Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Managerul de Milano vs Senatorul de Gheorghe Lazăr

Alegeri la PSD Ialomița

Managerul de Milano vs Senatorul de Gheorghe Lazăr

Managerul de Milano vs...
Pentru președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, alegerile pentru funcția de președinte al PSD Ialomița din 9 martie 2019 reprezintă o chestiune de viață și de moarte. Dacă le câștigă, drumul lui către nemurire administrativă este asigurat, iar în următorul mandat i se va face o statuie bust, în fața Centrului Cultural «Ionel Perlea»... Dacă pierde însă, zilele lui la președinția Consiliului sunt numărate, iar istoria îl va arunca la lada de gunoi, alături de alte cadavre politice.
16 ani de frustrări personale Victor Moraru a ajuns primar în anul 2000, via ApR, un partid de buzunar condus de Meleșcanu și îngropat cu lumânarea absorbției prin 2002. Prie­tenii își amintesc că a obținut funcția închiriind un greder cu care a nivelat șleaurile cătunului-stațiune, în timp ce striga: «Vreți să fie toată Amara așa?! Votați-mă!». Locuitorii din Amara n-au văzut asfalt pe toate străzile niciodată, după cum nimeni n-a văzut diploma lui de «manager de Milano» sau... Dar pe crucile astea a nins și nu e cazul să mai răscolim trecutul. Doar să-l așezăm în ordine cronologică. Timp de două mandate, statutul lui de primar în cătunul-stațiune Amara nu a contat, iar pasiunea pentru călărit iepe i-a umplut frumos timpul, făcându-și prietenii geloși. În 2008 însă, PD-L se gândea chiar la desemnarea pentru candidatura sa la președinția Consiliului Județean Ialomița... Da, da, cum auziți! N-a fost să fie, evident, dar Victor Moraru a gândit «macro» încă de atunci. Atât de «macro» încât în perioada respectivă a fost chiar contracandidatul președintelui Mircea Geoană la o rundă a alegerilor naționale la PSD... N-a câștigat decât un vot, probabil pe al lui, dar știți cum se spune: important e să participi. Și uite-așa, anii au trecut, frustrările s-au acumulat, iar președintele a ajuns prin 2016 la un pas de a fi linșat pentru că a spus într-o ședință de partid: «Nu voi face campanie alături de penali...».
Nuți, dragostea lui! Nu intrați în panică, n-am sărit etapele. Ne întoarcem în anul 2007, când Victor Moraru a cunoscut-o pe Elena Udrea, via Negoiță. Erau vremuri frumoase, iar Nuți călărea caii mari, precum Moraru iepele de prăsilă. Această pasiune comună probabil, dar mai ales dragostea pentru fonduri europene, i-a apropiat mult. În vremea aia Nuți conducea Ministerul Dezvoltării și organiza Gala «Bute», iar Victor Moraru a cumpărat primii corcoduși altoiți cu stejar canadian de 100 de euro bucata din istoria parcului dendrologic de la Amara! Ce vremuri minunate, când asfaltul curgea valuri la porțile babelor, sediul Primăriei era relocat, iar Victor Moraru trecea de la iepe de prăsilă la iepe cu sânge albastru. Tot atunci, președintele de mai târziu al tuturor ialomițenilor a decis că politica se face în familie. Și, după ce a declinat galant oferta lui Nuți de a deveni șeful PMP în Ialomița, l-a uns președinte al filialei pe unicul său fiu, Valentin. Din păcate însă, acesta n-a avut stofă de politician și a lăsat filiala cu ușa deschisă, de-au făcut-o poștă toți. Dar asta e o altă poveste, v-o spunem altă dată... Cert e că toate aceste experiențe politice ratate și-au pus amprenta asupra lui Victor Moraru și l-au determinat să ia viața politică a ju­dețului în propriile mâini. Așa a ajuns să candi­deze, în 2016, alături de «penalii» de care se delimita în momentele când nu găsea deschis la farmacie...
Bolnavul de Putere Viața de președinte al tuturor ialomițenilor a început în vara lui 2016. Și a fost dulce! Victor Moraru avea lumea la picioare. Administrația județeană îi mânca din palmă precum iepele din dotare, proiectele europene se înșirau ață precum mărgelele, iar primarii PSD mușcau țărâna dinaintea lui, cerșind umili banii cu care să-și ducă zilele de la un an la altul. După ce ani de zile a contestat «modelul Ciupercă», acum îl repetă! Timp de 2 ani se impune prin aroganță și suficiență, își face prietenii dușmani și pierde susținerea filialei. Vrea mai mult... Vrea altceva! Și, colac peste pupăză, apare și pocinogul cu Marian Neacșu. Așa s-a născut ideea trecerii la Pro România. Un plan B, firește, care depinde de alegerile din 9 martie... Dar un plan legitim în condițiile în care El-profetul, El-salvatorul, El-europeanul, nu e apreciat îndeajuns și nu e recunoscut ca atare. Acum, în pragul alege­rilor din 9 martie, Victor Moraru s-a trezit și a înțeles. E singur și bolnav... Bolnav de Putere. Are nevoie de prieteni, are nevoie de sprijin... Marian Pavel i-ar putea sufla funcția de sub nas. De câteva săptămâni, promite cui stă să-l asculte fonduri și privilegii, bani pentru investiții rurale, rețele de gaze... Întrebarea e: cine îl mai ascultă?

