Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Paradisul administrației Moraru se clatină din temelii

File de istorie locală

Paradisul administrației Moraru se clatină din temelii

În urmă cu o săptămână, Consiliul Județean Ialomița s-a reunit în cadrul unei noi ședințe ordinare. Pentru președintele Victor Moraru ședința poate fi considerată un eșec, dată fiind respingerea proiectului de hotărâre privind «trecerea unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în proprietatea publică a județului Ialomița»...

3 proiecte respinse Miercuri, 25 iulie a.c., administrația Moraru a încercat să promoveze o serie de proiecte care aveau nevoie de susținerea a două treimi din votul consilierilor județeni. Aceste proiecte au fost respinse din cauza absenței unora dintre consilierii PSD, dar și din cauza opoziției consilierilor ALDE, care blochează pentru prima dată în doi ani deciziile președintelui Victor Moraru. Cele 3 proiecte respinse vizează «trecerea unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în proprietatea publică a județului Ialomița», «fuziunea prin absorbție a Asociației pentru Dezvoltarea Infrastructurii Locale a Județului Ialomița de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița» și «însușirea inventarului bunurilor imobile care alcătuiesc domeniul privat al județului Ialomița». Primul dintre aceste proiecte se află pentru a doua oară pe ordinea de zi a ședinței și reprezintă una dintre prioritățile declarate ale președintelui Victor Moraru. Anterior ședinței, în cadrul unei conferințe de presă, acesta a declarat că e conștient de opoziția care i se face, dar că apelează la înțelegerea colegilor consilieri: «Consilierii județeni trebuie să înțeleagă că acest proiect nu este unul personal. Este o situație similară în toată țara, iar preluarea acestor clădiri, aflate într-o stare de degradare avansată, ne-ar putea permite reabilitarea lor...». Printre clădirile vizate se numără și taberele de la Amara, obiective pe care Victor Moraru a încercat să le preia de 6 ori în perioada în care a fost primar! Potrivit declarațiilor sale, pentru reabilitarea acestor obiective și transformarea lor într-o tabără modernă, ar fi nevoie de 7-8 milioane de euro. Suma avansată de către președintele Victor Moraru este în siajul celor avansate pentru reabilitarea aeroportului de la Alexeni, construcția unei stații de prelucrare a deșeurilor menajere, fabrica de biodiesel, achiziția fostului sediu al BCR... Și exemplele pot continua, fiindcă în acești 2 ani de mandat, președintele Moraru a lansat în spațiul public o serie întreagă de propuneri fanteziste pentru care a cheltuit deja sume consistente din bugetul județean.

Danii bugetare de la domnul președinte Printre proiectele de hotărâre supuse aprobării plenului s-au numărat și cele care au vizat alocarea de sume pentru obiective de interes județean de mai mică anvergură. Astfel, la solicitarea președintelui Victor Moraru, consilierii PSD au aprobat alocarea a 364 mii de lei pentru studii de teren, avize și documentații aferente unor investiții care urmează să fie realizate. Cea mai nouă dintre acestea este cea privind realizarea indicativelor simbol de la intrarea și ieșirea din județul Ialomița. În număr de 26, acestea ar putea costa, conform estimărilor, peste 1 milion de lei, din care acum au fost alocați 115 mii de lei. Alte 115 mii de lei au fost alocați pentru suplimentarea creditelor bugetare pentru obiectivul «Bloc alimentar și construirea spălătoriei aferente Spitalului Județean de Urgență Slobozia». Administrația Moraru a alocat, de asemenea, 62 mii de lei pentru achiziționarea a două uși de biserică la Mânăstirea Sfinții Voievozi Slobozia. Această ultimă decizie a fost contestată public de către consilierul PNL Alex Balov, dar fără ca rezultatul votului să poată fi modificat. De remarcat, de asemenea, este faptul că, potrivit proiectului de hotărâre privind «aprobarea execuției bugetului general al județului Ialomița, la trimestrul II», sumele nerambursabile cheltuite anul acesta sunt infime. Astfel, din cele 67,7 milioane de lei estimate a fi cheltuite pentru reabilitarea rețelei de drumuri județene s-au cheltuit până în prezent mai puțin de 2,5 milioane lei, iar demararea investițiilor propriu-zise trenează. Explicațiile președintelui Moraru privitoare la această situație sunt deja cunoscute și au fost repetate anterior ședinței în cadrul unei conferințe de presă: «Nu putem face lucrurile peste noapte... Vor mai trece cel puțin 3 ani până când vom vedea aceste investiții realizate! Gradul de absorbție a fondurilor europene e mic pentru că noi am pornit toate aceste proiecte de la zero...». Victor Moraru repetă aceste declarații, cu variațiuni, de mai bine de 2 ani. Termenele avansate de administrația județeană pentru reabilitarea drumurilor județene din Ialomița este 2021, cu condiția ca «firma care câștigă licitația să fie serioasă și să nu blocheze investiția, cum s-a mai întâmplat...».

