Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Mocioniu e mincinosul mincinoșilor

Scrisoare către orașul care nu-l va realege

Mocioniu e mincinosul mincinoșilor

Ca în fiecare an, la început de martie, slobozenii primesc în plic o scrisoare din partea autorităților locale. Moda a fost inventată de către Ionașcu și a atins pragul de suportabilitate încă din mandatul lui Alexandru Stoica. Și, totuși, primarul Adrian Mocioniu continuă să plătească peste 200 mii de lei pentru ca slobozenii să citească 4 pagini de fantezii administrative, că minciuni poate e prea mult spus...

Minte-mă corect gramatical!
Primul lucru care-ți sare în ochi la scrisoarea primarului Adrian Mocioniu sunt greșelile de scriere și de exprimare. Nu le vom trece în revistă pe toate, nu e cazul. Dar merită remarcat că, încă de pe prima pagină, Adrian Mocioniu a călcat strâmb tastatura transformând bugetul în ditamai «baugetul». O greșeală, veți spune. Numai că pe pagina următoare, primarul Mocioniu cade în păcatul comun de a încurca «datorită» cu «din cauza» și susține că «datorită efortului financiar însemnat pe care îl implică această investiție, Municipiul Slobozia s-a asociat cu Consiliul Județean (...)». Îi reamintim că cel mai banal mod de a identifica modalitatea corectă de folosire a celor două prepoziții cu dativul e următoarea: «datorită» exprimă ceva pozitiv, în timp ce «din cauza» exprimă un lucru ne­gativ... Ar mai fi marea de virgule în care înoată ochiul (vezi: «pe partea de Sud, am montat fântânile arteziene, iar pe partea de nord, am realizat pavarea în proporție de 60%»), limbajul greoi, care parcă imită «ăăăă...»-urile pu­blice ale primarului, formulările redundante, etc. Dar ne oprim aici! Sigur, lumea nu se prăbușește pentru niște greșeli de ortografie și punctuație care, probabil, nici măcar nu-i aparțin primarului. Dar el le-a semnat girând astfel o administrație bazată pe amatorism și ignoranță. O administrație care, iată, se face după chipul și asemănarea lui.

Administrația formelor fără fond
Mai jenantă decât forma e însă conținutul scrisorii. Căci după ce anunță că în anul 2018 guvernarea din care face parte i-a redus bugetul cu 29 milioane de lei, Adrian Mocioniu face apologia unor investiții care nu există. Trecem în revistă câteva exemple din lungul șir de investiții pe care primarul Sloboziei a reușit să le reali­zeze cu numai 8,1 milioane de lei: introducerea utilităților în Cartierul Gării Noi, extinderea stației de tratare, dema­rarea unor noi lucrări de extindere a rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, drumuri, etc. Cea mai frapantă dintre minciuni rămâne însă cea pri­vitoare la «groapa lui Stoica». Trecută și ea tot la investiții realizate, «în parcarea subterană am realizat finisajele, astfel, că, odată cu construirea intrării, zona va fi funcțională». Ce nu spune nicăieri primarul Adrian Mocioniu e că cele 8 milioane de lei investite anul trecut în Slobozia repre­zintă un minim istoric și echivalează cu mai puțin de 20% din valoarea salariilor angajaților administrației pu­blice locale. De asemenea, primarul Adrian Mocioniu nu suflă o vorbă despre faptul că aparatul său propriu cheltuie anual 12 mili­oane de lei, respectiv cu 50% mai mult decât valoarea totală a investițiilor realizate în 2018. Și exemplele pot continua la nesfârșit, căci Primăria Slobozia a devenit noul El Dorado al angajaților din administrație, iar un loc de muncă aici echivalează cu o pensie viageră.

