Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Primăria Slobozia «sacrifică» 90 de preșcolari în numele interesului public

Cinism administrativ

Primăria Slobozia «sacrifică» 90 de preșcolari în numele interesului public

Primăria Slobozia a decis transferarea Grădiniței din cadrul Școlii «Sfântul Andrei» Școlii nr. 4 Slobozia. Decizia a fost adoptată fără consultarea profesorilor, în numele reorganizării unităților școlare pentru anul 2019-2020. Educatorii și părinții celor 90 de preșcolari care frecventează această grădiniță sunt revoltați și declară că vor ataca în instanță decizia. «Pretind că urmăresc interesul superior al copilului, dar tocmai acest interes este ignorat!» susține Elena Ghiță, directorul grădiniței.

Mintea de pe urmă a lui Mocioniu
În urmă cu două luni, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, primarul Adrian Mocioniu și inspectorul general școlar Manuela Zainea respingeau public solici­tarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor de a obține personalitate juridică pentru Seminarul Teologic «Ioan Gură de Aur» în anul școlar 2019-2020. Între timp, Ordonanța de Urgență a Guvernului 9 din 2018 i-a obligat să accepte această solicitare. Potrivit articolului 19, aliniatul 3, indice 1, «unitățile de învățământ care școlarizează pe filiera vocațională, cu profil teologic, la cererea cultelor recu­noscute de stat, pot funcționa cu efective mai mici de elevi și cu menținerea perso­nalității juridice». Obligat să identifice o soluție pentru Școala nr. 4, parte integrantă a Seminarului, Adrian Mocioniu îi cere lui Ionel Constantin, directorul Direcției Municipale pentru Cultură, o soluție. Acesta decide «preluarea prin transfer a Grădiniței cu program normal nr. 2, cu un număr de 90 de preșcolari» de către Școala nr. 4, asigurând astfel acesteia numărul minim de 300 de elevi impus de legea Educației pentru crearea unei unități școlare cu personalitate juridică.

Revoltă legitimă la o decizie ilegală
Decizia este considerată ilegală de către cadrele didactice din cadrul grădiniței, în condițiile în care această unitate școlară este parte integrantă a Școlii «Sfântul Andrei» Slobozia. «Pretind că urmăresc interesul superior al copilului, dar tocmai acest interes este ignorat! Dacă doreau să reorganizeze unitățile școlare, arondau Școala nr. 4 uneia dintre școlile din oraș, cum e și firesc... Noi suntem parte integrantă a Școlii „Sfântul Andrei“! Ac­ti­vitatea educațională din cadrul acestei grădinițe este parte integrantă din cea a școlii...» susține Elena Ghiță. Declarațiile directorului școlii sunt dublate de o sesizare făcută către Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, în care toți cei 90 de părinți semnatari susțin că își vor retrage copiii de la cursuri: «În situația în care se va da curs solicitării de transfer a grădiniței (fapt ce va implica relocarea fizică, modificarea programului, subordonarea altei unități de învățământ!), ne vedem nevoiți să retragem copiii de la această unitate de învățământ și să ne reorientăm la alte unități, fie acestea și private...».

90 de preșcolari, «sacrificați»
În pofida evidenței, administrația locală refuză să revină asupra deciziei. Măsura a fost discutată în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii «Sfântul Andrei» în cursul săptămânii trecute, iar acest organism a decis să susțină necondiționat demersurile cadrelor didactice și ale părinților. «Consiliul Profesoral și Consi­liul de Administrație au realizat planul școlar pentru anul următor bazându-se pe toate cele trei cicluri școlare. Grădinița este pepiniera școlii noastre și parte integrantă a acesteia. De aceea susținem eforturile colegelor noastre de a identifica o soluție care să ne permită păstrarea grădiniței!» a declarat Liliana Agapie, directorul Școlii «Sfântul Andrei». În pofida susținerii de care se bucură cadrele didactice și părinții celor 90 de preșcolari, po­ziția administrației locale rămâne inflexibilă. O posibilă explicație pentru această stare de fapt ar putea fi aceea că directorul Școlii nr. 4 este Carmen Ionescu, soția secretarului general al județului Ialomița, Adrian Ionescu...
(articol apărut în ediția print a ziarului Independent miercuri, 19 decembrie 2018)

8 Ianuarie 2019, 08:10 (7610 vizualizări - 31 comentarii)

Citiți și:
Sărbătorile Sloboziei sunt condiționate de aprobarea Consiliului Local
Primăria Slobozia obligă cetățenii să se racordeze la o rețea de canalizare inexistentă!
Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice

Comentariile cititorilor:


