Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Paradisul administrației Moraru se clatină din temelii

File de istorie locală

Paradisul administrației Moraru se clatină din temelii

În urmă cu o săptămână, Consiliul Județean Ialomița s-a reunit în cadrul unei noi ședințe ordinare. Pentru președintele Victor Moraru ședința poate fi considerată un eșec, dată fiind respingerea proiectului de hotărâre privind «trecerea unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în proprietatea publică a județului Ialomița»...

3 proiecte respinse Miercuri, 25 iulie a.c., administrația Moraru a încercat să promoveze o serie de proiecte care aveau nevoie de susținerea a două treimi din votul consilierilor județeni. Aceste proiecte au fost respinse din cauza absenței unora dintre consilierii PSD, dar și din cauza opoziției consilierilor ALDE, care blochează pentru prima dată în doi ani deciziile președintelui Victor Moraru. Cele 3 proiecte respinse vizează «trecerea unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în proprietatea publică a județului Ialomița», «fuziunea prin absorbție a Asociației pentru Dezvoltarea Infrastructurii Locale a Județului Ialomița de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița» și «însușirea inventarului bunurilor imobile care alcătuiesc domeniul privat al județului Ialomița». Primul dintre aceste proiecte se află pentru a doua oară pe ordinea de zi a ședinței și reprezintă una dintre prioritățile declarate ale președintelui Victor Moraru. Anterior ședinței, în cadrul unei conferințe de presă, acesta a declarat că e conștient de opoziția care i se face, dar că apelează la înțelegerea colegilor consilieri: «Consilierii județeni trebuie să înțeleagă că acest proiect nu este unul personal. Este o situație similară în toată țara, iar preluarea acestor clădiri, aflate într-o stare de degradare avansată, ne-ar putea permite reabilitarea lor...». Printre clădirile vizate se numără și taberele de la Amara, obiective pe care Victor Moraru a încercat să le preia de 6 ori în perioada în care a fost primar! Potrivit declarațiilor sale, pentru reabilitarea acestor obiective și transformarea lor într-o tabără modernă, ar fi nevoie de 7-8 milioane de euro. Suma avansată de către președintele Victor Moraru este în siajul celor avansate pentru reabilitarea aeroportului de la Alexeni, construcția unei stații de prelucrare a deșeurilor menajere, fabrica de biodiesel, achiziția fostului sediu al BCR... Și exemplele pot continua, fiindcă în acești 2 ani de mandat, președintele Moraru a lansat în spațiul public o serie întreagă de propuneri fanteziste pentru care a cheltuit deja sume consistente din bugetul județean.

Danii bugetare de la domnul președinte Printre proiectele de hotărâre supuse aprobării plenului s-au numărat și cele care au vizat alocarea de sume pentru obiective de interes județean de mai mică anvergură. Astfel, la solicitarea președintelui Victor Moraru, consilierii PSD au aprobat alocarea a 364 mii de lei pentru studii de teren, avize și documentații aferente unor investiții care urmează să fie realizate. Cea mai nouă dintre acestea este cea privind realizarea indicativelor simbol de la intrarea și ieșirea din județul Ialomița. În număr de 26, acestea ar putea costa, conform estimărilor, peste 1 milion de lei, din care acum au fost alocați 115 mii de lei. Alte 115 mii de lei au fost alocați pentru suplimentarea creditelor bugetare pentru obiectivul «Bloc alimentar și construirea spălătoriei aferente Spitalului Județean de Urgență Slobozia». Administrația Moraru a alocat, de asemenea, 62 mii de lei pentru achiziționarea a două uși de biserică la Mânăstirea Sfinții Voievozi Slobozia. Această ultimă decizie a fost contestată public de către consilierul PNL Alex Balov, dar fără ca rezultatul votului să poată fi modificat. De remarcat, de asemenea, este faptul că, potrivit proiectului de hotărâre privind «aprobarea execuției bugetului general al județului Ialomița, la trimestrul II», sumele nerambursabile cheltuite anul acesta sunt infime. Astfel, din cele 67,7 milioane de lei estimate a fi cheltuite pentru reabilitarea rețelei de drumuri județene s-au cheltuit până în prezent mai puțin de 2,5 milioane lei, iar demararea investițiilor propriu-zise trenează. Explicațiile președintelui Moraru privitoare la această situație sunt deja cunoscute și au fost repetate anterior ședinței în cadrul unei conferințe de presă: «Nu putem face lucrurile peste noapte... Vor mai trece cel puțin 3 ani până când vom vedea aceste investiții realizate! Gradul de absorbție a fondurilor europene e mic pentru că noi am pornit toate aceste proiecte de la zero...». Victor Moraru repetă aceste declarații, cu variațiuni, de mai bine de 2 ani. Termenele avansate de administrația județeană pentru reabilitarea drumurilor județene din Ialomița este 2021, cu condiția ca «firma care câștigă licitația să fie serioasă și să nu blocheze investiția, cum s-a mai întâmplat...».

