Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni

Maximum de puncte pentru maximum de inutilitate

Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni

Fostul președinte Gheorghe Savu a visat crescătorii de sturioni «cât vezi cu ochii», Silvian Ciupercă sala cu «geometrie variabilă», iar Victor Moraru visează... un complex de agrement cu specific pescăresc care se va întinde pe 5 hectare de teren, la Giurgeni, în imediata vecinătate a Dunării! Primul pas al acestei noi aventuri administrative care va fi finanțată în primă fază din fonduri europene a început. Administrația Moraru a anunțat public că cererea de finanțare a fost selectată cu maximum de puncte, respectiv 100!

Grandomanie administrativă
Ideea construirii unui adăpost pescăresc la Giurgeni pentru «revitalizarea unei ocupații tradiționale din județul Ialomița-pescuitul» planează de mai multe luni în spațiul public. Vineri, 7 septembrie 2018, administrația județeană a decis însă să ofere primele detalii oficiale cu privire la această investiție, cu ocazia selectării proiectului cu «100 de puncte din 100 posibile!». Performanța tehnică a funcțio­narilor din cadrul administrației județene nu poate umbri în niciun fel grandomania administrativă a președintelui. Spicuim din comunicatul oferit publicității: «Des­chi­derea de finanțări europene nerambursabile prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM), Măsura I.23 (...) a creat, pentru Județul Ialomița, oportunitatea de a depune, prin Consiliul Județean Ialomița, cererea de finanțare „Construire adăpost pescăresc pentru îmbunătățirea siguranței pescarilor“, la Giurgeni. Sumă totală soli­citată prin cererea de finanțare este de 2.273.426,61 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 1.856.736,73 lei, iar partea de cofinanțare de 413.689,88 lei». Inves­tiția are drept scop «îmbunătățirea siguranței pescarilor, prin dezvoltarea unui me­diu favorabil pentru cei care practică pescuitul comercial în zona comunei Giurgeni, pe tronsonul de Dunăre km 227-248» și «reprezintă o oportunitate de sprijinire și revitalizare a pescuitului pe Dunăre, în județul Ialomița, de atragere a generației tinere către sectorul pescuitului»

2 milioane de lei pentru 38 de pescari
De la «păsăreasca administrativă» la realitate drumul e însă lung. Adăpostul pescăresc menit să revitalizeze «ocupațiile tradiționale» și «să atragă tânăra generație» este, în fapt, un hotel. Iată ce explică același comunicat de presă: «Implementarea proiectului va aduce ur­mătoarele facilități pentru pescarii comerciali în vederea îmbunătățirii siguranței acestora: spații de odihnă (20 de locuri), atelier de reparații unelte de pescuit, echipat cu bancuri de lucru și rafturi me­talice pentru depozitarea uneltelor și sculelor, spațiu destinat depozitării de echipamente de pescuit, sală de ședințe pentru 18 persoane, sală de mese (20 de persoane), cu acces la bucătărie, platformă carosabilă prevăzută cu cinci locuri pentru automobile și peridocuri, iar Județul Ialomița va avea primul adăpost pescăresc destinat celor angajați în activități de pescuit comercial». Mai mult decât atât, această uriașă investiție este destinată, con­form acelorași surse oficiale, unui număr de 38 de pescari comerciali! Ilie Cioacă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, susține că această investiție este doar prima etapă a unui complex pescă­resc care se va întinde pe 5 hectare: «Nu degeaba Consiliul Județean Ialomița a alocat acestui proiect o suprafață de 5 hectare de teren... Investiția inițială va fi extinsă pentru că se dorește construirea unui adevărat complex pescăresc, care să revitali­zeze economic zona și să atragă turiștii către Giurgeni. Este un proiect complex, care urmează să se dezvolte în timp!».

Mare e grădina administrației județene Așa cum precizam inițial, această idee a adăpostului pescăresc este doar una dintr-un lung șir. Pe lângă bălțile de sturioni, adminis­trația ju­dețeană a mai investit în parcurile fotovoltaice (culmea, tot de la Giurgeni!), proiecte de infrastructură precum Podul de la Dridu, «cultura istorică» a județului... Sau a girat investiții edilitare precum parcarea subterană din Piața Revoluției din Slobozia. Toate aceste proiecte, fără excepție, s-au dovedit tot atâtea eșe­curi. Singurele investiții reale, deși valorile de cost sunt uriașe, sunt in­vestițiile în infrastructura rutieră a județului, reabilitată în proporție de 25% la acest moment! În aceste condiții, orice aventură investițională a administrației județene, chiar dacă ar fi selectată cu 1000 de puncte, este catalogată din start drept o eroare!

