Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Salarii astronomice pentru apropiații președintelui Moraru

Salarii astronomice pentru apropiații președintelui Moraru

Consiliul Județean Ialomița a făcut publică lista salariilor brute încasate de către funcționarii instituției. Potrivit acestui document, președintele Victor Moraru are un sa­lariu echivalent cu cel al Președintelui României, iar funcționarii apropiați lui primesc sporuri la salariile de bază între 30 și 50%. Sporurile salariale se datorează implicării acestor funcționari pu­blici în proiecte finanțate din fonduri europene. Gradul de absorbție al acestor fonduri în 2018 nu depășește 5% din valorile anunțate oficial...

Salarii pentru Victor și ai lui
Conform unei situații a «funcțiilor și salariilor de bază la 30 septembrie 2018», președintele Victor Moraru are un salariu de 17100 de lei la care se adaugă sporuri care majorează acest salariu până la va­loarea de 20520 de lei. Prin comparație, președintele României are un salariu de 22800 de lei. Următorii pe listă, vicepre­ședinții Consiliului Județean, sunt re­tribuiți pentru funcțiile decorative pe care le ocupă cu 18240 de lei fiecare. Al pa­trulea salariu din instituție îl câștigă ad­ministratorul public Larisa Mihai. Aceasta este retribuită cu 17900 de lei. Secretarul județului Ialomița, Adrian Ionescu, câștigă 12500 de lei. Următoarele 5 po­ziții în clasament sunt ocupate de către arhitectul șef, 3 directori executivi și un șef serviciu, iar salariile acestora osci­lează între 11000 și 7500 de lei. Restul angajaților au salarii la fel de spectaculoase comparativ cu omologii lor din sistemul privat. Spre exemplificare, un consilier juridic superior este retribuit cu 6780 de lei, un referent de specialitate 4918 de lei, iar un auditor cu 6475 de lei. Salarii impresionante câștigă și cei 3 consilieri ai cabinetului președintelui Moraru. Aceștia, în frunte cu Ilie Cioacă, au salarii care variază între 9439 și 8149 de lei.

Misterul majorărilor salariale
Majorările salariile pe care le-au obținut președintele Victor Moraru și duzina de funcționari apropiați acestuia au fost posibile grație dispozițiilor semnate de acesta în anul 2018. La 31 ianu­arie 2018, de exemplu, el și-a majorat salariul brut cu 25% «pe perioada implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile». Cu aceeași justificare a fost majorat cu 25% și sala­riul vicepreședintelui Ionel Gae, cu o zi înainte, pe 30 ianuarie 2018. Și tot pe 30 ianuarie 2018, funcționarii implicați în derularea acelorași «proiecte europene» au primit salarii majorate pentru că au devenit manageri de proiect (50% spor la salariul de bază), asistent manager (40%), responsabil achiziții publice, responsabil juridic, responsabil promovare (30%), etc. Perfect justificate din punct de vedere legal și chiar necesare, aceste creșteri salariale sunt contrabalansate de gradul de absorbție efectivă a fondurilor europene la nivelul județului Ialomița. Potrivit datelor oficiale, mai puțin de 5% din cele peste 100 milioane de euro anunțate oficial au fost absorbite în 2018. «Aceste investiții, în cel mai bun caz, vor fi finalizate în 2021-2022...» a declarat președintele Victor Moraru în repetate rânduri pe marginea acestui subiect.

4 Octombrie 2018, 10:10 (5785 vizualizări - 29 comentarii)

Citiți și:
Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița
Ialomița începe anul 2019 cu «pași» de melc
ADI Ialomița a blocat un proiect investițional de 900 mii de lei
Președintele Moraru refuză să majoreze salariile subordonaților

Comentariile cititorilor:


Misa csm sofer :
(11 Octombrie 2018, 21:10)
Asa bag in foile de parcurs ca merg pe aratura. Drum cat a 4a. Verificați Dna Coman dacă nu credeti să iasă consumul de motorina .STITI.
Vasile:
(11 Octombrie 2018, 07:35)
Așa se ntampla când lași idioții la butoane! Arunca țara in aer, măresc salariile amantelor, ca atât au ei cap: amante și salarii gogonate! Vor fi destituiri masive, nu mai pot acoperi jaful.
Misa csm sofer :
(10 Octombrie 2018, 21:17)
Să vedeți ce salarii au si la csm sefii mei eu plec in țara cu sportivi nu dă ore suplimentare deloc diurnă dar ma scot din motorina. Bag in foile de parcurs ca merg pe drumuri de cat a 4a că nu e o problemă confirmarea MIHAI BUCU .
vasilica:
(9 Octombrie 2018, 19:57)
Sa vedeti ce salarii brute au directorii de la Primaria Slobozia Adam  ,Draguta  directoarea de la spas directorul de la politia locala Pui SI CONDUCATORUL ACESTUI ORAS TRIFAN ADRIAN.
Aron :
(8 Octombrie 2018, 22:28)
Dar voi faceti ce face UE dacă vreți salariile din UE jegurilor ca mai si enervezi Prefectura.
Aron :
(8 Octombrie 2018, 22:22)
Băi jegule dacă esti de la prefectură ce studii aveți 70 la sută de acolo facultatea de la clubul tineretului. Ce gestionati voi ce spune Moraru si Moncioiu. Faceti studii superioare zi la zi nu mai mergeți pe relații concursurile care speli din gură nu ai învătat nimic decât ai luat subiecte. Suntem oameni cu doctorat si nu e validat concursurile. ANALFABETULE. TWIPHK
esti amuzant Sandel:
(8 Octombrie 2018, 14:41)
A posta niste tampenii sub numele de 'Sandel' nu inseamna 'sa-ti declini identitatea'. Vremurile sunt tulburi iar in aceste timpuri mizeria pluteste la suprafata, adica, tot felul de impostori fara vreo competenta anume, se arunca in politica sa prinda posturi platite bine. Iar psd-ul este varf de lance in fosgaiala asta a nulitatilor ori analfabetilor din politica si administratie. Din Parlament, Guvern pana la organizatiile locale si judetene. Si toti si-au facut salarii si pensii babane din impozitul platit de cei pe care declinatul 'Sandel' cu dispret ii considera "slab pregatiti si fara caracter". Apropo de pregatire,'Sandel', se scrie "inscrieti-va"..
Sandel:
(8 Octombrie 2018, 12:08)
Aici este radiografia societății române! Doar aici unde nu va declinati identitatea puteti spune aceste inepții. Cum este posibil sa va dati cu parerea fără să știți toate detaliile unei activități? Doar niste frustrați pot emite verdicte fără să cunoască domeniul la care se refera! Vreti salarii mari? Participati la alegeri si luatile locul celor care conduc acum, înscrietiva la concursuri si deveniți funcționari publici sau personal contractual si veti avea salarii mari! Luati însă in calcul ca, după cum va vad pe cei care comentați pe aici, riscul de a ajunge după gratii este foarte mare! Sunteti si slab pregatiti si mai ales fără caracter! Niciunul dintre cei care criticați nu pareti sa aveti mai multe calități decat cei pe care ii acuzati, ba chiar mult mai puține!
@Prefectura:
(8 Octombrie 2018, 10:27)
Habar n-ai ce inseamna munca! Voi, la prefectura si in administratie in general, gestionati doar politica si arta de a invarti banii in scop personal sau de partid.  Nu te mai flata singur, in judet multe merg din inertie, nu pt.ca le conduceti voi, niste impostori numiti pe criteriu politic nu de competenta. Asta se vede si din postarea ta de semianalfabet. Nu sunt asistat social, am muncit 40 de ani ca inginer(diploma obtinuta pe cunostinte, nu pe chitante)  mi-au trecut prin mana fonduri uriase si oameni numerosi. Acum sunt pensionar cu 1500 de lei pe luna. Toata scarba pt politica si nesimtirea voastra prin care duceti de rapa un judet codas pe tara la toate capitolele; va comparati cu UE doar  cand vine vorba de salarii.
Prefectura:
(8 Octombrie 2018, 07:52)
Habar nu aveți cât de greu se conduce un județ!nu va mai dați cu părerea! Aici se gestionează fonduri enorme! Credeți ca salariile astea sunt mari? Nici măcar nu se compara cu UE.suntem angajați aici și luam salarii in urma unor concursuri.voi de ce nu ați candidat? , e mai bun ajutorul social!!!
Bibi:
(7 Octombrie 2018, 19:07)
Baaa, prostule! Ce s-a împământenit de 3 decenii in acest genial județ, nu va fi eradicat urgent!! Cât ai fi tu de isteț și alții proști. Ce oameni capabili mai sunt, prostule? Eu n-am votat pe nimeni de 15 ani, cu nicio ocazie! De-aia a ieșit PSD, că mi-e scărbă mie de politica românească!!
@Breee:
(7 Octombrie 2018, 17:59)
D'aia fac ce fac psd-istii, din cauza unora cu mentalitate ca a ta. Hotia, prostia, tigania au inflorit de aproape 30 de ani de cand sunt la putere in judet. Pupa-i in fund in continuare si plateste-le salariile de marlani!
Breee!:
(6 Octombrie 2018, 12:10)
Măi, bre, fă, neică...! Se vor duce Pesediștii! Și, va fi lapte și miere?!? Hoția, prostia, țigănia vor rămâne, indiferent de partid.
Moraru victor:
(6 Octombrie 2018, 10:25)
Votați PSD că vă dăm degeaba avem o echipă de profesioniști în PSD aveți încredere în mine ca în campania electorala.
Valentina:
(5 Octombrie 2018, 14:49)
Nu este usor sa ai sefi analfabeti incompetenti si jigodii ca maricica. Victoras , dotore giti. Gigel muschi, victorita betonistul, buza ,etc ! Pupincurismul si prostitutia se plateste ! Rolul apropiatilor este sa te ajute la furat, ca 4 ani trec si nu stii daca te mai voteaza ! Lumea s_a saturat de hoti si mincinosi , de prosti si penali , de Ciuma Rosie !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 20 Feb 2019
138 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Cotorca: Cetățean bulgar, mort într-un accident rutier

