Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Adrian Mocioniu pledează pentru desființarea Seminarului Teologic Slobozia

Preocupat brusc de Educație

Adrian Mocioniu pledează pentru desființarea Seminarului Teologic Slobozia

bonus: DREPT LA REPLICĂ al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Convins că a rezolvat toate celelalte pro­bleme ale comunității, primarul Adrian Mocioniu s-a declarat preocupat de «calificarea elevilor din Slobozia» conform cerințelor care apar pe piața muncii. Declarația a fost făcută imediat după prezentarea unei solicitări a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, prin care aceasta dorește ca Seminarul Teologic «Ioan Gură de Aur» să obțină personalitate juridică.

Păcătosul Adrian a fluierat în biserica Preasfințitului
La finalul ședinței Consi­liu­lui Local Slobozia, consilierii locali au fost informați cu pri­vire la o solicitare a Episcopiei prin care dorește ca Seminarul Teologic să obțină personalitate juridică. So­licitarea a declanșat o polemică virulentă în rândul consilierilor locali. Manuela Zainea, a declarat, în dubla sa calitate de inspector general școlar și consilier local, că aprobarea acestui statut în timpul anului școlar ar bulversa procesul de învățământ generând confuzii la nivel administrativ. «Nu știm ce repercusiuni are o astfel de hotărâre... Aici primează in­teresul copilului! Se destructu­rează niște posturi, nu mai există continuitate la clasă... Acolo sunt doar 80 de elevi. Pe timpul anului școlar este imposibil de luat o astfel de hotărâre. Eu, deocamdată, mă opun!». La fel de deranjat s-a dovedit a fi de posibilele efecte ale deciziei chiar primarul Adrian Mocioniu. Conștient că este «moțul» de la basca administrației locale, el s-a declarat preocupat de «calificarea elevilor din Slobozia» conform cerințelor care apar pe piața muncii. «Suntem preocupați de situație, am colectat date statistice, am înființat chiar și o Direcție de Educație, am preluat date de la AJOFM... Și, vă spun foarte sincer, n-am văzut pe nimeni care să caute acolo cântă­reți în biserică! Și noi scoatem câte 30 pe an, din câte am înțeles de la doamna Zainea... Este clar că e nevoie de o rețea școlară adaptată la nevoile de pe piața muncii! Suntem un județ preponderent agricol, poate e nevoie de un liceu cu acest speci­fic, nu de un Seminar Teologic cu personalitate juridică... De asemenea, trebuie să întărim Colegiul Național, să-l facem un liceu de referință... Vom constitui un grup de lucru care să eva­lueze toate aceste informații și care să ne ofere politici educațio­nale eficiente la nivelul municipiului!» a declarat Adrian Mocioniu, printre altele. Reamin­tim că Seminarul Teologic «Ioan Gură de Aur» a fost înființat special de Preasfințitul Nifon, care avea nevoie de instituție pentru a avansa în cariera arhiepiscopală. De asemenea, se cuvine a fi precizat că și Preasfințitul Vincențiu se sprijină activ pe această instituție de învă­țământ pentru a-și «cimenta» vii­torul statut în ierarhia Bisericii Or­todoxe. În aceste condiții, apreciem că «fratele» Adrian și-a dat foc la valiza ad­ministrativă, vorbind, ca de obicei, fără să se gândească la consecințe. Doamne, că mare mai e grădina Ta! Și tare mic gardul...