14 Septembrie 2018, 08:10 (3000 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Pesta peștelui:
(16 Septembrie 2018, 12:46)
Mulți bani, puține avantaje! Altele sunt urgentele! Se încearcă ascunderea unor alte Hoții și banii s-au dus cine știe pe ce.
Barbu Lotca:
(16 Septembrie 2018, 11:13)
Cei 38 pescari dorm in paturi,imbracati,folosesc celofan,tenisi,uneori cizme.Au adaposturi de peste 30ani acolo,pe mal,de ce e nevoie de atatea miliarde alocate(sifonate)? Auzi la cioaca:investitie pe termen lung?Unde ai citit nea cioace,pardon,cioaca,de termen lung?La psd ciordeala e pe repede'nainte,dupa rugaciunea de seara!Te lepezi de Satana,sau asa trebuie sa zici,sa dai bine?De 30 ani,ciuma rosie nu a finalizat NICI un proiect,in termenul stabilit.Nimic.Inutil cetatenilor,benefic psd ului,ca a sifonat sume mari.
Moromete :
(16 Septembrie 2018, 06:22)
Păi dacă e pe fonduri europene să se facă domle zic, să mănânce și gura noastră un pește prăjit, un macro, o hamsie,la Giurgeni, că peste in Dunăre nu mai e. O mânca si firmele de partid, o mânca pe urmă si procurorii, o mânca și ziaristi, o manca si mama lu Mihai Viteazu, e bine domle pe la noi, toată lumea mănâncă ceva.
Pentru ,,citește și bagă la ca:
(15 Septembrie 2018, 22:01)
Dacă ai cunoștință cine sunt ,,fratii din Hirsova,, care braconeaza la curent spunele și numele. Cu toții suntem responsabili, altfel devenim complici sau tăinuitori. Cat despre investiție, Giurgeniul are potential.
Citeste si baga la cap:
(14 Septembrie 2018, 18:17)
NU este o idee rea! Un asemenea loc ar putea ajuta atat pescarii ramasi in tara (restul au plecat in vest la munca) cat si turismul din zona (la capitolul asta Jud. Ialomita sta prost). Sunt multi care ar veni la Giurgeni sa se cazeze pentru a pescui (sportiv) cateva zile. In momentul de fata nu au decat varianta de a sta cu cortul, lucru nu tocmai comod avand in vedere ca nu exista nici macar un cos de gunoi (nu mai vorbim de un drum pietruit). S-a tot vorbit si la Pro TV de dezvoltarea localitatilor de la Dunare si poate astfel s-ar atrage turistii(si la Giurgeni se face ciorba de peste) aflati in drum spre mare sau delta (pe sosea sau pe apa). Spunea cineva de faptul ca pestele s-a imputinat si cu ocazia asta sa ne amintim din ce cauza: pescuitul “la curent” sau de catre persoane fara autorizatii. Construirea unui asemenea loc ar oferi siguranta pescarilor care isi lasa barcile si plasele la malul Dunarii(sunt multe AN-uri la IPJ Ialomita pentru furtul de ambarcatiuni, motoare, plase etc dar nimeni n-a fost prins desi pe fratii de la Harsova ii stie toata lumea).
batranii judetului:
(14 Septembrie 2018, 15:57)
Mai bine ar face niste azile fiind ca sunt mii de batrani in judetul nostru care ar vrea sa isi petreaca ultimii ani de viata intr-un astfel de loc, nu in neputinte,mizerie, lipsuri, uitati de copii, de rude si de autoritati.
andrei:
(14 Septembrie 2018, 15:44)
Pai nu cu pescari se doreste ocuparea.
Pc:
(14 Septembrie 2018, 11:52)
Daca face.....De ce face.... Dacă nu face....De ce nu face.... Cam asta-i rostul comentariilor.
Vasile:
(14 Septembrie 2018, 09:40)
Interesantă inițiativă, dar unde vor pescui cei interesați? În Dunăre? Păi la căt pește a mai rămas investiția prezentată o să aibă un grad de ocupare cu pescari cam căt are Dunărea cu pește!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
16 Iun 2019
144 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(350 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(458 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(393 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(328 vizualizări - 0 comentarii)


4

Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(315 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

11 Iunie 2019, 20:05


Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(386 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

7 Iunie 2019, 18:15


8
Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(728 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


