Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Adrian Mocioniu pledează pentru desființarea Seminarului Teologic Slobozia

Preocupat brusc de Educație

Adrian Mocioniu pledează pentru desființarea Seminarului Teologic Slobozia

bonus: DREPT LA REPLICĂ al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Convins că a rezolvat toate celelalte pro­bleme ale comunității, primarul Adrian Mocioniu s-a declarat preocupat de «calificarea elevilor din Slobozia» conform cerințelor care apar pe piața muncii. Declarația a fost făcută imediat după prezentarea unei solicitări a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, prin care aceasta dorește ca Seminarul Teologic «Ioan Gură de Aur» să obțină personalitate juridică.

Păcătosul Adrian a fluierat în biserica Preasfințitului
La finalul ședinței Consi­liu­lui Local Slobozia, consilierii locali au fost informați cu pri­vire la o solicitare a Episcopiei prin care dorește ca Seminarul Teologic să obțină personalitate juridică. So­licitarea a declanșat o polemică virulentă în rândul consilierilor locali. Manuela Zainea, a declarat, în dubla sa calitate de inspector general școlar și consilier local, că aprobarea acestui statut în timpul anului școlar ar bulversa procesul de învățământ generând confuzii la nivel administrativ. «Nu știm ce repercusiuni are o astfel de hotărâre... Aici primează in­teresul copilului! Se destructu­rează niște posturi, nu mai există continuitate la clasă... Acolo sunt doar 80 de elevi. Pe timpul anului școlar este imposibil de luat o astfel de hotărâre. Eu, deocamdată, mă opun!». La fel de deranjat s-a dovedit a fi de posibilele efecte ale deciziei chiar primarul Adrian Mocioniu. Conștient că este «moțul» de la basca administrației locale, el s-a declarat preocupat de «calificarea elevilor din Slobozia» conform cerințelor care apar pe piața muncii. «Suntem preocupați de situație, am colectat date statistice, am înființat chiar și o Direcție de Educație, am preluat date de la AJOFM... Și, vă spun foarte sincer, n-am văzut pe nimeni care să caute acolo cântă­reți în biserică! Și noi scoatem câte 30 pe an, din câte am înțeles de la doamna Zainea... Este clar că e nevoie de o rețea școlară adaptată la nevoile de pe piața muncii! Suntem un județ preponderent agricol, poate e nevoie de un liceu cu acest speci­fic, nu de un Seminar Teologic cu personalitate juridică... De asemenea, trebuie să întărim Colegiul Național, să-l facem un liceu de referință... Vom constitui un grup de lucru care să eva­lueze toate aceste informații și care să ne ofere politici educațio­nale eficiente la nivelul municipiului!» a declarat Adrian Mocioniu, printre altele. Reamin­tim că Seminarul Teologic «Ioan Gură de Aur» a fost înființat special de Preasfințitul Nifon, care avea nevoie de instituție pentru a avansa în cariera arhiepiscopală. De asemenea, se cuvine a fi precizat că și Preasfințitul Vincențiu se sprijină activ pe această instituție de învă­țământ pentru a-și «cimenta» vii­torul statut în ierarhia Bisericii Or­todoxe. În aceste condiții, apreciem că «fratele» Adrian și-a dat foc la valiza ad­ministrativă, vorbind, ca de obicei, fără să se gândească la consecințe. Doamne, că mare mai e grădina Ta! Și tare mic gardul...

