Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

EXPUR susține «Generația Z»-echipa trupei de teatru în limba franceză a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia

EXPUR susține «Generația Z»-echipa trupei de teatru în limba franceză a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia

În ADN-ul companiei EXPUR, RESPECTUL, ÎNDRĂZNEALA și PERFORMANȚA sunt valori importante pe care compania le-a regăsit și în comunitatea locală, la o echipă de elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a din trupa de teatru a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia, care pune în scenă, în diferite locuri ale lumii, piese de teatru în limba franceză. EXPUR a ales să îi învestească cu încredere și să își pună amprenta în formarea lor, nu numai pentru școală, ci pentru viață. Managerii companiei au fost impresionați de puternica determinare a liceenilor de reușită-de la a se expune experienței de exprimare în public într-un eveniment internațional și a-și învinge fricile, la a transforma emoțiile într-un lucru pozitiv, a vorbi perfect în fața unor nativi, până la întreaga evoluție pe zona dezvoltării personale.
Unul dintre cele mai recente proiecte ale adolescenților a avut loc în Maroc, într-un schimb de experiență cu mai multe trupe internaționale, ocazie cu care au intrat în contact și cu echipa Lesieur Cristal, o companie soră a EXPUR, parte din Grupul Avril. «Les Francforts» au fost apreciați pentru calitatea interpretării, pentru ingeniozitatea costumelor și pentru nivelul foarte bun al exprimării în limba franceză. Pentru copii, faptul că au ajuns într-o țară atât de ofertantă și că au intrat în contact cu o cultură și istorie bogată a fost extraordinar, iar pluralitatea limbilor vorbite de aceștia a fost bine primită.
Echipa care, pe lângă școală, alege să aducă un altfel de exemplu, încercând să devină, prin preocu­pări și pasiuni, pentru mulți desuete (limba franceză și teatrul), a fost formată din Marinela Constantin, Alin-Ștefan Pahonțu, Petru-Liviu-Pavel Mușat, Andreea Roxana Romaniuc, Arthur-Cristian Maurer, Violeta Vizireanu, Ana-Maria Diamandopol și este coordonată de doamna Elena Mocanu, profesor de Limba Franceză, inițiatoarea primului festival de teatru din județ, în anul 2002.

«Les Francforts» a deschis stagiunea la Arad
O săptămână la «AmiFran»
În această toamnă, «Les Francforts» a dus mai departe o tradiție neîntreruptă de 13 ani, reprezentând Slobozia la Festivalul Internațional de Teatru de la Arad. Eve­ni­mentul s-a desfășurat în perioada 20-26 octombrie 2018 și a fost găzduit pe scena mare a Teatrului Clasic «Ioan Slavici» . Cei 8 elevi ai trupei, coordonați de profesorul Elena Mocanu, s-au pre­zentat anul acesta în fața publicului cu piesa «Colonelul Pasăre» a scriitorului bulgar Hristo Boicev. Avan­pre­miera acestei reprezentații a fost găzduită pe scena Casei de Cultură Muni­cipală din Slobozia. Cea de a 26-a ediție a Festivalului Interna­țio­nal de Teatru Tânăr Francofon «AmiFran» a reunit peste 350 de li­ceeni din România, Canada, Franța, Italia, Rusia, Bulgaria și Polonia.

3 Noiembrie 2018, 14:25 (2903 vizualizări - 18 comentarii)

Citiți și:
SUSTENABILITATE
EXPUR sprijină Educația
Sindicatul «Soia 2007» acuză conducerea Expur de «discriminare» (II)

Comentariile cititorilor:


LES FRANCFORTS:
(14 Noiembrie 2018, 22:15)
Vă mulțumim, cu plecăciune! O adâncă și umilă reverență în fața tuturor!
Și .... un motto: ,,Voi ați putea tăia felii
                            Din zborul păsărilor vii?'' (Dan Elias- ,,Mersul pe nori'')

