Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Mocioniu e mincinosul mincinoșilor

Scrisoare către orașul care nu-l va realege

Mocioniu e mincinosul mincinoșilor

Ca în fiecare an, la început de martie, slobozenii primesc în plic o scrisoare din partea autorităților locale. Moda a fost inventată de către Ionașcu și a atins pragul de suportabilitate încă din mandatul lui Alexandru Stoica. Și, totuși, primarul Adrian Mocioniu continuă să plătească peste 200 mii de lei pentru ca slobozenii să citească 4 pagini de fantezii administrative, că minciuni poate e prea mult spus...

Minte-mă corect gramatical!
Primul lucru care-ți sare în ochi la scrisoarea primarului Adrian Mocioniu sunt greșelile de scriere și de exprimare. Nu le vom trece în revistă pe toate, nu e cazul. Dar merită remarcat că, încă de pe prima pagină, Adrian Mocioniu a călcat strâmb tastatura transformând bugetul în ditamai «baugetul». O greșeală, veți spune. Numai că pe pagina următoare, primarul Mocioniu cade în păcatul comun de a încurca «datorită» cu «din cauza» și susține că «datorită efortului financiar însemnat pe care îl implică această investiție, Municipiul Slobozia s-a asociat cu Consiliul Județean (...)». Îi reamintim că cel mai banal mod de a identifica modalitatea corectă de folosire a celor două prepoziții cu dativul e următoarea: «datorită» exprimă ceva pozitiv, în timp ce «din cauza» exprimă un lucru ne­gativ... Ar mai fi marea de virgule în care înoată ochiul (vezi: «pe partea de Sud, am montat fântânile arteziene, iar pe partea de nord, am realizat pavarea în proporție de 60%»), limbajul greoi, care parcă imită «ăăăă...»-urile pu­blice ale primarului, formulările redundante, etc. Dar ne oprim aici! Sigur, lumea nu se prăbușește pentru niște greșeli de ortografie și punctuație care, probabil, nici măcar nu-i aparțin primarului. Dar el le-a semnat girând astfel o administrație bazată pe amatorism și ignoranță. O administrație care, iată, se face după chipul și asemănarea lui.

Administrația formelor fără fond
Mai jenantă decât forma e însă conținutul scrisorii. Căci după ce anunță că în anul 2018 guvernarea din care face parte i-a redus bugetul cu 29 milioane de lei, Adrian Mocioniu face apologia unor investiții care nu există. Trecem în revistă câteva exemple din lungul șir de investiții pe care primarul Sloboziei a reușit să le reali­zeze cu numai 8,1 milioane de lei: introducerea utilităților în Cartierul Gării Noi, extinderea stației de tratare, dema­rarea unor noi lucrări de extindere a rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, drumuri, etc. Cea mai frapantă dintre minciuni rămâne însă cea pri­vitoare la «groapa lui Stoica». Trecută și ea tot la investiții realizate, «în parcarea subterană am realizat finisajele, astfel, că, odată cu construirea intrării, zona va fi funcțională». Ce nu spune nicăieri primarul Adrian Mocioniu e că cele 8 milioane de lei investite anul trecut în Slobozia repre­zintă un minim istoric și echivalează cu mai puțin de 20% din valoarea salariilor angajaților administrației pu­blice locale. De asemenea, primarul Adrian Mocioniu nu suflă o vorbă despre faptul că aparatul său propriu cheltuie anual 12 mili­oane de lei, respectiv cu 50% mai mult decât valoarea totală a investițiilor realizate în 2018. Și exemplele pot continua la nesfârșit, căci Primăria Slobozia a devenit noul El Dorado al angajaților din administrație, iar un loc de muncă aici echivalează cu o pensie viageră.

Sarabanda studiilor de fezabilitate
Dacă în privința bugetului pentru anul trecut minciunile sunt evidente, în cazul celui pentru anul acesta ele devin amenințătoare. Adrian Mocioniu precizează în scrisoarea sa către slobozeni că intenționează să-și înscrie numele, alături de predecesorii săi, pe o serie de investiții bugetofage. Primul pas în această direcție îl reprezintă realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice. Iar Adrian Mocioniu a fost harnic și a comandat documentații pentru ce cu gândul nu gândești, de la piste de biciclete pentru creșterea «mobi­lității urbane» la iluminat public inteligent, și de la Sala Polivalentă cu 3 etaje la cimitirul uman de 10 milioane de lei. Iar retorica este halucinantă. Vă oferim un exemplu: «Capitala județului a pornit în 2018 pe drumul către un transport public mo­dern. Am înființat propriul Serviciu de Transport Public Local, iar prin intermediul fondurilor europene patrimoniul orașului se va îmbogăți cu 7 autobuze electrice. Achiziția va fi făcută de către MDRAP, iar cofinanțarea municipa­lității va fi de 360 mii de lei, dintr-un cost total de 18 milioane de lei». Atins de varianta administrativă a unei crize de delirium tremens, primarul Sloboziei amanetează viitorul orașului după modelul învățat de la predecesorii săi, promițându-ne investiții megalomanice și complet inutile.

