Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Conacul Bolomey va fi reabilitat în 7 ani!

Victorie culturală pentru administrația Moraru

Conacul Bolomey va fi reabilitat în 7 ani!

La un an de la ratarea depunerii proiectului de reabilitare a Conacului Bolomey, administrația Moraru semnează finanțarea acestei investiții. Valoarea proiectului, finanțat în proporție de 98% din fonduri europene, se ridică la 4,6 milioane de euro.

La Conacul lăudat Vineri, 22 februarie 2019, la orele 11,00, președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Conacului Bolomey de la Cosâmbești. La întâlnire au participat oficiali din cadrul instituției, șefii instituțiilor de cultură din județ și Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia. «Suntem într-un moment de satisfacție. O satisfacție de etapă pentru că, după ce semnăm acest contract, vom avea celelalte etape de parcurs, etape importante. (...) Realizarea proiectului tehnic, licitațiile, contractarea constructorului, auditul... (...) Deci mai avem foarte, foarte mult de lucru!» a declarat Victor Moraru înainte de semnarea documentelor. Valoarea acestei investiții în reabilitarea Conacului Bolomey se ridică la 4,6 milioane de euro și va fi asigurată în proporție de 98% din fonduri europene. Potrivit declarațiilor oficiale, implementarea acestui proiect va dura 7 ani, dat fiind «procesul dificil de restaurare a construcției». Ulterior, Conacul Bolomey va intra în circuitul cultural, autoritățile județene intenționând să îl transforme într-un obiectiv turistic. Inițiativa reabilitării Conacului Bolomey este veche de peste 20 de ani, iar clădirea se află într-o stare avansată de degradare.
În lumea lui «dacă» Semnarea contractului de finanțare nu presupune, automat, finalizarea acestui proiect în cele 82 de luni stabilite prin contract. Victor Moraru a admis că, «dacă lucrurile nu merg bine...» pot apărea riscuri neprevăzute la acest moment. «De aceea suntem aici, pentru ca o astfel de situație să nu apară!» a declarat el în cadrul conferinței de presă care a urmat semnării contractului. Riscul major în aceste condiții îl reprezintă returnarea celor 4,6 milioane de euro accesate acum pentru finanțarea acestei investiții. În Ialomița există deja un precedent în acest sens, respectiv «groapa lui Stoica» de la Slobozia. În 2016, cu o săptămână înainte de alegeri, același Victor Moraru a fost unul dintre garanții finalizării investiției din Piața Revoluției din Slobozia. «Avem dovada că demersurile pe care echipa PSD le-a făcut la București și Bruxelles au contat, iar contractul de finanțare se va prelungi cu 2 ani și se va achita din bani europeni!» declara el atunci. Chiar dacă proiectul va fi finalizat la timp, el rămâne o investiție fără utilitate practică. La 30 de ani de la Revoluție, obiectivele turistice din Ialomița nu sunt incluse în circuitele naționale, iar numărul de turiști atrași prin activitățile susținute de către Consiliul Județean este nesemnificativ... Mintea de pe urmă Președintele Victor Moraru se află la a doua încercare de a accesa fonduri europene. Prima dată, în decembrie 2016, el a acuzat funcționarii din subordine pentru că au ratat depunerea celor 3 proiecte de investiții în «cultura istorică» a județului, respectiv Conacul Bolomey, Târgul de Floci de la Giurgeni și Biserica de Lemn «Sfântul Nicolae» din Slobozia. «Cele 3 proiecte, spre rușinea funcționarilor Consiliului Județean, nu au fost depuse în termenele prevăzute! După ceasul nostru, am ajuns cu 2 minute înainte de orele 14,00, termenul limită pentru depunerea acestor proiecte... După ceasul lor am ajuns cu 2 minute mai târziu!» declara el atunci. Vineri, 22 februarie 2019, președintele a lăudat echipele de implementare ale proiectelor din cadrul Consiliului Județean, recunoscând că singurii cu adevărat importanți sunt funcționarii care lucrează la implementarea acestor proiecte: «Eu și domnul Mușat nu suntem atât de importanți... Eu chiar deloc! Cei care contează cu adevărat sunt colegii mei care au lucrat foarte mult, uneori sub presiunea termenelor limită, la implementarea unor proiecte care ar putea aduce milioane de euro în județul Ialomița!». Fiecare dintre funcționarii publici implicați în derularea acestor proiecte primesc sporuri salariale cuprinse între 10% și 30% din salariul lunar pe toată durata de implementare a acestora.

