Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Dezvoltarea economică a județului Ialomița bate pasul pe loc

Dezvoltarea economică a județului Ialomița bate pasul pe loc

bonus: Ialomița, județul fără investitori

Mult anunțata creștere economică a României este in­sesizabilă dacă raportăm indicatorii la nivelul județului Ialomița. O serie de date statistice publicate pe site-ul www.topfirme.com demonstrează faptul că, din punct de vedere economic, Ialomița continuă să se lupte cu sărăcia. Mare problemă o reprezintă lipsa unor măsuri eficiente prin care să fie atrași investitorii.

Cifre îngrijorătoare Potrivit datelor centralizate de site-ul amintit, în Ialomița au fost declarate funcționale 16 mii de societăți comerciale. Cifra nu este deloc una îm­bucurătoare, pentru că alte date statistice plasează județul nostru pe ultimele locuri la nivel național în ceea ce privește nu­mărul de firme active. În cele 16 mii de societăți pe care Ialomița le înegistrează lucrează puțin peste 25 mii de persoane. Fără să mai surprindă pe nimeni, cea mai mare pondere dintre salariații județului dețin funcții în cadrul instituțiilor publice, după cum apreciază experții din cadrul Institutului Național de Statistică. Polul economic al Ialomiței ar trebui să fie reședința jude­țului, municipiul Slobozia. Datele pre­zentate de site-ul topfirme.com arată că aproape jumătate din cele 16 mii de firme din județ există la Slobozia. Totuși, realitatea este cu totul alta. Econo­mia ora­șului se bazează, în mare parte, pe activitatea întreprinsă de firmele mici, cu cel mult 20 angajați, magazinele de cartier și cele 5 supermarketuri. Firmele mari care aveau 100 de angajați sunt aproape istorie. Cel mai viu exemplu este societatea Chemgas Holding (fostul Combinat Chi­mic), firmă care, până în 2016, era printre cei mai mari angajatori ai județului, cu peste 600 de persoane. În prezent, cel mai mare angajator al județului a devenit firma cu cele mai ridicate datorii către stat și creditori. Potrivit Tribunalului Ialomița, acolo unde Chemgas Holding și-a solicitat insolvența, societatea are acumulate datorii de cel puțin 8 milioane de lei. Mai mult, societatea a concediat anul trecut aproape toți angajații în urma proceselor repetate de concediere colectivă. Totuși, există și câteva firme mari din Slobozia, cu activitate economică profitabilă. Printre ele se numără Expur SA (cu 1,1 miliarde de lei cifră de afaceri și 460 de angajați), Pet Star Holding (cu 105 milioane de lei cifră de afaceri și 100 de angajați) sau Oyl Holding Company AG SRL (cu 95 milioane de lei cifră și afaceri și 372 de angajați).

Radiografia economică a Urziceniului Potrivit site-ului de specialitate amintit mai sus, la Urziceni există aproape 1500 de societăți comerciale care anul trecut au avut o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei. În cadrul acestora își desfășurau activitatea peste 5000 de angajați. În rea­litate, orașul Urziceni este la fel de sărac, multe dintre firmele active ale orașului fiind de fapt mici magazine sau afaceri de familie. Cei mai mari angajatori ai municipiului, care asigurau mai bine de jumătate din locurile de muncă existente în oraș, și-au întrerupt activitatea din cauza problemelor economice pe care le-au în­tâmpinat. Este vorba despre firmele Alison Hayes și producătorul de zahăr Lemarco Cristal SRL. Declinul Alison Hayes a în­ceput în prima parte a anului 2017, când a anunțat că închide fabrica din Urziceni, lăsând fără locuri de muncă peste 300 de angajați. Decizia a redus profiturile producătorului cu peste 15%, profitul înre­gistrat la finalul anului trecut fiind de doar 288 milioane de lei. Lemarco Cristal SRL a luat decizia de a intra în insolvență în primăvara acestui an, des­chi­zând imediat și procedura de conce­diere colectivă. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița, peste 200 dintre angajați au fost concediați de către societate. Firma se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește plata furnizorilor și distribuitorilor. În 2017, potrivit topfirme.com, profitul firmei a fost de 93 milioane de lei, în timp ce datoriile au depășit va­loarea de 100 milioane de lei.

