Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

EXPUR susține «Generația Z»-echipa trupei de teatru în limba franceză a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia

EXPUR susține «Generația Z»-echipa trupei de teatru în limba franceză a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia

În ADN-ul companiei EXPUR, RESPECTUL, ÎNDRĂZNEALA și PERFORMANȚA sunt valori importante pe care compania le-a regăsit și în comunitatea locală, la o echipă de elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a din trupa de teatru a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia, care pune în scenă, în diferite locuri ale lumii, piese de teatru în limba franceză. EXPUR a ales să îi învestească cu încredere și să își pună amprenta în formarea lor, nu numai pentru școală, ci pentru viață. Managerii companiei au fost impresionați de puternica determinare a liceenilor de reușită-de la a se expune experienței de exprimare în public într-un eveniment internațional și a-și învinge fricile, la a transforma emoțiile într-un lucru pozitiv, a vorbi perfect în fața unor nativi, până la întreaga evoluție pe zona dezvoltării personale.
Unul dintre cele mai recente proiecte ale adolescenților a avut loc în Maroc, într-un schimb de experiență cu mai multe trupe internaționale, ocazie cu care au intrat în contact și cu echipa Lesieur Cristal, o companie soră a EXPUR, parte din Grupul Avril. «Les Francforts» au fost apreciați pentru calitatea interpretării, pentru ingeniozitatea costumelor și pentru nivelul foarte bun al exprimării în limba franceză. Pentru copii, faptul că au ajuns într-o țară atât de ofertantă și că au intrat în contact cu o cultură și istorie bogată a fost extraordinar, iar pluralitatea limbilor vorbite de aceștia a fost bine primită.
Echipa care, pe lângă școală, alege să aducă un altfel de exemplu, încercând să devină, prin preocu­pări și pasiuni, pentru mulți desuete (limba franceză și teatrul), a fost formată din Marinela Constantin, Alin-Ștefan Pahonțu, Petru-Liviu-Pavel Mușat, Andreea Roxana Romaniuc, Arthur-Cristian Maurer, Violeta Vizireanu, Ana-Maria Diamandopol și este coordonată de doamna Elena Mocanu, profesor de Limba Franceză, inițiatoarea primului festival de teatru din județ, în anul 2002.

«Les Francforts» a deschis stagiunea la Arad
O săptămână la «AmiFran»
În această toamnă, «Les Francforts» a dus mai departe o tradiție neîntreruptă de 13 ani, reprezentând Slobozia la Festivalul Internațional de Teatru de la Arad. Eve­ni­mentul s-a desfășurat în perioada 20-26 octombrie 2018 și a fost găzduit pe scena mare a Teatrului Clasic «Ioan Slavici» . Cei 8 elevi ai trupei, coordonați de profesorul Elena Mocanu, s-au pre­zentat anul acesta în fața publicului cu piesa «Colonelul Pasăre» a scriitorului bulgar Hristo Boicev. Avan­pre­miera acestei reprezentații a fost găzduită pe scena Casei de Cultură Muni­cipală din Slobozia. Cea de a 26-a ediție a Festivalului Interna­țio­nal de Teatru Tânăr Francofon «AmiFran» a reunit peste 350 de li­ceeni din România, Canada, Franța, Italia, Rusia, Bulgaria și Polonia.

3 Noiembrie 2018, 14:25 (1925 vizualizări - 18 comentarii)

Citiți și:
Sindicatul «Soia 2007» acuză conducerea Expur de «discriminare» (II)
Sindicatul «Soia 2007» acuză conducerea Expur de «discriminare»
Fabrica de ulei din Slobozia a deversat ape uzate în râul Ialomița

Comentariile cititorilor:


LES FRANCFORTS:
(14 Noiembrie 2018, 22:15)
Vă mulțumim, cu plecăciune! O adâncă și umilă reverență în fața tuturor!
Și .... un motto: ,,Voi ați putea tăia felii
                            Din zborul păsărilor vii?'' (Dan Elias- ,,Mersul pe nori'')

