Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni

Maximum de puncte pentru maximum de inutilitate

Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni

Fostul președinte Gheorghe Savu a visat crescătorii de sturioni «cât vezi cu ochii», Silvian Ciupercă sala cu «geometrie variabilă», iar Victor Moraru visează... un complex de agrement cu specific pescăresc care se va întinde pe 5 hectare de teren, la Giurgeni, în imediata vecinătate a Dunării! Primul pas al acestei noi aventuri administrative care va fi finanțată în primă fază din fonduri europene a început. Administrația Moraru a anunțat public că cererea de finanțare a fost selectată cu maximum de puncte, respectiv 100!

Grandomanie administrativă
Ideea construirii unui adăpost pescăresc la Giurgeni pentru «revitalizarea unei ocupații tradiționale din județul Ialomița-pescuitul» planează de mai multe luni în spațiul public. Vineri, 7 septembrie 2018, administrația județeană a decis însă să ofere primele detalii oficiale cu privire la această investiție, cu ocazia selectării proiectului cu «100 de puncte din 100 posibile!». Performanța tehnică a funcțio­narilor din cadrul administrației județene nu poate umbri în niciun fel grandomania administrativă a președintelui. Spicuim din comunicatul oferit publicității: «Des­chi­derea de finanțări europene nerambursabile prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM), Măsura I.23 (...) a creat, pentru Județul Ialomița, oportunitatea de a depune, prin Consiliul Județean Ialomița, cererea de finanțare „Construire adăpost pescăresc pentru îmbunătățirea siguranței pescarilor“, la Giurgeni. Sumă totală soli­citată prin cererea de finanțare este de 2.273.426,61 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 1.856.736,73 lei, iar partea de cofinanțare de 413.689,88 lei». Inves­tiția are drept scop «îmbunătățirea siguranței pescarilor, prin dezvoltarea unui me­diu favorabil pentru cei care practică pescuitul comercial în zona comunei Giurgeni, pe tronsonul de Dunăre km 227-248» și «reprezintă o oportunitate de sprijinire și revitalizare a pescuitului pe Dunăre, în județul Ialomița, de atragere a generației tinere către sectorul pescuitului»

2 milioane de lei pentru 38 de pescari
De la «păsăreasca administrativă» la realitate drumul e însă lung. Adăpostul pescăresc menit să revitalizeze «ocupațiile tradiționale» și «să atragă tânăra generație» este, în fapt, un hotel. Iată ce explică același comunicat de presă: «Implementarea proiectului va aduce ur­mătoarele facilități pentru pescarii comerciali în vederea îmbunătățirii siguranței acestora: spații de odihnă (20 de locuri), atelier de reparații unelte de pescuit, echipat cu bancuri de lucru și rafturi me­talice pentru depozitarea uneltelor și sculelor, spațiu destinat depozitării de echipamente de pescuit, sală de ședințe pentru 18 persoane, sală de mese (20 de persoane), cu acces la bucătărie, platformă carosabilă prevăzută cu cinci locuri pentru automobile și peridocuri, iar Județul Ialomița va avea primul adăpost pescăresc destinat celor angajați în activități de pescuit comercial». Mai mult decât atât, această uriașă investiție este destinată, con­form acelorași surse oficiale, unui număr de 38 de pescari comerciali! Ilie Cioacă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, susține că această investiție este doar prima etapă a unui complex pescă­resc care se va întinde pe 5 hectare: «Nu degeaba Consiliul Județean Ialomița a alocat acestui proiect o suprafață de 5 hectare de teren... Investiția inițială va fi extinsă pentru că se dorește construirea unui adevărat complex pescăresc, care să revitali­zeze economic zona și să atragă turiștii către Giurgeni. Este un proiect complex, care urmează să se dezvolte în timp!».

Mare e grădina administrației județene Așa cum precizam inițial, această idee a adăpostului pescăresc este doar una dintr-un lung șir. Pe lângă bălțile de sturioni, adminis­trația ju­dețeană a mai investit în parcurile fotovoltaice (culmea, tot de la Giurgeni!), proiecte de infrastructură precum Podul de la Dridu, «cultura istorică» a județului... Sau a girat investiții edilitare precum parcarea subterană din Piața Revoluției din Slobozia. Toate aceste proiecte, fără excepție, s-au dovedit tot atâtea eșe­curi. Singurele investiții reale, deși valorile de cost sunt uriașe, sunt in­vestițiile în infrastructura rutieră a județului, reabilitată în proporție de 25% la acest moment! În aceste condiții, orice aventură investițională a administrației județene, chiar dacă ar fi selectată cu 1000 de puncte, este catalogată din start drept o eroare!