Xxx:
(9 Ianuarie 2019, 10:18)
A ajuns tatuatul I.C. sa-si bage "mintea inteligenta" in invatamant !!!! Il mai linge mult in c.r pe Mocioniu???
Eva,pziholoagă.:
(9 Ianuarie 2019, 10:06)
Bai costantine,esti in stare sa aduci prescolari din Dridu,pentru aberatiile voastre!Nu se modifica nimic in normele de aplicare?Ca despre marirea populatiei nu am auzit in ultimii 20 ani!(multumim psd)O scoala va functiona curand cu doar 150 elevi,ca nu mai face nici dracu copii!Cum dracu ai ajuns catai directorul,pieptana te ar diavolu'de ipocrit!Hai,ca nu mai produci testoseron,ba,dar nici creierul nu iti mai e de folos!Bă,voua va dă la partid elastic sa va tina urechile,prin interior?Aveti tigvele goale-goale?
Parinte:
(9 Ianuarie 2019, 09:26)
Un cititor .... Nu e vb.de plăcerea de a ataca. Vezi ce realitate trăim. Incompetentii si hotii au dus de râpă tot in orasul asta. Vezi: apa care nu e buna de băut, o spun specialiștii nu cei ai primăriei, duceți apa la un laborator si veti fi șocați, vezi parcarea. învățământulce sa mai zicem un haos... Cand iei o decizie de genul asta consulta parintii. Grădiniță nu e 8 autonomăsau structura este inclusa in sc.2. Asta e altceva. Nu poti rupe clasele dupa ureche. Nu a venit nimeni sa vb.cu noi, sa ne explice. Orice părinte vrea ce e mai bine ptr.copilul lui. Ca noi am invatat in scoli de cartier nu are nici o relevanță pentru prosti8le pe care conducerea scolii din il. o face. Nu gandesc ptr.ca acesta e nivelul. Pe vremuri alți oameni si instruiți cu adevărat. Acum faci politica esti destept si capabil...desigur ca si contra cost ca deee, mândria costa. Aiurea...o mizerie
Ioana:
(9 Ianuarie 2019, 08:11)
Scoala nr.2 a acaparat tot. Inscrie in prima etapa copii care nu sunt in circumscriptia scolara. Clasele sunt suprapopulate... Noroc cu meditatiile, altfel rezultate...ioc. Cum este sa-ti  ,,fure" elevii?
Petrică:
(8 Ianuarie 2019, 22:23)
@,,un cititor oarecare”este directoarea Sc 4. Pârerea mea! Scrie ca ea la calculator, adiCĂ CA o femeie deșteaptă! Legat de Șomajul din învățământ: poate rămân doar profesorii pregătiți!
Aram Sam sam:
(8 Ianuarie 2019, 18:08)
Anul acesta se cearta școala 2 Cu școala 4.In curând se vor certa toate școlile .Știți de ce ?Pentru că nu mai exista copii pentru a popula școlile.Deja școlile din oraș ,,împrumută ,,elevii de la școlile de la tara.In 10 ani vor fi scoli doar in amintirea noastră ,presărate din loc in loc ,și va exista șomaj și în învățământ.Nu înțelegeți că a început lupta pentru supraviețuire?Scăpa cine poate .
CJ:
(8 Ianuarie 2019, 17:26)
Sotul doamnei Ionescu Carmen nu si-a publicat in totalitate declaratia de avere pe 2017 pe site-ul institutiei.,,Lipsesc" filele cele mai importante....Pardon:Informaticianul e de vina.
art:
(8 Ianuarie 2019, 16:28)
1. Totul  se trage de la popi. Daca popii nu vroiau sa fie institutie de sine statatoare care sa produca "cintareti de strana" (citat) nu se intimpla nimic.
2. E logic sa se forteze alipirea gradinitei la soala 4 nu numai pentru ca ramine madam Ionescu fara post ci si pentru ca scoala s-ar fi desfiintat pentru ca nu are 300 elevi ( de fapt disparea postul de director adjunct).
3. Nu ramine decit o solutie: incepeti transferul copiilor de pe acum pentru ca la vara va vor spune ca nu au locuri.
Un cititor oarecare:
(8 Ianuarie 2019, 16:20)
Nu înțeleg de ce suntem atât de fățarnici.Cand doamna Barcari era la conducerea ISJ toată lumea ,,bârfea,, și o bălăcărea in astfel de comentarii.Acum i-a venit randul doamnei Zainea.Sa înțeleg că oricine ar veni la conducerea ISJ nu este bun și nu are ce căuta acolo?Cu ce suntem noi mai buni decât dânsele.Se expun că multe alte persoane aflate în funcții de conducere la comentariile celor care nu au curaj să le spună ce gândesc în fața.Nu apar pe mine ,însă m_am saturat de comentarii pline de răutate .Ce exemplu dam copiilor noștri daca noi nu știm decât să ne jignim ,sa ne ,,bârfim,, ,sa nu ne înțelegem ?Avem pretenții mari dar schimbarea trebuie sa vina de la noi și din noi.Aaaa!Și a propus!Subiectul cu școala 4.Sa fim serioși domnilor.Suntem formați în școli de cartier,scoli de la tara unde nu se făceau diferente intre culoare,firma pantofilor și a ghiozdanelor .Sa aveți un an bun toți și cei bogați,și cei saraci!
Robert:
(8 Ianuarie 2019, 14:11)
Adrian Ionescu, Dinu Păturică! Șters bombeurile lui știucă și nu numai. Tras de păr, biciuit, slugărit, acum e bine. Muierea, trage și ea foloase, ce puii mei! Totuși la Sc. 2 nu mai sunt condiții pentru 90 de puști. De ce au primit peste capacitate? Catedre, tot pile!
Părinte:
(8 Ianuarie 2019, 13:21)
Școala 4 nu are populație școlară. Este plastă intr un cartier faimos. Carmen Ionescu este nevastă de edil. Ea este directoare, că doar e capabilă. Vreți mai multe argumente? Așteptați să facă “ordine” ISJ, inspectoratul, de!
Ion:
(8 Ianuarie 2019, 13:12)
@ioana. Cine trebuia să fie acum la isj? Barcari? Ea are bărbat. Degeaba! Dragi părinți, sunteți cam fraieri. ISJ execută ordine, nu filtrează binele de rău, roboți!!
#pasajladrajna:
(8 Ianuarie 2019, 13:01)
Ce va mai place sa va invartiti in jurul cozii! Vedeți cine e director la Scoala 4 si puneti cap la cap, cine si ce interese are! Oricum, nici gradinita nici copii si nici educatoarele nu vor pleca de acolo, parintii pot sta linistiti.
Slobozean:
(8 Ianuarie 2019, 12:26)
Am copilul la această grădiniță. Oarecum suntem obligati sa i ducem pe copii la sc.4, in 500?
Parinte:
(8 Ianuarie 2019, 11:16)
Conducerea învățământului procedează aiurea. Haotică dna care conduce. Cred ca nu are habar. Cum sa rupi grădiniță de scoala 2 daca este inclusa in scoala 2. Nu este structura a școlii. E aiurea.dle. a ma i fost o co sufere PSD care era plina de ea de a ajuns la Targsor. Judecati mai oameni buni inainte de a lua o decizie. Puterea va orbește fratilor.de nu mai judecati normal. Păcat de ce inseamna PSD cu adevărat caci cu astfel de nulități se duce de râpă totul.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 19 Iun 2019
254 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Iunie 2019, 17:55


