Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Curtea de Apel București amână revenirea Luminiței Barcari în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Ialomița

Curtea de Apel București amână revenirea Luminiței Barcari în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Ialomița

Judecătorii Curții de Apel București încă nu au luat o decizie cu privire la procesul pe care Luminița Barcari, fostul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, l-a deschis împotriva Ministerului Educației, acțiune prin care a solicitat anularea «fișei de evaluare» în baza căreia a fost emis Ordinul prin care a fost demisă din funcție. Acesta este al doilea proces pe care Luminița Barcari l-a intentat Ministerului Educației în ultimele 6 luni.

O demisie, mai multe procese
La sfârșitul lunii aprilie 2018, Luminița Barcari a fost demisă din funcție prin Ordin al minis­trului Educației, document re­dactat în baza unei «fișe de eva­luare» a activității desfă­șurată în anul școlar 2017-2018. Alături de alți inspectori școlari din țară, aceasta a primit calificativul «Nesatisfăcător», din cauza căruia și-a pierdut funcția pe care a obținut-o în urma unui concurs. Inițial, Luminița Barcari a contestat în instanță Ordinul emis de mi­nistrul Educației, iar ulterior a solicitat și anularea respectivei «fișe de evaluare». Procesul privind înce­tarea efectelor juridice produse de scandalosul Ordin s-a desfă­șurat la sfârșitul lunii august 2018, dată la care Curtea de Apel București a decis să res­pingă solicitarea Luminiței Barcari. Magistrații i-au dat însă drept de recurs la această deci­zie pe care au luat-o, solicitarea putând fi înregistrată în 5 zile de la comunicarea sentinței la Registratura Curții de Apel București.

Un nou termen în noiembrie
Acest proces are toate șan­sele să rămână fără obiect dacă, între timp, Luminița Barcari reușește să demonstreze jude­cătorilor din cadrul aceleiași instanțe că «fișa de evaluare» în baza căreia a fost emis Or­dinul privind demisia sa a fost reali­zată fără respectarea legii. Această acțiune a fost inițiată în luna aprilie 2018 și supusă judecății abia în septembrie 2018, dată la care a fost amânată pentru jumătatea lunii în curs. La termenul de săptămâna trecută, judecătorii au decis să amâne încă o dată pronunțarea, motivând faptul că Ministerul Educației nu a depus toate do­cumentele în baza cărora a rea­lizat «fișa de evaluare» a Luminiței Barcari. Magistrații au cerut astfel reprezentanților Minis­terului Educației să pre­zinte cu dovezi de ce fosta șefă a Învă­țământului ialomițean a primit calificativul «Nesatis­făcător» în fișa de evaluare. Astfel, instanța a decis să amâne cu încă o lună emiterea unei sentințe în cazul acestui proces. De menționat este faptul că decizia judecătorilor este executorie și, o dată pro­nunțată, Luminița Barcari își va putea relua funcția în ca­litate de inspector școlar gene­ral al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

Haos la IȘJ Ialomița După demiterea Luminiței Barcari, Ministerul Educației a decis ca instituția să fie condusă de Manuela Zainea, propunerea PSD Ialomița pentru această funcție. O dată cu ea, la IȘJ Ialomița s-a instalat și haosul. Instituția se află într-o continuă derivă, din cauza managementului deficitar pe care Manuela Zainea îl practică. Marea sa pro­blemă o reprezintă absenteismul nemotivat de la serviciu, motiv pentru care multe dintre documentele oficiale stau nesemnate zile întregi, deși ele trebuie transmise de urgență către instituțiile care le-au solicitat. De asemenea, rezolvarea problemelor de zi cu zi ale IȘJ întârzie tocmai pentru că șefa instituției este greu de găsit pentru a oferi soluțiile oportune.

