Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni

Maximum de puncte pentru maximum de inutilitate

Adăpost pescăresc de 2,27 milioane lei pentru 38 de pescari ialomițeni

Fostul președinte Gheorghe Savu a visat crescătorii de sturioni «cât vezi cu ochii», Silvian Ciupercă sala cu «geometrie variabilă», iar Victor Moraru visează... un complex de agrement cu specific pescăresc care se va întinde pe 5 hectare de teren, la Giurgeni, în imediata vecinătate a Dunării! Primul pas al acestei noi aventuri administrative care va fi finanțată în primă fază din fonduri europene a început. Administrația Moraru a anunțat public că cererea de finanțare a fost selectată cu maximum de puncte, respectiv 100!

Grandomanie administrativă
Ideea construirii unui adăpost pescăresc la Giurgeni pentru «revitalizarea unei ocupații tradiționale din județul Ialomița-pescuitul» planează de mai multe luni în spațiul public. Vineri, 7 septembrie 2018, administrația județeană a decis însă să ofere primele detalii oficiale cu privire la această investiție, cu ocazia selectării proiectului cu «100 de puncte din 100 posibile!». Performanța tehnică a funcțio­narilor din cadrul administrației județene nu poate umbri în niciun fel grandomania administrativă a președintelui. Spicuim din comunicatul oferit publicității: «Des­chi­derea de finanțări europene nerambursabile prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM), Măsura I.23 (...) a creat, pentru Județul Ialomița, oportunitatea de a depune, prin Consiliul Județean Ialomița, cererea de finanțare „Construire adăpost pescăresc pentru îmbunătățirea siguranței pescarilor“, la Giurgeni. Sumă totală soli­citată prin cererea de finanțare este de 2.273.426,61 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 1.856.736,73 lei, iar partea de cofinanțare de 413.689,88 lei». Inves­tiția are drept scop «îmbunătățirea siguranței pescarilor, prin dezvoltarea unui me­diu favorabil pentru cei care practică pescuitul comercial în zona comunei Giurgeni, pe tronsonul de Dunăre km 227-248» și «reprezintă o oportunitate de sprijinire și revitalizare a pescuitului pe Dunăre, în județul Ialomița, de atragere a generației tinere către sectorul pescuitului»

2 milioane de lei pentru 38 de pescari
De la «păsăreasca administrativă» la realitate drumul e însă lung. Adăpostul pescăresc menit să revitalizeze «ocupațiile tradiționale» și «să atragă tânăra generație» este, în fapt, un hotel. Iată ce explică același comunicat de presă: «Implementarea proiectului va aduce ur­mătoarele facilități pentru pescarii comerciali în vederea îmbunătățirii siguranței acestora: spații de odihnă (20 de locuri), atelier de reparații unelte de pescuit, echipat cu bancuri de lucru și rafturi me­talice pentru depozitarea uneltelor și sculelor, spațiu destinat depozitării de echipamente de pescuit, sală de ședințe pentru 18 persoane, sală de mese (20 de persoane), cu acces la bucătărie, platformă carosabilă prevăzută cu cinci locuri pentru automobile și peridocuri, iar Județul Ialomița va avea primul adăpost pescăresc destinat celor angajați în activități de pescuit comercial». Mai mult decât atât, această uriașă investiție este destinată, con­form acelorași surse oficiale, unui număr de 38 de pescari comerciali! Ilie Cioacă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, susține că această investiție este doar prima etapă a unui complex pescă­resc care se va întinde pe 5 hectare: «Nu degeaba Consiliul Județean Ialomița a alocat acestui proiect o suprafață de 5 hectare de teren... Investiția inițială va fi extinsă pentru că se dorește construirea unui adevărat complex pescăresc, care să revitali­zeze economic zona și să atragă turiștii către Giurgeni. Este un proiect complex, care urmează să se dezvolte în timp!».