3 August 2018, 09:45 (3435 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Ode prezidențiale în comunicatele oficiale ale Consiliului Județean
Victor Moraru a semnat Protocolul Festivalului
Ilie Cioacă își bate joc de domnul Președinte!
Președintele Moraru a ratat rechiziționarea Taberelor de la Amara
Consiliul Județean Ialomița concesionează proprietatea privată a Ialomiței

Comentariile cititorilor:


Un cetățean :
(13 August 2018, 11:11)
Când faci ceva isprăvit cu bani putini ești de lăudat , dar după șef Moraru la Amara a început sa se vadă ca a făcut ceva , neterminte ,dar cu bani foarte multi .Ex. străzi asfaltate neterminate .stație tratare apa scumpa și scoate cu chiu și vai apa menajera la preț de minerala , parc de milioane care acum arata cum arata,stație epurare care funcționează cum funcționează una de 100 de ani ,parc fotovoltaic care nu știe nimens cât produce ,fântâni forate și deja din prinul an colmatate ,a făcut ceva ? Da a tocat saci de bani anapoda,de ce oare în srl lui altfel sta treaba ? Sa cred ca acolo îl doare ?
cetatean:
(11 August 2018, 22:13)
Moraru totus a facut ceva pe vremea cind a fost primar la Amara fata de Mocioniu care este condus de ''sarpele cu ochelari '' alias Trifan Adrian si Gina Palantin si nu face nimic de cind e primar in afara de faptul ca angajeaja toate parasutele de la partid la primarie si le plimba cu masina primariei
Un cetățean :
(9 August 2018, 08:37)
Cu bani de la tanti Uderea tov. Moraru a realizat cu un contract cu dedicație canalizarea pluviala din com Amara cu dale din beton fără prea mult ciment.Astăzi ele ,dalele , sunt măcinate și trebuie sa fi atent sa nu-ți rupi piciorul printr ele , basca colmatarea lor cu tot felul de gunoaie inclusiv șobolani și dihori !Dar ne arde de tot felul de festivaluri ,clătite , namol,trofeu,etc.când am putea sa curățăm aceste focare de infecții !Apropo primarul cel mai destoinic Maita face și el ceva , bineînțeles ajutat de cel mai tare vice din sud vestul Europei?
Valentina:
(9 August 2018, 06:39)
Apa nepotabila , canalizare nefunctionala , parcul cu arbori care nu exista, strazi pline de gropi ! Astea sunt realizarile lui moraru in comuna amara, poreclita oras ! Si statiune , cu plaje insalubre ! Trebuie sesizat OLAF pentru modul in care s-au cheltuit banii europeni !
revoltat:
(8 August 2018, 10:16)
înainte de alegeri se rezolva proiecte ,se fac multe , mult și prost praf în ochii alegătorilor , președintele (îi creste inima cât groapa lui Stoica când îl strigi domnu președinte ,nu a visat el așa ceva când haladuia prin Italia cu tot neamul lui)Moraru are experiența mandatelor de la com .Amara!
Valentina:
(8 August 2018, 06:40)
Trebuie sesizat OLAF
Sergiu:
(7 August 2018, 17:00)
Mie îmi place poza. Toți hingherii, unu ș-unu! Dar, cine-i blonda?! E deșteaptă, are studii ca lumea, are potențial? Păr are, slavă coafezelor!
Un telespectator :
(7 August 2018, 15:55)
Moraru este un Dracnea mai mic .
Amalia:
(4 August 2018, 11:46)
Opa animalul de moraru a fost infrint, bravo domnilor daca mai aveti coloana vertebrala dati in cap acestui animal. Pai da si au facut salarii nesimtite, el si cadina lui iar pe prosti ii lasa sa stea deoparte. Un animal care crede ca el poate comanda tot. Un nemernic si afemeiat are judetul asta. Crede ca poate calari acest județ ca pe iepele lui. Oameni buni nu lasati acest animal sa va incalece chiar daca pupa toate icoanele si este prieten cu preafericitul si el este la fel ca acest individ.... 
Mary:
(3 August 2018, 14:11)
   Hmm! Se pare că lu tov. Moraru, îi plac ușile, porțile. Poarta Albă, îl așteaptă cu ușile deschise dacă nu se potolește.
bingo:
(3 August 2018, 13:37)
Discurs de tip politruk : Conform dex,este un reprezentant al partidului comunist care vegheaza la respectarea aplicarii intocmai a principiilor si intereselor partidului,este instructorul indrumator politic din asa zisa armata sovietica,de tip Stalinist ! 
Omul crede ca poate realiza ceea ce a promis ,dar in realitate nu se fce nimic !!! Absolut nimic,doar usile se schimba de frica Domnului !!
haihui:
(3 August 2018, 11:10)
o constatare, domnul Moraru mai are directie tehnica sau este totul blocat?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
19 Aug 2018
181 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 188000 de lei, 39 de permise reținute