3 August 2018, 09:45 (3658 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Ai noștri tineri...
Consiliul Județean Ialomița a alocat 4 milioane lei pentru potabilizarea apei la Slobozia
Salarii astronomice pentru apropiații președintelui Moraru
Președintele Moraru a ratat rechiziționarea Taberelor de la Amara

Comentariile cititorilor:


Un cetățean :
(13 August 2018, 11:11)
Când faci ceva isprăvit cu bani putini ești de lăudat , dar după șef Moraru la Amara a început sa se vadă ca a făcut ceva , neterminte ,dar cu bani foarte multi .Ex. străzi asfaltate neterminate .stație tratare apa scumpa și scoate cu chiu și vai apa menajera la preț de minerala , parc de milioane care acum arata cum arata,stație epurare care funcționează cum funcționează una de 100 de ani ,parc fotovoltaic care nu știe nimens cât produce ,fântâni forate și deja din prinul an colmatate ,a făcut ceva ? Da a tocat saci de bani anapoda,de ce oare în srl lui altfel sta treaba ? Sa cred ca acolo îl doare ?
cetatean:
(11 August 2018, 22:13)
Moraru totus a facut ceva pe vremea cind a fost primar la Amara fata de Mocioniu care este condus de ''sarpele cu ochelari '' alias Trifan Adrian si Gina Palantin si nu face nimic de cind e primar in afara de faptul ca angajeaja toate parasutele de la partid la primarie si le plimba cu masina primariei
Un cetățean :
(9 August 2018, 08:37)
Cu bani de la tanti Uderea tov. Moraru a realizat cu un contract cu dedicație canalizarea pluviala din com Amara cu dale din beton fără prea mult ciment.Astăzi ele ,dalele , sunt măcinate și trebuie sa fi atent sa nu-ți rupi piciorul printr ele , basca colmatarea lor cu tot felul de gunoaie inclusiv șobolani și dihori !Dar ne arde de tot felul de festivaluri ,clătite , namol,trofeu,etc.când am putea sa curățăm aceste focare de infecții !Apropo primarul cel mai destoinic Maita face și el ceva , bineînțeles ajutat de cel mai tare vice din sud vestul Europei?
Valentina:
(9 August 2018, 06:39)
Apa nepotabila , canalizare nefunctionala , parcul cu arbori care nu exista, strazi pline de gropi ! Astea sunt realizarile lui moraru in comuna amara, poreclita oras ! Si statiune , cu plaje insalubre ! Trebuie sesizat OLAF pentru modul in care s-au cheltuit banii europeni !
revoltat:
(8 August 2018, 10:16)
înainte de alegeri se rezolva proiecte ,se fac multe , mult și prost praf în ochii alegătorilor , președintele (îi creste inima cât groapa lui Stoica când îl strigi domnu președinte ,nu a visat el așa ceva când haladuia prin Italia cu tot neamul lui)Moraru are experiența mandatelor de la com .Amara!
Valentina:
(8 August 2018, 06:40)
Trebuie sesizat OLAF
Sergiu:
(7 August 2018, 17:00)
Mie îmi place poza. Toți hingherii, unu ș-unu! Dar, cine-i blonda?! E deșteaptă, are studii ca lumea, are potențial? Păr are, slavă coafezelor!
Un telespectator :
(7 August 2018, 15:55)
Moraru este un Dracnea mai mic .
Amalia:
(4 August 2018, 11:46)
Opa animalul de moraru a fost infrint, bravo domnilor daca mai aveti coloana vertebrala dati in cap acestui animal. Pai da si au facut salarii nesimtite, el si cadina lui iar pe prosti ii lasa sa stea deoparte. Un animal care crede ca el poate comanda tot. Un nemernic si afemeiat are judetul asta. Crede ca poate calari acest județ ca pe iepele lui. Oameni buni nu lasati acest animal sa va incalece chiar daca pupa toate icoanele si este prieten cu preafericitul si el este la fel ca acest individ.... 
Mary:
(3 August 2018, 14:11)
   Hmm! Se pare că lu tov. Moraru, îi plac ușile, porțile. Poarta Albă, îl așteaptă cu ușile deschise dacă nu se potolește.
bingo:
(3 August 2018, 13:37)
Discurs de tip politruk : Conform dex,este un reprezentant al partidului comunist care vegheaza la respectarea aplicarii intocmai a principiilor si intereselor partidului,este instructorul indrumator politic din asa zisa armata sovietica,de tip Stalinist ! 
Omul crede ca poate realiza ceea ce a promis ,dar in realitate nu se fce nimic !!! Absolut nimic,doar usile se schimba de frica Domnului !!
haihui:
(3 August 2018, 11:10)
o constatare, domnul Moraru mai are directie tehnica sau este totul blocat?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 23 Oct 2018
157 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