Mare e grădina administrației județene Așa cum precizam inițial, această idee a adăpostului pescăresc este doar una dintr-un lung șir. Pe lângă bălțile de sturioni, adminis­trația ju­dețeană a mai investit în parcurile fotovoltaice (culmea, tot de la Giurgeni!), proiecte de infrastructură precum Podul de la Dridu, «cultura istorică» a județului... Sau a girat investiții edilitare precum parcarea subterană din Piața Revoluției din Slobozia. Toate aceste proiecte, fără excepție, s-au dovedit tot atâtea eșe­curi. Singurele investiții reale, deși valorile de cost sunt uriașe, sunt in­vestițiile în infrastructura rutieră a județului, reabilitată în proporție de 25% la acest moment! În aceste condiții, orice aventură investițională a administrației județene, chiar dacă ar fi selectată cu 1000 de puncte, este catalogată din start drept o eroare!

14 Septembrie 2018, 08:10 (2330 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Pesta peștelui:
(16 Septembrie 2018, 12:46)
Mulți bani, puține avantaje! Altele sunt urgentele! Se încearcă ascunderea unor alte Hoții și banii s-au dus cine știe pe ce.
Barbu Lotca:
(16 Septembrie 2018, 11:13)
Cei 38 pescari dorm in paturi,imbracati,folosesc celofan,tenisi,uneori cizme.Au adaposturi de peste 30ani acolo,pe mal,de ce e nevoie de atatea miliarde alocate(sifonate)? Auzi la cioaca:investitie pe termen lung?Unde ai citit nea cioace,pardon,cioaca,de termen lung?La psd ciordeala e pe repede'nainte,dupa rugaciunea de seara!Te lepezi de Satana,sau asa trebuie sa zici,sa dai bine?De 30 ani,ciuma rosie nu a finalizat NICI un proiect,in termenul stabilit.Nimic.Inutil cetatenilor,benefic psd ului,ca a sifonat sume mari.
Moromete :
(16 Septembrie 2018, 06:22)
Păi dacă e pe fonduri europene să se facă domle zic, să mănânce și gura noastră un pește prăjit, un macro, o hamsie,la Giurgeni, că peste in Dunăre nu mai e. O mânca si firmele de partid, o mânca pe urmă si procurorii, o mânca și ziaristi, o manca si mama lu Mihai Viteazu, e bine domle pe la noi, toată lumea mănâncă ceva.
Pentru ,,citește și bagă la ca:
(15 Septembrie 2018, 22:01)
Dacă ai cunoștință cine sunt ,,fratii din Hirsova,, care braconeaza la curent spunele și numele. Cu toții suntem responsabili, altfel devenim complici sau tăinuitori. Cat despre investiție, Giurgeniul are potential.
Citeste si baga la cap:
(14 Septembrie 2018, 18:17)
NU este o idee rea! Un asemenea loc ar putea ajuta atat pescarii ramasi in tara (restul au plecat in vest la munca) cat si turismul din zona (la capitolul asta Jud. Ialomita sta prost). Sunt multi care ar veni la Giurgeni sa se cazeze pentru a pescui (sportiv) cateva zile. In momentul de fata nu au decat varianta de a sta cu cortul, lucru nu tocmai comod avand in vedere ca nu exista nici macar un cos de gunoi (nu mai vorbim de un drum pietruit). S-a tot vorbit si la Pro TV de dezvoltarea localitatilor de la Dunare si poate astfel s-ar atrage turistii(si la Giurgeni se face ciorba de peste) aflati in drum spre mare sau delta (pe sosea sau pe apa). Spunea cineva de faptul ca pestele s-a imputinat si cu ocazia asta sa ne amintim din ce cauza: pescuitul “la curent” sau de catre persoane fara autorizatii. Construirea unui asemenea loc ar oferi siguranta pescarilor care isi lasa barcile si plasele la malul Dunarii(sunt multe AN-uri la IPJ Ialomita pentru furtul de ambarcatiuni, motoare, plase etc dar nimeni n-a fost prins desi pe fratii de la Harsova ii stie toata lumea).
batranii judetului:
(14 Septembrie 2018, 15:57)
Mai bine ar face niste azile fiind ca sunt mii de batrani in judetul nostru care ar vrea sa isi petreaca ultimii ani de viata intr-un astfel de loc, nu in neputinte,mizerie, lipsuri, uitati de copii, de rude si de autoritati.
andrei:
(14 Septembrie 2018, 15:44)
Pai nu cu pescari se doreste ocuparea.
Pc:
(14 Septembrie 2018, 11:52)
Daca face.....De ce face.... Dacă nu face....De ce nu face.... Cam asta-i rostul comentariilor.
Vasile:
(14 Septembrie 2018, 09:40)
Interesantă inițiativă, dar unde vor pescui cei interesați? În Dunăre? Păi la căt pește a mai rămas investiția prezentată o să aibă un grad de ocupare cu pescari cam căt are Dunărea cu pește!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
23 Sep 2018
129 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

