț cu gratii din Slobozia, singur și lipsit de iubire...».

8 Iulie 2018, 08:50 (3669 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Slobozia, «raiul» oamenilor fără adăpost
Orașul lui Vlăduț
Are nevoie de sprijinul semenilor ca să învingă cancerul!

Comentariile cititorilor:


Nu conteaza:
(9 Iulie 2018, 18:28)
Te felicit Daniela din tot sufletul! Este minunat sa vad ca exista o persoana care renunta la o parte din timpul liber sa arate afectiune si preocupare unei fiinte absolut nevinovate, triste si parasite. Ma rog la Bunul DUMNEZEU sa consemneze capital acolo Sus, unde nu ti.l mananca moliile si nu.l fura hotii. Ma rog sa ai parte numai de bine, sa fii fericita in viata. Pentru acei oameni nepasatori care se multumesc sa vada un copil in plus parasit ca un obiect pe un pat de camin, va spun doar atat: nu va blestem- sunteti deja uneltele raului si veti da socoteala. Nu va opuneti DIAVOLILOR incarnati a.c. cineva vrea sa ajute o mana de copil bolnavior! Nu faceti mizeriilor rau daca puteti sa faceti bine! As vrea sa te ajut Daniela cu orice pot: fa o pagina de Facebook, sa ne unim, sa ne sfatuim, sa contribuim cu bani. Nu abandona fiindca tu esti singura speranta a acestui ingeras. El nu are parte decat de un personal fara vocatie si fara suflet de mama.
@cititor:
(9 Iulie 2018, 11:01)
http://dpcialomita.ro/sites/dpcialomita/files/articole/2018-03-05/139/raportactivitatedgaspcialomita2017.pdf
iata raportul, dar nr familiilor e specificat doar la cele atestate in 2017,cele cu atestat mai vechi nu sunt trecute nicaieri.nr potrivirilor....e inexistent, asta ar reda de fapt activitatea lor, si ea inexistenta
BRAVO, DANIELA!:
(8 Iulie 2018, 20:30)
lupta ta e mai mult de principiu, nu sper sa rezolvi ceva prin baraganul nostru de poveste, prin directia in care sunt angajate formal neveste -bombonici...pai daca ar incredinta acei copii unor oameni care isi doresc sa faca bine, salariile cum si le ar mai justifica??ai cautat pe site cate functii de conducere plateste directia si cui??sotii acelor angajate nu s in niciun caz someri...doar ele sunt defavorizate de soarta..de aia nici nu prea trec pe la serviciu, doar incaseaza
cititor:
(8 Iulie 2018, 20:26)
DGASPC Ialomita sa faca publice niste cifre-cate adoptii au rezolvat intr-un an, cate familii sunt atestate, cate potriviri realizeaza anual pt acesti oameni carora le expira atestatele parentale....fiind institutie publica, ar trebui sa faca publice aceste date, apoi vom reveni cu amanunte, mult mai pertinente .Independent, cere, te rog, aceste date,sa ofere explicatii despre modul in care familiile de genul Danielei asteapta in van un copil,despre cati copii preia Suedia de la noi...gura targului e mereu sloboda, ar fi bine sa infirme barfele, daca au argumente....
Protestatar:
(8 Iulie 2018, 10:36)
MORARULE, îl mai ții mult pe Marcu acolo: sau după ce se pensionează, ca să-i mai dai niște bani,îl reangajezi purtător de cuvânt și pe el. 
gogu:
(8 Iulie 2018, 09:05)
Jegosilor, va mai ascundeti mult dupa hartii? Sau chiar vreti sa salvati un suflet de copil? Momai incompetente si comuniste ! Rusine !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 16 Nov 2018
209 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Consiliul Județean Ialomița: Premii în bani pentru elevii olimpici

Consiliul Județean Ialomița va acorda, în cadrul unei ceremonii, sume de bani pentru elevii care au obținut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare la care au participat. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:40
(75 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Accident rutier cu două victime