19 Octombrie 2018, 17:05


ITM Ialomița: Simpozion «Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor periculoase»

Cu ocazia Săptămânii Europeane pentru Securitate și Sănătate în Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița organizează simpozionul cu tema «Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2018, 08:10
(467 vizualizări - 0 comentarii)


2

IPJ Ialomița: Campanie de prevenire a fraudelor informatice «CyberScams»

În perioada 17-23 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni, în parteneriat cu Europol și Federația Europeană a Băncilor, lansează o campanie de prevenire a celor mai întâlnite 7 tipuri de fraude în mediul ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2018, 08:05
(408 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Octombrie 2018, 17:10


Muteni Buzău: Copil ars sub ochii părinților

Neatenția părinților a avut urmări grave asupra unui copil de 1 an și 3 luni din comuna Munteni Buzău. Micuțul se juca nesupravegheat în curte, moment în care a căzut peste focul pe care părinții l-au aprins ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2018, 11:48
(826 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 1400 de amenzi, 62 de permise reținute

Polițiștii au aplicat peste 1400 de sancțiuni contravenționale și au reținut 62 de permise de conducere, în cadrul unei acțiuni de 3 zile desfășurate în județul Ialomița, sub coordonarea Direcției Rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:50
(774 vizualizări - 0 comentarii)


6

Autoturism căutat de autoritățile britanice, identificat de polițiștii ialomițeni

Un autoturism căutat pentru confiscare de autoritățile britanice a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița. Autoturismul ce aparținea unui bărbat în vârstă ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:45
(902 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A dat în marșarier și a lovit un pieton

În cursul zilei de joi, 11 octombrie a.c, pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:40
(952 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


8

Slobozia: L-a atacat cu o lopată

În după-amiaza zilei de miercuri, 10 octombrie a.c., un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost lovit în cap cu o lopată de către un cetățean. Victima tăia iarba de pe marginea drumului când a fost zărit de ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 14:10
(1102 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia scandal


Fetești: S-a aruncat în gol de la balcon

În dimineața zilei de joi, 11 octombrie 2018, în jurul orelor 3,00, o tânără de 19 ani din Fetești s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului în care locuia, cu intenția de a se sinucide. Fata a supraviețuit ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 10:30
(1180 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: Grevă a transportatorilor

Slobozia: Grevă a transportatorilor

Greva generală a transportatorilor blochează circulația autobuzelor din Slobozia către București. Transportatorii locali au ales să nu efectueze joi, 11 octombrie 2018, nicio cursă către Capitală. Aceștia ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 10:20
(1064 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza în data de 19 octombrie 2018, orele 9,00, «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», eveniment care va avea loc ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2018, 16:10
(955 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: 3 cutremure în interval de o oră!