P. S. Î n curând , spectacolul de anul acesta- ,,Le Colonel-Oiseau'' (,,Colonelul -Pasăre'') pe You Tube.
Tot binele! 
Dinu:
(14 Noiembrie 2018, 17:08)
Toată compasiunea pentru toți cei care și-au ratat viața! Da, nu poți să la ai pe toate. Depinde ce-ți dă Domnul. Unele lipsuri sunt greu de compensat cu autoamăgiri. Viață împlinită elevilor!
Dorel:
(14 Noiembrie 2018, 11:27)
Felicitări elevilor talentați și îndrumătoarelor cu simț artistic! La mai mare!
Dora:
(14 Noiembrie 2018, 08:15)
Felicitări copii talentați!
Rareș:
(12 Noiembrie 2018, 21:21)
Toată compasiunea și mila pentru zbaterile sterile ale unor ratați în viața! Le dorim acoperirea deplină a satisfacțiilor personale, de-acum și încă 30 de ani...înainte! Unde Domnul nu dă, nici să nu forțezi pretențiile.
Mila:
(12 Noiembrie 2018, 13:54)
Felicitari! Trista ,,performanta": comentariul inveninat si auto-anihilant la adresa celor care reusesc! Toata compasiunea!
Căutăm suplinitoare!:
(8 Noiembrie 2018, 22:14)
Felicitări! Teatru francez, că cu lb română ne e rușine! La Albă Iulia, pe 1 Decembrie, acolo să vă văd! Cu costume românești, cu tricolorul și cu DEȘTEAPTĂ TE ROMÂNE!! NU istericalele în franceză foarte aproximativă!! Educație patriotică, că nu ne dau francezii păpica! Francofonie ne trebuie, dacă ne trebuie, după ce terminâm cu jalea din Romània!!!!
Fost ,,actor” CNMV :
(8 Noiembrie 2018, 15:03)
Până la o țară ca afară, puneți-l pe CARAGIALE al nostru pe scenă! LĂSAȚI VĂ DE FIȚELE MODERNE CĂ ÎNCĂ NU AVEȚI CU CINE!!! Mai durează un timp, nu vă dați reformatori, din epoca de piatră, direct pe Marte..,
Adevărat prieten :
(8 Noiembrie 2018, 14:57)
Eu cred că facem teatru pentru noi, pentru elevi, părinți, prieteni... să le placă, să înțeleagă și să se educe. NU pentru străini, peste hotare, cu jurii ciudate. Texte clasice, educative, teatru! Se plimbă, bine! Dar nu pretinde că faci TEATRU pentru și cu elevi!! Snobism ieftin. Nu obliga Ialomița să te premieze, deși cred că mândria aici ar fi, nu la ,,premiile” cu care vii din...Polonia!
Valy:
(8 Noiembrie 2018, 13:39)
@un prieten. Dacă ești cine zici, nu le vrei binele acelor circari!
Un prieten.:
(8 Noiembrie 2018, 00:07)
"Istericale de cai verzi pe pereti"? Asta mi s-a parut extrem de jignitor. Este vorba despre talentul si implicarea unor tineri, ce e atat de gresit in a vrea sa faci ceva iesit din comun? Nu raman in urma la scoala, din contra, toti cei din trupa au rezultate excelente, participa la diferite concursuri si olimpiade, pentru ca stiu sa isi organizeze timpul. De ce sa dam cu piciorul intr-o astfel de initiativa? Bravo lor ca reusesc sa se imparta intre scoala si teatru. Dar, de, cine baga in seama niste copii? Mai bine sa ne batem joc si sa ii descurajam, ca asa se face la noi.
In niciun caz nu este vorba despre premii "pentru participare". De fiecare data au fost remarcati, in special in strainatate, unde le-a fost laudat atat talentul cat si nivelul pe care il au la limba franceza.
Cunoscandu-i, imi permit sa spun ca foarte multi dintre cei care au facut parte din trupa de teatru s-au schimbat in bine. Teatrul i-a ajutat sa se exteriorizeze, sa comunice mai bine si sa scape de anumite complexe, lucru care mi se pare minunat.
In alte tari, astfel de initiative sunt incurajate si sustinute, la noi sunt aratate cu degetul. E mai bine sa stai toata ziua in fata unui televizor sau calculator decat sa faci parte dintr-o trupa de teatru. Si cica se vrea "o tara ca afara".
Ion:
(7 Noiembrie 2018, 19:41)
Este o isterie generală pe scenă. Teatru foarte modern!
Alexandru :
(7 Noiembrie 2018, 14:32)
Programa școlară din Franța permite caravană cu teatrul (circul)! În Slobozia este altceva: vrei circ sau carte? ( NU teatru, CIRC!) Are și cine să-ți plătească aiurelile? Bravo, ai rupt inima târgului! Premiile, pe la coadă, pentru participare!
Bravo:
(6 Noiembrie 2018, 12:39)
@zaharie. DA!!
Zaharia:
(6 Noiembrie 2018, 11:29)
Plimbă ursul! Lasă elevii pe mâna te miri cui, nerecuperând nimic. Pleacă pentru niște istericale de cai verzi pe pereți! Teatru de destresare?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 20 Nov 2018
117 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Trei tinere ialomițence reprezintă România la olimpiada caselor solare, în Dubai