Există și vești bune? Ei, bine, nu! Veștile bune din scrisoarea primarului Adrian Mocioniu nu există. Doar noi și noi promisiuni! Cum ar fi, de pildă, aceea că ocuparea Parcului Industrial IMM în proporție de 67,75% va aduce noi locuri de muncă, alături de investitorul Dedeman «unul dinte cei mai mari jucători de pe piața de materiale de construcții». O altă promisiune veche de când mandatul primarului Adrian Mocioniu este construirea sensului giratoriu de la ieșirea din Slobozia către Constanța. Și iarăși șirul ar putea continua dacă nu ne-ar atrage ideea finalului apoteotic al scrisorii în care Adrian Mocioniu ne promite încă o dată un viitor european: «Fiecare în parte și toți împreună suntem o forță și vom aduce Slobozia la în­fățișarea cu adevărat europeană pe care o merită din plin». Nu-i așa că îl simțiți și dumneavoastră la fel? Și că îl veți vota pe domnul primar Adrian Mocioniu și când acesta va candida din partea PRO România? Haideți că e ușor! E de ajuns să ignorați realitatea și să îl credeți încă o dată. Fiindcă ce nu ne omoară în primul mandat, cu siguranță ne va întări în cel de-al doilea...

18 Martie 2019, 07:50 (4000 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Administrația Mocioniu a cheltuit 1 milion de lei pe studii de fezabilitate
Lupii-și schimbă mărțișoarele, dar năravul ba!
Administrația Mocioniu promite locuințe sociale în valoare de 9,2 milioane de lei

Comentariile cititorilor:


Dodi:
(20 Martie 2019, 14:00)
De ce se complace copilul acesta în cctul politic? Altfel a fost crescut. Banul, vedetismul? Du-te, băiete, după fete! Lasă la drc politica, vrei să te sinucizi?! Schimbă-ți anturajul, vezi-ți de meseria ta! Și animalele au nevoie de sănâtate și e mai greu să salvezi un porc decât un om!
Barbu Catargiu:
(20 Martie 2019, 13:49)
Mai lăsați-l, săracu! Nu nici mai prost, nici mai incompetent față de ultimii doi primari! E mai puțin șmecher, mai naiv și tânâr cu “viața înainte”! Se va retrage discret, numai să nu fi făcut în anii aceștia vreo infracțiune de dosar penal....Are prea mulți infractori cu diplomă pe lângă el.
Lasa ne coțăitorule :
(20 Martie 2019, 09:08)
In Garii Noi, pinguinii lu'negoita scarpina pamantul, cautand capacele de canalizari,prost efectuate,astupate de aia care au aruncat balastrul.Canalizarile sunt nefunctionale,iar ca sa fie functionale,casele trebuie sa fie la cota +1,30m.Tot acolo lucrarile sunt facute alandala,zona fiind nefunctionala. Doar ca este apa la teava este strada locuibila?Cretinatatea celor ce se ocupa de urbanizarea acelui cartier orasenesc nu cunoaste limite.Firmele ce amplaseaza utilitati acolo s au inteles doar in privinta preturilor aberante.Dar nu ofera nimic pentru taxele de conectare si chiar sunt lucrari cu defecte de executie majore.Iar daca adaugam prafaraia specifica si pe ploaie noroiul de ulitele anilor 1952 sunem totul.Multumim primarului pentru"implicare",a dovedit ca doar o injectie si eventual clisme patrupedelor poate reusi cu succes!S au inmultit cainii, asa ca spor la vaccinat si tuns!
anonymus:
(20 Martie 2019, 08:53)
Nu credeam sa fie un primar mai prost decit Stoica.
K1:
(19 Martie 2019, 23:39)
Liderul zice "urmati-ma"  .Ia sa vedem.
Marian:
(19 Martie 2019, 17:16)
A zis bine Elena ca este un drogat, care nu a facut nimic din ce a promis. Uitati-va in promisiunile lui la alegeri, sa vedeti ca nici macar un punct din ce a promis nu a fost realizat. El e multumit ca e primar si in CV-ul lui, asa cum a zis, apare ca a fost primar 4 ani. Sa mai vii si la votul urmator.
Mary:
(19 Martie 2019, 13:51)
 Tupeul de "geniu" n-are limite!!! Geniu în prostie, desigur!!!
elena :
(18 Martie 2019, 19:10)
Un drogat care a asteptat la mina lui Trifan ,sa colecteze parandaratul .Acesta insa a jucat la doua capete raportind totul lui Marian si Stoica si contribuind cu o parte din colecta realizata .Parndaratul  lui Trifan fiind realizat din contributiile cetatenilor din oras .
!!!!:
(18 Martie 2019, 18:39)
Mari mancatori de rahat sunteți, vila este cumpărată din buget propriu, omul nu a stat degeaba si nic8 nu a frecat tastatura in comentarii idioate, mâncați rahat ca sa umpleti timpul, ,,geniilor" !
Viorel ion:
(18 Martie 2019, 13:22)
Sunteți foarte răutăcioși cu dl primar!!!de ce mu treceti și reușitele?de pilda ,pe strada gării, unde a reușit datorită eficientei manageriale deosebite sa și achiziționeze o vilisoara cu vreo doua nivele,și nici nu a folosit fonduri europene!!p astea nu le vedeți???cine a mai reușit asta după 2-3 ani de mandat???rautaciosilor, sa va fie Rușine!!!
Unul:
(18 Martie 2019, 11:03)
Ce să-i faci? După chipul și asemănarea lui!!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 22 Mai 2019
178 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