Cotorca: Cetățean bulgar, mort într-un accident rutier

Un bărbat a murit în dimineața zilei de marți, 19 februarie 2019, după ce tirul pe care îl conducea s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea Drumului Național 2, în zona satului Cotorca. Șoferul a rămas ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2019, 09:20
(512 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Februarie 2019, 16:30


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe zone din ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 16:25
(686 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Urziceni, două persoane rănite

Un accident rutier s-a produs joi, 14 februarie a.c., pe DN2A, în apropiere de muncipiul Uziceni, soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce o tânără, de 21 ani, din Cosâmbești, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:35
(637 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


4

Ialomița: Șoferi beți și fără permis, la volan

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 32 ani, din Urziceni în timp ce conducea un  autoturism pe raza localității Moldoveni, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:30
(521 vizualizări - 0 comentarii)


5

Tineri din Ion Roată, hoți din locuințe. Percheziții la Slobozia și Amara!

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Ion Roată au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, din Ion Roată, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:25
(708 vizualizări - 0 comentarii)


6
Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Accident rutier produs joi, 14 februarie 2019, pe șoseaua de centură a Sloboziei, în zona Mânăstirii «Sfinții Voievozi». Se pare evenimentul rutier ar fi fost provocat de un călugăr care slujește în cadrul ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 17:10
(1126 vizualizări - 0 comentarii)


7

Acțiune de amploare a polițiștilor pe raza localității Movilița

Miercuri, 13 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale au efectuate pe raza comunei Movilița percheziții la persoane fizice bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de «furt din locuință ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 16:40
(610 vizualizări - 0 comentarii)


8

Tânăr din Stelnica, bănuit a fi spărgător de case

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii feteșteni au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Stelnica, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat». La sfârșitul anului 2018, tânărul ar fi intrat ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:15
(776 vizualizări - 0 comentarii)


9

Trei tineri din Ciochina, arestați pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au identificat trei tineri, de 18, 21 și 30 de ani, din comuna Ciochina, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «tâlhărie calificată», faptă comisă asupra unui alt tânăr, de 19 ani, ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:10
(899 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Scânteia, la volan fără permis

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, în vârstă de 48 ani, din Scânteia, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu fără a poseda permis de conducere. De ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:05
(764 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Miercuri, 13 februarie a.c., în jurul orelor 5,00, pe DN21, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 51 de ani, din județul Galați, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 08:40
(2019 vizualizări - 2 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Februarie 2019, 16:15


Munca «la negru», în atenția ITM Ialomița

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna ianuarie  2019, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 15:55
(920 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți la volan

Doi ialomițeni, de 47 și 56 ani, au fost depistați de polițiștii rutieri luni, 11 februarie 2019, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice. Ambii ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:20
(859 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Dosar penal pentru o remorcă

Un bărbat, de 40 ani, din Fierbinți-Târg, a fost depistat de polițiștii ialomițeni pe raza localității Maia, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism care tracta o remorcă. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:10
(960 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: A murit intoxicată cu monoxid de carbon

