Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

EXPUR susține «Generația Z»-echipa trupei de teatru în limba franceză a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia

EXPUR susține «Generația Z»-echipa trupei de teatru în limba franceză a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia

În ADN-ul companiei EXPUR, RESPECTUL, ÎNDRĂZNEALA și PERFORMANȚA sunt valori importante pe care compania le-a regăsit și în comunitatea locală, la o echipă de elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a din trupa de teatru a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia, care pune în scenă, în diferite locuri ale lumii, piese de teatru în limba franceză. EXPUR a ales să îi învestească cu încredere și să își pună amprenta în formarea lor, nu numai pentru școală, ci pentru viață. Managerii companiei au fost impresionați de puternica determinare a liceenilor de reușită-de la a se expune experienței de exprimare în public într-un eveniment internațional și a-și învinge fricile, la a transforma emoțiile într-un lucru pozitiv, a vorbi perfect în fața unor nativi, până la întreaga evoluție pe zona dezvoltării personale.
Unul dintre cele mai recente proiecte ale adolescenților a avut loc în Maroc, într-un schimb de experiență cu mai multe trupe internaționale, ocazie cu care au intrat în contact și cu echipa Lesieur Cristal, o companie soră a EXPUR, parte din Grupul Avril. «Les Francforts» au fost apreciați pentru calitatea interpretării, pentru ingeniozitatea costumelor și pentru nivelul foarte bun al exprimării în limba franceză. Pentru copii, faptul că au ajuns într-o țară atât de ofertantă și că au intrat în contact cu o cultură și istorie bogată a fost extraordinar, iar pluralitatea limbilor vorbite de aceștia a fost bine primită.
Echipa care, pe lângă școală, alege să aducă un altfel de exemplu, încercând să devină, prin preocu­pări și pasiuni, pentru mulți desuete (limba franceză și teatrul), a fost formată din Marinela Constantin, Alin-Ștefan Pahonțu, Petru-Liviu-Pavel Mușat, Andreea Roxana Romaniuc, Arthur-Cristian Maurer, Violeta Vizireanu, Ana-Maria Diamandopol și este coordonată de doamna Elena Mocanu, profesor de Limba Franceză, inițiatoarea primului festival de teatru din județ, în anul 2002.

«Les Francforts» a deschis stagiunea la Arad
O săptămână la «AmiFran»
În această toamnă, «Les Francforts» a dus mai departe o tradiție neîntreruptă de 13 ani, reprezentând Slobozia la Festivalul Internațional de Teatru de la Arad. Eve­ni­mentul s-a desfășurat în perioada 20-26 octombrie 2018 și a fost găzduit pe scena mare a Teatrului Clasic «Ioan Slavici» . Cei 8 elevi ai trupei, coordonați de profesorul Elena Mocanu, s-au pre­zentat anul acesta în fața publicului cu piesa «Colonelul Pasăre» a scriitorului bulgar Hristo Boicev. Avan­pre­miera acestei reprezentații a fost găzduită pe scena Casei de Cultură Muni­cipală din Slobozia. Cea de a 26-a ediție a Festivalului Interna­țio­nal de Teatru Tânăr Francofon «AmiFran» a reunit peste 350 de li­ceeni din România, Canada, Franța, Italia, Rusia, Bulgaria și Polonia.

3 Noiembrie 2018, 14:25 (2689 vizualizări - 18 comentarii)

Citiți și:
EXPUR sprijină Educația
Sindicatul «Soia 2007» acuză conducerea Expur de «discriminare» (II)
Sindicatul «Soia 2007» acuză conducerea Expur de «discriminare»

Comentariile cititorilor:


LES FRANCFORTS:
(14 Noiembrie 2018, 22:15)
Vă mulțumim, cu plecăciune! O adâncă și umilă reverență în fața tuturor!
Și .... un motto: ,,Voi ați putea tăia felii
                            Din zborul păsărilor vii?'' (Dan Elias- ,,Mersul pe nori'')