ISU Ialomița: Exercițiu la Fetești

Joi, 23 mai a.c., începând cu orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița organizează un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren în care este simulată producerea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 20:53
(177 vizualizări - 0 comentarii)


1

Căzănești: Percheziții la hoți din magazine

Polițiștii din Urziceni au reținut trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, din Căzănești, pentru sustragerea mai multor bunuri din incinta unei societăți comerciale. În fapt, în noaptea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 17:10
(164 vizualizări - 0 comentarii)


2

ISU Ialomița: Concursuri cu și pentru elevi

Marți, 21 mai a.c., începând cu orele 9,30, Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia a găzduit concursul «Cu viața mea apăr viața». 15 echipaje de ciclu gimnazial și liceal s-au întrecut în concursul ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:35
(116 vizualizări - 0 comentarii)


3

La volan fără permis pe străzile Sloboziei

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu, deși acesta nu deținea permis pentru nicio ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:20
(124 vizualizări - 0 comentarii)


4

Accidente la Sudiți și Gura Ialomiței. Șoferii erau beți la volan!

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 mai a.c., la Sudiți s-a produs un accident rutier. Astfel, în timp ce un tânăr, de 23 de ani, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, acesta a ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:10
(168 vizualizări - 0 comentarii)


5

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Mai 2019, 18:40


Fetești: Beat la volan, a acroșat un autoturism

Joi, 16 mai a.c., în jurul orelor 23,00, un bărbat de 33 de ani, din Fetești, a provocat un accident rutier, acroșând autoturismul unei tinere, de 21 de ani, din aceeași localitate. Șoferii auto au fost ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:35
(364 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: Hoț din magazine, arestat preventiv

Joi, 16 mai a.c., un bărbat, de 51 de ani, din Ilfov, a fost surprins în flagrant, pe timpul nopții, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Slobozia după ce ar fi sustras bunuri din două societăți comerciale ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(474 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul electric!

În intervalul 20-24 mai a.c., orele 8,00-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(412 vizualizări - 0 comentarii)


9

«Atelierul de pictură pe linguri de lemn» la Muzeul Agriculturii din Slobozia

Joi, 16 mai a.c., la Muzeul Național al Agriculturii, elevii Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» Slobozia, în colaborare cu Protopopiatul Slobozia și Parohia «Sfântul Dumitru» au participat la ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:25
(434 vizualizări - 0 comentarii)


10

Suspiciune de focar de Pestă Porcină Africană la Buești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că miercuri, 15 mai 2019, a fost emis un buletin de analize prin care se suspicionează Pesta ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 08:05
(408 vizualizări - 0 comentarii)


Raja Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2019, 15:04
(507 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunile Mica Publicitate și Publicitate online au fost actualizate!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Mai 2019, 18:20


13

Pieton acroșat la Movilița

Marți, în jurul orelor 10,30, pe raza localității Movilița a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton. Astfel, în timp ce un ilfovean, de 41 de ani, conducea un autoturism din direcția ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:20
(581 vizualizări - 0 comentarii)