Fetești, orașul asistaților sociali În ultimii 3 ani, toate statisticile Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Sociale Ialomița arătau că Fetești este singura localitate din mediul urban care are cei mai mulți asistați sociali. Infor­ma­ția nu mai surprinde pe nimeni în condi­țiile în care din punct de vedere economic orașul este «mort». Cu puțin peste 1400 de firme, Feteștiul are doar 2000 de angajați. Cei mai mari angajatori ai orașului sunt firmele Agrichim SRL, controlată de latifundiarul Viorel Nica, și Agrofam Holding, administrată de Ștefan Poienaru. Topfirme.com arată faptul că situația celor două societăți nu este una tocmai favorabilă. Astfel, Agrichim SRL a avut în 2017 o cifră de afaceri de 33 mili­oane de lei, însă datoriile pe care le-a acumulat au depășit 20 de milioane de lei. Agrofam Holding a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 14 milioane de lei, însă valoarea datoriilor acumulate a depășit 35 milioane de lei. Tricotaje Fetești SA este unul dintre cei mai mari angajatori ai orașului, oferind peste 300 de locuri de muncă. În 2017, firma a avut o cifră de afaceri de 8 milioane de lei, acu­mulând datorii de peste 2 milioane de lei.

Situația economică a orașelor mici Până la începutul anilor 2000, orașul Țăndărei avea cea mai activă industrie din Ialomița, cu 4 fabrici în funcțiune. Astăzi, nu mai are nimic... Fabricile s-au închis una câte una, lăsând în urma lor fiare vechi și sute de șomeri. În ultimul timp, întreaga activitate economică s-a concentrat în jurul firmei Floarea Inter­național, societate creată pe ruinele de­functei Ultex. În prezent, firma și-a cerut insolvența, iar angajații mai au de primit salarii restante. Totuși, la Țăndărei, arată statisticile de pe internet, există 604 firme. Cel mai mare angajator din prezent al orașului este AGFD Țăndărei, care oferă 128 de locuri de muncă. Anul trecut societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 100 milioane de lei, dar a acumulat datorii de 60 milioane de lei. ADI ECOO 2009 Țăndărei, creată în urma asocierii a 11 administrații locale din vecinătatea ora­șului este considerată printre cei mai mari angajatori din Țăndărei, oferind 43 de locuri de muncă. În 2017 a înregistrat o cifră de afaceri de 1 milion de lei, dar datoriile sale au însumat peste 1 milion de lei. De asemenea, firma se află într-un proces de insolvență de câțiva ani. Amara, orașul președintelui Moraru, supraviețuiește doar pe timp de vară, din turismul bal­near. În rest, activitatea economică a orașului este aproape inexistentă. Cel mai mare angajator al orașului a fost desemnat în 2017 Amara Turism SRL, cu 78 de angajați. Cifra de afaceri a societății a fost anul trecut de 8 milioane de lei, iar datoriile acumulate au depășit 2 milioane de lei.

361 de firme radiate în Ialomița
Situația dezastruoasă a economiei județului Ialomița este relevată și de statisticile Oficiului Național al Registrului Comerțului. Astfel, potrivit ONRC, de la începutul anului și până la sfârșitului lunii august 2018, în județ au fost radiate 361 de societăți comerciale. De asemenea, în aceeași perioadă de timp, și-au cerut insolvența 75 de societăți comerciale. Alte 109 firme au fost dizolvate între 1 ianuarie 2018 și 31 august 2018.