Doi bărbați, de 66 și 67 de ani, au fost implicați într-un accident rutier petrecut vineri, 16 noiembrie 2018, pe raza localității Coșereni. Cel mai probabil accidentul s-a produs din cauza neadaptării ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:25
(64 vizualizări - 0 comentarii)


2

Fierbinți-Târg: Beat mangă, la volan

Un bărbat, de 48 de ani, din orașul Fierbinți Târg a fost depistat conducând pe drumurile publice în stare de ebrietate. Acesta avea o concentrație de 0,96 miligrame alcool pur în aerul expirat. El a fost ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:15
(46 vizualizări - 0 comentarii)


3

E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

Din cauza lucrărilor de întreținere și reabilitare a rețelelor electrice, furnizarea energiei electrice va fi sistată în unele zone ale orașelor Amara, Slobozia și Urziceni, în perioada 19-23 noiembrie ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:05
(52 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru «infracțiuni contra patrimoniului»

Polițiștii de Investigații Criminale din Ialomița au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru «infracțiuni contra patrimoniului», fapte comise în Belgia. Astfel, pe numele bărbatului de ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 10:15
(106 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Gheorghe Doja

Miercuri, 14 noiembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Gheorghe Doja s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 10:10
(141 vizualizări - 0 comentarii)


6

Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni: Arest preventiv pentru doi bărbați care operau prin metoda «Accidentul»

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, anchetatorii au reușit arestarea a doi indivizi acuzați de «înșelăciune» și «complicitate la înșelăciune» ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2018, 17:10
(158 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Noiembrie 2018, 13:25


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Noiembrie 2018, 11:10


Primarul general al Madridului, Manuela Carmena, vizită de lucru la Țăndărei

Consilierul de stat cu responsabilități în problematica minorităților, Dana Varga, a primit miercuri, 14 noiembrie a.c., o delegație spaniolă condusă de primarul general al Madridului, Manuela Carmena, ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 17:30
(387 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: Informare cu privire la evoluția pestei micilor rumegătoare

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de rumegătoare mici (ovine și caprine), atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 13:35
(240 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiuni preventive ale polițiștilor ialomițeni

Prevenirea delincvenței juvenile și victimizarea minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța cetățeanului, sunt unele dintre prioritățile Poliției ialomițene. Astfel, marți, ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 12:20
(126 vizualizări - 0 comentarii)


12

Teatrul «Tony Bulandra» Târgoviște, la Slobozia

Marți, 4 decembrie 2018, cu începere de la orele 18,00, la Casa de Cultură Municipală Slobozia, Teatrul «Tony Bulandra» Târgoviște va pune în scenă piesa «O scrisoare pierdută», de I.L. Caragiale. Beneficiind ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 11:40
(128 vizualizări - 0 comentarii)


2364 de persoane, angajate prin intermediul AJOFM Ialomița

În primele 9 luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Ialomița au fost încadrate în muncă 2364 persoane, dintre care 873 ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 10:20
(140 vizualizări - 0 comentarii)


Gura Ialomiței: «Rapsozii la ei acasă»

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, în colaborare cu Primăria comunei Gura Ialomiței, organizează sâmbătă, 17 noiembrie 2018, în această localitate manifestarea ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 09:25
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Diplomă de Bună Practică pentru Consiliul Județean Ialomița

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a organizat ce-a de-a XI- ediție a Competiției celor mai bune practici din administrația publică din România, cu scopul de a identifica și disemina inițiative ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 09:15
(134 vizualizări - 0 comentarii)


ANOFM: Locuri de muncă în Danemarca și Portugalia

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Ialomița, promovează oferta unui angajator din Danemarca de 200 locuri de muncă (100 locuri pentru Danemarca și 100 locuri pentru Portugalia), pentru munca sezonieră, cules de mazăre, campania 2019. Durata contractului este pe perioada iunie-octombrie 2019, programul de lucru fiind de 30-40 ore, 6 zile/săptămână. ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 08:05
(133 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița recrutează personal din sursă externă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița organizează concurs de recrutare din sursă externă pentru ocuparea a 6 funcții vacante (4 ofițeri și 2 subofițeri). Înscrierile se desfășoară ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2018, 17:20
(861 vizualizări - 0 comentarii)