P. S. Î n curând , spectacolul de anul acesta- ,,Le Colonel-Oiseau'' (,,Colonelul -Pasăre'') pe You Tube.
Tot binele! 
Dinu:
(14 Noiembrie 2018, 17:08)
Toată compasiunea pentru toți cei care și-au ratat viața! Da, nu poți să la ai pe toate. Depinde ce-ți dă Domnul. Unele lipsuri sunt greu de compensat cu autoamăgiri. Viață împlinită elevilor!
Dorel:
(14 Noiembrie 2018, 11:27)
Felicitări elevilor talentați și îndrumătoarelor cu simț artistic! La mai mare!
Dora:
(14 Noiembrie 2018, 08:15)
Felicitări copii talentați!
Rareș:
(12 Noiembrie 2018, 21:21)
Toată compasiunea și mila pentru zbaterile sterile ale unor ratați în viața! Le dorim acoperirea deplină a satisfacțiilor personale, de-acum și încă 30 de ani...înainte! Unde Domnul nu dă, nici să nu forțezi pretențiile.
Mila:
(12 Noiembrie 2018, 13:54)
Felicitari! Trista ,,performanta": comentariul inveninat si auto-anihilant la adresa celor care reusesc! Toata compasiunea!
Căutăm suplinitoare!:
(8 Noiembrie 2018, 22:14)
Felicitări! Teatru francez, că cu lb română ne e rușine! La Albă Iulia, pe 1 Decembrie, acolo să vă văd! Cu costume românești, cu tricolorul și cu DEȘTEAPTĂ TE ROMÂNE!! NU istericalele în franceză foarte aproximativă!! Educație patriotică, că nu ne dau francezii păpica! Francofonie ne trebuie, dacă ne trebuie, după ce terminâm cu jalea din Romània!!!!
Fost ,,actor” CNMV :
(8 Noiembrie 2018, 15:03)
Până la o țară ca afară, puneți-l pe CARAGIALE al nostru pe scenă! LĂSAȚI VĂ DE FIȚELE MODERNE CĂ ÎNCĂ NU AVEȚI CU CINE!!! Mai durează un timp, nu vă dați reformatori, din epoca de piatră, direct pe Marte..,
Adevărat prieten :
(8 Noiembrie 2018, 14:57)
Eu cred că facem teatru pentru noi, pentru elevi, părinți, prieteni... să le placă, să înțeleagă și să se educe. NU pentru străini, peste hotare, cu jurii ciudate. Texte clasice, educative, teatru! Se plimbă, bine! Dar nu pretinde că faci TEATRU pentru și cu elevi!! Snobism ieftin. Nu obliga Ialomița să te premieze, deși cred că mândria aici ar fi, nu la ,,premiile” cu care vii din...Polonia!
Valy:
(8 Noiembrie 2018, 13:39)
@un prieten. Dacă ești cine zici, nu le vrei binele acelor circari!
Un prieten.:
(8 Noiembrie 2018, 00:07)
"Istericale de cai verzi pe pereti"? Asta mi s-a parut extrem de jignitor. Este vorba despre talentul si implicarea unor tineri, ce e atat de gresit in a vrea sa faci ceva iesit din comun? Nu raman in urma la scoala, din contra, toti cei din trupa au rezultate excelente, participa la diferite concursuri si olimpiade, pentru ca stiu sa isi organizeze timpul. De ce sa dam cu piciorul intr-o astfel de initiativa? Bravo lor ca reusesc sa se imparta intre scoala si teatru. Dar, de, cine baga in seama niste copii? Mai bine sa ne batem joc si sa ii descurajam, ca asa se face la noi.
In niciun caz nu este vorba despre premii "pentru participare". De fiecare data au fost remarcati, in special in strainatate, unde le-a fost laudat atat talentul cat si nivelul pe care il au la limba franceza.
Cunoscandu-i, imi permit sa spun ca foarte multi dintre cei care au facut parte din trupa de teatru s-au schimbat in bine. Teatrul i-a ajutat sa se exteriorizeze, sa comunice mai bine si sa scape de anumite complexe, lucru care mi se pare minunat.
In alte tari, astfel de initiative sunt incurajate si sustinute, la noi sunt aratate cu degetul. E mai bine sa stai toata ziua in fata unui televizor sau calculator decat sa faci parte dintr-o trupa de teatru. Si cica se vrea "o tara ca afara".
Ion:
(7 Noiembrie 2018, 19:41)
Este o isterie generală pe scenă. Teatru foarte modern!
Alexandru :
(7 Noiembrie 2018, 14:32)
Programa școlară din Franța permite caravană cu teatrul (circul)! În Slobozia este altceva: vrei circ sau carte? ( NU teatru, CIRC!) Are și cine să-ți plătească aiurelile? Bravo, ai rupt inima târgului! Premiile, pe la coadă, pentru participare!
Bravo:
(6 Noiembrie 2018, 12:39)
@zaharie. DA!!
Zaharia:
(6 Noiembrie 2018, 11:29)
Plimbă ursul! Lasă elevii pe mâna te miri cui, nerecuperând nimic. Pleacă pentru niște istericale de cai verzi pe pereți! Teatru de destresare?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 19 Mar 2019
187 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Protest #șâeu, la Slobozia