DREPT  LA  REPLICĂ
Legat de articolul apărut în ziarul Independent, în data de 3 octombrie 2018, referitor la discuțiile avute în cadrul ședinței Consiliului Local Slobozia despre solicitarea Seminarului Teologic Ortodox «Sfântul Ioan Gură de Aur» din Slobozia de a funcționa ca unitate cu personalitate juridică, fără a avea alte structuri arondate, precizăm faptul că s-a produs o mare confuzie și dezinformare a opiniei publice.
De aceea, facem următoarele precizări:
În anul școlar 2018-2019, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur-Slobozia funcționează ca unitate școlară cu personalitate juridică, având ca structuri arondate Școala Gimnazială Nr. 4, Slobozia, și Grădinița cu Program Normal «Pinocchio» Slobozia, conform HCL Slobozia nr 17/25.01.2018.
Pentru o mai bună administrare a școlilor vocaționale cu profil teologic, Guvernul României a emis Ordonanța de Urgență Nr. 9/2018, privind modificarea și completarea unor acte normative în domeniul Educației, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 744 din 28 august 2018, care prevede ca la art. 19 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 să se adauge alineatul 31 cu următorul cuprins: «Prin excepție de la prevederile alin. (1), unitățile de învățământ care școlarizează pe filiera vocațională, cu profil teologic, la cererea cultelor recunoscute de stat, pot funcționa cu efective mai mici de elevi și cu menținerea personalității juridice». În lumina acestor reglementări și ținând cont de specificitatea activităților din această unitate școlară, Seminarul Teologic Slobozia a cerut Consiliului Local Slobozia funcționarea ca unitate cu personalitate juridică, fără a avea alte structuri arondate. Menționăm că mesajul transmis autorităților locale nu a vizat recunoașterea personalității juridice a Seminarului Teologic Ortodox Slobozia, dat fiind că o deține deja, ci doar desprinderea de structurile arondate.
Redăm, în cele ce urmează, un fragment din adresa Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, nr. 3640/12.09.2018:
«A rămâne unitate de sine cu personalitate juridică reprezintă pentru Seminarul Teologic Ortodox Slobozia, precum și pentru celelalte școli vocaționale cu profil teologic din țară, o necesitate de ordin organizatoric, întrucât Seminarul funcționează după un regulament special, are un program diferit de celelalte școli, la care se adaugă participarea la practica liturgică sau la meditațiile colective. Pentru toate acestea se întocmesc documente de autoritate, care nu concordă cu obiectivele învățământului cu program normal, fapt pentru care, în momentul de față, toate documentele se alcătuiesc în două direcții, prima parte vizând învățământul teologic, iar cea de-a doua, învățământul general.
A fi elev într-un liceu vocațional cu profil teologic înseamnă purtarea unei uniforme școlare, participarea la un program de pregătire după orele de curs, servirea meselor la ore fixe, cazarea în cămin a elevilor, participarea la slujbele religioase oficiate în duminici și sărbători la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului“ din Slobozia etc. Aceste lucruri nu pot fi impuse în învățământul laic.
Din punctul de vedere al Centrului Eparhial, faptul de a emite binecuvântări pentru persoanele care doresc să ocupe un post didactic vacant la unitățile școlare arondate Seminarului Teologic, reprezintă o prevedere irelevantă a Metodologiei de mișcare a personalului didactic din învățământul preuniversitar de Stat, dar ea trebuie respectată în virtutea faptului că acele unități aparțin de Seminarul Teologic. În cazul funcționării Seminarului ca unitate distinctă, nu va mai fi nevoie de emiterea binecuvântării arhierești pentru cadrele didactice care funcționează la învățământul preșcolar, primar și gimnazial, lăsând grădinițelor și școlilor autonomia de a selecta personalul de predare».
În solicitarea noastră, depusă la Registratura Primăriei Slobozia, în data de 13 septembrie 2018, cu numărul de înregistrare 75010, nu se prevede schimbarea rețelei școlare în timpul anului școlar, ci atunci când cadrul legal va permite aceasta. De aceea, afirmația că se «destructurează niște posturi» este nefondată, deoarece Metodologia de mișcare a personalului didactic din învățământul preuniversitar dă posibilitatea cadrelor didactice să-și completeze norma de predare chiar din primele etape de mobilitate, înaintea concursului de titularizare.
Mai gravă este afirmația că nu există solicitări pe piața muncii pentru absolvenții de Seminar. Menționăm că Seminarul Teologic este un liceu vocațional cu profil teologic și nu o școală de cântăreți bisericești, nici o școală profesională. Absolvenții de Seminar, în marea majoritate (peste 90%), își continuă studiile teologice la Facultățile de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Române. Seminarul pregătește în primul rând viitori slujitori ai altarelor pentru parohiile din județele Ialomița și Călărași. Într-o proporție covârșitoare, preoții hirotoniți în Episcopia Sloboziei și Călărașilor au, la bază, studiile efectuate la Seminarul nostru, singurul din ambele județe care compun Episcopia Sloboziei și Călărașilor.
În acest sens, considerăm că ar trebui să fie o mândrie pentru municipalitatea slobozeană să aibă pe teritoriul ei o astfel de școală teologică, mai ales că absolvenții Seminarului s-au clasat pe primele locuri la promovabilitatea examenului de Bacalaureat, între liceele din județ.
Din modul de abordare folosit de către domnul primar față de solicitarea Seminarului Teologic din Slobozia, tragem concluzia că răspunsul este rezultatul ignoranței și a unei atitudini cel puțin neprietenoase, care ignoră nevoile comunității și nu propune o analizare «sine ira et studio» a posibilelor soluții.
(Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor)

