Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Managerul de Milano vs Senatorul de Gheorghe Lazăr

Alegeri la PSD Ialomița

Managerul de Milano vs Senatorul de Gheorghe Lazăr

Managerul de Milano vs...
Pentru președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, alegerile pentru funcția de președinte al PSD Ialomița din 9 martie 2019 reprezintă o chestiune de viață și de moarte. Dacă le câștigă, drumul lui către nemurire administrativă este asigurat, iar în următorul mandat i se va face o statuie bust, în fața Centrului Cultural «Ionel Perlea»... Dacă pierde însă, zilele lui la președinția Consiliului sunt numărate, iar istoria îl va arunca la lada de gunoi, alături de alte cadavre politice.
16 ani de frustrări personale Victor Moraru a ajuns primar în anul 2000, via ApR, un partid de buzunar condus de Meleșcanu și îngropat cu lumânarea absorbției prin 2002. Prie­tenii își amintesc că a obținut funcția închiriind un greder cu care a nivelat șleaurile cătunului-stațiune, în timp ce striga: «Vreți să fie toată Amara așa?! Votați-mă!». Locuitorii din Amara n-au văzut asfalt pe toate străzile niciodată, după cum nimeni n-a văzut diploma lui de «manager de Milano» sau... Dar pe crucile astea a nins și nu e cazul să mai răscolim trecutul. Doar să-l așezăm în ordine cronologică. Timp de două mandate, statutul lui de primar în cătunul-stațiune Amara nu a contat, iar pasiunea pentru călărit iepe i-a umplut frumos timpul, făcându-și prietenii geloși. În 2008 însă, PD-L se gândea chiar la desemnarea pentru candidatura sa la președinția Consiliului Județean Ialomița... Da, da, cum auziți! N-a fost să fie, evident, dar Victor Moraru a gândit «macro» încă de atunci. Atât de «macro» încât în perioada respectivă a fost chiar contracandidatul președintelui Mircea Geoană la o rundă a alegerilor naționale la PSD... N-a câștigat decât un vot, probabil pe al lui, dar știți cum se spune: important e să participi. Și uite-așa, anii au trecut, frustrările s-au acumulat, iar președintele a ajuns prin 2016 la un pas de a fi linșat pentru că a spus într-o ședință de partid: «Nu voi face campanie alături de penali...».
Nuți, dragostea lui! Nu intrați în panică, n-am sărit etapele. Ne întoarcem în anul 2007, când Victor Moraru a cunoscut-o pe Elena Udrea, via Negoiță. Erau vremuri frumoase, iar Nuți călărea caii mari, precum Moraru iepele de prăsilă. Această pasiune comună probabil, dar mai ales dragostea pentru fonduri europene, i-a apropiat mult. În vremea aia Nuți conducea Ministerul Dezvoltării și organiza Gala «Bute», iar Victor Moraru a cumpărat primii corcoduși altoiți cu stejar canadian de 100 de euro bucata din istoria parcului dendrologic de la Amara! Ce vremuri minunate, când asfaltul curgea valuri la porțile babelor, sediul Primăriei era relocat, iar Victor Moraru trecea de la iepe de prăsilă la iepe cu sânge albastru. Tot atunci, președintele de mai târziu al tuturor ialomițenilor a decis că politica se face în familie. Și, după ce a declinat galant oferta lui Nuți de a deveni șeful PMP în Ialomița, l-a uns președinte al filialei pe unicul său fiu, Valentin. Din păcate însă, acesta n-a avut stofă de politician și a lăsat filiala cu ușa deschisă, de-au făcut-o poștă toți. Dar asta e o altă poveste, v-o spunem altă dată... Cert e că toate aceste experiențe politice ratate și-au pus amprenta asupra lui Victor Moraru și l-au determinat să ia viața politică a ju­dețului în propriile mâini. Așa a ajuns să candi­deze, în 2016, alături de «penalii» de care se delimita în momentele când nu găsea deschis la farmacie...
Bolnavul de Putere Viața de președinte al tuturor ialomițenilor a început în vara lui 2016. Și a fost dulce! Victor Moraru avea lumea la picioare. Administrația județeană îi mânca din palmă precum iepele din dotare, proiectele europene se înșirau ață precum mărgelele, iar primarii PSD mușcau țărâna dinaintea lui, cerșind umili banii cu care să-și ducă zilele de la un an la altul. După ce ani de zile a contestat «modelul Ciupercă», acum îl repetă! Timp de 2 ani se impune prin aroganță și suficiență, își face prietenii dușmani și pierde susținerea filialei. Vrea mai mult... Vrea altceva! Și, colac peste pupăză, apare și pocinogul cu Marian Neacșu. Așa s-a născut ideea trecerii la Pro România. Un plan B, firește, care depinde de alegerile din 9 martie... Dar un plan legitim în condițiile în care El-profetul, El-salvatorul, El-europeanul, nu e apreciat îndeajuns și nu e recunoscut ca atare. Acum, în pragul alege­rilor din 9 martie, Victor Moraru s-a trezit și a înțeles. E singur și bolnav... Bolnav de Putere. Are nevoie de prieteni, are nevoie de sprijin... Marian Pavel i-ar putea sufla funcția de sub nas. De câteva săptămâni, promite cui stă să-l asculte fonduri și privilegii, bani pentru investiții rurale, rețele de gaze... Întrebarea e: cine îl mai ascultă?