La acest sfârșit de săptămână, 10-12 august a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la peste 130 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au constatat 50 de infracțiuni și au aplicat 620 de sancțiuni ...[citește_toată_știrea]

13 August 2018, 14:50
(681 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Întreruperi programate ale energiei electrice

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe zone din ...[citește_toată_știrea]

10 August 2018, 14:30
(815 vizualizări - 0 comentarii)


2

Scrimă: Scrimerii ialomițeni, în Arena Internațională

Desfășurată în cadrul Programului «Scrimeri în Arena Internațională» și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Ialomița, competiția internațională de scrimă sabie «Sarvar Horotan Coup» a reprezentat ...[citește_toată_știrea]

10 August 2018, 10:20
(639 vizualizări - 0 comentarii)


3

Surprinși în flagrant în timp ce încercau să fure de la un hotel din Amara

Doi bărbați de 30 și 31 de ani, ambii din județul Călărași , au fost surprinși de către polițiști în timp ce încercau să sustragă mai multe bunuri dintr-o unitate hotelieră din localitatea Amara. Astfel ...[citește_toată_știrea]

9 August 2018, 16:10
(796 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara flagrant hoți


Primăria Slobozia organizează «Ziua Câinelui»

Primăria Municipiului Slobozia anunță organizarea concursului de frumusețe canină «Câinele, cel mai bun prieten», ediția a III-a. Competiția va fi desfășurată în data de 27 august 2018, la Stadionul Municipal ...[citește_toată_știrea]

9 August 2018, 09:20
(723 vizualizări - 1 comentariu)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

8 August 2018, 13:15


6

Ialomița: 3 accidente rutiere într-o singură zi

Zi neagră pe șoselele din Ialomița, luni, 6 august 2018. Potrivit polițiștilor, pe raza județului s-au produs 3 accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane și rănirea altor trei. Persoana decedată ...[citește_toată_știrea]

8 August 2018, 11:40
(911 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Începe a 12-a ediție a Festivalului Național de Folclor «Ion Albeșteanu»

Pe data de 9 și 10 august 2018, Grădina de Vară din stațiunea Amara va găzdui cea de a 12-a ediție a Festivalului Național de Folclor «Ion Albeșteanu». Prețul unui bilet este de 10 lei, tichetele putând ...[citește_toată_știrea]

8 August 2018, 10:10
(844 vizualizări - 0 comentarii)


8

DSVSA Ialomița: Peste 100 de kg de carne de porc au fost confiscate

În urma unui control tematic ce a vizat modul în care se respectă normele de comercializare a cărnii de porc și de pasăre de către supermarketuri, inspectorii DSVSA Ialomița au descoperit mai multe nereguli ...[citește_toată_știrea]

8 August 2018, 09:25
(1077 vizualizări - 0 comentarii)


CJAS Ialomița: S-a prelungit termenul de valabilitate pentru cardurile de sănătate

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița precizează faptul că perioada de valabilitate a cardurilor de sănătate emise până la 31 iulie 2018 s-a prelungit de la 5 la 7 ani. Decizia ...[citește_toată_știrea]

8 August 2018, 08:40
(767 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în loc. Cosâmbești, jud. Ialomița
angajează
ȘOFER AUTOCAMION
Cerințe:
-studii medii
-permis de conducere categoria B și C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități:
-participă la operațiunile de încărcare
și descarcăre a autovehiculului
Beneficii:
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune
atât la sediul din Cosâmbești
cât și pe următoarea adresă de
email: agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține și
la telefon 0749/162.458

7 August 2018, 10:05


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

2 August 2018, 13:20


12
Bătrân căzut în fântână, salvat de pompierii din Urziceni

Bătrân căzut în fântână, salvat de pompierii din Urziceni

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, din comuna Glodeanu Siliștea-județul Buzău, a căzut miercuri, 1 august a.c., în jurul orelor 20,30, într-o fântână adâncă de 7 metri de pe raza comunei. Pentru salvarea ...[citește_toată_știrea]

2 August 2018, 10:15
(1227 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Un bărbat, de 41 de ani, din județul Constanța, a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Bordușani deși a consumat anterior băuturi alcoolice. ...[citește_toată_știrea]

