Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Adrian Mocioniu pledează pentru desființarea Seminarului Teologic Slobozia

Preocupat brusc de Educație

Adrian Mocioniu pledează pentru desființarea Seminarului Teologic Slobozia

bonus: DREPT LA REPLICĂ al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Convins că a rezolvat toate celelalte pro­bleme ale comunității, primarul Adrian Mocioniu s-a declarat preocupat de «calificarea elevilor din Slobozia» conform cerințelor care apar pe piața muncii. Declarația a fost făcută imediat după prezentarea unei solicitări a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, prin care aceasta dorește ca Seminarul Teologic «Ioan Gură de Aur» să obțină personalitate juridică.

Păcătosul Adrian a fluierat în biserica Preasfințitului
La finalul ședinței Consi­liu­lui Local Slobozia, consilierii locali au fost informați cu pri­vire la o solicitare a Episcopiei prin care dorește ca Seminarul Teologic să obțină personalitate juridică. So­licitarea a declanșat o polemică virulentă în rândul consilierilor locali. Manuela Zainea, a declarat, în dubla sa calitate de inspector general școlar și consilier local, că aprobarea acestui statut în timpul anului școlar ar bulversa procesul de învățământ generând confuzii la nivel administrativ. «Nu știm ce repercusiuni are o astfel de hotărâre... Aici primează in­teresul copilului! Se destructu­rează niște posturi, nu mai există continuitate la clasă... Acolo sunt doar 80 de elevi. Pe timpul anului școlar este imposibil de luat o astfel de hotărâre. Eu, deocamdată, mă opun!». La fel de deranjat s-a dovedit a fi de posibilele efecte ale deciziei chiar primarul Adrian Mocioniu. Conștient că este «moțul» de la basca administrației locale, el s-a declarat preocupat de «calificarea elevilor din Slobozia» conform cerințelor care apar pe piața muncii. «Suntem preocupați de situație, am colectat date statistice, am înființat chiar și o Direcție de Educație, am preluat date de la AJOFM... Și, vă spun foarte sincer, n-am văzut pe nimeni care să caute acolo cântă­reți în biserică! Și noi scoatem câte 30 pe an, din câte am înțeles de la doamna Zainea... Este clar că e nevoie de o rețea școlară adaptată la nevoile de pe piața muncii! Suntem un județ preponderent agricol, poate e nevoie de un liceu cu acest speci­fic, nu de un Seminar Teologic cu personalitate juridică... De asemenea, trebuie să întărim Colegiul Național, să-l facem un liceu de referință... Vom constitui un grup de lucru care să eva­lueze toate aceste informații și care să ne ofere politici educațio­nale eficiente la nivelul municipiului!» a declarat Adrian Mocioniu, printre altele. Reamin­tim că Seminarul Teologic «Ioan Gură de Aur» a fost înființat special de Preasfințitul Nifon, care avea nevoie de instituție pentru a avansa în cariera arhiepiscopală. De asemenea, se cuvine a fi precizat că și Preasfințitul Vincențiu se sprijină activ pe această instituție de învă­țământ pentru a-și «cimenta» vii­torul statut în ierarhia Bisericii Or­todoxe. În aceste condiții, apreciem că «fratele» Adrian și-a dat foc la valiza ad­ministrativă, vorbind, ca de obicei, fără să se gândească la consecințe. Doamne, că mare mai e grădina Ta! Și tare mic gardul...

