Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Managerul de Milano vs Senatorul de Gheorghe Lazăr

Alegeri la PSD Ialomița

Managerul de Milano vs Senatorul de Gheorghe Lazăr

Managerul de Milano vs...
Pentru președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, alegerile pentru funcția de președinte al PSD Ialomița din 9 martie 2019 reprezintă o chestiune de viață și de moarte. Dacă le câștigă, drumul lui către nemurire administrativă este asigurat, iar în următorul mandat i se va face o statuie bust, în fața Centrului Cultural «Ionel Perlea»... Dacă pierde însă, zilele lui la președinția Consiliului sunt numărate, iar istoria îl va arunca la lada de gunoi, alături de alte cadavre politice.
16 ani de frustrări personale Victor Moraru a ajuns primar în anul 2000, via ApR, un partid de buzunar condus de Meleșcanu și îngropat cu lumânarea absorbției prin 2002. Prie­tenii își amintesc că a obținut funcția închiriind un greder cu care a nivelat șleaurile cătunului-stațiune, în timp ce striga: «Vreți să fie toată Amara așa?! Votați-mă!». Locuitorii din Amara n-au văzut asfalt pe toate străzile niciodată, după cum nimeni n-a văzut diploma lui de «manager de Milano» sau... Dar pe crucile astea a nins și nu e cazul să mai răscolim trecutul. Doar să-l așezăm în ordine cronologică. Timp de două mandate, statutul lui de primar în cătunul-stațiune Amara nu a contat, iar pasiunea pentru călărit iepe i-a umplut frumos timpul, făcându-și prietenii geloși. În 2008 însă, PD-L se gândea chiar la desemnarea pentru candidatura sa la președinția Consiliului Județean Ialomița... Da, da, cum auziți! N-a fost să fie, evident, dar Victor Moraru a gândit «macro» încă de atunci. Atât de «macro» încât în perioada respectivă a fost chiar contracandidatul președintelui Mircea Geoană la o rundă a alegerilor naționale la PSD... N-a câștigat decât un vot, probabil pe al lui, dar știți cum se spune: important e să participi. Și uite-așa, anii au trecut, frustrările s-au acumulat, iar președintele a ajuns prin 2016 la un pas de a fi linșat pentru că a spus într-o ședință de partid: «Nu voi face campanie alături de penali...».
Nuți, dragostea lui! Nu intrați în panică, n-am sărit etapele. Ne întoarcem în anul 2007, când Victor Moraru a cunoscut-o pe Elena Udrea, via Negoiță. Erau vremuri frumoase, iar Nuți călărea caii mari, precum Moraru iepele de prăsilă. Această pasiune comună probabil, dar mai ales dragostea pentru fonduri europene, i-a apropiat mult. În vremea aia Nuți conducea Ministerul Dezvoltării și organiza Gala «Bute», iar Victor Moraru a cumpărat primii corcoduși altoiți cu stejar canadian de 100 de euro bucata din istoria parcului dendrologic de la Amara! Ce vremuri minunate, când asfaltul curgea valuri la porțile babelor, sediul Primăriei era relocat, iar Victor Moraru trecea de la iepe de prăsilă la iepe cu sânge albastru. Tot atunci, președintele de mai târziu al tuturor ialomițenilor a decis că politica se face în familie. Și, după ce a declinat galant oferta lui Nuți de a deveni șeful PMP în Ialomița, l-a uns președinte al filialei pe unicul său fiu, Valentin. Din păcate însă, acesta n-a avut stofă de politician și a lăsat filiala cu ușa deschisă, de-au făcut-o poștă toți. Dar asta e o altă poveste, v-o spunem altă dată... Cert e că toate aceste experiențe politice ratate și-au pus amprenta asupra lui Victor Moraru și l-au determinat să ia viața politică a ju­dețului în propriile mâini. Așa a ajuns să candi­deze, în 2016, alături de «penalii» de care se delimita în momentele când nu găsea deschis la farmacie...
Bolnavul de Putere Viața de președinte al tuturor ialomițenilor a început în vara lui 2016. Și a fost dulce! Victor Moraru avea lumea la picioare. Administrația județeană îi mânca din palmă precum iepele din dotare, proiectele europene se înșirau ață precum mărgelele, iar primarii PSD mușcau țărâna dinaintea lui, cerșind umili banii cu care să-și ducă zilele de la un an la altul. După ce ani de zile a contestat «modelul Ciupercă», acum îl repetă! Timp de 2 ani se impune prin aroganță și suficiență, își face prietenii dușmani și pierde susținerea filialei. Vrea mai mult... Vrea altceva! Și, colac peste pupăză, apare și pocinogul cu Marian Neacșu. Așa s-a născut ideea trecerii la Pro România. Un plan B, firește, care depinde de alegerile din 9 martie... Dar un plan legitim în condițiile în care El-profetul, El-salvatorul, El-europeanul, nu e apreciat îndeajuns și nu e recunoscut ca atare. Acum, în pragul alege­rilor din 9 martie, Victor Moraru s-a trezit și a înțeles. E singur și bolnav... Bolnav de Putere. Are nevoie de prieteni, are nevoie de sprijin... Marian Pavel i-ar putea sufla funcția de sub nas. De câteva săptămâni, promite cui stă să-l asculte fonduri și privilegii, bani pentru investiții rurale, rețele de gaze... Întrebarea e: cine îl mai ascultă?

