Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia a devenit feuda primarului Mocioniu

Consiliul Local, simplu executant

Slobozia a devenit feuda primarului Mocioniu

bonus: Primarul Mocioniu a ales Franța

Consiliul Local Slobozia a devenit o extensie a deciziilor adoptate de către administrația Mocioniu. Joi, 28 februa­rie 2019, consilierii locali ai municipiului au adoptat o serie de proiecte de hotărâre controversate, care vor afecta direct viața slobozenilor. Printre ele se numără cele stabilirea de tarife pentru parcarea «în spații publice» sau vânzarea unor terenuri concesionate.

Curat murdar Joi, 28 februarie 2019, în cadrul ședinței ordinare, consilierii locali au aprobat o nouă serie de proiecte de hotărâre controversate. Lista exemplelor este lungă, de la modificarea organigra­mei aparatului de lucru al primarului Adrian Mocioniu la vânzarea a 4 terenuri concesionate. Referitor la aceste vânzări, consilierul PNL Robert Bocu a declarat: «Nu înțeleg de ce conti­nuăm să vindem terenurile publice la prețuri subevaluate. Prețurile la care admi­nistrația locală vinde sunt cu 30% mai mici decât cele de pe piața imobiliară locală... Nu este normal!». Reamintim că în Slobozia, va­loarea unui mp de teren oscilează între 60 și 100 de euro, în funcție de utilități. Administrația slobozeană este acuzată de peste 20 de ani că vinde terenuri publice la prețuri subevaluate.

Parcare pe bani în 2023 Un alt proiect de hotărâre controversat a fost cel care deschide drumul taxării pentru «parcarea în locurile publice» din Slobozia. Joi, 28 februarie a.c., consilierii locali au aprobat «Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice». Do­cumentul prevede, printre altele, plata în funcție de zona în care autoturismele vor fi parcate. Valoarea acestor taxe nu a fost stabi­lită, dar aceasta ar putea oscila în jurul valorii de 2 lei/oră. Primarul Adrian Mocioniu ne-a declarat că Regulamentul este o condiție obligatorie pentru accesarea fondurilor europene necesare siste­matizării transportului pu­blic. «Cel mai probabil, aceste tarife vor fi stabilite în anul 2023, când proiectul va fi implementat...» ne-a declarat domnia sa.

1,14 milioane mp de spații verzi În cadrul ședinței au fost adoptate și proiecte absolut necesare. Pe unele dintre ele Slobozia le așteaptă de ani buni... Este cazul proiectului de hotărâre privind aprobarea «Registrului local al spațiilor verzi». Potrivit acestui Registru, la nivelul întregului oraș există peste 1 milion mp de spații verzi și peste 15200 de arbori. Constituirea acestui Registru reprezintă o obligație legală a administrației locale, iar harta digitală astfel realizată va permite constituirea unei baze de date care să permită întreținerea și exploatarea acestor «zone verzi». Potrivit datelor oficiale, la nivelul orașului Slobozia există peste 1000 de arbori ocrotiți de lege, respectiv 881 de nuci, 127 de castani și un Ginko Biloba. Cei mai răspândiți arbori din Slobozia sunt corcodușii (1453) și teii argintii (1723).

Primarul Mocioniu a ales Franța
Primarul Adrian Mocioniu va participa în cursul lunii aprilie la o «întâlnire de lucru» la Lyon, în Franța. Întâlnirea a fost organizată de către Asociația Municipiilor din România, iar costurile ei vor fi suportate din banii contribuabililor slobozeni. Concret, este vorba despre un forum al cooperării descentralizate franco-române, desfășurat în perioada 2-3 aprilie 2019. Potrivit desfășurătorului întâlnirii, în program figurează «semnarea unor acorduri de înfrățire» și identificarea unor «oportunități de afaceri». Momentul marchează o schimbare de orientare a politicilor administrative locale, dovadă a orientării pro-europene a primarului Adrian Mocioniu. Reamintim că primarii care au administrat anterior Slobozia aveau ca destinație predilectă Asia și înfrățirea cu orașele chinezești de peste 10 milioane de locuitori...