30 Octombrie 2018, 07:50 (3723 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației
Învățământ cu demisiile pe masă
Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean

Comentariile cititorilor:


Valiza lui Barcari!:
(5 Noiembrie 2018, 22:40)
Câtă energie consumă Barcari pentru funcția ei primită politic, atâta trânteală va lua curând! Ca lingăul de Neacșu Marian, că mari politicieni a mai dat Ialomița in ultimii 15 ani! Barcari și Neacșu au ceva comun: micimea măgarului din Bărăgan!
Din Ograda:
(3 Noiembrie 2018, 13:48)
Sfânta Filofteia de Țăndărei va primi ce merită. Este de admirat voința, care de fapt este obstinație pentru scaun. Calificativul nu-i va afecta pensia, doar imaginea. Eventual, sănătatea..,,
Lilieci:
(2 Noiembrie 2018, 13:58)
PROSTUL, DACĂ NU E ŚI FUDUL, PARCĂ NU E PROST DESTUL. Nici barcari nu trebuia să accepte funcții, dacă n-ar fi obligat-o partidul și fudulia. Și Zainea și barcari au căciuli prea mari pentru capetele lor. Madam barcaragista, in plus, crede că chiar nu se poate fără ea! Are femeia asta o părere prea bună despre ea. Îi va băga oare Curtea de Apel mințile în cap?
@Tiberiu-Urziceni:
(2 Noiembrie 2018, 13:19)
Eroare, amice: daca avea bun simt ,Zainea nici macar nu accepta postul. Dar fudulia face bine la CV-ul celui din proverbul "..care ..nu-i destul".
Tiberiu - Urziceni:
(2 Noiembrie 2018, 11:39)
Haos la isj Ialomița! O noutate nu aveți voi? Numai să nu apară Barcari fix la 1 Decembrie. Ar întina Semnificația sărbătorii. Cu Zainea sau fără, totuna! E ca și cum n-ar fi, dar s-ar povesti. Se va retrage tipa, are mai mult bun simț decât Strachina, Țăndărei.
Radu - Tandarei:
(1 Noiembrie 2018, 19:50)
Bine zis. Șefii politruci.ca s de la PSD sau din alta parte tot o apa si un pământ. Barem madam asta daca revine are un concurs.si mai ales ca a primit in calificativ care îi afectează cariera. Dar oameni buni tre.sa apreciem ce directori avem si ce inspectori pe masura. Boala generală. Mai scăpăm oare de ei????
Vio:
(1 Noiembrie 2018, 12:52)
Să vă trăiască șefii politruci și tot isj-ul compromis. Așa cap, așa căciulă! Liderii, oricare ar fi ei, vă reprezintă, intelectuali-profesorime!
Profesor:
(31 Octombrie 2018, 09:54)
Nesimțire este când pici concursul pentru ocuparea funcției de director și te vrei cu orice preț inspector general ! Nesimțire și incompetență este atunci când nu ești în stare până în luna noiembrie să elaborezi "Starea invatamantului" și planul managerial al învățământului ialomitean. Și exemplele pot continua.
@adriana:
(31 Octombrie 2018, 09:08)
lasa ca a fost inlocuita cum nu se putea mai bine...macar doamna are scoala adevarata, vorbesti de hartii la adresa dumneaei?? pai facaturile astea de inspectori rosii ii ajung la degetul mic cu toate hartiile fabricate??se titularizeaza si ei cat ling prin isj, lasa haos in urma si plangeti tot dupa ei??asta e si calitatea celor ce comentati aiurea, habar nu aveti despre ce vorbiti..sintagma asta cu-om al scolii-o recunoastem multi, slugoii au invatat cateva vorbe si le spun peste tot! la pensie, oltenasi, doar ne incurcati pe aici!
Fost profesor:
(30 Octombrie 2018, 13:38)
Ar avea nesimțirea să revină!? Explozie de nerăbdare în numele dreptății! Uneori, rar, ea a știut că NU e numai SLUGA PNL/PD-L....!! Era și om om al ȘCOLII! A fost om al școlii! Atât i-a mai rămas: tupeul și șoriciul!
ADRIANA:
(30 Octombrie 2018, 10:59)
Luptă, madam, luptă!! Calm și speranță în dreptate, tu care ai fost inspectoare școlară atât de dreaptă, legistă și demnă! Ai grijă! Adună și dosarele din justiție pentru a-ți dovedi competenta cu hârtii, la o adică! Asta, dacă vrei să mai faci purici prin învățământ! Dosarele din justiție te recomandă. Multe fufe mai au nevoie de gradații, mulți directori te reașteaptă. Revino, plină de glorie și mocirlă că te albești în ISJ Ialomița....