14 Septembrie 2018, 08:10 (2558 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Pesta peștelui:
(16 Septembrie 2018, 12:46)
Mulți bani, puține avantaje! Altele sunt urgentele! Se încearcă ascunderea unor alte Hoții și banii s-au dus cine știe pe ce.
Barbu Lotca:
(16 Septembrie 2018, 11:13)
Cei 38 pescari dorm in paturi,imbracati,folosesc celofan,tenisi,uneori cizme.Au adaposturi de peste 30ani acolo,pe mal,de ce e nevoie de atatea miliarde alocate(sifonate)? Auzi la cioaca:investitie pe termen lung?Unde ai citit nea cioace,pardon,cioaca,de termen lung?La psd ciordeala e pe repede'nainte,dupa rugaciunea de seara!Te lepezi de Satana,sau asa trebuie sa zici,sa dai bine?De 30 ani,ciuma rosie nu a finalizat NICI un proiect,in termenul stabilit.Nimic.Inutil cetatenilor,benefic psd ului,ca a sifonat sume mari.
Moromete :
(16 Septembrie 2018, 06:22)
Păi dacă e pe fonduri europene să se facă domle zic, să mănânce și gura noastră un pește prăjit, un macro, o hamsie,la Giurgeni, că peste in Dunăre nu mai e. O mânca si firmele de partid, o mânca pe urmă si procurorii, o mânca și ziaristi, o manca si mama lu Mihai Viteazu, e bine domle pe la noi, toată lumea mănâncă ceva.
Pentru ,,citește și bagă la ca:
(15 Septembrie 2018, 22:01)
Dacă ai cunoștință cine sunt ,,fratii din Hirsova,, care braconeaza la curent spunele și numele. Cu toții suntem responsabili, altfel devenim complici sau tăinuitori. Cat despre investiție, Giurgeniul are potential.
Citeste si baga la cap:
(14 Septembrie 2018, 18:17)
NU este o idee rea! Un asemenea loc ar putea ajuta atat pescarii ramasi in tara (restul au plecat in vest la munca) cat si turismul din zona (la capitolul asta Jud. Ialomita sta prost). Sunt multi care ar veni la Giurgeni sa se cazeze pentru a pescui (sportiv) cateva zile. In momentul de fata nu au decat varianta de a sta cu cortul, lucru nu tocmai comod avand in vedere ca nu exista nici macar un cos de gunoi (nu mai vorbim de un drum pietruit). S-a tot vorbit si la Pro TV de dezvoltarea localitatilor de la Dunare si poate astfel s-ar atrage turistii(si la Giurgeni se face ciorba de peste) aflati in drum spre mare sau delta (pe sosea sau pe apa). Spunea cineva de faptul ca pestele s-a imputinat si cu ocazia asta sa ne amintim din ce cauza: pescuitul “la curent” sau de catre persoane fara autorizatii. Construirea unui asemenea loc ar oferi siguranta pescarilor care isi lasa barcile si plasele la malul Dunarii(sunt multe AN-uri la IPJ Ialomita pentru furtul de ambarcatiuni, motoare, plase etc dar nimeni n-a fost prins desi pe fratii de la Harsova ii stie toata lumea).
batranii judetului:
(14 Septembrie 2018, 15:57)
Mai bine ar face niste azile fiind ca sunt mii de batrani in judetul nostru care ar vrea sa isi petreaca ultimii ani de viata intr-un astfel de loc, nu in neputinte,mizerie, lipsuri, uitati de copii, de rude si de autoritati.
andrei:
(14 Septembrie 2018, 15:44)
Pai nu cu pescari se doreste ocuparea.
Pc:
(14 Septembrie 2018, 11:52)
Daca face.....De ce face.... Dacă nu face....De ce nu face.... Cam asta-i rostul comentariilor.
Vasile:
(14 Septembrie 2018, 09:40)
Interesantă inițiativă, dar unde vor pescui cei interesați? În Dunăre? Păi la căt pește a mai rămas investiția prezentată o să aibă un grad de ocupare cu pescari cam căt are Dunărea cu pește!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 16 Nov 2018
181 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Arestat pentru «infracțiuni contra patrimoniului»

