Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Paradisul administrației Moraru se clatină din temelii

File de istorie locală

Paradisul administrației Moraru se clatină din temelii

În urmă cu o săptămână, Consiliul Județean Ialomița s-a reunit în cadrul unei noi ședințe ordinare. Pentru președintele Victor Moraru ședința poate fi considerată un eșec, dată fiind respingerea proiectului de hotărâre privind «trecerea unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în proprietatea publică a județului Ialomița»...

3 proiecte respinse Miercuri, 25 iulie a.c., administrația Moraru a încercat să promoveze o serie de proiecte care aveau nevoie de susținerea a două treimi din votul consilierilor județeni. Aceste proiecte au fost respinse din cauza absenței unora dintre consilierii PSD, dar și din cauza opoziției consilierilor ALDE, care blochează pentru prima dată în doi ani deciziile președintelui Victor Moraru. Cele 3 proiecte respinse vizează «trecerea unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în proprietatea publică a județului Ialomița», «fuziunea prin absorbție a Asociației pentru Dezvoltarea Infrastructurii Locale a Județului Ialomița de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița» și «însușirea inventarului bunurilor imobile care alcătuiesc domeniul privat al județului Ialomița». Primul dintre aceste proiecte se află pentru a doua oară pe ordinea de zi a ședinței și reprezintă una dintre prioritățile declarate ale președintelui Victor Moraru. Anterior ședinței, în cadrul unei conferințe de presă, acesta a declarat că e conștient de opoziția care i se face, dar că apelează la înțelegerea colegilor consilieri: «Consilierii județeni trebuie să înțeleagă că acest proiect nu este unul personal. Este o situație similară în toată țara, iar preluarea acestor clădiri, aflate într-o stare de degradare avansată, ne-ar putea permite reabilitarea lor...». Printre clădirile vizate se numără și taberele de la Amara, obiective pe care Victor Moraru a încercat să le preia de 6 ori în perioada în care a fost primar! Potrivit declarațiilor sale, pentru reabilitarea acestor obiective și transformarea lor într-o tabără modernă, ar fi nevoie de 7-8 milioane de euro. Suma avansată de către președintele Victor Moraru este în siajul celor avansate pentru reabilitarea aeroportului de la Alexeni, construcția unei stații de prelucrare a deșeurilor menajere, fabrica de biodiesel, achiziția fostului sediu al BCR... Și exemplele pot continua, fiindcă în acești 2 ani de mandat, președintele Moraru a lansat în spațiul public o serie întreagă de propuneri fanteziste pentru care a cheltuit deja sume consistente din bugetul județean.

Danii bugetare de la domnul președinte Printre proiectele de hotărâre supuse aprobării plenului s-au numărat și cele care au vizat alocarea de sume pentru obiective de interes județean de mai mică anvergură. Astfel, la solicitarea președintelui Victor Moraru, consilierii PSD au aprobat alocarea a 364 mii de lei pentru studii de teren, avize și documentații aferente unor investiții care urmează să fie realizate. Cea mai nouă dintre acestea este cea privind realizarea indicativelor simbol de la intrarea și ieșirea din județul Ialomița. În număr de 26, acestea ar putea costa, conform estimărilor, peste 1 milion de lei, din care acum au fost alocați 115 mii de lei. Alte 115 mii de lei au fost alocați pentru suplimentarea creditelor bugetare pentru obiectivul «Bloc alimentar și construirea spălătoriei aferente Spitalului Județean de Urgență Slobozia». Administrația Moraru a alocat, de asemenea, 62 mii de lei pentru achiziționarea a două uși de biserică la Mânăstirea Sfinții Voievozi Slobozia. Această ultimă decizie a fost contestată public de către consilierul PNL Alex Balov, dar fără ca rezultatul votului să poată fi modificat. De remarcat, de asemenea, este faptul că, potrivit proiectului de hotărâre privind «aprobarea execuției bugetului general al județului Ialomița, la trimestrul II», sumele nerambursabile cheltuite anul acesta sunt infime. Astfel, din cele 67,7 milioane de lei estimate a fi cheltuite pentru reabilitarea rețelei de drumuri județene s-au cheltuit până în prezent mai puțin de 2,5 milioane lei, iar demararea investițiilor propriu-zise trenează. Explicațiile președintelui Moraru privitoare la această situație sunt deja cunoscute și au fost repetate anterior ședinței în cadrul unei conferințe de presă: «Nu putem face lucrurile peste noapte... Vor mai trece cel puțin 3 ani până când vom vedea aceste investiții realizate! Gradul de absorbție a fondurilor europene e mic pentru că noi am pornit toate aceste proiecte de la zero...». Victor Moraru repetă aceste declarații, cu variațiuni, de mai bine de 2 ani. Termenele avansate de administrația județeană pentru reabilitarea drumurilor județene din Ialomița este 2021, cu condiția ca «firma care câștigă licitația să fie serioasă și să nu blocheze investiția, cum s-a mai întâmplat...».