6 Martie 2019, 16:10 (4111 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Slobozenii achită nota de plată a administrației
Consiliul Local Slobozia legiferează la tariful de 1900 de lei/minut
Noul cimitir al Sloboziei, estimat la 3,5 milioane de euro
Ședință-fulger a Consiliului Local Slobozia

Comentariile cititorilor:


Cetatean:
(8 Martie 2019, 07:51)
Mă intreb, oare cum s-o înțelege cu oamenii ăia, că el nici limba română nu o știe.
Vlad:
(7 Martie 2019, 18:32)
La alegerile din 2016 doar unul din trei cetateni cu drept de vot din Slobozia a votat ! Asadar ... ne meritam soarta ! 6400 de votanti a avut mocioniu din 45 ooo , unu din sapte cetateni cu drept de vot ! 
corado:
(7 Martie 2019, 13:57)
Sunteti copii!!!! Veniti la Tandarei,sa vedeti" padurea spanzuratilor". Au terminat toti copacii de pe soseaua europeana,institutii,dintre blocuri,cica " facem toaletarea copacilor".Habar nu au pe ce lume traiesc domnii de la psd,isi urmaresc numai interesul ( lemnul taiat l-au " donat " la toti acolitii,se apropie alegerile). Apropo,de 1 martie,deja s-au infiintat pe strazi oferind flori,in frunte cu d-l presedinte Moraru,cu doamnele de la primarie care erau in timpul programului,inclusiv biata primarita,cu fata de maicuta,iar florile veneau la comanda ,din masinile consiliului judetean prezente la actiune. Si noi ,tacem ca prostii si le platim salariile... Pana cand ?
Mary:
(7 Martie 2019, 11:31)
  Auzi mă dobitocule!! Până pleci în Franța, astupă gropile din asfalt și poți sta cât vrei, eventual poți rămâne acolo!! Nu îți va simți nimeni lipsa!! Ca și până acum. Și așa tu ești ca la bulgari "nula do nula!"
TUMOAREA - PSD:
(7 Martie 2019, 09:32)
Lyon ,pantaloni scurti ,Slobozia ca și municipiu ar trebui să își aleagă cu grijă orasele cu care se înfrățeste(Tokyo,Seoul,New York,Sao Paolo,Los Angeles.....)
Asta ca dl.primar să poată vizita și el @co ceva din lumea asta mare,buget avem destul și dacă nu,marim taxele dl.primar MERITĂ să vada lumea pe bani noștri .
@Adi:
(7 Martie 2019, 08:40)
Adi, aveti dreptate! Au nenorocit orasul asta si asa amarat; din 2008 cu mizeria de apa, apoi cu groapa lui stoica, statuia lui mos craciun, infochiosc - inutil, panou de catarat supraevaluat si demontat, distrugerea pietei revolutiei si inlocuirea cu chiciul actual si, de parca nu era de ajuns, au taiat si pomii existenti si au lasat sa se usuce tot gardul viu de prin oras.
Nu mai pleca primare in afara tarii pe banii nostri! Daca ne-ai intreba ti-am raspunde clar ca nu meriti sa iti platim astfel de excursii. Ai bunul simt si pleaca pe banii tai, ca de aia ti-ai marit salariul la peste suta si ceva de milioane. Acolo doar te distrezi, asa cum ati facut toti, prin asia si in special china, ati vazut civilizatie, dar nu ati adus nici investitori si nici nu ati incercat macar sa puneti in practica ce ati vazut pe acolo. Ai demnitatea si nu mai pleca nicaieri, cheama aici strainii si arata-le realizarile voastre marete: serveste-i pe francezi/chinezi cu un pahar de apa ruginie de la robinet, cu clor si ce o mai avea prin ea, cazeaza-i in parcarea subterana, zdruncina-i putin pe ulitele sloboziei si du-i in cartierul de tineri intr-o zi ploioasa, aaa, sa nu uiti sa ii echipezi cu cizme de cauciuc! Apoi tine-i in soare in piata revolutiei vara pe la orele amiezii ca sa faca insolatie. Arata-le cainii maidenezi din tot orasul, animale de care te-ai ingrijit ca ai suflet bun si dragoste de animale, ca orice veterinar!
Daca tot iti arde de plimbari du-te la cluj, iasi, timisoara ca sa vezi ce au facut altii mai buni decat tine si fa si tu la fel aici, daca te mai alege cineva.
Deci si cu autobuzele electrice a fost doar o minciuna ca se vor achizitiona anul asta? inteleg din articol ca se va reglementa transportul in comun din anul 2023? Aha, promit acum sa te votez sigur la alegerile din 2123! dar ti-am promis acum!
Adi:
(7 Martie 2019, 07:07)
Mă prostilor de la urbanism!Ocrotiti de lege sunteti voi,lesinatilor,ca avand creierele cat o nuca,nu are voie nimeni sa va inlocuiasca!Ala e norocul vostru! Inrudirea creierelor voastre cu nucul!Spatiile verzi sunt inexistente,copacii au ramas fara ramuri,ca dupa frizrain au taiat mesterii pana au ramas doar cioate,inlocuire de arbori nu vedem. Praf,noroi,mizerie,spatii de iarba sau gazon=nu, ati numarat corcodusi..Da,pe dig si la Peivighetoarea...Replantati arbori panaramelor,ca ati slutit orasul!La profi E14,era gard viu,ce nu mai corespundea,dar de ce nu se inlocuieste??Vom ajunge sa vopsim sa dam senzatia de verdeata!Sunteti cei mai mari idioti ce i-a avut orasul!Replantati,ca ati facut sa arate oorasul de zici ca e din zona de desert. In campania electorala se plimbau candidatii zambind tembel,azi nu mai vezi nici unul ca pieton.
#pasajladrajna:
(6 Martie 2019, 23:22)
Schimbati cumva iluminarea agorei! Lumina este prea deranjanta pentru soferi. Voi nu circulati prin Slobozia?
dejun de lucru:
(6 Martie 2019, 17:53)
E bine ca e la Lyon, in Franta, nu prin China sau Japonia. Infratirea cred ca e dorita mai ales de francezi pt ca vor sa ne returneze (si pe aceasta cale) coetnicii maslinii ialomiteni care-i agaseaza de vreo 29 de ani.. In rest, veterinarul nostru va avea nevoie de un translator bun pt el si pt cadanele care-l vor insoti(la shopping). In psd franceza nu e la mare pret, daca e sa ne aducem aminte de speach-ul Olgutei la ONU despre piata muncii,"le marche du tramvai"..Bon voyage, veterinaire!..

