Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Adrian Mocioniu pledează pentru desființarea Seminarului Teologic Slobozia

Preocupat brusc de Educație

Adrian Mocioniu pledează pentru desființarea Seminarului Teologic Slobozia

bonus: DREPT LA REPLICĂ al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Convins că a rezolvat toate celelalte pro­bleme ale comunității, primarul Adrian Mocioniu s-a declarat preocupat de «calificarea elevilor din Slobozia» conform cerințelor care apar pe piața muncii. Declarația a fost făcută imediat după prezentarea unei solicitări a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, prin care aceasta dorește ca Seminarul Teologic «Ioan Gură de Aur» să obțină personalitate juridică.

Păcătosul Adrian a fluierat în biserica Preasfințitului
La finalul ședinței Consi­liu­lui Local Slobozia, consilierii locali au fost informați cu pri­vire la o solicitare a Episcopiei prin care dorește ca Seminarul Teologic să obțină personalitate juridică. So­licitarea a declanșat o polemică virulentă în rândul consilierilor locali. Manuela Zainea, a declarat, în dubla sa calitate de inspector general școlar și consilier local, că aprobarea acestui statut în timpul anului școlar ar bulversa procesul de învățământ generând confuzii la nivel administrativ. «Nu știm ce repercusiuni are o astfel de hotărâre... Aici primează in­teresul copilului! Se destructu­rează niște posturi, nu mai există continuitate la clasă... Acolo sunt doar 80 de elevi. Pe timpul anului școlar este imposibil de luat o astfel de hotărâre. Eu, deocamdată, mă opun!». La fel de deranjat s-a dovedit a fi de posibilele efecte ale deciziei chiar primarul Adrian Mocioniu. Conștient că este «moțul» de la basca administrației locale, el s-a declarat preocupat de «calificarea elevilor din Slobozia» conform cerințelor care apar pe piața muncii. «Suntem preocupați de situație, am colectat date statistice, am înființat chiar și o Direcție de Educație, am preluat date de la AJOFM... Și, vă spun foarte sincer, n-am văzut pe nimeni care să caute acolo cântă­reți în biserică! Și noi scoatem câte 30 pe an, din câte am înțeles de la doamna Zainea... Este clar că e nevoie de o rețea școlară adaptată la nevoile de pe piața muncii! Suntem un județ preponderent agricol, poate e nevoie de un liceu cu acest speci­fic, nu de un Seminar Teologic cu personalitate juridică... De asemenea, trebuie să întărim Colegiul Național, să-l facem un liceu de referință... Vom constitui un grup de lucru care să eva­lueze toate aceste informații și care să ne ofere politici educațio­nale eficiente la nivelul municipiului!» a declarat Adrian Mocioniu, printre altele. Reamin­tim că Seminarul Teologic «Ioan Gură de Aur» a fost înființat special de Preasfințitul Nifon, care avea nevoie de instituție pentru a avansa în cariera arhiepiscopală. De asemenea, se cuvine a fi precizat că și Preasfințitul Vincențiu se sprijină activ pe această instituție de învă­țământ pentru a-și «cimenta» vii­torul statut în ierarhia Bisericii Or­todoxe. În aceste condiții, apreciem că «fratele» Adrian și-a dat foc la valiza ad­ministrativă, vorbind, ca de obicei, fără să se gândească la consecințe. Doamne, că mare mai e grădina Ta! Și tare mic gardul...

