Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Străzile «mișcătoare» ale Sloboziei

Dezastrul din Cartierul Cărămidari

Străzile «mișcătoare» ale Sloboziei

Ploaia torențială de la începutul acestei luni a afectat grav 6 case din Cartierul Cărămidari din Slobozia. Una dintre străzi s-a surpat, iar rețeaua de canalizare este grav afectată. De două săptămâni, echipele Urban SA nu reușesc să consolideze terenul. «Este o lucrare complexă. Nu ne putem asuma responsabilitatea reparației...» declară Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA Slobozia.

Străzile care se surpă La începutul lunii iulie 2018, străzile Sloboziei au fost inundate de o ploaie torențială. Potrivit datelor oficiale, cantitatea de apă căzută în aproximativ 30 de minute a depășit 80 de litri/mp. Unul dintre cele mai grav afectate cartiere, Cărămidari, continuă să se confrunte și acum cu probleme insurmontabile. Strada este blocată de două săptămâni din cauza lucrărilor executate de către angajații Urban SA, iar oamenii sunt speriați. Din pragurile porților, cu casele pe jumătate inundate, privesc furioși către angajații DADP și critică autoritățile. Potrivit estimărilor oficiale, 6 dintre casele inundate au structura de rezistență afectată. Una dintre aleile limitrofe străzii Cărămidari este pe jumătate surpată, iar căminul de colectare a apelor uzate este cu un metru mai jos decât nivelul străzii.  Paul Curte locuiește îi imediata vecinătate. Gardul casei, reparat anul trecut, s-a desprins și riscă să se scufunde. «A mai fost așa, prin ’95, când au lucrat ultima dată... Atunci a fugit țeava cu totul, au lucrat săptămâni în șir. De câte ori vine ploaia, aici e rău, se inundă! Au promis că fac, că fac, dar n-au făcut nimica... Vine vicele, zice că se rezolvă, pleacă! Vin directori, spun să bage furtunele, pleacă! Au zis că durează o săptămână, au trecut două... La vecinu’ a intrat apa în bucătărie, că nu se mai scurge, că a fugit țeava, nu o mai găsesc... La mine e afectată fundația. Nu se vede, dar știu că este, se crapă pereții... De gard, nu mai spun... Cine îl repară, cine mă despăgubește?!» se întreabă Paul Curte, vorbind mai mult de unul singur.

Urban SA e depășită de situație Situația din Cartierul Cărămidari este recunoscută de către autoritățile locale. Primarul Adrian Mocioniu susține că se fac eforturi pentru stoparea alunecărilor de teren și pentru remedierea situației. La fața locului însă, echipele Urban SA nu fac altceva decât să evacueze apa acumulată cu pompe de mare capacitate. Conform primelor estimări, rețeaua de apă a fost deplasată din cauza alunecărilor de teren și riscă să fie înghițită de terenul nisipos. Situația a fost confirmată oficial de către Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA: «Era o lucrare programată. La momentul inundației, lucrările erau deja în curs... Am executat lucrări de inspecție, de curățire și am decis ca reparațiile să se facă pe baza inspecției video realizate la acel moment, fără săpături care să afecteze străzile din zonă. Apoi am descoperit că una dintre țevile de colectare a fost deplasată din cauza ploii. La acest moment, nu ne putem asuma responsabilitatea reparației. Este o lucrare complexă... Am contactat o firmă specializată în astfel de lucrări și așteptăm niște devize estimative. Pe baza lor vom decide care este cea mai bună soluție de lucru. Sperăm ca într-o lună de zile situația să revină la normal. Ne preocupă siguranța locuitorilor și facem tot posibilul pentru a nu afecta structura de rezistență a caselor din zonă!». Stația Cărămidari, aflată în imediata vecinătate a zonei afectate, colectează apele reziduale din întreg orașul. În așteptarea soluției optime, angajații DADP vor continua să colecteze apa reziduală printr-un by-pass suprateran...