20 Septembrie 2018, 17:15


Movila: Și-a înjunghiat fiul cu un cuțit

Polițiștii ialomițeni au deschis o anchetă într-un posibil caz de «tentativă de omor». Un bărbat este cercetat penal după ce, în cursul nopții de marți, 18/19 septembrie 2018, și-a înjunghiat fiul cu un ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:25
(507 vizualizări - 0 comentarii)


2
Fetești: Pește fără documente, confiscat de polițiști

Fetești: Pește fără documente, confiscat de polițiști

Polițiștii ialomițeni au acționat marți, 18 septembrie a.c., pe raza județului, sub coordonarea polițiștilor din cadrul Direcției de Ordine Publică, în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:05
(475 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: Accident cu două persoane rănite

Marți, 18 septembrie a.c., în jurul orelor 12,30, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident de circulație, două persoane fiind rănite. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 14:00
(418 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Valea Măcrișului: Beat la volan, a provocat un accident

Marți, 18 septembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Valea Măcrișului s-a produs un accident soldat cu pagube materiale. Astfel, șoferii celor două autoturisme implicate ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 13:55
(316 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: A furat dintr-o barcă rucsacul unei femei

Polițiștii feteșteni au fost sesizați luni, 17 septembrie a.c., cu privire la faptul că o persoană a sustras bunuri dintr-o ambarcațiune aflată pe malul brațului Borcea. În urma sesizării, polițiștii au ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 13:50
(323 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești furt


6
Muniție neexplodată, descoperită la Movilița și Armășești

Muniție neexplodată, descoperită la Movilița și Armășești

Duminică, 16 septembrie a.c., pe un  teren agricol de pe raza comunei Movilița a fost descoperită o mină antitanc cu înveliș metalic, aflată într-o stare avansată de uzură. De asemenea, marți, 18 septembrie ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2018, 12:20
(385 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Septembrie 2018, 17:50


8
Scrimerul George Dragomir a câștigat «Cupa României»

Scrimerul George Dragomir a câștigat «Cupa României»

Orașul Iași a fost gazda «Cupei României», la scrimă cadeți și juniori 2018. Așa cum era de așteptat, cel mai bun junior al momentului, George Dragomir, legitimat la CSM Unirea Slobozia, si-a respectat ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 17:19
(394 vizualizări - 0 comentarii)


Autoturism căutat de autoritățile din Arad, depistat la Fetești

Un autoturism care figura în bazele de date ca fiind sustras, căutat pentru confiscare de autoritățile din județul Arad, a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:50
(458 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Luni, 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 61 de ani, din Vlădeni, în timp ce încerca să comercializeze pește din speciile plătică și mreană ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:40
(400 vizualizări - 0 comentarii)


Feteștean urmărit internațional, depistat de polițiști

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului, fapte comise în Italia. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 15:25
(406 vizualizări - 0 comentarii)


12

Slobozia: «Cântece de iubire» pe esplanada Centrului Cultural

Joi, 20 septembrie 2018, începând cu orele 18,00, pe esplanada Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» va fi susținut recitalul «Cântece de iubire». Soliști vor fi soprana Irina Iordăchescu și chitaristul ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 12:10
(451 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Hoți din autoturisme, reținuți de polițiști

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Jilavele cercetează patru tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, toți din comuna Movilița, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de «furt». Sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2018, 08:05
(389 vizualizări - 0 comentarii)


Se lansează «Ro Alert»

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, începând cu orele 11,00, va fi lansat la nivel național portalul «Ro Alert», de la sediul Ministerul Afacerilor Interne. Evenimentul va fi realizat în sistem ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 17:15
(969 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 14:20
(684 vizualizări - 0 comentarii)


