Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Tribunalul Ialomița riscă să rămână fără magistrați

Din cauza pensionărilor

Tribunalul Ialomița riscă să rămână fără magistrați

Pentru că legea le permite, magistrații din Ialomița încep să iasă la pensie mai devreme de termen. Tribunalul Ialomița, de exemplu, va rămâne fără trei judecătoare, pentru că acestea au ales să se pensioneze după 25 de ani de activitate. Situația generează haos în cadrul instituției, din cauza faptului că Tribunalul Ialomița își va reduce numărul de magistrați. Chiar dacă posibilitatea este permisă de Statutul Magistraților, actul normativ nu prevede însă nicio soluție cu privire la modul în care vor fi integrați în sistem noi judecători...

Legea lasă instanțele fără judecători
În forma sa actuală, Legea 303/2004, cunoscută și sub numele de Statutul Magistraților, prevede ca orice judecător sau procuror să se poată pensiona după ce a împlinit 25 de ani de activitate. Drept recompensă pentru serviciile aduse Justiției din România, magistrații mai primesc și o pensie specială a cărei va­loare este de 80% din media veniturilor brute încasate în ultimele 12 luni. Având în vedere controversele legate de Legile Justiției din ultima perioadă de timp, tot mai mulți magistrați se pregătesc să părăsească sistemul, simțindu-se probabil «încorsetați». La Tribunalul Ialomița, de exemplu, după ce au împlinit cei 25 de ani de activitate, trei judecătoare s-au decis să-și depună dosarele de pensio­nare, chiar dacă, de drept, mai puteau activa în aceste funcții cel puțin încă 10 ani. Plecarea judecătoarelor va produce un dezechilibru în cadrul celei mai mari instanțe din Ialomița, din cauza faptului că numărul magistraților se va diminua, prin comparație cu cel al cauzelor aflate pe rol, care se menține la un grad ridicat. La momentul de față, Tribunalul Ialomița funcționează cu o schemă de 18 magistrați, în urma plecării celor trei judecătoare urmând să rămână cu 15. De asemenea, tot la Tribunalul Ialomița, alți patru judecători au deja decizii de pensionare și, dacă doresc, ar putea oricând să părăsească sistemul. În acest caz numărul magistraților se va reduce la 11, fapt ce ar avea un impact negativ asupra modului în care se vor desfășura procesele. «Magistrații care și-au depus cererile de pensionare au între 50 și 55 de ani... Mie mi se pare o anomalie să permiți unui judecător să se pensioneze la vârsta de 50 de ani, după 25 de ani de vechime, când el atunci este în plenitu­dinea forțelor sale intelectuale. Adică se chinuie sistemul, își formează oameni și, când ei ajung la maturitatea profesională, îi lăsăm să plece și să se ducă în altă parte...» a declarat Ion Toma, președintele Tribunalului Ialomița.

Patru magistrați, angajați în ultimul an În ultimele 10 luni, la Tribunalul Ialomița și-au manifestat intenția de a desfășura activitatea în cadrul acestei instanțe doar patru magistrați. Aceștia provin atât din cadrul Judecătoriei Slobozia sau Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia și au ocupat funcțiile la începutul acestui an în baza unor concursuri organizate de Consiliul Superior al Magistraturii.

6 Noiembrie 2018, 12:25 (3344 vizualizări - 15 comentarii)

Comentariile cititorilor:


