Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni

Maximum de puncte pentru maximum de inutilitate

Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni

Fostul președinte Gheorghe Savu a visat crescătorii de sturioni «cât vezi cu ochii», Silvian Ciupercă sala cu «geometrie variabilă», iar Victor Moraru visează... un complex de agrement cu specific pescăresc care se va întinde pe 5 hectare de teren, la Giurgeni, în imediata vecinătate a Dunării! Primul pas al acestei noi aventuri administrative care va fi finanțată în primă fază din fonduri europene a început. Administrația Moraru a anunțat public că cererea de finanțare a fost selectată cu maximum de puncte, respectiv 100!

Grandomanie administrativă
Ideea construirii unui adăpost pescăresc la Giurgeni pentru «revitalizarea unei ocupații tradiționale din județul Ialomița-pescuitul» planează de mai multe luni în spațiul public. Vineri, 7 septembrie 2018, administrația județeană a decis însă să ofere primele detalii oficiale cu privire la această investiție, cu ocazia selectării proiectului cu «100 de puncte din 100 posibile!». Performanța tehnică a funcțio­narilor din cadrul administrației județene nu poate umbri în niciun fel grandomania administrativă a președintelui. Spicuim din comunicatul oferit publicității: «Des­chi­derea de finanțări europene nerambursabile prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM), Măsura I.23 (...) a creat, pentru Județul Ialomița, oportunitatea de a depune, prin Consiliul Județean Ialomița, cererea de finanțare „Construire adăpost pescăresc pentru îmbunătățirea siguranței pescarilor“, la Giurgeni. Sumă totală soli­citată prin cererea de finanțare este de 2.273.426,61 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 1.856.736,73 lei, iar partea de cofinanțare de 413.689,88 lei». Inves­tiția are drept scop «îmbunătățirea siguranței pescarilor, prin dezvoltarea unui me­diu favorabil pentru cei care practică pescuitul comercial în zona comunei Giurgeni, pe tronsonul de Dunăre km 227-248» și «reprezintă o oportunitate de sprijinire și revitalizare a pescuitului pe Dunăre, în județul Ialomița, de atragere a generației tinere către sectorul pescuitului»

2 milioane de lei pentru 38 de pescari
De la «păsăreasca administrativă» la realitate drumul e însă lung. Adăpostul pescăresc menit să revitalizeze «ocupațiile tradiționale» și «să atragă tânăra generație» este, în fapt, un hotel. Iată ce explică același comunicat de presă: «Implementarea proiectului va aduce ur­mătoarele facilități pentru pescarii comerciali în vederea îmbunătățirii siguranței acestora: spații de odihnă (20 de locuri), atelier de reparații unelte de pescuit, echipat cu bancuri de lucru și rafturi me­talice pentru depozitarea uneltelor și sculelor, spațiu destinat depozitării de echipamente de pescuit, sală de ședințe pentru 18 persoane, sală de mese (20 de persoane), cu acces la bucătărie, platformă carosabilă prevăzută cu cinci locuri pentru automobile și peridocuri, iar Județul Ialomița va avea primul adăpost pescăresc destinat celor angajați în activități de pescuit comercial». Mai mult decât atât, această uriașă investiție este destinată, con­form acelorași surse oficiale, unui număr de 38 de pescari comerciali! Ilie Cioacă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, susține că această investiție este doar prima etapă a unui complex pescă­resc care se va întinde pe 5 hectare: «Nu degeaba Consiliul Județean Ialomița a alocat acestui proiect o suprafață de 5 hectare de teren... Investiția inițială va fi extinsă pentru că se dorește construirea unui adevărat complex pescăresc, care să revitali­zeze economic zona și să atragă turiștii către Giurgeni. Este un proiect complex, care urmează să se dezvolte în timp!».

Mare e grădina administrației județene Așa cum precizam inițial, această idee a adăpostului pescăresc este doar una dintr-un lung șir. Pe lângă bălțile de sturioni, adminis­trația ju­dețeană a mai investit în parcurile fotovoltaice (culmea, tot de la Giurgeni!), proiecte de infrastructură precum Podul de la Dridu, «cultura istorică» a județului... Sau a girat investiții edilitare precum parcarea subterană din Piața Revoluției din Slobozia. Toate aceste proiecte, fără excepție, s-au dovedit tot atâtea eșe­curi. Singurele investiții reale, deși valorile de cost sunt uriașe, sunt in­vestițiile în infrastructura rutieră a județului, reabilitată în proporție de 25% la acest moment! În aceste condiții, orice aventură investițională a administrației județene, chiar dacă ar fi selectată cu 1000 de puncte, este catalogată din start drept o eroare!