9 Octombrie 2018, 11:40 (5205 vizualizări - 24 comentarii)

Citiți și:
Administrația Mocioniu promite locuințe sociale în valoare de 9,2 milioane de lei
«Bilanțul după 4 ani de mandat va fi unul pozitiv!»
Povestea porcului (II)
Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului

Comentariile cititorilor:


Apropo:
(13 Octombrie 2018, 20:45)
Apropo inchidem si noi gropa de gunoi ? Wow Am facut o pezie , dar avem o groapa de gunoi in mijlocul orasului se inchide dracului odata ?
@gogu:
(12 Octombrie 2018, 19:42)
Te dai greu,gogu. De cap. Explica-ne noua, muritorilor de rand, de la inaltimea caror studii si analize de prestigiu dai tu sentinte?
Cornel:
(12 Octombrie 2018, 19:12)
Nu toți popii sunt jagardele, 80%, sigur! Seminarul scoate rebuturi ca multe alte licee. Să mai pună osul la munca fizică, nu învață nimic, nici meserii nu știu!
gogu:
(12 Octombrie 2018, 15:51)
Te prinzi greu nene. Concluzia e ca nu ducem lipsa de absolventi de seminar cu sau fara personalitate juridica. Sunt ultra-suficienti cei existenti deja
@gogu:
(12 Octombrie 2018, 13:43)
Ai gresit pagina cu scuipatul bisericii, subiectul aici e altul.
gogu:
(12 Octombrie 2018, 11:55)
Biserica si-a stricat renumele de cel mai bun vehicul electoral dupa gogorita cu familia traditionala. Desi popii au insistat la fiecare predica de saptamani bune sa trimita babele la vot , fasul pregatit pentru relansarea dictatorului  penal Dragnea nu a mai prins. Nu va mai dati preacuratilor credinciosi de ceasul mortii si nu mai afurisiti pe cei care nu au votat , respectati-le alegerea , asa e crestineste. In aceeasi masura nu va mai dedati la amenintari cu iadul si nefericirea vesnica,  , atentie la ce propovaduiti ca pana la discreditarea totala nu mai aveti decat un pas.In continuare barbatii se vor lua cu femei si vor asigura perpetuarea speciei si fara sa facem jocuri politice murdare. Cei care sunt bolnavi si au oarece deviatii nu trebuie omorati in piata publica , ii lasam in plata Domnului cu necazurile lor. Doamne ajuta!
gika:
(11 Octombrie 2018, 19:58)
sunt curios ce vor face popii in fosta cantina a partidului ,ca au luat o si pe asta 
Moncioiu :
(10 Octombrie 2018, 20:52)
Cunosc bine relatia acolo care iese popa si vrea o bisericuță intr un sat înțelegeți 40 000 nu mint apoi sa facă ce vrea preasfintitu dacă nu se organizează concurs si pierde popia. Asta e una din afacerile PSD .mai vreți exemple.
@Popa Jagardea:
(10 Octombrie 2018, 18:01)
Ne-am prins: ai credinta "liber consfintita". Adica ti-ai sfintit-o tu cu.. tine. Deci tot cu "popicismul" te ocupi si tu. Respect? Ne inclinam in fata ta. De ras!
Popa Jagardea:
(10 Octombrie 2018, 14:25)
Credință avem fiecare, liber consființită. Nu toți suportăm ipocrizia și hoția bisericii actuale, nu confundăm credința cu popicismul de azi. O afacere, in mod de parvenire! Respect pentru popi?! Să aibă cine nu-i cunoaște!
Bidon:
(10 Octombrie 2018, 14:18)
Seminarul este în viață încă, pentru o masă bună, gratis, și pentru niște profesori ajunși acolo prin mijloace ,,moderne”. Succes, Primarule! Măcar de s-ar reuși desființarea unei căpușe, că D-zeu mai are și alte treburi de făcut....poate ne dă apă de băut plătită o singură dată!
o ea:
(10 Octombrie 2018, 12:57)
dupa ce termina liceul și ulterior facultătile de teologie, se intorc pe meleagurile natale. și ce urmează? bani de la bugetul local/județean pentru construirea altor biserici că deh....dacă tot au facut atâta școală...au nevoie și de un loc de muncă. 

