Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Paradisul administrației Moraru se clatină din temelii

File de istorie locală

Paradisul administrației Moraru se clatină din temelii

În urmă cu o săptămână, Consiliul Județean Ialomița s-a reunit în cadrul unei noi ședințe ordinare. Pentru președintele Victor Moraru ședința poate fi considerată un eșec, dată fiind respingerea proiectului de hotărâre privind «trecerea unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în proprietatea publică a județului Ialomița»...

3 proiecte respinse Miercuri, 25 iulie a.c., administrația Moraru a încercat să promoveze o serie de proiecte care aveau nevoie de susținerea a două treimi din votul consilierilor județeni. Aceste proiecte au fost respinse din cauza absenței unora dintre consilierii PSD, dar și din cauza opoziției consilierilor ALDE, care blochează pentru prima dată în doi ani deciziile președintelui Victor Moraru. Cele 3 proiecte respinse vizează «trecerea unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în proprietatea publică a județului Ialomița», «fuziunea prin absorbție a Asociației pentru Dezvoltarea Infrastructurii Locale a Județului Ialomița de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița» și «însușirea inventarului bunurilor imobile care alcătuiesc domeniul privat al județului Ialomița». Primul dintre aceste proiecte se află pentru a doua oară pe ordinea de zi a ședinței și reprezintă una dintre prioritățile declarate ale președintelui Victor Moraru. Anterior ședinței, în cadrul unei conferințe de presă, acesta a declarat că e conștient de opoziția care i se face, dar că apelează la înțelegerea colegilor consilieri: «Consilierii județeni trebuie să înțeleagă că acest proiect nu este unul personal. Este o situație similară în toată țara, iar preluarea acestor clădiri, aflate într-o stare de degradare avansată, ne-ar putea permite reabilitarea lor...». Printre clădirile vizate se numără și taberele de la Amara, obiective pe care Victor Moraru a încercat să le preia de 6 ori în perioada în care a fost primar! Potrivit declarațiilor sale, pentru reabilitarea acestor obiective și transformarea lor într-o tabără modernă, ar fi nevoie de 7-8 milioane de euro. Suma avansată de către președintele Victor Moraru este în siajul celor avansate pentru reabilitarea aeroportului de la Alexeni, construcția unei stații de prelucrare a deșeurilor menajere, fabrica de biodiesel, achiziția fostului sediu al BCR... Și exemplele pot continua, fiindcă în acești 2 ani de mandat, președintele Moraru a lansat în spațiul public o serie întreagă de propuneri fanteziste pentru care a cheltuit deja sume consistente din bugetul județean.

Danii bugetare de la domnul președinte Printre proiectele de hotărâre supuse aprobării plenului s-au numărat și cele care au vizat alocarea de sume pentru obiective de interes județean de mai mică anvergură. Astfel, la solicitarea președintelui Victor Moraru, consilierii PSD au aprobat alocarea a 364 mii de lei pentru studii de teren, avize și documentații aferente unor investiții care urmează să fie realizate. Cea mai nouă dintre acestea este cea privind realizarea indicativelor simbol de la intrarea și ieșirea din județul Ialomița. În număr de 26, acestea ar putea costa, conform estimărilor, peste 1 milion de lei, din care acum au fost alocați 115 mii de lei. Alte 115 mii de lei au fost alocați pentru suplimentarea creditelor bugetare pentru obiectivul «Bloc alimentar și construirea spălătoriei aferente Spitalului Județean de Urgență Slobozia». Administrația Moraru a alocat, de asemenea, 62 mii de lei pentru achiziționarea a două uși de biserică la Mânăstirea Sfinții Voievozi Slobozia. Această ultimă decizie a fost contestată public de către consilierul PNL Alex Balov, dar fără ca rezultatul votului să poată fi modificat. De remarcat, de asemenea, este faptul că, potrivit proiectului de hotărâre privind «aprobarea execuției bugetului general al județului Ialomița, la trimestrul II», sumele nerambursabile cheltuite anul acesta sunt infime. Astfel, din cele 67,7 milioane de lei estimate a fi cheltuite pentru reabilitarea rețelei de drumuri județene s-au cheltuit până în prezent mai puțin de 2,5 milioane lei, iar demararea investițiilor propriu-zise trenează. Explicațiile președintelui Moraru privitoare la această situație sunt deja cunoscute și au fost repetate anterior ședinței în cadrul unei conferințe de presă: «Nu putem face lucrurile peste noapte... Vor mai trece cel puțin 3 ani până când vom vedea aceste investiții realizate! Gradul de absorbție a fondurilor europene e mic pentru că noi am pornit toate aceste proiecte de la zero...». Victor Moraru repetă aceste declarații, cu variațiuni, de mai bine de 2 ani. Termenele avansate de administrația județeană pentru reabilitarea drumurilor județene din Ialomița este 2021, cu condiția ca «firma care câștigă licitația să fie serioasă și să nu blocheze investiția, cum s-a mai întâmplat...».