Protest #șîeu, la Slobozia

Slobozia s-a alăturat orașelor care au susținut protestul privind construcția de autostrăzi, inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi. Vineri, 15 martie 2019, puțin după orele 15,00, câțiva cetățeni ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 16:10
(986 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Dridu, arestat pentru «abandon de familie»

Joi, 14 martie a.c., polițiștii ialomițeni au reșit identificarea unui bărbat, de 49 de ani, din Dridu, pe numele căruia Judecătoria Vălenii de Munte a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul a ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:30
(702 vizualizări - 0 comentarii)


Stejari și tei plantați de polițiștii ialomițeni

Vineri, 15 martie 2019, polițiștii din cadrul IPJ Ialomița, împreună cu reprezentanți ai Primăriei comunei Perieți, alături de copii au plantat 400 puieți de stejar și tei în Pădurea Călugăreasca, la intrare ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:25
(705 vizualizări - 0 comentarii)


Sălcioara: Contrabandă cu țigări

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Ion Roată au descoperit în urma unei percheziții efectuate joi, 14 martie a.c., pe raza localității Sălcioara, la domiciliul unui bărbat de 48 ani, 53 pachete de ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:20
(678 vizualizări - 0 comentarii)


4

RAJA Constanța: Alege factura electronică, protejează mediul înconjurător!

RAJA Constanța încurajează clienții să aleagă factura electronică în locul celei imprimate pe hârtie pentru că este o opțiune mai rapidă, mai sigură, mai eficientă, dar, cel mai important, protejează mediul ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 11:05
(597 vizualizări - 0 comentarii)


5

APM Ialomița: Interzicerea arderilor de miriști

Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița informează și atenționează cetățenii care obișnuiesc să dea foc miriștilor și altor resturi de vegetație uscată fără a urmări procesul arderii. Arderea miriștilor ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 18:20
(706 vizualizări - 0 comentarii)


6

Caravana «Fii pregătit!», revine în Ialomița

Caravana «Fii pregătit!» va ajunge sâmbătă, 16 martie 2019, în orașul Slobozia, și va fi amplasată pe bulevardul Chimiei, în Piața Unirii, iar duminică, 17 martie a.c., în orașul Fetești, fiind amplasată ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 18:10
(718 vizualizări - 0 comentarii)


7

Urziceni: La furat de fier vechi

Doi bărbați, de 19 și 40 de ani, din Urziceni, au fost surprinși în flagrant miercuri, 13 martie 2019, de polițiștii din Urziceni în timp ce încercau să sustragă deșeuri feroase dintr-o clădire dezafectată ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 17:20
(700 vizualizări - 0 comentarii)


8

Urziceni: Autoturism neînmatriculat, depistat în trafic

Un bărbat, de 49 de ani, din Armășești, a fost depistat, miercuri, 13 martie a.c., pe raza municipiului Urziceni, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 17:10
(686 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 20 martie 2019, în intervalul orar 8,00-12,00, Parohiile Gârbovi I și Gârbovi II, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița organizează o acțiune de donare de sânge în cadrul campaniei ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:25
(723 vizualizări - 0 comentarii)


10

Slobozia: Deșeuri feroase confiscate de polițiști

Miercuri, 13 martie a.c., polițiștii slobozeni au depistat un bărbat, de 57 ani, în timp ce transporta cu o căruță pe raza localității de domiciliu 290 kg de deșeuri feroase. Acesta nu deținea documente ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:15
(663 vizualizări - 0 comentarii)


Produse contrafăcute, confiscate de polițiștii din Urziceni

Miercuri, 13 martie a.c., polițiștii din Urziceni au depistat un bărbat, de 52 de ani, care încerca să comercializeze, pe raza municipiului, produse cosmetice care purtau însemnele unor mărci înregistrate ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:05
(706 vizualizări - 0 comentarii)


12

IPJ Ialomița: «Ziua Poliției Române» 2019

În contextul aniversării, la data de 25 martie 2019, a 197 de ani de tradiție și continuitate a Poliției în slujba cetățenilor, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează, în perioada 1 ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 14:45
(683 vizualizări - 0 comentarii)


13

RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Țăndărei!