...Senatorul de Gheorghe Lazăr
Ascensiunea lui Marian Pavel către funcția de președinte al PSD Ialomița este rodul unei conjuncturi. Senator de două mandate cu șanse mari la un al treilea, cel mai tânăr primar al comunei Gheorghe Lazăr n-a visat niciodată să ajungă jupânul politic al județului. Pe 9 martie 2019 are prima șansă. Dacă o va rata, e vina lui! Dacă nu, rămâne cum am stabilit...
Ascensiunea unui peremist Poate că ne-am pripit susținând că Marian Pavel n-a visat niciodată să ajungă întâiul politician al județului. Trebuie că s-a gândit la asta pe vremea când chiulea de la ore de mână cu Vlase ăla mic și făcea prăpăd prin livezile megieșilor. Numai că, spre deosebire de Mari, pe el viața l-a dus în altă parte... Întâi portar de bancă, apoi purtător de cuvânt la AJOFM... Iar în 2000, pe listele tribunului Vadim, devine cel mai tânăr primar pe care l-a avut vreodată Gheorghe Lazăr și singurul primar PRM în Ialomița. Un an mai târziu, pentru că vorbea frumos cu babele și nu lăsa oamenii să aștepte în fața ușii, PDSR îl confiscă. Și uite-așa începe ascensiunea unui primar de provincie către funcția de senator al României... Nașul lui politic, pentru cei care nu-și mai amintesc, a fost ex-președintele Silvian Ciupercă. Acesta a crezut în potențialul electoral al provincialului Pavel și l-a sprijinit până când acestuia i s-au întărit genunchii. Minunea s-a petrecut în anul 2012, când Marian Pavel a ajuns senator de Ialomița. Era primul din Gheorghe Lazăr care vedea fântânile arteziene de la Unirii de pe geamurile Parlamentului și i-a plăcut mult. Atât de mult, că nu s-a mai dat dus și și-a mai adjudecat un mandat. Ce-a făcut cu el, Dumnezeu știe... Noi știm cum l-a făcut!
Fericiți cei săraci cu... Pentru că și-a câștigat mandatele de primar pupând babele pe gură și promițând asfalt pe strada cimitirului, Marian Pavel nu și-a uitat originile. Și, o dată ajuns în Parlament, a rămas același. Adică și-a suflat mucii în fasolea BOR susținând că sunt prea multe biserici și prea puține școli, și-a luat foștii colegi de mână când aceștia l-au sunat că s-au rătăcit prin București și i-a ajutat să bată la ușile ministerelor și nu s-a dat în lături de la nicio campanie electorală în Vestul județului. Așa se face că anul 2016 l-a prins conectat la sistem și gata să profite de orice conjunctură politică favorabilă... Iar, între timp, a făcut joc de glezne în fața alegătorilor, promițând în fiecare zi cât îl țineau genunchii toate elucubrațiile născocite în laboratoarele electorale ale lui Dragnea. Iată o mostră de la începutul anului trecut, pe vremea când susținea că PSD a reali­zat în timp record 16,5% din programul de guvernare: «M-am dus în Parlament în primul rând pentru familia mea și apoi pentru ceilalți... Pentru că cine zice că se sacrifică, vă minte! Fiecare dintre noi încercăm să facem ceea ce ne pricepem, dar în primul rând pentru familiile noastre! Pentru a avea o chenzină și a putea trăi... Și apoi și pentru cetățeni. Cine spune altceva, minte!».
După sac și peticele Spre deosebire de Victor Morau, plăcerile lui Marian Pavel sunt simple. În locul iepelor, el a ales pământul. Filotim din fire, l-a cumpărat de la cei care nu-i știau prețul și l-a adunat la un loc. Apoi, când oamenii n-au mai avut ce vinde, iar i s-a făcut milă și i-a lăsat să muncească pământul lui. Așa a scăpat de grija zilei de mâine și s-a putut dedica unei alte pasiuni mistuitoare: cărțile. Să se vadă câte a filat printre degete, s-ar face la loc bi­blioteca din Alexandria (n. red.: da, știm, exagerăm, dar și vouă vă place!). Între timp a mai încercat și altceva, dar nu i-a plăcut. A botezat puradei, a fost membru în comisia care păzea arhivele securității, a devenit vicepreședinte al Senatului... Ba, chiar, într-o vară, a vrut chiar să îl eclipseze pe Iohannis și s-a postat pe Facebook cocoțat pe vârful Moldoveanu. Dar tipul ăsta de populism ieftin nu îl prinde... Pentru că Pavel nu e complicat. E simplu ca oul de curcă... Când vrea la baie, nu zice că se duce să dea mâna cu un prieten. Iar când vrea Puterea, nu se ascunde. Iar acum o vrea și o spune răspicat! O vrea pentru toți social-democrații. Pentru primarii cei roșii, pentru electoratul de partid, pentru politica relațiilor, chiar și pentru Dragnea... Și pe 9 martie 2019, de ziua lui, ar putea-o avea!