DREPT  LA  REPLICĂ
Legat de articolul apărut în ziarul Independent, în data de 3 octombrie 2018, referitor la discuțiile avute în cadrul ședinței Consiliului Local Slobozia despre solicitarea Seminarului Teologic Ortodox «Sfântul Ioan Gură de Aur» din Slobozia de a funcționa ca unitate cu personalitate juridică, fără a avea alte structuri arondate, precizăm faptul că s-a produs o mare confuzie și dezinformare a opiniei publice.
De aceea, facem următoarele precizări:
În anul școlar 2018-2019, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur-Slobozia funcționează ca unitate școlară cu personalitate juridică, având ca structuri arondate Școala Gimnazială Nr. 4, Slobozia, și Grădinița cu Program Normal «Pinocchio» Slobozia, conform HCL Slobozia nr 17/25.01.2018.
Pentru o mai bună administrare a școlilor vocaționale cu profil teologic, Guvernul României a emis Ordonanța de Urgență Nr. 9/2018, privind modificarea și completarea unor acte normative în domeniul Educației, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 744 din 28 august 2018, care prevede ca la art. 19 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 să se adauge alineatul 31 cu următorul cuprins: «Prin excepție de la prevederile alin. (1), unitățile de învățământ care școlarizează pe filiera vocațională, cu profil teologic, la cererea cultelor recunoscute de stat, pot funcționa cu efective mai mici de elevi și cu menținerea personalității juridice». În lumina acestor reglementări și ținând cont de specificitatea activităților din această unitate școlară, Seminarul Teologic Slobozia a cerut Consiliului Local Slobozia funcționarea ca unitate cu personalitate juridică, fără a avea alte structuri arondate. Menționăm că mesajul transmis autorităților locale nu a vizat recunoașterea personalității juridice a Seminarului Teologic Ortodox Slobozia, dat fiind că o deține deja, ci doar desprinderea de structurile arondate.
Redăm, în cele ce urmează, un fragment din adresa Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, nr. 3640/12.09.2018:
«A rămâne unitate de sine cu personalitate juridică reprezintă pentru Seminarul Teologic Ortodox Slobozia, precum și pentru celelalte școli vocaționale cu profil teologic din țară, o necesitate de ordin organizatoric, întrucât Seminarul funcționează după un regulament special, are un program diferit de celelalte școli, la care se adaugă participarea la practica liturgică sau la meditațiile colective. Pentru toate acestea se întocmesc documente de autoritate, care nu concordă cu obiectivele învățământului cu program normal, fapt pentru care, în momentul de față, toate documentele se alcătuiesc în două direcții, prima parte vizând învățământul teologic, iar cea de-a doua, învățământul general.
A fi elev într-un liceu vocațional cu profil teologic înseamnă purtarea unei uniforme școlare, participarea la un program de pregătire după orele de curs, servirea meselor la ore fixe, cazarea în cămin a elevilor, participarea la slujbele religioase oficiate în duminici și sărbători la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului“ din Slobozia etc. Aceste lucruri nu pot fi impuse în învățământul laic.
Din punctul de vedere al Centrului Eparhial, faptul de a emite binecuvântări pentru persoanele care doresc să ocupe un post didactic vacant la unitățile școlare arondate Seminarului Teologic, reprezintă o prevedere irelevantă a Metodologiei de mișcare a personalului didactic din învățământul preuniversitar de Stat, dar ea trebuie respectată în virtutea faptului că acele unități aparțin de Seminarul Teologic. În cazul funcționării Seminarului ca unitate distinctă, nu va mai fi nevoie de emiterea binecuvântării arhierești pentru cadrele didactice care funcționează la învățământul preșcolar, primar și gimnazial, lăsând grădinițelor și școlilor autonomia de a selecta personalul de predare».
În solicitarea noastră, depusă la Registratura Primăriei Slobozia, în data de 13 septembrie 2018, cu numărul de înregistrare 75010, nu se prevede schimbarea rețelei școlare în timpul anului școlar, ci atunci când cadrul legal va permite aceasta. De aceea, afirmația că se «destructurează niște posturi» este nefondată, deoarece Metodologia de mișcare a personalului didactic din învățământul preuniversitar dă posibilitatea cadrelor didactice să-și completeze norma de predare chiar din primele etape de mobilitate, înaintea concursului de titularizare.
Mai gravă este afirmația că nu există solicitări pe piața muncii pentru absolvenții de Seminar. Menționăm că Seminarul Teologic este un liceu vocațional cu profil teologic și nu o școală de cântăreți bisericești, nici o școală profesională. Absolvenții de Seminar, în marea majoritate (peste 90%), își continuă studiile teologice la Facultățile de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Române. Seminarul pregătește în primul rând viitori slujitori ai altarelor pentru parohiile din județele Ialomița și Călărași. Într-o proporție covârșitoare, preoții hirotoniți în Episcopia Sloboziei și Călărașilor au, la bază, studiile efectuate la Seminarul nostru, singurul din ambele județe care compun Episcopia Sloboziei și Călărașilor.
În acest sens, considerăm că ar trebui să fie o mândrie pentru municipalitatea slobozeană să aibă pe teritoriul ei o astfel de școală teologică, mai ales că absolvenții Seminarului s-au clasat pe primele locuri la promovabilitatea examenului de Bacalaureat, între liceele din județ.
Din modul de abordare folosit de către domnul primar față de solicitarea Seminarului Teologic din Slobozia, tragem concluzia că răspunsul este rezultatul ignoranței și a unei atitudini cel puțin neprietenoase, care ignoră nevoile comunității și nu propune o analizare «sine ira et studio» a posibilelor soluții.
(Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor)