3 cutremure au avut loc în județul Ialomița, în decursul unei singure ore. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter, scrie Mediafax. Potrivit Institutului ...[citește_toată_știrea]

7 Octombrie 2018, 17:30
(2165 vizualizări - 4 comentarii)


Perieți: Mort în accident

Perieți: Mort în accident

Coliziunea dintre un autocamion și un autoturism produsă joi, 4 octombrie a.c., în jurul orelor 19,00, în comuna Perieți, a condus la decesul șoferului din turism, un bărbat în vârstă de 61 de ani. Echipajele ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 10:10
(1559 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Doi tineri suspectați de «furt din autoturism», reținuți

Polițiștii slobozeni cercetează doi tineri, de 17 și 18 ani, pentru «furt calificat», cei în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore. Astfel, polițiștii au identificat doi tineri de 17, respectiv 18 ani, ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:35
(1286 vizualizări - 0 comentarii)


Urmăriți internațional, depistați de polițiștii ialomițeni

Marți, 2 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJIalomița au acționat pe raza județului, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:20
(1228 vizualizări - 0 comentarii)


Maternitatea Urziceni, una dintre maternitățile pe care «Salvați Copiii» le dotează cu aparatură medicală vitală prematurilor

În România, nașterea rămâne discriminatorie: o maternitate lipsită de aparatură medicală vitală poate însemna, pentru un copil născut prea devreme, o salvare venită prea târziu. Este cazul Maternității ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:10
(1075 vizualizări - 0 comentarii)


Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița: «Salonul Anual de Carte» a ajuns la ediția a 27-a

Luni, 1 octombrie 2018, la orele 12,00, a debutat a 27-a ediție a «Salonului Anual de Carte» organizat de către Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița. Prestigioasă prin prisma longevității, ediția ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2018, 09:10
(1274 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Au fost înlocuiți 20 de președinți de secții de votare la Referendum

Ialomița înregistrează primele probleme în procesul de organizare a scrutinului pentru Referendumul de modificare a Constituției, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie 2018. Astfel, 20 de președinți ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2018, 17:20
(1787 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Contrabandist de țigări, prins de polițiști

Urziceni: Contrabandist de țigări, prins de polițiști

Un tânăr, de 31 de ani, din Urziceni, este principalul suspect într-un dosar de contrabandă cu țigări, instrumentat de polițiștii Ialomițeni. Oamenii legii au efectuat la locuința sa o percheziție domiciliară ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 17:00
(1446 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 1-5 octombrie a.c., orele 6,30-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor de electricitate. Aceste ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:40
(1734 vizualizări - 1 comentariu)


ITM Ialomița: Constructori amendați

În cursul anului 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat acțiuni de control în cadrul unei campanii de instruire și informare cu privire la activitățile din domeniul construcțiilor ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:25
(1607 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Caravana «Fii pregătit!»

Sâmbătă, 29 septembrie a.c., între orele 10,00-17,00, va ajunge în orașul Slobozia caravana SMURD «Fii pregătit!». Aceasta va fi amplasată pe bulevardul Chimiei, în Piața Unirii și are ca scop instruirea ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:15
(1617 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în loc. Cosâmbești, jud. Ialomița
angajează
ȘOFERI AUTOCAMION
Cerințe:
-studii medii
-permis de conducere categoria B și C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități:
-participă la operațiunile de încărcare
și descarcăre a autovehiculului
Beneficii:
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune
atât la sediul din Cosâmbești
cât și pe următoarea adresă de
email: agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține și
la telefon 0749/082.231

28 Septembrie 2018, 10:05


Urziceni: S-a înecat la pescuit

Marți, 25 septembrie 2018, în jurul orelor 14,00, un apel primit la Dispeceratul ISU Ialomița semnala prezența a doi bărbați în zona unei amenajări hidrotehnice din beton, aflată pe râul Ialomița, în apropierea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 09:05
(1616 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni înecat


Cosâmbești: Prins cu aproape 100 kg de pește în portbagaj

Polițiștii ialomițeni acționează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal. Astfel, a fost depistat, pe raza localității Cosâmbești ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:45
(1838 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente în Ialomița: Două persoane decedate, patru rănite

În cursul zilei de marți, 25 septembrie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere. Primul eveniment s-a produs în jurul orelor 16,00, în apropiere de comuna Sinești și s-a soldat ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:15
(1521 vizualizări - 0 comentarii)


Deținătorii de câini periculoși, în atenția polițiștilor ialomițeni

În perioada septembrie-decembrie 2018, polițiștii ialomițeni desfășoară acțiuni de prevenire a oricăror incidente în care sunt implicați câinii periculoși sau agresivi și de verificare a modului de respectare ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:05
(1690 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Exercițiu la Țăndărei

Joi, 27 septembrie 2018, de la orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița organizează în orașul Țăndărei un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 07:45
(1768 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza în data de 19 octombrie 2018, orele 9,00, «Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți». Evenimentul se va desfășura la Slobozia, în ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2018, 17:20
(1714 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...