P. S. Î n curând , spectacolul de anul acesta- ,,Le Colonel-Oiseau'' (,,Colonelul -Pasăre'') pe You Tube.
Tot binele! 
Dinu:
(14 Noiembrie 2018, 17:08)
Toată compasiunea pentru toți cei care și-au ratat viața! Da, nu poți să la ai pe toate. Depinde ce-ți dă Domnul. Unele lipsuri sunt greu de compensat cu autoamăgiri. Viață împlinită elevilor!
Dorel:
(14 Noiembrie 2018, 11:27)
Felicitări elevilor talentați și îndrumătoarelor cu simț artistic! La mai mare!
Dora:
(14 Noiembrie 2018, 08:15)
Felicitări copii talentați!
Rareș:
(12 Noiembrie 2018, 21:21)
Toată compasiunea și mila pentru zbaterile sterile ale unor ratați în viața! Le dorim acoperirea deplină a satisfacțiilor personale, de-acum și încă 30 de ani...înainte! Unde Domnul nu dă, nici să nu forțezi pretențiile.
Mila:
(12 Noiembrie 2018, 13:54)
Felicitari! Trista ,,performanta": comentariul inveninat si auto-anihilant la adresa celor care reusesc! Toata compasiunea!
Căutăm suplinitoare!:
(8 Noiembrie 2018, 22:14)
Felicitări! Teatru francez, că cu lb română ne e rușine! La Albă Iulia, pe 1 Decembrie, acolo să vă văd! Cu costume românești, cu tricolorul și cu DEȘTEAPTĂ TE ROMÂNE!! NU istericalele în franceză foarte aproximativă!! Educație patriotică, că nu ne dau francezii păpica! Francofonie ne trebuie, dacă ne trebuie, după ce terminâm cu jalea din Romània!!!!
Fost ,,actor” CNMV :
(8 Noiembrie 2018, 15:03)
Până la o țară ca afară, puneți-l pe CARAGIALE al nostru pe scenă! LĂSAȚI VĂ DE FIȚELE MODERNE CĂ ÎNCĂ NU AVEȚI CU CINE!!! Mai durează un timp, nu vă dați reformatori, din epoca de piatră, direct pe Marte..,
Adevărat prieten :
(8 Noiembrie 2018, 14:57)
Eu cred că facem teatru pentru noi, pentru elevi, părinți, prieteni... să le placă, să înțeleagă și să se educe. NU pentru străini, peste hotare, cu jurii ciudate. Texte clasice, educative, teatru! Se plimbă, bine! Dar nu pretinde că faci TEATRU pentru și cu elevi!! Snobism ieftin. Nu obliga Ialomița să te premieze, deși cred că mândria aici ar fi, nu la ,,premiile” cu care vii din...Polonia!
Valy:
(8 Noiembrie 2018, 13:39)
@un prieten. Dacă ești cine zici, nu le vrei binele acelor circari!
Un prieten.:
(8 Noiembrie 2018, 00:07)
"Istericale de cai verzi pe pereti"? Asta mi s-a parut extrem de jignitor. Este vorba despre talentul si implicarea unor tineri, ce e atat de gresit in a vrea sa faci ceva iesit din comun? Nu raman in urma la scoala, din contra, toti cei din trupa au rezultate excelente, participa la diferite concursuri si olimpiade, pentru ca stiu sa isi organizeze timpul. De ce sa dam cu piciorul intr-o astfel de initiativa? Bravo lor ca reusesc sa se imparta intre scoala si teatru. Dar, de, cine baga in seama niste copii? Mai bine sa ne batem joc si sa ii descurajam, ca asa se face la noi.
In niciun caz nu este vorba despre premii "pentru participare". De fiecare data au fost remarcati, in special in strainatate, unde le-a fost laudat atat talentul cat si nivelul pe care il au la limba franceza.
Cunoscandu-i, imi permit sa spun ca foarte multi dintre cei care au facut parte din trupa de teatru s-au schimbat in bine. Teatrul i-a ajutat sa se exteriorizeze, sa comunice mai bine si sa scape de anumite complexe, lucru care mi se pare minunat.
In alte tari, astfel de initiative sunt incurajate si sustinute, la noi sunt aratate cu degetul. E mai bine sa stai toata ziua in fata unui televizor sau calculator decat sa faci parte dintr-o trupa de teatru. Si cica se vrea "o tara ca afara".
Ion:
(7 Noiembrie 2018, 19:41)
Este o isterie generală pe scenă. Teatru foarte modern!
Alexandru :
(7 Noiembrie 2018, 14:32)
Programa școlară din Franța permite caravană cu teatrul (circul)! În Slobozia este altceva: vrei circ sau carte? ( NU teatru, CIRC!) Are și cine să-ți plătească aiurelile? Bravo, ai rupt inima târgului! Premiile, pe la coadă, pentru participare!
Bravo:
(6 Noiembrie 2018, 12:39)
@zaharie. DA!!
Zaharia:
(6 Noiembrie 2018, 11:29)
Plimbă ursul! Lasă elevii pe mâna te miri cui, nerecuperând nimic. Pleacă pentru niște istericale de cai verzi pe pereți! Teatru de destresare?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 18 Ian 2019
197 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Ianuarie 2019, 17:25