...Senatorul de Gheorghe Lazăr
Ascensiunea lui Marian Pavel către funcția de președinte al PSD Ialomița este rodul unei conjuncturi. Senator de două mandate cu șanse mari la un al treilea, cel mai tânăr primar al comunei Gheorghe Lazăr n-a visat niciodată să ajungă jupânul politic al județului. Pe 9 martie 2019 are prima șansă. Dacă o va rata, e vina lui! Dacă nu, rămâne cum am stabilit...
Ascensiunea unui peremist Poate că ne-am pripit susținând că Marian Pavel n-a visat niciodată să ajungă întâiul politician al județului. Trebuie că s-a gândit la asta pe vremea când chiulea de la ore de mână cu Vlase ăla mic și făcea prăpăd prin livezile megieșilor. Numai că, spre deosebire de Mari, pe el viața l-a dus în altă parte... Întâi portar de bancă, apoi purtător de cuvânt la AJOFM... Iar în 2000, pe listele tribunului Vadim, devine cel mai tânăr primar pe care l-a avut vreodată Gheorghe Lazăr și singurul primar PRM în Ialomița. Un an mai târziu, pentru că vorbea frumos cu babele și nu lăsa oamenii să aștepte în fața ușii, PDSR îl confiscă. Și uite-așa începe ascensiunea unui primar de provincie către funcția de senator al României... Nașul lui politic, pentru cei care nu-și mai amintesc, a fost ex-președintele Silvian Ciupercă. Acesta a crezut în potențialul electoral al provincialului Pavel și l-a sprijinit până când acestuia i s-au întărit genunchii. Minunea s-a petrecut în anul 2012, când Marian Pavel a ajuns senator de Ialomița. Era primul din Gheorghe Lazăr care vedea fântânile arteziene de la Unirii de pe geamurile Parlamentului și i-a plăcut mult. Atât de mult, că nu s-a mai dat dus și și-a mai adjudecat un mandat. Ce-a făcut cu el, Dumnezeu știe... Noi știm cum l-a făcut!
Fericiți cei săraci cu... Pentru că și-a câștigat mandatele de primar pupând babele pe gură și promițând asfalt pe strada cimitirului, Marian Pavel nu și-a uitat originile. Și, o dată ajuns în Parlament, a rămas același. Adică și-a suflat mucii în fasolea BOR susținând că sunt prea multe biserici și prea puține școli, și-a luat foștii colegi de mână când aceștia l-au sunat că s-au rătăcit prin București și i-a ajutat să bată la ușile ministerelor și nu s-a dat în lături de la nicio campanie electorală în Vestul județului. Așa se face că anul 2016 l-a prins conectat la sistem și gata să profite de orice conjunctură politică favorabilă... Iar, între timp, a făcut joc de glezne în fața alegătorilor, promițând în fiecare zi cât îl țineau genunchii toate elucubrațiile născocite în laboratoarele electorale ale lui Dragnea. Iată o mostră de la începutul anului trecut, pe vremea când susținea că PSD a reali­zat în timp record 16,5% din programul de guvernare: «M-am dus în Parlament în primul rând pentru familia mea și apoi pentru ceilalți... Pentru că cine zice că se sacrifică, vă minte! Fiecare dintre noi încercăm să facem ceea ce ne pricepem, dar în primul rând pentru familiile noastre! Pentru a avea o chenzină și a putea trăi... Și apoi și pentru cetățeni. Cine spune altceva, minte!».
După sac și peticele Spre deosebire de Victor Morau, plăcerile lui Marian Pavel sunt simple. În locul iepelor, el a ales pământul. Filotim din fire, l-a cumpărat de la cei care nu-i știau prețul și l-a adunat la un loc. Apoi, când oamenii n-au mai avut ce vinde, iar i s-a făcut milă și i-a lăsat să muncească pământul lui. Așa a scăpat de grija zilei de mâine și s-a putut dedica unei alte pasiuni mistuitoare: cărțile. Să se vadă câte a filat printre degete, s-ar face la loc bi­blioteca din Alexandria (n. red.: da, știm, exagerăm, dar și vouă vă place!). Între timp a mai încercat și altceva, dar nu i-a plăcut. A botezat puradei, a fost membru în comisia care păzea arhivele securității, a devenit vicepreședinte al Senatului... Ba, chiar, într-o vară, a vrut chiar să îl eclipseze pe Iohannis și s-a postat pe Facebook cocoțat pe vârful Moldoveanu. Dar tipul ăsta de populism ieftin nu îl prinde... Pentru că Pavel nu e complicat. E simplu ca oul de curcă... Când vrea la baie, nu zice că se duce să dea mâna cu un prieten. Iar când vrea Puterea, nu se ascunde. Iar acum o vrea și o spune răspicat! O vrea pentru toți social-democrații. Pentru primarii cei roșii, pentru electoratul de partid, pentru politica relațiilor, chiar și pentru Dragnea... Și pe 9 martie 2019, de ziua lui, ar putea-o avea!