3 August 2018, 09:45 (4095 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Ziarul Patriotul «vămuiește» bugetele administrațiilor locale
Bilanțul PNDL2 în Ialomița
Fotografii de colecție cu Moș Moraru!
«Grațiere» prezidențială de 350 mii de lei pentru comuna Albești
Consiliul Județean caută vinovații pentru afacerea «Green Harvest»

Comentariile cititorilor:


Un cetățean :
(13 August 2018, 11:11)
Când faci ceva isprăvit cu bani putini ești de lăudat , dar după șef Moraru la Amara a început sa se vadă ca a făcut ceva , neterminte ,dar cu bani foarte multi .Ex. străzi asfaltate neterminate .stație tratare apa scumpa și scoate cu chiu și vai apa menajera la preț de minerala , parc de milioane care acum arata cum arata,stație epurare care funcționează cum funcționează una de 100 de ani ,parc fotovoltaic care nu știe nimens cât produce ,fântâni forate și deja din prinul an colmatate ,a făcut ceva ? Da a tocat saci de bani anapoda,de ce oare în srl lui altfel sta treaba ? Sa cred ca acolo îl doare ?
cetatean:
(11 August 2018, 22:13)
Moraru totus a facut ceva pe vremea cind a fost primar la Amara fata de Mocioniu care este condus de ''sarpele cu ochelari '' alias Trifan Adrian si Gina Palantin si nu face nimic de cind e primar in afara de faptul ca angajeaja toate parasutele de la partid la primarie si le plimba cu masina primariei
Un cetățean :
(9 August 2018, 08:37)
Cu bani de la tanti Uderea tov. Moraru a realizat cu un contract cu dedicație canalizarea pluviala din com Amara cu dale din beton fără prea mult ciment.Astăzi ele ,dalele , sunt măcinate și trebuie sa fi atent sa nu-ți rupi piciorul printr ele , basca colmatarea lor cu tot felul de gunoaie inclusiv șobolani și dihori !Dar ne arde de tot felul de festivaluri ,clătite , namol,trofeu,etc.când am putea sa curățăm aceste focare de infecții !Apropo primarul cel mai destoinic Maita face și el ceva , bineînțeles ajutat de cel mai tare vice din sud vestul Europei?
Valentina:
(9 August 2018, 06:39)
Apa nepotabila , canalizare nefunctionala , parcul cu arbori care nu exista, strazi pline de gropi ! Astea sunt realizarile lui moraru in comuna amara, poreclita oras ! Si statiune , cu plaje insalubre ! Trebuie sesizat OLAF pentru modul in care s-au cheltuit banii europeni !
revoltat:
(8 August 2018, 10:16)
înainte de alegeri se rezolva proiecte ,se fac multe , mult și prost praf în ochii alegătorilor , președintele (îi creste inima cât groapa lui Stoica când îl strigi domnu președinte ,nu a visat el așa ceva când haladuia prin Italia cu tot neamul lui)Moraru are experiența mandatelor de la com .Amara!
Valentina:
(8 August 2018, 06:40)
Trebuie sesizat OLAF
Sergiu:
(7 August 2018, 17:00)
Mie îmi place poza. Toți hingherii, unu ș-unu! Dar, cine-i blonda?! E deșteaptă, are studii ca lumea, are potențial? Păr are, slavă coafezelor!
Un telespectator :
(7 August 2018, 15:55)
Moraru este un Dracnea mai mic .
Amalia:
(4 August 2018, 11:46)
Opa animalul de moraru a fost infrint, bravo domnilor daca mai aveti coloana vertebrala dati in cap acestui animal. Pai da si au facut salarii nesimtite, el si cadina lui iar pe prosti ii lasa sa stea deoparte. Un animal care crede ca el poate comanda tot. Un nemernic si afemeiat are judetul asta. Crede ca poate calari acest județ ca pe iepele lui. Oameni buni nu lasati acest animal sa va incalece chiar daca pupa toate icoanele si este prieten cu preafericitul si el este la fel ca acest individ.... 
Mary:
(3 August 2018, 14:11)
   Hmm! Se pare că lu tov. Moraru, îi plac ușile, porțile. Poarta Albă, îl așteaptă cu ușile deschise dacă nu se potolește.
bingo:
(3 August 2018, 13:37)
Discurs de tip politruk : Conform dex,este un reprezentant al partidului comunist care vegheaza la respectarea aplicarii intocmai a principiilor si intereselor partidului,este instructorul indrumator politic din asa zisa armata sovietica,de tip Stalinist ! 
Omul crede ca poate realiza ceea ce a promis ,dar in realitate nu se fce nimic !!! Absolut nimic,doar usile se schimba de frica Domnului !!
haihui:
(3 August 2018, 11:10)
o constatare, domnul Moraru mai are directie tehnica sau este totul blocat?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 18 Ian 2019
129 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Ianuarie 2019, 17:25