Alege o carieră în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor

Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate vor demara începând cu miercuri, 15 mai 2019, campania de recrutare pentru anul școlar și universitar 2019-2020. Tinerii interesați de ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:15
(524 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Un tânăr, de 26 de ani, din Ograda, a fost depistat de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ograda marți, 14 mai a.c.,  în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu fără a poseda ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:10
(498 vizualizări - 0 comentarii)


Pescuit ilegal pe Brațul Borcea

Marți, 14 mai a.c., polițiștii ialomițeni au depistat doi bărbați, de 24 și 68 ani, ambii din Fetești, în timp ce pescuiau pe Brațul Borcea cu ajutorul a două unelte de pescuit tip halău, fără a respecta ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:05
(495 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: pescuit ilegal


«Școala Altfel»-lecție deschisă a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 15 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia s-au alăturat programului «Școala Altfel», susținând o lecție deschisă despre semnificația indicatoarelor rutiere și regulile ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 15:55
(516 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Școala Altfel


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru crescători de ovine

Anul acesta, prin Direcția pentru Agricultură Ialomița s-au înscris 300 de posibili beneficiari ai schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea progranului de sustenanță a crescătorilor de ovine pentru comercializarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:45
(563 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Bărbat căzut în fântână

Luni, 13 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni s-au deplasat în satul Crăsanii de Jos din comuna Balaciu. Un echipaj format din 6 subofițeri ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:40
(570 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Primele livrări de porci din rasa Mangalița și Bazna

În cadrul programului «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc», în anul 2019 cei doi ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:35
(565 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Tânără de 29 ani, victimă a unui accident rutier

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de marți, 14 mai a.c., în jurul orelor 13,30, între localitățile Manasia și Alexeni, fiind implicate un autoturism și o autoutilitară. Din impact a rezultat ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:30
(544 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru usturoi

Potrivit datelor oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița, până la această dată, un număr de 6 producători agricoli s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi. Valorificarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:15
(482 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Incendiu la o locuință

Incendiul a izbucnit la locuința a două femei, de 78 și 61 ani, luni, 13 mai a.c., în jurul orei 9,45 în localitatea Drăgoești. Flăcările au pornit de la o lampă cu combustibil lichid lăsată nesupravegheată ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:10
(472 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Fonduri de la Guvern pentru cultivatorii de tomate

Programul național privind cultivarea tomatelor în sere sau solarii îi atrage pe cultivatorii de legume din județul Ialomița. Potrivit unei statistici oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană, în ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:50
(554 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Amenzi în urma anchetei epidemiologice privind Pesta Porcină Africană

În urma anchetei epidemiologice efectuată în cazul noului focar de Pestă Porcină Africană declarat în localitatea Andrășești la data de 9 mai a.c., inspectorii DSVSA Ialomița au identificat 6 exploatații ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:45
(494 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de 190000 de lei, 22 permise reținute

În perioada 10-12 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, s-a intervenit la 97 evenimente ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:30
(495 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea TRUCK&BUS

În perioada 13-19 mai a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:25
(518 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Recrutare de viitori pompieri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a demarat recrutarea candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:20
(555 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare mecanic agricol/tractorist

aptitudini/competențe
-Studii de profil mecanic
(școală profesională, cursuri)
sau de mecanic agricol
-Capacitatea de adaptare la
inovația tehnologică
a utilajelor cu care lucrează
(experiența de lucru cu utilaje moderne
constituie un avantaj)
-Capacitatea de a lucra eficient și
de gestionare a riscurilor
-Adaptabilitate și flexibilitate
-Responsabilitate
-Comunicare interactivă la
locul de muncă
-Muncă în echipă
-Planificarea activității proprii și
organizarea locului de muncă
-Realizarea lucrărilor agricole conform
sarcinilor de lucru
-Supravegherea și întreținerea tehnică
periodică a utilajelor
-Efectuarea reviziilor periodice tehnice
a mașinilor agricole
-Realizarea reparațiilor curente
a mașinilor agricole
-Permis categoria B + categoria Tr
Beneficii
-Pachet salarial atractiv
-Bonuri de masă
-Asigurare medicală
SC DROPIMEX SRL, societate agricolă
aflată într-o continuă expansiune,
își propune practicarea
unei agriculturi avansată tehnologic,
creșterea producțiilor și a profitabilității,
sporind fertilitatea solului prin folosirea
rațională a resurselor de sol,
urmărind refacerea și conservarea acestora

Mai multe informații pot fi obținute
la sediul nostru din Cosîmbești,
str. Șoseaua Slobozia-Țăndărei,
nr. 154, Ialomița,
precum și la telefon 0749/271.595

15 Mai 2019, 08:15


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...