3 August 2018, 09:45 (4280 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Victor Moraru a pierdut majoritatea în Consiliul Județean Ialomița
Bugetul localităților, repartizat după o formulă ministeriala «necunoscută și eronată»
«100 pentru Ialomița» sau oamenii președintelui Moraru
Ialomița începe anul 2019 cu «pași» de melc

Comentariile cititorilor:


Un cetățean :
(13 August 2018, 11:11)
Când faci ceva isprăvit cu bani putini ești de lăudat , dar după șef Moraru la Amara a început sa se vadă ca a făcut ceva , neterminte ,dar cu bani foarte multi .Ex. străzi asfaltate neterminate .stație tratare apa scumpa și scoate cu chiu și vai apa menajera la preț de minerala , parc de milioane care acum arata cum arata,stație epurare care funcționează cum funcționează una de 100 de ani ,parc fotovoltaic care nu știe nimens cât produce ,fântâni forate și deja din prinul an colmatate ,a făcut ceva ? Da a tocat saci de bani anapoda,de ce oare în srl lui altfel sta treaba ? Sa cred ca acolo îl doare ?
cetatean:
(11 August 2018, 22:13)
Moraru totus a facut ceva pe vremea cind a fost primar la Amara fata de Mocioniu care este condus de ''sarpele cu ochelari '' alias Trifan Adrian si Gina Palantin si nu face nimic de cind e primar in afara de faptul ca angajeaja toate parasutele de la partid la primarie si le plimba cu masina primariei
Un cetățean :
(9 August 2018, 08:37)
Cu bani de la tanti Uderea tov. Moraru a realizat cu un contract cu dedicație canalizarea pluviala din com Amara cu dale din beton fără prea mult ciment.Astăzi ele ,dalele , sunt măcinate și trebuie sa fi atent sa nu-ți rupi piciorul printr ele , basca colmatarea lor cu tot felul de gunoaie inclusiv șobolani și dihori !Dar ne arde de tot felul de festivaluri ,clătite , namol,trofeu,etc.când am putea sa curățăm aceste focare de infecții !Apropo primarul cel mai destoinic Maita face și el ceva , bineînțeles ajutat de cel mai tare vice din sud vestul Europei?
Valentina:
(9 August 2018, 06:39)
Apa nepotabila , canalizare nefunctionala , parcul cu arbori care nu exista, strazi pline de gropi ! Astea sunt realizarile lui moraru in comuna amara, poreclita oras ! Si statiune , cu plaje insalubre ! Trebuie sesizat OLAF pentru modul in care s-au cheltuit banii europeni !
revoltat:
(8 August 2018, 10:16)
înainte de alegeri se rezolva proiecte ,se fac multe , mult și prost praf în ochii alegătorilor , președintele (îi creste inima cât groapa lui Stoica când îl strigi domnu președinte ,nu a visat el așa ceva când haladuia prin Italia cu tot neamul lui)Moraru are experiența mandatelor de la com .Amara!
Valentina:
(8 August 2018, 06:40)
Trebuie sesizat OLAF
Sergiu:
(7 August 2018, 17:00)
Mie îmi place poza. Toți hingherii, unu ș-unu! Dar, cine-i blonda?! E deșteaptă, are studii ca lumea, are potențial? Păr are, slavă coafezelor!
Un telespectator :
(7 August 2018, 15:55)
Moraru este un Dracnea mai mic .
Amalia:
(4 August 2018, 11:46)
Opa animalul de moraru a fost infrint, bravo domnilor daca mai aveti coloana vertebrala dati in cap acestui animal. Pai da si au facut salarii nesimtite, el si cadina lui iar pe prosti ii lasa sa stea deoparte. Un animal care crede ca el poate comanda tot. Un nemernic si afemeiat are judetul asta. Crede ca poate calari acest județ ca pe iepele lui. Oameni buni nu lasati acest animal sa va incalece chiar daca pupa toate icoanele si este prieten cu preafericitul si el este la fel ca acest individ.... 
Mary:
(3 August 2018, 14:11)
   Hmm! Se pare că lu tov. Moraru, îi plac ușile, porțile. Poarta Albă, îl așteaptă cu ușile deschise dacă nu se potolește.
bingo:
(3 August 2018, 13:37)
Discurs de tip politruk : Conform dex,este un reprezentant al partidului comunist care vegheaza la respectarea aplicarii intocmai a principiilor si intereselor partidului,este instructorul indrumator politic din asa zisa armata sovietica,de tip Stalinist ! 
Omul crede ca poate realiza ceea ce a promis ,dar in realitate nu se fce nimic !!! Absolut nimic,doar usile se schimba de frica Domnului !!
haihui:
(3 August 2018, 11:10)
o constatare, domnul Moraru mai are directie tehnica sau este totul blocat?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 24 Apr 2019
94 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