Mary:
(10 Octombrie 2018, 12:39)
Vede-L, Doamne!
Groaznic:
(10 Octombrie 2018, 08:37)
In acest liceu de "popi" ca ei de fapt nu ies popi, ies niste vanzatori de lumanari cu liceu, 1 maxim 2 ajung la Bucuresti sa faca si ei o facultate, sau aia cu banuti la Constanta, toata lumea vine de la tara ca asa a zis mamaita, lasa mama du-te ca iesi popa si te respecta lumea, ai banuti, copane, pilaf. Hai sa fim seriosi ca nivelul elevilor de aici este destul de jos, nimeni nu invata si se poate vedea asta din rezultatele obtinute la bacalaureat, unde 80% din ies nu trec din prima, acest liceu este tinut de Biserica, tot de ea ca si multe alte lucruri inutile in acest oras sau judet, rostul acestui liceu nu il vad, inainte acolo era corp al Liceului de Arte. Orice absolvent de liceu poate face o facultate de profil si automat sa iasa popic(sau popica pentru prea fericitul, haladitul), ii injecteaza in creier de la cele mai fragede varste cu prostii politice pentru ca biserica nu mai rosteste rugaciuni ci poarta discutii politice, incearca sa imparta poporul in doua si sa-i mute pe toti la PSD, ca na acolo e grosul, conducerea judetului este din pardin, cotizeaza mai mult decat cei 100 de lei pe care ii da omul de rand anual pentru nimic(cei 100 de lei reprezinta cotizatia anuala pe care o platesc majoritatea cetatenilor per casa apartament pentru ca altfel nu-i ingroapa nimeni in caz de Doamne fereste). In incheiere va pot spune ca cel mai periculos partid tot Biserica ramane, asa ca fratilor aderati, la fotolilul de primar in urmatoarele alegeri se vor bate PS Vintentiu cu ......nimeni ca nimeni n-are curaj sa concureze cu el ca il vede Dumnezeu. 
multumim PSD !:
(10 Octombrie 2018, 07:34)
Doamneeeeeeeeeeeeee ce dobitoc de primar a pus PSD ! Si dupa cum se faleau ei, asta e cel mai bun si promitator iar el reprezinta viitorul luminos al partidului si al acestei urbe. Un nimic atat el ca om si administrator al orasului dar si acest partid plin numai de corupti si lichele. Va asteptam in public sa veniti sa ne cereti voturile sa va umplem frigiderele si sa va dam cu HUOOOOOOOOO !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 20 Feb 2019
145 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Cotorca: Cetățean bulgar, mort într-un accident rutier