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
24 Mar 2019
183 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

22 Martie 2019, 18:10


Proiectile descoperite la Sudiți

Proiectile descoperite la Sudiți

Un bărbat din Sudiți a sesizat joi, 21 martie a.c., în jurul orelor 11,00, printr-un apel la 112, faptul că a descoperit 3 proiectile pe un teren agricol. Echipa pirotehnică a Inspectoratului a fost alertată ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2019, 15:40
(297 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gura Văii

Joi, 21 martie a.c., 4 tone de lucernă și 8 metri liniari din gardul unei gospodării din satul Gura Văii au fost distruse de flăcări. Cauza incendiului a fost un foc deschis, nesupravegheat corespunzător ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2019, 15:30
(288 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «The Way after Postmodernism»

Luni, 25 martie 2019, orele 17,00, se va desfășura cea de-a II-a etapă a evenimentului «The Way after Postmodernism» România. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea», Galeriile ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2019, 15:20
(300 vizualizări - 0 comentarii)


4

DSVSA Ialomița: Ridicare în totalitate a restricțiilor pentru Pesta Porcină Africană la Rovine

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/ deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale, cât și din gospodăriile populației că, în data de ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2019, 10:05
(313 vizualizări - 0 comentarii)


5
Fierbinți-Târg: Bătrân găsit carbonizat în propria locuință

Fierbinți-Târg: Bătrân găsit carbonizat în propria locuință

Un bărbat de 87 ani din Fierbinți Târg a fost găsit carbonizat în propria locuință. Focul a fost observat în jurul orelor 22,30 la casa bătrânului. Voluntarii localității și pompierii de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2019, 15:05
(549 vizualizări - 0 comentarii)


