Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Salarii astronomice pentru apropiații președintelui Moraru

Salarii astronomice pentru apropiații președintelui Moraru

Consiliul Județean Ialomița a făcut publică lista salariilor brute încasate de către funcționarii instituției. Potrivit acestui document, președintele Victor Moraru are un sa­lariu echivalent cu cel al Președintelui României, iar funcționarii apropiați lui primesc sporuri la salariile de bază între 30 și 50%. Sporurile salariale se datorează implicării acestor funcționari pu­blici în proiecte finanțate din fonduri europene. Gradul de absorbție al acestor fonduri în 2018 nu depășește 5% din valorile anunțate oficial...

Salarii pentru Victor și ai lui
Conform unei situații a «funcțiilor și salariilor de bază la 30 septembrie 2018», președintele Victor Moraru are un salariu de 17100 de lei la care se adaugă sporuri care majorează acest salariu până la va­loarea de 20520 de lei. Prin comparație, președintele României are un salariu de 22800 de lei. Următorii pe listă, vicepre­ședinții Consiliului Județean, sunt re­tribuiți pentru funcțiile decorative pe care le ocupă cu 18240 de lei fiecare. Al pa­trulea salariu din instituție îl câștigă ad­ministratorul public Larisa Mihai. Aceasta este retribuită cu 17900 de lei. Secretarul județului Ialomița, Adrian Ionescu, câștigă 12500 de lei. Următoarele 5 po­ziții în clasament sunt ocupate de către arhitectul șef, 3 directori executivi și un șef serviciu, iar salariile acestora osci­lează între 11000 și 7500 de lei. Restul angajaților au salarii la fel de spectaculoase comparativ cu omologii lor din sistemul privat. Spre exemplificare, un consilier juridic superior este retribuit cu 6780 de lei, un referent de specialitate 4918 de lei, iar un auditor cu 6475 de lei. Salarii impresionante câștigă și cei 3 consilieri ai cabinetului președintelui Moraru. Aceștia, în frunte cu Ilie Cioacă, au salarii care variază între 9439 și 8149 de lei.

Misterul majorărilor salariale
Majorările salariile pe care le-au obținut președintele Victor Moraru și duzina de funcționari apropiați acestuia au fost posibile grație dispozițiilor semnate de acesta în anul 2018. La 31 ianu­arie 2018, de exemplu, el și-a majorat salariul brut cu 25% «pe perioada implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile». Cu aceeași justificare a fost majorat cu 25% și sala­riul vicepreședintelui Ionel Gae, cu o zi înainte, pe 30 ianuarie 2018. Și tot pe 30 ianuarie 2018, funcționarii implicați în derularea acelorași «proiecte europene» au primit salarii majorate pentru că au devenit manageri de proiect (50% spor la salariul de bază), asistent manager (40%), responsabil achiziții publice, responsabil juridic, responsabil promovare (30%), etc. Perfect justificate din punct de vedere legal și chiar necesare, aceste creșteri salariale sunt contrabalansate de gradul de absorbție efectivă a fondurilor europene la nivelul județului Ialomița. Potrivit datelor oficiale, mai puțin de 5% din cele peste 100 milioane de euro anunțate oficial au fost absorbite în 2018. «Aceste investiții, în cel mai bun caz, vor fi finalizate în 2021-2022...» a declarat președintele Victor Moraru în repetate rânduri pe marginea acestui subiect.

4 Octombrie 2018, 10:10 (5523 vizualizări - 29 comentarii)

Citiți și:
«Grațiere» prezidențială de 350 mii de lei pentru comuna Albești
Fața nevăzută a președintelui Moraru în afacerea «Green Harvest»
Planurile de deszăpezire ale administrației ialomițene
Președintele Moraru refuză să majoreze salariile subordonaților

Comentariile cititorilor:


Misa csm sofer :
(11 Octombrie 2018, 21:10)
Asa bag in foile de parcurs ca merg pe aratura. Drum cat a 4a. Verificați Dna Coman dacă nu credeti să iasă consumul de motorina .STITI.
Vasile:
(11 Octombrie 2018, 07:35)
Așa se ntampla când lași idioții la butoane! Arunca țara in aer, măresc salariile amantelor, ca atât au ei cap: amante și salarii gogonate! Vor fi destituiri masive, nu mai pot acoperi jaful.
Misa csm sofer :
(10 Octombrie 2018, 21:17)
Să vedeți ce salarii au si la csm sefii mei eu plec in țara cu sportivi nu dă ore suplimentare deloc diurnă dar ma scot din motorina. Bag in foile de parcurs ca merg pe drumuri de cat a 4a că nu e o problemă confirmarea MIHAI BUCU .
vasilica:
(9 Octombrie 2018, 19:57)
Sa vedeti ce salarii brute au directorii de la Primaria Slobozia Adam  ,Draguta  directoarea de la spas directorul de la politia locala Pui SI CONDUCATORUL ACESTUI ORAS TRIFAN ADRIAN.
Aron :
(8 Octombrie 2018, 22:28)
Dar voi faceti ce face UE dacă vreți salariile din UE jegurilor ca mai si enervezi Prefectura.
Aron :
(8 Octombrie 2018, 22:22)
Băi jegule dacă esti de la prefectură ce studii aveți 70 la sută de acolo facultatea de la clubul tineretului. Ce gestionati voi ce spune Moraru si Moncioiu. Faceti studii superioare zi la zi nu mai mergeți pe relații concursurile care speli din gură nu ai învătat nimic decât ai luat subiecte. Suntem oameni cu doctorat si nu e validat concursurile. ANALFABETULE. TWIPHK
esti amuzant Sandel:
(8 Octombrie 2018, 14:41)
A posta niste tampenii sub numele de 'Sandel' nu inseamna 'sa-ti declini identitatea'. Vremurile sunt tulburi iar in aceste timpuri mizeria pluteste la suprafata, adica, tot felul de impostori fara vreo competenta anume, se arunca in politica sa prinda posturi platite bine. Iar psd-ul este varf de lance in fosgaiala asta a nulitatilor ori analfabetilor din politica si administratie. Din Parlament, Guvern pana la organizatiile locale si judetene. Si toti si-au facut salarii si pensii babane din impozitul platit de cei pe care declinatul 'Sandel' cu dispret ii considera "slab pregatiti si fara caracter". Apropo de pregatire,'Sandel', se scrie "inscrieti-va"..
Sandel:
(8 Octombrie 2018, 12:08)
Aici este radiografia societății române! Doar aici unde nu va declinati identitatea puteti spune aceste inepții. Cum este posibil sa va dati cu parerea fără să știți toate detaliile unei activități? Doar niste frustrați pot emite verdicte fără să cunoască domeniul la care se refera! Vreti salarii mari? Participati la alegeri si luatile locul celor care conduc acum, înscrietiva la concursuri si deveniți funcționari publici sau personal contractual si veti avea salarii mari! Luati însă in calcul ca, după cum va vad pe cei care comentați pe aici, riscul de a ajunge după gratii este foarte mare! Sunteti si slab pregatiti si mai ales fără caracter! Niciunul dintre cei care criticați nu pareti sa aveti mai multe calități decat cei pe care ii acuzati, ba chiar mult mai puține!
@Prefectura:
(8 Octombrie 2018, 10:27)
Habar n-ai ce inseamna munca! Voi, la prefectura si in administratie in general, gestionati doar politica si arta de a invarti banii in scop personal sau de partid.  Nu te mai flata singur, in judet multe merg din inertie, nu pt.ca le conduceti voi, niste impostori numiti pe criteriu politic nu de competenta. Asta se vede si din postarea ta de semianalfabet. Nu sunt asistat social, am muncit 40 de ani ca inginer(diploma obtinuta pe cunostinte, nu pe chitante)  mi-au trecut prin mana fonduri uriase si oameni numerosi. Acum sunt pensionar cu 1500 de lei pe luna. Toata scarba pt politica si nesimtirea voastra prin care duceti de rapa un judet codas pe tara la toate capitolele; va comparati cu UE doar  cand vine vorba de salarii.
Prefectura:
(8 Octombrie 2018, 07:52)
Habar nu aveți cât de greu se conduce un județ!nu va mai dați cu părerea! Aici se gestionează fonduri enorme! Credeți ca salariile astea sunt mari? Nici măcar nu se compara cu UE.suntem angajați aici și luam salarii in urma unor concursuri.voi de ce nu ați candidat? , e mai bun ajutorul social!!!
Bibi:
(7 Octombrie 2018, 19:07)
Baaa, prostule! Ce s-a împământenit de 3 decenii in acest genial județ, nu va fi eradicat urgent!! Cât ai fi tu de isteț și alții proști. Ce oameni capabili mai sunt, prostule? Eu n-am votat pe nimeni de 15 ani, cu nicio ocazie! De-aia a ieșit PSD, că mi-e scărbă mie de politica românească!!
@Breee:
(7 Octombrie 2018, 17:59)
D'aia fac ce fac psd-istii, din cauza unora cu mentalitate ca a ta. Hotia, prostia, tigania au inflorit de aproape 30 de ani de cand sunt la putere in judet. Pupa-i in fund in continuare si plateste-le salariile de marlani!
Breee!:
(6 Octombrie 2018, 12:10)
Măi, bre, fă, neică...! Se vor duce Pesediștii! Și, va fi lapte și miere?!? Hoția, prostia, țigănia vor rămâne, indiferent de partid.
Moraru victor:
(6 Octombrie 2018, 10:25)
Votați PSD că vă dăm degeaba avem o echipă de profesioniști în PSD aveți încredere în mine ca în campania electorala.
Valentina:
(5 Octombrie 2018, 14:49)
Nu este usor sa ai sefi analfabeti incompetenti si jigodii ca maricica. Victoras , dotore giti. Gigel muschi, victorita betonistul, buza ,etc ! Pupincurismul si prostitutia se plateste ! Rolul apropiatilor este sa te ajute la furat, ca 4 ani trec si nu stii daca te mai voteaza ! Lumea s_a saturat de hoti si mincinosi , de prosti si penali , de Ciuma Rosie !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 11 Dec 2018
141 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