DREPT  LA  REPLICĂ
Legat de articolul apărut în ziarul Independent, în data de 3 octombrie 2018, referitor la discuțiile avute în cadrul ședinței Consiliului Local Slobozia despre solicitarea Seminarului Teologic Ortodox «Sfântul Ioan Gură de Aur» din Slobozia de a funcționa ca unitate cu personalitate juridică, fără a avea alte structuri arondate, precizăm faptul că s-a produs o mare confuzie și dezinformare a opiniei publice.
De aceea, facem următoarele precizări:
În anul școlar 2018-2019, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur-Slobozia funcționează ca unitate școlară cu personalitate juridică, având ca structuri arondate Școala Gimnazială Nr. 4, Slobozia, și Grădinița cu Program Normal «Pinocchio» Slobozia, conform HCL Slobozia nr 17/25.01.2018.
Pentru o mai bună administrare a școlilor vocaționale cu profil teologic, Guvernul României a emis Ordonanța de Urgență Nr. 9/2018, privind modificarea și completarea unor acte normative în domeniul Educației, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 744 din 28 august 2018, care prevede ca la art. 19 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 să se adauge alineatul 31 cu următorul cuprins: «Prin excepție de la prevederile alin. (1), unitățile de învățământ care școlarizează pe filiera vocațională, cu profil teologic, la cererea cultelor recunoscute de stat, pot funcționa cu efective mai mici de elevi și cu menținerea personalității juridice». În lumina acestor reglementări și ținând cont de specificitatea activităților din această unitate școlară, Seminarul Teologic Slobozia a cerut Consiliului Local Slobozia funcționarea ca unitate cu personalitate juridică, fără a avea alte structuri arondate. Menționăm că mesajul transmis autorităților locale nu a vizat recunoașterea personalității juridice a Seminarului Teologic Ortodox Slobozia, dat fiind că o deține deja, ci doar desprinderea de structurile arondate.
Redăm, în cele ce urmează, un fragment din adresa Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, nr. 3640/12.09.2018:
«A rămâne unitate de sine cu personalitate juridică reprezintă pentru Seminarul Teologic Ortodox Slobozia, precum și pentru celelalte școli vocaționale cu profil teologic din țară, o necesitate de ordin organizatoric, întrucât Seminarul funcționează după un regulament special, are un program diferit de celelalte școli, la care se adaugă participarea la practica liturgică sau la meditațiile colective. Pentru toate acestea se întocmesc documente de autoritate, care nu concordă cu obiectivele învățământului cu program normal, fapt pentru care, în momentul de față, toate documentele se alcătuiesc în două direcții, prima parte vizând învățământul teologic, iar cea de-a doua, învățământul general.
A fi elev într-un liceu vocațional cu profil teologic înseamnă purtarea unei uniforme școlare, participarea la un program de pregătire după orele de curs, servirea meselor la ore fixe, cazarea în cămin a elevilor, participarea la slujbele religioase oficiate în duminici și sărbători la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului“ din Slobozia etc. Aceste lucruri nu pot fi impuse în învățământul laic.
Din punctul de vedere al Centrului Eparhial, faptul de a emite binecuvântări pentru persoanele care doresc să ocupe un post didactic vacant la unitățile școlare arondate Seminarului Teologic, reprezintă o prevedere irelevantă a Metodologiei de mișcare a personalului didactic din învățământul preuniversitar de Stat, dar ea trebuie respectată în virtutea faptului că acele unități aparțin de Seminarul Teologic. În cazul funcționării Seminarului ca unitate distinctă, nu va mai fi nevoie de emiterea binecuvântării arhierești pentru cadrele didactice care funcționează la învățământul preșcolar, primar și gimnazial, lăsând grădinițelor și școlilor autonomia de a selecta personalul de predare».
În solicitarea noastră, depusă la Registratura Primăriei Slobozia, în data de 13 septembrie 2018, cu numărul de înregistrare 75010, nu se prevede schimbarea rețelei școlare în timpul anului școlar, ci atunci când cadrul legal va permite aceasta. De aceea, afirmația că se «destructurează niște posturi» este nefondată, deoarece Metodologia de mișcare a personalului didactic din învățământul preuniversitar dă posibilitatea cadrelor didactice să-și completeze norma de predare chiar din primele etape de mobilitate, înaintea concursului de titularizare.
Mai gravă este afirmația că nu există solicitări pe piața muncii pentru absolvenții de Seminar. Menționăm că Seminarul Teologic este un liceu vocațional cu profil teologic și nu o școală de cântăreți bisericești, nici o școală profesională. Absolvenții de Seminar, în marea majoritate (peste 90%), își continuă studiile teologice la Facultățile de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Române. Seminarul pregătește în primul rând viitori slujitori ai altarelor pentru parohiile din județele Ialomița și Călărași. Într-o proporție covârșitoare, preoții hirotoniți în Episcopia Sloboziei și Călărașilor au, la bază, studiile efectuate la Seminarul nostru, singurul din ambele județe care compun Episcopia Sloboziei și Călărașilor.
În acest sens, considerăm că ar trebui să fie o mândrie pentru municipalitatea slobozeană să aibă pe teritoriul ei o astfel de școală teologică, mai ales că absolvenții Seminarului s-au clasat pe primele locuri la promovabilitatea examenului de Bacalaureat, între liceele din județ.
Din modul de abordare folosit de către domnul primar față de solicitarea Seminarului Teologic din Slobozia, tragem concluzia că răspunsul este rezultatul ignoranței și a unei atitudini cel puțin neprietenoase, care ignoră nevoile comunității și nu propune o analizare «sine ira et studio» a posibilelor soluții.
(Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor)

