Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Tribunalul Ialomița riscă să rămână fără magistrați

Din cauza pensionărilor

Tribunalul Ialomița riscă să rămână fără magistrați

Pentru că legea le permite, magistrații din Ialomița încep să iasă la pensie mai devreme de termen. Tribunalul Ialomița, de exemplu, va rămâne fără trei judecătoare, pentru că acestea au ales să se pensioneze după 25 de ani de activitate. Situația generează haos în cadrul instituției, din cauza faptului că Tribunalul Ialomița își va reduce numărul de magistrați. Chiar dacă posibilitatea este permisă de Statutul Magistraților, actul normativ nu prevede însă nicio soluție cu privire la modul în care vor fi integrați în sistem noi judecători...

Legea lasă instanțele fără judecători
În forma sa actuală, Legea 303/2004, cunoscută și sub numele de Statutul Magistraților, prevede ca orice judecător sau procuror să se poată pensiona după ce a împlinit 25 de ani de activitate. Drept recompensă pentru serviciile aduse Justiției din România, magistrații mai primesc și o pensie specială a cărei va­loare este de 80% din media veniturilor brute încasate în ultimele 12 luni. Având în vedere controversele legate de Legile Justiției din ultima perioadă de timp, tot mai mulți magistrați se pregătesc să părăsească sistemul, simțindu-se probabil «încorsetați». La Tribunalul Ialomița, de exemplu, după ce au împlinit cei 25 de ani de activitate, trei judecătoare s-au decis să-și depună dosarele de pensio­nare, chiar dacă, de drept, mai puteau activa în aceste funcții cel puțin încă 10 ani. Plecarea judecătoarelor va produce un dezechilibru în cadrul celei mai mari instanțe din Ialomița, din cauza faptului că numărul magistraților se va diminua, prin comparație cu cel al cauzelor aflate pe rol, care se menține la un grad ridicat. La momentul de față, Tribunalul Ialomița funcționează cu o schemă de 18 magistrați, în urma plecării celor trei judecătoare urmând să rămână cu 15. De asemenea, tot la Tribunalul Ialomița, alți patru judecători au deja decizii de pensionare și, dacă doresc, ar putea oricând să părăsească sistemul. În acest caz numărul magistraților se va reduce la 11, fapt ce ar avea un impact negativ asupra modului în care se vor desfășura procesele. «Magistrații care și-au depus cererile de pensionare au între 50 și 55 de ani... Mie mi se pare o anomalie să permiți unui judecător să se pensioneze la vârsta de 50 de ani, după 25 de ani de vechime, când el atunci este în plenitu­dinea forțelor sale intelectuale. Adică se chinuie sistemul, își formează oameni și, când ei ajung la maturitatea profesională, îi lăsăm să plece și să se ducă în altă parte...» a declarat Ion Toma, președintele Tribunalului Ialomița.

Patru magistrați, angajați în ultimul an În ultimele 10 luni, la Tribunalul Ialomița și-au manifestat intenția de a desfășura activitatea în cadrul acestei instanțe doar patru magistrați. Aceștia provin atât din cadrul Judecătoriei Slobozia sau Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia și au ocupat funcțiile la începutul acestui an în baza unor concursuri organizate de Consiliul Superior al Magistraturii.

6 Noiembrie 2018, 12:25 (3829 vizualizări - 15 comentarii)

Comentariile cititorilor:


@Gimi:
(8 Noiembrie 2018, 12:29)
"Ma tu ala de imprastii" relatii despre justitia ialomiteana, ai o singura solutie: urmeaza dreptul, fa-te remarcat ca eminent in stiinte juridice, da din coate, din ce poti tu mai bine, ajungi sef la Urziceni sau Slobozia si faci curatenie, adica maturi toata mafia si faci ordine. Iar la sfarsit iti pui neamurile tale, vorba cantecului: c-asa-i romanul..
Gimi:
(7 Noiembrie 2018, 21:25)
Ma tu ala de imprastii ore de gramatica sa-ti spun cate ceva ca sa stii cu sta justitia ialomiteana. Pentru toti cei interesati din gazetaria facuta la hectar care aveti sursele voastre credibile. Pe surse credibile se zice ca la judecatoria, procuratura mun. Urziceni doar doua personane ar fii straine de sistem si fara sa fie neam, ruda cu ceilalalti. Soferul de la judecatorie si coana mare de vinde cafea si copiaza dosare contra cost din incinta judecatoriei nu sunt neamuri, rude cu ceilalti. Restul toti sunt, frati, surori, nepoti, nepoate, cumnati, verisori, nasi, fini. Afacere de familie fiecare cu pila si relatia lui, abuzurile si excesele mafiei de familie. Nimeni nu iese la pensie din acesteste locuri pana nu isi angajeaza pe acel post un meam, ruda , nepoata, fina, nasa etc pe acel post. Ca un necunoscut sa intre acolo la munca este practic imposibil daca nu esti neam cu mafia. Propun sa faceti un experiment simplu cautand pe facebook judecatoarea, D sau procuror, A o sa vedeti prieteni, rudenii, neamuri . Ca a plecat Cezarica de la Slobozia la Bucurestii nu-i nou sub soare, A fost deja adus deja neamul in locul lui
@ADRIANA:
(7 Noiembrie 2018, 17:59)
"Scoala romaneasca scoate idioti, pe banda". Adriana, asta ii explicam si eu lui Tanel, dar un pic mai delicat ..
Cici:
(7 Noiembrie 2018, 15:47)
TANELE, TU N AI SERVICI" ??!!!!
ADRIANA:
(7 Noiembrie 2018, 14:20)
Lăsați dracu Gramatica! Nu vedeți că Școala rom. este zero?! Scoate idioți, pe bandă, chiar și în justiție. O traumă ce nu poate fi tratată, nedreptatea! Cum poți să nu te intersectezi cu Tribunalul, dacă ți s-a făcut o făcătură?? Ceri dreptate, că ai sau nu, școală! Și?! Rămâi TU cu convingerea că nu ai greșit. Tribunalul va fi de altă părere!! CEDO este de partea Tribunalului Ialomiței, deci, înghiți gălușca și taci! Din partea mea, drum bun procurorilor și tuturor judecătorilor din Slobozia!
@Tanel:
(7 Noiembrie 2018, 12:30)
Pentru Nico @(&) Tanel(:) cu intentie a fost s-o-b-o-l...ne(punct) Gramatica contra puroiului di(n) justitie(punct) Ne refeream la cauze civile nu la penali(virgula) inginerule. Ia(La) civil este adevarata coruptie, acolo sunt jupuiti cetateni(i) de matracucele din sistem(punct) Cum ziceam ,daca nu chiuleai..
Tanel:
(7 Noiembrie 2018, 11:51)
Pentru Nico @ Tanel cu intentie a fost s-o-b-o-l....ne Gramatica contra puroiului di justitie Ne refeream la cauze civile nu la penali inginerule. Ia civil este adevarata coruptie, acolo sunt jupuiti cetateni de matracucele din sistem
Catarea valentin:
(7 Noiembrie 2018, 09:18)
Acum sai condamne si pe ei la puscarie cum au condannat si ei pe alti nevinvati
Nico&Tanel:
(7 Noiembrie 2018, 09:16)
"Ardeiar" "nui iertati","sai aresteze". Arza-o-ar focul de gramatica:  daca nu chiuleati de la scoala poate nu ajungeati sa va intersectati cu justitia..
Tanel:
(6 Noiembrie 2018, 20:28)
Au inceput sa fuga de frica ca potarnichiile de nou infiintata sectie care ancheteaza magistratii ? Sa inceapa plangerile penale impotriva lor pe ei ma nui iertati fratilor
Nico:
(6 Noiembrie 2018, 20:18)
Da doamne sai aresteze pe toti astia de la tribunal si judecatorii din tot judetul, ca prea multi oameni au distrus. Toti unu sa nu ramana, ardeiar focu de corupti.
Petre:
(6 Noiembrie 2018, 19:23)
Bravo, Daniel! Oricine ai fi!
Daniel:
(6 Noiembrie 2018, 14:58)
Eu cred ca legea e buna,pentru ca mai scapam de niste judecatori care au dat o gramada de sentinte gresite sau la ordin.Ce nu e corect e faptul ca ies la pensie cu bani multi.(majoritatea cu peste 10 000 lei pe luna).Ce au facut ei sa merite banii astia?,mai ales la cum arata justitia acum.Practic acesti judecatori din ziua de azi au distrus increderea in justitie.Acesti judecatori nu sant deacord cu legile justitiei si cu raspunderea magistratilor.La cate hotarari gresite sau rau intentionate au dat ar trebui sa plateasca zece vieti.E normal ca au dat atat de multe hotarari aiurea pentru ca majoritatea judecatorilor au fost inainte procurori.Deci au intiparit in fibra lor ca toti inculpatii sunt vinovati.De ce nu facem si noi ca in Anglia de exemplu:Nu poti deveni judecator decat daca in ultimii zece ani ai fost avocat pledant .Astfel scapam de judecatorii actuali si de mentalitatile lor depasite de vremurile in care traim.Stati linistiti nu ramanem fara judecatori,asta e o poveste, sunt o multime de tineri avocati foarte bine pregatiti care ar putea sa le ia locul. Dar ei nu vor judecatori decat din sistem sa poata fi controlati ca si pana acum.Asta e tristul adevar.Daca trebuie reformat urgent ceva in tara asta ,sistemul de justitie e primul.Si asta numai pentru faptul ca astazi cei vinovati de furturi de sute si milioane de euro sunt liberi iar la puscarie sunt gainarii sau mai rau oameni nevinovati.Pentru toate erorile judiciare unde au fost distruse vieti nu a platit nici un procuror sau judecator in tara noastra.E corect ?
Stan Pățitu :
(6 Noiembrie 2018, 13:12)
Justițiarii care au peste 50 de ani mai trebuie verificați amănunțit: medical, psihologic, actualizare pregătire profesională, adică cunoașterea legilor la zi și răbdare în studierea responsabilă a dosarelor.
Un om:
(6 Noiembrie 2018, 12:35)
La pensia lor, la stresul actual și la legile alunecoase, preferă pensionarea. Nu mor ei de foame! Problema este că cei tineri sunt mai slabi, profesional, ca și în multe alte părți! Cum or fi intrat în pâine, ei știu!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 19 Mar 2019
200 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Protest #șâeu, la Slobozia