Urziceni: Hoț din locuințe, identificat de polițiști

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii din Urziceni au identificat un bărbat de 28 ani bănuit de săvârșirea de infracțiuni de «furt calificat». La data de 11 ianuarie a.c., Poliția a fost sesizată de o ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:40
(156 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru «tâlhărie»

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au reușit identificarea unui tânăr, de 21 de ani, din județul Bacău, pe numele căruia Judecătoria Onești a emis un ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:25
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Beți la volan

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au depistat doi bărbați de 22, respectiv 51 de ani, ambii din Țăndărei, în timp ce conduceau pe drumurile publice, deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:15
(130 vizualizări - 0 comentarii)


4

Braconaj piscicol la Valea Ciorii

Miercuri, 16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Platonești au depistat, pe raza comunei Valea Ciorii, doi tineri de 15, respectiv 18 ani, din localitate, în timp ce în timp ce ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 16:10
(153 vizualizări - 0 comentarii)


5

Furturile de lemne, în atenția polițiștilor ialomițeni

Marți, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Astfel, pe parcursul derulării activităților ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2019, 08:10
(133 vizualizări - 0 comentarii)


6

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Ianuarie 2019, 16:50


7

Angajări din sursă externă la IPJ Ialomița

Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița i-au fost repartizate 2 posturi pentru încadrare din sursă externă, existente în statele de organizare ale IPJ Ialomița, prin modalitatea încadrării directe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 16:35
(740 vizualizări - 0 comentarii)


8

anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în Cosâmbești-Ialomița
angajează
ȘOFER AUTOCAMION-2 (două) posturi
Cerințe
-studii medii
-permis de conducere categoria B, C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to min. 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist
transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate
și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități
-participă la operațiunile de încărcare
și descărcare a autovehiculului
Beneficii
-pachet salarial atractiv
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune atât
la sediul din Cosâmbești
cât și la următoarea adresă de
email agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține
la telefon 0749/082.231

15 Ianuarie 2019, 15:35


ANOFM: Locuri de muncă în agricultură-Spania

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Ialomița, promovează oferta unui angajator din Spania, de 50 locuri de muncă în agricultură la recoltarea ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:30
(475 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Slobozia produs de neacordarea de prioritate

Luni, 14 ianuarie 2019, pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. În timp ce un bărbat, de 52 ani, din Țăndărei, conducea un autoturism pe DN2A nu a acordat ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:25
(535 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis și cu mașina neînmatriculată

Un tânăr de 25 de ani, din Grivița, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Amara, fără a poseda permis de conducere. Iar un alt conducător auto în vârstă de ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:15
(508 vizualizări - 0 comentarii)


12

Protopopiatul Slobozia: «15 ianuarie-Ziua Culturii Naționale»

Marți, 15 ianuarie a.c., elevii de la Școala Gimnazială nr. 5 Slobozia Nouă,  coordonați de învățătorul Fănica Damian, au participat la activitatea cu tema «15 ianuarie-Ziua Culturii Naționale». Părintele ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 15:05
(431 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Giurgeni și Gura Ialomiței

În perioada 11-13 ianuarie 2019, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere soldate cu rănirea a două persoane. Primul accident s-a produs pe raza localității Giurgeni unde un bărbat ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 09:40
(430 vizualizări - 0 comentarii)


Produse contrafăcute identificate la Fetești

În perioada 11-13 ianuarie 2019, polițiștii au efectuat controale la mai mulți agenți economici de pe raza județului Ialomița pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul protecției mărcilor ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 09:25
(452 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, polițiștii slobozeni au depistat un ialomițean, de 45 de ani, în timp ce transporta, cu ajutorul unui autoturism, aproape 40 kg de pește din speciile caras, crap, ten și sânger ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2019, 09:10
(422 vizualizări - 0 comentarii)


Delictele silvice, în atenția polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Astfel, pe timpul acțiunilor ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2019, 15:05
(1015 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Arestat pentru «sechestrare de persoane» și «tâlhărie»