23 Aprilie 2019, 18:20


Bărbat din Maia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

Luni, 22 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 16:25
(110 vizualizări - 0 comentarii)


2

Ialomița: Beți la volan și fără permis

Luni, 22 aprilie a.c., doi bărbați de 30 și 32 de ani, din județul Constanța, respectiv comuna Bordușani, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice deși anterior ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 16:20
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Concert de Paști la Catedrala «Înălțarea Domnului»

Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează a cincea ediție a Concertului de Paști intitulat «Veniți să luați lumină!». Duminică, 5 mai 2019, începând cu orele 17,00, cu binecuvântarea și în prezența ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 13:20
(179 vizualizări - 0 comentarii)


4

Sărbătoarea hramulului Mânăstirii «Sfinții Voievozi» Slobozia

În perioada 30 aprilie-6 mai 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului «Izvorul ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 13:05
(163 vizualizări - 0 comentarii)


5
Incendiu la două gospodării din Fetești

Incendiu la două gospodării din Fetești

Incendiul a izbucnit la locuința unui cetățean din Cartierul Fetești-Sat, în seara zilei de luni, 22 aprilie a.c., în jurul orelor 22,00. Flăcările au pornit dintr-o anexă din lemn în care se afla centrala ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 11:20
(127 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


6

DSVSA Ialomița: Stingere 12 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale, cât și din gospodăriile populației că, în perioada ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:40
(137 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Bărbulești, reținut după ce a lovit un pieton cu mașina

Un tânăr de 21 de ani, din Bărbulești, bănuit de comiterea infracțiunilor de «ucidere din culpă» și «părăsirea locului accidentului», a fost identificat de către polițiști. Din cercetări a reieșit faptul ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:35
(133 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


8
Produse contrafăcute, confiscate la Fetești

Produse contrafăcute, confiscate la Fetești

Vineri, 19 aprilie a.c., polițiștii au depistat, pe raza municipiului Fetești, o femeie de 26 de ani, din județul Constanța, care încerca să comercializeze articole de îmbrăcăminte, unele dintre acestea ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:30
(118 vizualizări - 0 comentarii)


9

Jilavele: Contrabandă cu țigări

Vineri, 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Jilavele au efectuat două percheziții pe raza comunei Jilavele, la domiciliul unui bărbat de 42 de ani, bănuit de contrabandă cu ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:25
(128 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 270000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 19-21 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au fost prezenți, zilnic, în stradă și au aplicat peste 650 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare și ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:20
(134 vizualizări - 0 comentarii)


«Ziua Pământului» la Slobozia

«Ziua Pământului» la Slobozia

În fiecare an, data de 22 aprilie-«Ziua Pământului» se sărbătorește în peste 190 de țări. Ziua în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător a fost marcată pentru prima dată și la ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:15
(128 vizualizări - 0 comentarii)