Sarabanda studiilor de fezabilitate
Dacă în privința bugetului pentru anul trecut minciunile sunt evidente, în cazul celui pentru anul acesta ele devin amenințătoare. Adrian Mocioniu precizează în scrisoarea sa către slobozeni că intenționează să-și înscrie numele, alături de predecesorii săi, pe o serie de investiții bugetofage. Primul pas în această direcție îl reprezintă realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice. Iar Adrian Mocioniu a fost harnic și a comandat documentații pentru ce cu gândul nu gândești, de la piste de biciclete pentru creșterea «mobi­lității urbane» la iluminat public inteligent, și de la Sala Polivalentă cu 3 etaje la cimitirul uman de 10 milioane de lei. Iar retorica este halucinantă. Vă oferim un exemplu: «Capitala județului a pornit în 2018 pe drumul către un transport public mo­dern. Am înființat propriul Serviciu de Transport Public Local, iar prin intermediul fondurilor europene patrimoniul orașului se va îmbogăți cu 7 autobuze electrice. Achiziția va fi făcută de către MDRAP, iar cofinanțarea municipa­lității va fi de 360 mii de lei, dintr-un cost total de 18 milioane de lei». Atins de varianta administrativă a unei crize de delirium tremens, primarul Sloboziei amanetează viitorul orașului după modelul învățat de la predecesorii săi, promițându-ne investiții megalomanice și complet inutile.

Există și vești bune? Ei, bine, nu! Veștile bune din scrisoarea primarului Adrian Mocioniu nu există. Doar noi și noi promisiuni! Cum ar fi, de pildă, aceea că ocuparea Parcului Industrial IMM în proporție de 67,75% va aduce noi locuri de muncă, alături de investitorul Dedeman «unul dinte cei mai mari jucători de pe piața de materiale de construcții». O altă promisiune veche de când mandatul primarului Adrian Mocioniu este construirea sensului giratoriu de la ieșirea din Slobozia către Constanța. Și iarăși șirul ar putea continua dacă nu ne-ar atrage ideea finalului apoteotic al scrisorii în care Adrian Mocioniu ne promite încă o dată un viitor european: «Fiecare în parte și toți împreună suntem o forță și vom aduce Slobozia la în­fățișarea cu adevărat europeană pe care o merită din plin». Nu-i așa că îl simțiți și dumneavoastră la fel? Și că îl veți vota pe domnul primar Adrian Mocioniu și când acesta va candida din partea PRO România? Haideți că e ușor! E de ajuns să ignorați realitatea și să îl credeți încă o dată. Fiindcă ce nu ne omoară în primul mandat, cu siguranță ne va întări în cel de-al doilea...

18 Martie 2019, 07:50 (4235 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Stație de tratare de 7,84 milioane de lei la Slobozia
Primăria Slobozia trebuie să returneze Uniunii Europene 2 milioane de euro
Transport public de nivel european cu autobuze închiriate

Comentariile cititorilor:


Dodi:
(20 Martie 2019, 14:00)
De ce se complace copilul acesta în cctul politic? Altfel a fost crescut. Banul, vedetismul? Du-te, băiete, după fete! Lasă la drc politica, vrei să te sinucizi?! Schimbă-ți anturajul, vezi-ți de meseria ta! Și animalele au nevoie de sănâtate și e mai greu să salvezi un porc decât un om!
Barbu Catargiu:
(20 Martie 2019, 13:49)
Mai lăsați-l, săracu! Nu nici mai prost, nici mai incompetent față de ultimii doi primari! E mai puțin șmecher, mai naiv și tânâr cu “viața înainte”! Se va retrage discret, numai să nu fi făcut în anii aceștia vreo infracțiune de dosar penal....Are prea mulți infractori cu diplomă pe lângă el.
Lasa ne coțăitorule :
(20 Martie 2019, 09:08)
In Garii Noi, pinguinii lu'negoita scarpina pamantul, cautand capacele de canalizari,prost efectuate,astupate de aia care au aruncat balastrul.Canalizarile sunt nefunctionale,iar ca sa fie functionale,casele trebuie sa fie la cota +1,30m.Tot acolo lucrarile sunt facute alandala,zona fiind nefunctionala. Doar ca este apa la teava este strada locuibila?Cretinatatea celor ce se ocupa de urbanizarea acelui cartier orasenesc nu cunoaste limite.Firmele ce amplaseaza utilitati acolo s au inteles doar in privinta preturilor aberante.Dar nu ofera nimic pentru taxele de conectare si chiar sunt lucrari cu defecte de executie majore.Iar daca adaugam prafaraia specifica si pe ploaie noroiul de ulitele anilor 1952 sunem totul.Multumim primarului pentru"implicare",a dovedit ca doar o injectie si eventual clisme patrupedelor poate reusi cu succes!S au inmultit cainii, asa ca spor la vaccinat si tuns!
anonymus:
(20 Martie 2019, 08:53)
Nu credeam sa fie un primar mai prost decit Stoica.
K1:
(19 Martie 2019, 23:39)
Liderul zice "urmati-ma"  .Ia sa vedem.
Marian:
(19 Martie 2019, 17:16)
A zis bine Elena ca este un drogat, care nu a facut nimic din ce a promis. Uitati-va in promisiunile lui la alegeri, sa vedeti ca nici macar un punct din ce a promis nu a fost realizat. El e multumit ca e primar si in CV-ul lui, asa cum a zis, apare ca a fost primar 4 ani. Sa mai vii si la votul urmator.
Mary:
(19 Martie 2019, 13:51)
 Tupeul de "geniu" n-are limite!!! Geniu în prostie, desigur!!!
elena :
(18 Martie 2019, 19:10)
Un drogat care a asteptat la mina lui Trifan ,sa colecteze parandaratul .Acesta insa a jucat la doua capete raportind totul lui Marian si Stoica si contribuind cu o parte din colecta realizata .Parndaratul  lui Trifan fiind realizat din contributiile cetatenilor din oras .
!!!!:
(18 Martie 2019, 18:39)
Mari mancatori de rahat sunteți, vila este cumpărată din buget propriu, omul nu a stat degeaba si nic8 nu a frecat tastatura in comentarii idioate, mâncați rahat ca sa umpleti timpul, ,,geniilor" !
Viorel ion:
(18 Martie 2019, 13:22)
Sunteți foarte răutăcioși cu dl primar!!!de ce mu treceti și reușitele?de pilda ,pe strada gării, unde a reușit datorită eficientei manageriale deosebite sa și achiziționeze o vilisoara cu vreo doua nivele,și nici nu a folosit fonduri europene!!p astea nu le vedeți???cine a mai reușit asta după 2-3 ani de mandat???rautaciosilor, sa va fie Rușine!!!
Unul:
(18 Martie 2019, 11:03)
Ce să-i faci? După chipul și asemănarea lui!!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 21 Aug 2019
175 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(182 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(176 vizualizări - 0 comentarii)


4

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(706 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(654 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(825 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(763 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(673 vizualizări - 0 comentarii)


10

Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(787 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(636 vizualizări - 0 comentarii)


12

Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(790 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(694 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(687 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(913 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(879 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(886 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(872 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(948 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(1071 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(996 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(988 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1430 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(957 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan cu un permis fals

Luni, 5 august a.c., polițiștii feteșteni au surprins în flagrant un bărbat, de 37 de ani, din Fetești, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu fără a deține permis de conducere. Șoferul a ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:55
(1068 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție emise de polițiștii ialomițeni

Marți, 6 august a.c., polițiștii alobozeni au emis două ordine de protecție provizorii pe numele a doi bărbați, de 29 și 30 de ani. În primul caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:50
(1002 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru depistarea transportatorilor neautorizați de persoane

În perioada 1-4 august a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au controlat 21291 autovehicule și 13 societăți comerciale în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:45
(926 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...