Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

EXPUR susține «Generația Z»-echipa trupei de teatru în limba franceză a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia

EXPUR susține «Generația Z»-echipa trupei de teatru în limba franceză a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia

În ADN-ul companiei EXPUR, RESPECTUL, ÎNDRĂZNEALA și PERFORMANȚA sunt valori importante pe care compania le-a regăsit și în comunitatea locală, la o echipă de elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a din trupa de teatru a Colegiului Național «Mihai Viteazul» Slobozia, care pune în scenă, în diferite locuri ale lumii, piese de teatru în limba franceză. EXPUR a ales să îi învestească cu încredere și să își pună amprenta în formarea lor, nu numai pentru școală, ci pentru viață. Managerii companiei au fost impresionați de puternica determinare a liceenilor de reușită-de la a se expune experienței de exprimare în public într-un eveniment internațional și a-și învinge fricile, la a transforma emoțiile într-un lucru pozitiv, a vorbi perfect în fața unor nativi, până la întreaga evoluție pe zona dezvoltării personale.
Unul dintre cele mai recente proiecte ale adolescenților a avut loc în Maroc, într-un schimb de experiență cu mai multe trupe internaționale, ocazie cu care au intrat în contact și cu echipa Lesieur Cristal, o companie soră a EXPUR, parte din Grupul Avril. «Les Francforts» au fost apreciați pentru calitatea interpretării, pentru ingeniozitatea costumelor și pentru nivelul foarte bun al exprimării în limba franceză. Pentru copii, faptul că au ajuns într-o țară atât de ofertantă și că au intrat în contact cu o cultură și istorie bogată a fost extraordinar, iar pluralitatea limbilor vorbite de aceștia a fost bine primită.
Echipa care, pe lângă școală, alege să aducă un altfel de exemplu, încercând să devină, prin preocu­pări și pasiuni, pentru mulți desuete (limba franceză și teatrul), a fost formată din Marinela Constantin, Alin-Ștefan Pahonțu, Petru-Liviu-Pavel Mușat, Andreea Roxana Romaniuc, Arthur-Cristian Maurer, Violeta Vizireanu, Ana-Maria Diamandopol și este coordonată de doamna Elena Mocanu, profesor de Limba Franceză, inițiatoarea primului festival de teatru din județ, în anul 2002.

«Les Francforts» a deschis stagiunea la Arad
O săptămână la «AmiFran»
În această toamnă, «Les Francforts» a dus mai departe o tradiție neîntreruptă de 13 ani, reprezentând Slobozia la Festivalul Internațional de Teatru de la Arad. Eve­ni­mentul s-a desfășurat în perioada 20-26 octombrie 2018 și a fost găzduit pe scena mare a Teatrului Clasic «Ioan Slavici» . Cei 8 elevi ai trupei, coordonați de profesorul Elena Mocanu, s-au pre­zentat anul acesta în fața publicului cu piesa «Colonelul Pasăre» a scriitorului bulgar Hristo Boicev. Avan­pre­miera acestei reprezentații a fost găzduită pe scena Casei de Cultură Muni­cipală din Slobozia. Cea de a 26-a ediție a Festivalului Interna­țio­nal de Teatru Tânăr Francofon «AmiFran» a reunit peste 350 de li­ceeni din România, Canada, Franța, Italia, Rusia, Bulgaria și Polonia.

3 Noiembrie 2018, 14:25 (3293 vizualizări - 18 comentarii)

Citiți și:
Expur Slobozia, profit de 20 milioane de lei
STAGII DE PRACTICĂ LA EXPUR
SUSTENABILITATE

Comentariile cititorilor:


LES FRANCFORTS:
(14 Noiembrie 2018, 22:15)
Vă mulțumim, cu plecăciune! O adâncă și umilă reverență în fața tuturor!
Și .... un motto: ,,Voi ați putea tăia felii
                            Din zborul păsărilor vii?'' (Dan Elias- ,,Mersul pe nori'')