Cotorca: Cetățean bulgar, mort într-un accident rutier

Un bărbat a murit în dimineața zilei de marți, 19 februarie 2019, după ce tirul pe care îl conducea s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea Drumului Național 2, în zona satului Cotorca. Șoferul a rămas ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2019, 09:20
(508 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Februarie 2019, 16:30


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe zone din ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 16:25
(683 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Urziceni, două persoane rănite

Un accident rutier s-a produs joi, 14 februarie a.c., pe DN2A, în apropiere de muncipiul Uziceni, soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce o tânără, de 21 ani, din Cosâmbești, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:35
(634 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


4

Ialomița: Șoferi beți și fără permis, la volan

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 32 ani, din Urziceni în timp ce conducea un  autoturism pe raza localității Moldoveni, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:30
(518 vizualizări - 0 comentarii)


5

Tineri din Ion Roată, hoți din locuințe. Percheziții la Slobozia și Amara!

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Ion Roată au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, din Ion Roată, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:25
(705 vizualizări - 0 comentarii)


6
Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Accident rutier produs joi, 14 februarie 2019, pe șoseaua de centură a Sloboziei, în zona Mânăstirii «Sfinții Voievozi». Se pare evenimentul rutier ar fi fost provocat de un călugăr care slujește în cadrul ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 17:10
(1123 vizualizări - 0 comentarii)


7

Acțiune de amploare a polițiștilor pe raza localității Movilița

Miercuri, 13 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale au efectuate pe raza comunei Movilița percheziții la persoane fizice bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de «furt din locuință ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 16:40
(607 vizualizări - 0 comentarii)


8

Tânăr din Stelnica, bănuit a fi spărgător de case

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii feteșteni au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Stelnica, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat». La sfârșitul anului 2018, tânărul ar fi intrat ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:15
(773 vizualizări - 0 comentarii)


9

Trei tineri din Ciochina, arestați pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au identificat trei tineri, de 18, 21 și 30 de ani, din comuna Ciochina, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «tâlhărie calificată», faptă comisă asupra unui alt tânăr, de 19 ani, ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:10
(896 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Scânteia, la volan fără permis

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, în vârstă de 48 ani, din Scânteia, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu fără a poseda permis de conducere. De ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:05
(761 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Miercuri, 13 februarie a.c., în jurul orelor 5,00, pe DN21, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 51 de ani, din județul Galați, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 08:40
(2016 vizualizări - 2 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Februarie 2019, 16:15


Munca «la negru», în atenția ITM Ialomița

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna ianuarie  2019, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 15:55
(917 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți la volan

Doi ialomițeni, de 47 și 56 ani, au fost depistați de polițiștii rutieri luni, 11 februarie 2019, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice. Ambii ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:20
(856 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Dosar penal pentru o remorcă

Un bărbat, de 40 ani, din Fierbinți-Târg, a fost depistat de polițiștii ialomițeni pe raza localității Maia, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism care tracta o remorcă. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:10
(957 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: A murit intoxicată cu monoxid de carbon

O bătrână de 75 de ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon, în propria locuință. Femeia a fost descoperită de vecini, care au observat că atât ea, cât și soțul ei, nu au ieșit din casă. Oamenii s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 16:15
(1047 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Astăzi, 11 februarie a.c., în jurul orei 10,00, 3 autospeciale de stingere și o autosanitară SMURD de la Detașamentul Urziceni s-au deplasat la o vulcanizare din Manasia. Incendiul a pornit de la un cap ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 12:34
(1328 vizualizări - 0 comentarii)