DREPT  LA  REPLICĂ
Legat de articolul apărut în ziarul Independent, în data de 3 octombrie 2018, referitor la discuțiile avute în cadrul ședinței Consiliului Local Slobozia despre solicitarea Seminarului Teologic Ortodox «Sfântul Ioan Gură de Aur» din Slobozia de a funcționa ca unitate cu personalitate juridică, fără a avea alte structuri arondate, precizăm faptul că s-a produs o mare confuzie și dezinformare a opiniei publice.
De aceea, facem următoarele precizări:
În anul școlar 2018-2019, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur-Slobozia funcționează ca unitate școlară cu personalitate juridică, având ca structuri arondate Școala Gimnazială Nr. 4, Slobozia, și Grădinița cu Program Normal «Pinocchio» Slobozia, conform HCL Slobozia nr 17/25.01.2018.
Pentru o mai bună administrare a școlilor vocaționale cu profil teologic, Guvernul României a emis Ordonanța de Urgență Nr. 9/2018, privind modificarea și completarea unor acte normative în domeniul Educației, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 744 din 28 august 2018, care prevede ca la art. 19 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 să se adauge alineatul 31 cu următorul cuprins: «Prin excepție de la prevederile alin. (1), unitățile de învățământ care școlarizează pe filiera vocațională, cu profil teologic, la cererea cultelor recunoscute de stat, pot funcționa cu efective mai mici de elevi și cu menținerea personalității juridice». În lumina acestor reglementări și ținând cont de specificitatea activităților din această unitate școlară, Seminarul Teologic Slobozia a cerut Consiliului Local Slobozia funcționarea ca unitate cu personalitate juridică, fără a avea alte structuri arondate. Menționăm că mesajul transmis autorităților locale nu a vizat recunoașterea personalității juridice a Seminarului Teologic Ortodox Slobozia, dat fiind că o deține deja, ci doar desprinderea de structurile arondate.
Redăm, în cele ce urmează, un fragment din adresa Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, nr. 3640/12.09.2018:
«A rămâne unitate de sine cu personalitate juridică reprezintă pentru Seminarul Teologic Ortodox Slobozia, precum și pentru celelalte școli vocaționale cu profil teologic din țară, o necesitate de ordin organizatoric, întrucât Seminarul funcționează după un regulament special, are un program diferit de celelalte școli, la care se adaugă participarea la practica liturgică sau la meditațiile colective. Pentru toate acestea se întocmesc documente de autoritate, care nu concordă cu obiectivele învățământului cu program normal, fapt pentru care, în momentul de față, toate documentele se alcătuiesc în două direcții, prima parte vizând învățământul teologic, iar cea de-a doua, învățământul general.
A fi elev într-un liceu vocațional cu profil teologic înseamnă purtarea unei uniforme școlare, participarea la un program de pregătire după orele de curs, servirea meselor la ore fixe, cazarea în cămin a elevilor, participarea la slujbele religioase oficiate în duminici și sărbători la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului“ din Slobozia etc. Aceste lucruri nu pot fi impuse în învățământul laic.
Din punctul de vedere al Centrului Eparhial, faptul de a emite binecuvântări pentru persoanele care doresc să ocupe un post didactic vacant la unitățile școlare arondate Seminarului Teologic, reprezintă o prevedere irelevantă a Metodologiei de mișcare a personalului didactic din învățământul preuniversitar de Stat, dar ea trebuie respectată în virtutea faptului că acele unități aparțin de Seminarul Teologic. În cazul funcționării Seminarului ca unitate distinctă, nu va mai fi nevoie de emiterea binecuvântării arhierești pentru cadrele didactice care funcționează la învățământul preșcolar, primar și gimnazial, lăsând grădinițelor și școlilor autonomia de a selecta personalul de predare».
În solicitarea noastră, depusă la Registratura Primăriei Slobozia, în data de 13 septembrie 2018, cu numărul de înregistrare 75010, nu se prevede schimbarea rețelei școlare în timpul anului școlar, ci atunci când cadrul legal va permite aceasta. De aceea, afirmația că se «destructurează niște posturi» este nefondată, deoarece Metodologia de mișcare a personalului didactic din învățământul preuniversitar dă posibilitatea cadrelor didactice să-și completeze norma de predare chiar din primele etape de mobilitate, înaintea concursului de titularizare.
Mai gravă este afirmația că nu există solicitări pe piața muncii pentru absolvenții de Seminar. Menționăm că Seminarul Teologic este un liceu vocațional cu profil teologic și nu o școală de cântăreți bisericești, nici o școală profesională. Absolvenții de Seminar, în marea majoritate (peste 90%), își continuă studiile teologice la Facultățile de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Române. Seminarul pregătește în primul rând viitori slujitori ai altarelor pentru parohiile din județele Ialomița și Călărași. Într-o proporție covârșitoare, preoții hirotoniți în Episcopia Sloboziei și Călărașilor au, la bază, studiile efectuate la Seminarul nostru, singurul din ambele județe care compun Episcopia Sloboziei și Călărașilor.
În acest sens, considerăm că ar trebui să fie o mândrie pentru municipalitatea slobozeană să aibă pe teritoriul ei o astfel de școală teologică, mai ales că absolvenții Seminarului s-au clasat pe primele locuri la promovabilitatea examenului de Bacalaureat, între liceele din județ.
Din modul de abordare folosit de către domnul primar față de solicitarea Seminarului Teologic din Slobozia, tragem concluzia că răspunsul este rezultatul ignoranței și a unei atitudini cel puțin neprietenoase, care ignoră nevoile comunității și nu propune o analizare «sine ira et studio» a posibilelor soluții.
(Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor)