Polițiștii de Investigații Criminale din Ialomița au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru «infracțiuni contra patrimoniului», fapte comise în Belgia. Astfel, pe numele bărbatului de ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 10:15
(70 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Gheorghe Doja

Miercuri, 14 noiembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Gheorghe Doja s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 10:10
(75 vizualizări - 0 comentarii)


2

Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni: Arest preventiv pentru doi bărbați care operau prin metoda «Accidentul»

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, anchetatorii au reușit arestarea a doi indivizi acuzați de «înșelăciune» și «complicitate la înșelăciune» ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2018, 17:10
(131 vizualizări - 0 comentarii)


3

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Noiembrie 2018, 13:25


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Noiembrie 2018, 11:10


Primarul general al Madridului, Manuela Carmena, vizită de lucru la Țăndărei

Consilierul de stat cu responsabilități în problematica minorităților, Dana Varga, a primit miercuri, 14 noiembrie a.c., o delegație spaniolă condusă de primarul general al Madridului, Manuela Carmena, ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 17:30
(366 vizualizări - 1 comentariu)


6

DSVSA Ialomița: Informare cu privire la evoluția pestei micilor rumegătoare

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de rumegătoare mici (ovine și caprine), atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 13:35
(222 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiuni preventive ale polițiștilor ialomițeni

Prevenirea delincvenței juvenile și victimizarea minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța cetățeanului, sunt unele dintre prioritățile Poliției ialomițene. Astfel, marți, ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 12:20
(110 vizualizări - 0 comentarii)


8

Teatrul «Tony Bulandra» Târgoviște, la Slobozia

Marți, 4 decembrie 2018, cu începere de la orele 18,00, la Casa de Cultură Municipală Slobozia, Teatrul «Tony Bulandra» Târgoviște va pune în scenă piesa «O scrisoare pierdută», de I.L. Caragiale. Beneficiind ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 11:40
(113 vizualizări - 0 comentarii)


2364 de persoane, angajate prin intermediul AJOFM Ialomița

În primele 9 luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Ialomița au fost încadrate în muncă 2364 persoane, dintre care 873 ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 10:20
(124 vizualizări - 0 comentarii)


Gura Ialomiței: «Rapsozii la ei acasă»

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, în colaborare cu Primăria comunei Gura Ialomiței, organizează sâmbătă, 17 noiembrie 2018, în această localitate manifestarea ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 09:25
(96 vizualizări - 0 comentarii)


Diplomă de Bună Practică pentru Consiliul Județean Ialomița

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a organizat ce-a de-a XI- ediție a Competiției celor mai bune practici din administrația publică din România, cu scopul de a identifica și disemina inițiative ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 09:15
(112 vizualizări - 0 comentarii)


12

ANOFM: Locuri de muncă în Danemarca și Portugalia

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Ialomița, promovează oferta unui angajator din Danemarca de 200 locuri de muncă (100 locuri pentru Danemarca și 100 locuri pentru Portugalia), pentru munca sezonieră, cules de mazăre, campania 2019. Durata contractului este pe perioada iunie-octombrie 2019, programul de lucru fiind de 30-40 ore, 6 zile/săptămână. ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 08:05
(116 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița recrutează personal din sursă externă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița organizează concurs de recrutare din sursă externă pentru ocuparea a 6 funcții vacante (4 ofițeri și 2 subofițeri). Înscrierile se desfășoară ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2018, 17:20
(844 vizualizări - 0 comentarii)


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea anunță consumatorii casnici cu privire la faptul că, în perioada 12-16 noiembrie 2018, din cauza lucrărilor de întreținere a rețelelor, alimentarea cu energie electrică va fi sistată ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2018, 17:10
(594 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Rădulești, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Polițiștii ialomițeni au identificat un bărbat, de 41 de ani, din satul Rădulești, acesta figurând pe lista persoanelor care se sustrăgeau executării unor pedepse privative de libertate. El a fost condamnat ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 18:05
(538 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Prins la volan fără permis

