Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Clase pregătitoare «STEP BY STEP» la Liceul Tehnologic «Înălțarea Domnului»

În anul școlar 2019-2020

Clase pregătitoare «STEP BY STEP» la Liceul Tehnologic «Înălțarea Domnului»

Începând cu anul școlar 2019-2020, Liceul Tehnologic «Înălțarea Domnului» Slobozia demarează proiectul cla­se­lor pregătitoare «STEP BY STEP». Viitori eleveni vor fi în­drumați de câte două cadre didactice specializate care au competența de a descoperi aptitudinile și talentele copilului pentru a le cultiva și dezvolta în viitor. Totodată, copiii vor avea acces la o bi­bliotecă specializată, ateliere de lucru personalizate și teren de joacă.

Liceul Tehnologic «Înălțarea Domnului» își mărește echipa
Începând cu anul școlar 2019-2020, Liceul Tehnologic «Înălțarea Domnului» dema­rează proiectul clase pregătitoare «STEP BY STEP». În cadrul proiectului se vor amenaja două clase, una la Școala Gimnazială nr. 5 Slobozia Nouă, iar cea de-a doua în cadrul Grădiniței «Lumea Copiilor» Slobozia. Programul de desfășurare a activităților didactice este de 8 ore, în intervalul 8,00-16,00. Pregătirea temelor pentru a doua zi se va realiza în sistem organizat. Concret, între orele 14,00-16,00, cei mici își vor scrie temele cu ajutorul învăță­toarelor. «Implementarea proiectului doream să se realizeze de anul trecut, însă trecuse perioada de înscriere... În plus, nu știam nici prea bine ce documente implică. Anul acesta am prins necesarul în proiecția bugetară și am pornit la treabă. Durează să fie aprobat bugetul, iar apoi să cumpărăm mobilier specific și să dotăm clasele și cu alte materiale!» susține Mariana Hogaș, director Liceului Tehno­logic «Înălțarea Domnului» Slobozia. Mobilierul va fi unul nou, specific, modular, deoarece trebuie să se încadreze cu vârsta copilului. «Singura plată pe care părinții o vor achita va fi de 10 lei/zi, reprezententând masa micuțului. Meniul va fi unul variat, dar adecvat vârstei. În rest, ne privește pe noi...» adaugă Mariana Hogaș.

Program de învățamânt integrat sportiv
În primăvară, Liceul Tehnologic «Înălțarea Dom­nului» Slobozia se va autoriza pe învățamânt cu program sportiv integrat, începând cu clasele primare și gimnaziale. Acest program nu va influența în niciun fel programa școlară. Concret, numărul de ore distribuit pentru fiecare disciplină nu se schimbă, orele de Educație Fizică rămânând aceleași. În schimb, apar 4 ore de Pregătire sportivă practică. «La începutul anului școlar, copiii împreună cu părinții vor completa chestionare aplicate și interviuri în urma cărora optează pentru ce disciplină vor să urmeze... Noi ne-am gândit la 3 discipline, dar se pot schimba în funcție de preferințele copilului: tenis, înot și dansuri sportive. Noi avem profesori ca­lificați în aceste 3 discipline. Însă, dacă un copil optează pentru judo,de exemplu, vom identifica profesori care, prin intermediul unor parteneriate școlare, pot preda această disciplină sportivă!» completează Mariana Hogaș. Cursurile vor fi programate în funcție de necesități, 1 oră pe zi timp de 4 zile, sau 2 zile a câte 2 ore fiecare.

Pentru înscrieri și mai multe detalii
telefon 0243/231.049, 0740/274.333
Slobozia, str. Aleea Pieții, nr. 8

9 Februarie 2019, 14:35 (3219 vizualizări - 21 comentarii)

Citiți și:
Hairstyliste în Portugalia
Slobozia: Liceul Tehnologic «Înălțarea Domnului» va avea sală de sport
600 de elevi învață în clase cu bănci vechi

Comentariile cititorilor:


Alina:
(16 Februarie 2019, 13:32)
Vă plângeți de ,,doctori”? În școli, 90% din profesori sunt impostori. Acolo. însă, nu se moare imediat, se moare lent, fără dureri. Jigodismul și prostia nu dor! Verifică cineva?
Marinela:
(14 Februarie 2019, 12:19)
În Învățământ sunt cei mai mulți impostori. Mult mai mulți ca in Sănătate! Școlile, directorii, n-au curaj să îi demaște, iar părinții nu știu ce vor. Din lipsă de adevărați Calificați, acești impostori ne vor educa în continuare copiii. Nu are nimeni curaj, putere să-i elimine: lipsă de cadre! Așa că, orice vacă poate intra în clasă, numai să intre!
Fetești:
(13 Februarie 2019, 16:40)
Meditațiile cu elevii din clasa la care predai vor fi drastic pedepsite. Riscați, dacă aveți curaj! Cred că se va mai îngrădi această nesimțire din partea unor profesori, mai ales de la Real! Fizică, chimie, mate, biologie...Engleza va continua!!!
#și#și |:
(12 Februarie 2019, 12:08)
@% %. Nu se-nțelege nimic din exprimarea ta!Ai 10 clase la ÎNĂLȚAREA DOMNULUI? Cifrat, interzis “neavizatilor”! Vorbește, tanti, românește!
% cu % :
(12 Februarie 2019, 08:10)
Si ce am scris gresit #fostprofesor? Cardasia si nemernicia sunt mana in mana,cadre didactice-parinti(deseori monoparentali/60% dintr o clasa).Lipsurile se imbina perfect cu #multpreamultul si #n.amtimp #da.lLameditatie,adauga copilul meu e din familie elitista,nu il pui la un loc cu astia,si gata!E plin orasul de elevi de top,de 10!Goale sunt parcurile,goale vor fi amintirile copilariei,pentru multi copii.La 18 ani sunt distrusi,rupti de normal.Pacat!
FOST PROFESOR:
(11 Februarie 2019, 09:28)
@secolul viteză. Multe vin din partea cadrelor! Vor GRADAȚII DE MERIT și supun elevii la torturi, pur și simplu. Nu e obligatoriu să pui copilul în lesă și să-l duci la concurs. Părinții habar n-au, nu se “pun rău” cu cadrul did.! Și tot așa, prostia trece “din mână-n mână”....În al doilea rând, Programa, dacă e sufocantă, se poate adapta de către un cadru did. care n-a intrat de fraier la catedră...Părinții sunt snobi sau naivi, sau amândouă....
Secolu'viteza :
(11 Februarie 2019, 07:00)
Bun proiectul cu step by step.Este cam tarzie abordarea.Cred totusi ca 4 anisori e varsta optima pentru adunarea pana la 30,5 anisori este momentul bun sa afle despre inmultire,impartiere si ecuatii cu 2 necunoscute,la 6 ani sa le pregatim"Luceafarul"si criticii literari,cu participarea neaparata la 2-3 concursuri locale,de tinere talente, muzica,dans,ca nu o fi al tau mai prost ca a lu'Georgeasca!Perfect!La 14 ani e fetita satula de socializare, machiaj,cantari pe scene,live uri pe net,fumatul nu mai e o noutate,ca doar nu e o taranca,a vizitat ginecologul de la 12 ani,ca asa sunt copiii,mai precoci in joaca de-a mama si tata,iar la 19 ani,tanarul nostru este obosit,satul,incarcat de episoadele parcurse ambitios,nu mai are chef de nimic.Sistemul romanesc de educatie dobitocesc+cretinitatea părinților are efect=inca un tanar la psihiatru,bun de pensionat!Ce nu aveti cazuri apropiate??
Traian:
(10 Februarie 2019, 13:51)
Nu le face nimeni reclamă! E vorba de educația pentru viitor. Când se preia un elev la 14 ani, în liceu, posibil să nu știe nici să citească. De scis, scrie la calculator...vai de capul lui..! Dragi părinți, căscați bine ochii, nu prea aveți de ales în Slobozia! Nu vă îmbătați cu notele umflate, și odrasla să fie mult sub ele!
Slobozean:
(10 Februarie 2019, 12:39)
Am spus ca este o oferta interesantă. Dar, vom analiza.vom vedea. Iar daca nu e ok.transfer copilul.si gata. A merge mereu la pomul laudat nu mi se pare chiar bine. Vom vedea...
Hahaha:
(10 Februarie 2019, 11:57)
Sa presupunem că cine susține inițiativa este angajatul scolii?Nu este circ numai la Eminescu.Este circ și la dânșii in școala.Si cred că în toate școlile din tara asta.Sa trăim și să vedem!Cu cât intrăm și scriem de rau ,cu atat mai mult le facem propaganda.Daca vie propaganda sa își facă singuri,sa demonstreze pentru că aici este vorba de formarea copiilor nu de preluarea la 14 ani a copiilor formați de alții.
Gore:
(10 Februarie 2019, 09:50)
@un învățător are cea mai mare dreptate.
Parinte:
(10 Februarie 2019, 07:21)
Auzi Un Învățător.sper sa nu predai la această scoala ca esti varza. Numărul elevilor a scazut, părinții se orientează spre centru...Unde la clase sunt la 30 elevi. Normal ca fiecare scoala sa vina cu o oferta. Ceea ce s a propus pe mine ma atrage sa mi duc copilul aici. Desigur vom vizita scoala, vom sta de vorba cu învățătoarea.vom vedea. E ceva nou. Însă dacă esti învățător si ai o astfel de abordare, e clar ca esti școlit si tu la x si 0. Aici e o altă mare problemă. Multi prosti care au devenit intelectuali.
@Un invatator:
(10 Februarie 2019, 00:17)
Stai jos ! nota 4...
esti praf, mi-e mila de copiii ce trec prin mana ta...
Slobozean:
(9 Februarie 2019, 23:10)
Scoala nu e in comă. Normal cu elevii de la tara. Unde sa se duca? La balamucul de la Eminescu. Acolo nu e scoala e circ. La 6 e altceva. Oameni care isi fac datoria cu prisosinta. La Eminescu e circ.
Hahaha:
(9 Februarie 2019, 22:42)
Ce frumos visează!De ce nu spune că nu au populație școlară pentru că sunt sc.3,Loc.Ped,sc.2,Lucru de Arte cu atâta oferta că nu încape în tot orașul?Sa din serioși,de n ar fi fost uniți cu Sc 5 și de n ar fi existat repartiția computerizata, erau demult dispăruți .As vrea să știu din ce reușește să înscrie copii pt 2 clar pentru că populația școlară este scăzută anul acesta.Doar sa adune cu microbuzul din satele învecinate