Marți, 8 ianuarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au reușit să identifice un bărbat, de 45 ani, din Fetești, pe numele căruia Curtea de Apel București a emis un mandat ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2019, 17:25
(1258 vizualizări - 0 comentarii)


Autoturism căutat de autoritățile engleze, găsit la Fetești

Un autoturism căutat pentru confiscare de autoritățile engleze a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ialomița. Polițiștii au identificat un autoturism ce aparținea ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2019, 17:15
(1242 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: A condus cu permisul suspendat

Marți, 8 ianuarie a.c., un tânăr de 20 ani a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Gheorghe Doja, deși avea acest drept suspendat. Polițiștii au ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2019, 17:10
(1166 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Gârbovi

Serviciul Poliției Rutiere Ialomița informează faptul că luni, 7 ianuarie 2019, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere soldate cu victime. Primul eveniment a fost înregistrat pe raza ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2019, 17:10
(1178 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beat la volan și fără permis

Luni, 7 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului Slobozia s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Ajunși la locul evenimentului, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2019, 16:05
(1066 vizualizări - 0 comentarii)


Taximetrist din Ialomița, înjunghiat la Cilibia-Buzău

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019, polițiștii au fost alertați cu privire la faptul că un taximetrist din Ialomița a fost înjunghiat pe raza localității Cilibia, județul Buzău. Bărbatul în cauză ar fi luat un client ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2019, 13:50
(1514 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,35%-rata șomajului în luna noiembrie 2018

La sfârșitul lunii noimebrie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 5063 șomeri (din care 2175 femei), rata șomajului fiind de 5,35%. Comparativ ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2019, 12:20
(1351 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Batrân de 78 de ani, carbonizat în propria casă

Amara: Batrân de 78 de ani, carbonizat în propria casă

Flăcările au cuprins locuința unui bătrân din orașul Amara în data de 30.12.2018, fiind observate de vecini în jurul orelor 21,00. Aceștia au alertat pompierii, care s-au deplasat la eveniment cu două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

3 Ianuarie 2019, 14:05
(1323 vizualizări - 0 comentarii)


La Mulți Ani 2019!

La Mulți Ani 2019!

Redacția
Independent
vă urează
să aveți parte
de un an 2019
mai bun,
cu sănătate și fericire!

31 Decembrie 2018, 23:55


Independent

Independent

vă urează Crăciun Fericit și să aveți parte de Sărbători minunate alături de cei dragi!

25 Decembrie 2018, 07:05


Slobozia: Patru persoane au fost rănite într-un accident rutier

Slobozia: Patru persoane au fost rănite într-un accident rutier

Pompierii gărzii de intervenție Slobozia și paramedicii SMURD au intervenit în seara zilei de joi, 20 decembrie 2018, pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor unui accident rutier produs la intersecția ...[citește_toată_știrea]

20 Decembrie 2018, 19:17
(3019 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Marți, 18 decembrie a.c., polițiștii au depistat doi bărbați de 50, respectiv 63 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice. Șoferii au fost testați ...[citește_toată_știrea]

19 Decembrie 2018, 16:50
(1818 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Marți, 18 decembrie a.c., polițiștii din Țăndărei au depistat un ialomițean, de 51 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism aproape 150 kg de pește din specia fitofag, pentru care nu deținea documente ...[citește_toată_știrea]

19 Decembrie 2018, 16:45
(2064 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Un nimeni în Slobozia bea apă cu Trihalometani Sorin în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Gore în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni un om în Despăgubiri de 6,5 milioane de lei pentru crescătorii de porci din Ialomița ERASMUS, ne lași?! în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni @Saraj în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni @sarah în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Gianina în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni @flori în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni CETATEAN în Slobozia bea apă cu Trihalometani Nelu în De la Președinția Consiliului UE la carmangeria din colț Confuzie în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Ciuma rosie în Slobozia bea apă cu Trihalometani Gore în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Flori în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Ioana în DADP Slobozia a achiziționat utilaje de deszăpezire de 152500 de lei #pasajladrajna în Slobozia bea apă cu Trihalometani coleg în Concurs cu «dedicație» pentru soția șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor? Sarah în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni Năstase în Scandal cu droguri de risc la Liceul Tehnologic «Sfânta Ecaterina» din Urziceni
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...