6

comunicat

Conform dispozițiilor pct. 15
din Programul calendaristic
pentru realizarea acțiunilor necesare
pentru alegerea membrilor din România
în Parlamentul European din anul 2019,
aprobat prin HG nr. 81/2019, vă aducem
la cunoștință că în data
de 28 martie 2019, orele 13,00,
la sediul Tribunalului Ialomița,
va avea loc desemnarea judecătorilor în
Biroul Electoral de Circumscripție
Județean Ialomița,
prin tragere la sorți dintre judecătorii
aflați în exercițiu ai aTribunalului Ialomița.
Slobozia, 22.03.2019
președintele Tribunalului Ialomița,
judecător Mușat Viorica

21 Martie 2019, 14:50


Accident rutier soldat cu trei victime la Coșereni

Accident rutier soldat cu trei victime la Coșereni

Accidentul s-a produs în dimineața zilei de miercuri, 20 martie a.c., în jurul orelor 7,30, între un autoturism și o autoutilitară care se deplasau pe DN2, în zona comunei Coșereni. Din impact au rezultat ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2019, 18:55
(712 vizualizări - 0 comentarii)


8

Accident în apropiere de Ciulnița. A intrat cu mașina într-o bornă kilometrică!

Un slobozean de 69 de ani a intrat într-o bornă kilometrică marți, 19 martie a.c., în jurul orelor 13,30. Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în timp ce conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2019, 16:15
(734 vizualizări - 0 comentarii)


9

Bărbat din Bărbulești, arestat pentru «ultraj»

Marți, 19 martie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit identificarea unui bărbat, de 44 ani, din Bărbulești, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul a fost ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2019, 16:05
(676 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

19 Martie 2019, 19:45


AJOFM Ialomița: 5,55%-rata șomajului în luna ianuarie 2019

La sfârșitul lunii ianuarie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 5248 șomeri (din care 2148 femei), rata șomajului fiind de 5,55%. Comparativ ...[citește_toată_știrea]

19 Martie 2019, 16:30
(855 vizualizări - 0 comentarii)


12

Polițiștii ialomițeni donează sânge

În perioada 18-19 martie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Ialomița o acțiune de donare de sânge. Scopul acestei acțiuni este de a contribui ...[citește_toată_știrea]

19 Martie 2019, 16:15
(805 vizualizări - 0 comentarii)


13

ANOFM: Calendarul burselor locurilor de muncă în 2019

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță graficul de desfășurare a burselor locurilor de muncă ce se vor desfășura la nivel național în acest an. Astfel, în data de 12 aprilie 2019, va fi ...[citește_toată_știrea]

19 Martie 2019, 15:55
(854 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: Șase tineri, cercetați pentru «furt calificat»

Marți, 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au surprins în flagrant șase tineri, cu vârste cuprinse între 15-27 ani, din Vlădeni, în timp încercau să sustragă componente ...[citește_toată_știrea]

19 Martie 2019, 15:45
(888 vizualizări - 0 comentarii)


Protest #șâeu, la Slobozia

Protest #șîeu, la Slobozia

Slobozia s-a alăturat orașelor care au susținut protestul privind construcția de autostrăzi, inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi. Vineri, 15 martie 2019, puțin după orele 15,00, câțiva cetățeni ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 16:10
(1742 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Dridu, arestat pentru «abandon de familie»

Joi, 14 martie a.c., polițiștii ialomițeni au reșit identificarea unui bărbat, de 49 de ani, din Dridu, pe numele căruia Judecătoria Vălenii de Munte a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul a ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:30
(1490 vizualizări - 0 comentarii)


Stejari și tei plantați de polițiștii ialomițeni

Vineri, 15 martie 2019, polițiștii din cadrul IPJ Ialomița, împreună cu reprezentanți ai Primăriei comunei Perieți, alături de copii au plantat 400 puieți de stejar și tei în Pădurea Călugăreasca, la intrare ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:25
(1432 vizualizări - 0 comentarii)


Sălcioara: Contrabandă cu țigări

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Ion Roată au descoperit în urma unei percheziții efectuate joi, 14 martie a.c., pe raza localității Sălcioara, la domiciliul unui bărbat de 48 ani, 53 pachete de ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:20
(1407 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Alege factura electronică, protejează mediul înconjurător!