22 Februarie 2019, 17:10 (3409 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Președintele Moraru amenajează 225 de km de piste pentru biciclete în Ialomița
Revista presei Președintelui
Președintele Moraru semnează contractele ex-președintelui Ciupercă
Conacul Bolomey va fi reabilitat cu 21,8 milioane de lei

Comentariile cititorilor:


pasaj drajna:
(25 Februarie 2019, 13:05)
Deci: consiliul judetean ialomita nu poate accesa/finanta cu fonduri de la ialomita o investitie in judetul calarasi, deoarece nu este in zona de competenta...insa nu poate face demersuri/presiuni pe langa minister/cnair ca se ia in calcul o asemenea investitie; nici cu omologul de la calarasi nu poate colabora deoarece ala o fi din alt partid si nu vrea sa-i ridice mingea la fileu, lasa sa suferim toti stand la bariera la drajna chiar si cate 40 min (trec 4 trenuri)
dar,
cum naiba cons judetean poate accesa fonduri/finanta un imobil care, din cate stiu, a fost retrocedat mostenitorilor proprietarului de drept, deci unui privat? 
conacul de la manasia apartine tot unui privat si a fost renovat din fonduri atrase de acel privat!
incurcate sunt caile administratiei de partid!
@@ Dinu :
(23 Februarie 2019, 13:24)
Daca PSD-ul numea in echipa de negociere cu CE , in Autoritatile de Management si la MIn. Dezvoltarii si al Fondurilor Europene specialisti cu experienta si viziune puteam folosi aceste fonduri de coeziune ( fonduri pentru reducerea decalajelor de dezvoltare ) pentru binele comunitatii ! Asa vor beneficia patronii societatii de constructii si politicienii care vor semna contractele si vor incasa comisioanele ...! VVezi parcul industrial , Groapa lui Stoica! Ce beneficii va avea comunitatea noastra dupa ce vor toca 220 miliare lei in o cladire din lunca Ialomitei  , sau Moraru vrea sa aduca pe aeroportul de la Alexeni turisti sa viziteze conacul de la Cosimbesti ! Moraru o arde la Bruxelles la Comitetul Regiunilor si discuta de schimbari climatice si in judet 80% din tinerii ne-PSD-isti emigreaza !  Cine o sa le mai plateasca PSD-ilor pensiile speciale ?
Come:
(23 Februarie 2019, 09:22)
Buna strategie psd.L ati lasat intentionat in paragina 30 ani,acum aveti nevoie de bani si scoateti iepurasul din joben.Aveti scoala,da va dracu de golani.O aveti la"cultura"pe tuamna cleme,dancila de Baragan,habar nu are de ea,d apoi de altii.Deci chiar are psihologicul trecut pe bune?Ca are privirea si gesturile usor ratacite...
@Dinu:
(23 Februarie 2019, 09:01)
Ai o parere prea buna despre fondurile "europene". Nu poti face ce vrei cu ei. De fapt, nu ii primesti, ci se deconteaza cheltuieli conform proiectului.
Dinu :
(23 Februarie 2019, 08:49)
Cu banii acestia se puteau construi doua sute de apartamente pentru doua sute de familii tinere care sa revigoreze viata municipiului ! Probabil de la constructia apartamentelor nu venea comisionul ! Isi bat joc de bani veniti de la CE ! Ne afundam mai adinc in noroi ! 
Sandy Bell:
(23 Februarie 2019, 06:56)
Ai pus-o Morarule, trage tare acum la inceput pe Bolomey asta ca nu stii ce vremuri nu mai apuci. Acum pana nu vine alt mandat, dar nu de Presedinte Consiliul Judetean. Bolomey asta cat procent iti baga in conturile alea de departe bai Moraru? Te duci la parnae curand fraiere, inceputul il ai,aici este sfarsitul.Moraru la multi ani ! la puscarie
Purosca:
(23 Februarie 2019, 02:57)
Morarule care este procentul care intra in buzunarul tau ? Cat la 100% ? Lui Gigi Petre cat dai ? Ca de vrea si martalohgul. Dac faceti pe Bolomey asta cum sa facut podul de la Dridu. Ia banii si tireazoo in Madagascar
Riciu:
(23 Februarie 2019, 01:02)
Poate de banii europeni facem și o movilă deasupra gropii,din bulevard nu s-ar mai vedea nimic, oricum locuitorii înghit tot .
Un cetatean:
(22 Februarie 2019, 20:34)
In 7 ani de frurat,nu de realibiltat