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
17 Feb 2019
141 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Februarie 2019, 16:30


E-Distribuție Dobrogea: Atenție, se întrerupe curentul!

E-Distribuție Dobrogea SA anunță că, urmare a lucrărilor planificate de revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuție, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe zone din ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 16:25
(264 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Urziceni, două persoane rănite

Un accident rutier s-a produs joi, 14 februarie a.c., pe DN2A, în apropiere de muncipiul Uziceni, soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce o tânără, de 21 ani, din Cosâmbești, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:35
(260 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Ialomița: Șoferi beți și fără permis, la volan

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 32 ani, din Urziceni în timp ce conducea un  autoturism pe raza localității Moldoveni, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:30
(207 vizualizări - 0 comentarii)


4

Tineri din Ion Roată, hoți din locuințe. Percheziții la Slobozia și Amara!

Joi, 14 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Ion Roată au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, din Ion Roată, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2019, 15:25
(328 vizualizări - 0 comentarii)


5
Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Slobozia: Cleric al Mânăstirii «Sfinții Voievozi», implicat într-un accident rutier

Accident rutier produs joi, 14 februarie 2019, pe șoseaua de centură a Sloboziei, în zona Mânăstirii «Sfinții Voievozi». Se pare evenimentul rutier ar fi fost provocat de un călugăr care slujește în cadrul ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 17:10
(694 vizualizări - 0 comentarii)


6

Acțiune de amploare a polițiștilor pe raza localității Movilița

Miercuri, 13 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale au efectuate pe raza comunei Movilița percheziții la persoane fizice bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de «furt din locuință ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2019, 16:40
(305 vizualizări - 0 comentarii)


7

Tânăr din Stelnica, bănuit a fi spărgător de case

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii feteșteni au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Stelnica, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «furt calificat». La sfârșitul anului 2018, tânărul ar fi intrat ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:15
(446 vizualizări - 0 comentarii)


8

Trei tineri din Ciochina, arestați pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au identificat trei tineri, de 18, 21 și 30 de ani, din comuna Ciochina, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «tâlhărie calificată», faptă comisă asupra unui alt tânăr, de 19 ani, ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:10
(559 vizualizări - 0 comentarii)


9

Bărbat din Scânteia, la volan fără permis

Marți, 12 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, în vârstă de 48 ani, din Scânteia, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu fără a poseda permis de conducere. De ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 16:05
(455 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Slobozia Nouă: Accident cu doi morți pe DN21

Miercuri, 13 februarie a.c., în jurul orelor 5,00, pe DN21, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 51 de ani, din județul Galați, conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2019, 08:40
(1679 vizualizări - 2 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Februarie 2019, 16:15