9 Octombrie 2018, 11:40 (4220 vizualizări - 24 comentarii)

Citiți și:
Primarul Mocioniu, baie de mulțime la «Zilele Recoltei 2018»
Slobozia va avea cataloage electronice în școli
Festivalul Turcului de la Slobozia
Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului

Comentariile cititorilor:


Apropo:
(13 Octombrie 2018, 20:45)
Apropo inchidem si noi gropa de gunoi ? Wow Am facut o pezie , dar avem o groapa de gunoi in mijlocul orasului se inchide dracului odata ?
@gogu:
(12 Octombrie 2018, 19:42)
Te dai greu,gogu. De cap. Explica-ne noua, muritorilor de rand, de la inaltimea caror studii si analize de prestigiu dai tu sentinte?
Cornel:
(12 Octombrie 2018, 19:12)
Nu toți popii sunt jagardele, 80%, sigur! Seminarul scoate rebuturi ca multe alte licee. Să mai pună osul la munca fizică, nu învață nimic, nici meserii nu știu!
gogu:
(12 Octombrie 2018, 15:51)
Te prinzi greu nene. Concluzia e ca nu ducem lipsa de absolventi de seminar cu sau fara personalitate juridica. Sunt ultra-suficienti cei existenti deja
@gogu:
(12 Octombrie 2018, 13:43)
Ai gresit pagina cu scuipatul bisericii, subiectul aici e altul.
gogu:
(12 Octombrie 2018, 11:55)
Biserica si-a stricat renumele de cel mai bun vehicul electoral dupa gogorita cu familia traditionala. Desi popii au insistat la fiecare predica de saptamani bune sa trimita babele la vot , fasul pregatit pentru relansarea dictatorului  penal Dragnea nu a mai prins. Nu va mai dati preacuratilor credinciosi de ceasul mortii si nu mai afurisiti pe cei care nu au votat , respectati-le alegerea , asa e crestineste. In aceeasi masura nu va mai dedati la amenintari cu iadul si nefericirea vesnica,  , atentie la ce propovaduiti ca pana la discreditarea totala nu mai aveti decat un pas.In continuare barbatii se vor lua cu femei si vor asigura perpetuarea speciei si fara sa facem jocuri politice murdare. Cei care sunt bolnavi si au oarece deviatii nu trebuie omorati in piata publica , ii lasam in plata Domnului cu necazurile lor. Doamne ajuta!
gika:
(11 Octombrie 2018, 19:58)
sunt curios ce vor face popii in fosta cantina a partidului ,ca au luat o si pe asta 
Moncioiu :
(10 Octombrie 2018, 20:52)
Cunosc bine relatia acolo care iese popa si vrea o bisericuță intr un sat înțelegeți 40 000 nu mint apoi sa facă ce vrea preasfintitu dacă nu se organizează concurs si pierde popia. Asta e una din afacerile PSD .mai vreți exemple.
@Popa Jagardea:
(10 Octombrie 2018, 18:01)
Ne-am prins: ai credinta "liber consfintita". Adica ti-ai sfintit-o tu cu.. tine. Deci tot cu "popicismul" te ocupi si tu. Respect? Ne inclinam in fata ta. De ras!
Popa Jagardea:
(10 Octombrie 2018, 14:25)
Credință avem fiecare, liber consființită. Nu toți suportăm ipocrizia și hoția bisericii actuale, nu confundăm credința cu popicismul de azi. O afacere, in mod de parvenire! Respect pentru popi?! Să aibă cine nu-i cunoaște!
Bidon:
(10 Octombrie 2018, 14:18)
Seminarul este în viață încă, pentru o masă bună, gratis, și pentru niște profesori ajunși acolo prin mijloace ,,moderne”. Succes, Primarule! Măcar de s-ar reuși desființarea unei căpușe, că D-zeu mai are și alte treburi de făcut....poate ne dă apă de băut plătită o singură dată!
o ea:
(10 Octombrie 2018, 12:57)
dupa ce termina liceul și ulterior facultătile de teologie, se intorc pe meleagurile natale. și ce urmează? bani de la bugetul local/județean pentru construirea altor biserici că deh....dacă tot au facut atâta școală...au nevoie și de un loc de muncă. 