9 Octombrie 2018, 11:40 (5622 vizualizări - 24 comentarii)

Citiți și:
Administrația Mocioniu plătește 2 milioane de lei anual pentru transportul public
«Prefectul Gigi Petre se implică în această răzbunare politică comandată de Marian Pavel!»
Administrația Mocioniu a cheltuit 1 milion de lei pe studii de fezabilitate
Primarul Mocioniu a fluierat în biserica Preasfințitului

Comentariile cititorilor:


Apropo:
(13 Octombrie 2018, 20:45)
Apropo inchidem si noi gropa de gunoi ? Wow Am facut o pezie , dar avem o groapa de gunoi in mijlocul orasului se inchide dracului odata ?
@gogu:
(12 Octombrie 2018, 19:42)
Te dai greu,gogu. De cap. Explica-ne noua, muritorilor de rand, de la inaltimea caror studii si analize de prestigiu dai tu sentinte?
Cornel:
(12 Octombrie 2018, 19:12)
Nu toți popii sunt jagardele, 80%, sigur! Seminarul scoate rebuturi ca multe alte licee. Să mai pună osul la munca fizică, nu învață nimic, nici meserii nu știu!
gogu:
(12 Octombrie 2018, 15:51)
Te prinzi greu nene. Concluzia e ca nu ducem lipsa de absolventi de seminar cu sau fara personalitate juridica. Sunt ultra-suficienti cei existenti deja
@gogu:
(12 Octombrie 2018, 13:43)
Ai gresit pagina cu scuipatul bisericii, subiectul aici e altul.
gogu:
(12 Octombrie 2018, 11:55)
Biserica si-a stricat renumele de cel mai bun vehicul electoral dupa gogorita cu familia traditionala. Desi popii au insistat la fiecare predica de saptamani bune sa trimita babele la vot , fasul pregatit pentru relansarea dictatorului  penal Dragnea nu a mai prins. Nu va mai dati preacuratilor credinciosi de ceasul mortii si nu mai afurisiti pe cei care nu au votat , respectati-le alegerea , asa e crestineste. In aceeasi masura nu va mai dedati la amenintari cu iadul si nefericirea vesnica,  , atentie la ce propovaduiti ca pana la discreditarea totala nu mai aveti decat un pas.In continuare barbatii se vor lua cu femei si vor asigura perpetuarea speciei si fara sa facem jocuri politice murdare. Cei care sunt bolnavi si au oarece deviatii nu trebuie omorati in piata publica , ii lasam in plata Domnului cu necazurile lor. Doamne ajuta!
gika:
(11 Octombrie 2018, 19:58)
sunt curios ce vor face popii in fosta cantina a partidului ,ca au luat o si pe asta 
Moncioiu :
(10 Octombrie 2018, 20:52)
Cunosc bine relatia acolo care iese popa si vrea o bisericuță intr un sat înțelegeți 40 000 nu mint apoi sa facă ce vrea preasfintitu dacă nu se organizează concurs si pierde popia. Asta e una din afacerile PSD .mai vreți exemple.
@Popa Jagardea:
(10 Octombrie 2018, 18:01)
Ne-am prins: ai credinta "liber consfintita". Adica ti-ai sfintit-o tu cu.. tine. Deci tot cu "popicismul" te ocupi si tu. Respect? Ne inclinam in fata ta. De ras!
Popa Jagardea:
(10 Octombrie 2018, 14:25)
Credință avem fiecare, liber consființită. Nu toți suportăm ipocrizia și hoția bisericii actuale, nu confundăm credința cu popicismul de azi. O afacere, in mod de parvenire! Respect pentru popi?! Să aibă cine nu-i cunoaște!
Bidon:
(10 Octombrie 2018, 14:18)
Seminarul este în viață încă, pentru o masă bună, gratis, și pentru niște profesori ajunși acolo prin mijloace ,,moderne”. Succes, Primarule! Măcar de s-ar reuși desființarea unei căpușe, că D-zeu mai are și alte treburi de făcut....poate ne dă apă de băut plătită o singură dată!
o ea:
(10 Octombrie 2018, 12:57)
dupa ce termina liceul și ulterior facultătile de teologie, se intorc pe meleagurile natale. și ce urmează? bani de la bugetul local/județean pentru construirea altor biserici că deh....dacă tot au facut atâta școală...au nevoie și de un loc de muncă. 