@Gimi:
(8 Noiembrie 2018, 12:29)
"Ma tu ala de imprastii" relatii despre justitia ialomiteana, ai o singura solutie: urmeaza dreptul, fa-te remarcat ca eminent in stiinte juridice, da din coate, din ce poti tu mai bine, ajungi sef la Urziceni sau Slobozia si faci curatenie, adica maturi toata mafia si faci ordine. Iar la sfarsit iti pui neamurile tale, vorba cantecului: c-asa-i romanul..
Gimi:
(7 Noiembrie 2018, 21:25)
Ma tu ala de imprastii ore de gramatica sa-ti spun cate ceva ca sa stii cu sta justitia ialomiteana. Pentru toti cei interesati din gazetaria facuta la hectar care aveti sursele voastre credibile. Pe surse credibile se zice ca la judecatoria, procuratura mun. Urziceni doar doua personane ar fii straine de sistem si fara sa fie neam, ruda cu ceilalalti. Soferul de la judecatorie si coana mare de vinde cafea si copiaza dosare contra cost din incinta judecatoriei nu sunt neamuri, rude cu ceilalti. Restul toti sunt, frati, surori, nepoti, nepoate, cumnati, verisori, nasi, fini. Afacere de familie fiecare cu pila si relatia lui, abuzurile si excesele mafiei de familie. Nimeni nu iese la pensie din acesteste locuri pana nu isi angajeaza pe acel post un meam, ruda , nepoata, fina, nasa etc pe acel post. Ca un necunoscut sa intre acolo la munca este practic imposibil daca nu esti neam cu mafia. Propun sa faceti un experiment simplu cautand pe facebook judecatoarea, D sau procuror, A o sa vedeti prieteni, rudenii, neamuri . Ca a plecat Cezarica de la Slobozia la Bucurestii nu-i nou sub soare, A fost deja adus deja neamul in locul lui
@ADRIANA:
(7 Noiembrie 2018, 17:59)
"Scoala romaneasca scoate idioti, pe banda". Adriana, asta ii explicam si eu lui Tanel, dar un pic mai delicat ..
Cici:
(7 Noiembrie 2018, 15:47)
TANELE, TU N AI SERVICI" ??!!!!
ADRIANA:
(7 Noiembrie 2018, 14:20)
Lăsați dracu Gramatica! Nu vedeți că Școala rom. este zero?! Scoate idioți, pe bandă, chiar și în justiție. O traumă ce nu poate fi tratată, nedreptatea! Cum poți să nu te intersectezi cu Tribunalul, dacă ți s-a făcut o făcătură?? Ceri dreptate, că ai sau nu, școală! Și?! Rămâi TU cu convingerea că nu ai greșit. Tribunalul va fi de altă părere!! CEDO este de partea Tribunalului Ialomiței, deci, înghiți gălușca și taci! Din partea mea, drum bun procurorilor și tuturor judecătorilor din Slobozia!
@Tanel:
(7 Noiembrie 2018, 12:30)
Pentru Nico @(&) Tanel(:) cu intentie a fost s-o-b-o-l...ne(punct) Gramatica contra puroiului di(n) justitie(punct) Ne refeream la cauze civile nu la penali(virgula) inginerule. Ia(La) civil este adevarata coruptie, acolo sunt jupuiti cetateni(i) de matracucele din sistem(punct) Cum ziceam ,daca nu chiuleai..
Tanel:
(7 Noiembrie 2018, 11:51)
Pentru Nico @ Tanel cu intentie a fost s-o-b-o-l....ne Gramatica contra puroiului di justitie Ne refeream la cauze civile nu la penali inginerule. Ia civil este adevarata coruptie, acolo sunt jupuiti cetateni de matracucele din sistem
Catarea valentin:
(7 Noiembrie 2018, 09:18)
Acum sai condamne si pe ei la puscarie cum au condannat si ei pe alti nevinvati
Nico&Tanel:
(7 Noiembrie 2018, 09:16)
"Ardeiar" "nui iertati","sai aresteze". Arza-o-ar focul de gramatica:  daca nu chiuleati de la scoala poate nu ajungeati sa va intersectati cu justitia..
Tanel:
(6 Noiembrie 2018, 20:28)
Au inceput sa fuga de frica ca potarnichiile de nou infiintata sectie care ancheteaza magistratii ? Sa inceapa plangerile penale impotriva lor pe ei ma nui iertati fratilor
Nico:
(6 Noiembrie 2018, 20:18)
Da doamne sai aresteze pe toti astia de la tribunal si judecatorii din tot judetul, ca prea multi oameni au distrus. Toti unu sa nu ramana, ardeiar focu de corupti.
Petre:
(6 Noiembrie 2018, 19:23)
Bravo, Daniel! Oricine ai fi!
Daniel:
(6 Noiembrie 2018, 14:58)
Eu cred ca legea e buna,pentru ca mai scapam de niste judecatori care au dat o gramada de sentinte gresite sau la ordin.Ce nu e corect e faptul ca ies la pensie cu bani multi.(majoritatea cu peste 10 000 lei pe luna).Ce au facut ei sa merite banii astia?,mai ales la cum arata justitia acum.Practic acesti judecatori din ziua de azi au distrus increderea in justitie.Acesti judecatori nu sant deacord cu legile justitiei si cu raspunderea magistratilor.La cate hotarari gresite sau rau intentionate au dat ar trebui sa plateasca zece vieti.E normal ca au dat atat de multe hotarari aiurea pentru ca majoritatea judecatorilor au fost inainte procurori.Deci au intiparit in fibra lor ca toti inculpatii sunt vinovati.De ce nu facem si noi ca in Anglia de exemplu:Nu poti deveni judecator decat daca in ultimii zece ani ai fost avocat pledant .Astfel scapam de judecatorii actuali si de mentalitatile lor depasite de vremurile in care traim.Stati linistiti nu ramanem fara judecatori,asta e o poveste, sunt o multime de tineri avocati foarte bine pregatiti care ar putea sa le ia locul. Dar ei nu vor judecatori decat din sistem sa poata fi controlati ca si pana acum.Asta e tristul adevar.Daca trebuie reformat urgent ceva in tara asta ,sistemul de justitie e primul.Si asta numai pentru faptul ca astazi cei vinovati de furturi de sute si milioane de euro sunt liberi iar la puscarie sunt gainarii sau mai rau oameni nevinovati.Pentru toate erorile judiciare unde au fost distruse vieti nu a platit nici un procuror sau judecator in tara noastra.E corect ?
Stan Pățitu :
(6 Noiembrie 2018, 13:12)
Justițiarii care au peste 50 de ani mai trebuie verificați amănunțit: medical, psihologic, actualizare pregătire profesională, adică cunoașterea legilor la zi și răbdare în studierea responsabilă a dosarelor.
Un om:
(6 Noiembrie 2018, 12:35)
La pensia lor, la stresul actual și la legile alunecoase, preferă pensionarea. Nu mor ei de foame! Problema este că cei tineri sunt mai slabi, profesional, ca și în multe alte părți! Cum or fi intrat în pâine, ei știu!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 20 Nov 2018
119 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Trei tinere ialomițence reprezintă România la olimpiada caselor solare, în Dubai