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Iunie 2019, 17:20


Festivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia «Sfântul Dumitru» Slobozia

Vineri, 14 iunie 2019, la Parohia «Sfântul Dumitru» din Slobozia, în prezența preoților parohiilor din municipiu în frunte cu părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, părintele protopop Ionuț Butu ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:15
(129 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de siguranță pentru Examenele Naționale 2019

Marți, 18 iunie 2019, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar polițiștii ialomițeni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:05
(166 vizualizări - 0 comentarii)


4

Trei slobozeni, reținuți pentru «tâlhărie»

Polițiștii ialomițeni au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, după ce, la data de 10 iunie a.c., ar fi tâlhărit două persoane, pe raza municipiului Slobozia. Doi dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 16:35
(147 vizualizări - 0 comentarii)


Elevii din Ialomița susțin Evaluarea Națională

Marți, 18 iunie 2019, elevii de clasa a VIII-a  susțin prima probă a Evaluării Naționale la disciplina Limba și Literatura Română. Datale Inspectoratului Școlar Județean arată că la acest examen s ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 09:50
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Intervenție a pompierilor din Urziceni în zona localității Manasia. Militarii ISU au acordat primul ajutor în cazul unui accident rutier. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului cinci ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2019, 20:25
(316 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(697 vizualizări - 0 comentarii)


8

Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(751 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(656 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(538 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(524 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


12

Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(653 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(975 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(1207 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(1029 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(790 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(987 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1365 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(899 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(1206 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(1027 vizualizări - 0 comentarii)


«Expoziția Absolvenților 2019», la Muzeul Agriculturii

Marți, 4 iunie a.c., de la orele 14,00, a fost vernisată expoziția absolvenților Liceului de Arte «Ionel Perlea» Slobozia. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național al Agriculturii din România. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 18:15
(1158 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajulului, 5,01%

La sfârșitul lunii aprilie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4736 șomeri (din care 2072 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 08:10
(1100 vizualizări - 0 comentarii)


Adâncata: Cod Roșu de inundații

Hidrologii au emis pentru zona Adâncata, din județul Ialomița, o avertizare Cod Portocaliu de inundații. Specialiștii atrag atenția că din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele ore, există ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 22:03
(1591 vizualizări - 0 comentarii)


DIICOT: 13 percheziții și șase persoane arestate

Miercuri, 29 mai a.c., polițiștii specializați în Combatrea Criminalității Organizate din Ialomița și procurorii DIICOT, au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:35
(1478 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intevalul 3-7 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cazua unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:15
(1469 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial de ploi și grindină, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:05
(1424 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenite la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2019, 09:40
(1409 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Înșelat prin metoda «Șmen»

Metoda «Șmen» reprezintă solicitarea unor sume mari de bani de către persoane la diverse instituții, magazine sau chiar pe stradă. Astfel, marți, 28 mai a.c., pe raza unui magazin din localitatea Țăndărei ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2019, 17:20
(1852 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...