Un bărbat, de 42 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu s-a ales cu un dosar penal după ce a condus pe drumurile publice, fără a avea permis de conducere. Cercetările în această cauză continuă. ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:25
(633 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: La volan sub influența băuturilor alcoolice

Un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Săveni s-a ales cu un dosar penal pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Acesta avea o alcoolemie de 0,44 miligrame alcool pur în aerul expirat. ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:20
(608 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Infracțiuni la regimul silvic, constatate de polițiști

Doi bărbați, de 38 și 47 de ani, din județele Vrancea și Ialomița, au intrat în atenția polițiștilor după ce au comis infracțiuni la regimul silvic. Primul contravenient transporta cu o mașină o cantitate ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:10
(630 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de artă plastică la Muzeul Național al Agriculturii

Uniunea Artiștilor Plastici Ialomița vernisează expoziția de artă plastică «Salonul de Toamnă 2018». Evenimentul se va desfășura la Muzeul Național al Agriculturii din România miercuri, 7 noiembrie 201 ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2018, 08:35
(598 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 450 de amenzi, 19 de permise reținute

Polițiștii au intervenit, la finele săptămânii precedente, la aproape 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Polițiștii au aplicat peste 450 de sancțiuni contravenționale, au constatat peste ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2018, 08:20
(653 vizualizări - 0 comentarii)


Hramul Mânăstirii Slobozia

În perioada 6-12 noiembrie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului «Sfinților ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2018, 08:05
(675 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Acțiune de vaccinare a galinaceelor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița anunță crescătorii și deținătorii de păsări domestice că, în această perioadă, desfășoară prin medicii veterinari de liberă practică ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2018, 07:50
(635 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Șapte persoane au fost rănite într-un accident rutier

Amara: Șapte persoane au fost rănite într-un accident rutier

Accident rutier produs în apropiere de orașul Amara în seara zilei de duminică, 4 noiembrie 2018. Șapte persoane au fost rănite, una dintre ele murind la locul incidentului, după ce o căruță a fost lovită ...[citește_toată_știrea]

4 Noiembrie 2018, 19:08
(1719 vizualizări - 0 comentarii)


Nou focar de Pestă Porcină Africană în Cartierul Slobozia Nouă

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că sâmbătă, 27 octombrie 2018, într-o exploatație din Cartierul Slobozia Nouă a fost confirmat un focar de Pestă Porcină ...[citește_toată_știrea]

31 Octombrie 2018, 08:05
(1251 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: Registrul electronic de evidență a contractelor de internship

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță lansarea Registrului electronic de evidență a contractelor de internship. Registrul înființat și gestionat de ANOFM ține evidența tuturor contractelor ...[citește_toată_știrea]

31 Octombrie 2018, 07:55
(1183 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Produsele contrafăcute, în atenția polițiștilor

În ultimele 48 de ore, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au efectuat controale la mai mulți agenți economici de pe raza județului Ialomița, pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2018, 16:10
(1619 vizualizări - 1 comentariu)


Jilavele: S-a răsturnat cu mașina

În cursul zilei de joi, 25 octombrie a.c, în apropiere de localitatea Jilavele s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2018, 15:55
(1422 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Jilavele accident


Slobozia: Arestat pentru «lipsire de libertate»

Joi, 25 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2018, 15:50
(1526 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Borănești, urmărit de mașina Poliției

Joi, 25 octombrie a.c., un bărbat de 46 de ani, din comuna Manasia, a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2018, 15:40
(1347 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Mary în Slobozia 3D @ana în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române Dan în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! ana în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române Măi Mary în Slobozia 3D Daniela în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Cetățeanul în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Bunea în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Relu în Slobozia 3D Treceam spre gara în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Costel în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Un cetacean tandarean în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Un cetacean tandarean în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! @gogu în «Ialomița va rambursa fonduri europene de 2 milioane de euro!» @mitu în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române Ionut în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! mitu în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române gogu în «Ialomița va rambursa fonduri europene de 2 milioane de euro!» Cetatean în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Kira în Plajă cu acces restricționat în stațiunea Amara
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...