O bătrână de 75 de ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon, în propria locuință. Femeia a fost descoperită de vecini, care au observat că atât ea, cât și soțul ei, nu au ieșit din casă. Oamenii s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 16:15
(1050 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Astăzi, 11 februarie a.c., în jurul orei 10,00, 3 autospeciale de stingere și o autosanitară SMURD de la Detașamentul Urziceni s-au deplasat la o vulcanizare din Manasia. Incendiul a pornit de la un cap ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 12:34
(1332 vizualizări - 0 comentarii)


Drajna: O femeie a murit într-un accident rutier

O femeie a murit și alte trei persoane au fost rănite, în urma impactului dintre un tir și un autoturism, produs la ieșirea de pe A2, în zona localității Drajna. La fața locului s-a intervenit cu un elicopter ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2019, 12:12
(2327 vizualizări - 2 comentarii)


Accident la Urziceni

Marți, 5 februarie a.c., un tânăr de 18 ani din comuna Axintele, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiul Urziceni, nu a respectat semnificația indicatorului «Oprire» și a pătruns în intersecție ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:25
(1539 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Bucureștean arestat la Ion Roată pentru «tentativă de furt»

Polițiștii Secției Rurale Ion Roată au reușit identificarea unui bărbat, de 39 de ani, din București, pe numele căruia Judecătoria Sectorului 2 București a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:10
(1607 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Dosar penal pentru conducere fără permis

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au depistat pe raza comunei Perieți un bărbat, de 31 de ani, din localitate, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu deși nu deținea ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:05
(1582 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Albești, reținut pentru furturi din locuințe

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au reținut un tânăr, de 24 de ani, din Albești. Acesta ar fi sustras mai multe scule electrice și produse accizabile din anexele unor locuințe de pe raza comunei de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:25
(1697 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Arestat pentru «distrugere» și «loviri sau alte violențe»

Polițiștii Secției Rurale Grivița au acționat pe raza de competență, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:05
(1745 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Grivița arestare


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă pentru studenți în Germania

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița anunță organizarea selecției pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:45
(1585 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: «Șoferi» urmăriți de polițiști

Un bărbat, de 34 ani, din Manasia, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, a încercat să se sustragă controlului polițiștilor. Din verificările efectuate, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:30
(1545 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au depistat doi bărbați, de 45, respectiv 46 ani, ambii din comuna Făcăeni, în timp ce se deplasau cu o căruță, având asupra lor pește din speciile ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:25
(1684 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

La sfârșitul de săptămână precedent, polițiștii rutieri au depistat trei bărbați, de 27, 32 și 64 de ani, din Slobozia, respectiv București, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:15
(1543 vizualizări - 0 comentarii)


Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Sâmbătă, 2 februarie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători «Întâmpinarea Domnului» la Catedrala Episcopală «Înălțarea Domnului ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 17:05
(2497 vizualizări - 5 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,57%, rata șomajului în luna decembrie 2018

La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 5268 șomeri (din care 2184 femei), rata șomajului fiind de 5,57%. Comparativ cu luna ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 15:20
(1985 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
suporter în Săptămâna victoriilor cetatean în Traficanții de minori din Țăndărei au fost achitați de judecători Radu în Ministerul Educației, obligat să o repună în funcție pe Luminița Barcari ADRIANA în Ministerul Educației, obligat să o repună în funcție pe Luminița Barcari @ADRIANA în Inspectorul general școlar Manuela Zainea pune virgulă între subiect și predicat @Costel în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița Adrian în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița ADRIANA în Inspectorul general școlar Manuela Zainea pune virgulă între subiect și predicat Eu în Primarul Nicoleta Toma acuză Opoziția de «sabotaj administrativ» Costel în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița Cornel în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița Liviu în Primarul Nicoleta Toma acuză Opoziția de «sabotaj administrativ» comentator în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița Plangaciosu în Primarul Nicoleta Toma acuză Opoziția de «sabotaj administrativ» Plangaciosu în Primarul Nicoleta Toma acuză Opoziția de «sabotaj administrativ» Victor Pirvu în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița haihui în Primarul Nicoleta Toma acuză Opoziția de «sabotaj administrativ» Vasile în Datoriile acumulate îngreunează activitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia Daniela cu manivela în DADP Slobozia asfaltează «la rece» Vlad în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...