Drajna: O femeie a murit într-un accident rutier

O femeie a murit și alte trei persoane au fost rănite, în urma impactului dintre un tir și un autoturism, produs la ieșirea de pe A2, în zona localității Drajna. La fața locului s-a intervenit cu un elicopter ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2019, 12:12
(2322 vizualizări - 2 comentarii)


Accident la Urziceni

Marți, 5 februarie a.c., un tânăr de 18 ani din comuna Axintele, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiul Urziceni, nu a respectat semnificația indicatorului «Oprire» și a pătruns în intersecție ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:25
(1536 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Bucureștean arestat la Ion Roată pentru «tentativă de furt»

Polițiștii Secției Rurale Ion Roată au reușit identificarea unui bărbat, de 39 de ani, din București, pe numele căruia Judecătoria Sectorului 2 București a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:10
(1604 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Dosar penal pentru conducere fără permis

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au depistat pe raza comunei Perieți un bărbat, de 31 de ani, din localitate, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu deși nu deținea ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:05
(1579 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Albești, reținut pentru furturi din locuințe

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au reținut un tânăr, de 24 de ani, din Albești. Acesta ar fi sustras mai multe scule electrice și produse accizabile din anexele unor locuințe de pe raza comunei de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:25
(1694 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Arestat pentru «distrugere» și «loviri sau alte violențe»

Polițiștii Secției Rurale Grivița au acționat pe raza de competență, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:05
(1742 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Grivița arestare


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă pentru studenți în Germania

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița anunță organizarea selecției pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:45
(1582 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: «Șoferi» urmăriți de polițiști

Un bărbat, de 34 ani, din Manasia, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, a încercat să se sustragă controlului polițiștilor. Din verificările efectuate, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:30
(1542 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au depistat doi bărbați, de 45, respectiv 46 ani, ambii din comuna Făcăeni, în timp ce se deplasau cu o căruță, având asupra lor pește din speciile ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:25
(1681 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

La sfârșitul de săptămână precedent, polițiștii rutieri au depistat trei bărbați, de 27, 32 și 64 de ani, din Slobozia, respectiv București, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:15
(1540 vizualizări - 0 comentarii)


Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Sâmbătă, 2 februarie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători «Întâmpinarea Domnului» la Catedrala Episcopală «Înălțarea Domnului ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 17:05
(2494 vizualizări - 5 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,57%, rata șomajului în luna decembrie 2018

La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 5268 șomeri (din care 2184 femei), rata șomajului fiind de 5,57%. Comparativ cu luna ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 15:20
(1982 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
suporter în Săptămâna victoriilor cetatean în Traficanții de minori din Țăndărei au fost achitați de judecători Radu în Ministerul Educației, obligat să o repună în funcție pe Luminița Barcari ADRIANA în Ministerul Educației, obligat să o repună în funcție pe Luminița Barcari @ADRIANA în Inspectorul general școlar Manuela Zainea pune virgulă între subiect și predicat @Costel în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița Adrian în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița ADRIANA în Inspectorul general școlar Manuela Zainea pune virgulă între subiect și predicat Eu în Primarul Nicoleta Toma acuză Opoziția de «sabotaj administrativ» Costel în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița Cornel în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița Liviu în Primarul Nicoleta Toma acuză Opoziția de «sabotaj administrativ» comentator în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița Plangaciosu în Primarul Nicoleta Toma acuză Opoziția de «sabotaj administrativ» Plangaciosu în Primarul Nicoleta Toma acuză Opoziția de «sabotaj administrativ» Victor Pirvu în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița haihui în Primarul Nicoleta Toma acuză Opoziția de «sabotaj administrativ» Vasile în Datoriile acumulate îngreunează activitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia Daniela cu manivela în DADP Slobozia asfaltează «la rece» Vlad în Victor Moraru, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...