Recrutare candidați pentru Școlile de Subofițeri Jandarmi, sesiunea ianuarie 2019

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița recrutează tineri absolvenți de liceu, cu diplomă de Bacalaureat, pentru sesiunea din luna ianuarie la instituțiile militare de învățământ din cadrul Ministerului ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 13:15
(681 vizualizări - 0 comentarii)


Servicii Publice Slobozia SRL

vă face cunoscut faptul că
în perioada 29-30.09.2018
se vor desfășura «Zilele Recoltei»
în Piața Agroalimentară Slobozia

14 Septembrie 2018, 10:20


25 de microferme înființate în județul Ialomița

Direcția Județeană pentru Agri­cul­tură Ialomița a dat publicității o situație a proiectelor cu finanțare europeană, pe care reprezentanții instituției le-au coordonat în vederea obținerii fondurilor distribuite ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2018, 08:20
(826 vizualizări - 0 comentarii)


Urmăriți internațional, depistați de polițiștii ialomițeni

Polițiștii din Ialomița au depistat trei persoane care erau urmărite, la nivel internațional, de autoritățile germane, pentru comiterea de infracțiuni contra proprietății. Astfel, miercuri, 12 septembrie ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2018, 08:10
(759 vizualizări - 0 comentarii)


Cupa «Corona» la scrimă

Cupa «Corona» la scrimă

La finele săptămânii precedente, la Poiana Brașov s-a desfășurat a III-a ediție a Cupei «Corona» la scrimă. Cea mai bună performanță a sportivilor CSS Slobozia prezenți la competiție a fost obținută de ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 16:20
(816 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție! Se opresc gazele la Țăndărei și Urziceni

Distrigaz Sud Rețele efectuează lucrări programate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale pentru creșterea gradului de siguranță și continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Astfel, societatea ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 16:05
(817 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: La mulți ani, pompieri români!

Sărbătorim la 13 septembrie «Ziua Pompierilor din România», un eveniment prin care, de 170 de ani, se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri. Povestea pompierilor ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 08:35
(905 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița angajează din sursă externă

S-a dat startul reîncadrărilor de personal și angajărilor din sursă externă în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliției Române. Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2018, 07:25
(1112 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fonduri pentru despăgubirea crescătorilor de animale afectați de Pesta Porcină Africană

Începând de luni, 10 septembrie 2018, la nivelul județului Ialomița începe distribuția fondurilor pentru despăgubirea crescătorilor de animale din localitățile unde s-a dispus uciderea porcilor cu scopul ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2018, 18:05
(1129 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

E-Distribuție Dobrogea anunță faptul că, în perioada 10-14 septembrie 2018, pe raza județului Ialomița, în localitățile Slobozia, Urziceni, Amara, Movilița și Dridu se va opri furnizarea energiei electrice ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2018, 16:25
(967 vizualizări - 0 comentarii)


Sprijin pentru copiii din Urziceni

Reprezentanții Protopopiatului Urziceni au oferit unui număr de 70 de copii din comunitate rechizite, pentru ca aceștia să poată începe școala în cele mai bune condiții. Inițiativa se înscrie în cadrul ...[citește_toată_știrea]

7 Septembrie 2018, 16:10
(894 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pachete cu rechizite și cărți pentru 28 elevi

Protopopiatul Slobozia: Pachete cu rechizite și cărți pentru 28 elevi

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și prin grija Părintelui Protopop Ionuț Butu, Protopopiatul Slobozia a organizat, în perioada 30
august-5 septembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2018, 10:55
(1086 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Două accidente, trei persoane rănite

Marți, 4 septembrie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două evenimente rutiere, soldate cu rănirea a trei persoane. Primul accident s-a produs în jurul orelor 18,00, pe DJ203B, în afara comunei ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2018, 08:20
(1079 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița avertizează asupra muncii în străinătate

Inspecția Muncii, în conformitate cu atribuțiile stabilite prin legea de înființare și organizare, verifică respectarea prevederilor legale referitoare la protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2018, 08:05
(1102 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...