Marina Antonescu, Veronica Butnariu și Nicole Lefter, trei tinere din județul Ialomița, fac parte din echipa EFdeN, reprezentanta României la Solar Decathlon, cea mai importantă competiție internațională ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 14:45
(44 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Dovada vechimii în muncă

În Monitorul Oficial nr. 963 din 14 noiembrie 2018, s-a publicat OUG nr. 96/2018, privind prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Articolul IV din ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 14:25
(49 vizualizări - 0 comentarii)


2

Expoziție la Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia

Expoziția «Copilăria-bucurie, joc, nonviolență», organizată la Centrul Cultural «Ionel Perlea» Slobozia, în perioada 8-12.11.2018, face parte din Campania «19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 13:55
(40 vizualizări - 0 comentarii)


3

Sudiți: Beat la volan și fără a poseda permis de conducere, s-a răsturnat cu mașina

Vineri, 16 noiembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Sudiți s-a produs un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 11:55
(40 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Sudiți accident


Bărbat din Ciochina, arestat pentru «infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice»

În perioada 16-18 noiembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au acționat pe raza de competență, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 11:50
(66 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Ciochina arestare


Amenzi de aproape 180000 de lei aplicate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au intervenit, la acest sfârșit de săptămână, la 89 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost constatate 37 de infracțiuni și au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2018, 11:45
(32 vizualizări - 0 comentarii)