Marina Antonescu, Veronica Butnariu și Nicole Lefter, trei tinere din județul Ialomița, fac parte din echipa EFdeN, reprezentanta României la Solar Decathlon, cea mai importantă competiție internațională ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 14:45
(44 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Dovada vechimii în muncă

În Monitorul Oficial nr. 963 din 14 noiembrie 2018, s-a publicat OUG nr. 96/2018, privind prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Articolul IV din ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 14:25
(49 vizualizări - 0 comentarii)


2

Expoziție la Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia

Expoziția «Copilăria-bucurie, joc, nonviolență», organizată la Centrul Cultural «Ionel Perlea» Slobozia, în perioada 8-12.11.2018, face parte din Campania «19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 13:55
(40 vizualizări - 0 comentarii)


3

Sudiți: Beat la volan și fără a poseda permis de conducere, s-a răsturnat cu mașina

Vineri, 16 noiembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Sudiți s-a produs un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 11:55
(40 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Sudiți accident


Bărbat din Ciochina, arestat pentru «infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice»

În perioada 16-18 noiembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au acționat pe raza de competență, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 11:50
(66 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Ciochina arestare


Amenzi de aproape 180000 de lei aplicate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au intervenit, la acest sfârșit de săptămână, la 89 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost constatate 37 de infracțiuni și au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 11:45
(32 vizualizări - 0 comentarii)


6

Consiliul Județean Ialomița: Premii în bani pentru elevii olimpici

Consiliul Județean Ialomița va acorda, în cadrul unei ceremonii, sume de bani pentru elevii care au obținut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare la care au participat. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:40
(549 vizualizări - 1 comentariu)


Coșereni: Accident rutier cu două victime

Doi bărbați, de 66 și 67 de ani, au fost implicați într-un accident rutier petrecut vineri, 16 noiembrie 2018, pe raza localității Coșereni. Cel mai probabil accidentul s-a produs din cauza neadaptării ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:25
(441 vizualizări - 0 comentarii)


8

Fierbinți-Târg: Beat mangă, la volan

Un bărbat, de 48 de ani, din orașul Fierbinți Târg a fost depistat conducând pe drumurile publice în stare de ebrietate. Acesta avea o concentrație de 0,96 miligrame alcool pur în aerul expirat. El a fost ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:15
(400 vizualizări - 0 comentarii)


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

Din cauza lucrărilor de întreținere și reabilitare a rețelelor electrice, furnizarea energiei electrice va fi sistată în unele zone ale orașelor Amara, Slobozia și Urziceni, în perioada 19-23 noiembrie ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:05
(416 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru «infracțiuni contra patrimoniului»

Polițiștii de Investigații Criminale din Ialomița au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru «infracțiuni contra patrimoniului», fapte comise în Belgia. Astfel, pe numele bărbatului de ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 10:15
(554 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Gheorghe Doja

Miercuri, 14 noiembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Gheorghe Doja s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 10:10
(426 vizualizări - 0 comentarii)


12

Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni: Arest preventiv pentru doi bărbați care operau prin metoda «Accidentul»

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, anchetatorii au reușit arestarea a doi indivizi acuzați de «înșelăciune» și «complicitate la înșelăciune» ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2018, 17:10
(574 vizualizări - 4 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Noiembrie 2018, 13:25


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Noiembrie 2018, 11:10


Primarul general al Madridului, Manuela Carmena, vizită de lucru la Țăndărei

Consilierul de stat cu responsabilități în problematica minorităților, Dana Varga, a primit miercuri, 14 noiembrie a.c., o delegație spaniolă condusă de primarul general al Madridului, Manuela Carmena, ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 17:30
(671 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: Informare cu privire la evoluția pestei micilor rumegătoare

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de rumegătoare mici (ovine și caprine), atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 13:35
(488 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiuni preventive ale polițiștilor ialomițeni

Prevenirea delincvenței juvenile și victimizarea minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța cetățeanului, sunt unele dintre prioritățile Poliției ialomițene. Astfel, marți, ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 12:20
(443 vizualizări - 0 comentarii)


Teatrul «Tony Bulandra» Târgoviște, la Slobozia

Marți, 4 decembrie 2018, cu începere de la orele 18,00, la Casa de Cultură Municipală Slobozia, Teatrul «Tony Bulandra» Târgoviște va pune în scenă piesa «O scrisoare pierdută», de I.L. Caragiale. Beneficiind ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 11:40
(424 vizualizări - 0 comentarii)


2364 de persoane, angajate prin intermediul AJOFM Ialomița

În primele 9 luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Ialomița au fost încadrate în muncă 2364 persoane, dintre care 873 ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 10:20
(464 vizualizări - 0 comentarii)