Ialomița, județul fără investitori
Cea mai mare pro­ble­mă a județului Ialomița o reprezintă lipsa investitorilor. Cele câteva afaceri cu capital străin care există în jude­țul nostru pot fi numărate pe degetele unei singure mâini și există doar în domeniul agriculturii. În industrie, de exemplu, nu există nicio firmă din afară interesată să dezvolte o afacere pe teritoriul județului Ialomița. Adminis­trațiile județene au încercat de-a lungul timpului să atragă investitori străini, însă demersurile au eșuat de fiecare dată. De cele mai multe ori, s-a dat vina pe neprice­pe­rea celor perindați la conducerea Consi­liului Județean Ialomița în a negocia cu oamenii de afaceri din străinătate. Un raport al Băncii Naționale a României privind investi­țiile străine directe realizate în țara noastră anul trecut confirmă această rea­litate. Potrivit documentului oficial, Ialomița se află printre județele cu cele mai mici cifre din acest punct de vedere... Astfel, valoarea fondurilor provenite din investiții străine derulate în județul nostru a fost în 2017 de doar 293 milioane de euro.

5 Octombrie 2018, 08:05 (1378 vizualizări - 4 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Moraru Victor :
(7 Octombrie 2018, 15:53)
Noi PSD neam ținut de cuvânt am luat comisioane de la firmele de constructii care au lucrat acolo numai că investitori aduce Moncioiu din America. Dar nu vrea că el nu prea e de vină decât că a spălat din gură că face pe dracu să îl ia. MONCIOIU FACE UN ORAS EUROPEAN. Haideți să îi mai votăm o dată pe Stoica si Ionascu că nu au avut timp sa termine ce au inceput. Mai avem un candidat de incredere pe PERICLE. Votatii cu incredere. Multumesc
Mary:
(7 Octombrie 2018, 11:58)
  Mai țineți minte?! Victor Ponta, aflat în fruntea PSD, câștiga detașat la alegeri cu promisiuni de genul, un milion de locuri de muncă, etc. Astăzi, aici, se regăsesc locurile de muncă promise. Acești oameni ai PSD, de sus pâna jos, nu au limită în a spune minciuni. Așa încurajează tinerii șă rămână în țară. Niște lepre! Și mai vorbesc de familia tradițională, care familie?! Acești copii, nu au curajul nici să viseze, dar să-și întemeieze o familie, un cămin. 
Viki:
(6 Octombrie 2018, 20:37)
Pai unde este cei care acum vreo 2 ani ne promitea ca Ialomița si Slobozia va curge lapte si miere si ca in par cu IMM Slobozia va fi plin de investitori în care sa creeze aproape 700 de locuri de munca si care domnul de la Conducerea județului i se spunea ceva cu European ul,si ca județul asta va fi Europenizat inafara pe la sedintele de consiliu judetean nu se vorbeste decit de 70 000 de proiecte pe drumul judetean între Grivița Smirna Scânteia Pina in Dn 21A si practic drumul ala arata extrem de jalnic si de Spitalu Judetean care si acolo inafara de Computeru Tomograf instalat acum vreo câteva zile in Policlinica si niste lifturi in care tie frica sa intri in ele ca ori ai sansa sa rămâi blocat ori cu butoanele care ai tendința sa te electrocutezi ,in rest condițiile hoteliere lasa de dorit,,,,,altceva nu am mai vazut sa miste in anii astia 2 Asa ca domnilor din conducere aplicativă de treaba cu fapte nu cu vorbe si cu tot felu de simpozioane pe la Amara ca nu stiu cum iesiti la vopsea in fata electorilor peste 2 ani sau cit mai este pina la alegeri !,,,,,,
Oarecare:
(5 Octombrie 2018, 18:43)
Orice ati scrie este asa....de ochii lumii. Nu aveti taria sa publicati toate comentariile.Nu mai scrieti de cj ialomita, asta este.doar de fatada. Cand ati scris de salarii nu ati avut taria sa publicati toate comentariile.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 20 Oct 2018
175 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