DSVSA Ialomița: Pestă Porcină Africană la un mistreț vânat pe Fondul de Vânătoare 12 Săveni

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației că joi, 6 decembrie ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 15:50
(497 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

7 Decembrie 2018, 12:45


2

Urziceni: Copil de 12 ani, acroșat de o mașină

Joi, 6 decembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipului Urziceni s-a produs un accident. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului au stabilit că în timp ce un ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:35
(370 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


3

Ialomița: Beți la volan

Joi, 6 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat trei bărbați, cu vârste între 33 și 58 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși anterior au consumat băuturi alcoolice. Cei în ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:30
(427 vizualizări - 0 comentarii)


Articole pirotehnice, confiscate de polițiștii ialomițeni

Poliția Română desfășoară acțiunea națională «Foc de Artificii» pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice. Polițiștii ialomițeni au ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:25
(290 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Copil de un an și jumătate, bolnav de gripă

Caz de gripă confirmat în județul Ialomița. Este vorba despre un copil de un an și cinci luni din comuna Alexeni, care în prezent se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:20
(368 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Alexeni gripă


6

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

5 Decembrie 2018, 18:10


Fetești: «Tentativă de furt calificat» și «distrugere»

Marți, 4 decembrie a.c., polițiștii feteșteni au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-un autovehicul aflat parcat în incinta unei societăți comerciale ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2018, 14:40
(547 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ion Roată: Deținere ilegală de lemne, beat la volan și fără permis

Marți, 4 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza localității Ion Roată un bărbat, de 41 de ani, conducând o autoutilitară în stare de ebrietate și fără a poseda permis de conducere. Acesta ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2018, 14:25
(529 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Subvenții lunare de 2250 de lei pentru angajatorii care încadrează șomeri

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aplică o serie de măsuri active ce vizează integrarea pe piața muncii a șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Printre măsurile destinate ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:20
(836 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional, depistat la Urziceni

Luni, 3 decembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au acționat pe raza județului pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:15
(545 vizualizări - 0 comentarii)


Sfântu Gheorghe: Beat la volan și fără permis de conducere

Luni, 3 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza localității Sfântu Gheorghe un bărbat, de 32 de ani, din comuna Ion Roată. Acesta conducea pe drumurile publice în stare de ebrietate, având ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:10
(505 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ilegalitățile din domeniul silvic, în atenția polițiștilor ialomițeni