...Senatorul de Gheorghe Lazăr
Ascensiunea lui Marian Pavel către funcția de președinte al PSD Ialomița este rodul unei conjuncturi. Senator de două mandate cu șanse mari la un al treilea, cel mai tânăr primar al comunei Gheorghe Lazăr n-a visat niciodată să ajungă jupânul politic al județului. Pe 9 martie 2019 are prima șansă. Dacă o va rata, e vina lui! Dacă nu, rămâne cum am stabilit...
Ascensiunea unui peremist Poate că ne-am pripit susținând că Marian Pavel n-a visat niciodată să ajungă întâiul politician al județului. Trebuie că s-a gândit la asta pe vremea când chiulea de la ore de mână cu Vlase ăla mic și făcea prăpăd prin livezile megieșilor. Numai că, spre deosebire de Mari, pe el viața l-a dus în altă parte... Întâi portar de bancă, apoi purtător de cuvânt la AJOFM... Iar în 2000, pe listele tribunului Vadim, devine cel mai tânăr primar pe care l-a avut vreodată Gheorghe Lazăr și singurul primar PRM în Ialomița. Un an mai târziu, pentru că vorbea frumos cu babele și nu lăsa oamenii să aștepte în fața ușii, PDSR îl confiscă. Și uite-așa începe ascensiunea unui primar de provincie către funcția de senator al României... Nașul lui politic, pentru cei care nu-și mai amintesc, a fost ex-președintele Silvian Ciupercă. Acesta a crezut în potențialul electoral al provincialului Pavel și l-a sprijinit până când acestuia i s-au întărit genunchii. Minunea s-a petrecut în anul 2012, când Marian Pavel a ajuns senator de Ialomița. Era primul din Gheorghe Lazăr care vedea fântânile arteziene de la Unirii de pe geamurile Parlamentului și i-a plăcut mult. Atât de mult, că nu s-a mai dat dus și și-a mai adjudecat un mandat. Ce-a făcut cu el, Dumnezeu știe... Noi știm cum l-a făcut!
Fericiți cei săraci cu... Pentru că și-a câștigat mandatele de primar pupând babele pe gură și promițând asfalt pe strada cimitirului, Marian Pavel nu și-a uitat originile. Și, o dată ajuns în Parlament, a rămas același. Adică și-a suflat mucii în fasolea BOR susținând că sunt prea multe biserici și prea puține școli, și-a luat foștii colegi de mână când aceștia l-au sunat că s-au rătăcit prin București și i-a ajutat să bată la ușile ministerelor și nu s-a dat în lături de la nicio campanie electorală în Vestul județului. Așa se face că anul 2016 l-a prins conectat la sistem și gata să profite de orice conjunctură politică favorabilă... Iar, între timp, a făcut joc de glezne în fața alegătorilor, promițând în fiecare zi cât îl țineau genunchii toate elucubrațiile născocite în laboratoarele electorale ale lui Dragnea. Iată o mostră de la începutul anului trecut, pe vremea când susținea că PSD a reali­zat în timp record 16,5% din programul de guvernare: «M-am dus în Parlament în primul rând pentru familia mea și apoi pentru ceilalți... Pentru că cine zice că se sacrifică, vă minte! Fiecare dintre noi încercăm să facem ceea ce ne pricepem, dar în primul rând pentru familiile noastre! Pentru a avea o chenzină și a putea trăi... Și apoi și pentru cetățeni. Cine spune altceva, minte!».
După sac și peticele Spre deosebire de Victor Morau, plăcerile lui Marian Pavel sunt simple. În locul iepelor, el a ales pământul. Filotim din fire, l-a cumpărat de la cei care nu-i știau prețul și l-a adunat la un loc. Apoi, când oamenii n-au mai avut ce vinde, iar i s-a făcut milă și i-a lăsat să muncească pământul lui. Așa a scăpat de grija zilei de mâine și s-a putut dedica unei alte pasiuni mistuitoare: cărțile. Să se vadă câte a filat printre degete, s-ar face la loc bi­blioteca din Alexandria (n. red.: da, știm, exagerăm, dar și vouă vă place!). Între timp a mai încercat și altceva, dar nu i-a plăcut. A botezat puradei, a fost membru în comisia care păzea arhivele securității, a devenit vicepreședinte al Senatului... Ba, chiar, într-o vară, a vrut chiar să îl eclipseze pe Iohannis și s-a postat pe Facebook cocoțat pe vârful Moldoveanu. Dar tipul ăsta de populism ieftin nu îl prinde... Pentru că Pavel nu e complicat. E simplu ca oul de curcă... Când vrea la baie, nu zice că se duce să dea mâna cu un prieten. Iar când vrea Puterea, nu se ascunde. Iar acum o vrea și o spune răspicat! O vrea pentru toți social-democrații. Pentru primarii cei roșii, pentru electoratul de partid, pentru politica relațiilor, chiar și pentru Dragnea... Și pe 9 martie 2019, de ziua lui, ar putea-o avea!