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 16 Sep 2019
203 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2008 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(167 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(187 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Septembrie 2019, 17:10


4
DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(313 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(260 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(446 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(320 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


8

Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(249 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(399 vizualizări - 0 comentarii)


10

Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(264 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(362 vizualizări - 0 comentarii)


12
IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

Marți, 3 septembrie 2019, polițiștii rutieri au desfășurat sesiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi către unitățile de învățământ. În cadrul activităților au ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:05
(422 vizualizări - 0 comentarii)


Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, au fost la un pas de moarte după ce au fost implicati într-un accident rutier. Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 31 august 2 ...[citește_toată_știrea]

31 August 2019, 11:35
(1259 vizualizări - 11 comentarii)

Taguri: Reviga accident


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 2-6 septembrie a.c., între orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 17:20
(626 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional, depistat la Bărbulești

Joi, 29 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat pe raza comunei Bărbulești un bărbat, de 46 de ani, din Craiova, care era urmărit internațional. Autoritățile judiciare din Germania au emis pe ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:50
(490 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal în apropiere de Urziceni

Joi, 29 august a.c., în jurul orelor 2,30, în apropiere de localitatea Urziceni s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un tânăr, de 21 de ani, din comuna Coșereni ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:35
(518 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, joi, 29 august a.c., un bărbat de 48 de ani, din Sărățeni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității de ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:25
(461 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA-mai mult timp pentru abonați, mai multă grijă față de mediul înconjurător

Sigur, ușor, rapid, ... oricând ! Un singur click, mai multe facilități! Cu platforma on-line Contul meu RAJA clienții noștri, indiferent de ...[citește_toată_știrea]

29 August 2019, 14:20
(459 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Protopopiatul Urziceni: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 28 august a.c., în intervalul orar 8,00-12,00, Protopopiatul Urziceni, din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, împreună cu membrii Biroului de Asistență Socială și Serviciul Social acreditat ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 17:20
(580 vizualizări - 0 comentarii)


Lipsă apă în Cartierul Sinistrați din orașul Țăndărei

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Armanului, din orașul Țăndărei, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri, ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 10:55
(627 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție aniversară «Închinare Sfintei Cruci»

Marți, 27 august 2019, PS Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de consilieri eparhiali, a mers la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia la vernisajul celei de-a doua ediții a expoziției ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 16:10
(634 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Țăndărei

Razie de amploare la Țăndărei

Marți, 27 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o razie pe raza localității Țăndărei, în cadrul căreia au fost efectuate 6 percheziții domiciliare pe linia nerespectării regimului armelor și ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:50
(842 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Țăndărei razie


Bărcănești: Deținere ilegală de arme

Marți, 27 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au depistat, în urma unei percheziții domiciliare, în casa unui bărbat de 50 de ani, din Bărcănești, o pușcă cu aer comprimat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:45
(585 vizualizări - 0 comentarii)


Minor urmărit internațional, depistat în Țăndărei

Luni, 26 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr de 16 ani, din Țăndărei, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare. Minorul este cercetat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:40
(790 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Produse contrafăcute, confiscate

Luni, 26 august a.c., polițiștii slobozeni au depistat, în urma unui control, un tânăr de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea pe raza municipiului Slobozia un autoturism ce avea inspecția tehnică ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:35
(616 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

În perioada 24-25 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau  fără permis de conducere. Este cazul a doi bărbați, de 21 și ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:20
(677 vizualizări - 0 comentarii)


Pietoni accidentați la Dridu și Sinești

La sfârșitul de săptămână precedent, doi pietoni au fost răniți ca urmare a unor accidente rutiere produse pe raza județului. Astfel, vineri, 23 august a.c., un bărbat de 34 de ani, din localitatea Jilavele ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:10
(567 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Focare de Pestă Porcină Africană la Gheorghe Doja și Mărculești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, cu privire la ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 12:15
(673 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(979 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...