9 Octombrie 2018, 11:40 (4909 vizualizări - 24 comentarii)

Citiți și:
Povestea Porcului
Pistă pentru biciclete de 5 milioane de lei la Slobozia
Primarul Mocioniu, baie de mulțime la «Zilele Recoltei 2018»
Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului

Comentariile cititorilor:


Apropo:
(13 Octombrie 2018, 20:45)
Apropo inchidem si noi gropa de gunoi ? Wow Am facut o pezie , dar avem o groapa de gunoi in mijlocul orasului se inchide dracului odata ?
@gogu:
(12 Octombrie 2018, 19:42)
Te dai greu,gogu. De cap. Explica-ne noua, muritorilor de rand, de la inaltimea caror studii si analize de prestigiu dai tu sentinte?
Cornel:
(12 Octombrie 2018, 19:12)
Nu toți popii sunt jagardele, 80%, sigur! Seminarul scoate rebuturi ca multe alte licee. Să mai pună osul la munca fizică, nu învață nimic, nici meserii nu știu!
gogu:
(12 Octombrie 2018, 15:51)
Te prinzi greu nene. Concluzia e ca nu ducem lipsa de absolventi de seminar cu sau fara personalitate juridica. Sunt ultra-suficienti cei existenti deja
@gogu:
(12 Octombrie 2018, 13:43)
Ai gresit pagina cu scuipatul bisericii, subiectul aici e altul.
gogu:
(12 Octombrie 2018, 11:55)
Biserica si-a stricat renumele de cel mai bun vehicul electoral dupa gogorita cu familia traditionala. Desi popii au insistat la fiecare predica de saptamani bune sa trimita babele la vot , fasul pregatit pentru relansarea dictatorului  penal Dragnea nu a mai prins. Nu va mai dati preacuratilor credinciosi de ceasul mortii si nu mai afurisiti pe cei care nu au votat , respectati-le alegerea , asa e crestineste. In aceeasi masura nu va mai dedati la amenintari cu iadul si nefericirea vesnica,  , atentie la ce propovaduiti ca pana la discreditarea totala nu mai aveti decat un pas.In continuare barbatii se vor lua cu femei si vor asigura perpetuarea speciei si fara sa facem jocuri politice murdare. Cei care sunt bolnavi si au oarece deviatii nu trebuie omorati in piata publica , ii lasam in plata Domnului cu necazurile lor. Doamne ajuta!
gika:
(11 Octombrie 2018, 19:58)
sunt curios ce vor face popii in fosta cantina a partidului ,ca au luat o si pe asta 
Moncioiu :
(10 Octombrie 2018, 20:52)
Cunosc bine relatia acolo care iese popa si vrea o bisericuță intr un sat înțelegeți 40 000 nu mint apoi sa facă ce vrea preasfintitu dacă nu se organizează concurs si pierde popia. Asta e una din afacerile PSD .mai vreți exemple.
@Popa Jagardea:
(10 Octombrie 2018, 18:01)
Ne-am prins: ai credinta "liber consfintita". Adica ti-ai sfintit-o tu cu.. tine. Deci tot cu "popicismul" te ocupi si tu. Respect? Ne inclinam in fata ta. De ras!
Popa Jagardea:
(10 Octombrie 2018, 14:25)
Credință avem fiecare, liber consființită. Nu toți suportăm ipocrizia și hoția bisericii actuale, nu confundăm credința cu popicismul de azi. O afacere, in mod de parvenire! Respect pentru popi?! Să aibă cine nu-i cunoaște!
Bidon:
(10 Octombrie 2018, 14:18)
Seminarul este în viață încă, pentru o masă bună, gratis, și pentru niște profesori ajunși acolo prin mijloace ,,moderne”. Succes, Primarule! Măcar de s-ar reuși desființarea unei căpușe, că D-zeu mai are și alte treburi de făcut....poate ne dă apă de băut plătită o singură dată!
o ea:
(10 Octombrie 2018, 12:57)
dupa ce termina liceul și ulterior facultătile de teologie, se intorc pe meleagurile natale. și ce urmează? bani de la bugetul local/județean pentru construirea altor biserici că deh....dacă tot au facut atâta școală...au nevoie și de un loc de muncă. 