26 Iulie 2018, 09:10 (4503 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
Slobozia cheltuie 357 mii de lei pentru canalizarea din Cărămidari

Comentariile cititorilor:


Valentin:
(29 Iulie 2018, 14:35)
Mizerie mare printre blocuri!!! Focare de infecție! Toți jegoșii needucați stau la bloc! Aruncă pe fereastră și tampoane, nenorocitele! Amenzi, cu asemenea animale nu se poate respira! Ce-o fi pe la blocurile mărginașe, dacă in buricul municipiului este infecție!? A se urmări spațiile de pe la băncile care au fost puse cu bună intenție. Pentru oameni de peșteră!
Buffff:
(29 Iulie 2018, 12:27)
Auzi mmmm.ule...Acolo si au dat intalnire pet urile,mai la deal cartoanele,iar la MB uri pungile?Da,se arunca orice,prin nesimtire.Insa despre plasa protectie?grilaj? A auzit cineva?Montand protectii din loc in loc -sifoane-se evita problemele.Este o problema acolo,de aceea se infunda teava,solul este instabil prin actiunea apei,lucrari de mantuiala.
mmmmmmmmmmmmmmmm:
(28 Iulie 2018, 12:08)
Ma,, Independentilor,, CE DRACU SA MAI INTELEAGA LUMEA BA E URBAN BA DADP????????? E adevarat ca e o problema , dar voi stiti ce au scos oameni aia din canalizare?
cred ca au scos vre-o 2 camioane de peturi, oare cine dracu le arunca in canalizare ? Repede vinovat unul sau altul.Vinovati suntem  si noi locuitori ca facem numai prostii ca si alesi nostri, dar avem pretentiii.

Doru:
(27 Iulie 2018, 13:56)
A trecut deja o luna și nu sa făcut nimic așteaptă sa imi caDa casa nu înțeleg de ce nu pot eu cred ca nu vor
Barbu Georgian:
(27 Iulie 2018, 09:29)
Moment in care se vede ca Urban are doar angajati pe baza de pile si relatii,acestia fiind neputinciosi iar de la un prost n-ai ce sa ceri.Ca nu are de unde da.Toti angajatii Urban poarta elastice de schimb in buzunare fiindca datorita caldurii acestea se dilata si urechile se pleostesc,dezvaluind realitatea=elasticele,fac legatura intre urechi,pentru forma estetica a capului.(iarna,prin contractare,urechile patrund in craniu?).Prostanacii Sudului-orasele folosesc tevi si sisteme de aductiune de peste 600ani.La Slobozia,oamenii platesc impozite,dorind sa isi duca traiul in decenta,conform secolului in care traim.Si ati pus impozite,nu gluma!!! Solul se poate stabiliza,drena,insa voi dati dovada de maxima prostie.Chiar si ochii va sunt prinsi cu elastice?Chinezii vizitati de Mocioniu si psd au ridicat Marele Zid chinezesc.Daca il proiecta/zidea Urbanul/psd ul...studii fezabilitate,sume colosale ca apoi la final sa il transforme in alee pentru gaste,ca e solul nisipos.Cilibene,stai jos,nota 4!
luminis:
(27 Iulie 2018, 09:09)
valentin cilibeanu trebuie demis. Daca lucrarea e complexa, Urban contracteaza o firma de specialitate sa faca asta, simplu. Dar responsabilitatea e tot a lor. Iar primaria trebuie sa ii dea banii pentru interventia asta. Inchide proiectul "gropii" si are bani.