Mary:
(10 Octombrie 2018, 12:39)
Vede-L, Doamne!
Groaznic:
(10 Octombrie 2018, 08:37)
In acest liceu de "popi" ca ei de fapt nu ies popi, ies niste vanzatori de lumanari cu liceu, 1 maxim 2 ajung la Bucuresti sa faca si ei o facultate, sau aia cu banuti la Constanta, toata lumea vine de la tara ca asa a zis mamaita, lasa mama du-te ca iesi popa si te respecta lumea, ai banuti, copane, pilaf. Hai sa fim seriosi ca nivelul elevilor de aici este destul de jos, nimeni nu invata si se poate vedea asta din rezultatele obtinute la bacalaureat, unde 80% din ies nu trec din prima, acest liceu este tinut de Biserica, tot de ea ca si multe alte lucruri inutile in acest oras sau judet, rostul acestui liceu nu il vad, inainte acolo era corp al Liceului de Arte. Orice absolvent de liceu poate face o facultate de profil si automat sa iasa popic(sau popica pentru prea fericitul, haladitul), ii injecteaza in creier de la cele mai fragede varste cu prostii politice pentru ca biserica nu mai rosteste rugaciuni ci poarta discutii politice, incearca sa imparta poporul in doua si sa-i mute pe toti la PSD, ca na acolo e grosul, conducerea judetului este din pardin, cotizeaza mai mult decat cei 100 de lei pe care ii da omul de rand anual pentru nimic(cei 100 de lei reprezinta cotizatia anuala pe care o platesc majoritatea cetatenilor per casa apartament pentru ca altfel nu-i ingroapa nimeni in caz de Doamne fereste). In incheiere va pot spune ca cel mai periculos partid tot Biserica ramane, asa ca fratilor aderati, la fotolilul de primar in urmatoarele alegeri se vor bate PS Vintentiu cu ......nimeni ca nimeni n-are curaj sa concureze cu el ca il vede Dumnezeu. 
multumim PSD !:
(10 Octombrie 2018, 07:34)
Doamneeeeeeeeeeeeee ce dobitoc de primar a pus PSD ! Si dupa cum se faleau ei, asta e cel mai bun si promitator iar el reprezinta viitorul luminos al partidului si al acestei urbe. Un nimic atat el ca om si administrator al orasului dar si acest partid plin numai de corupti si lichele. Va asteptam in public sa veniti sa ne cereti voturile sa va umplem frigiderele si sa va dam cu HUOOOOOOOOO !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 20 Oct 2018
160 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