6

Consiliul Județean Ialomița: Premii în bani pentru elevii olimpici

Consiliul Județean Ialomița va acorda, în cadrul unei ceremonii, sume de bani pentru elevii care au obținut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare la care au participat. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:40
(549 vizualizări - 1 comentariu)


Coșereni: Accident rutier cu două victime

Doi bărbați, de 66 și 67 de ani, au fost implicați într-un accident rutier petrecut vineri, 16 noiembrie 2018, pe raza localității Coșereni. Cel mai probabil accidentul s-a produs din cauza neadaptării ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:25
(441 vizualizări - 0 comentarii)


8

Fierbinți-Târg: Beat mangă, la volan

Un bărbat, de 48 de ani, din orașul Fierbinți Târg a fost depistat conducând pe drumurile publice în stare de ebrietate. Acesta avea o concentrație de 0,96 miligrame alcool pur în aerul expirat. El a fost ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:15
(400 vizualizări - 0 comentarii)


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

Din cauza lucrărilor de întreținere și reabilitare a rețelelor electrice, furnizarea energiei electrice va fi sistată în unele zone ale orașelor Amara, Slobozia și Urziceni, în perioada 19-23 noiembrie ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 17:05
(416 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestat pentru «infracțiuni contra patrimoniului»

Polițiștii de Investigații Criminale din Ialomița au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru «infracțiuni contra patrimoniului», fapte comise în Belgia. Astfel, pe numele bărbatului de ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 10:15
(554 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Gheorghe Doja

Miercuri, 14 noiembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Gheorghe Doja s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2018, 10:10
(424 vizualizări - 0 comentarii)


12

Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni: Arest preventiv pentru doi bărbați care operau prin metoda «Accidentul»

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, anchetatorii au reușit arestarea a doi indivizi acuzați de «înșelăciune» și «complicitate la înșelăciune» ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2018, 17:10
(574 vizualizări - 4 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Noiembrie 2018, 13:25


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Noiembrie 2018, 11:10


Primarul general al Madridului, Manuela Carmena, vizită de lucru la Țăndărei

Consilierul de stat cu responsabilități în problematica minorităților, Dana Varga, a primit miercuri, 14 noiembrie a.c., o delegație spaniolă condusă de primarul general al Madridului, Manuela Carmena, ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 17:30
(670 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: Informare cu privire la evoluția pestei micilor rumegătoare

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de rumegătoare mici (ovine și caprine), atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 13:35
(488 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiuni preventive ale polițiștilor ialomițeni

Prevenirea delincvenței juvenile și victimizarea minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța cetățeanului, sunt unele dintre prioritățile Poliției ialomițene. Astfel, marți, ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 12:20
(443 vizualizări - 0 comentarii)


Teatrul «Tony Bulandra» Târgoviște, la Slobozia

Marți, 4 decembrie 2018, cu începere de la orele 18,00, la Casa de Cultură Municipală Slobozia, Teatrul «Tony Bulandra» Târgoviște va pune în scenă piesa «O scrisoare pierdută», de I.L. Caragiale. Beneficiind ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 11:40
(424 vizualizări - 0 comentarii)


2364 de persoane, angajate prin intermediul AJOFM Ialomița

În primele 9 luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Ialomița au fost încadrate în muncă 2364 persoane, dintre care 873 ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 10:20
(463 vizualizări - 0 comentarii)


Gura Ialomiței: «Rapsozii la ei acasă»

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, în colaborare cu Primăria comunei Gura Ialomiței, organizează sâmbătă, 17 noiembrie 2018, în această localitate manifestarea ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 09:25
(411 vizualizări - 0 comentarii)


Diplomă de Bună Practică pentru Consiliul Județean Ialomița

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a organizat ce-a de-a XI- ediție a Competiției celor mai bune practici din administrația publică din România, cu scopul de a identifica și disemina inițiative ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 09:15
(472 vizualizări - 0 comentarii)


