Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni

Maximum de puncte pentru maximum de inutilitate

Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni

Fostul președinte Gheorghe Savu a visat crescătorii de sturioni «cât vezi cu ochii», Silvian Ciupercă sala cu «geometrie variabilă», iar Victor Moraru visează... un complex de agrement cu specific pescăresc care se va întinde pe 5 hectare de teren, la Giurgeni, în imediata vecinătate a Dunării! Primul pas al acestei noi aventuri administrative care va fi finanțată în primă fază din fonduri europene a început. Administrația Moraru a anunțat public că cererea de finanțare a fost selectată cu maximum de puncte, respectiv 100!

Grandomanie administrativă
Ideea construirii unui adăpost pescăresc la Giurgeni pentru «revitalizarea unei ocupații tradiționale din județul Ialomița-pescuitul» planează de mai multe luni în spațiul public. Vineri, 7 septembrie 2018, administrația județeană a decis însă să ofere primele detalii oficiale cu privire la această investiție, cu ocazia selectării proiectului cu «100 de puncte din 100 posibile!». Performanța tehnică a funcțio­narilor din cadrul administrației județene nu poate umbri în niciun fel grandomania administrativă a președintelui. Spicuim din comunicatul oferit publicității: «Des­chi­derea de finanțări europene nerambursabile prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM), Măsura I.23 (...) a creat, pentru Județul Ialomița, oportunitatea de a depune, prin Consiliul Județean Ialomița, cererea de finanțare „Construire adăpost pescăresc pentru îmbunătățirea siguranței pescarilor“, la Giurgeni. Sumă totală soli­citată prin cererea de finanțare este de 2.273.426,61 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 1.856.736,73 lei, iar partea de cofinanțare de 413.689,88 lei». Inves­tiția are drept scop «îmbunătățirea siguranței pescarilor, prin dezvoltarea unui me­diu favorabil pentru cei care practică pescuitul comercial în zona comunei Giurgeni, pe tronsonul de Dunăre km 227-248» și «reprezintă o oportunitate de sprijinire și revitalizare a pescuitului pe Dunăre, în județul Ialomița, de atragere a generației tinere către sectorul pescuitului»

2 milioane de lei pentru 38 de pescari
De la «păsăreasca administrativă» la realitate drumul e însă lung. Adăpostul pescăresc menit să revitalizeze «ocupațiile tradiționale» și «să atragă tânăra generație» este, în fapt, un hotel. Iată ce explică același comunicat de presă: «Implementarea proiectului va aduce ur­mătoarele facilități pentru pescarii comerciali în vederea îmbunătățirii siguranței acestora: spații de odihnă (20 de locuri), atelier de reparații unelte de pescuit, echipat cu bancuri de lucru și rafturi me­talice pentru depozitarea uneltelor și sculelor, spațiu destinat depozitării de echipamente de pescuit, sală de ședințe pentru 18 persoane, sală de mese (20 de persoane), cu acces la bucătărie, platformă carosabilă prevăzută cu cinci locuri pentru automobile și peridocuri, iar Județul Ialomița va avea primul adăpost pescăresc destinat celor angajați în activități de pescuit comercial». Mai mult decât atât, această uriașă investiție este destinată, con­form acelorași surse oficiale, unui număr de 38 de pescari comerciali! Ilie Cioacă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, susține că această investiție este doar prima etapă a unui complex pescă­resc care se va întinde pe 5 hectare: «Nu degeaba Consiliul Județean Ialomița a alocat acestui proiect o suprafață de 5 hectare de teren... Investiția inițială va fi extinsă pentru că se dorește construirea unui adevărat complex pescăresc, care să revitali­zeze economic zona și să atragă turiștii către Giurgeni. Este un proiect complex, care urmează să se dezvolte în timp!».

Mare e grădina administrației județene Așa cum precizam inițial, această idee a adăpostului pescăresc este doar una dintr-un lung șir. Pe lângă bălțile de sturioni, adminis­trația ju­dețeană a mai investit în parcurile fotovoltaice (culmea, tot de la Giurgeni!), proiecte de infrastructură precum Podul de la Dridu, «cultura istorică» a județului... Sau a girat investiții edilitare precum parcarea subterană din Piața Revoluției din Slobozia. Toate aceste proiecte, fără excepție, s-au dovedit tot atâtea eșe­curi. Singurele investiții reale, deși valorile de cost sunt uriașe, sunt in­vestițiile în infrastructura rutieră a județului, reabilitată în proporție de 25% la acest moment! În aceste condiții, orice aventură investițională a administrației județene, chiar dacă ar fi selectată cu 1000 de puncte, este catalogată din start drept o eroare!