2 August 2018, 08:10
(1301 vizualizări - 0 comentarii)


Accident în apropiere de Movila

Marți, 31 iulie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ212, în apropiere de localitatea Movila, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a trei persoane. Din primele verificări ...[citește_toată_știrea]

2 August 2018, 08:05
(1400 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Movila accident


Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

În cursul zilei de luni, 30 iulie a.c, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere soldate cu rănirea a patru persoane. Primul eveniment rutier s-a produs în apropiere de municipiul Slobozia ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2018, 15:20
(1572 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Două persoane au murit într-un grav accident rutier

Urziceni: Două persoane au murit într-un grav accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut duminică, 29 iulie 2018, pe DN2 (E85), la ieșirea din municipiul Urziceni către Buzău. În urma impactului dintre o autotuilitară și un autoturism, șase persoane au fost ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2018, 16:50
(2491 vizualizări - 0 comentarii)


Accidentele de muncă, în atenția ITM Ialomița

În primele 6 luni ale anului 2018, Compartimentul Securitate și Sănătate în Muncă a cercetat 27 evenimente, pentru care au fost întocmite dosare de cercetare și în care au fost implicați 28 de lucrători ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2018, 14:10
(1935 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Pesta Porcină a anulat sărbătorirea «Zilei Imnului»

«Având în vedere multiplele activități aflate în desfășurare la nivel județean în vederea limitării răspândirii virusului de pestă porcină africană, vă informăm că manifestările dedicate „Zilei Imnului ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2018, 10:55
(1991 vizualizări - 2 comentarii)


Bărbat din Fetești, victimă a unei «tentative de înșelăciune»

Un bărbat din Fetești a sesizat Poliția că a fost victima unei infracțiuni de «tentativă de înșelăciune». Victima a fost abordată de un bărbat, care ar fi încercat să îi vândă o bijuterie. Fapta a fost ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2018, 14:30
(2319 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permise, la volan

Polițiștii rutieri au depistat marți, 24 iulie a.c., doi ialomițeni de 25 și 36 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice fără a poseda permis de conucere pentru vreo categorie de autovehicule ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2018, 14:25
(2021 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

societate cu profil agricol
angajează
lucrători în agricultură
-producție/fermă de legume
cu contract de muncă sau zilieri
se oferă 2000-2500 lei/lună
se asigură transport

Relații la telefon 0722/642.137

25 Iulie 2018, 14:20


Urmărită internațional pentru «complicitate la trafic de persoane», depistată în Ialomița

Polițiștii de Investigații Criminale din Ialomița au depistat o femeie care era urmărită internațional pentru săvârșirea infracțiunii de «complicitate la trafic de persoane», faptă comisă în Olanda. Astfel ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2018, 14:15
(2108 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Analiza de risc la securitate fizică

Începând cu data de 1 iulie 2018, toate unitățile sunt obligate să aibă analiza de risc la securitatea fizică. Începând cu data de 1 iulie 2018, și-a încetat efectele amânarea termenului până la care unitățile ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2018, 14:10
(2172 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

CDI Transport Persoane București
angajează șoferi
cu categoria D și card tahograf
din Ialomița sau împrejurimi
Pe lângă salariu, oferim cazare și masă
Relații la telefon 0730/333.453

25 Iulie 2018, 14:05


Focar de Pestă Porcină Africană, confirmat de autorități în satul Luciu

Autoritățile din Ialomița au confirmat prezența unui nou focar de Pestă Porcină Africană pe raza județului. Acesta a fost identificat într-o gospodărie de pe raza satului Luciu, comuna Gura Ialomiței. ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2018, 11:46
(2813 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Un bărbat a murit într-un accident rutier

Țăndărei: Un bărbat a murit într-un accident rutier

Grav accident la Țăndărei, în zona popasului Chirana, în această dimineață. Un bărbat a murit după ce mașina în care se afla s-a lovit de un tir încărcat cu cereale. Tirul a luat foc. Traficul a fost blocat ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2018, 07:55
(3243 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Percheziții la domiciliile contrabandiștilor cu țigări

Percheziții în comuna Axintele. Polițiștii au descins la locuințele a trei localnici, cu vârste cuprinse între 30 și 56 de ani, suspectați că ar face contrabandă cu țigări. În locuințele acestora au fost ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2018, 16:25
(2649 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Arme deținute ilegal

Un bărbat de 42 de ani s-a ales cu un dosar penal după ce în locuința sa au fost descoperite un pistol cu bile de cauciuc și o pușcă de vânătoare. Bărbatul avea permisul de port armă expirat. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2018, 16:10
(2515 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de 36 mii de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni

Acțiune de amploare a polițiștilor ialomițeni desfășurată pe șoselele județului. Peste 160 de mașini au fost verificate, fiind aplicate 112 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor a depășit ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2018, 15:45
(2500 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...