7 Martie 2019, 16:50 (4606 vizualizări - 5 comentarii)

Citiți și:
«Marian al nostru» versus «Moraru necuvântătoru’»
Exclusiv: Senatorul Marian Pavel, noul președinte al PSD Ialomița
Alegeri la PSD Ialomița

Comentariile cititorilor:


@Urmasul lui..:
(8 Martie 2019, 14:47)
Psd-alde-pro.Romania(ciuma rosie + ciuma roz) vor ingropa toata tara, nu doar pnl-ul. Cei din Ialomita au inceput cu otravirea locuitorilor si extinderea cimitirelor..Dragnea va lua apoi aurul(de la Londra)si va pleca cu tanara lui gagica lui in Brazilia sau in Madagascar..
Urmașul lui urmașul lui Sava:
(8 Martie 2019, 12:40)
Felicitări ambilor candidați! Psd alaturi de Pro Romania trebuie sa ingroape definitiv adunatura de asa-zisi liberali condusa de Tinel.
Nutu:
(8 Martie 2019, 00:45)
Lui parsivul de Moraru i-as sparge fiecare os,oscior in parte cu ciocanul daca o sa am ocazia! El are impresia ca viata de artist este eterna ? Morarule Morarule
Adevarat:
(7 Martie 2019, 23:23)
MIZERABILII! de Victor....Hugo
adevar:
(7 Martie 2019, 18:19)
o sa castige MORARU DACA VOTEAZA SI PRIMARII PNL