ANOFM: Locuri de muncă în Danemarca și Portugalia

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Ialomița, promovează oferta unui angajator din Danemarca de 200 locuri de muncă (100 locuri pentru Danemarca și 100 locuri pentru Portugalia), pentru munca sezonieră, cules de mazăre, campania 2019. Durata contractului este pe perioada iunie-octombrie 2019, programul de lucru fiind de 30-40 ore, 6 zile/săptămână. ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2018, 08:05
(459 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița recrutează personal din sursă externă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița organizează concurs de recrutare din sursă externă pentru ocuparea a 6 funcții vacante (4 ofițeri și 2 subofițeri). Înscrierile se desfășoară ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2018, 17:20
(1075 vizualizări - 0 comentarii)


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea anunță consumatorii casnici cu privire la faptul că, în perioada 12-16 noiembrie 2018, din cauza lucrărilor de întreținere a rețelelor, alimentarea cu energie electrică va fi sistată ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2018, 17:10
(851 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Rădulești, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Polițiștii ialomițeni au identificat un bărbat, de 41 de ani, din satul Rădulești, acesta figurând pe lista persoanelor care se sustrăgeau executării unor pedepse privative de libertate. El a fost condamnat ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 18:05
(828 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Prins la volan fără permis

Un bărbat, de 42 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu s-a ales cu un dosar penal după ce a condus pe drumurile publice, fără a avea permis de conducere. Cercetările în această cauză continuă. ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:25
(887 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: La volan sub influența băuturilor alcoolice

Un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Săveni s-a ales cu un dosar penal pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Acesta avea o alcoolemie de 0,44 miligrame alcool pur în aerul expirat. ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:20
(873 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Infracțiuni la regimul silvic, constatate de polițiști

Doi bărbați, de 38 și 47 de ani, din județele Vrancea și Ialomița, au intrat în atenția polițiștilor după ce au comis infracțiuni la regimul silvic. Primul contravenient transporta cu o mașină o cantitate ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2018, 17:10
(959 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: Expoziție de artă plastică la Muzeul Național al Agriculturii

Uniunea Artiștilor Plastici Ialomița vernisează expoziția de artă plastică «Salonul de Toamnă 2018». Evenimentul se va desfășura la Muzeul Național al Agriculturii din România miercuri, 7 noiembrie 201 ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2018, 08:35
(798 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Cetatean în Inspecția Judiciară, sesizată în cazul procurorului din Slobozia care a sancționat abuziv polițiștii Vestul infect în Inspecția Judiciară, sesizată în cazul procurorului din Slobozia care a sancționat abuziv polițiștii ALEA în Primăria Slobozia plătește 150 mii de lei pentru ornamentele de Crăciun Un haiduc în Comisarul șef Cristian Ivan a câștigat concursul pentru șefia Poliției ialomițene! Stefan în Primăria Slobozia plătește 150 mii de lei pentru ornamentele de Crăciun Cornel în Primăria Slobozia plătește 150 mii de lei pentru ornamentele de Crăciun Mary în Slobozia, «raiul» oamenilor fără adăpost Doar noi ? în Slobozia, «raiul» oamenilor fără adăpost Eu.... în Licitație cu scandal la Penitenciarul Slobozia Veterinar...tehnician în Ialomița: Virusul Pestei Porcine Africane a omorât 14 porci mistreți Cineva în Inspecția Judiciară, sesizată în cazul procurorului din Slobozia care a sancționat abuziv polițiștii Alex în Anularea diplomelor de Bacalaureat obținute prin șpăgi se judecă la Tribunalul Ialomița Gopo în Inspecția Judiciară, sesizată în cazul procurorului din Slobozia care a sancționat abuziv polițiștii Maria în Inspecția Judiciară, sesizată în cazul procurorului din Slobozia care a sancționat abuziv polițiștii Pt. Ana în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române si eu... în Slobozia, «raiul» oamenilor fără adăpost Răduță Aurelian-Constantin în În gropița din groapă vor fi instalate catarge Aaaaaaaa si Eva în Preasfințitul Vincențiu, «articulat» de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române slobozean în Licitație cu scandal la Penitenciarul Slobozia DD în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 14 noiembrie 2018
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...