9

Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(937 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(770 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(577 vizualizări - 0 comentarii)


12

Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(761 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1046 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(695 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(967 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(817 vizualizări - 0 comentarii)


«Expoziția Absolvenților 2019», la Muzeul Agriculturii

Marți, 4 iunie a.c., de la orele 14,00, a fost vernisată expoziția absolvenților Liceului de Arte «Ionel Perlea» Slobozia. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național al Agriculturii din România. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 18:15
(926 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajulului, 5,01%

La sfârșitul lunii aprilie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4736 șomeri (din care 2072 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 08:10
(875 vizualizări - 0 comentarii)


Adâncata: Cod Roșu de inundații

Hidrologii au emis pentru zona Adâncata, din județul Ialomița, o avertizare Cod Portocaliu de inundații. Specialiștii atrag atenția că din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele ore, există ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 22:03
(1346 vizualizări - 0 comentarii)


DIICOT: 13 percheziții și șase persoane arestate

Miercuri, 29 mai a.c., polițiștii specializați în Combatrea Criminalității Organizate din Ialomița și procurorii DIICOT, au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:35
(1252 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intevalul 3-7 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cazua unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:15
(1243 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial de ploi și grindină, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:05
(1199 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenite la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2019, 09:40
(1211 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Înșelat prin metoda «Șmen»

Metoda «Șmen» reprezintă solicitarea unor sume mari de bani de către persoane la diverse instituții, magazine sau chiar pe stradă. Astfel, marți, 28 mai a.c., pe raza unui magazin din localitatea Țăndărei ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2019, 17:20
(1602 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor

Începând cu data de 07.06.2019, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița anunță începerea celei de a IX-a campanie de primăvară de vaccinare antirabică a vulpilor. Campania ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2019, 17:10
(1148 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, o persoană decedată și alte șase rănite

În perioada 24-26 mai a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane și rănirea altor șase. Primul accident s-a produs vineri, 24 mai a.c., în jurul orelor ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2019, 16:20
(1436 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

În perioada 24-26 mai a.c., trei șoferi, cu vârste cuprinse între 24 și 49 ani, au fost depistați de polițiștii ialomițeni în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior cunsumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2019, 16:10
(1367 vizualizări - 0 comentarii)


Broșteni: Și-a omorât vecinul cu un cuțit

O anchetă penală a fost deschisă în localitatea Broșteni, după ce un bărbat a lovit cu mașina două persoane și a înjunghiat o a treia. Victima a murit pe loc, în urma agresiunii. Surse judiciare susțin ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 16:10
(1802 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Broșteni crimă


IPJ Ialomița: Acțiuni de prevenire în școli

Joi, 23 mai a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat activități informativ-preventive ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 15:55
(1633 vizualizări - 4 comentarii)


Ultimele comentarii
Hoț în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Laura în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului contribuabil în lupul paznic la mioare ffci în «Tulburarea păcii sufletești», evaluată la 1,38 milioane de lei paulica în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Pentru suporter în Slobozia, capitala fotbalului juvenil Video scara în Bătrână agresată în propriul apartament, autorii sunt încă neidentificați! Bătrâna a murit a doua zi... Ștefan în «Tulburarea păcii sufletești», evaluată la 1,38 milioane de lei Slobozia în Bătrână agresată în propriul apartament, autorii sunt încă neidentificați! Bătrâna a murit a doua zi... Vio în Bătrână agresată în propriul apartament, autorii sunt încă neidentificați! Bătrâna a murit a doua zi... Cetatean în Parc de 70 mii de euro în orașul Țăndărei alo în Bătrână agresată în propriul apartament, autorii sunt încă neidentificați! Bătrâna a murit a doua zi... Dreptate pt toti în DADP asfaltează 5 străzi cu manageri de «baruri și activități de servire a băuturilor» Ion Ion în DADP asfaltează 5 străzi cu manageri de «baruri și activități de servire a băuturilor» CJI în «Tulburarea păcii sufletești», evaluată la 1,38 milioane de lei Fierbinți Târg în «Tulburarea păcii sufletești», evaluată la 1,38 milioane de lei Slobozia în «Tulburarea păcii sufletești», evaluată la 1,38 milioane de lei E amuzant în «Moraru trebuie să plătească pentru dezastrul de la Dridu!» T.B. în «Tulburarea păcii sufletești», evaluată la 1,38 milioane de lei Dana în «Tulburarea păcii sufletești», evaluată la 1,38 milioane de lei
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...