Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Salarii astronomice pentru apropiații președintelui Moraru

Salarii astronomice pentru apropiații președintelui Moraru

Consiliul Județean Ialomița a făcut publică lista salariilor brute încasate de către funcționarii instituției. Potrivit acestui document, președintele Victor Moraru are un sa­lariu echivalent cu cel al Președintelui României, iar funcționarii apropiați lui primesc sporuri la salariile de bază între 30 și 50%. Sporurile salariale se datorează implicării acestor funcționari pu­blici în proiecte finanțate din fonduri europene. Gradul de absorbție al acestor fonduri în 2018 nu depășește 5% din valorile anunțate oficial...

Salarii pentru Victor și ai lui
Conform unei situații a «funcțiilor și salariilor de bază la 30 septembrie 2018», președintele Victor Moraru are un salariu de 17100 de lei la care se adaugă sporuri care majorează acest salariu până la va­loarea de 20520 de lei. Prin comparație, președintele României are un salariu de 22800 de lei. Următorii pe listă, vicepre­ședinții Consiliului Județean, sunt re­tribuiți pentru funcțiile decorative pe care le ocupă cu 18240 de lei fiecare. Al pa­trulea salariu din instituție îl câștigă ad­ministratorul public Larisa Mihai. Aceasta este retribuită cu 17900 de lei. Secretarul județului Ialomița, Adrian Ionescu, câștigă 12500 de lei. Următoarele 5 po­ziții în clasament sunt ocupate de către arhitectul șef, 3 directori executivi și un șef serviciu, iar salariile acestora osci­lează între 11000 și 7500 de lei. Restul angajaților au salarii la fel de spectaculoase comparativ cu omologii lor din sistemul privat. Spre exemplificare, un consilier juridic superior este retribuit cu 6780 de lei, un referent de specialitate 4918 de lei, iar un auditor cu 6475 de lei. Salarii impresionante câștigă și cei 3 consilieri ai cabinetului președintelui Moraru. Aceștia, în frunte cu Ilie Cioacă, au salarii care variază între 9439 și 8149 de lei.

Misterul majorărilor salariale
Majorările salariile pe care le-au obținut președintele Victor Moraru și duzina de funcționari apropiați acestuia au fost posibile grație dispozițiilor semnate de acesta în anul 2018. La 31 ianu­arie 2018, de exemplu, el și-a majorat salariul brut cu 25% «pe perioada implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile». Cu aceeași justificare a fost majorat cu 25% și sala­riul vicepreședintelui Ionel Gae, cu o zi înainte, pe 30 ianuarie 2018. Și tot pe 30 ianuarie 2018, funcționarii implicați în derularea acelorași «proiecte europene» au primit salarii majorate pentru că au devenit manageri de proiect (50% spor la salariul de bază), asistent manager (40%), responsabil achiziții publice, responsabil juridic, responsabil promovare (30%), etc. Perfect justificate din punct de vedere legal și chiar necesare, aceste creșteri salariale sunt contrabalansate de gradul de absorbție efectivă a fondurilor europene la nivelul județului Ialomița. Potrivit datelor oficiale, mai puțin de 5% din cele peste 100 milioane de euro anunțate oficial au fost absorbite în 2018. «Aceste investiții, în cel mai bun caz, vor fi finalizate în 2021-2022...» a declarat președintele Victor Moraru în repetate rânduri pe marginea acestui subiect.

4 Octombrie 2018, 10:10 (6143 vizualizări - 29 comentarii)

Citiți și:
Mediatizarea președintelui Moraru a costat Ialomița 1,5 milioane de lei
«Tulburarea păcii sufletești», evaluată la 1,38 milioane de lei
Președintele Moraru a «pupat» moaște de 1,63 milioane de lei
Președintele Moraru refuză să majoreze salariile subordonaților

Comentariile cititorilor:


Misa csm sofer :
(11 Octombrie 2018, 21:10)
Asa bag in foile de parcurs ca merg pe aratura. Drum cat a 4a. Verificați Dna Coman dacă nu credeti să iasă consumul de motorina .STITI.
Vasile:
(11 Octombrie 2018, 07:35)
Așa se ntampla când lași idioții la butoane! Arunca țara in aer, măresc salariile amantelor, ca atât au ei cap: amante și salarii gogonate! Vor fi destituiri masive, nu mai pot acoperi jaful.
Misa csm sofer :
(10 Octombrie 2018, 21:17)
Să vedeți ce salarii au si la csm sefii mei eu plec in țara cu sportivi nu dă ore suplimentare deloc diurnă dar ma scot din motorina. Bag in foile de parcurs ca merg pe drumuri de cat a 4a că nu e o problemă confirmarea MIHAI BUCU .
vasilica:
(9 Octombrie 2018, 19:57)
Sa vedeti ce salarii brute au directorii de la Primaria Slobozia Adam  ,Draguta  directoarea de la spas directorul de la politia locala Pui SI CONDUCATORUL ACESTUI ORAS TRIFAN ADRIAN.
Aron :
(8 Octombrie 2018, 22:28)
Dar voi faceti ce face UE dacă vreți salariile din UE jegurilor ca mai si enervezi Prefectura.
Aron :
(8 Octombrie 2018, 22:22)
Băi jegule dacă esti de la prefectură ce studii aveți 70 la sută de acolo facultatea de la clubul tineretului. Ce gestionati voi ce spune Moraru si Moncioiu. Faceti studii superioare zi la zi nu mai mergeți pe relații concursurile care speli din gură nu ai învătat nimic decât ai luat subiecte. Suntem oameni cu doctorat si nu e validat concursurile. ANALFABETULE. TWIPHK
esti amuzant Sandel:
(8 Octombrie 2018, 14:41)
A posta niste tampenii sub numele de 'Sandel' nu inseamna 'sa-ti declini identitatea'. Vremurile sunt tulburi iar in aceste timpuri mizeria pluteste la suprafata, adica, tot felul de impostori fara vreo competenta anume, se arunca in politica sa prinda posturi platite bine. Iar psd-ul este varf de lance in fosgaiala asta a nulitatilor ori analfabetilor din politica si administratie. Din Parlament, Guvern pana la organizatiile locale si judetene. Si toti si-au facut salarii si pensii babane din impozitul platit de cei pe care declinatul 'Sandel' cu dispret ii considera "slab pregatiti si fara caracter". Apropo de pregatire,'Sandel', se scrie "inscrieti-va"..
Sandel:
(8 Octombrie 2018, 12:08)
Aici este radiografia societății române! Doar aici unde nu va declinati identitatea puteti spune aceste inepții. Cum este posibil sa va dati cu parerea fără să știți toate detaliile unei activități? Doar niste frustrați pot emite verdicte fără să cunoască domeniul la care se refera! Vreti salarii mari? Participati la alegeri si luatile locul celor care conduc acum, înscrietiva la concursuri si deveniți funcționari publici sau personal contractual si veti avea salarii mari! Luati însă in calcul ca, după cum va vad pe cei care comentați pe aici, riscul de a ajunge după gratii este foarte mare! Sunteti si slab pregatiti si mai ales fără caracter! Niciunul dintre cei care criticați nu pareti sa aveti mai multe calități decat cei pe care ii acuzati, ba chiar mult mai puține!
@Prefectura:
(8 Octombrie 2018, 10:27)
Habar n-ai ce inseamna munca! Voi, la prefectura si in administratie in general, gestionati doar politica si arta de a invarti banii in scop personal sau de partid.  Nu te mai flata singur, in judet multe merg din inertie, nu pt.ca le conduceti voi, niste impostori numiti pe criteriu politic nu de competenta. Asta se vede si din postarea ta de semianalfabet. Nu sunt asistat social, am muncit 40 de ani ca inginer(diploma obtinuta pe cunostinte, nu pe chitante)  mi-au trecut prin mana fonduri uriase si oameni numerosi. Acum sunt pensionar cu 1500 de lei pe luna. Toata scarba pt politica si nesimtirea voastra prin care duceti de rapa un judet codas pe tara la toate capitolele; va comparati cu UE doar  cand vine vorba de salarii.
Prefectura:
(8 Octombrie 2018, 07:52)
Habar nu aveți cât de greu se conduce un județ!nu va mai dați cu părerea! Aici se gestionează fonduri enorme! Credeți ca salariile astea sunt mari? Nici măcar nu se compara cu UE.suntem angajați aici și luam salarii in urma unor concursuri.voi de ce nu ați candidat? , e mai bun ajutorul social!!!
Bibi:
(7 Octombrie 2018, 19:07)
Baaa, prostule! Ce s-a împământenit de 3 decenii in acest genial județ, nu va fi eradicat urgent!! Cât ai fi tu de isteț și alții proști. Ce oameni capabili mai sunt, prostule? Eu n-am votat pe nimeni de 15 ani, cu nicio ocazie! De-aia a ieșit PSD, că mi-e scărbă mie de politica românească!!
@Breee:
(7 Octombrie 2018, 17:59)
D'aia fac ce fac psd-istii, din cauza unora cu mentalitate ca a ta. Hotia, prostia, tigania au inflorit de aproape 30 de ani de cand sunt la putere in judet. Pupa-i in fund in continuare si plateste-le salariile de marlani!
Breee!:
(6 Octombrie 2018, 12:10)
Măi, bre, fă, neică...! Se vor duce Pesediștii! Și, va fi lapte și miere?!? Hoția, prostia, țigănia vor rămâne, indiferent de partid.
Moraru victor:
(6 Octombrie 2018, 10:25)
Votați PSD că vă dăm degeaba avem o echipă de profesioniști în PSD aveți încredere în mine ca în campania electorala.
Valentina:
(5 Octombrie 2018, 14:49)
Nu este usor sa ai sefi analfabeti incompetenti si jigodii ca maricica. Victoras , dotore giti. Gigel muschi, victorita betonistul, buza ,etc ! Pupincurismul si prostitutia se plateste ! Rolul apropiatilor este sa te ajute la furat, ca 4 ani trec si nu stii daca te mai voteaza ! Lumea s_a saturat de hoti si mincinosi , de prosti si penali , de Ciuma Rosie !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 24 Iun 2019
266 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 24-28 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:50
(397 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Stimulente pentru angajarea elevilor și studenților