Urziceni: Hoț din locuințe, identificat de polițiști

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii din Urziceni au identificat un bărbat de 28 ani bănuit de săvârșirea de infracțiuni de «furt calificat». La data de 11 ianuarie a.c., Poliția a fost sesizată de o ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:40
(103 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru «tâlhărie»

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au reușit identificarea unui tânăr, de 21 de ani, din județul Bacău, pe numele căruia Judecătoria Onești a emis un ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:25
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Beți la volan

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au depistat doi bărbați de 22, respectiv 51 de ani, ambii din Țăndărei, în timp ce conduceau pe drumurile publice, deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:15
(90 vizualizări - 0 comentarii)


4

Braconaj piscicol la Valea Ciorii

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Platonești au depistat, pe raza comunei Valea Ciorii, doi tineri de 15, respectiv 18 ani, din localitate, în timp ce în timp ce ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:10
(104 vizualizări - 0 comentarii)


5

Furturile de lemne, în atenția polițiștilor ialomițeni

Marți, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Astfel, pe parcursul derulării activităților ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 08:10
(93 vizualizări - 0 comentarii)


6

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Ianuarie 2019, 16:50


7

Angajări din sursă externă la IPJ Ialomița

Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița i-au fost repartizate 2 posturi pentru încadrare din sursă externă, existente în statele de organizare ale IPJ Ialomița, prin modalitatea încadrării directe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 16:35
(699 vizualizări - 0 comentarii)


8

anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în Cosâmbești-Ialomița
angajează
ȘOFER AUTOCAMION-2 (două) posturi
Cerințe
-studii medii
-permis de conducere categoria B, C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to min. 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist
transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate
și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități
-participă la operațiunile de încărcare
și descărcare a autovehiculului
Beneficii
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune atât
la sediul din Cosâmbești
cât și la următoarea adresă de
email agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține
la telefon 0749/082.231

15 Ianuarie 2019, 15:35


ANOFM: Locuri de muncă în agricultură-Spania

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Ialomița, promovează oferta unui angajator din Spania, de 50 locuri de muncă în agricultură la recoltarea ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:30
(447 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Slobozia produs de neacordarea de prioritate

Luni, 14 ianuarie 2019, pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. În timp ce un bărbat, de 52 ani, din Țăndărei, conducea un autoturism pe DN2A nu a acordat ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:25
(506 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis și cu mașina neînmatriculată

Un tânăr de 25 de ani, din Grivița, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Amara, fără a poseda permis de conducere. Iar un alt conducător auto în vârstă de ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:15
(468 vizualizări - 0 comentarii)


12

Protopopiatul Slobozia: «15 ianuarie-Ziua Culturii Naționale»

Marți, 15 ianuarie a.c., elevii de la Școala Gimnazială nr. 5 Slobozia Nouă,  coordonați de învățătorul Fănica Damian, au participat la activitatea cu tema «15 ianuarie-Ziua Culturii Naționale». Părintele ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:05
(402 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Giurgeni și Gura Ialomiței

În perioada 11-13 ianuarie 2019, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere soldate cu rănirea a două persoane. Primul accident s-a produs pe raza localității Giurgeni unde un bărbat ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 09:40
(401 vizualizări - 0 comentarii)


Produse contrafăcute identificate la Fetești

În perioada 11-13 ianuarie 2019, polițiștii au efectuat controale la mai mulți agenți economici de pe raza județului Ialomița pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul protecției mărcilor ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 09:25
(413 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, polițiștii slobozeni au depistat un ialomițean, de 45 de ani, în timp ce transporta, cu ajutorul unui autoturism, aproape 40 kg de pește din speciile caras, crap, ten și sânger ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 09:10
(395 vizualizări - 0 comentarii)