7 Martie 2019, 16:50 (4411 vizualizări - 5 comentarii)

Citiți și:
«Marian al nostru» versus «Moraru necuvântătoru’»
Exclusiv: Senatorul Marian Pavel, noul președinte al PSD Ialomița
Alegeri la PSD Ialomița

Comentariile cititorilor:


@Urmasul lui..:
(8 Martie 2019, 14:47)
Psd-alde-pro.Romania(ciuma rosie + ciuma roz) vor ingropa toata tara, nu doar pnl-ul. Cei din Ialomita au inceput cu otravirea locuitorilor si extinderea cimitirelor..Dragnea va lua apoi aurul(de la Londra)si va pleca cu tanara lui gagica lui in Brazilia sau in Madagascar..
Urmașul lui urmașul lui Sava:
(8 Martie 2019, 12:40)
Felicitări ambilor candidați! Psd alaturi de Pro Romania trebuie sa ingroape definitiv adunatura de asa-zisi liberali condusa de Tinel.
Nutu:
(8 Martie 2019, 00:45)
Lui parsivul de Moraru i-as sparge fiecare os,oscior in parte cu ciocanul daca o sa am ocazia! El are impresia ca viata de artist este eterna ? Morarule Morarule
Adevarat:
(7 Martie 2019, 23:23)
MIZERABILII! de Victor....Hugo
adevar:
(7 Martie 2019, 18:19)
o sa castige MORARU DACA VOTEAZA SI PRIMARII PNL

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 24 Mai 2019
217 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Broșteni: Și-a omorât vecinul cu un cuțit

O anchetă penală a fost deschisă în localitatea Broșteni, după ce un bărbat a lovit cu mașina două persoane și a înjunghiat o a treia. Victima a murit pe loc, în urma agresiunii. Surse judiciare susțin ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 16:10
(26 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Broșteni crimă


1

IPJ Ialomița: Acțiuni de prevenire în școli

Joi, 23 mai a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat activități informativ-preventive ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 15:55
(20 vizualizări - 0 comentarii)


2

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 27-31 mai a.c., orele 8,00-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 15:50
(22 vizualizări - 0 comentarii)


3

Contrabandă cu țigări la Fetești

Polițiștii ialomițeni au efectuat joi, 23 mai a.c., percheziții pe raza municipiului Fetești, la domiciliul unui bărbat de 45 de ani și a unei femei de 64 de ani, bănuiți de contrabandă cu țigări. Astfel ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 15:45
(32 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Peste 200 de polițiști și jandarmi la alegeri

În perioada 25-26 mai a.c., 136 de polițiști, alături de 86 de jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița vor asigura paza și protecția a 214 secții ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 15:40
(21 vizualizări - 0 comentarii)


5

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

24 Mai 2019, 14:10


La Slobozia s-a semnat studiul de fezabilitate pentru pasajul de la Drajna

La Slobozia s-a semnat studiul de fezabilitate pentru pasajul de la Drajna

Joi, 23 mai 2019, la Slobozia a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii unui pasaj în zona barierei de la Drajna. Procedura s-a desfășurat în ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 08:10
(28 vizualizări - 0 comentarii)


7

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

23 Mai 2019, 19:15


8

Urmărită internațional pentru «trafic de persoane», depistată la Movila

Miercuri, 22 mai a.c., polițiștii ialomițeni au reușit să depisteze o femeie, de 30 de ani, din Movila pe numele căreia autoritățile britanice au emis un mandat european de arestare. Femeia a fost dată ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2019, 16:20
(141 vizualizări - 0 comentarii)


9

Bărbat din Cocora, la volan fără permis

Un bărbat, de 32 de ani, din Cocora, a fost depistat de polițiștii Postului de Poliție Cocora miercuri, 22 mai a.c., în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu deși acesta nu poseda ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2019, 16:15
(142 vizualizări - 1 comentariu)


10

IPJ Ialomița: Campania «Împreună pentru o comunitate mai sigură!»