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 28 Sep 2020
544 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Alegeri Locale 2020: Incidente electorale sesizate autorităților la Făcăeni și Țăndărei

Scandal cu urna mobilă la Făcăeni. Biroul Electoral Județean a aprobat solicitarea venită din partea unui candidat pentru funcția de primar în care acesta a reclamat faptul că procedura pe care președinții ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 17:15
(734 vizualizări - 0 comentarii)


Alegeri Locale 2020: 11 sesizări privind incidente electorale în Ialomița

De la începerea procesului de votare, duminică 27 septembrie 2020, au fost înregistrate 11 sesizări privind incidente electorale:
-influențare alegători în localitatea Traian (neconfirmată) ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 13:50
(458 vizualizări - 0 comentarii)


Alegeri Locale 2020: Reclamații privind transportul alegătorilor la Slobozia, Rădulești și Scânteia

Alte 3 incidente electorale au fost sesizate Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița. Potrivit polițiștilor, reclamațiile respective fac referire la transportul alegătorilor către Secțiile de ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 13:20
(287 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1225 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 27 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1225, cu 12 cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 13:05
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Alegeri Locale 2020: La Amara se transportă persoane spre secțiile de votare

Ziua Alegerilor Locale nu este lipsită de incidente electorale în localitatea vecină Sloboziei. Astfel, duminică, 27 septembrie 2020, la Amara, au existat numeroase sesizări privind transportul persoanelor ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 11:20
(460 vizualizări - 0 comentarii)


Alegeri Locale 2020: Incidente electorale în Ialomița

Conform Biroului Electoral Județean, instituția a fost sesizată cu privire la faptul că într-una dintre secțiile de votare din județ membrii Secției nu poartă măștile de protecție și nu folosesc dezinfectanți ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 10:20
(275 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1213 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 26 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1213, cu 8 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2020, 13:05
(114 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Șase persoane, rănite într-un accident rutier

Movilița: Șase persoane, rănite într-un accident rutier

Pompierii militari din cadrul ISU Ialomița au intervenit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 25/26 septembrie a.c., în jurul orelor 23,00, la un accident rutier produs pe DN2, în localitatea Movilița ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2020, 08:15
(186 vizualizări - 1 comentariu)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

25 Septembrie 2020, 19:10


Beat la volan pe străzile Sloboziei

Un bărbat, de 53 de ani, din Slobozia, a fost oprit în seara zilei de joi, 24 septembrie a.c., pe un drum public din oraș de către un echipaj de Poliție. Oamenii legii au observat că mergea cu mașina pe ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2020, 16:15
(197 vizualizări - 0 comentarii)


10

Fetești: Arestat pentru «furt calificat»

Joi, 24 septembrie a.c., polițiștii din Stelnica au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2020, 16:10
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1205 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 25 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1205, cu 14 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2020, 13:05
(97 vizualizări - 0 comentarii)


12

AJFP Ialomița: 30 septembrie 2020, termen limită pentru depunerea notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare

Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește că termenul limită de depunere a notificării prin care se manifestă intenția de a beneficia de măsura de restructurare a obligațiilor bugetare restante ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2020, 10:35
(103 vizualizări - 0 comentarii)


Primăria Slobozia: Termen scadent pentru plata impozitelor

Serviciul Taxe și Impozite al Primăriei Slobozia aduce la cunoștință contribuabililor care au ales să-și plătească taxele locale în două rate faptul că termenul scadent pentru plata celei de-a doua rate ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2020, 17:10
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Cu sturionii în mașină

Făcăeni: Cu sturionii în mașină

Un bărbat, de 44 de ani, din Fetești, s-a ales cu un dosar penal după ce asupra sa au fost descoperite 10 exemplare de cegă, pentru care nu avea documente legale cu privire la proveniență. Bărbatul a fost ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2020, 17:00
(240 vizualizări - 1 comentariu)


Făcăeni: Alcoolul l-a lăsat fără permis

În urma unei acțiuni preventive desfășurată miercuri, 23 septembrie a.c., pe zona de Est a județului Ialomița, polițiștii au oprit în trafic un șofer care, înainte de a se urca la volan, consumase băuturi ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2020, 16:55
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1191 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 24 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1191, cu 8 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2020, 13:10
(118 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la firmele care folosesc zilieri