Delictele silvice, în atenția polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Astfel, pe timpul acțiunilor ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2019, 15:05
(989 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Arestat pentru «sechestrare de persoane» și «tâlhărie»

Marți, 8 ianuarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au reușit să identifice un bărbat, de 45 ani, din Fetești, pe numele căruia Curtea de Apel București a emis un mandat ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2019, 17:25
(1230 vizualizări - 0 comentarii)


Autoturism căutat de autoritățile engleze, găsit la Fetești

Un autoturism căutat pentru confiscare de autoritățile engleze a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița. Polițiștii au identificat un autoturism ce aparținea ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2019, 17:15
(1200 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: A condus cu permisul suspendat

Marți, 8 ianuarie a.c., un tânăr de 20 ani a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Gheorghe Doja, deși avea acest drept suspendat. Polițiștii au ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2019, 17:10
(1136 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Gârbovi

Serviciul Poliției Rutiere Ialomița informează faptul că luni, 7 ianuarie 2019, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere soldate cu victime. Primul eveniment a fost înregistrat pe raza ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2019, 17:10
(1139 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beat la volan și fără permis

Luni, 7 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului Slobozia s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Ajunși la locul evenimentului, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2019, 16:05
(1037 vizualizări - 0 comentarii)


Taximetrist din Ialomița, înjunghiat la Cilibia-Buzău

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019, polițiștii au fost alertați cu privire la faptul că un taximetrist din Ialomița a fost înjunghiat pe raza localității Cilibia, județul Buzău. Bărbatul în cauză ar fi luat un client ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2019, 13:50
(1484 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,35%-rata șomajului în luna noiembrie 2018

La sfârșitul lunii noimebrie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 5063 șomeri (din care 2175 femei), rata șomajului fiind de 5,35%. Comparativ ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2019, 12:20
(1323 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Batrân de 78 de ani, carbonizat în propria casă

Amara: Batrân de 78 de ani, carbonizat în propria casă

Flăcările au cuprins locuința unui bătrân din orașul Amara în data de 30.12.2018, fiind observate de vecini în jurul orelor 21,00. Aceștia au alertat pompierii, care s-au deplasat la eveniment cu două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

3 Ianuarie 2019, 14:05
(1298 vizualizări - 0 comentarii)


La Mulți Ani 2019!

La Mulți Ani 2019!

Redacția
Independent
vă urează
să aveți parte
de un an 2019
mai bun,
cu sănătate și fericire!

31 Decembrie 2018, 23:55


Independent

Independent

vă urează Crăciun Fericit și să aveți parte de Sărbători minunate alături de cei dragi!

25 Decembrie 2018, 07:05


Slobozia: Patru persoane au fost rănite într-un accident rutier

Slobozia: Patru persoane au fost rănite într-un accident rutier

Pompierii gărzii de intervenție Slobozia și paramedicii SMURD au intervenit în seara zilei de joi, 20 decembrie 2018, pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor unui accident rutier produs la intersecția ...[citește_toată_știrea]

20 Decembrie 2018, 19:17
(3003 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Marți, 18 decembrie a.c., polițiștii au depistat doi bărbați de 50, respectiv 63 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice. Șoferii au fost testați ...[citește_toată_știrea]

19 Decembrie 2018, 16:50
(1804 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Marți, 18 decembrie a.c., polițiștii din Țăndărei au depistat un ialomițean, de 51 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism aproape 150 kg de pește din specia fitofag, pentru care nu deținea documente ...[citește_toată_știrea]

19 Decembrie 2018, 16:45
(2040 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Gore în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni un om în Despăgubiri de 6,5 milioane de lei pentru crescătorii de porci din Ialomița ERASMUS, ne lași?! în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni @Saraj în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni @sarah în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Gianina în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni @flori în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni CETATEAN în Slobozia bea apă cu Trihalometani Nelu în De la Președinția Consiliului UE la carmangeria din colț Confuzie în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Ciuma rosie în Slobozia bea apă cu Trihalometani Gore în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Flori în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Ioana în DADP Slobozia a achiziționat utilaje de deszăpezire de 152500 de lei #pasajladrajna în Slobozia bea apă cu Trihalometani coleg în Concurs cu «dedicație» pentru soția șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor? Sarah în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Năstase în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Trifan în Slobozia bea apă cu Trihalometani z în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...