7 Martie 2019, 16:50 (4800 vizualizări - 5 comentarii)

Citiți și:
«Marian al nostru» versus «Moraru necuvântătoru’»
Exclusiv: Senatorul Marian Pavel, noul președinte al PSD Ialomița
Alegeri la PSD Ialomița

Comentariile cititorilor:


@Urmasul lui..:
(8 Martie 2019, 14:47)
Psd-alde-pro.Romania(ciuma rosie + ciuma roz) vor ingropa toata tara, nu doar pnl-ul. Cei din Ialomita au inceput cu otravirea locuitorilor si extinderea cimitirelor..Dragnea va lua apoi aurul(de la Londra)si va pleca cu tanara lui gagica lui in Brazilia sau in Madagascar..
Urmașul lui urmașul lui Sava:
(8 Martie 2019, 12:40)
Felicitări ambilor candidați! Psd alaturi de Pro Romania trebuie sa ingroape definitiv adunatura de asa-zisi liberali condusa de Tinel.
Nutu:
(8 Martie 2019, 00:45)
Lui parsivul de Moraru i-as sparge fiecare os,oscior in parte cu ciocanul daca o sa am ocazia! El are impresia ca viata de artist este eterna ? Morarule Morarule
Adevarat:
(7 Martie 2019, 23:23)
MIZERABILII! de Victor....Hugo
adevar:
(7 Martie 2019, 18:19)
o sa castige MORARU DACA VOTEAZA SI PRIMARII PNL

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
17 Nov 2019
320 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

Direcția de Sănătate Publică Ialomița anunță faptul că a doua tranșă de vaccin antigripal a fost distribuită de la finalul săptămânii trecute în cabinetele medicilor de familie din județ. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 16:10
(110 vizualizări - 3 comentarii)


Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în preajma hramului bisericii «Sfântul Evanghelist Matei», vineri, 15 noiembrie 2019, la orele 17,00, o delegație de la ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:55
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Proiect de promovare a școlilor de pompieri în liceele din Ialomița

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița au desfășurat o amplă campanie de promovare a școlilor de pompieri în liceele din județ. Campania a debutat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:50
(78 vizualizări - 1 comentariu)


Jilavele: Arestat pentru «evaziune fiscală»

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au reușit identificarea unui bărbat, de 52 de ani, din comuna Jilavele, pe numele căruia Tribunalul Ialomița a emis un mandat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:45
(93 vizualizări - 0 comentarii)


4

Deficit de personal la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița

Concursurile din sursă externă organizate de Inspec­toratul de Poliție al Județului Ialomița au rezolvat pro­blema lipsei de personal doar parțial. Instituția continuă să aibă probleme din cauza deficitului ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:40
(116 vizualizări - 1 comentariu)


Accidente la Slobozia și Urziceni, trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 6,00, pe raza municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:35
(101 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: «Voluntar, implică-te!»

Joi, 7 noiembrie 2019, la Sala de Festivități a Colegiului Național «Mihai Viteazul» din Slobozia s-a desfășurat cea de a V-a ediție a evenimentului «Voluntar, implică-te!», eveniment organizat de Agenția ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:30
(73 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 18-22 noiembrie a.c., E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în localitățile ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:25
(64 vizualizări - 0 comentarii)


8

«Ziua Mondială a Diabetului», marcată și la Slobozia

Slobozia se alătură orașelor din țară care în noiembrie marchează «Ziua Mondială a Diabetului». Cu acest prilej, Direcția de Sănătate Publică și medicii diabetologi din județ organizează până pe data de ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:20
(73 vizualizări - 0 comentarii)