Mary:
(10 Octombrie 2018, 12:39)
Vede-L, Doamne!
Groaznic:
(10 Octombrie 2018, 08:37)
In acest liceu de "popi" ca ei de fapt nu ies popi, ies niste vanzatori de lumanari cu liceu, 1 maxim 2 ajung la Bucuresti sa faca si ei o facultate, sau aia cu banuti la Constanta, toata lumea vine de la tara ca asa a zis mamaita, lasa mama du-te ca iesi popa si te respecta lumea, ai banuti, copane, pilaf. Hai sa fim seriosi ca nivelul elevilor de aici este destul de jos, nimeni nu invata si se poate vedea asta din rezultatele obtinute la bacalaureat, unde 80% din ies nu trec din prima, acest liceu este tinut de Biserica, tot de ea ca si multe alte lucruri inutile in acest oras sau judet, rostul acestui liceu nu il vad, inainte acolo era corp al Liceului de Arte. Orice absolvent de liceu poate face o facultate de profil si automat sa iasa popic(sau popica pentru prea fericitul, haladitul), ii injecteaza in creier de la cele mai fragede varste cu prostii politice pentru ca biserica nu mai rosteste rugaciuni ci poarta discutii politice, incearca sa imparta poporul in doua si sa-i mute pe toti la PSD, ca na acolo e grosul, conducerea judetului este din pardin, cotizeaza mai mult decat cei 100 de lei pe care ii da omul de rand anual pentru nimic(cei 100 de lei reprezinta cotizatia anuala pe care o platesc majoritatea cetatenilor per casa apartament pentru ca altfel nu-i ingroapa nimeni in caz de Doamne fereste). In incheiere va pot spune ca cel mai periculos partid tot Biserica ramane, asa ca fratilor aderati, la fotolilul de primar in urmatoarele alegeri se vor bate PS Vintentiu cu ......nimeni ca nimeni n-are curaj sa concureze cu el ca il vede Dumnezeu. 
multumim PSD !:
(10 Octombrie 2018, 07:34)
Doamneeeeeeeeeeeeee ce dobitoc de primar a pus PSD ! Si dupa cum se faleau ei, asta e cel mai bun si promitator iar el reprezinta viitorul luminos al partidului si al acestei urbe. Un nimic atat el ca om si administrator al orasului dar si acest partid plin numai de corupti si lichele. Va asteptam in public sa veniti sa ne cereti voturile sa va umplem frigiderele si sa va dam cu HUOOOOOOOOO !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 10 Dec 2018
196 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

DSVSA Ialomița: Pestă Porcină Africană la un mistreț vânat pe Fondul de Vânătoare 12 Săveni

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației că joi, 6 decembrie ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 15:50
(434 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

7 Decembrie 2018, 12:45


2

Urziceni: Copil de 12 ani, acroșat de o mașină

Joi, 6 decembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipului Urziceni s-a produs un accident. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului au stabilit că în timp ce un ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:35
(317 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


3

Ialomița: Beți la volan

Joi, 6 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat trei bărbați, cu vârste între 33 și 58 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși anterior au consumat băuturi alcoolice. Cei în ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:30
(371 vizualizări - 0 comentarii)


Articole pirotehnice, confiscate de polițiștii ialomițeni

Poliția Română desfășoară acțiunea națională «Foc de Artificii» pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice. Polițiștii ialomițeni au ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:25
(252 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Copil de un an și jumătate, bolnav de gripă

Caz de gripă confirmat în județul Ialomița. Este vorba despre un copil de un an și cinci luni din comuna Alexeni, care în prezent se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:20
(315 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Alexeni gripă


6

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

5 Decembrie 2018, 18:10


Fetești: «Tentativă de furt calificat» și «distrugere»

Marți, 4 decembrie a.c., polițiștii feteșteni au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-un autovehicul aflat parcat în incinta unei societăți comerciale ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2018, 14:40
(484 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ion Roată: Deținere ilegală de lemne, beat la volan și fără permis

Marți, 4 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza localității Ion Roată un bărbat, de 41 de ani, conducând o autoutilitară în stare de ebrietate și fără a poseda permis de conducere. Acesta ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2018, 14:25
(479 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Subvenții lunare de 2250 de lei pentru angajatorii care încadrează șomeri

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aplică o serie de măsuri active ce vizează integrarea pe piața muncii a șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Printre măsurile destinate ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:20
(783 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional, depistat la Urziceni

Luni, 3 decembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au acționat pe raza județului pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:15
(497 vizualizări - 0 comentarii)