19 Octombrie 2018, 17:05


ITM Ialomița: Simpozion «Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor periculoase»

Cu ocazia Săptămânii Europeane pentru Securitate și Sănătate în Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița organizează simpozionul cu tema «Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2018, 08:10
(219 vizualizări - 0 comentarii)


2

IPJ Ialomița: Campanie de prevenire a fraudelor informatice «CyberScams»

În perioada 17-23 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni, în parteneriat cu Europol și Federația Europeană a Băncilor, lansează o campanie de prevenire a celor mai întâlnite 7 tipuri de fraude în mediul ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2018, 08:05
(177 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Octombrie 2018, 17:10


Muteni Buzău: Copil ars sub ochii părinților

Neatenția părinților a avut urmări grave asupra unui copil de 1 an și 3 luni din comuna Munteni Buzău. Micuțul se juca nesupravegheat în curte, moment în care a căzut peste focul pe care părinții l-au aprins ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2018, 11:48
(570 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 1400 de amenzi, 62 de permise reținute

Polițiștii au aplicat peste 1400 de sancțiuni contravenționale și au reținut 62 de permise de conducere, în cadrul unei acțiuni de 3 zile desfășurate în județul Ialomița, sub coordonarea Direcției Rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:50
(620 vizualizări - 0 comentarii)


6

Autoturism căutat de autoritățile britanice, identificat de polițiștii ialomițeni

Un autoturism căutat pentru confiscare de autoritățile britanice a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița. Autoturismul ce aparținea unui bărbat în vârstă ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:45
(709 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A dat în marșarier și a lovit un pieton

În cursul zilei de joi, 11 octombrie a.c, pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2018, 14:40
(749 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


8

Slobozia: L-a atacat cu o lopată

În după-amiaza zilei de miercuri, 10 octombrie a.c., un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost lovit în cap cu o lopată de către un cetățean. Victima tăia iarba de pe marginea drumului când a fost zărit de ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 14:10
(912 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia scandal


Fetești: S-a aruncat în gol de la balcon

În dimineața zilei de joi, 11 octombrie 2018, în jurul orelor 3,00, o tânără de 19 ani din Fetești s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului în care locuia, cu intenția de a se sinucide. Fata a supraviețuit ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 10:30
(975 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Grevă a transportatorilor

Slobozia: Grevă a transportatorilor

Greva generală a transportatorilor blochează circulația autobuzelor din Slobozia către București. Transportatorii locali au ales să nu efectueze joi, 11 octombrie 2018, nicio cursă către Capitală. Aceștia ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2018, 10:20
(882 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza în data de 19 octombrie 2018, orele 9,00, «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», eveniment care va avea loc ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2018, 16:10
(792 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: 3 cutremure în interval de o oră!

3 cutremure au avut loc în județul Ialomița, în decursul unei singure ore. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter, scrie Mediafax. Potrivit Institutului ...[citește_toată_știrea]

7 Octombrie 2018, 17:30
(1963 vizualizări - 4 comentarii)


Perieți: Mort în accident

Perieți: Mort în accident

Coliziunea dintre un autocamion și un autoturism produsă joi, 4 octombrie a.c., în jurul orelor 19,00, în comuna Perieți, a condus la decesul șoferului din turism, un bărbat în vârstă de 61 de ani. Echipajele ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 10:10
(1392 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Doi tineri suspectați de «furt din autoturism», reținuți

Polițiștii slobozeni cercetează doi tineri, de 17 și 18 ani, pentru «furt calificat», cei în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore. Astfel, polițiștii au identificat doi tineri de 17, respectiv 18 ani, ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:35
(1101 vizualizări - 0 comentarii)


Urmăriți internațional, depistați de polițiștii ialomițeni

Marți, 2 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJIalomița au acționat pe raza județului, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:20
(1047 vizualizări - 0 comentarii)