Duminică, 3 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. În urma verificărilor efectuate pe raza ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:05
(533 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Examene pentru depistarea trichinelozei

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița atenționează, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, asupra riscului de îmbolnăvire cu trichineloză. Astfel, pentru a preveni îmbolnăvirea ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 08:10
(694 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Ridicare restricție Pestă Porcină Africană la Andrășești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează deținătorii de porcine cu privire la faptul că, în perioada 18.10-19.11.2018, s-au examinat toate porcinele existente în ...[citește_toată_știrea]

30 Noiembrie 2018, 11:05
(1157 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Restricții de circulație de Ziua Națională a României

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, începând cu orele 9,00, se vor impune restricții de circulație pe bulevardul Matei Basarab (de la intersecția cu strada Ardealului la intersecția cu bulevardul Cosminului) și ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2018, 18:10
(1081 vizualizări - 0 comentarii)


Campanie de donare de sânge în Protopopiatul Urziceni

Pentru a veni în sprijinul semenilor noștri aflați în suferință, joi, 29 noiembrie 2018, în intervalul orar 8,00-13,00, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni a continuat acest ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2018, 15:45
(802 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cod Galben de ninsori și vânt puternic, valabil până vineri, 30 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Ialomița o avertizare meteo Cod Galben, de ninsori și vânt puternic. Avertizarea intră în vigoare miercuri, 28 noiembrie 2018, la orele 2,0 ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 16:10
(1141 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Sfântul Stelian-ocrotitorul copiilor»

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a desfășurat marți, 27 noiembrie 2018, acțiunea «Sfântul Stelian-ocrotitorul copiilor» la ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 11:50
(1104 vizualizări - 0 comentarii)


Delictele silvice, în atenția polițiștilor ialomițeni

În perioada 19-25 noiembrie a.c., polițiștii de Ordine Publică din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 11:45
(1043 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Slobozia și Dridu

Luni, 26 noiembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipului Slobozia s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 11:30
(1056 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Șofer căutat de polițiști, după ce a produs un accident rutier

Polițiștii din Ialomița sunt pe urmele unui șofer care a lovit cu mașina un copil de 12 ani din Țăndărei, pe trecerea de pietoni, iar apoi a fugit de la locul accidentului. Se pare că bărbatul a ajuns la ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2018, 19:48
(1467 vizualizări - 3 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la spălătoriile auto

În perioada 19-20 octombrie 2018, s-a desfășurat, la inițiativa Inspecției Muncii, o campanie națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă prevederile ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2018, 19:05
(1283 vizualizări - 0 comentarii)


Ziua Națională a României, sărbătorită la Slobozia

Primăria Slobozia invită cetățenii municipiului sâmbătă, 1 Decembrie 2018, la un program festiv dedicat Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri. Evenimentul va debuta la orele 10,00 în Piața ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2018, 17:20
(1062 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Contrabandă cu țigări

La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au oprit pentru control, în trafic, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din București. În urma controlului ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2018, 15:25
(863 vizualizări - 2 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 190000 de lei, 31 de permise reținute

În perioada 23-25 noiembrie a.c., polițiștii din Ialomița au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, au fost organizate 25 ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2018, 14:20
(826 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: O autobasculantă a luat foc pe Autostrada Soarelui

Incendiu pe Autostrada Soarelui, pe sectorul de drum cuprins între localitățile Feteși și Drajna. O autobasculantă care se afla pe banda de urgență a luat foc, iar din cauza fumului dens circulația se desfășoară ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2018, 20:53
(1304 vizualizări - 0 comentarii)


Trafic blocat între Slobozia și Drajna din cauza unui accidet rutier

La această oră circulația este blocată între Slobozia și Drajna din cauza unui accident rutier, produs în zona localității Brâncoveni. Se pare că un autovehicul s-a ciocnit de un tir, în urma impactului ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2018, 17:44
(3365 vizualizări - 4 comentarii)


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe zone din ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2018, 16:35
(1125 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,27%, rata șomajului în luna octombrie 2018

La sfârșitul lunii octombrie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4988 șomeri (din care 2183 femei), rata șomajului fiind de 5,27%. Comparativ ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2018, 16:10
(1045 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...