Sfântu Gheorghe: Beat la volan și fără permis de conducere

Luni, 3 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza localității Sfântu Gheorghe un bărbat, de 32 de ani, din comuna Ion Roată. Acesta conducea pe drumurile publice în stare de ebrietate, având ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:10
(459 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ilegalitățile din domeniul silvic, în atenția polițiștilor ialomițeni

Duminică, 3 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. În urma verificărilor efectuate pe raza ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:05
(498 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Examene pentru depistarea trichinelozei

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița atenționează, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, asupra riscului de îmbolnăvire cu trichineloză. Astfel, pentru a preveni îmbolnăvirea ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 08:10
(657 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Ridicare restricție Pestă Porcină Africană la Andrășești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează deținătorii de porcine cu privire la faptul că, în perioada 18.10-19.11.2018, s-au examinat toate porcinele existente în ...[citește_toată_știrea]

30 Noiembrie 2018, 11:05
(1110 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Restricții de circulație de Ziua Națională a României

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, începând cu orele 9,00, se vor impune restricții de circulație pe bulevardul Matei Basarab (de la intersecția cu strada Ardealului la intersecția cu bulevardul Cosminului) și ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2018, 18:10
(1044 vizualizări - 0 comentarii)


Campanie de donare de sânge în Protopopiatul Urziceni

Pentru a veni în sprijinul semenilor noștri aflați în suferință, joi, 29 noiembrie 2018, în intervalul orar 8,00-13,00, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni a continuat acest ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2018, 15:45
(757 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cod Galben de ninsori și vânt puternic, valabil până vineri, 30 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Ialomița o avertizare meteo Cod Galben, de ninsori și vânt puternic. Avertizarea intră în vigoare miercuri, 28 noiembrie 2018, la orele 2,0 ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 16:10
(1106 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Sfântul Stelian-ocrotitorul copiilor»

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a desfășurat marți, 27 noiembrie 2018, acțiunea «Sfântul Stelian-ocrotitorul copiilor» la ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 11:50
(1058 vizualizări - 0 comentarii)


Delictele silvice, în atenția polițiștilor ialomițeni

În perioada 19-25 noiembrie a.c., polițiștii de Ordine Publică din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 11:45
(988 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Slobozia și Dridu

Luni, 26 noiembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipului Slobozia s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 11:30
(1011 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Șofer căutat de polițiști, după ce a produs un accident rutier

Polițiștii din Ialomița sunt pe urmele unui șofer care a lovit cu mașina un copil de 12 ani din Țăndărei, pe trecerea de pietoni, iar apoi a fugit de la locul accidentului. Se pare că bărbatul a ajuns la ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2018, 19:48
(1429 vizualizări - 3 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la spălătoriile auto

În perioada 19-20 octombrie 2018, s-a desfășurat, la inițiativa Inspecției Muncii, o campanie națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă prevederile ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2018, 19:05
(1235 vizualizări - 0 comentarii)


Ziua Națională a României, sărbătorită la Slobozia

Primăria Slobozia invită cetățenii municipiului sâmbătă, 1 Decembrie 2018, la un program festiv dedicat Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri. Evenimentul va debuta la orele 10,00 în Piața ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2018, 17:20
(1026 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Contrabandă cu țigări

La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au oprit pentru control, în trafic, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din București. În urma controlului ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2018, 15:25
(825 vizualizări - 2 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 190000 de lei, 31 de permise reținute

În perioada 23-25 noiembrie a.c., polițiștii din Ialomița au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, au fost organizate 25 ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2018, 14:20
(790 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: O autobasculantă a luat foc pe Autostrada Soarelui

Incendiu pe Autostrada Soarelui, pe sectorul de drum cuprins între localitățile Feteși și Drajna. O autobasculantă care se afla pe banda de urgență a luat foc, iar din cauza fumului dens circulația se desfășoară ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2018, 20:53
(1259 vizualizări - 0 comentarii)


Trafic blocat între Slobozia și Drajna din cauza unui accidet rutier

La această oră circulația este blocată între Slobozia și Drajna din cauza unui accident rutier, produs în zona localității Brâncoveni. Se pare că un autovehicul s-a ciocnit de un tir, în urma impactului ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2018, 17:44
(3323 vizualizări - 4 comentarii)


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe zone din ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2018, 16:35
(1087 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,27%, rata șomajului în luna octombrie 2018

La sfârșitul lunii octombrie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4988 șomeri (din care 2183 femei), rata șomajului fiind de 5,27%. Comparativ ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2018, 16:10
(1011 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...