RAJA Constanța încurajează clienții să aleagă factura electronică în locul celei imprimate pe hârtie pentru că este o opțiune mai rapidă, mai sigură, mai eficientă, dar, cel mai important, protejează mediul ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 11:05
(1358 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: Interzicerea arderilor de miriști

Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița informează și atenționează cetățenii care obișnuiesc să dea foc miriștilor și altor resturi de vegetație uscată fără a urmări procesul arderii. Arderea miriștilor ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 18:20
(1412 vizualizări - 0 comentarii)


Caravana «Fii pregătit!», revine în Ialomița

Caravana «Fii pregătit!» va ajunge sâmbătă, 16 martie 2019, în orașul Slobozia, și va fi amplasată pe bulevardul Chimiei, în Piața Unirii, iar duminică, 17 martie a.c., în orașul Fetești, fiind amplasată ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 18:10
(1416 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: La furat de fier vechi

Doi bărbați, de 19 și 40 de ani, din Urziceni, au fost surprinși în flagrant miercuri, 13 martie 2019, de polițiștii din Urziceni în timp ce încercau să sustragă deșeuri feroase dintr-o clădire dezafectată ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 17:20
(1414 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Autoturism neînmatriculat, depistat în trafic

Un bărbat, de 49 de ani, din Armășești, a fost depistat, miercuri, 13 martie a.c., pe raza municipiului Urziceni, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 17:10
(1354 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 20 martie 2019, în intervalul orar 8,00-12,00, Parohiile Gârbovi I și Gârbovi II, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița organizează o acțiune de donare de sânge în cadrul campaniei ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:25
(1426 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Deșeuri feroase confiscate de polițiști

Miercuri, 13 martie a.c., polițiștii slobozeni au depistat un bărbat, de 57 ani, în timp ce transporta cu o căruță pe raza localității de domiciliu 290 kg de deșeuri feroase. Acesta nu deținea documente ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:15
(1361 vizualizări - 0 comentarii)


Produse contrafăcute, confiscate de polițiștii din Urziceni

Miercuri, 13 martie a.c., polițiștii din Urziceni au depistat un bărbat, de 52 de ani, care încerca să comercializeze, pe raza municipiului, produse cosmetice care purtau însemnele unor mărci înregistrate ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:05
(1422 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Ziua Poliției Române» 2019

În contextul aniversării, la data de 25 martie 2019, a 197 de ani de tradiție și continuitate a Poliției în slujba cetățenilor, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează, în perioada 1 ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 14:45
(1392 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Țăndărei!

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Constanței din orașul Țăndărei, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 14 martie 2019, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 10:35
(1718 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 260000 de lei, 44 permise reținute

În perioada 8-10 martie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit pe raza județului la 121 evenimente, dintre care 108 sesizate prin 112. În urma activităților, au fost constatate 61 infracțiuni. Pentru ...[citește_toată_știrea]

12 Martie 2019, 10:10
(1840 vizualizări - 1 comentariu)


Ultimele comentarii
curiosul în ANAF ridică popririle debitorilor după 2 ani Dumitru N. în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia gigi în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Orasul meu, judetul lor în Coșmarul locatarilor din blocul T2 Digi24 în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia #șîeu#puiemsd în Coșmarul locatarilor din blocul T2 Tineret pensionar în Coșmarul locatarilor din blocul T2 Locatar în Coșmarul locatarilor din blocul T2 Sicomor pt. ultima data în EXCLUSIV: Moartea suspectă a unui bebeluș, anchetată de procurori Cetățean 8 în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Cetățean român în Toți cei 600 de medici din Ialomița, verificați de autoritățile sanitare @Un lucrator in slujba.. în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Cetățean în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Un lucrator in slujba vietii v în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Ina în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Succes în ArtRobotiX trăiește «visul american» la Slobozia Cetățean în PSD Ialomița cere demisia de onoare a primarului Adrian Mocioniu Cetățean în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Cetatean în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia In trecere în Bugetul localităților, repartizat după o formulă ministeriala «necunoscută și eronată»
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...