În perioada aprilie-iunie 2019, IPJ Ialomița organizează campania «Împreună pentru o comunitate mai sigură!». Astfel, miercuri, 22 mai a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2019, 16:10
(101 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Exercițiu la Fetești

Joi, 23 mai a.c., începând cu orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița organizează un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren în care este simulată producerea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 20:53
(295 vizualizări - 0 comentarii)


12

Căzănești: Percheziții la hoți din magazine

Polițiștii din Urziceni au reținut trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, din Căzănești, pentru sustragerea mai multor bunuri din incinta unei societăți comerciale. În fapt, în noaptea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 17:10
(297 vizualizări - 0 comentarii)


13

ISU Ialomița: Concursuri cu și pentru elevi

Marți, 21 mai a.c., începând cu orele 9,30, Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia a găzduit concursul «Cu viața mea apăr viața». 15 echipaje de ciclu gimnazial și liceal s-au întrecut în concursul ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:35
(219 vizualizări - 0 comentarii)


La volan fără permis pe străzile Sloboziei

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu, deși acesta nu deținea permis pentru nicio ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:20
(244 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Sudiți și Gura Ialomiței. Șoferii erau beți la volan!

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 mai a.c., la Sudiți s-a produs un accident rutier. Astfel, în timp ce un tânăr, de 23 de ani, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, acesta a ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:10
(295 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Beat la volan, a acroșat un autoturism

Joi, 16 mai a.c., în jurul orelor 23,00, un bărbat de 33 de ani, din Fetești, a provocat un accident rutier, acroșând autoturismul unei tinere, de 21 de ani, din aceeași localitate. Șoferii auto au fost ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:35
(460 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Hoț din magazine, arestat preventiv

Joi, 16 mai a.c., un bărbat, de 51 de ani, din Ilfov, a fost surprins în flagrant, pe timpul nopții, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Slobozia după ce ar fi sustras bunuri din două societăți comerciale ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(569 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul electric!

În intervalul 20-24 mai a.c., orele 8,00-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(508 vizualizări - 0 comentarii)


«Atelierul de pictură pe linguri de lemn» la Muzeul Agriculturii din Slobozia

Joi, 16 mai a.c., la Muzeul Național al Agriculturii, elevii Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» Slobozia, în colaborare cu Protopopiatul Slobozia și Parohia «Sfântul Dumitru» au participat la ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:25
(540 vizualizări - 0 comentarii)


Suspiciune de focar de Pestă Porcină Africană la Buești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că miercuri, 15 mai 2019, a fost emis un buletin de analize prin care se suspicionează Pesta ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 08:05
(513 vizualizări - 0 comentarii)


Raja Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2019, 15:04
(592 vizualizări - 0 comentarii)


Pieton acroșat la Movilița

Marți, în jurul orelor 10,30, pe raza localității Movilița a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton. Astfel, în timp ce un ilfovean, de 41 de ani, conducea un autoturism din direcția ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:20
(675 vizualizări - 0 comentarii)


Alege o carieră în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor

Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate vor demara începând cu miercuri, 15 mai 2019, campania de recrutare pentru anul școlar și universitar 2019-2020. Tinerii interesați de ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:15
(609 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Un tânăr, de 26 de ani, din Ograda, a fost depistat de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ograda marți, 14 mai a.c.,  în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu fără a poseda ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:10
(580 vizualizări - 0 comentarii)


Pescuit ilegal pe Brațul Borcea

Marți, 14 mai a.c., polițiștii ialomițeni au depistat doi bărbați, de 24 și 68 ani, ambii din Fetești, în timp ce pescuiau pe Brațul Borcea cu ajutorul a două unelte de pescuit tip halău, fără a respecta ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:05
(580 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: pescuit ilegal


«Școala Altfel»-lecție deschisă a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 15 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia s-au alăturat programului «Școala Altfel», susținând o lecție deschisă despre semnificația indicatoarelor rutiere și regulile ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 15:55
(608 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Școala Altfel


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru crescători de ovine

Anul acesta, prin Direcția pentru Agricultură Ialomița s-au înscris 300 de posibili beneficiari ai schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea progranului de sustenanță a crescătorilor de ovine pentru comercializarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:45
(667 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Bărbat căzut în fântână

Luni, 13 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni s-au deplasat în satul Crăsanii de Jos din comuna Balaciu. Un echipaj format din 6 subofițeri ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:40
(675 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Primele livrări de porci din rasa Mangalița și Bazna

În cadrul programului «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc», în anul 2019 cei doi ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:35
(658 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...