12

ANOFM: 100 locuri de muncă în domeniul agricol pentru Spania

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida/Spania oferă 100 de locuri de muncă în agricultură, grupul fiind compus din mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor (mere, cireșe, nectarine ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:10
(118 vizualizări - 0 comentarii)


13

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

19 Aprilie 2019, 18:15


Piața Agroalimentară Slobozia, spațiu autorizat pentru sacrificarea mieilor

Piața Agroalimentară Slobozia este singurul spațiu autorizat sanitar-veterinar pentru sacrificarea și vânzarea mieilor de către producătorii particulari. Astfel, zona specială va fi deschisă în perioada ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 16:50
(588 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Prinsă la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 18 aprilie a.c., o femeie de 40 de ani, din București, a fost depistată de polițiștii ialomițeni în timp ce conducea un autoturim neînmatriculat în apropiere de Urziceni. Totodată, un alt conducător ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 16:45
(578 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Împreună pentru o comunitate mai sigură!»

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița derulează campania de prevenire a criminalității în mediul rural «Împreună pentru o comunitate mai sigură!». Polițiștii din structurile de Prevenire, Ordine ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 16:40
(485 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 22-24 aprilie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 16:35
(602 vizualizări - 0 comentarii)


Două mașini s-au ciocnit în centrul Sloboziei

Două mașini s-au ciocnit în centrul Sloboziei

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de vineri, 19 aprilie a.c., în jurul orelor 13,00, în fața Consiliului Județean Ialomița. Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, la ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 14:35
(1028 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Programul casieriilor RAJA în perioada Sărbătorilor de Paște și 1 Mai

RAJA SA aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Sărbătorilor de Paște și 1 Mai, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 14:30
(740 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Munteni Buzău, arestat pentru «furt»

Polițiștii ialomițeni au reușit miercuri, 17 aprilie a.c., identificarea unui tânăr de 23 de ani, din Munteni Buzău. Pe numele acestuia, Judecătoria Slobozia a emis un mandat de executare a pedepsei privative ...[citește_toată_știrea]

18 Aprilie 2019, 17:45
(607 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Firme sancționate de polițiști

Miercuri, 17 aprilie a.c., polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 30000 de lei la două firme din Slobozia. În ambele cazuri, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

18 Aprilie 2019, 17:40
(793 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan și fără permis

Miercuri, 17 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat două persoane, de 17 și 39 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe drumuri publice fără a poseda permis de conducere, cât și un bărbat, ...[citește_toată_știrea]

18 Aprilie 2019, 17:35
(643 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Vlădeni, arestat pentru neplata unei amenzi

Marți, 16 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit identificarea unui bărbat de 48 ani, din Vlădeni, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2019, 16:20
(851 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Vlădeni arestare


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Marți, 16 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Stelnica au depistat, pe raza comunei Stelnica, un tânăr, de 25 ani, din Fetești, care transporta cu ajutorul unui autoturism pește din ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2019, 16:15
(823 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Bucureștean prins conducând cu permisul suspendat

Un bărbat, de 37 ani, din București, a fost depistat marți, 16 aprilie a.c., pe raza localității Coșereni, în timp ce conducea o autoutilitară, deși avea acest drept suspendat. În acest caz polițiștii ialomițeni ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2019, 16:10
(743 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: 7 tone de deșeuri electrice colectate

În perioada 12-13 aprilie a.c., la Slobozia s-a desfășurat campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. În urma acțiunii de colectare DEEE, organizată de Asociația Română ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2019, 17:15
(1396 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale înainte de Paște

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale când, în mod tradițional, consumul de alimente de origine animală crește, Direcția Sanitară Veterinară și pentru ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2019, 17:05
(707 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Prinși în flagrant în timp ce încercau să fure chiloți și sutiene

Doi ialomițeni, domiciliați în Movilița, au fost reținuți pentru 24 de ore, într-o anchetă a polițiștilor din Ilfov. Alături de alți cinci suspecți, aceștia au dat o spargere la un depozit de haine din ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2019, 12:58
(1450 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Bursa Generală a Locurilor de Muncă-12 aprilie 2019

Vineri, 12 aprilie 2019, la nivel național, s-a desfașurat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost organizat ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2019, 16:10
(1058 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...