Mary:
(10 Octombrie 2018, 12:39)
Vede-L, Doamne!
Groaznic:
(10 Octombrie 2018, 08:37)
In acest liceu de "popi" ca ei de fapt nu ies popi, ies niste vanzatori de lumanari cu liceu, 1 maxim 2 ajung la Bucuresti sa faca si ei o facultate, sau aia cu banuti la Constanta, toata lumea vine de la tara ca asa a zis mamaita, lasa mama du-te ca iesi popa si te respecta lumea, ai banuti, copane, pilaf. Hai sa fim seriosi ca nivelul elevilor de aici este destul de jos, nimeni nu invata si se poate vedea asta din rezultatele obtinute la bacalaureat, unde 80% din ies nu trec din prima, acest liceu este tinut de Biserica, tot de ea ca si multe alte lucruri inutile in acest oras sau judet, rostul acestui liceu nu il vad, inainte acolo era corp al Liceului de Arte. Orice absolvent de liceu poate face o facultate de profil si automat sa iasa popic(sau popica pentru prea fericitul, haladitul), ii injecteaza in creier de la cele mai fragede varste cu prostii politice pentru ca biserica nu mai rosteste rugaciuni ci poarta discutii politice, incearca sa imparta poporul in doua si sa-i mute pe toti la PSD, ca na acolo e grosul, conducerea judetului este din pardin, cotizeaza mai mult decat cei 100 de lei pe care ii da omul de rand anual pentru nimic(cei 100 de lei reprezinta cotizatia anuala pe care o platesc majoritatea cetatenilor per casa apartament pentru ca altfel nu-i ingroapa nimeni in caz de Doamne fereste). In incheiere va pot spune ca cel mai periculos partid tot Biserica ramane, asa ca fratilor aderati, la fotolilul de primar in urmatoarele alegeri se vor bate PS Vintentiu cu ......nimeni ca nimeni n-are curaj sa concureze cu el ca il vede Dumnezeu. 
multumim PSD !:
(10 Octombrie 2018, 07:34)
Doamneeeeeeeeeeeeee ce dobitoc de primar a pus PSD ! Si dupa cum se faleau ei, asta e cel mai bun si promitator iar el reprezinta viitorul luminos al partidului si al acestei urbe. Un nimic atat el ca om si administrator al orasului dar si acest partid plin numai de corupti si lichele. Va asteptam in public sa veniti sa ne cereti voturile sa va umplem frigiderele si sa va dam cu HUOOOOOOOOO !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 24 Iun 2019
208 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 24-28 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:50
(393 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Stimulente pentru angajarea elevilor și studenților