12

Munca «la negru», în atenția ITM Ialomița

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna ianuarie  2019, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 15:55
(600 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Doi ialomițeni, de 47 și 56 ani, au fost depistați de polițiștii rutieri luni, 11 februarie 2019, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice. Ambii ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:20
(547 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Dosar penal pentru o remorcă

Un bărbat, de 40 ani, din Fierbinți-Târg, a fost depistat de polițiștii ialomițeni pe raza localității Maia, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism care tracta o remorcă. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2019, 13:10
(648 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: A murit intoxicată cu monoxid de carbon

O bătrână de 75 de ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon, în propria locuință. Femeia a fost descoperită de vecini, care au observat că atât ea, cât și soțul ei, nu au ieșit din casă. Oamenii s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 16:15
(745 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Manasia: Explozie și incendiu, în incinta unei vulcanizări

Astăzi, 11 februarie a.c., în jurul orei 10,00, 3 autospeciale de stingere și o autosanitară SMURD de la Detașamentul Urziceni s-au deplasat la o vulcanizare din Manasia. Incendiul a pornit de la un cap ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2019, 12:34
(1022 vizualizări - 0 comentarii)


Drajna: O femeie a murit într-un accident rutier

O femeie a murit și alte trei persoane au fost rănite, în urma impactului dintre un tir și un autoturism, produs la ieșirea de pe A2, în zona localității Drajna. La fața locului s-a intervenit cu un elicopter ...[citește_toată_știrea]

9 Februarie 2019, 12:12
(1772 vizualizări - 2 comentarii)


Accident la Urziceni

Marți, 5 februarie a.c., un tânăr de 18 ani din comuna Axintele, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiul Urziceni, nu a respectat semnificația indicatorului «Oprire» și a pătruns în intersecție ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:25
(1231 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


Bucureștean arestat la Ion Roată pentru «tentativă de furt»

Polițiștii Secției Rurale Ion Roată au reușit identificarea unui bărbat, de 39 de ani, din București, pe numele căruia Judecătoria Sectorului 2 București a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:10
(1281 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Dosar penal pentru conducere fără permis

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au depistat pe raza comunei Perieți un bărbat, de 31 de ani, din localitate, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu deși nu deținea ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2019, 17:05
(1241 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Albești, reținut pentru furturi din locuințe

Polițiștii Secției Rurale Slobozia au reținut un tânăr, de 24 de ani, din Albești. Acesta ar fi sustras mai multe scule electrice și produse accizabile din anexele unor locuințe de pe raza comunei de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:25
(1372 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Arestat pentru «distrugere» și «loviri sau alte violențe»

Polițiștii Secției Rurale Grivița au acționat pe raza de competență, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 15:05
(1415 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Grivița arestare


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă pentru studenți în Germania

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița anunță organizarea selecției pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:45
(1269 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: «Șoferi» urmăriți de polițiști

Un bărbat, de 34 ani, din Manasia, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, a încercat să se sustragă controlului polițiștilor. Din verificările efectuate, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:30
(1245 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au depistat doi bărbați, de 45, respectiv 46 ani, ambii din comuna Făcăeni, în timp ce se deplasau cu o căruță, având asupra lor pește din speciile ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:25
(1356 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

La sfârșitul de săptămână precedent, polițiștii rutieri au depistat trei bărbați, de 27, 32 și 64 de ani, din Slobozia, respectiv București, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2019, 14:15
(1237 vizualizări - 0 comentarii)


Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Preasfințitul Vincențiu, 25 de ani ca episcop

Sâmbătă, 2 februarie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători «Întâmpinarea Domnului» la Catedrala Episcopală «Înălțarea Domnului ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 17:05
(2191 vizualizări - 5 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,57%, rata șomajului în luna decembrie 2018

La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 5268 șomeri (din care 2184 femei), rata șomajului fiind de 5,57%. Comparativ cu luna ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2019, 15:20
(1683 vizualizări - 0 comentarii)


Trei persoane rănite într-un accident rutier produs pe DN21

Luni, 28 ianuarie a.c., în jurul orei 8,40, în timp ce un bărbat de 44 de ani, din județul Giurgiu, conducea un autoturism pe Drumul Național 21, din direcția Slobozia către Brăila, se pare că pe fondul ...[citește_toată_știrea]

29 Ianuarie 2019, 17:45
(2169 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...