Protest #șîeu, la Slobozia

Slobozia s-a alăturat orașelor care au susținut protestul privind construcția de autostrăzi, inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi. Vineri, 15 martie 2019, puțin după orele 15,00, câțiva cetățeni ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 16:10
(986 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Dridu, arestat pentru «abandon de familie»

Joi, 14 martie a.c., polițiștii ialomițeni au reșit identificarea unui bărbat, de 49 de ani, din Dridu, pe numele căruia Judecătoria Vălenii de Munte a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul a ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:30
(701 vizualizări - 0 comentarii)


Stejari și tei plantați de polițiștii ialomițeni

Vineri, 15 martie 2019, polițiștii din cadrul IPJ Ialomița, împreună cu reprezentanți ai Primăriei comunei Perieți, alături de copii au plantat 400 puieți de stejar și tei în Pădurea Călugăreasca, la intrare ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:25
(704 vizualizări - 0 comentarii)


Sălcioara: Contrabandă cu țigări

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Ion Roată au descoperit în urma unei percheziții efectuate joi, 14 martie a.c., pe raza localității Sălcioara, la domiciliul unui bărbat de 48 ani, 53 pachete de ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:20
(677 vizualizări - 0 comentarii)


4

RAJA Constanța: Alege factura electronică, protejează mediul înconjurător!