14 Septembrie 2018, 08:10 (2763 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Pesta peștelui:
(16 Septembrie 2018, 12:46)
Mulți bani, puține avantaje! Altele sunt urgentele! Se încearcă ascunderea unor alte Hoții și banii s-au dus cine știe pe ce.
Barbu Lotca:
(16 Septembrie 2018, 11:13)
Cei 38 pescari dorm in paturi,imbracati,folosesc celofan,tenisi,uneori cizme.Au adaposturi de peste 30ani acolo,pe mal,de ce e nevoie de atatea miliarde alocate(sifonate)? Auzi la cioaca:investitie pe termen lung?Unde ai citit nea cioace,pardon,cioaca,de termen lung?La psd ciordeala e pe repede'nainte,dupa rugaciunea de seara!Te lepezi de Satana,sau asa trebuie sa zici,sa dai bine?De 30 ani,ciuma rosie nu a finalizat NICI un proiect,in termenul stabilit.Nimic.Inutil cetatenilor,benefic psd ului,ca a sifonat sume mari.
Moromete :
(16 Septembrie 2018, 06:22)
Păi dacă e pe fonduri europene să se facă domle zic, să mănânce și gura noastră un pește prăjit, un macro, o hamsie,la Giurgeni, că peste in Dunăre nu mai e. O mânca si firmele de partid, o mânca pe urmă si procurorii, o mânca și ziaristi, o manca si mama lu Mihai Viteazu, e bine domle pe la noi, toată lumea mănâncă ceva.
Pentru ,,citește și bagă la ca:
(15 Septembrie 2018, 22:01)
Dacă ai cunoștință cine sunt ,,fratii din Hirsova,, care braconeaza la curent spunele și numele. Cu toții suntem responsabili, altfel devenim complici sau tăinuitori. Cat despre investiție, Giurgeniul are potential.
Citeste si baga la cap:
(14 Septembrie 2018, 18:17)
NU este o idee rea! Un asemenea loc ar putea ajuta atat pescarii ramasi in tara (restul au plecat in vest la munca) cat si turismul din zona (la capitolul asta Jud. Ialomita sta prost). Sunt multi care ar veni la Giurgeni sa se cazeze pentru a pescui (sportiv) cateva zile. In momentul de fata nu au decat varianta de a sta cu cortul, lucru nu tocmai comod avand in vedere ca nu exista nici macar un cos de gunoi (nu mai vorbim de un drum pietruit). S-a tot vorbit si la Pro TV de dezvoltarea localitatilor de la Dunare si poate astfel s-ar atrage turistii(si la Giurgeni se face ciorba de peste) aflati in drum spre mare sau delta (pe sosea sau pe apa). Spunea cineva de faptul ca pestele s-a imputinat si cu ocazia asta sa ne amintim din ce cauza: pescuitul “la curent” sau de catre persoane fara autorizatii. Construirea unui asemenea loc ar oferi siguranta pescarilor care isi lasa barcile si plasele la malul Dunarii(sunt multe AN-uri la IPJ Ialomita pentru furtul de ambarcatiuni, motoare, plase etc dar nimeni n-a fost prins desi pe fratii de la Harsova ii stie toata lumea).
batranii judetului:
(14 Septembrie 2018, 15:57)
Mai bine ar face niste azile fiind ca sunt mii de batrani in judetul nostru care ar vrea sa isi petreaca ultimii ani de viata intr-un astfel de loc, nu in neputinte,mizerie, lipsuri, uitati de copii, de rude si de autoritati.
andrei:
(14 Septembrie 2018, 15:44)
Pai nu cu pescari se doreste ocuparea.
Pc:
(14 Septembrie 2018, 11:52)
Daca face.....De ce face.... Dacă nu face....De ce nu face.... Cam asta-i rostul comentariilor.
Vasile:
(14 Septembrie 2018, 09:40)
Interesantă inițiativă, dar unde vor pescui cei interesați? În Dunăre? Păi la căt pește a mai rămas investiția prezentată o să aibă un grad de ocupare cu pescari cam căt are Dunărea cu pește!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 18 Feb 2019
172 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Februarie 2019, 16:30


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe zone din ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 16:25
(423 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Urziceni, două persoane rănite

Un accident rutier s-a produs joi, 14 februarie a.c., pe DN2A, în apropiere de muncipiul Uziceni, soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce o tânără, de 21 ani, din Cosâmbești, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:35
(407 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Ialomița: Șoferi beți și fără permis, la volan

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 32 ani, din Urziceni în timp ce conducea un  autoturism pe raza localității Moldoveni, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:30
(338 vizualizări - 0 comentarii)


4

Tineri din Ion Roată, hoți din locuințe. Percheziții la Slobozia și Amara!