19 Octombrie 2018, 17:05


ITM Ialomița: Simpozion «Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor periculoase»

Cu ocazia Săptămânii Europeane pentru Securitate și Sănătate în Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița organizează simpozionul cu tema «Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2018, 08:10
(219 vizualizări - 0 comentarii)


2

IPJ Ialomița: Campanie de prevenire a fraudelor informatice «CyberScams»

În perioada 17-23 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni, în parteneriat cu Europol și Federația Europeană a Băncilor, lansează o campanie de prevenire a celor mai întâlnite 7 tipuri de fraude în mediul ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2018, 08:05
(177 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Octombrie 2018, 17:10


Muteni Buzău: Copil ars sub ochii părinților

Neatenția părinților a avut urmări grave asupra unui copil de 1 an și 3 luni din comuna Munteni Buzău. Micuțul se juca nesupravegheat în curte, moment în care a căzut peste focul pe care părinții l-au aprins ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2018, 11:48
(570 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 1400 de amenzi, 62 de permise reținute

Polițiștii au aplicat peste 1400 de sancțiuni contravenționale și au reținut 62 de permise de conducere, în cadrul unei acțiuni de 3 zile desfășurate în județul Ialomița, sub coordonarea Direcției Rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:50
(620 vizualizări - 0 comentarii)


6

Autoturism căutat de autoritățile britanice, identificat de polițiștii ialomițeni

Un autoturism căutat pentru confiscare de autoritățile britanice a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița. Autoturismul ce aparținea unui bărbat în vârstă ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:45
(709 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A dat în marșarier și a lovit un pieton

În cursul zilei de joi, 11 octombrie a.c, pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:40
(749 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


8

Slobozia: L-a atacat cu o lopată

În după-amiaza zilei de miercuri, 10 octombrie a.c., un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost lovit în cap cu o lopată de către un cetățean. Victima tăia iarba de pe marginea drumului când a fost zărit de ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 14:10
(912 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia scandal


Fetești: S-a aruncat în gol de la balcon

În dimineața zilei de joi, 11 octombrie 2018, în jurul orelor 3,00, o tânără de 19 ani din Fetești s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului în care locuia, cu intenția de a se sinucide. Fata a supraviețuit ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 10:30
(975 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Grevă a transportatorilor

Slobozia: Grevă a transportatorilor

Greva generală a transportatorilor blochează circulația autobuzelor din Slobozia către București. Transportatorii locali au ales să nu efectueze joi, 11 octombrie 2018, nicio cursă către Capitală. Aceștia ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 10:20
(882 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza în data de 19 octombrie 2018, orele 9,00, «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», eveniment care va avea loc ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2018, 16:10
(791 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: 3 cutremure în interval de o oră!

3 cutremure au avut loc în județul Ialomița, în decursul unei singure ore. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter, scrie Mediafax. Potrivit Institutului ...[citește_toată_știrea]

7 Octombrie 2018, 17:30
(1963 vizualizări - 4 comentarii)


Perieți: Mort în accident

Perieți: Mort în accident

Coliziunea dintre un autocamion și un autoturism produsă joi, 4 octombrie a.c., în jurul orelor 19,00, în comuna Perieți, a condus la decesul șoferului din turism, un bărbat în vârstă de 61 de ani. Echipajele ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 10:10
(1392 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Doi tineri suspectați de «furt din autoturism», reținuți

Polițiștii slobozeni cercetează doi tineri, de 17 și 18 ani, pentru «furt calificat», cei în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore. Astfel, polițiștii au identificat doi tineri de 17, respectiv 18 ani, ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:35
(1101 vizualizări - 0 comentarii)


Urmăriți internațional, depistați de polițiștii ialomițeni

Marți, 2 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJIalomița au acționat pe raza județului, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:20
(1047 vizualizări - 0 comentarii)