9

O nouă campanie la Crucea Roșie Ialomița

Crucea Roșie Ialomița este înscrisă în Programul «Colgate», o campanie ce se desfășoară în perioada noiembrie 2019-februarie 2020. Alături de alte 10 județe din țară, peste 77 mii de copii din clasele primare ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:15
(49 vizualizări - 0 comentarii)


10
IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

Un polițist rutier ialomițean a reușit să cucerească toate cele 13 vârfuri de peste 2500 metri din România, atingând înălțimile amețitoare ale Alpilor Italieni, Munților Balcani sau Muntele Olimp. Agentul ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:10
(74 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

În cursul zilei de miercuri, 13 noiembrie a.c., pe raza municipiului Slobozia au fost angrenate aproximativ 40 de efective de Ordine Publică, Poliție Rutieră și Investigații Criminale, precum și luptători ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:15
(194 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia razie


12

DN21: Accident rutier soldat cu trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 6,20, s-a produs o coliziune între două autoturisme pe Drumul Național 21. Pentru salvarea victimelor, au acționat salvatorii de la Detașamentul Slobozia cu o autospecială ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:10
(178 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN21 accident


Căzănești: «Cupa Bărăganului la Oină»

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la Sala de Sport a orașului Căzănești se va desfășura, începând cu orele 10,00, prima ediție «Cupa Bărăganului la Oină». Competiția, organizată de Federația Română de Oină împreună ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:05
(188 vizualizări - 3 comentarii)


La volan prin Urziceni, fără permis de conducere

Marți, 12 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat un tânăr, de 18 ani, din județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, fără a deține permis de conducere pentru ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:25
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Peste 200 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, care transporta pe DN2A pește fără documente de proveniență ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:20
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Accident rutier soldat cu cinci victime pe DJ212

Evenimentul s-a produs marți, 12 noiembrie a.c., în jurul orelor 19,30, când un autoturism a părărăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un pom aflat pe marginea șoselei. La locul intervenției au ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 13:05
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Salonul de toamnă 2019»

Vineri, 15 noiembrie 2019, începând cu orele 13,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Salonul de toamnă 2019». Evenimentul este organizat de Consiliul Județean ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 12:10
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Noiembrie 2019, 17:10


Slobozia: Și-a înscenat singur o tâlhărie după ce a pierdut banii la păcănele

Polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Slobozia, care și-ar fi înscenat singur o tâlhărie calificată. În fapt, luni, 11 noiembrie 2019, în jurul orelor 18,00, un bărbat a apelat numărul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:15
(272 vizualizări - 0 comentarii)


Beat și fără permis: Tânăr din Săveni, prins de polițiști la volanul unei mașini pe care o furase!

Luni, 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au fost sesizați de o femeie, de 40 de ani, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras autoturismul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:10
(206 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Țăndărei

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unui hidrant de la intersecția străzilor Artelor cu Mecanizării, din orașul Țăndărei, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile marți ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:05
(117 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Misiuni pentru siguranța desfășurării Alegerilor Prezidențiale

În perioada 9-10 noiembrie 2019, polițiștii, jandarmii și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor asigura paza și protecția a 220 secții de votare ce s-au constituit pe raza județului ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:25
(293 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 11-15 noiembrie a.c., E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:20
(296 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor în zona Urziceni

Marți, 7 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie în municipiul Urziceni și comuna Bărbulești pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:15
(169 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de prevenire în unitățile de învățământ din Fetești

Aproximativ 800 de elevi din cadrul a 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Fetești au participat la activități preventive în cadrul cărora au fost dezbătute diferite teme care să conducă la prevenirea ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:10
(142 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție, se oprește apa în municipiul Fetești pentru lucrări E-Distribuție Dobrogea!

Pentru efectuarea lucrărilor anuale de reparații și întreținere a unor instalații și rețele electrice din municipiul Fetești, E-Distribuție Dobrogea va întrerupe furnizarea energiei electrice vineri, 8 ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2019, 17:10
(338 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Jandarmii, prezenți la «Târgul de Toamnă»

În perioada 8-9 noiembrie a.c., jandarmii ialomițeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în localitatea Munteni Buzău cu ocazia «Târgului de Toamnă». În plus, în cadrul acestui eveniment ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2019, 16:10
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Marți, 5 noiembrie a.c., 49 de polițiști  ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Slobozia. Astfel, au fost efectuate percheziții domiciliare ce au vizat documentarea activității ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:20
(411 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia razie


Slobozia: Tânăr reținut după ce a fost prins la volanul mașinii pe care o furase

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii slobozeni au reținut pentru 24 ore doi tineri bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de «furt calificat», «tentativă de furt calificat» și «distrugere», fapte săvârșite ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:15
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...