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Ion Roată au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, din Ion Roată, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:25
(484 vizualizări - 0 comentarii)


5
Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Accident rutier produs joi, 14 februarie 2019, pe șoseaua de centură a Sloboziei, în zona Mânăstirii «Sfinții Voievozi». Se pare evenimentul rutier ar fi fost provocat de un călugăr care slujește în cadrul ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 17:10
(839 vizualizări - 0 comentarii)


6

Acțiune de amploare a polițiștilor pe raza localității Movilița

Miercuri, 13 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale au efectuate pe raza comunei Movilița percheziții la persoane fizice bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de «furt din locuință ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 16:40
(425 vizualizări - 0 comentarii)


7

Tânăr din Stelnica, bănuit a fi spărgător de case

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii feteșteni au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Stelnica, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat». La sfârșitul anului 2018, tânărul ar fi intrat ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:15
(569 vizualizări - 0 comentarii)


8

Trei tineri din Ciochina, arestați pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au identificat trei tineri, de 18, 21 și 30 de ani, din comuna Ciochina, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «tâlhărie calificată», faptă comisă asupra unui alt tânăr, de 19 ani, ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:10
(696 vizualizări - 0 comentarii)


9

Bărbat din Scânteia, la volan fără permis

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, în vârstă de 48 ani, din Scânteia, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu fără a poseda permis de conducere. De ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:05
(579 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Miercuri, 13 februarie a.c., în jurul orelor 5,00, pe DN21, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 51 de ani, din județul Galați, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 08:40
(1819 vizualizări - 2 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Februarie 2019, 16:15


12

Munca «la negru», în atenția ITM Ialomița

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna ianuarie  2019, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 15:55
(724 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Doi ialomițeni, de 47 și 56 ani, au fost depistați de polițiștii rutieri luni, 11 februarie 2019, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice. Ambii ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:20
(672 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Dosar penal pentru o remorcă

Un bărbat, de 40 ani, din Fierbinți-Târg, a fost depistat de polițiștii ialomițeni pe raza localității Maia, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism care tracta o remorcă. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:10
(766 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: A murit intoxicată cu monoxid de carbon

O bătrână de 75 de ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon, în propria locuință. Femeia a fost descoperită de vecini, care au observat că atât ea, cât și soțul ei, nu au ieșit din casă. Oamenii s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 16:15
(864 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Astăzi, 11 februarie a.c., în jurul orei 10,00, 3 autospeciale de stingere și o autosanitară SMURD de la Detașamentul Urziceni s-au deplasat la o vulcanizare din Manasia. Incendiul a pornit de la un cap ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 12:34
(1154 vizualizări - 0 comentarii)


Drajna: O femeie a murit într-un accident rutier

O femeie a murit și alte trei persoane au fost rănite, în urma impactului dintre un tir și un autoturism, produs la ieșirea de pe A2, în zona localității Drajna. La fața locului s-a intervenit cu un elicopter ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2019, 12:12
(1996 vizualizări - 2 comentarii)


Accident la Urziceni

Marți, 5 februarie a.c., un tânăr de 18 ani din comuna Axintele, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiul Urziceni, nu a respectat semnificația indicatorului «Oprire» și a pătruns în intersecție ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:25
(1356 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Bucureștean arestat la Ion Roată pentru «tentativă de furt»

Polițiștii Secției Rurale Ion Roată au reușit identificarea unui bărbat, de 39 de ani, din București, pe numele căruia Judecătoria Sectorului 2 București a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:10
(1421 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Dosar penal pentru conducere fără permis

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au depistat pe raza comunei Perieți un bărbat, de 31 de ani, din localitate, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu deși nu deținea ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:05
(1377 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Albești, reținut pentru furturi din locuințe

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au reținut un tânăr, de 24 de ani, din Albești. Acesta ar fi sustras mai multe scule electrice și produse accizabile din anexele unor locuințe de pe raza comunei de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:25
(1505 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Arestat pentru «distrugere» și «loviri sau alte violențe»

Polițiștii Secției Rurale Grivița au acționat pe raza de competență, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:05
(1552 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Grivița arestare


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă pentru studenți în Germania

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița anunță organizarea selecției pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:45
(1399 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: «Șoferi» urmăriți de polițiști

Un bărbat, de 34 ani, din Manasia, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, a încercat să se sustragă controlului polițiștilor. Din verificările efectuate, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:30
(1373 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au depistat doi bărbați, de 45, respectiv 46 ani, ambii din comuna Făcăeni, în timp ce se deplasau cu o căruță, având asupra lor pește din speciile ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:25
(1494 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

La sfârșitul de săptămână precedent, polițiștii rutieri au depistat trei bărbați, de 27, 32 și 64 de ani, din Slobozia, respectiv București, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:15
(1363 vizualizări - 0 comentarii)


Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Sâmbătă, 2 februarie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători «Întâmpinarea Domnului» la Catedrala Episcopală «Înălțarea Domnului ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 17:05
(2315 vizualizări - 5 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,57%, rata șomajului în luna decembrie 2018

La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 5268 șomeri (din care 2184 femei), rata șomajului fiind de 5,57%. Comparativ cu luna ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 15:20
(1801 vizualizări - 0 comentarii)


Trei persoane rănite într-un accident rutier produs pe DN21

Luni, 28 ianuarie a.c., în jurul orei 8,40, în timp ce un bărbat de 44 de ani, din județul Giurgiu, conducea un autoturism pe Drumul Național 21, din direcția Slobozia către Brăila, se pare că pe fondul ...[citește_toată_știrea]

29 Ianuarie 2019, 17:45
(2296 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...