Maternitatea Urziceni, una dintre maternitățile pe care «Salvați Copiii» le dotează cu aparatură medicală vitală prematurilor

În România, nașterea rămâne discriminatorie: o maternitate lipsită de aparatură medicală vitală poate însemna, pentru un copil născut prea devreme, o salvare venită prea târziu. Este cazul Maternității ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:10
(923 vizualizări - 0 comentarii)


Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița: «Salonul Anual de Carte» a ajuns la ediția a 27-a

Luni, 1 octombrie 2018, la orele 12,00, a debutat a 27-a ediție a «Salonului Anual de Carte» organizat de către Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița. Prestigioasă prin prisma longevității, ediția ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2018, 09:10
(1108 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Au fost înlocuiți 20 de președinți de secții de votare la Referendum

Ialomița înregistrează primele probleme în procesul de organizare a scrutinului pentru Referendumul de modificare a Constituției, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie 2018. Astfel, 20 de președinți ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2018, 17:20
(1603 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Contrabandist de țigări, prins de polițiști

Urziceni: Contrabandist de țigări, prins de polițiști

Un tânăr, de 31 de ani, din Urziceni, este principalul suspect într-un dosar de contrabandă cu țigări, instrumentat de polițiștii Ialomițeni. Oamenii legii au efectuat la locuința sa o percheziție domiciliară ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 17:00
(1291 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 1-5 octombrie a.c., orele 6,30-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor de electricitate. Aceste ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:40
(1552 vizualizări - 1 comentariu)


ITM Ialomița: Constructori amendați

În cursul anului 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat acțiuni de control în cadrul unei campanii de instruire și informare cu privire la activitățile din domeniul construcțiilor ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:25
(1455 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Caravana «Fii pregătit!»

Sâmbătă, 29 septembrie a.c., între orele 10,00-17,00, va ajunge în orașul Slobozia caravana SMURD «Fii pregătit!». Aceasta va fi amplasată pe bulevardul Chimiei, în Piața Unirii și are ca scop instruirea ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:15
(1439 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în loc. Cosâmbești, jud. Ialomița
angajează
ȘOFERI AUTOCAMION
Cerințe:
-studii medii
-permis de conducere categoria B și C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități:
-participă la operațiunile de încărcare
și descarcăre a autovehiculului
Beneficii:
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune
atât la sediul din Cosâmbești
cât și pe următoarea adresă de
email: agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține și
la telefon 0749/082.231

28 Septembrie 2018, 10:05


Urziceni: S-a înecat la pescuit

Marți, 25 septembrie 2018, în jurul orelor 14,00, un apel primit la Dispeceratul ISU Ialomița semnala prezența a doi bărbați în zona unei amenajări hidrotehnice din beton, aflată pe râul Ialomița, în apropierea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 09:05
(1462 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni înecat


Cosâmbești: Prins cu aproape 100 kg de pește în portbagaj

Polițiștii ialomițeni acționează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal. Astfel, a fost depistat, pe raza localității Cosâmbești ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:45
(1652 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente în Ialomița: Două persoane decedate, patru rănite

În cursul zilei de marți, 25 septembrie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere. Primul eveniment s-a produs în jurul orelor 16,00, în apropiere de comuna Sinești și s-a soldat ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:15
(1372 vizualizări - 0 comentarii)


Deținătorii de câini periculoși, în atenția polițiștilor ialomițeni

În perioada septembrie-decembrie 2018, polițiștii ialomițeni desfășoară acțiuni de prevenire a oricăror incidente în care sunt implicați câinii periculoși sau agresivi și de verificare a modului de respectare ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:05
(1509 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Exercițiu la Țăndărei

Joi, 27 septembrie 2018, de la orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița organizează în orașul Țăndărei un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 07:45
(1585 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza în data de 19 octombrie 2018, orele 9,00, «Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți». Evenimentul se va desfășura la Slobozia, în ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2018, 17:20
(1533 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...