P. S. Î n curând , spectacolul de anul acesta- ,,Le Colonel-Oiseau'' (,,Colonelul -Pasăre'') pe You Tube.
Tot binele! 
Dinu:
(14 Noiembrie 2018, 17:08)
Toată compasiunea pentru toți cei care și-au ratat viața! Da, nu poți să la ai pe toate. Depinde ce-ți dă Domnul. Unele lipsuri sunt greu de compensat cu autoamăgiri. Viață împlinită elevilor!
Dorel:
(14 Noiembrie 2018, 11:27)
Felicitări elevilor talentați și îndrumătoarelor cu simț artistic! La mai mare!
Dora:
(14 Noiembrie 2018, 08:15)
Felicitări copii talentați!
Rareș:
(12 Noiembrie 2018, 21:21)
Toată compasiunea și mila pentru zbaterile sterile ale unor ratați în viața! Le dorim acoperirea deplină a satisfacțiilor personale, de-acum și încă 30 de ani...înainte! Unde Domnul nu dă, nici să nu forțezi pretențiile.
Mila:
(12 Noiembrie 2018, 13:54)
Felicitari! Trista ,,performanta": comentariul inveninat si auto-anihilant la adresa celor care reusesc! Toata compasiunea!
Căutăm suplinitoare!:
(8 Noiembrie 2018, 22:14)
Felicitări! Teatru francez, că cu lb română ne e rușine! La Albă Iulia, pe 1 Decembrie, acolo să vă văd! Cu costume românești, cu tricolorul și cu DEȘTEAPTĂ TE ROMÂNE!! NU istericalele în franceză foarte aproximativă!! Educație patriotică, că nu ne dau francezii păpica! Francofonie ne trebuie, dacă ne trebuie, după ce terminâm cu jalea din Romània!!!!
Fost ,,actor” CNMV :
(8 Noiembrie 2018, 15:03)
Până la o țară ca afară, puneți-l pe CARAGIALE al nostru pe scenă! LĂSAȚI VĂ DE FIȚELE MODERNE CĂ ÎNCĂ NU AVEȚI CU CINE!!! Mai durează un timp, nu vă dați reformatori, din epoca de piatră, direct pe Marte..,
Adevărat prieten :
(8 Noiembrie 2018, 14:57)
Eu cred că facem teatru pentru noi, pentru elevi, părinți, prieteni... să le placă, să înțeleagă și să se educe. NU pentru străini, peste hotare, cu jurii ciudate. Texte clasice, educative, teatru! Se plimbă, bine! Dar nu pretinde că faci TEATRU pentru și cu elevi!! Snobism ieftin. Nu obliga Ialomița să te premieze, deși cred că mândria aici ar fi, nu la ,,premiile” cu care vii din...Polonia!
Valy:
(8 Noiembrie 2018, 13:39)
@un prieten. Dacă ești cine zici, nu le vrei binele acelor circari!
Un prieten.:
(8 Noiembrie 2018, 00:07)
"Istericale de cai verzi pe pereti"? Asta mi s-a parut extrem de jignitor. Este vorba despre talentul si implicarea unor tineri, ce e atat de gresit in a vrea sa faci ceva iesit din comun? Nu raman in urma la scoala, din contra, toti cei din trupa au rezultate excelente, participa la diferite concursuri si olimpiade, pentru ca stiu sa isi organizeze timpul. De ce sa dam cu piciorul intr-o astfel de initiativa? Bravo lor ca reusesc sa se imparta intre scoala si teatru. Dar, de, cine baga in seama niste copii? Mai bine sa ne batem joc si sa ii descurajam, ca asa se face la noi.
In niciun caz nu este vorba despre premii "pentru participare". De fiecare data au fost remarcati, in special in strainatate, unde le-a fost laudat atat talentul cat si nivelul pe care il au la limba franceza.
Cunoscandu-i, imi permit sa spun ca foarte multi dintre cei care au facut parte din trupa de teatru s-au schimbat in bine. Teatrul i-a ajutat sa se exteriorizeze, sa comunice mai bine si sa scape de anumite complexe, lucru care mi se pare minunat.
In alte tari, astfel de initiative sunt incurajate si sustinute, la noi sunt aratate cu degetul. E mai bine sa stai toata ziua in fata unui televizor sau calculator decat sa faci parte dintr-o trupa de teatru. Si cica se vrea "o tara ca afara".
Ion:
(7 Noiembrie 2018, 19:41)
Este o isterie generală pe scenă. Teatru foarte modern!
Alexandru :
(7 Noiembrie 2018, 14:32)
Programa școlară din Franța permite caravană cu teatrul (circul)! În Slobozia este altceva: vrei circ sau carte? ( NU teatru, CIRC!) Are și cine să-ți plătească aiurelile? Bravo, ai rupt inima târgului! Premiile, pe la coadă, pentru participare!
Bravo:
(6 Noiembrie 2018, 12:39)
@zaharie. DA!!
Zaharia:
(6 Noiembrie 2018, 11:29)
Plimbă ursul! Lasă elevii pe mâna te miri cui, nerecuperând nimic. Pleacă pentru niște istericale de cai verzi pe pereți! Teatru de destresare?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 23 Aug 2019
183 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Accident între Movila și Fetești, patru victime

Miercuri, 21 august a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Fetești au intervenit la un eveniment rutier produs pe DJ212, în afara municipiului Fetești, soldat cu rănirea a patru ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:15
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație

Miercuri, 21 august a.c., polițiștii ialomițeni au întocmit dosare penale unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Astfel, un bărbat, de 36 de ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:10
(168 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune împotriva «taximetriștilor-pirat»

Joi, 22 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat în flagrant delict un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Mărculești, în timp ce efectua transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:05
(167 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(224 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(204 vizualizări - 0 comentarii)


5

APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(233 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(373 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(280 vizualizări - 0 comentarii)


8

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(290 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


9

Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(315 vizualizări - 0 comentarii)


10

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(856 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


12

Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(755 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(942 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(866 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(764 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(893 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(726 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(896 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(794 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(788 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(1017 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(981 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(988 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(974 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(1044 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(1193 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(1140 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ultimele comentarii
închiriez garsonieră în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 14 august 2019 slobozean în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene @consulttant în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene Carmen C. în USR Ialomița își școlește pepiniera de cadre George în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița Consultant în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene Lipsă personal în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița Cetatean în Stație de tratare de 7,84 milioane de lei la Slobozia Om în APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL CETACEAN în Stație de tratare de 7,84 milioane de lei la Slobozia Grecu în Alexandru Potor, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene Cetățean în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița Udrea în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 14 august 2019 Sandel în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița Parinte grupa 2005 în «Grupa 2005», triumf la Memorialul «George Isac» Mircea în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița tichie de margaritar în Borduri de granit la 100 de lei bucata pe Calea București! Bidon în Stație de tratare de 7,84 milioane de lei la Slobozia Pentru "un analist" în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene Gicuță în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...