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Constanței din orașul Țăndărei, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 14 martie 2019, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 10:35
(982 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Martie 2019, 18:10


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 260000 de lei, 44 permise reținute

În perioada 8-10 martie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit pe raza județului la 121 evenimente, dintre care 108 sesizate prin 112. În urma activităților, au fost constatate 61 infracțiuni. Pentru ...[citește_toată_știrea]

12 Martie 2019, 10:10
(1141 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Controale în trafic pentru centurile de siguranță

Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor TISPOL Seatbelt (acțiunile Polițiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranță de către ocupanții autovehiculelor). Acțiunea, coordonată ...[citește_toată_știrea]

12 Martie 2019, 09:20
(1111 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Bărbulești, Ion Roată și Bărcănești

Vineri, 8 martie a.c., pe raza localității Bărbulești, un bărbat de 55 ani, din Urziceni, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a direcției de deplasare și a intrat în coliziune ...[citește_toată_știrea]

12 Martie 2019, 08:55
(1125 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Bărbulești, arestat pentru conducere fără permis

Polițiștii ialomițeni au reușit identificarea unui bărbat de 31 ani, din Bărbulești, pe numele căruia Judecătoria Urziceni a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul ...[citește_toată_știrea]

12 Martie 2019, 08:50
(1131 vizualizări - 0 comentarii)


Peste 4000 de elevi din Ialomița intră în febra simulărilor

Potrivit Ministerului Educației Naționale, între 11 și 13 martie 2019, se organizează simulările pentru Evaluarea Națională, examen susținut de elevii de clasa a VIII-a. În premieră, anul acesta vor susține ...[citește_toată_știrea]

11 Martie 2019, 10:02
(1325 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Spectacol aniversar «Din inimă pentru Mama»

Vineri, 8 martie a.c., în Sala «Europa» a Consiliului Județean s-a desfășurat cea de a VIII-a ediție a spectacolului aniversar «Din inimă pentru Mama», eveniment organizat de Protopopiatul Slobozia. Doamnele ...[citește_toată_știrea]

11 Martie 2019, 09:05
(1102 vizualizări - 0 comentarii)


Grevă japoneză la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Ialomița

Vineri, 8 martie 2019, în intervalul orar 8,00-12,00, angajații Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Ialomița, cât și persoanele care participă la testarea psiho-somatică au fost în grevă ...[citește_toată_știrea]

8 Martie 2019, 16:15
(1579 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 11-15 martie 2019, între orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor de electricitate. ...[citește_toată_știrea]

8 Martie 2019, 16:05
(1365 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în Cosâmbești-Ialomița
angajează
ȘOFER AUTOCAMION-2 posturi
Cerințe
-studii medii
-permis de conducere categoria B, C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist
transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate
și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități
-participă la operațiunile de încărcare
și descărcare a autovehiculului
Beneficii
-pachet salarial atractiv
(salariu fix+diurne) 
-card analize medicale
-telefon
 CV-urile se pot depune atât
la sediul din Cosâmbești,
cât și la adresa
de e-mail: agromasgrup@gmail.com 
Relații se pot obține
la telefon 0749/082.231

8 Martie 2019, 15:50


Protopopiatul Urziceni: «Prețuire Femeii!»

Joi, 7 martie 2019, la sala de activități a Protopopiatului Urziceni, s-a desfășurat a XV-a ediție a evenimentului «Prețuire Femeii!». În deschiderea evenimentului dedicat doamnelor, Preacucernicul Părinte ...[citește_toată_știrea]

8 Martie 2019, 15:10
(1296 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

7 Martie 2019, 17:15


Schimbare de conducere la Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Ialomița

Miercuri, 6 martie 2019, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Ialomița a organizat Adunarea Generală anuală, destinată alegerii conducerii Asociației în urma expirării mandatului statutar ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2019, 17:10
(1679 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Șezătoarea populară «Tradiții și obiceiuri de Mucenici»

Miercuri, 6 martie a.c., la Căminul Cultural din Slobozia Nouă s-a desfășurat a V-a ediție a proiectului cu tema «Tradiții și obiceiuri de Mucenici». Evenimentul a fost realizat de Protopopiatul Slobozia ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2019, 16:50
(1501 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tineri de 19 ani, surprinși în flagrant în timp ce au spart o mașină

Doi tineri de 19 ani, din Slobozia, au fost surprinși de către polițiști în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-un autovehicul aflat parcat pe raza localității de domiciliu. Astfel, marți, 5 martie ...[citește_toată_știrea]

6 Martie 2019, 15:50
(1729 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Incendiu provocat de o sobă

Marți, 5 martie a.c., un incendiu a izbucnit aproape de miezul nopții la o locuință din comuna Bucu. Proprietarul casei, în vârstă de 46 de ani, a suferit arsuri de gradul I și II la nivelul feței, precum ...[citește_toată_știrea]

6 Martie 2019, 15:45
(1854 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Bucu incendiu


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...