Maternitatea Urziceni, una dintre maternitățile pe care «Salvați Copiii» le dotează cu aparatură medicală vitală prematurilor

În România, nașterea rămâne discriminatorie: o maternitate lipsită de aparatură medicală vitală poate însemna, pentru un copil născut prea devreme, o salvare venită prea târziu. Este cazul Maternității ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2018, 08:10
(924 vizualizări - 0 comentarii)


Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița: «Salonul Anual de Carte» a ajuns la ediția a 27-a

Luni, 1 octombrie 2018, la orele 12,00, a debutat a 27-a ediție a «Salonului Anual de Carte» organizat de către Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița. Prestigioasă prin prisma longevității, ediția ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2018, 09:10
(1108 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Au fost înlocuiți 20 de președinți de secții de votare la Referendum

Ialomița înregistrează primele probleme în procesul de organizare a scrutinului pentru Referendumul de modificare a Constituției, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie 2018. Astfel, 20 de președinți ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2018, 17:20
(1603 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Contrabandist de țigări, prins de polițiști

Urziceni: Contrabandist de țigări, prins de polițiști

Un tânăr, de 31 de ani, din Urziceni, este principalul suspect într-un dosar de contrabandă cu țigări, instrumentat de polițiștii Ialomițeni. Oamenii legii au efectuat la locuința sa o percheziție domiciliară ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 17:00
(1292 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 1-5 octombrie a.c., orele 6,30-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor de electricitate. Aceste ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:40
(1552 vizualizări - 1 comentariu)


ITM Ialomița: Constructori amendați

În cursul anului 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat acțiuni de control în cadrul unei campanii de instruire și informare cu privire la activitățile din domeniul construcțiilor ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:25
(1455 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Caravana «Fii pregătit!»

Sâmbătă, 29 septembrie a.c., între orele 10,00-17,00, va ajunge în orașul Slobozia caravana SMURD «Fii pregătit!». Aceasta va fi amplasată pe bulevardul Chimiei, în Piața Unirii și are ca scop instruirea ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2018, 15:15
(1439 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în loc. Cosâmbești, jud. Ialomița
angajează
ȘOFERI AUTOCAMION
Cerințe:
-studii medii
-permis de conducere categoria B și C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități:
-participă la operațiunile de încărcare
și descarcăre a autovehiculului
Beneficii:
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune
atât la sediul din Cosâmbești
cât și pe următoarea adresă de
email: agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține și
la telefon 0749/082.231

28 Septembrie 2018, 10:05


Urziceni: S-a înecat la pescuit

Marți, 25 septembrie 2018, în jurul orelor 14,00, un apel primit la Dispeceratul ISU Ialomița semnala prezența a doi bărbați în zona unei amenajări hidrotehnice din beton, aflată pe râul Ialomița, în apropierea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 09:05
(1462 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni înecat


Cosâmbești: Prins cu aproape 100 kg de pește în portbagaj

Polițiștii ialomițeni acționează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal. Astfel, a fost depistat, pe raza localității Cosâmbești ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:45
(1652 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente în Ialomița: Două persoane decedate, patru rănite

În cursul zilei de marți, 25 septembrie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere. Primul eveniment s-a produs în jurul orelor 16,00, în apropiere de comuna Sinești și s-a soldat ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:15
(1372 vizualizări - 0 comentarii)


Deținătorii de câini periculoși, în atenția polițiștilor ialomițeni

În perioada septembrie-decembrie 2018, polițiștii ialomițeni desfășoară acțiuni de prevenire a oricăror incidente în care sunt implicați câinii periculoși sau agresivi și de verificare a modului de respectare ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 08:05
(1509 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Exercițiu la Țăndărei

Joi, 27 septembrie 2018, de la orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița organizează în orașul Țăndărei un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2018, 07:45
(1585 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza în data de 19 octombrie 2018, orele 9,00, «Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți». Evenimentul se va desfășura la Slobozia, în ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2018, 17:20
(1533 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...