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 22 Iul 2019
173 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Un feteștean beat la volan a provocat un accident rutier

Joi, 18 iulie a.c., un bărbat de 26 de ani, din Fetești, în timp ce se afla la volanul unui autoturism ce se deplasa pe direcția Movila-Fetești, ar fi pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:25
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gheorghe Doja

Joi, 18 iulie a.c., în jurul orelor 23,40, Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Slobozia împreună cu patru pompieri civili de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au intervenit cu două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:20
(334 vizualizări - 0 comentarii)


Gârbovi: Cercetați penal pentru furt de cereale

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au identificat joi, 18 iulie a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 44 de ani, bănuiți de comiterea unui furt. Cei în cauză au fost opriți în ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:15
(312 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracțiunea de «conducere a unui vehicul fără permis», faptă comisă în localitatea Ograda, la data de 19 aprilie ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:10
(282 vizualizări - 0 comentarii)


4

DSVSA Ialomița: Controale în piețe la tarabe

În perioada 12-14 iulie a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița și ai Inspectoratului de ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 16:10
(358 vizualizări - 0 comentarii)


Baza 86 Aeriană, la «Royal International Air Tattoo 2019»

În perioada 19-21 iulie 2019, la Baza Aeriană FAIRFORD, GLOUCESTERSHIRE din Marea Britanie, aparținând Forțelor Aeriene Regale, are loc «Royal International Air Tattoo 2019», unul dintre cele mai mari mitinguri ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 11:40
(360 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Arme găsite în casă

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare la Țăndărei. În urma ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:35
(500 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gârbovi

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orelor 12,30, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni și un echipaj SMURD au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:30
(329 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


8

Platonești: Accident rutier soldat cu o victimă

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orei 13,50, un autoturism care se deplasa pe direcția de mers Movila-Platonești a părăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un parapet aflat pe marginea șoselei. ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:25
(338 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Beți la volan

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 21 de ani, din Făcăieni, în timp ce șofa pe raza localității de domiciliu deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:20
(337 vizualizări - 0 comentarii)


10

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Iulie 2019, 18:50


IPJ Ialomița: Nereguli constatate la taximetriștii slobozeni

Luni, 15 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:50
(537 vizualizări - 1 comentariu)


12
Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Luni, 15 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe raza localității Cotorca s-a produs o coliziune între 5 autovehicule. Pentru salvarea celor două victime, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 41 de ani, au ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:35
(468 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


Gârbovi: Tânăr prins la volan cu un pistol

Sâmbătă, 13 iulie a.c., în jurul orelor 21,00, în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au depistat un tânăr, de 18 ani, care deținea în habitaclul autoturismului ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:30
(521 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi pistol


Ordin de protecție pentru un tată agresor din Cosâmbești

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cosâmbești după ce acesta și-ar fi agresat fiica. În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:25
(448 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:20
(432 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permis de conducere pe drumurile publice

Doi bărbați, de 32 de ani, din Țăndărei, și de 44 de ani, din Căzănești, au fost depistați de polițiștii ialomițeni vineri, 12 iulie a.c., în timp ce șofau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:15
(453 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Bărbat depistat la volanul unui vehicul neînmatriculat

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din Urziceni au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Urziceni, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:10
(445 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Fii inteligent, nu fi violent!»

În perioada 1 iulie-30 septembrie 2019, Poliția Municipiului Slobozia desfășoară campania «Fii inteligent, nu fi violent!». Principalele obiective ale polițiștilor de Ordine Publică sunt reprezentate de ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:05
(441 vizualizări - 0 comentarii)


deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(1173 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(871 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(752 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(837 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(849 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(852 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(785 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(950 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(1255 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(1199 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...