Gura Ialomiței: «Rapsozii la ei acasă»

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, în colaborare cu Primăria comunei Gura Ialomiței, organizează sâmbătă, 17 noiembrie 2018, în această localitate manifestarea ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 09:25
(411 vizualizări - 0 comentarii)


Diplomă de Bună Practică pentru Consiliul Județean Ialomița

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a organizat ce-a de-a XI- ediție a Competiției celor mai bune practici din administrația publică din România, cu scopul de a identifica și disemina inițiative ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 09:15
(472 vizualizări - 0 comentarii)


ANOFM: Locuri de muncă în Danemarca și Portugalia

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Ialomița, promovează oferta unui angajator din Danemarca de 200 locuri de muncă (100 locuri pentru Danemarca și 100 locuri pentru Portugalia), pentru munca sezonieră, cules de mazăre, campania 2019. Durata contractului este pe perioada iunie-octombrie 2019, programul de lucru fiind de 30-40 ore, 6 zile/săptămână. ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 08:05
(459 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița recrutează personal din sursă externă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița organizează concurs de recrutare din sursă externă pentru ocuparea a 6 funcții vacante (4 ofițeri și 2 subofițeri). Înscrierile se desfășoară ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2018, 17:20
(1075 vizualizări - 0 comentarii)


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea anunță consumatorii casnici cu privire la faptul că, în perioada 12-16 noiembrie 2018, din cauza lucrărilor de întreținere a rețelelor, alimentarea cu energie electrică va fi sistată ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2018, 17:10
(851 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Rădulești, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Polițiștii ialomițeni au identificat un bărbat, de 41 de ani, din satul Rădulești, acesta figurând pe lista persoanelor care se sustrăgeau executării unor pedepse privative de libertate. El a fost condamnat ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 18:05
(828 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Prins la volan fără permis

Un bărbat, de 42 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu s-a ales cu un dosar penal după ce a condus pe drumurile publice, fără a avea permis de conducere. Cercetările în această cauză continuă. ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:25
(887 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: La volan sub influența băuturilor alcoolice

Un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Săveni s-a ales cu un dosar penal pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Acesta avea o alcoolemie de 0,44 miligrame alcool pur în aerul expirat. ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:20
(873 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Infracțiuni la regimul silvic, constatate de polițiști

Doi bărbați, de 38 și 47 de ani, din județele Vrancea și Ialomița, au intrat în atenția polițiștilor după ce au comis infracțiuni la regimul silvic. Primul contravenient transporta cu o mașină o cantitate ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:10
(959 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: Expoziție de artă plastică la Muzeul Național al Agriculturii

Uniunea Artiștilor Plastici Ialomița vernisează expoziția de artă plastică «Salonul de Toamnă 2018». Evenimentul se va desfășura la Muzeul Național al Agriculturii din România miercuri, 7 noiembrie 201 ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2018, 08:35
(798 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Cetatean în Inspecția Judiciară, sesizată în cazul procurorului din Slobozia care a sancționat abuziv polițiștii Vestul infect în Inspecția Judiciară, sesizată în cazul procurorului din Slobozia care a sancționat abuziv polițiștii ALEA în Primăria Slobozia plătește 150 mii de lei pentru ornamentele de Crăciun Un haiduc în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Stefan în Primăria Slobozia plătește 150 mii de lei pentru ornamentele de Crăciun Cornel în Primăria Slobozia plătește 150 mii de lei pentru ornamentele de Crăciun Mary în Slobozia, «raiul» oamenilor fără adăpost Doar noi ? în Slobozia, «raiul» oamenilor fără adăpost Eu.... în Licitație cu scandal la Penitenciarul Slobozia Veterinar...tehnician în Ialomița: Virusul Pestei Porcine Africane a omorât 14 porci mistreți Cineva în Inspecția Judiciară, sesizată în cazul procurorului din Slobozia care a sancționat abuziv polițiștii Alex în Anularea diplomelor de Bacalaureat obținute prin șpăgi se judecă la Tribunalul Ialomița Gopo în Inspecția Judiciară, sesizată în cazul procurorului din Slobozia care a sancționat abuziv polițiștii Maria în Inspecția Judiciară, sesizată în cazul procurorului din Slobozia care a sancționat abuziv polițiștii Pt. Ana în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române si eu... în Slobozia, «raiul» oamenilor fără adăpost Răduță Aurelian-Constantin în În gropița din groapă vor fi instalate catarge Aaaaaaaa si Eva în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române slobozean în Licitație cu scandal la Penitenciarul Slobozia DD în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 14 noiembrie 2018
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...