Angajatorii care încadrează elevi sau studenți pe perioada vacanței de vară beneficiază, pentru fiecare elev sau student, de un stimulent lunar în cuantum de 250 lei/lună. Perioada maximă de acordare a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:20
(284 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Slobozia

Joi, 20 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente de circulație soldate cu rănirea a două persoane. Primul dintre acestea s-a petrecut pe raza localității Fetești, unde un bărbat ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:10
(341 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, trei persoane rănite

Miercuri, 19 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente de circulație soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 15,30, la Slobozia, și s-a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:15
(309 vizualizări - 0 comentarii)


4

Fetești: Arestat pentru «tentativă de furt calificat»

Miercuri, 19 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au reșit identificarea unui bărbat, de 47 de ani, din Fetești, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:10
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Americanii au intrat cu blindatele în culturile agricole

Zeci de hectare cultivate cu cereale în Balta Ialomiței au fost distruse de mașinile de luptă blindate ale soldaților americani. Incidentul s-a petrecut joi, 20 iunie 2019, în zona cuprinsă între localitățile ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2019, 20:07
(627 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbați din Slobozia, cercetați pentru «șantaj»

Doi bărbați, de 27 și 46 de ani, din Slobozia, au fost identificați de polițiștii ialomițeni și arestați pentru infracțiuni de «șantaj». În fapt, în perioada februarie-martie 2019, cei în cauză au pretins ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:45
(568 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia șantaj


IPJ Ialomița: Campania «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!»

Miercuri, 19 iunie a.c., Poliția Română în parteneriat cu EUCPN-Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității a desfășurat, în cadrul campaniei «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!», evenimentul ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:40
(400 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Iunie 2019, 17:55


9

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Iunie 2019, 17:20


Festivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia «Sfântul Dumitru» Slobozia

Vineri, 14 iunie 2019, la Parohia «Sfântul Dumitru» din Slobozia, în prezența preoților parohiilor din municipiu în frunte cu părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, părintele protopop Ionuț Butu ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:15
(482 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de siguranță pentru Examenele Naționale 2019

Marți, 18 iunie 2019, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar polițiștii ialomițeni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:05
(476 vizualizări - 0 comentarii)


12

Trei slobozeni, reținuți pentru «tâlhărie»

Polițiștii ialomițeni au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, după ce, la data de 10 iunie a.c., ar fi tâlhărit două persoane, pe raza municipiului Slobozia. Doi dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 16:35
(550 vizualizări - 0 comentarii)


Elevii din Ialomița susțin Evaluarea Națională

Marți, 18 iunie 2019, elevii de clasa a VIII-a  susțin prima probă a Evaluării Naționale la disciplina Limba și Literatura Română. Datale Inspectoratului Școlar Județean arată că la acest examen s ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 09:50
(462 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Intervenție a pompierilor din Urziceni în zona localității Manasia. Militarii ISU au acordat primul ajutor în cazul unui accident rutier. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului cinci ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2019, 20:25
(655 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(1016 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(1077 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(975 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(829 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(800 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(930 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(1263 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(1526 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(1342 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(1062 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(1278 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1700 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(1180 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(1510 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(1311 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Mary în Vești bune bune de la deputatul Mușoiu! Mary în Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei Mary în Nea Puiu Jimblaru, ultimul lăutar de înmormântări spațiu de închiriat 200 mp în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 19 iunie 2019 Anonim în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului Anonim în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului Nicoleta în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Ana în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Luigi Vlaicu. în Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița Așa ceva?? în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului CALIN în Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei Nicu în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Laur în Proiecte multianuale pentru dezvoltarea Educației Ina în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Mcute în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Aida în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Mihai în Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița Costi în Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița M cu T în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Violonist în Nea Puiu Jimblaru, ultimul lăutar de înmormântări
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...