Simona :
(26 Iulie 2018, 18:52)
Urban nu-și asuma responsabilitatea nici pentru lucrări, nici pentru calitatea apei nici pentru nimic. O societate falimentară dusă în cârcă de slobozeni și susținută de primărie. Dacă ar avea concurență nu și-ar mai permite sa nu-și asume.
andrei:
(26 Iulie 2018, 16:52)
Vom plati atunci cand vom plati ce primim, nu ce viseaza altii ca primim. Personalul primariei isi prepara cafeaua cu apa de la chiuveta sau din sticla?
A dvs cafea cu ce apa e pregatita  d-nule Primar?
Gigel:
(26 Iulie 2018, 16:18)
Situatia era cunoscuta de mult timp (ca este o grava problema acolo), mirosea urat de mult timp. Au amanat lucrarile prea mult, iar acum este prea tarziu pentru o reparatie normala. Va fi santier o luna cel putin...
Mary:
(26 Iulie 2018, 12:56)
   URBAN, a inițiat măsuri de recuperarea datoriilor de la asociațiile de proprietari, mergând pănă la darea în judecată din septembrie a.c. când va intra legea în viguare vis-a-vis de datoriile locatarilor. ADUC LA CUNOȘTINȚĂ ȘI SOMEZ  U  R B A N  SLOBOZIA, CĂ NU A LUAT ÎN CALCUL CĂ APA FURNIZATĂ ESTE APĂ NEPOTABILĂ LA PREȚUL AFERENT MAI MIC, FAȚĂ DE FACTURA PE CARE O ÎNCASEAZĂ DE LA ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 20 Iun 2019
167 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Bărbați din Slobozia, cercetați pentru «șantaj»

Doi bărbați, de 27 și 46 de ani, din Slobozia, au fost identificați de polițiștii ialomițeni și arestați pentru infracțiuni de «șantaj». În fapt, în perioada februarie-martie 2019, cei în cauză au pretins ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:45
(156 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia șantaj


IPJ Ialomița: Campania «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!»

Miercuri, 19 iunie a.c., Poliția Română în parteneriat cu EUCPN-Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității a desfășurat, în cadrul campaniei «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!», evenimentul ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:40
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Iunie 2019, 17:55


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Iunie 2019, 17:20


4

Festivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia «Sfântul Dumitru» Slobozia

Vineri, 14 iunie 2019, la Parohia «Sfântul Dumitru» din Slobozia, în prezența preoților parohiilor din municipiu în frunte cu părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, părintele protopop Ionuț Butu ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:15
(234 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de siguranță pentru Examenele Naționale 2019

Marți, 18 iunie 2019, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar polițiștii ialomițeni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:05
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Trei slobozeni, reținuți pentru «tâlhărie»

Polițiștii ialomițeni au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, după ce, la data de 10 iunie a.c., ar fi tâlhărit două persoane, pe raza municipiului Slobozia. Doi dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 16:35
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Elevii din Ialomița susțin Evaluarea Națională

Marți, 18 iunie 2019, elevii de clasa a VIII-a  susțin prima probă a Evaluării Naționale la disciplina Limba și Literatura Română. Datale Inspectoratului Școlar Județean arată că la acest examen s ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 09:50
(234 vizualizări - 0 comentarii)


8
Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Intervenție a pompierilor din Urziceni în zona localității Manasia. Militarii ISU au acordat primul ajutor în cazul unui accident rutier. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului cinci ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2019, 20:25
(385 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


9

AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(759 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(807 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(713 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(583 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(568 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(710 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(1023 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(1272 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(1075 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(837 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(1044 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1423 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(953 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(1260 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(1075 vizualizări - 0 comentarii)


«Expoziția Absolvenților 2019», la Muzeul Agriculturii

Marți, 4 iunie a.c., de la orele 14,00, a fost vernisată expoziția absolvenților Liceului de Arte «Ionel Perlea» Slobozia. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național al Agriculturii din România. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 18:15
(1205 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajulului, 5,01%

La sfârșitul lunii aprilie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4736 șomeri (din care 2072 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 08:10
(1158 vizualizări - 0 comentarii)


Adâncata: Cod Roșu de inundații

Hidrologii au emis pentru zona Adâncata, din județul Ialomița, o avertizare Cod Portocaliu de inundații. Specialiștii atrag atenția că din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele ore, există ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 22:03
(1636 vizualizări - 0 comentarii)


DIICOT: 13 percheziții și șase persoane arestate

Miercuri, 29 mai a.c., polițiștii specializați în Combatrea Criminalității Organizate din Ialomița și procurorii DIICOT, au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:35
(1530 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intevalul 3-7 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cazua unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:15
(1528 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial de ploi și grindină, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:05
(1480 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...