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea anunță consumatorii casnici cu privire la faptul că, în perioada 12-16 noiembrie 2018, din cauza lucrărilor de întreținere a rețelelor, alimentarea cu energie electrică va fi sistată ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2018, 17:10
(609 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Rădulești, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Polițiștii ialomițeni au identificat un bărbat, de 41 de ani, din satul Rădulești, acesta figurând pe lista persoanelor care se sustrăgeau executării unor pedepse privative de libertate. El a fost condamnat ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 18:05
(553 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Prins la volan fără permis

Un bărbat, de 42 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu s-a ales cu un dosar penal după ce a condus pe drumurile publice, fără a avea permis de conducere. Cercetările în această cauză continuă. ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:25
(648 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: La volan sub influența băuturilor alcoolice

Un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Săveni s-a ales cu un dosar penal pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Acesta avea o alcoolemie de 0,44 miligrame alcool pur în aerul expirat. ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:20
(625 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Infracțiuni la regimul silvic, constatate de polițiști

Doi bărbați, de 38 și 47 de ani, din județele Vrancea și Ialomița, au intrat în atenția polițiștilor după ce au comis infracțiuni la regimul silvic. Primul contravenient transporta cu o mașină o cantitate ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:10
(644 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de artă plastică la Muzeul Național al Agriculturii

Uniunea Artiștilor Plastici Ialomița vernisează expoziția de artă plastică «Salonul de Toamnă 2018». Evenimentul se va desfășura la Muzeul Național al Agriculturii din România miercuri, 7 noiembrie 201 ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2018, 08:35
(612 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 450 de amenzi, 19 de permise reținute

Polițiștii au intervenit, la finele săptămânii precedente, la aproape 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Polițiștii au aplicat peste 450 de sancțiuni contravenționale, au constatat peste ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2018, 08:20
(669 vizualizări - 0 comentarii)


Hramul Mânăstirii Slobozia

În perioada 6-12 noiembrie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului «Sfinților ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2018, 08:05
(690 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Acțiune de vaccinare a galinaceelor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița anunță crescătorii și deținătorii de păsări domestice că, în această perioadă, desfășoară prin medicii veterinari de liberă practică ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2018, 07:50
(649 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Șapte persoane au fost rănite într-un accident rutier

Amara: Șapte persoane au fost rănite într-un accident rutier

Accident rutier produs în apropiere de orașul Amara în seara zilei de duminică, 4 noiembrie 2018. Șapte persoane au fost rănite, una dintre ele murind la locul incidentului, după ce o căruță a fost lovită ...[citește_toată_știrea]

4 Noiembrie 2018, 19:08
(1734 vizualizări - 0 comentarii)


Nou focar de Pestă Porcină Africană în Cartierul Slobozia Nouă

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că sâmbătă, 27 octombrie 2018, într-o exploatație din Cartierul Slobozia Nouă a fost confirmat un focar de Pestă Porcină ...[citește_toată_știrea]

31 Octombrie 2018, 08:05
(1268 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: Registrul electronic de evidență a contractelor de internship

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță lansarea Registrului electronic de evidență a contractelor de internship. Registrul înființat și gestionat de ANOFM ține evidența tuturor contractelor ...[citește_toată_știrea]

31 Octombrie 2018, 07:55
(1200 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
@femeia de serviciu în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! femeia de serviciu' în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Cetatean în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Ela în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 14 noiembrie 2018 4 D în Slobozia 3D Pandele în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Nicolae în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Ioana în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române ana în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române Mary în Slobozia 3D @ana în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române Dan în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! ana în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române Măi Mary în Slobozia 3D Daniela în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Cetățeanul în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Bunea în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Relu în Slobozia 3D Treceam spre gara în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Costel în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene!
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...