RAJA Constanța încurajează clienții să aleagă factura electronică în locul celei imprimate pe hârtie pentru că este o opțiune mai rapidă, mai sigură, mai eficientă, dar, cel mai important, protejează mediul ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 11:05
(597 vizualizări - 0 comentarii)


5

APM Ialomița: Interzicerea arderilor de miriști

Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița informează și atenționează cetățenii care obișnuiesc să dea foc miriștilor și altor resturi de vegetație uscată fără a urmări procesul arderii. Arderea miriștilor ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 18:20
(706 vizualizări - 0 comentarii)


6

Caravana «Fii pregătit!», revine în Ialomița

Caravana «Fii pregătit!» va ajunge sâmbătă, 16 martie 2019, în orașul Slobozia, și va fi amplasată pe bulevardul Chimiei, în Piața Unirii, iar duminică, 17 martie a.c., în orașul Fetești, fiind amplasată ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 18:10
(718 vizualizări - 0 comentarii)


7

Urziceni: La furat de fier vechi

Doi bărbați, de 19 și 40 de ani, din Urziceni, au fost surprinși în flagrant miercuri, 13 martie 2019, de polițiștii din Urziceni în timp ce încercau să sustragă deșeuri feroase dintr-o clădire dezafectată ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 17:20
(700 vizualizări - 0 comentarii)


8

Urziceni: Autoturism neînmatriculat, depistat în trafic

Un bărbat, de 49 de ani, din Armășești, a fost depistat, miercuri, 13 martie a.c., pe raza municipiului Urziceni, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 17:10
(686 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 20 martie 2019, în intervalul orar 8,00-12,00, Parohiile Gârbovi I și Gârbovi II, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița organizează o acțiune de donare de sânge în cadrul campaniei ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:25
(723 vizualizări - 0 comentarii)


10

Slobozia: Deșeuri feroase confiscate de polițiști

Miercuri, 13 martie a.c., polițiștii slobozeni au depistat un bărbat, de 57 ani, în timp ce transporta cu o căruță pe raza localității de domiciliu 290 kg de deșeuri feroase. Acesta nu deținea documente ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:15
(663 vizualizări - 0 comentarii)


Produse contrafăcute, confiscate de polițiștii din Urziceni

Miercuri, 13 martie a.c., polițiștii din Urziceni au depistat un bărbat, de 52 de ani, care încerca să comercializeze, pe raza municipiului, produse cosmetice care purtau însemnele unor mărci înregistrate ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:05
(706 vizualizări - 0 comentarii)


12

IPJ Ialomița: «Ziua Poliției Române» 2019

În contextul aniversării, la data de 25 martie 2019, a 197 de ani de tradiție și continuitate a Poliției în slujba cetățenilor, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează, în perioada 1 ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 14:45
(683 vizualizări - 0 comentarii)


13

RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Țăndărei!

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Constanței din orașul Țăndărei, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 14 martie 2019, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 10:35
(982 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Martie 2019, 18:10


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 260000 de lei, 44 permise reținute

În perioada 8-10 martie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit pe raza județului la 121 evenimente, dintre care 108 sesizate prin 112. În urma activităților, au fost constatate 61 infracțiuni. Pentru ...[citește_toată_știrea]

12 Martie 2019, 10:10
(1141 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Controale în trafic pentru centurile de siguranță

Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor TISPOL Seatbelt (acțiunile Polițiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranță de către ocupanții autovehiculelor). Acțiunea, coordonată ...[citește_toată_știrea]

12 Martie 2019, 09:20
(1111 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Bărbulești, Ion Roată și Bărcănești

Vineri, 8 martie a.c., pe raza localității Bărbulești, un bărbat de 55 ani, din Urziceni, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a direcției de deplasare și a intrat în coliziune ...[citește_toată_știrea]

12 Martie 2019, 08:55
(1125 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Bărbulești, arestat pentru conducere fără permis

Polițiștii ialomițeni au reușit identificarea unui bărbat de 31 ani, din Bărbulești, pe numele căruia Judecătoria Urziceni a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul ...[citește_toată_știrea]