Angajatorii care încadrează elevi sau studenți pe perioada vacanței de vară beneficiază, pentru fiecare elev sau student, de un stimulent lunar în cuantum de 250 lei/lună. Perioada maximă de acordare a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:20
(285 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Slobozia

Joi, 20 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente de circulație soldate cu rănirea a două persoane. Primul dintre acestea s-a petrecut pe raza localității Fetești, unde un bărbat ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:10
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, trei persoane rănite

Miercuri, 19 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente de circulație soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 15,30, la Slobozia, și s-a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:15
(310 vizualizări - 0 comentarii)


4

Fetești: Arestat pentru «tentativă de furt calificat»

Miercuri, 19 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au reșit identificarea unui bărbat, de 47 de ani, din Fetești, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:10
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Americanii au intrat cu blindatele în culturile agricole

Zeci de hectare cultivate cu cereale în Balta Ialomiței au fost distruse de mașinile de luptă blindate ale soldaților americani. Incidentul s-a petrecut joi, 20 iunie 2019, în zona cuprinsă între localitățile ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2019, 20:07
(628 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbați din Slobozia, cercetați pentru «șantaj»

Doi bărbați, de 27 și 46 de ani, din Slobozia, au fost identificați de polițiștii ialomițeni și arestați pentru infracțiuni de «șantaj». În fapt, în perioada februarie-martie 2019, cei în cauză au pretins ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:45
(570 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia șantaj


IPJ Ialomița: Campania «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!»

Miercuri, 19 iunie a.c., Poliția Română în parteneriat cu EUCPN-Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității a desfășurat, în cadrul campaniei «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!», evenimentul ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:40
(401 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Iunie 2019, 17:55


9

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Iunie 2019, 17:20


Festivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia «Sfântul Dumitru» Slobozia

Vineri, 14 iunie 2019, la Parohia «Sfântul Dumitru» din Slobozia, în prezența preoților parohiilor din municipiu în frunte cu părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, părintele protopop Ionuț Butu ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:15
(484 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de siguranță pentru Examenele Naționale 2019

Marți, 18 iunie 2019, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar polițiștii ialomițeni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:05
(478 vizualizări - 0 comentarii)


12

Trei slobozeni, reținuți pentru «tâlhărie»

Polițiștii ialomițeni au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, după ce, la data de 10 iunie a.c., ar fi tâlhărit două persoane, pe raza municipiului Slobozia. Doi dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 16:35
(553 vizualizări - 0 comentarii)


Elevii din Ialomița susțin Evaluarea Națională

Marți, 18 iunie 2019, elevii de clasa a VIII-a  susțin prima probă a Evaluării Naționale la disciplina Limba și Literatura Română. Datale Inspectoratului Școlar Județean arată că la acest examen s ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 09:50
(463 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Intervenție a pompierilor din Urziceni în zona localității Manasia. Militarii ISU au acordat primul ajutor în cazul unui accident rutier. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului cinci ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2019, 20:25
(656 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(1018 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(1078 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(977 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(830 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(802 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(931 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(1265 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(1527 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(1343 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(1063 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(1279 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1702 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(1181 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(1512 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(1313 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Radu în Marea surpriză de la Gheorghe Doja locuitor în Rețeaua de gaze din Țăndărei se extinde cetatean în Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița Mary în Vești bune bune de la deputatul Mușoiu! Mary în Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei Mary în Nea Puiu Jimblaru, ultimul lăutar de înmormântări spațiu de închiriat 200 mp în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 19 iunie 2019 Anonim în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului Anonim în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului Nicoleta în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Ana în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Luigi Vlaicu. în Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița Așa ceva?? în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului CALIN în Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei Nicu în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Laur în Proiecte multianuale pentru dezvoltarea Educației Ina în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Mcute în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Aida în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Mihai în Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...