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2020, în perioada 14-19.09.2020 s-a desfășurarat ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2020, 12:15
(122 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Campanie europeană de conștientizare a lucrătorilor și angajatorilor cu privire la beneficiile muncii declarate

În cadrul campaniei lansate de European Commission și de European Labour  Authority, începând cu data de 21.09.2020 și până vineri 25.09.2020 vor avea loc evenimente și activități pentru promovarea ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 15:50
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1183 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 23 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1183, cu 1 caz mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 13:10
(115 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programarea on-line, un nou serviciu electronic la dispoziția contribuabililor

Ministerul Finanțelor Publice, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, și ANAF au colaborat la dezvoltarea și implementarea unui nou serviciu electronic, Programarea on-line, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 12:55
(162 vizualizări - 0 comentarii)


Probleme tehnice la APM Ialomița

Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița informează publicul interesat asupra faptului că, în urma unor defecțiuni tehnice la nivel național, nu sunt funcționale atât pagina web a instituției și e-mailul ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2020, 15:50
(100 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1182 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 22 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1182, cu 13 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2020, 13:05
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1169 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Luni, 21 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1169, cu 8 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 13:05
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii intenționate pe miriști de porumb la Armășești și Balaciu

În cursul zilei de duminică, 20 septembrie a.c, în jurul orelor 20,30, pompierii ialomițeni au fost solicitați, printr-un apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu de miriște de porumb care ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 11:20
(233 vizualizări - 0 comentarii)


11,13 tone de tutun, confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă

De la începutul lunii septembrie a.c., inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au confiscat 11138 kg de tutun brut, provenit din Bulgaria ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 09:10
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1161 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Duminică, 20 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1161, cu 20 cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2020, 13:05
(160 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1141 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Sâmbătă, 19 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1141, cu 12 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2020, 13:05
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1129 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Vineri, 18 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1129, cu 19 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2020, 13:10
(322 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1110 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 17 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1110, cu 21 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2020, 13:05
(358 vizualizări - 1 comentariu)


Ultimele comentarii
Goguta în 39 primari-PSD, 17 primari-PNL, 2 primari-ALDE, 2 primari-PRO România, 2 primari-Partidul Ialomițenilor, 2 primari-USR PLUS, 1 primar-AUR, 1 primar-independent cetatean în 39 primari-PSD, 17 primari-PNL, 2 primari-ALDE, 2 primari-PRO România, 2 primari-Partidul Ialomițenilor, 2 primari-USR PLUS, 1 primar-AUR, 1 primar-independent Ana în Movilița: Șase persoane, rănite într-un accident rutier Anonimus în Slobozia: Cadru didactic de la Liceul de Arte, confirmat cu COVID-19 Costy în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 23 septembrie 2020 excludeti "traseistii" politic în Dragoș Soare, candidatul PNL la Primăria Slobozia: «Vom câștiga pentru că Dreapta este unită la Slobozia!» Sandu în Protest civic împotriva poluării produse de Clean Tech Ciulnița @Claudia în Slobozia: Cadru didactic de la Liceul de Arte, confirmat cu COVID-19 Analiza în Slobozia: Cadru didactic de la Liceul de Arte, confirmat cu COVID-19 Claudia în Slobozia: Cadru didactic de la Liceul de Arte, confirmat cu COVID-19 interviul lui Bulă în Ialomița, peste media națională a prezenței la vot la ultimele două rânduri de Alegeri Locale BALAN în Apă potabilă în 2021 la Slobozia DOBRE în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi CETATEAN în Meciul Unirii cu Farul a fost amânat. Jucători constănțeni, depistați pozitiv COVID-19! cetatean în Slobozia: Cadru didactic de la Liceul de Arte, confirmat cu COVID-19 Gogu de la borduri în 4 kilograme de droguri, descoperite într-un colet ce urma să ajungă la un bărbat din Perieți Pavel în Clean Tech produce ilegal și nu respectă condițiile de funcționare impuse de autorități #pasajladrajna în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Balea în 4 kilograme de droguri, descoperite într-un colet ce urma să ajungă la un bărbat din Perieți Nona în 4 kilograme de droguri, descoperite într-un colet ce urma să ajungă la un bărbat din Perieți
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...