12 Martie 2019, 08:50
(1131 vizualizări - 0 comentarii)


Peste 4000 de elevi din Ialomița intră în febra simulărilor

Potrivit Ministerului Educației Naționale, între 11 și 13 martie 2019, se organizează simulările pentru Evaluarea Națională, examen susținut de elevii de clasa a VIII-a. În premieră, anul acesta vor susține ...[citește_toată_știrea]

11 Martie 2019, 10:02
(1325 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Spectacol aniversar «Din inimă pentru Mama»

Vineri, 8 martie a.c., în Sala «Europa» a Consiliului Județean s-a desfășurat cea de a VIII-a ediție a spectacolului aniversar «Din inimă pentru Mama», eveniment organizat de Protopopiatul Slobozia. Doamnele ...[citește_toată_știrea]

11 Martie 2019, 09:05
(1102 vizualizări - 0 comentarii)


Grevă japoneză la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Ialomița

Vineri, 8 martie 2019, în intervalul orar 8,00-12,00, angajații Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Ialomița, cât și persoanele care participă la testarea psiho-somatică au fost în grevă ...[citește_toată_știrea]

8 Martie 2019, 16:15
(1579 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 11-15 martie 2019, între orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor de electricitate. ...[citește_toată_știrea]

8 Martie 2019, 16:05
(1365 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse și servicii agricole
cu sediul în Cosâmbești-Ialomița
angajează
ȘOFER AUTOCAMION-2 posturi
Cerințe
-studii medii
-permis de conducere categoria B, C+E
-experiență în conducerea
autocamioanelor >3,5 to minim 1 an
-fără cazier judiciar
-atestat valabil de șofer profesionist
transport marfă
-atestat valabil ADR
-capacitate de organizare și planificare
-punctualitate, seriozitate
și responsabilitate
-avize medicale și psihologice valabile
-transport intern
Responsabilități
-participă la operațiunile de încărcare
și descărcare a autovehiculului
Beneficii
-pachet salarial atractiv
(salariu fix+diurne) 
-card analize medicale
-telefon
 CV-urile se pot depune atât
la sediul din Cosâmbești,
cât și la adresa
de e-mail: agromasgrup@gmail.com 
Relații se pot obține
la telefon 0749/082.231

8 Martie 2019, 15:50


Protopopiatul Urziceni: «Prețuire Femeii!»

Joi, 7 martie 2019, la sala de activități a Protopopiatului Urziceni, s-a desfășurat a XV-a ediție a evenimentului «Prețuire Femeii!». În deschiderea evenimentului dedicat doamnelor, Preacucernicul Părinte ...[citește_toată_știrea]

8 Martie 2019, 15:10
(1296 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

7 Martie 2019, 17:15


Schimbare de conducere la Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Ialomița

Miercuri, 6 martie 2019, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Ialomița a organizat Adunarea Generală anuală, destinată alegerii conducerii Asociației în urma expirării mandatului statutar ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2019, 17:10
(1679 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Șezătoarea populară «Tradiții și obiceiuri de Mucenici»

Miercuri, 6 martie a.c., la Căminul Cultural din Slobozia Nouă s-a desfășurat a V-a ediție a proiectului cu tema «Tradiții și obiceiuri de Mucenici». Evenimentul a fost realizat de Protopopiatul Slobozia ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2019, 16:50
(1501 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tineri de 19 ani, surprinși în flagrant în timp ce au spart o mașină

Doi tineri de 19 ani, din Slobozia, au fost surprinși de către polițiști în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-un autovehicul aflat parcat pe raza localității de domiciliu. Astfel, marți, 5 martie ...[citește_toată_știrea]

6 Martie 2019, 15:50
(1729 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Incendiu provocat de o sobă

Marți, 5 martie a.c., un incendiu a izbucnit aproape de miezul nopții la o locuință din comuna Bucu. Proprietarul casei, în vârstă de 46 de ani, a suferit arsuri de gradul I și II la nivelul feței, precum ...[citește_toată_știrea]

6 Martie 2019, 15:45
(1854 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Bucu incendiu


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...