14 Septembrie 2018, 08:10 (3185 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Pesta peștelui:
(16 Septembrie 2018, 12:46)
Mulți bani, puține avantaje! Altele sunt urgentele! Se încearcă ascunderea unor alte Hoții și banii s-au dus cine știe pe ce.
Barbu Lotca:
(16 Septembrie 2018, 11:13)
Cei 38 pescari dorm in paturi,imbracati,folosesc celofan,tenisi,uneori cizme.Au adaposturi de peste 30ani acolo,pe mal,de ce e nevoie de atatea miliarde alocate(sifonate)? Auzi la cioaca:investitie pe termen lung?Unde ai citit nea cioace,pardon,cioaca,de termen lung?La psd ciordeala e pe repede'nainte,dupa rugaciunea de seara!Te lepezi de Satana,sau asa trebuie sa zici,sa dai bine?De 30 ani,ciuma rosie nu a finalizat NICI un proiect,in termenul stabilit.Nimic.Inutil cetatenilor,benefic psd ului,ca a sifonat sume mari.
Moromete :
(16 Septembrie 2018, 06:22)
Păi dacă e pe fonduri europene să se facă domle zic, să mănânce și gura noastră un pește prăjit, un macro, o hamsie,la Giurgeni, că peste in Dunăre nu mai e. O mânca si firmele de partid, o mânca pe urmă si procurorii, o mânca și ziaristi, o manca si mama lu Mihai Viteazu, e bine domle pe la noi, toată lumea mănâncă ceva.
Pentru ,,citește și bagă la ca:
(15 Septembrie 2018, 22:01)
Dacă ai cunoștință cine sunt ,,fratii din Hirsova,, care braconeaza la curent spunele și numele. Cu toții suntem responsabili, altfel devenim complici sau tăinuitori. Cat despre investiție, Giurgeniul are potential.
Citeste si baga la cap:
(14 Septembrie 2018, 18:17)
NU este o idee rea! Un asemenea loc ar putea ajuta atat pescarii ramasi in tara (restul au plecat in vest la munca) cat si turismul din zona (la capitolul asta Jud. Ialomita sta prost). Sunt multi care ar veni la Giurgeni sa se cazeze pentru a pescui (sportiv) cateva zile. In momentul de fata nu au decat varianta de a sta cu cortul, lucru nu tocmai comod avand in vedere ca nu exista nici macar un cos de gunoi (nu mai vorbim de un drum pietruit). S-a tot vorbit si la Pro TV de dezvoltarea localitatilor de la Dunare si poate astfel s-ar atrage turistii(si la Giurgeni se face ciorba de peste) aflati in drum spre mare sau delta (pe sosea sau pe apa). Spunea cineva de faptul ca pestele s-a imputinat si cu ocazia asta sa ne amintim din ce cauza: pescuitul “la curent” sau de catre persoane fara autorizatii. Construirea unui asemenea loc ar oferi siguranta pescarilor care isi lasa barcile si plasele la malul Dunarii(sunt multe AN-uri la IPJ Ialomita pentru furtul de ambarcatiuni, motoare, plase etc dar nimeni n-a fost prins desi pe fratii de la Harsova ii stie toata lumea).
batranii judetului:
(14 Septembrie 2018, 15:57)
Mai bine ar face niste azile fiind ca sunt mii de batrani in judetul nostru care ar vrea sa isi petreaca ultimii ani de viata intr-un astfel de loc, nu in neputinte,mizerie, lipsuri, uitati de copii, de rude si de autoritati.
andrei:
(14 Septembrie 2018, 15:44)
Pai nu cu pescari se doreste ocuparea.
Pc:
(14 Septembrie 2018, 11:52)
Daca face.....De ce face.... Dacă nu face....De ce nu face.... Cam asta-i rostul comentariilor.
Vasile:
(14 Septembrie 2018, 09:40)
Interesantă inițiativă, dar unde vor pescui cei interesați? În Dunăre? Păi la căt pește a mai rămas investiția prezentată o să aibă un grad de ocupare cu pescari cam căt are Dunărea cu pește!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 24 Aug 2019
236 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Peste 60 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești și Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în cadrul unei ample acțiuni pe linia pisciculturii, combaterii ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:10
(167 vizualizări - 0 comentarii)


Accident între Movila și Fetești, patru victime

Miercuri, 21 august a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Fetești au intervenit la un eveniment rutier produs pe DJ212, în afara municipiului Fetești, soldat cu rănirea a patru ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:15
(266 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație

Miercuri, 21 august a.c., polițiștii ialomițeni au întocmit dosare penale unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Astfel, un bărbat, de 36 de ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:10
(256 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Acțiune împotriva «taximetriștilor-pirat»

Joi, 22 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat în flagrant delict un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Mărculești, în timp ce efectua transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:05
(265 vizualizări - 0 comentarii)


5

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(309 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(278 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(319 vizualizări - 2 comentarii)


8

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(473 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(353 vizualizări - 0 comentarii)


10

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(358 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(391 vizualizări - 0 comentarii)


12

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(977 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(830 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(1023 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(944 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(847 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(971 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(796 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(993 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(882 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(881 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(1084 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(1069 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(1064 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(1044 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(1118 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...